Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Zaklêcia Niewybaczalne
Katara
Harry i Bella byli tego ¶wiadkami.
Taa, ju¿ widzê, jak Bella idzie do ministra magii, ¿eby z³o¿yæ donos na Harry'ego

A np. Molly Weasley, która zabi³a Bellê?
jej chyba nie wsadzili do Azkabanu?

Sev, który zabi³ Dumbledora?

mam wymieniaæ dalej?

s± zbrodnie, nie tylko w ¶wiecie magii, które nigdy nie wyjd± na jaw i przestêpcy, którzy nigdy nie pójd± siedzieæ. s± te¿ tacy, którzy naprawdê siedz± za niewinno¶æ. to jest ¿ycie.

"¿ycie jest nie halo!" jakby to powiedzia³a Ackerman z iCarly

Prefix u¿ytkownikaKatie _Bell_
Ja my¶lê, ¿e ono nie zadzia³a³o. Ale Harry u¿y³ w Banku Gringotta zaklêcia Imperius na tego ¶miercio¿ercê. Harry u¿y³ tego zaklêcia w ministerstwie magii na Belatriks, gdy nikogo nie by³o, wiêc kto móg³ po¶wiadczyæ ¿e Harry u¿y³ tej kl±twy?

Na przysz³o¶æ: przed znakami interpunkcyjnymi nie robimy spacji, a po znaku zapytania nie stawimy kropki ;>
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 12.11.2013 14:34
Katie _Bell_

"Je¶li s±dzisz,
¿e w dobie komputerów
sztuka czytania zanik³a,
zw³aszcza w¶ród dzieci,
to niezawodny znak,¿e jeste¶
MUGOLEM!" :czarodziej

Moim hobby jest czytanie . Moje ulubieone ksi±¿ki to :

Melissa De La Cruz - ca³a seria o b³êkitnokrwistych ,
J.K.rowling - Harry Potter

Prefix u¿ytkownikaMarvin Aristow
losiek13 napisa³(a):

Przecie¿ kiedy Crouch by³ szefem Departamentu Przestrzegania Praw Czarodziejów zezwoli³ u¿ywac aurorom zaklêæ niewybaczalnych wobec ¶miercio¿ercow.

Tak w poza tym...
Severus nie zosta³ ukarany za zabicie Dumbledore'a, bo nikt tego nie widzia³ z wyj±tkiem Harry'ego i Dracona. A po 2 Ministerstwo by³o kontrolowane przez Voldemorta i ¶miercio¿erców, to wiadomo ¿e nic mu nie zrobi±. Zosta³ przecie¿ Dyrektorem Hogwartu dziêki temu. No a Harry u¿y³ Imperiusa no i co z tego? Kto mu mia³ co¶ wtedy zrobiæ? Wtedy by³ No 1, je¶li chodzi o poszukiwanych wiêc co mu szkodzi³o u¿yæ wtedy tego zaklêcia? Lepsze to dla niego ni¿ mia³by daæ siê z³apaæ. I jak mieli mu co¶ zrobiæ skoro siê ci±gle ukrywa³ i nikt nie wiedzia³, gdzie jest. A jakby go z³apali to by go zaprowadzili do Voldemorta, a nie skazali za to ¿e u¿y³ jakiego¶ Imperiusa...

Prefix u¿ytkownikaCordiale
*Bellatrix.

Pewnie dlatego, ¿e rzuca³ zaklêcie na Poplecznika Czarnego Pana. Co jest w tym z³ego skoro aurorzy mog± ich zabiæ? Pomóg³by tylko w schwytaniu z³ej osoby.
"Dobra, marudo, nie marud¼ ju¿ tak, bo zamarudzisz mnie na ¶mieræ."

31.media.tumblr.com/a4680331a0e696af3a51b345db3fc2b3/tumblr_mfvcyqBCrE1ra5xmxo1_500.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY

Prefix u¿ytkownikayersinia
A ja siê czepnê innej rzeczy - o jakiej obronie w³asnej Wy mówicie? Przecie¿ Potter polecia³ za Bellatrix po to, ¿eby pom¶ciæ Syriusza. Ona nie gania³a za nim po Ministerstwie, wiêc o ¿adnej obronie w³asnej nie ma tu mowy.

Prefix u¿ytkownikaAlette
O obronie w³asnej powiedzia³a osoba, której ju¿ od dawna nie ma na tej stronie ;p No i chyba wszyscy jeste¶my zgodni ¿e o obronie w³asnej nie ma tu mowy (ja teraz jestem specem od kontratypów tak¿e wiecie xD)

Harry nie poszed³ siedzieæ, bo nikt tego nie widzia³ i gitara. Z reszt± w czasach wojny na wszelkie tego typu dzia³ania patrzy siê z przymru¿eniem oka. S± wa¿niejsze problemy. Pomijam oczywi¶cie, ¿e o praworz±dno¶ci w ¶wiecie magii mówiæ nie mo¿na ;p
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój.

Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami.
Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy,
Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny,
Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie,
Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie,
Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary,
Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary
I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±...
Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±.
Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana,
Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana
I znana w otoczeniu z niechêci do koni,
Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni.
Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia.
Maj±c u swego boku Gajê, Aarona,
Fomê i Milana, a przed sob± zadanie,
Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie.
Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o,
A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o.
Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie
I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie,
Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana,
Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana,
Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o
Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o...

Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni?
I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni?
Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie.
Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie,
Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie
O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczyta³am i polecam

Miniaturki
"Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzie¶ci piêæ" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemy¶lenia" Wileny Romus
Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte
"Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream
"Miêdzy wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Mi³o¶æ" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwa³ê! Na honor!" Ann
"Zwariowa³!" Wileny Romus
"Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine
... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Wtedy z Bellatrix jeszcze wojny nie by³o ;) A przynajmniej nie taka otwarta. I w³a¶nie w czasie wojny powinno siê zachowywaæ jakie¶ normy moralne, bo wtedy naj³atwiej o ich ³amanie. Nie wiem jakie wa¿niejsze problemy mog± byæ, bo to jest wa¿ny problem, je¶li prawa cz³owieka s± ³amane, obojêtnie po której stronie (chocia¿ dla zwyrodnialców mam ograniczone wspó³czucie).

Nie ¿eby mi by³o szkoda Bellatrix - ale niewybaczalne jest niewybaczalne. Skoro 15letni ch³opak jest w stanie rzuciæ zaklêcie torturuj±ce (choæby i pokracznie), to ja bym siê ba³a co z niego wyro¶nie. Akurat wszyscy czytali¶my ksi±¿ki, wiêc wiemy, ¿e nic strasznego z niego nie wyros³o, ale i tak bym siê ba³a.

Prefix u¿ytkownikaAlette
Za usi³owanie nieudolne s±d mo¿e nadzwyczajnie z³agodziæ karê a nawet odst±piæ od jej wymierzenia - my¶lê, ¿e to doskonale pasuje do sytuacji. Harry chcia³ byæ mo¿e skrzywdziæ Bellê, ale u¿ywa³ nieodpowiednich ¶rodków. Sorry - on nie mia³ 17 lat, wiêc i tak karnie nie odpowiada³. Co najwy¿ej ¶rodki wychowawcze/poprawcze.

My¶lê te¿, ¿e warto zaznaczyæ, i¿ ¶wiat czarodziejów rz±dzi siê swoimi prawami (a raczej ich brakiem). Uczniowie na korytarzu rzucaj± na siebie paskudne uroki (powiêkszone zêby, paznokcie, b±ble na twarzy), a dostaj± góra szlaban. Oczywi¶cie zachowanie Harry;ego by³o z³e. Z³e i koniec. Nie mniej w obliczu ataku ¦miercio¿erców nikt siê jego zachowaniem nie przejmowa³ (chocia¿ nikt tego nie widzia³).

No i jak tu mówiæ o ukaraniu dzieciaka - oni nie mieli normalnych s±dów.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Mi³o¶æ" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

No jasne, ¿e do Azkabanu raczej by go nie zes³ali, ale nie zgadzam siê na podej¶cie "nikt nie widzia³, wiêc nic siê nie sta³o" (niektórzy tak sugerowali). Co do reszty siê zgadzam, chocia¿ nie zauwa¿y³am tego wcze¶niej - rzeczywi¶cie w Hogwarcie panuje praktycznie brak zasad ;)

Druga sprawa, ¿e rozumiem te¿ Harry'ego, który straci³ ojca chrzestnego i chcia³ go pom¶ciæ - to co¶ na zasadzie samos±du, gdy w naszym ¶wiecie ojciec zabije/okaleczy oprawców, którzy np. skrzywdzili mu dziecko. Trudno jest winiæ tak± osobê, mo¿na to w pe³ni zrozumieæ, chocia¿ jak wiadomo postêpowanie takie jest wbrew prawu.

Prefix u¿ytkownikaAdax
Nie poszed³, bo nikt nie wiedzia³, ¿e rzuci³ to zaklêcie. Ministerstwo NIE MIA£O Omg ¿adnego systemu wykrywaj±cego u¿ycie zaklêæ niewybaczalnych. Gdyby umieli to wykryæ to Harry, Malfoy, Snape i jeszcze kilka innych osób posz³oby do Azkabanu, a znalezienie Voldemorta nie by³oby zbyt trudne.

Prefix u¿ytkownikaSchuylerVanAlen
Adax napisa³(a):

Nie poszed³, bo nikt nie wiedzia³, ¿e rzuci³ to zaklêcie. Ministerstwo NIE MIA£O Omg ¿adnego systemu wykrywaj±cego u¿ycie zaklêæ niewybaczalnych. Gdyby umieli to wykryæ to Harry, Malfoy, Snape i jeszcze kilka innych osób posz³oby do Azkabanu, a znalezienie Voldemorta nie by³oby zbyt trudne.

W koñcu kto¶ napisa³ dobrze. Czyta³am wszystkie odpowiedzi i jestem w szoku, ¿e FANI POTTERA tak ma³o znaj± ksi±¿ki. Przecie¿ w ksi±¿ce jest wyja¶nione, ¿e Ministerstwo kontroluje TYLKO u¿ycie zaklêæ przez niepe³noletnich czarodziei.
Nie pisze tego aby kogo¶ obra¿aæ ale by zwróciæ uwagê na dok³adne czytanie i to ze zrozumieniem.

Prefix u¿ytkownikaAna_Black
Druga sprawa, ¿e rozumiem te¿ Harry'ego, który straci³ ojca chrzestnego i chcia³ go pom¶ciæ - to co¶ na zasadzie samos±du, gdy w naszym ¶wiecie ojciec zabije/okaleczy oprawców, którzy np. skrzywdzili mu dziecko. Trudno jest winiæ tak± osobê, mo¿na to w pe³ni zrozumieæ, chocia¿ jak wiadomo postêpowanie takie jest wbrew prawu.

O, no w³a¶nie. W koñcu w naszym prawie jest co¶ takiego jak "przestêpstwo w afekcie", czyli pod wp³ywem silnego wzburzenia. Nie wiadomo co prawda czy w ¶wiecie HP taki termin funkcjonuje, ale na pewno wzburzenie Harry'ego po ¶mierci Syriusza zosta³oby potraktowane jako okoliczno¶æ ³agodz±ca. No i fakt, ¿e nie uda³o mu siê rzuciæ Cruciatusa.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaAna_Black dnia 21.04.2014 12:52
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_ana_black.png

Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±...
Hulk: Wielki mi bóg.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Thor-1429558677.gif

33.media.tumblr.com/8caebe0f50235ec3d8997bfacbf114c6/tumblr_n9g5j564Fx1skiebmo1_400.gif

Hulk ziewaæ ~ £apa

25.media.tumblr.com/tumblr_m8z9tyv7qg1rpcea3o3_250.gif

Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê..

i1217.photobucket.com/albums/dd398/MiyakoHiteya/Tumblr%20pics/thanks.gif

static.tumblr.com/04db463ca2c0ae5f8ab6f1ad512f6aed/adptjxj/OfVmwe80a/tumblr_static_tumblr_mdh7ruogcd1qmccp7o2_r3_250.gif

31.media.tumblr.com/6f73dc5f8974e16664b596cf79053647/tumblr_inline_n7jsc9ns7i1rqfizb.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m835m1wVOX1qk04hlo1_500.gif33.media.tumblr.com/70cd59c666abdc6ae0e12a5fcbbfbe96/tumblr_nm0zn7iBiG1qzxanao1_400.gif

Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y.

33.media.tumblr.com/5274675726286bc0a424d856c26df680/tumblr_inline_nnqxmemBsb1rqgtqi_500.gif

33.media.tumblr.com/020ea28e37d4be3b8867fdbd58514a96/tumblr_inline_nnmre4l6ZH1tpfg2f_500.gif

Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em.

25.media.tumblr.com/tumblr_m42wevvwnM1qaon7qo2_500.gif

No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos.

38.media.tumblr.com/cda9ac059ee51a9d1a478f66c1293c31/tumblr_inline_nrcijhheTW1rbyvbg_500.gif

Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj.

media.giphy.com/media/jo43sGvtnNEdO/giphy.gif

Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty?

38.media.tumblr.com/tumblr_m5tuqzaljl1rqlfp9.gif

- Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu?
- Traktowa³bym j± raczej jako metaforê.

- Thor walczy na 6.
- Nie zaprosi³ mnie?

24.media.tumblr.com/tumblr_m6rmf3RHqe1qismt6o1_500.gif

Co, stawali¶cie na siusiu?

www.gifmania.pl/Animowane-Gify-Komiks/Obrazki-Animowane-Iron-Man/Iron-Man-64217.gif

Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was.

static.tumblr.com/2xsmasw/vQqm3rjpb/iron_man.gif

We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta?

i.imgur.com/k75NyyH.gif

Phil? Ale on ma na imiê Agent!

31.media.tumblr.com/tumblr_m4ldk2Fzvu1qci7ofo1_250.gif

J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy.
Iron-Man: Dziêki.

25.media.tumblr.com/tumblr_mcc45djkA11qe8pkxo1_500.gif

Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty.

cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/10/Avengers-Hulk-Buster.gif

Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner.

33.media.tumblr.com/598337ea881bd60b366a9350ecc80373/tumblr_nmq7kewjJN1s3y9slo4_500.gif

On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/iron-man-14-1428067620.gif

Stark! Potrzebny jest plan ataku!
Mam plan: atakowaæ!

static.comicvine.com/uploads/original/0/2532/3509642-tumblr_mxs289cxyq1qddteyo1_500.gif

static.tumblr.com/sr7nemf/VyTm9fw51/tony5.gif

38.media.tumblr.com/bab5ebf21d2c082caa6a03346f7c5480/tumblr_mhobkiz5Lx1ra5vgio2_500.gif

rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA1LzAzLzY1LzExLjgzYTJlLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/db896365/5ab/11.gif

media.giphy.com/media/11dMtvmKPLrwCk/giphy.gif

b1.pinger.pl/5b4fd557bea774512fc3600d1ec2946c/Captain-America-Thor-fight-togeth.gif

- Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶.
- Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera.

i.annihil.us/u/prod/avengersmovie/captainamerica/mainsite/images/grid/animgifs/falcon_pre.gif

- No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz?
- Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki.

Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/02/thor-hammer-1424957797.gif

Kto znajdzie ten m³ot
i oka¿e siê go godny
posi±dzie moc Thora.

38.media.tumblr.com/tumblr_m745zkaPTf1ru1wbho2_250.gif

Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem.
Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni.
Thor: By³ adoptowany.

- Nie bêdê z tob± walczy³ bracie.
- Nie jeste¶my braæmi.

33.media.tumblr.com/209f4f4410f874b5b0a45a2f302c5cc4/tumblr_inline_namnsenSv51s0g87j.gif

Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar.

i31.photobucket.com/albums/c355/543210-BOOM/THEYMOVEWHENIFLAIL/thorsaysapprovesmashingly.gif

- O, kontratakuj±.
- No wiesz, m³odzi s±.
- Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst±
- D³ugo mi tego nie wybacz±.

33.media.tumblr.com/tumblr_m726hykhNm1rsy50k.gif

To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni.

moargeek.com/wp-content/uploads/2015/05/avengers-age-of-ultron-not-worthy.gif

- A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±.
- Winda nie jest godna.

37.media.tumblr.com/32e00153d10200c13549d960c6f4901c/tumblr_n3zy3tiV8g1s00jsao5_500.gif

Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da.

c3.thejournal.ie/media/2015/07/tumblr_m726xuq0701rsy50k.gif

- Jak tam kosmos?
- Kosmos ma siê dobrze.

24.media.tumblr.com/tumblr_m068saHsv51qjowpro1_500.gif

- I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ?
- Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni.

38.media.tumblr.com/tumblr_m726h5gMYu1rsy50k.gif

Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê.

sg.uploads.ru/t/R7Gmd.gif

O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku.

media.tumblr.com/cd46d5daafada989ad40aea7c2c3e434/tumblr_inline_mi34jgE5MN1qz4rgp.gifmedia.tumblr.com/cc910e990f52449283e0d4d0e8f21cde/tumblr_inline_mi34jqIXQ01qz4rgp.gif

Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka.

25.media.tumblr.com/tumblr_m70w64YzEX1qap9q7o4_500.gif

Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê

ic.pics.livejournal.com/swing_set13/12737011/55389/55389_original.gif

Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów?

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/hawkeye-5-1425321334.gif

Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ.

33.media.tumblr.com/tumblr_m72im12cSA1rsy50k.gif

Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade?

img2.wikia.nocookie.net/__cb20130503063353/yakuza-mob-roleplay/images/9/97/Dom12.gif

Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê.

Stoimy w obliczu globalnej katastrofy.

38.media.tumblr.com/3b8b9b2d4f7cccded3b74b21640d60d6/tumblr_noesmkmmwK1unm9tpo8_500.gif

Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi.

i.imgur.com/QC8H4.gif

Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku.

media.tumblr.com/tumblr_m7knw0jsiG1rsy50k.gif

- Steve nie lubi takiego s³ownictwa.
- A kopn±æ ciê w t±...

www.btchflcks.com/wp-content/uploads/2015/05/dirtyenough.gif

Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra.

31.media.tumblr.com/tumblr_m21w9stkuY1qzcnvbo1_500.gif

- Co ci siê ¶ni³o?
- ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania.

media.tumblr.com/tumblr_m8t9g54ohv1r4z8sp.gif

Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug.

imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_ndvjpwRlwc1tv7tl2o2_r1_500-1427726593.gif

media.comicbook.com/uploads1/2015/03/whoisthatguy-128089.gif

screencrush.com/files/2015/03/scargif.gif

33.media.tumblr.com/0bf4d02e0594b534906a358fe2f02b38/tumblr_nek98zQdbM1r7gbeko2_r3_500.gif

33.media.tumblr.com/22bbd2537043876693c912e900e12a44/tumblr_no6rv9KAyk1qzo8iho1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_md3e07f3FK1qbqdfc.gif
38.media.tumblr.com/8421e9efc8073ab5c8bdf9c3faeaade6/tumblr_inline_nnpocxNuQz1t6nbgh_500.gif

25.media.tumblr.com/a7f43fdf07ea25a182b8d20740226546/tumblr_mfe2lrjn8H1qf2m9lo1_250.gif

38.media.tumblr.com/ab802d7120eb8e51306a5adf808d78c9/tumblr_inline_myuk6e2PAN1s3776n.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m8yttoyTqS1qm5bjko1_250.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m54ddygy381qjpi22o1_500.gifppss.kr/wp-content/uploads/2015/07/f.gif

33.media.tumblr.com/c0407e20203ddd67bc15db95bb2706b4/tumblr_n5lpkzcZnv1qhktavo10_250.gif

Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich.

www.wired.com/wp-content/uploads/2015/04/CoulsonAvengers.gif

static.tumblr.com/ed25722d40fad1805ab02855f04aa360/elphmmj/Wtvmgpbnd/tumblr_static_i_wear_my_sunglasses_at_night.gif

Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê.

31.media.tumblr.com/9dd2a523cef1e34137b5a471094db1d6/tumblr_mmp2h2mHCS1qbbseto1_500.gif

Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê.

37.media.tumblr.com/c2e3d4fdc72dba6261336613f19a30bc/tumblr_n4tlo7dxgF1qb9jcko1_250.gif

33.media.tumblr.com/12b97139bb8b966f9fb41650603166c4/tumblr_inline_no0so47yL71sm8bid_500.gif

Zawsze nosisz whisky?

auto.img.v4.skyrock.net/6087/91026087/pics/3249892288_1_15_d52LXUOb.gif

Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka.

24.media.tumblr.com/845a6d2d998aa2e4613727c8151247b4/tumblr_n5jnrfXPwm1qe3p9bo1_500.gif

- Jak nas znale¼li?
- Zaprosi³em ich.

jlnelson73.files.wordpress.com/2014/05/tumblr_inline_n10d7gus6a1soew1g.gif

Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o.

37.media.tumblr.com/6310f8400e6138491b9bfc00fc738779/tumblr_n5jnfpk75W1qc80zxo2_250.gif

Nasza kiepska opcja. Grant Ward.

media.tumblr.com/29e7e2bab8256ae80cdeceea5d966683/tumblr_inline_n5bjkjLMTH1qgp297.gif

Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y.

33.media.tumblr.com/f32a1a7b82bf7b4ab15b9b3c1d61a57a/tumblr_mwwxs1tDEI1t0xz7jo1_500.gif

- S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y?
- To to samo.

38.media.tumblr.com/e41aa5eda1d20c19304a141413501cc2/tumblr_ndhppazWXT1qgqr0ho3_500.gif

Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/80/2d/df/802ddf8eb51aa2bbf1476a3dc1239415.jpg

Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice.

Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie.

33.media.tumblr.com/2e004bd58b351590cd67506bed27fd24/tumblr_nrcqtaemyD1uq32vbo1_500.gif

31.media.tumblr.com/30de7b1e7495569e3bfbb5e94fa6cf69/tumblr_n4gtq0mhRB1qea60lo3_250.gif

31.media.tumblr.com/6c8af00d33ef73aa7d922e19aa4ac240/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o2_250.gif

25.media.tumblr.com/3c8f088cedb454c18665f8394567eda9/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o4_250.gif

media.giphy.com/media/2wYQhcMdUqCdO/giphy.gif

25.media.tumblr.com/0c9d9826babe9ac4483dc683b0a90a58/tumblr_muqn6l7tn01rt5ctno2_250.gif

I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/29/34/a3/2934a3f25256ceb3e9cfec921cae3f8c.jpg

Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie".

overmental.com/wp-content/uploads/2015/01/skye-whattheybecome-gif3-26555.gif

38.media.tumblr.com/6a257e4505f56537505f33cb838b7625/tumblr_nm3xi3OkMp1qllhdno1_500.gif

static.tumblr.com/4203ff72c14d9dfa97d0d4593639af87/rxidj0f/YaCn1jhvg/tumblr_static_grant.gif

2.bp.blogspot.com/-eNovJZT1dcA/VWSf3EPqdzI/AAAAAAAAA3M/9YEBe2PJ6XQ/s400/agent%2Bcoulson.gif

Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye.

38.media.tumblr.com/0c0bf09a073873c7d92bfe4d03acdbfd/tumblr_n4wh54tCbo1s0gqfgo2_250.gif
.

Long time to see.

media.giphy.com/media/z6EYJDY5kNfxK/giphy.gif

Jestem Agent Grant Ward.

31.media.tumblr.com/6fd59c719f4fad54a2c44eda3d62fadf/tumblr_mto8bjzffS1r8wqbxo1_500.gif

fictionfg.files.wordpress.com/2014/07/tumblr_n4msy4npe61rearvyo3_250.gif

37.media.tumblr.com/5866af3cec36e72245dea883d587848e/tumblr_n2anh0sV9V1t0xz7jo1_250.gif

33.media.tumblr.com/4a50944b27b8516769d1108ce1218ee6/tumblr_n4yt41nUAI1qhaefjo3_250.gif

media0.giphy.com/media/7oNP9r2ufABqg/200.gifmedia2.giphy.com/media/HYkf6aeiMoQQo/200.gif

38.media.tumblr.com/1c632dcd5147fffccaed7b16cce775e9/tumblr_n6sqzxr3wX1r3ud65o1_250.gif

30.media.tumblr.com/53acd9557e266ab537df86f31560fd42/tumblr_n5qilbFp1S1rjh2ymo5_250.gif

38.media.tumblr.com/034bc44c710b3b6fb461015e0ec03f9b/tumblr_n3z608svmK1sjoo39o2_500.gif

Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka.

static.tumblr.com/06e31c3fee384da90a7c942b546c2974/wactdjh/E0zmsd6em/tumblr_static_thor__j_arrival.gif

- ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki.
Ale za to z tej planety.

38.media.tumblr.com/tumblr_m3dayw74jm1qapy9o.gif

Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie.

33.media.tumblr.com/0d4eb97a2737d90cd5c8739b99506f35/tumblr_mgwfq32ZEW1ra8x1ao12_r1_500.gif

- A ty co? B³yskawic siê boisz?
- Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±.

- Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê.
- No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma?

thats-normal.com/wp-content/uploads/2013/05/madness01.gif

- Jeste¶ potworem.
- O nie. Potwór jest w¶ród was.
- A, Banner. To twój plan.

media.tumblr.com/tumblr_m9mucrxQ311r1sleg.gif

¯e urodzi³em siê by zostaæ królem.

33.media.tumblr.com/4bfe4e0d17e71f8d0656496a1758b1ce/tumblr_inline_my9xl60oPO1qzu49c.gif

No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer...

Zaufaj mojemu gniewowi.

Nie zrobi³em tego dla niego.

Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza.

25.media.tumblr.com/tumblr_m3qqfxEAxa1r5r8duo2_250.gif

Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie.

pobierak.jeja.pl/images/d/0/7/146491_avengersi-tancza-tancza-tancza.gif

orig09.deviantart.net/7874/f/2012/247/8/7/avengers_adorable_eyes__gifs_faster_gif__by_lokigodofmiischief-d5djwoi.gif

38.media.tumblr.com/tumblr_m8rcl1kffW1rqd9vio5_500.gif

38.media.tumblr.com/bc3f0dd2dc0bba787cced4437e1ebea7/tumblr_mxcwx2V3o61qhct03o3_500.gif

cdn.natemat.pl/63aec486743540661bf43b7c41f917fe,981,0,0,0.jpg

Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele.

Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ.

Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie.

Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi.

Prefix u¿ytkownikaUpadly Aniol
Te¿ mia³em napisaæ o zbrodni w afekcie ;p - no wytr±cony by³ z równowagi Wybraniec jak tylko. Niecodziennie traci siê chrzestnego ojca, w dodatku dopiero co poznanego. Nie mo¿na te¿ z drugiej strony usprawiedliwiaæ, bo "nikt nie widzia³" - albo siê trzymamy zasad - czy tam czarodziejskiego prawa, albo jednych ono obowi±zuje, drugich nie.

No i to nie by³ raz kiedy Harry u¿y³ tego zaklêcia : potem chyba Crutiatusem poczêstowa³ Amycusa Carrowa, a wcze¶niej Imperius powêdrowa³ na goblina ^^ - no, ale horkruksy, stan wojny, wy¿sza konieczno¶æ.

w warunkach pokojowych doros³y Potter pewnie nigdy nie rzuci³by zaklêcia niewybaczalnego, nawet gdyby kto¶ miot³± mu Ginny potr±ci³ - mam nadziejê.
24.media.tumblr.com/tumblr_m8xhishKur1qhr8kmo1_400.gifauto.img.v4.skyrock.net/7396/7977396/pics/160621264.gif

Prefix u¿ytkownikaSam Quest
Otwieram Tydzieñ z Tematem!

Porozmawiajmy o Zaklêciach Niewybaczalnych, nie tylko w kontek¶cie Harry'ego i Bellatriks. Co uwa¿acie o poszczególnych zaklêciach i sposobie ich wykorzystania w serii?
Czy normalnym jest to, ¿e magia dzia³aj±ca w Hogwarcie pozwala³a na ich stosowanie? I ostatecznie, które uwa¿acie za najstraszniejsze?

Zapraszam do dyskusji!
i.imgur.com/T8lLRQU.png

¦ciana uznania i mi³o¶ci

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie k³am, ¿e go nie znasz
Harry'ego Pottera zagra³
niektórych nawet nabra³,
¿e ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdê s± niebieskiego
"Tak jak Ron" - wo³a Ulica
dziewczyna piêknego lica.
Potteromaniak z niej na schwa³
i nie jest to ¿aden wa³.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie ka¿da Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to s³oñce, czy to deszcz
W moich my¶lach on wci±¿ jest
My¶lê o nim nieustannie
Nawet gdy siê k±piê w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak siê to zaczê³o
Lecz gdy serce moje drgnê³o
Ca³a by³am zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnê
Nawet je¶li spotkam bombê
Jest to mi³o¶æ jednostronna
Ale ¼le to nie wygl±da

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

¦ciana chwa³y

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix u¿ytkownikaScarllet
Moim zdaniem najgorszy jest Cruciatus. Poniewa¿ po Avadzia cz³owiek umiera, nie czujê ju¿ nic. A przy cruciatusie cierpisz. To chyba najgorsze z zaklêæ niewybaczalnych. Uwa¿am, ¿e nauka tych zaklêæ w hogwarcie by³a potrzebna. Chocia¿by po to, ¿eby uczniowie zobaczyli na w³asne oczy jakie to okrutne i mieli przestroge.
''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.''
-Zireael 2020 Serce

img.besty.pl/images/401/33/4013343.jpg

i.imgur.com/cFE02Q9.png

W Hogwarcie Corinne Laurientis

Prefix u¿ytkownikafuerte
W Hogwarcie niestety ma³o co by³o normalne, zw³aszcza z punktu widzenia bezpieczeñstwa uczniów. Natomiast chyba faktycznie mo¿liwo¶æ rzucania Zaklêæ Niewybaczalnych, to jednak by³o ju¿ przegiêcie totalne. By³o z pewno¶ci± potrzebne fabule, jako wprowadzenie do tego, ¿e te Zaklêcia siê pó¼niej przewija³y przez seriê. Z drugiej strony, Zaklêcia Niewybaczalne w ¶wiecie magii s± trochê jak odpowiednik posiadania broni w naszym ¶wiecie. Przynajmniej mo¿na porównaæ Avadê z broni±, bo jedno i drugie jest ¶mierciono¶ne.

Odnosz±c siê do tego, które jest najstraszniejsze, to chyba w³a¶nie Avadê da³abym na ostatnim miejscu. To jednak by³a raczej bezbolesna i szybka ¶mieræ, wiêc z punktu widzenia ca³ej otoczki chyba najmniej straszna. Od Cruciatusa mo¿na by³o postradaæ zmys³y od Imperiusa te¿. Tu ju¿ chyba zale¿y, kto na co by³ bardziej odporny. Harry to w ogóle by³ odporny na wszystkie Niewybaczalne, wiêc xD. Ja mam niski próg bólu, wiêc pewnie Cruciatus by mi da³ najbardziej popaliæ fizycznie, ale Imperius chyba wydaje mi siê najgorszy; nie wyobra¿am sobie, ¿e kto¶ móg³by mnie kontrolowaæ, zmuszaæ do robienia dziwnych i pewnie strasznych rzeczy.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix u¿ytkownikaSam Quest
Ja w pe³ni popieram Fuer, odno¶nie "straszno¶ci" Zaklêæ Niewybaczalnych. Zdecydowanie te najbardziej ¶mierciono¶ne, przy tej alternatywnie wydaje siê byæ najbardziej b³ahe (?). Pomimo jednak, ¿e w pierwszej chwili ca³kowicie to popieram to z drugiej strony Cruciatus i Imperius nie zabijaj±. W najgorszym wypadku mo¿esz postradaæ zmys³y, wiêc nie wiem jednak czy nie lepiej umrzeæ.

No i przy Imperiusie jest jeszcze ten problem, ¿e zrobisz wszystko, je¿eli ka¿± ci kogo¶ zabiæ to zabijasz. Wiêc nawet je¿eli nie ucierpisz psychicznie to jednak musisz ¿yæ ze ¶wiadomo¶ci± swoich czynów. Chocia¿ czy to nie by³o tak, ¿e oni tego nie pamiêtali? W sensie tego co robili pod wp³ywem zaklêcia?
i.imgur.com/T8lLRQU.png

¦ciana uznania i mi³o¶ci

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie k³am, ¿e go nie znasz
Harry'ego Pottera zagra³
niektórych nawet nabra³,
¿e ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdê s± niebieskiego
"Tak jak Ron" - wo³a Ulica
dziewczyna piêknego lica.
Potteromaniak z niej na schwa³
i nie jest to ¿aden wa³.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie ka¿da Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to s³oñce, czy to deszcz
W moich my¶lach on wci±¿ jest
My¶lê o nim nieustannie
Nawet gdy siê k±piê w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak siê to zaczê³o
Lecz gdy serce moje drgnê³o
Ca³a by³am zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnê
Nawet je¶li spotkam bombê
Jest to mi³o¶æ jednostronna
Ale ¼le to nie wygl±da

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

¦ciana chwa³y

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix u¿ytkownikaScarllet
Wydaje mi siê ¿e pamiêtali to. I chyba dlatego dla mnie by³o to okropne zaklêcie, aczkolwiek czasami mam uczucie, ¿e chêtnie bym to na kim¶ wykona³a xD ale wracaj±c.. My¶licie, ¿e osoba torturowana cruciatusem w koñcu sama chcia³a to zakoñczyæ. I czy mo¿na by³o zabiæ siê samemu avad±? Takie magiczne samobójstwo.
''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.''
-Zireael 2020 Serce

img.besty.pl/images/401/33/4013343.jpg

i.imgur.com/cFE02Q9.png

W Hogwarcie Corinne Laurientis

Prefix u¿ytkownikaBumSzakalaka
Zawsze i wszêdzie jest co¶ zakazanego i nawet w ¦wiecie Magii s± ograniczenia. Dziwi mnie jednak fakt, ¿e by³o to zaklêcie niewybaczalne i powszechnie zakazane, ale uwa¿ano go co rusz xD W sumie to tak jak z jazd± po pijaku. Jak Ciê z³api± to zostajesz ukarany, a jak nie to masz szczê¶cie.

Co do najstraszniejszego zaklêcia z tych trzech to na pierwszym miejscu postawi³abym, podobnie jak moje poprzedniczki, cruciatusa.
Cierpienie jest chyba najgorsze. Sam okres II wojny ¶wiatowej i holokaust pokaza³ jak wiele mo¿na zdzia³aæ i ile za pomoc± cierpienia mo¿na osi±gn±æ. Wielu ludzi chcia³o w tym czasie umrzeæ.
Pojawi³o siê pytanie czy podczas takiego cierpienia mo¿na by u¿yæ Avady, ¿eby siebie zabiæ. My¶lê, ¿e kto¶ pod wp³ywem tego zaklêcia nie by³by w stanie rzuciæ innego. A co do magicznego samobójstwa to chyba by³o mo¿liwe (nie pamiêtam ¿adnego przyk³adu z ksi±¿ki i chyba takiego nie by³o). Jak inne zaklêcia zadawane przez czarodziejów na samych siebie zadzia³a³y to czemu Avada mia³aby byæ wyj±tkiem?

03.01.2019 r. -
Pogromca Parchatego Trolla
www.harry-potter.net.pl/images/articles/bum.png

W Hogwarcie: Madison Dixie
www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/ao9yo2no.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkombum.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20201.jpg

_____________________~*~_____________________

- I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587.
- My name is OLIVER QUEEN.

66.media.tumblr.com/4363f636607b153051dee48f88fc8d96/tumblr_pi5gvmEQ8N1vq3qe1o2_540.gif
data.whicdn.com/images/216550281/original.gif

- Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem?
- Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej.

i.pinimg.com/originals/77/1c/bf/771cbf249ac2523f149efe9619045a26.gif

BumSzakalaka

Przyjació³ko ma najdro¿sza!
Pisaæ wiersze sprawa "prosta"
W dniu mi³o¶ci co¶ wypada,
Prawie g³owa mi odpada...
Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie..
I na pewno nie w Madrycie.
Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em,
Jestem Ci go jednak winien.
Szko³a chyba ciê wykañcza,
Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D
Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem,
Nie otworze ich wiêc z hukiem,
Bo z têsknoty ju¿ usycham
I w te k±ty je upycham.
Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki
¯ycie, zabierz Walentynki.

Ps. Z tym obrazkiem to serio Wstydni¶
XOXO ~ Erynia.
Wielkie serducho Love

Prefix u¿ytkownikaAlette
A ja uwa¿am, ¿e te zaklêcia niewybaczalne nie maj± w sobie tyle fantazji, by naprawdê nazwaæ je najstraszniejszymi. Wydaje mi siê, ¿e ta nazwa i przestrach wi±za³ siê z tym, ¿e one by³y bardzo popularne w¶ród zwolenników Voldemorta. Oczywi¶cie wiadomo, ¿e ca³a trójka jest okrutna, jednak bior±c pod uwagê ten ca³y czarodziejski syf, jak czarnomagiczne naszyjniki, te zaklêcia wcale nie s± takie szokuj±ce.

Tak sobie my¶lê, ¿e one pewnie po prostu by³y zbyt proste, jak na skutki, które wywo³ywa³y. Tak jak u nas broñ, co chyba te¿ wspomnia³a Fuer. Pi³a to o wiele gorszy sposób na morderstwo, ale jednak "³atwiej" kogo¶ zabiæ, je¶li siê po prostu do niego strzeli. A jak tak sobie my¶lê - skoro nawet gówniaki w szkole potrafi³y opanowaæ tak± Avadê, to faktycznie jest siê czego baæ.

W swojej wypowiedzi chyba sama sobie zaprzeczy³am, ale có¿... podzieli³am sie my¶lami.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Mi³o¶æ" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: