Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Zaklêcia Niewybaczalne
|
|
| Katara |
Dodany dnia 11.12.2009 18:49
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 17 Ranga: Mugol Data rejestracji: 04.12.09 |
Harry i Bella byli tego ¶wiadkami. Taa, ju¿ widzê, jak Bella idzie do ministra magii, ¿eby z³o¿yæ donos na Harry'ego A np. Molly Weasley, która zabi³a Bellê? jej chyba nie wsadzili do Azkabanu? Sev, który zabi³ Dumbledora? mam wymieniaæ dalej? s± zbrodnie, nie tylko w ¶wiecie magii, które nigdy nie wyjd± na jaw i przestêpcy, którzy nigdy nie pójd± siedzieæ. s± te¿ tacy, którzy naprawdê siedz± za niewinno¶æ. to jest ¿ycie. "¿ycie jest nie halo!" jakby to powiedzia³a Ackerman z iCarly |
|
|
|
Katie _Bell_ |
Dodany dnia 03.03.2013 20:44
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 4 Postów: 42 Dom: GryffindorPunkty: 519 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 23.01.13 |
Ja my¶lê, ¿e ono nie zadzia³a³o. Ale Harry u¿y³ w Banku Gringotta zaklêcia Imperius na tego ¶miercio¿ercê. Harry u¿y³ tego zaklêcia w ministerstwie magii na Belatriks, gdy nikogo nie by³o, wiêc kto móg³ po¶wiadczyæ ¿e Harry u¿y³ tej kl±twy? Na przysz³o¶æ: przed znakami interpunkcyjnymi nie robimy spacji, a po znaku zapytania nie stawimy kropki ;> Edytowane przez Xeri dnia 12.11.2013 14:34
Katie _Bell_
"Je¶li s±dzisz, ¿e w dobie komputerów sztuka czytania zanik³a, zw³aszcza w¶ród dzieci, to niezawodny znak,¿e jeste¶ MUGOLEM!" :czarodziej Moim hobby jest czytanie . Moje ulubieone ksi±¿ki to : Melissa De La Cruz - ca³a seria o b³êkitnokrwistych , J.K.rowling - Harry Potter |
|
|
|
Marvin Aristow |
Dodany dnia 03.03.2013 21:20
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 44 Dom: SlytherinPunkty: 3355 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.01.13 |
losiek13 napisa³(a): Przecie¿ kiedy Crouch by³ szefem Departamentu Przestrzegania Praw Czarodziejów zezwoli³ u¿ywac aurorom zaklêæ niewybaczalnych wobec ¶miercio¿ercow. Tak w poza tym... Severus nie zosta³ ukarany za zabicie Dumbledore'a, bo nikt tego nie widzia³ z wyj±tkiem Harry'ego i Dracona. A po 2 Ministerstwo by³o kontrolowane przez Voldemorta i ¶miercio¿erców, to wiadomo ¿e nic mu nie zrobi±. Zosta³ przecie¿ Dyrektorem Hogwartu dziêki temu. No a Harry u¿y³ Imperiusa no i co z tego? Kto mu mia³ co¶ wtedy zrobiæ? Wtedy by³ No 1, je¶li chodzi o poszukiwanych wiêc co mu szkodzi³o u¿yæ wtedy tego zaklêcia? Lepsze to dla niego ni¿ mia³by daæ siê z³apaæ. I jak mieli mu co¶ zrobiæ skoro siê ci±gle ukrywa³ i nikt nie wiedzia³, gdzie jest. A jakby go z³apali to by go zaprowadzili do Voldemorta, a nie skazali za to ¿e u¿y³ jakiego¶ Imperiusa... |
|
|
|
Cordiale |
Dodany dnia 16.05.2013 21:29
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1254 Dom: SlytherinPunkty: 9381 Ranga: Dystrybutor s³odyczy Weasleyów Data rejestracji: 11.04.13 |
*Bellatrix. Pewnie dlatego, ¿e rzuca³ zaklêcie na Poplecznika Czarnego Pana. Co jest w tym z³ego skoro aurorzy mog± ich zabiæ? Pomóg³by tylko w schwytaniu z³ej osoby. "Dobra, marudo, nie marud¼ ju¿ tak, bo zamarudzisz mnie na ¶mieræ." ![]() http://www.youtube.com/watch?v=dLhFDYQHDQY |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 16.05.2013 22:07
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
A ja siê czepnê innej rzeczy - o jakiej obronie w³asnej Wy mówicie? Przecie¿ Potter polecia³ za Bellatrix po to, ¿eby pom¶ciæ Syriusza. Ona nie gania³a za nim po Ministerstwie, wiêc o ¿adnej obronie w³asnej nie ma tu mowy. |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 16.05.2013 22:14
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
O obronie w³asnej powiedzia³a osoba, której ju¿ od dawna nie ma na tej stronie ;p No i chyba wszyscy jeste¶my zgodni ¿e o obronie w³asnej nie ma tu mowy (ja teraz jestem specem od kontratypów tak¿e wiecie ) Harry nie poszed³ siedzieæ, bo nikt tego nie widzia³ i gitara. Z reszt± w czasach wojny na wszelkie tego typu dzia³ania patrzy siê z przymru¿eniem oka. S± wa¿niejsze problemy. Pomijam oczywi¶cie, ¿e o praworz±dno¶ci w ¶wiecie magii mówiæ nie mo¿na ;p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 17.05.2013 22:11
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Wtedy z Bellatrix jeszcze wojny nie by³o A przynajmniej nie taka otwarta. I w³a¶nie w czasie wojny powinno siê zachowywaæ jakie¶ normy moralne, bo wtedy naj³atwiej o ich ³amanie. Nie wiem jakie wa¿niejsze problemy mog± byæ, bo to jest wa¿ny problem, je¶li prawa cz³owieka s± ³amane, obojêtnie po której stronie (chocia¿ dla zwyrodnialców mam ograniczone wspó³czucie).Nie ¿eby mi by³o szkoda Bellatrix - ale niewybaczalne jest niewybaczalne. Skoro 15letni ch³opak jest w stanie rzuciæ zaklêcie torturuj±ce (choæby i pokracznie), to ja bym siê ba³a co z niego wyro¶nie. Akurat wszyscy czytali¶my ksi±¿ki, wiêc wiemy, ¿e nic strasznego z niego nie wyros³o, ale i tak bym siê ba³a. |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 17.05.2013 22:25
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Za usi³owanie nieudolne s±d mo¿e nadzwyczajnie z³agodziæ karê a nawet odst±piæ od jej wymierzenia - my¶lê, ¿e to doskonale pasuje do sytuacji. Harry chcia³ byæ mo¿e skrzywdziæ Bellê, ale u¿ywa³ nieodpowiednich ¶rodków. Sorry - on nie mia³ 17 lat, wiêc i tak karnie nie odpowiada³. Co najwy¿ej ¶rodki wychowawcze/poprawcze. My¶lê te¿, ¿e warto zaznaczyæ, i¿ ¶wiat czarodziejów rz±dzi siê swoimi prawami (a raczej ich brakiem). Uczniowie na korytarzu rzucaj± na siebie paskudne uroki (powiêkszone zêby, paznokcie, b±ble na twarzy), a dostaj± góra szlaban. Oczywi¶cie zachowanie Harry;ego by³o z³e. Z³e i koniec. Nie mniej w obliczu ataku ¦miercio¿erców nikt siê jego zachowaniem nie przejmowa³ (chocia¿ nikt tego nie widzia³). No i jak tu mówiæ o ukaraniu dzieciaka - oni nie mieli normalnych s±dów. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 18.05.2013 11:04
|
No jasne, ¿e do Azkabanu raczej by go nie zes³ali, ale nie zgadzam siê na podej¶cie "nikt nie widzia³, wiêc nic siê nie sta³o" (niektórzy tak sugerowali). Co do reszty siê zgadzam, chocia¿ nie zauwa¿y³am tego wcze¶niej - rzeczywi¶cie w Hogwarcie panuje praktycznie brak zasad Druga sprawa, ¿e rozumiem te¿ Harry'ego, który straci³ ojca chrzestnego i chcia³ go pom¶ciæ - to co¶ na zasadzie samos±du, gdy w naszym ¶wiecie ojciec zabije/okaleczy oprawców, którzy np. skrzywdzili mu dziecko. Trudno jest winiæ tak± osobê, mo¿na to w pe³ni zrozumieæ, chocia¿ jak wiadomo postêpowanie takie jest wbrew prawu. |
|
|
|
Adax |
Dodany dnia 08.07.2013 23:26
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 5 Dom: SlytherinPunkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.07.13 |
Nie poszed³, bo nikt nie wiedzia³, ¿e rzuci³ to zaklêcie. Ministerstwo NIE MIA£O ¿adnego systemu wykrywaj±cego u¿ycie zaklêæ niewybaczalnych. Gdyby umieli to wykryæ to Harry, Malfoy, Snape i jeszcze kilka innych osób posz³oby do Azkabanu, a znalezienie Voldemorta nie by³oby zbyt trudne.
|
|
|
|
SchuylerVanAlen |
Dodany dnia 22.11.2013 17:39
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 13 Dom: GryffindorPunkty: 81 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 09.06.13 |
Adax napisa³(a): Nie poszed³, bo nikt nie wiedzia³, ¿e rzuci³ to zaklêcie. Ministerstwo NIE MIA£O ¿adnego systemu wykrywaj±cego u¿ycie zaklêæ niewybaczalnych. Gdyby umieli to wykryæ to Harry, Malfoy, Snape i jeszcze kilka innych osób posz³oby do Azkabanu, a znalezienie Voldemorta nie by³oby zbyt trudne.W koñcu kto¶ napisa³ dobrze. Czyta³am wszystkie odpowiedzi i jestem w szoku, ¿e FANI POTTERA tak ma³o znaj± ksi±¿ki. Przecie¿ w ksi±¿ce jest wyja¶nione, ¿e Ministerstwo kontroluje TYLKO u¿ycie zaklêæ przez niepe³noletnich czarodziei. Nie pisze tego aby kogo¶ obra¿aæ ale by zwróciæ uwagê na dok³adne czytanie i to ze zrozumieniem. |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 31.12.2013 22:10
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Druga sprawa, ¿e rozumiem te¿ Harry'ego, który straci³ ojca chrzestnego i chcia³ go pom¶ciæ - to co¶ na zasadzie samos±du, gdy w naszym ¶wiecie ojciec zabije/okaleczy oprawców, którzy np. skrzywdzili mu dziecko. Trudno jest winiæ tak± osobê, mo¿na to w pe³ni zrozumieæ, chocia¿ jak wiadomo postêpowanie takie jest wbrew prawu. O, no w³a¶nie. W koñcu w naszym prawie jest co¶ takiego jak "przestêpstwo w afekcie", czyli pod wp³ywem silnego wzburzenia. Nie wiadomo co prawda czy w ¶wiecie HP taki termin funkcjonuje, ale na pewno wzburzenie Harry'ego po ¶mierci Syriusza zosta³oby potraktowane jako okoliczno¶æ ³agodz±ca. No i fakt, ¿e nie uda³o mu siê rzuciæ Cruciatusa. Edytowane przez Ana_Black dnia 21.04.2014 12:52
![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 20.05.2014 22:17
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Te¿ mia³em napisaæ o zbrodni w afekcie ;p - no wytr±cony by³ z równowagi Wybraniec jak tylko. Niecodziennie traci siê chrzestnego ojca, w dodatku dopiero co poznanego. Nie mo¿na te¿ z drugiej strony usprawiedliwiaæ, bo "nikt nie widzia³" - albo siê trzymamy zasad - czy tam czarodziejskiego prawa, albo jednych ono obowi±zuje, drugich nie. No i to nie by³ raz kiedy Harry u¿y³ tego zaklêcia : potem chyba Crutiatusem poczêstowa³ Amycusa Carrowa, a wcze¶niej Imperius powêdrowa³ na goblina ^^ - no, ale horkruksy, stan wojny, wy¿sza konieczno¶æ. w warunkach pokojowych doros³y Potter pewnie nigdy nie rzuci³by zaklêcia niewybaczalnego, nawet gdyby kto¶ miot³± mu Ginny potr±ci³ - mam nadziejê. ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 06.11.2018 21:38
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Otwieram Tydzieñ z Tematem! Porozmawiajmy o Zaklêciach Niewybaczalnych, nie tylko w kontek¶cie Harry'ego i Bellatriks. Co uwa¿acie o poszczególnych zaklêciach i sposobie ich wykorzystania w serii? Czy normalnym jest to, ¿e magia dzia³aj±ca w Hogwarcie pozwala³a na ich stosowanie? I ostatecznie, które uwa¿acie za najstraszniejsze? Zapraszam do dyskusji! ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 06.11.2018 21:45
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 661 Dom: GryffindorPunkty: 8343 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Moim zdaniem najgorszy jest Cruciatus. Poniewa¿ po Avadzia cz³owiek umiera, nie czujê ju¿ nic. A przy cruciatusie cierpisz. To chyba najgorsze z zaklêæ niewybaczalnych. Uwa¿am, ¿e nauka tych zaklêæ w hogwarcie by³a potrzebna. Chocia¿by po to, ¿eby uczniowie zobaczyli na w³asne oczy jakie to okrutne i mieli przestroge. ''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.'' -Zireael 2020 ![]() ![]() W Hogwarcie Corinne Laurientis |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 06.11.2018 21:46
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
W Hogwarcie niestety ma³o co by³o normalne, zw³aszcza z punktu widzenia bezpieczeñstwa uczniów. Natomiast chyba faktycznie mo¿liwo¶æ rzucania Zaklêæ Niewybaczalnych, to jednak by³o ju¿ przegiêcie totalne. By³o z pewno¶ci± potrzebne fabule, jako wprowadzenie do tego, ¿e te Zaklêcia siê pó¼niej przewija³y przez seriê. Z drugiej strony, Zaklêcia Niewybaczalne w ¶wiecie magii s± trochê jak odpowiednik posiadania broni w naszym ¶wiecie. Przynajmniej mo¿na porównaæ Avadê z broni±, bo jedno i drugie jest ¶mierciono¶ne. Odnosz±c siê do tego, które jest najstraszniejsze, to chyba w³a¶nie Avadê da³abym na ostatnim miejscu. To jednak by³a raczej bezbolesna i szybka ¶mieræ, wiêc z punktu widzenia ca³ej otoczki chyba najmniej straszna. Od Cruciatusa mo¿na by³o postradaæ zmys³y od Imperiusa te¿. Tu ju¿ chyba zale¿y, kto na co by³ bardziej odporny. Harry to w ogóle by³ odporny na wszystkie Niewybaczalne, wiêc . Ja mam niski próg bólu, wiêc pewnie Cruciatus by mi da³ najbardziej popaliæ fizycznie, ale Imperius chyba wydaje mi siê najgorszy; nie wyobra¿am sobie, ¿e kto¶ móg³by mnie kontrolowaæ, zmuszaæ do robienia dziwnych i pewnie strasznych rzeczy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 07.11.2018 12:38
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja w pe³ni popieram Fuer, odno¶nie "straszno¶ci" Zaklêæ Niewybaczalnych. Zdecydowanie te najbardziej ¶mierciono¶ne, przy tej alternatywnie wydaje siê byæ najbardziej b³ahe (?). Pomimo jednak, ¿e w pierwszej chwili ca³kowicie to popieram to z drugiej strony Cruciatus i Imperius nie zabijaj±. W najgorszym wypadku mo¿esz postradaæ zmys³y, wiêc nie wiem jednak czy nie lepiej umrzeæ. No i przy Imperiusie jest jeszcze ten problem, ¿e zrobisz wszystko, je¿eli ka¿± ci kogo¶ zabiæ to zabijasz. Wiêc nawet je¿eli nie ucierpisz psychicznie to jednak musisz ¿yæ ze ¶wiadomo¶ci± swoich czynów. Chocia¿ czy to nie by³o tak, ¿e oni tego nie pamiêtali? W sensie tego co robili pod wp³ywem zaklêcia? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 07.11.2018 13:15
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 661 Dom: GryffindorPunkty: 8343 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Wydaje mi siê ¿e pamiêtali to. I chyba dlatego dla mnie by³o to okropne zaklêcie, aczkolwiek czasami mam uczucie, ¿e chêtnie bym to na kim¶ wykona³a ale wracaj±c.. My¶licie, ¿e osoba torturowana cruciatusem w koñcu sama chcia³a to zakoñczyæ. I czy mo¿na by³o zabiæ siê samemu avad±? Takie magiczne samobójstwo. ''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.'' -Zireael 2020 ![]() ![]() W Hogwarcie Corinne Laurientis |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 07.11.2018 13:26
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Zawsze i wszêdzie jest co¶ zakazanego i nawet w ¦wiecie Magii s± ograniczenia. Dziwi mnie jednak fakt, ¿e by³o to zaklêcie niewybaczalne i powszechnie zakazane, ale uwa¿ano go co rusz W sumie to tak jak z jazd± po pijaku. Jak Ciê z³api± to zostajesz ukarany, a jak nie to masz szczê¶cie.Co do najstraszniejszego zaklêcia z tych trzech to na pierwszym miejscu postawi³abym, podobnie jak moje poprzedniczki, cruciatusa. Cierpienie jest chyba najgorsze. Sam okres II wojny ¶wiatowej i holokaust pokaza³ jak wiele mo¿na zdzia³aæ i ile za pomoc± cierpienia mo¿na osi±gn±æ. Wielu ludzi chcia³o w tym czasie umrzeæ. Pojawi³o siê pytanie czy podczas takiego cierpienia mo¿na by u¿yæ Avady, ¿eby siebie zabiæ. My¶lê, ¿e kto¶ pod wp³ywem tego zaklêcia nie by³by w stanie rzuciæ innego. A co do magicznego samobójstwa to chyba by³o mo¿liwe (nie pamiêtam ¿adnego przyk³adu z ksi±¿ki i chyba takiego nie by³o). Jak inne zaklêcia zadawane przez czarodziejów na samych siebie zadzia³a³y to czemu Avada mia³aby byæ wyj±tkiem? 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 07.11.2018 13:53
|
A ja uwa¿am, ¿e te zaklêcia niewybaczalne nie maj± w sobie tyle fantazji, by naprawdê nazwaæ je najstraszniejszymi. Wydaje mi siê, ¿e ta nazwa i przestrach wi±za³ siê z tym, ¿e one by³y bardzo popularne w¶ród zwolenników Voldemorta. Oczywi¶cie wiadomo, ¿e ca³a trójka jest okrutna, jednak bior±c pod uwagê ten ca³y czarodziejski syf, jak czarnomagiczne naszyjniki, te zaklêcia wcale nie s± takie szokuj±ce. Tak sobie my¶lê, ¿e one pewnie po prostu by³y zbyt proste, jak na skutki, które wywo³ywa³y. Tak jak u nas broñ, co chyba te¿ wspomnia³a Fuer. Pi³a to o wiele gorszy sposób na morderstwo, ale jednak "³atwiej" kogo¶ zabiæ, je¶li siê po prostu do niego strzeli. A jak tak sobie my¶lê - skoro nawet gówniaki w szkole potrafi³y opanowaæ tak± Avadê, to faktycznie jest siê czego baæ. W swojej wypowiedzi chyba sama sobie zaprzeczy³am, ale có¿... podzieli³am sie my¶lami. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Gryffindor
Slytherin

Hufflepuff

A przynajmniej nie taka otwarta. I w³a¶nie w czasie wojny powinno siê zachowywaæ jakie¶ normy moralne, bo wtedy naj³atwiej o ich ³amanie. Nie wiem jakie wa¿niejsze problemy mog± byæ, bo to jest wa¿ny problem, je¶li prawa cz³owieka s± ³amane, obojêtnie po której stronie (chocia¿ dla zwyrodnialców mam ograniczone wspó³czucie).
¿adnego systemu wykrywaj±cego u¿ycie zaklêæ niewybaczalnych. Gdyby umieli to wykryæ to Harry, Malfoy, Snape i jeszcze kilka innych osób posz³oby do Azkabanu, a znalezienie Voldemorta nie by³oby zbyt trudne.

Ravenclaw