Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Jaki by³by wasz Patronus?
Hermiona1334
Stoisz na skraju jeziora. Otacza ciê nieprzenikniona zimna mg³a. Dementorzy. Wyci±gasz ró¿d¿kê, skupiasz siê na swoim najszczê¶liwszym wspomnieniu, wypowiadasz s³owa zaklêcia: Expecto Patronum i... No w³a¶nie.

Jak± postaæ przybra³by twój Patronus? Orze³, myszka, a mo¿e dzik? Jakie zwierzê najlepiej odzwierciedla twoj± osobowowo¶æ?

Hm... My¶lê, ¿e sowy lub wiewiórki. To moje ulubione zwierzêta. Ale chyba bardziej pasowa³aby sowa, bo odzwierciedla mój charakter

Xeri
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaXeri dnia 25.10.2013 23:16
"Wygl±dasz bardzo zdrowo Potter,wiêc wybacz mi,ale nie zwolniê ciê z obowi±zku odrobienia pracy domowej.
Chyba ¿eby¶ umar³,wtedy mo¿esz ¶mia³o czuæ siê zwolniony"
"Bêdziemy na tyle silni,na ile bêdziemy zjednoczeni i na tyle s³abi na ile bêdziemy podzieleni"
"Co ma byæ to bêdzie a jak ju¿ bêdzie to trzeba siê z tym zmierzyæ"

www.huncwots-world.blog.onet.pl
Prefix u¿ytkownikaEnid
Po pierwsze nie ten dzia³, jak ju¿ to ten temat powinien byæ w dziale ¦wiat Magi. Po drugie w tamtym w³a¶nie dziale jest ju¿ jeden taki temat, jak nie wiêcej tylko w ró¿nych odmianach.
Po trzecie jak ju¿ tu jestem, to powiem ¿e nikt sobie sam patronusa nie wybiera, bo jest to odzwierciedlenie czarodzieja.
I to by by³o na tyle, a temat do usuniêcia.
Edit: I jaki sens mia³o usuniêcie pierwszego posta? Jak chce siê usun±æ temat, to siê prosi admina, a nie usuwa posta.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaEnid dnia 07.07.2008 12:50
Always...

Patrycja_J
o kurcze, inie wiem, mo¿e motyl albo jednoro¿ec. Nie mam pojêcia . Motyl poniewa¿ one siê zwiewnie poruszaj± co jest mim marzeniem i chcia³aym poruszaæ siê tak jak one, a jednoro¿ec to wcielenie dobra i wdziêku... to na pewno nie jednoro¿ec a wiêc chyba motyl!
Ja mówiê po to by byæ zrozumianym,
po to by byæ us³yszanym,
Proste s³owa s± jak balsam na twe rany!

potteromaniaczka11
Moim na pewno by³aby sowa .
Nawet sobie nie wyobra¿acie jak rycza³am kiedy zabito Hedwigê
ogólnie mówi±c bardzo lubie sowy ( te z Hp )

harry-potter-o-siedmiu-czesciach.blog.onet.pl
Panna Bella Fist
Je¶li przyjmiemy, ¿e patronusy to nasze ulubione zwierz±tka, to kot x3 Ale s±dzê, ¿e to nie o to chodzi. Patronusy w jaki¶ sposób musz± odzwierciedlaæ nasz charakter i uczucia, co nie? ;)
"ewentualnie trochê bardziej j± lubi³, albo mniej nienawidzi³ ni¿ innych.... "

www.wszystko-inaczej.mylog.pl
Gizmolina
loona94 napisa³/a:
Mój Patronus zapewne by³by czarnym kotem
;)

Taa... Szkoda tylko, ¿e patronusy s± srebrne. xD
A poza tym taki temat ju¿ istnieje. Zapraszam do innego dzia³u.
WWW.VERITASERUM.CBA.PL

MarlenQa
Zgadzam siê z Hermion± HP. Nikt sobie sam patronusa nie wybiera. Ja sama nie mam pojêcia co by³oby moim patronusem. Poza tym, g³upi temat ;]
''W Gryffndorze kwitnie mêstwa cnota, króluje odwaga i do wyczynów ochota'' :)

hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg

izka_cz
Temat mo¿e i g³upi, ale moim patronusem by³by chyba lew. Po pierwsze uwielbiam ma³e lwi±tka, bo s± taaakie s³odziutkie Tak, po drugie mój znak zodiaku to lew, a po trzecie z charakteru jestem drapie¿na i jak siê w¶cieknê to lepiej uciekaæ :D
"Pasja jest przewodnikiem do najwiêkszych tajemnic."

Pasja nr.1 - strzelanie:

imageshack.us/photo/my-images/705/pict0674t.jpg

"Wa¿ne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padaj± kolejne strza³y. A celno¶æ i opanowanie r±k to kwestia treningu."

Pasja nr.2 - taniec:

img111.imageshack.us/img111/6960/z18430080771sk1.jpg

"Muzyka jest niewidzialnym tañcem, a taniec nies³yszaln± muzyk±."

"Taniec jest najwznio¶lejsz±, najbardziej wzruszaj±c±, najpiêkniejsz± ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prost± interpretacj± czy wyobra¿eniem ¿ycia; jest samym ¿yciem."
Havelock Ellis

Pasja nr.3 - przyroda:

"Im bli¿ej natury jeste¶my, tym wiêcej czujemy w sobie Boga."

img175.imageshack.us/img175/160/obraz047ud0.jpg

"Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaito¶æ."
Aleksander ¦wiêtochowski

img175.imageshack.us/img175/4695/obraz041gb9.jpg

Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi s³oñce.

img142.imageshack.us/img142/6043/2001071hj4.jpg

"¯aden promieñ s³oñca nie ginie, lecz zieleñ, któr± on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosn±æ."
Albert Schweitzer

"Nic siê nie spe³ni, je¶li nie jest wpierw marzeniem."
Carl Sandburg

img111.imageshack.us/img111/1791/rx9n974142139l1xe4.jpg

'Ostatecznie, dla nale¿ycie zorganizowanego umys³u, ¶mieræ to tylko pocz±tek nowej wielkiej przygody.'
A.P.W.B.Dumbledore

img142.imageshack.us/img142/1069/arkadiuszgolas7806971ab4.jpg

Wielka fanka Manchesteru United!!!

img232.imageshack.us/img232/1351/manchesterunitedmf0.jpg

Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!!

img232.imageshack.us/img232/1646/wayneroonebz7.jpg

A Cristiano Ronaldo niech siê kopnie w zadek :D

img211.imageshack.us/img211/772/manutdcristianoronaldosx2.jpg

Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo.

KONIEC

Severus-Snape
Racja.. Patronusów sie nie wybierajezyk Dlatego niewiem jakiego mialbym miec patronusa no ³atwo to przeciez sprawdzic nie? Wiezne patyk machne nim i powiem : Expecto Patronum

danielharry
zgadzam siê ¿e patronusów siê nie wybiera, ale s± w jakim¶ stopniu zwiazane z nami... ale ja nie wiem co by³oby moim mam tak jak Harry, przecie¿ on na pocz±tku nie wiedzia³ ¿e jego tata to Rogacz, wiêc my te¿ raczej nie wiemy co by³oby naszym patronusem to co do nas pasuje albo odzwierciedla nasz charakter czy pragnienia czy co¶

Prefix u¿ytkownikaConsuela
Moim patronusem by³o by co¶ zwi±zanego bezpo¶rednio ze mn±, albo podobne do mnie. Mo¿e koliber? Albo kruk? My¶le, ¿e prêdzej co¶ z ptaków...a mo¿e jak moja idolka Umbridge kota?:)
I'm not just a teacher, or Security Oficer. In fact, I like to think all of you as my daughters! And that makes me...YOUR MAMA!

Prefix u¿ytkownikapanizvengerberg
Kot - fajna gracja. Jednak jako zwierzê domowe wola³abym mieæ chyba psa.
Oprócz tego bardzo lubiê sarenki od zawsze. Moim patronusem mo¿e byæ sarenka albo pies.

Prefix u¿ytkownikaMszostus
Tak siê zastanawiam i pierwsze co przysz³o mi na my¶l to rybka, jednak tak my¶lê jest jeszcze opcja, móg³by to te¿ byæ królik. Niestety do walki z dementorami wydaj± siê raczej marnejezyk.
www.generally.pl
Zagraj w pokemony :)

Prefix u¿ytkownikaPanna_Elisabeth_
My¶lê, ¿e moim patronusem móg³by byæ jaki¶ dziki kot, np. lew - niezale¿ny, czasem okrutny, kieruje siê instynktem, honorowy, chodzi swoimi drogami, samotnik. Fajnie by by³o mieæ takiego "obroñcê" w walce z Dementorem.

Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.

Prefix u¿ytkownikaLapa15
Mój patronus zapewnie mia³by postaæ psa, lub jelenia.
Prawda, ¿e Patronusów siê nie wybiera, i ¿e zale¿y od osoby która go wyczarowuje. Tak, prawd± jest re¿ to , ¿e wystarczy machn±æ Ró¿d¿k± i powiedzieæ Expecto Patronum!. Ale, np. jak jest siê animagiem, i np. zmienia siê w psa, to raczej wiadomo, i¿ naszym Patronusem bêdzie pies.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaLapa15 dnia 06.01.2013 11:06
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnêtrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Prefix u¿ytkownikaAlette
Wiele razy zastanawia³am siê nad swoim patronusem i w sumie - nie wiem. Po pierwsze wydaje mi siê, ¿e dowiadujemy siê o tym dopiero wtedy, gdy ju¿ siê go wyczarowaæ nauczymy. Mo¿na jako¶ sobie gdybaæ, ale tak naprawdê nie mo¿emy niczego stwierdziæ "na pewno". "Dlaczego jeleñ" Harry zrozumia³ dopiero, jak siê dowiedzia³, ¿e James by³ animagiem. Gdyby mia³ powiedzieæ, jaki by³ jego patronus, nie powiedzia³by - "to chyba bêdzie jeleñ, bo mój ojciec by³ animagiem i strasznie za nim têskniê" (tutaj Harry zalewa siê ³zami). Albo... i Aberforth - "to chyba bêdzie koza, lubiê kozy!" No dajcie spokój. Dlatego teoretycznie jako fanka kotów mog³abym sobie teraz rzuciæ - chyba to bêdzie tygrys (syberyjski, a co - jak szaleæ to szaleæ), ale w sumie nie zdziwi³abym siê gdybym mia³a zobaczyæ nie wiem - ¿uka gnojarza (w ogóle musia³oby to zabawnie wygl±daæ - Dementor uciekaj±cy przed ¿ukiem z kup± xD)... bo ci±gle biorê go za przyk³ad.
Ale gdybym mia³a odpowiedzieæ na pytanie "jakiego chcê mieæ patronusa" to powiedzia³abym - wieloryba. By³oby cudownie - nic bym nie widzia³a, tylko jego wielkie, b³yszcz±ce cielsko. Nie móg³by siê poruszaæ, ale w sumie po co - jego masa zala³aby wszystkie dementory ;p A jak nie wieloryba to strusia. Fajnie by to wygl±da³o - jako chowa g³owê w piasek ze strachu. Có¿ za forma obrony hahaha. Zastanawiam siê jak by³oby ze ¶limakiem - przecie¿ one s± z natury wolne... albo tchórzofretk± - nie wiem czy ich nazwa jest adekwatna do charakteru, ale ciê¿ko mi sobie wyobraziæ je jako obronê przed de mentorami... w sumie tak samo strusia, ale one s± z natury g³upie, wiêc mo¿e zd±¿± dobiec do de mentora zanim siê zorientuj±, ¿e s± dla nich zagro¿eniem.

Nie wiem czy to szalone 250 s³ów, ale w sumie blisko ;p

281 xp los.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikalosiek13 dnia 07.01.2013 21:49
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój.

Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami.
Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy,
Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny,
Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie,
Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie,
Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary,
Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary
I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±...
Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±.
Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana,
Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana
I znana w otoczeniu z niechêci do koni,
Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni.
Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia.
Maj±c u swego boku Gajê, Aarona,
Fomê i Milana, a przed sob± zadanie,
Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie.
Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o,
A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o.
Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie
I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie,
Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana,
Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana,
Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o
Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o...

Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni?
I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni?
Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie.
Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie,
Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie
O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczyta³am i polecam

Miniaturki
"Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzie¶ci piêæ" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemy¶lenia" Wileny Romus
Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte
"Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream
"Miêdzy wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Mi³o¶æ" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwa³ê! Na honor!" Ann
"Zwariowa³!" Wileny Romus
"Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine
... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix u¿ytkownikaCassidy
Ja, wiele razy równie¿ zastanawia³am siê nad tym jakby wygl±da³ patronus- wieloryb. Ale w przeciwieñstwie do alette, wyobra¿a³am sobie go, p³yn±cego w przestworzach i wydaj±cego te zdumiewaj±co piêkne d¼wiêki. Gdyby otworzy³ paszczê, na pewno poch³on±³by niejednego dementora(...) Dostarczy³ by nie ma³ych wra¿eñ estetycznych.
Oczywi¶cie mo¿na tylko gdybaæ, jakiego patronusa mogliby¶my mieæ. Nie jest to pewne, ale moja interpretacja opiera siê g³ównie na mi³o¶ci do wilków, a wiêc mogê przypuszczaæ, ¿e w³a¶nie takim zwierzêciem móg³by byæ mój patronus, ale wed³ug mnie to tylko 'czcze gadanie'. My¶lê, ¿e forma zwierzêca zmaterializowanej dobrej energii, ma zwi±zek równie¿ z naszymi prze¿yciami, jak równie¿ duchow± stron± ka¿dego z nas. Ma to g³êbszy sens, ni¿ powiedzenie: "Lubiê tygrysy syberyjskie, wiêc na pewno mia³bym takiego patronusa." Przywo³anie patronusa to nie lada wyczyn, a do tego nadanie mu cielesno¶ci, to ju¿ wielka sztuka i nie wszyscy czarodzieje mogli siê tym pochwaliæ! Patronus mo¿e ulegaæ zmianie w wyniku silnych prze¿yæ, wiêc ciê¿ko okre¶liæ z pewno¶ci±, jakby wygl±da³. Chcia³abym oczywi¶cie, ¿eby by³ wilkiem albo tygrysem syberyjskim.
Alette z tego, co pamiêtam, to Nimfadora Tonks na pocz±tku jako patronusa mia³a w³a¶nie fretkê :) Swoj± drog±, pragnê³abym te¿ ujrzeæ piêknego smoka- patronusa lub jednoro¿ca, albo chyba najbardziej tañcz±cego hobbita krzycz±cego: Expecto Patronononononum!, który wyczarowa³ by tym niepowtarzalnym zaklêciem Gandalfa, jaki wspar³by siê na swej wymuskanej lasce i krzykn±³: You Cannot Pass!-¿eby by³o mi³o dementorom...
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaCassidy dnia 08.01.2013 18:56
hogsmeade.pl/images/articles/Zalozyciele3.png

Gryffindor

* * *

Jestem lojalna wobec wyboru.

media.tumblr.com/tumblr_mclwvhHFzL1rr0bko.gif

fc05.deviantart.net/fs70/f/2009/356/8/3/Jack_Sparrow_Avatar_2_by_FuyukoTsukasa.png

-Czy pamiêtasz, jak mówi³em, ¿e æwiczymy zaklêcia NIEWERBALNE, Potter?
-Tak.
-Tak, proszê pana.
-Nie ma potrzeby zwracania siê do mnie per pan, profesorze.

24.media.tumblr.com/tumblr_mdcxubDbpq1ritemio1_250.gif

"Jedynym, co daje morze, s± porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie siê silnym. Nie wiem za du¿o o morzu, ale wiem, ¿e tak to ju¿ z nim jest. I wiem te¿, jak wa¿ne jest w ¿yciu niekoniecznie ¿eby byæ silnym, ale ¿eby czuæ siê silnym, zmierzyæ siê z samym sob± choæ raz, choæ raz znale¼æ siê w pierwotnym po³o¿eniu cz³owieka, ca³kowicie o¶lepiony i g³uchy, bez niczego, co mo¿e ci pomóc, maj±c tylko rêce i w³asn± g³owê."

25.media.tumblr.com/tumblr_md1k2c5ojJ1rhxc8co1_500.gif

Prefix u¿ytkownikaYourSmile
My¶lê, ¿e moim patronusem by³by lew, a dok³adniej lwica. Jestem waleczna i odwa¿na. Kierujê siê dobrem "stada" (moich przyjació³), a nie w³asnym. Zazwyczaj jestem przywódc±. Mam talent je¶li chodzi o strategiê czy jest to gra w nogê czy organizacja imprezy. Zawsze d±¿ê do celu i nic mnie nie zatrzyma. Lwy to bardzo inteligentne i silne stworzenia. Uwa¿am, ¿e najbardziej odzwierciedlaj± mnie i mój charakter. :)

Prefix u¿ytkownikaPanna_Elisabeth_
Cassidy napisa³/a:
Swoj± drog±, pragnê³abym te¿ ujrzeæ piêknego smoka- patronusa lub jednoro¿ca, albo chyba najbardziej tañcz±cego hobbita krzycz±cego: Expecto Patronononononum!, który wyczarowa³ by tym niepowtarzalnym zaklêciem Gandalfa, jaki wspar³by siê na swej wymuskanej lasce i krzykn±³: You Cannot Pass!-¿eby by³o mi³o dementorom...

Oj, to by³ dobry moment. Ale ogólnie Rowling du¿o zapo¿yczy³a z "W³adcy Pier¶cieni" - szczególnie to motto Gandalfa - "¦mieræ to tylko pocz±tek nowej, wielkiej przygody".

Nieumar³a Armia Umar³ych Aragorna te¿ by³aby niez³a. :D
Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.

Prefix u¿ytkownikaAyris
To musia³by byæ kot. : ) Uwielbiam je od dzieciñstwa i nawet s³ysza³am, ¿e mam w sobie co¶ z kota. Co prawda niezbyt mi³y jest fakt, ¿e mia³a go Umbridge, no ale có¿ poradziæ. xD

grafikaayris.blogspot.com

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: