Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Jaki by³by wasz Patronus?
|
|
| Hermiona1334 |
Dodany dnia 06.07.2008 19:37
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 77 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 787 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 09.03.08 |
Stoisz na skraju jeziora. Otacza ciê nieprzenikniona zimna mg³a. Dementorzy. Wyci±gasz ró¿d¿kê, skupiasz siê na swoim najszczê¶liwszym wspomnieniu, wypowiadasz s³owa zaklêcia: Expecto Patronum i... No w³a¶nie. Jak± postaæ przybra³by twój Patronus? Orze³, myszka, a mo¿e dzik? Jakie zwierzê najlepiej odzwierciedla twoj± osobowowo¶æ? Hm... My¶lê, ¿e sowy lub wiewiórki. To moje ulubione zwierzêta. Ale chyba bardziej pasowa³aby sowa, bo odzwierciedla mój charakter Xeri Edytowane przez Xeri dnia 25.10.2013 23:16
"Wygl±dasz bardzo zdrowo Potter,wiêc wybacz mi,ale nie zwolniê ciê z obowi±zku odrobienia pracy domowej.
Chyba ¿eby¶ umar³,wtedy mo¿esz ¶mia³o czuæ siê zwolniony" "Bêdziemy na tyle silni,na ile bêdziemy zjednoczeni i na tyle s³abi na ile bêdziemy podzieleni" "Co ma byæ to bêdzie a jak ju¿ bêdzie to trzeba siê z tym zmierzyæ" |
|
|
|
Enid |
Dodany dnia 06.07.2008 20:55
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 1065 Dom: SlytherinPunkty: 1597 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 01.02.08 |
Po pierwsze nie ten dzia³, jak ju¿ to ten temat powinien byæ w dziale ¦wiat Magi. Po drugie w tamtym w³a¶nie dziale jest ju¿ jeden taki temat, jak nie wiêcej tylko w ró¿nych odmianach. Po trzecie jak ju¿ tu jestem, to powiem ¿e nikt sobie sam patronusa nie wybiera, bo jest to odzwierciedlenie czarodzieja. I to by by³o na tyle, a temat do usuniêcia. Edit: I jaki sens mia³o usuniêcie pierwszego posta? Jak chce siê usun±æ temat, to siê prosi admina, a nie usuwa posta. Edytowane przez Enid dnia 07.07.2008 12:50
Always... |
|
|
|
| Patrycja_J |
Dodany dnia 08.07.2008 19:30
|
![]() Postów: 19 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 90 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 06.07.08 |
o kurcze, inie wiem, mo¿e motyl albo jednoro¿ec. Nie mam pojêcia . Motyl poniewa¿ one siê zwiewnie poruszaj± co jest mim marzeniem i chcia³aym poruszaæ siê tak jak one, a jednoro¿ec to wcielenie dobra i wdziêku... to na pewno nie jednoro¿ec a wiêc chyba motyl! Ja mówiê po to by byæ zrozumianym,
po to by byæ us³yszanym, Proste s³owa s± jak balsam na twe rany! |
|
|
|
| potteromaniaczka11 |
Dodany dnia 10.07.2008 15:05
|
![]() Postów: 1 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 35 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 08.07.08 |
Moim na pewno by³aby sowa . Nawet sobie nie wyobra¿acie jak rycza³am kiedy zabito Hedwigê ogólnie mówi±c bardzo lubie sowy ( te z Hp ) |
|
|
|
| Panna Bella Fist |
Dodany dnia 18.07.2008 17:36
|
![]() Postów: 7 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 21 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.07.08 |
Je¶li przyjmiemy, ¿e patronusy to nasze ulubione zwierz±tka, to kot x3 Ale s±dzê, ¿e to nie o to chodzi. Patronusy w jaki¶ sposób musz± odzwierciedlaæ nasz charakter i uczucia, co nie? "ewentualnie trochê bardziej j± lubi³, albo mniej nienawidzi³ ni¿ innych.... "
|
|
|
|
| Gizmolina |
Dodany dnia 18.07.2008 21:38
|
![]() Postów: 181 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 1629 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 20.02.08 |
loona94 napisa³/a: Mój Patronus zapewne by³by czarnym kotem ![]() Taa... Szkoda tylko, ¿e patronusy s± srebrne. ![]() A poza tym taki temat ju¿ istnieje. Zapraszam do innego dzia³u. WWW.VERITASERUM.CBA.PL
|
|
|
|
| MarlenQa |
Dodany dnia 27.07.2008 14:37
|
![]() Postów: 32 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 687 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 26.02.08 |
Zgadzam siê z Hermion± HP. Nikt sobie sam patronusa nie wybiera. Ja sama nie mam pojêcia co by³oby moim patronusem. Poza tym, g³upi temat ;] |
|
|
|
| izka_cz |
Dodany dnia 31.07.2008 16:22
|
![]() Postów: 162 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 338 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 30.07.08 |
Temat mo¿e i g³upi, ale moim patronusem by³by chyba lew. Po pierwsze uwielbiam ma³e lwi±tka, bo s± taaakie s³odziutkie "Pasja jest przewodnikiem do najwiêkszych tajemnic." Pasja nr.1 - strzelanie: ![]() "Wa¿ne jest tak zwane skupienie, czyli jak blisko siebie padaj± kolejne strza³y. A celno¶æ i opanowanie r±k to kwestia treningu." *** Pasja nr.2 - taniec: ![]() "Muzyka jest niewidzialnym tañcem, a taniec nies³yszaln± muzyk±." *** "Taniec jest najwznio¶lejsz±, najbardziej wzruszaj±c±, najpiêkniejsz± ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prost± interpretacj± czy wyobra¿eniem ¿ycia; jest samym ¿yciem." Havelock Ellis *** Pasja nr.3 - przyroda: "Im bli¿ej natury jeste¶my, tym wiêcej czujemy w sobie Boga." ![]() "Najcenniejszym przymiotem natury jest jej rozmaito¶æ." Aleksander ¦wiêtochowski ![]() Monotonia jest prawem natury. Zobacz, w jaki monotonny sposób wschodzi s³oñce. ![]() "¯aden promieñ s³oñca nie ginie, lecz zieleñ, któr± on budzi, potrzebuje czasu, aby wzrosn±æ." Albert Schweitzer ******* "Nic siê nie spe³ni, je¶li nie jest wpierw marzeniem." Carl Sandburg ![]() 'Ostatecznie, dla nale¿ycie zorganizowanego umys³u, ¶mieræ to tylko pocz±tek nowej wielkiej przygody.' A.P.W.B.Dumbledore ![]() *** Wielka fanka Manchesteru United!!! ![]() Wielka fanka Wayne'a Rooney'a!!! ![]() A Cristiano Ronaldo niech siê kopnie w zadek ![]() ![]() Przepraszam wszystkich fanów Ronaldo. *** KONIEC |
|
|
|
| Severus-Snape |
Dodany dnia 12.08.2008 17:25
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 19 Ranga: Mugol Data rejestracji: 12.08.08 |
Racja.. Patronusów sie nie wybiera Dlatego niewiem jakiego mialbym miec patronusa no ³atwo to przeciez sprawdzic nie? Wiezne patyk machne nim i powiem : Expecto Patronum
|
|
|
|
| danielharry |
Dodany dnia 07.09.2008 19:36
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 128 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 02.09.08 |
zgadzam siê ¿e patronusów siê nie wybiera, ale s± w jakim¶ stopniu zwiazane z nami... ale ja nie wiem co by³oby moim mam tak jak Harry, przecie¿ on na pocz±tku nie wiedzia³ ¿e jego tata to Rogacz, wiêc my te¿ raczej nie wiemy co by³oby naszym patronusem to co do nas pasuje albo odzwierciedla nasz charakter czy pragnienia czy co¶ |
|
|
|
Consuela |
Dodany dnia 27.10.2012 20:38
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 2 Dom: SlytherinPunkty: 249 Ranga: Postrach pierwszaków Data rejestracji: 18.09.12 |
Moim patronusem by³o by co¶ zwi±zanego bezpo¶rednio ze mn±, albo podobne do mnie. Mo¿e koliber? Albo kruk? My¶le, ¿e prêdzej co¶ z ptaków...a mo¿e jak moja idolka Umbridge kota? I'm not just a teacher, or Security Oficer. In fact, I like to think all of you as my daughters! And that makes me...YOUR MAMA!
|
|
|
|
panizvengerberg |
Dodany dnia 27.12.2012 11:38
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 9 Dom: SlytherinPunkty: 91 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.12.12 |
Kot - fajna gracja. Jednak jako zwierzê domowe wola³abym mieæ chyba psa. Oprócz tego bardzo lubiê sarenki od zawsze. Moim patronusem mo¿e byæ sarenka albo pies. |
|
|
|
Mszostus |
Dodany dnia 29.12.2012 20:45
|
![]() Postów: 30 Dom: HufflepuffPunkty: 428 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 16.02.10 |
Tak siê zastanawiam i pierwsze co przysz³o mi na my¶l to rybka, jednak tak my¶lê jest jeszcze opcja, móg³by to te¿ byæ królik. Niestety do walki z dementorami wydaj± siê raczej marne . www.generally.pl
Zagraj w pokemony ![]() |
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 29.12.2012 22:18
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
My¶lê, ¿e moim patronusem móg³by byæ jaki¶ dziki kot, np. lew - niezale¿ny, czasem okrutny, kieruje siê instynktem, honorowy, chodzi swoimi drogami, samotnik. Fajnie by by³o mieæ takiego "obroñcê" w walce z Dementorem. Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.
|
|
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 06.01.2013 11:00
|
![]() Pochwa³y: 19 Postów: 2670 Dom: GryffindorPunkty: 20150 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Mój patronus zapewnie mia³by postaæ psa, lub jelenia. Prawda, ¿e Patronusów siê nie wybiera, i ¿e zale¿y od osoby która go wyczarowuje. Tak, prawd± jest re¿ to , ¿e wystarczy machn±æ Ró¿d¿k± i powiedzieæ Expecto Patronum!. Ale, np. jak jest siê animagiem, i np. zmienia siê w psa, to raczej wiadomo, i¿ naszym Patronusem bêdzie pies. Edytowane przez Lapa15 dnia 06.01.2013 11:06
![]() *** Moje wewnêtrzne oko tu cierpi *** |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 07.01.2013 20:42
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Wiele razy zastanawia³am siê nad swoim patronusem i w sumie - nie wiem. Po pierwsze wydaje mi siê, ¿e dowiadujemy siê o tym dopiero wtedy, gdy ju¿ siê go wyczarowaæ nauczymy. Mo¿na jako¶ sobie gdybaæ, ale tak naprawdê nie mo¿emy niczego stwierdziæ "na pewno". "Dlaczego jeleñ" Harry zrozumia³ dopiero, jak siê dowiedzia³, ¿e James by³ animagiem. Gdyby mia³ powiedzieæ, jaki by³ jego patronus, nie powiedzia³by - "to chyba bêdzie jeleñ, bo mój ojciec by³ animagiem i strasznie za nim têskniê" (tutaj Harry zalewa siê ³zami). Albo... i Aberforth - "to chyba bêdzie koza, lubiê kozy!" No dajcie spokój. Dlatego teoretycznie jako fanka kotów mog³abym sobie teraz rzuciæ - chyba to bêdzie tygrys (syberyjski, a co - jak szaleæ to szaleæ), ale w sumie nie zdziwi³abym siê gdybym mia³a zobaczyæ nie wiem - ¿uka gnojarza (w ogóle musia³oby to zabawnie wygl±daæ - Dementor uciekaj±cy przed ¿ukiem z kup± )... bo ci±gle biorê go za przyk³ad. Ale gdybym mia³a odpowiedzieæ na pytanie "jakiego chcê mieæ patronusa" to powiedzia³abym - wieloryba. By³oby cudownie - nic bym nie widzia³a, tylko jego wielkie, b³yszcz±ce cielsko. Nie móg³by siê poruszaæ, ale w sumie po co - jego masa zala³aby wszystkie dementory ;p A jak nie wieloryba to strusia. Fajnie by to wygl±da³o - jako chowa g³owê w piasek ze strachu. Có¿ za forma obrony hahaha. Zastanawiam siê jak by³oby ze ¶limakiem - przecie¿ one s± z natury wolne... albo tchórzofretk± - nie wiem czy ich nazwa jest adekwatna do charakteru, ale ciê¿ko mi sobie wyobraziæ je jako obronê przed de mentorami... w sumie tak samo strusia, ale one s± z natury g³upie, wiêc mo¿e zd±¿± dobiec do de mentora zanim siê zorientuj±, ¿e s± dla nich zagro¿eniem. Nie wiem czy to szalone 250 s³ów, ale w sumie blisko ;p 281 xp los. Edytowane przez losiek13 dnia 07.01.2013 21:49
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Cassidy |
Dodany dnia 08.01.2013 18:54
|
![]() Pochwa³y: 8 Postów: 134 Dom: GryffindorPunkty: 3442 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 26.03.07 |
Ja, wiele razy równie¿ zastanawia³am siê nad tym jakby wygl±da³ patronus- wieloryb. Ale w przeciwieñstwie do alette, wyobra¿a³am sobie go, p³yn±cego w przestworzach i wydaj±cego te zdumiewaj±co piêkne d¼wiêki. Gdyby otworzy³ paszczê, na pewno poch³on±³by niejednego dementora(...) Dostarczy³ by nie ma³ych wra¿eñ estetycznych. Oczywi¶cie mo¿na tylko gdybaæ, jakiego patronusa mogliby¶my mieæ. Nie jest to pewne, ale moja interpretacja opiera siê g³ównie na mi³o¶ci do wilków, a wiêc mogê przypuszczaæ, ¿e w³a¶nie takim zwierzêciem móg³by byæ mój patronus, ale wed³ug mnie to tylko 'czcze gadanie'. My¶lê, ¿e forma zwierzêca zmaterializowanej dobrej energii, ma zwi±zek równie¿ z naszymi prze¿yciami, jak równie¿ duchow± stron± ka¿dego z nas. Ma to g³êbszy sens, ni¿ powiedzenie: "Lubiê tygrysy syberyjskie, wiêc na pewno mia³bym takiego patronusa." Przywo³anie patronusa to nie lada wyczyn, a do tego nadanie mu cielesno¶ci, to ju¿ wielka sztuka i nie wszyscy czarodzieje mogli siê tym pochwaliæ! Patronus mo¿e ulegaæ zmianie w wyniku silnych prze¿yæ, wiêc ciê¿ko okre¶liæ z pewno¶ci±, jakby wygl±da³. Chcia³abym oczywi¶cie, ¿eby by³ wilkiem albo tygrysem syberyjskim. Alette z tego, co pamiêtam, to Nimfadora Tonks na pocz±tku jako patronusa mia³a w³a¶nie fretkê Swoj± drog±, pragnê³abym te¿ ujrzeæ piêknego smoka- patronusa lub jednoro¿ca, albo chyba najbardziej tañcz±cego hobbita krzycz±cego: Expecto Patronononononum!, który wyczarowa³ by tym niepowtarzalnym zaklêciem Gandalfa, jaki wspar³by siê na swej wymuskanej lasce i krzykn±³: You Cannot Pass!-¿eby by³o mi³o dementorom... Edytowane przez Cassidy dnia 08.01.2013 18:56
![]() Gryffindor * * * Jestem lojalna wobec wyboru. ![]() -Czy pamiêtasz, jak mówi³em, ¿e æwiczymy zaklêcia NIEWERBALNE, Potter? -Tak. -Tak, proszê pana. -Nie ma potrzeby zwracania siê do mnie per pan, profesorze. ![]() "Jedynym, co daje morze, s± porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie siê silnym. Nie wiem za du¿o o morzu, ale wiem, ¿e tak to ju¿ z nim jest. I wiem te¿, jak wa¿ne jest w ¿yciu niekoniecznie ¿eby byæ silnym, ale ¿eby czuæ siê silnym, zmierzyæ siê z samym sob± choæ raz, choæ raz znale¼æ siê w pierwotnym po³o¿eniu cz³owieka, ca³kowicie o¶lepiony i g³uchy, bez niczego, co mo¿e ci pomóc, maj±c tylko rêce i w³asn± g³owê." ![]() |
|
|
|
YourSmile |
Dodany dnia 15.01.2013 22:57
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1328 Dom: GryffindorPunkty: 29744 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 13.01.13 |
My¶lê, ¿e moim patronusem by³by lew, a dok³adniej lwica. Jestem waleczna i odwa¿na. Kierujê siê dobrem "stada" (moich przyjació³), a nie w³asnym. Zazwyczaj jestem przywódc±. Mam talent je¶li chodzi o strategiê czy jest to gra w nogê czy organizacja imprezy. Zawsze d±¿ê do celu i nic mnie nie zatrzyma. Lwy to bardzo inteligentne i silne stworzenia. Uwa¿am, ¿e najbardziej odzwierciedlaj± mnie i mój charakter.
|
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 15.01.2013 23:12
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
Cassidy napisa³/a: Swoj± drog±, pragnê³abym te¿ ujrzeæ piêknego smoka- patronusa lub jednoro¿ca, albo chyba najbardziej tañcz±cego hobbita krzycz±cego: Expecto Patronononononum!, który wyczarowa³ by tym niepowtarzalnym zaklêciem Gandalfa, jaki wspar³by siê na swej wymuskanej lasce i krzykn±³: You Cannot Pass!-¿eby by³o mi³o dementorom... Oj, to by³ dobry moment. Ale ogólnie Rowling du¿o zapo¿yczy³a z "W³adcy Pier¶cieni" - szczególnie to motto Gandalfa - "¦mieræ to tylko pocz±tek nowej, wielkiej przygody". Nieumar³a Armia Umar³ych Aragorna te¿ by³aby niez³a. Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.
|
|
|
|
Ayris |
Dodany dnia 08.05.2013 17:06
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 19 Dom: SlytherinPunkty: 41 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 07.05.13 |
To musia³by byæ kot. : ) Uwielbiam je od dzieciñstwa i nawet s³ysza³am, ¿e mam w sobie co¶ z kota. Co prawda niezbyt mi³y jest fakt, ¿e mia³a go Umbridge, no ale có¿ poradziæ.
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Xeri

Slytherin

Dlatego niewiem jakiego mialbym miec patronusa no ³atwo to przeciez sprawdzic nie? Wiezne patyk machne nim i powiem : Expecto Patronum
Hufflepuff
Gryffindor