Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
List do ¦wiêtego Miko³aja.
|
|
gne |
Dodany dnia 30.12.2012 21:57
|
![]() Pochwa³y: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
List do ¦wiêtego Miko³aja Zadaniem uczestników konkursu by³o wcielenie siê w losowo wybranego bohatera serii Harry Potter i napisanie listu do ¦wiêtego Miko³aja. Data rozpoczêcia konkursu: 23/12/2012 Data zakoñczenia konkursu: 26/12/2012 Tre¶æ newsa: http://www.harry-...o6691.html Tre¶æ newsa z wynikami: http://www.harry-...o6697.html Zwyciêzcy konkursu: I MIEJSCE Cassidy II MIEJSCE alette III MIEJSCE DAGA POTTER Wyró¿nienia: AdiMil Seferyn Angela Davis Nicoleee Prace uczestników: I MIEJSCE ![]() II MIEJSCE ![]() III MIEJSCE ![]() Wyró¿nienia: ![]() ![]() ![]() ![]() Pozosta³e prace: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prace poza konkursem: ![]() ![]() Edytowane przez gne dnia 30.06.2014 13:42
|
|
|
|
Seferyn Collotye |
Dodany dnia 31.12.2012 11:40
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 7 Postów: 1060 Dom: RavenclawPunkty: 19293 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 20.04.10 |
Hahahaha... wyró¿nienie za takie co¶... no, nie powiem, nie spodziewa³em siê. ![]() Je¶li chodzi o inne prace, to rozwali³a mnie Twoja praca, Gne. Ty powinna¶ wygraæ, bo Snape wyszed³ Ci genialny. Szkoda, ¿e by³a¶ poza konkursem... to jest najlepsza praca. List JMARTY - có¿, oglêdnie mówi±c, bol± mnie od niego oczy. ![]() Gratulujê! Witaj, przybyszu, w przedsionku mojego umys³u, lecz strze¿ siê! Dla tych, którzy zagubi± siê w jego zakamarkach, nie ma ratunku. Przekraczaj wiêc jego bramy na w³asn± odpowiedzialno¶æ. ![]() Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light... ![]() Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real? ![]() Praca na rzecz HPnetu: listopad - grudzieñ 2011 - moderator grudzieñ 2011 - listopad 2014 - administrator lipiec 2016 - luty 2017 - administrator techniczny ![]() Studnia przeznaczenia W studni przeznaczenia Na wysokim szczycie Po¶ród bezistocia B³yszcz± gwiezdne oczy ![]() W studni przeznaczenia D¼wiêcz± bezustannie Echa pró¶b i modlitw Smêtne treny wiatru ![]() W studni przeznaczenia ¦wiec± wraz z ksiê¿ycem Srebrnych monet stosy Puste zabobony W studni przeznaczenia Woda krwawi z³otem Diament krzesi ogieñ Srebrem têtni± ¿y³y ![]() W studni przeznaczenia Iskrz± siê marzenia My¶li jak kryszta³y Krzycz± z bezsilno¶ci ![]() W studni przeznaczenia Pl±cz± siê warkocze Zdobne pantofelki S³ychaæ jêk cierpienia ![]() ![]() Hall of Fame "I'd really like to be in closer contact with life. I'm a little too distant, I guess. I like to place myself outside." Yves Saint Laurent ![]() "I don't care if people I admire criticize me because their opinion is valuable to me." Karl Lagerfeld ![]() |
|
|
|
Cassidy |
Dodany dnia 31.12.2012 18:14
|
![]() Pochwa³y: 8 Postów: 134 Dom: GryffindorPunkty: 3442 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 26.03.07 |
Rozwali³a¶ mnie alette Twój list jest genialny, mimo ¿e krótki, to tre¶ciwy i widaæ te¿, ¿e siê wczu³a¶. Jak tak czytam korespondencje innych uczestników, to widzê, ¿e naprawdê wiele tworów by³o interesuj±cych i niebanalnych. Do gustu przypad³ mi te¿ list AdiMila. Na pocz±tku chcia³am obraæ podobny kierunek, ale w koñcu da³am siê ponie¶æ nurtowi, jaki wydawa³ mi siê 'dzie³em przypadku' nieco naci±ganym, jednak brnê³am dalej, a¿ w koñcu pokusi³am siê o wys³anie. Trochê tego wysz³o, ale có¿...Seferyn, widocznie w±tpisz w swój talent pisarski Edytowane przez Cassidy dnia 31.12.2012 18:15
![]() Gryffindor * * * Jestem lojalna wobec wyboru. ![]() -Czy pamiêtasz, jak mówi³em, ¿e æwiczymy zaklêcia NIEWERBALNE, Potter? -Tak. -Tak, proszê pana. -Nie ma potrzeby zwracania siê do mnie per pan, profesorze. ![]() "Jedynym, co daje morze, s± porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie siê silnym. Nie wiem za du¿o o morzu, ale wiem, ¿e tak to ju¿ z nim jest. I wiem te¿, jak wa¿ne jest w ¿yciu niekoniecznie ¿eby byæ silnym, ale ¿eby czuæ siê silnym, zmierzyæ siê z samym sob± choæ raz, choæ raz znale¼æ siê w pierwotnym po³o¿eniu cz³owieka, ca³kowicie o¶lepiony i g³uchy, bez niczego, co mo¿e ci pomóc, maj±c tylko rêce i w³asn± g³owê." ![]() |
|
|
|
Lapa15 |
Dodany dnia 31.12.2012 22:51
|
![]() Pochwa³y: 19 Postów: 2670 Dom: GryffindorPunkty: 20150 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 01.12.12 |
Wszystkie listy by³y super! List gnebi by³ GENIALNY! alette i Cassidy te¿ super! GRATULUJÊ! ![]() *** Moje wewnêtrzne oko tu cierpi *** |
|
|
|
Werka3481 |
Dodany dnia 01.01.2013 09:17
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 5 Postów: 73 Dom: SlytherinPunkty: 383 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 02.01.12 |
fajnie napisane mo¿na siê trochê po¶miaæ "Zag³uszanie bólu na jakiœ czas sprawia, ¿e powraca ze zdwojon± si³±"
|
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 01.01.2013 18:59
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
II miejsce *.* Nigdy bym siê nie spodziewa³a. Serio... Nie bêdê ciê o nic prosi³. To ty powiniene¶ prosiæ mnie To ca³a prawda ; ) Najbardziej podoba³ mi siê list Ciemka. To uwielbienie postaci, w któr± siê wcieli³ widaæ go³ym okiem. hahaha No i gne, ale to ju¿ jej pisa³am. Chocia¿ ostatnie zdanie najlepsze. Je¶li chodzi o pierwsze miejsce - podoba³ mi siê pomys³. To z t± potêg± i takie tam. Ale gratulacje dla ka¿dego. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 02.01.2013 20:21
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
Leciak, przy moim zami³owaniu do poprawnej pisowni, lubiê siê czasem tak powydurniac, pisz±c jak kompletny nieuk Udzia³ wzi±³em tylko po to, ¿eby zobaczyæ jak konkurs wygl±da od strony technicznej, no i liczy³em na wcielenie siê w Bellatrix... po co ja to pisze, i tak wiecie ![]() Naprawdê dostali¶my mnóstwo ¶wietnych prac, widaæ ka¿dy ma do¶wiadczenie w rozmowach w Miko³ajem xp Dla mnie najlepsza by³a ta Alette, ¶wietnie siê wczu³a¶, a z Toba i ja Lista ¿yczeñ Severusa, przygotowana przez DAGE - dla mnie mistrzostwo. Do tego ¶miszny Argus od Angeli Davis. "Szaconek" nale¿y siê równie¿ dla AdiMila za pomys³ i wykonanie - genialne! A postscriptum trafione idealnie w mój gust ![]() Always ![]() |
|
|
|
A. |
Dodany dnia 02.01.2013 20:33
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Mo¿na Wyszukaæ Data rejestracji: 29.12.07 |
losiek13 napisa³/a: Leciak, przy moim zami³owaniu do poprawnej pisowni, losiek13 napisa³/a: aprawdê dostali¶my mnóstwo ¶wietnych prac, widaæ ka¿dy ma do¶wiadczenie w rozmowach w Miko³ajem Nie mog³em siê powstrzymaæ ;] |
|
|
|
losiek13 |
Dodany dnia 02.01.2013 21:15
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 33 Postów: 2832 Dom: RavenclawPunkty: 34217 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 19.06.08 |
czasem tak powydurniac, Nie zauwa¿y³e¶ braku kreski w "æ" ;< Poza tym nie istnieje s³owo o takim przedrostku... Ahh, bylem niezmiernie ciekaw, czy kto¶ tak zag³êbi siê w poprawno¶æ tego posta, ze wytknie mi te b³êdy Niestety, Endrju, nie uda³o siê ;< Mam klawiaturê AZERTY i czasem zdarza mi siê pomyliæ "w" i "z", czy tez "a" i "q" - kwestia przyzwyczajenia do QWERTY. Nie chce mi siê tez mêczyæ z polskimi znakami, wiec brakuje tu "rze" pisanego przez kropkê, czy "terz", równie¿ z kropka albo "o³" i "e³". S³ownik w przegl±darce mnie nie lubi, a ze mnie za du¿y len na kopiowanie ;<Bynajmniej nie moglem siê powstrzymaæ, ¿eby Ci nie odpisaæ Edytowane przez losiek13 dnia 02.01.2013 21:19
![]() Always ![]() |
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 02.01.2013 23:19
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
Cassidy, jak dla mnie w pe³ni zas³u¿y³a¶ na pierwsze miejsce, a Twoja praca bardzo mi siê spodoba³a! Piszesz lepiej ni¿ niejeden pisarz Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.
|
|
|
|
panizvengerberg |
Dodany dnia 13.01.2013 23:52
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 9 Dom: SlytherinPunkty: 91 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.12.12 |
Cze¶æ, nie wiedzia³am, ¿e wszystkie listy bêd± ukazane : ) Ale wiedzia³am, ¿e bêdzie Cassidy ; p Wiedzia³am, czu³am ; ). I nie zdziwi³am siê po przeczytaniu pierwszego listu, ¿e jest na pierwszym miejscu, poniewa¿ b.podoba mi siê w jaki sposób jest napisany. ¦wietnie siê czyta³o, choæ niektórych elementów nie zrozumia³am... Ale to pewnie dlatego, ¿e zbyt pó¼no ju¿ i nie umiem siê wczuæ... Przeczytam w wolnej chwili i resztê. Ciekawy konkurs. Podoba³ mi siê te¿ list od Syriusza, to chyba by³ drugi. Edytowane przez Christina dnia 14.01.2013 11:57
|
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 15.01.2013 22:49
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
Alette: Wiem, ¿e nie istniejesz i prezenty dostajê od rodziców (dobra, nie dostajê) i przyjació³ (dobra, nie mam przyjació³). Tekst mnie rozwali³. Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.
|
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Ravenclaw

Gryffindor

Slytherin