Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
Pod±¿aj±c za mod±
|
|
Alette |
Dodany dnia 17.11.2017 08:28
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Mo¿na powiedzieæ, ¿e dzisiaj wygl±d ma o wiele wiêksze znaczenie ni¿ mo¿na siê spodziewaæ. Na czasie jest nie tylko zgrabna sylwetka, ale te¿ odpowiedni dobór stroju. Co sezon w sklepach pojawiaj± siê nowe projekty i tak siê zastanawiam - jak daleko powinno siêgaæ nasze pod±¿anie za mod±? Moje drugie pytanie do was - czy uwa¿acie, ¿e s± pewne miejsca, gdzie pewien rodzaj stroju obowi±zuje i ju¿? Ja daleka siêga nasza wolno¶æ wyboru? Co jest modnego w tym sezonie i jak wam siê to podoba? Co ju¿ powoli wychodzi z mody i strasznie wam ¿al albo wrêcz przeciwnie - cieszy was to bardzo? Czekam na opinie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Erudieth |
Dodany dnia 22.11.2017 00:06
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 1317 Dom: GryffindorPunkty: 14924 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 29.12.14 |
Ja i moda... to jak Harry i Draco. No po prostu do siebie nie pasujemy. Jestem cz³owiekiem, który ma bli¿ej nieokre¶lony, ale swój w³asny styl, a to, co jest modne, mu zwisa i powiewa. Dlatego te¿ nie jestem w stanie zaopiniowaæ najnowszej mody - po prostu nawet nie zwracam na ni± uwagi. Jestem dumna z tego, ¿e takie rzeczy w ogóle mnie nie wzruszaj±, ¿e ubieram siê jak lubiê, a nie jak to jest modne, przez co wyró¿niam siê w¶ród t³umu. ![]() I ogólnie to chyba nigdy nie rozumia³am ludzi ¶lepo pod±¿aj±cych za mod±. ![]() Co do czego¶ w rodzaju "etykiety ubraniowej" - uwa¿am, ¿e to wszystko zale¿y od naszego szacunku do kogo¶. I wed³ug mnie na przyk³ad wybieraj±c siê na czyj¶ ¶lub nale¿y pomy¶leæ, czy byliby¶my zadowoleni, gdyby kto¶ przyszed³ podobnie ubrany na nasz. To w sumie do¶æ ¶liska kwestia. Uwa¿am, ¿e to po prostu zale¿y od ka¿dego cz³owieka z osobna. ![]() |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 22.11.2017 11:02
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Ja w sumie nie patrzê na to, co jest modne tylko na to co mi siê podoba. Mam tak, ¿e jak sobie upatrzê np. buty to mogê w nich chodziæ 3 sezony, choæ mo¿e ju¿ nie s± modne. Inna sprawa, ¿e zazwyczaj wybieram do¶æ klasycze kroje, raczej ma³o ekstrawaganckie, wiêc rzeczywi¶cie s± do¶æ uniwersalne. Czasem jak widzê gdzie¶ zdjêcia "przebranych" gwiazd w to, co jest modne (niby) to zastanawiam siê czy maj± lustro w domu ![]() Co do strojów w ró¿nych miejscach, to uwa¿am ¿e s± miejsca, gdzie warto ubraæ siê bardziej estetycznie ni¿ na codzieñ, np. teatr. Nie uwa¿am, ¿e trzeba siê stroiæ jak ma galê baletu, ale mimo wszystko trzeba wygl±daæ jako¶
|
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 22.11.2017 11:11
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Nie jestem osob±, która pod±¿a za mod± w ubiorze. Natomiast staram siê byæ na bie¿±co z trendami makija¿owymi i paznokciowymi. Tak dawno nie by³am na zakupach odzie¿owych, ¿e nawet nie wiem co jest modne . A jaki mam styl? Chyba ¿aden . Zazwyczaj noszê jeansy i t-shirt. W zimê jaki¶ p³aszcz i kozaki lub glany, latem jakie¶ sanda³y, wiosn± ramoneskê, a jesieni± co popadnie, byleby mi nie by³o za zimno . W mojej szafie króluj± 3 kolory - bia³y, czarny i szary. Lubiê np. koszule w kratê i kilka te¿ mam, ale nie noszê ich jako¶ super czêsto . Oczywi¶cie, ¿e s± miejsca, w których obowi±zuje dress code, ale moim zdaniem, to jest kwestia przyzwyczajenia spo³eczeñstwa. Mi by to na prawdê nie przeszkadza³o, gdyby np. pracownica banku by³a ubrana w t-shirt zamiast garsonki. Natomiast uwa¿am, ¿e nieakceptowalne jest ubieranie siê zbyt sk±po do pracy - np. w crop-topy, miniówki itp. "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 22.11.2017 20:00
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
My¶lê, ¿e ubiór zawsze mia³ du¿e znaczenie, ale teraz mamy internet i wszystko jest jakby bardziej widoczne. Niektóre osobniki (np. fuer) bêd± siê ze mnie ¶miaæ, ale w takiej Ani z Zielonego Wzgórza, która by³a w sumie napisana na wzór ¿ycia autorki moda pe³ni bardzo wa¿n± rolê, w wiêkszo¶ci ksi±¿ek z ubieg³ego wieku ubiór ma ogromnego znaczenie. Faktem jest te¿ to, ¿e w naszych czasach mamy dostêp do niezliczonej ilo¶ci ubrañ. Ka¿dy mo¿e wygl±daæ jak chce. I w jakim¶ stopniu pod±¿am za mod±, albo chcia³abym pod±¿aæ, ale czasami kasy brak (dziêki lumpeksy, ¿e istniejecie!). Zazwyczaj bardzo podobaj± mi siê jakie¶ poszczególne trendy modowe na dany sezon i zazwyczaj chce je nosiæ, haha. Czasami jednak zako****e siê w stylizacjach kompletnie od czapy, gdzie nic do siebie nie pasuje, ale ca³o¶æ wygl±da uroczo. Czêsto jestem te¿ zwyk³ym lujem-dresem. Zada³a¶ pytanie almette, jak daleko to pod±¿anie za mod± powinno siêgaæ. Pewnie tak jak we wszystkim trzeba zachowaæ rozs±dek i nie wydawaæ ostatnich pieniêdzy na buty zamiast na leki, czy jedzenie, tyle. Co jest modnego w tym sezonie i jak wam siê to podoba? Co ju¿ powoli wychodzi z mody i strasznie wam ¿al albo wrêcz przeciwnie - cieszy was to bardzo? Co¶ co jest modne w tym sezonie i na pewno bêdzie modnym w przysz³ym, to... bia³e kozaczki w szpic! SERIO! Dziewczyny to nosz± i s± zajarane! Modne s± te¿ ohydne torebki, które kosztuj± tyle, ¿e ekhm https://www.vitka...orba-62239, https://www.vitka...orba-64143. Moda rosyjska jest w cenie. No có¿, produkt jest tyle warty, ile klient jest w stanie za niego zap³aciæ, co nie ![]() Z trendów urodowych to do lamusa poma³u odchodz± matowe usta, a jeszcze rok temu, nikt nie wyobra¿a³ sobie, ¿e b³ysk powróci ![]() czy uwa¿acie, ¿e s± pewne miejsca, gdzie pewien rodzaj stroju obowi±zuje i ju¿? Ja daleka siêga nasza wolno¶æ wyboru? Wydzia³ Prawa i Administracji na ka¿dej uczelni to rewia eleganckiej, ale jednocze¶nie czasami ekstrawaganckiej mody. Ka¿dy kto nie jest ubrany w okre¶lony dla WPIA sposób wydaje siê strasznie nijaki i nieprofesjonalny, haha. Lubiê nawet uczyæ siê tych wszystkich ustaw, kodeksow itp, ale nie cierpiê sztywniactwa tego wydzia³u ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Zireael |
Dodany dnia 23.11.2017 18:52
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 766 Dom: GryffindorPunkty: 12754 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 14.07.14 |
Muszê z siebie wyrzuciæ bardzo powa¿n± kwestiê odno¶nie "mody". Ostatnio, co ka¿dy powiedzmy sezon, pojawiaj± siê ubrania, które maj± na sobie wiêcej dziur ni¿ materia³u. I ju¿ nie s± to tylko spodnie, jak to by³o wcze¶niej - kurtki, bluzki, koszulki, swetry, bluzy, bielizna.. Dla mnie to jest nie do pojêcia. Czy¿by spo³eczeñstwo d±¿y³o do "mody pierwotnej"? Za kilkadziesi±t lat modne bêdzie chodzenie w siatkach rybackich. Nigdy nie lubi³am pod±¿ania za mod±, chodzi³am w tym, w czym jest mi wygodnie. To zwykle matka zmusza³a mnie do chodzenia po sklepach i szukania kolejnych ubrañ. To na zimê, to na lato, to na rozpoczêcie czy zakoñczenie roku, to na co¶ tam, to na co¶ innego i tak co roku. ![]() ![]() ![]() Uwa¿aj, komu siê nara¿asz, bo nie znasz dnia ani godziny, kiedy przyjdzie po Ciebie mafia.. ![]() ![]() Je¶li bóg, to tylko jeden ![]() ![]() Prawdziwy rycerz powinien siê w swoim ¿yciu wykazywaæ piêcioma cechami: 1. Hojno¶ci± ![]() ![]() ![]() ![]() 2. M±dro¶ci± ![]() ![]() ![]() ![]() 3. Waleczno¶ci± ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Honorem ![]() ![]() ![]() 5. Wspó³czuciem ![]() ![]() przede wszystkim jednak.. ![]() ...powinien pozostawaæ w naszych sercach bez wzglêdu na wszystko ![]() ![]() Jak gdyby jedynym w³a¶ciwym czasem ¿ycia by³a przesz³o¶æ... ![]() ![]() MOJA KAPLICZKA *Wyznawczyni Borszewicza!* szukam ¶wiata w którym jedna jaskó³ka czyni wiosnê gdzie szewc chodzi w butach gdzie jak ciê widz± to dzieñ dobry szukam ¶wiata w którym cz³owiek cz³owiekowi cz³owiekiem *** czasem chcia³bym zostawiæ to wszystko i ta g³upia nadzieja ¿e mam co¶ jeszcze do zostawienia *** *Orêdowniczka Happysad!* Bo wszystkie drogi st±d Prowadz± na tory Wszystkie drogi st±d Na kolejowy most.. Ju¿ do Ciebie biegnê Ile w p³ucach mam si³ Chocia¿ patrzê przed siebie I nie widzê nic Tak czêsto Ciê widzê Choæ tak rzadko spotykam Smaku Twego nie znam Choæ tak czêsto Ciê mam Na koñcu jêzyka I ju¿ siê modlê Do spadaj±cych gwiazd Bo mi brakuje ciep³a Twych rozchylonych warg Hej Ja przed Tob± siê rozbieram Zrzucam zmiête brudne my¶li I przed Tob± umieram Chore serce otwieram Bez znieczulenia O, udupienie totalne Niewiasty nosisz imiê Ile Ciê trzeba dotkn±æ razy ¯eby siê cz³owiek poparzy³ Koncerty: - festiwal, Poznañ; pierwsze zetkniêcie z zespo³em - festiwal, Swarzêdz; deszcz; zna³am prawie ka¿d± piosenkê - Poznañ; pierwszy zamkniêty koncert; ~zmêczony~<3 *Wierny cz³onek Overwatch!* ]Bohaterowie nigdy nie umieraj±. Zhakowaæ mo¿na wszystko.. i wszystkich. ![]() *Od lat na li¶cie rezerwowej Avengersów!* - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. - Ale za to z tej planety. ![]() - Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... - Wielki mi bóg. ![]() - Tu holograficzny sobowtór Tony'ego Starka. Nagraj wiadomo¶æ. - To pilne. - To nagraj siê pilnie. O, w³amanie! ![]() *Winter is coming..* Je¶li dostaniesz jakie¶ imiê, przyjmij je, uczyñ swoim, a wtedy ju¿ nigdy ciê nim nie zrani±. ![]() Ten, kto boi siê przegraæ, ju¿ przegra³. ![]() ![]() Mój uk³on w stronê starych, cudownych bajek ![]() Mulan - za pokazanie, ¿e bycie sob± jest najwa¿niejsze<3 ![]() Planeta Skarbów - bo nauczy³a wierzyæ we w³asne si³y<3 ![]() Zakochany kundel - za zaszczepienie w sercu tej bezinteresownej mi³o¶ci<3 ![]() Herkules - za udowodnienie, ¿e ciê¿k± prac± mo¿na osi±gn±æ wszystko<3 ![]() Alladyn - nauczy³, ¿e powinno siê pod±¿aæ za marzeniami<3 ![]() ![]() Tabliczka cytatów! Strach nauczy siê mnie baæ ~Dotyk Julii Mi³o¶æ - zabije Ciê i jednocze¶nie Ciê ocali ~Delirium Piek³o jest puste, a wszystkie demony s± tutaj ~William Shakespeare Usta twoje: ocean ró¿owy. Spojrzenie: fala wzburzona. A twoje szerokie ramiona: Pas ratunkowy... ~Portret Niektórzy twierdz±, ¿e bogów nie ma i po ¶mierci jest jedynie pustka. Ja ju¿ pozna³em tê pustkê, nie bojê siê umrzeæ ~Wied¼min: Dziki Gon - Jeste¶ psychopat±. - Wolê okre¶lenie "cz³owiek z wyobra¼ni±" ~Szeptem -Chcesz posi±¶æ moje cia³o? -Chcia³bym z nim zrobiæ wiele rzeczy, poza t± jedn±.. ~Szeptem ![]() Kpop to styl ¿ycia ![]() ~Sta³em w drzwiach garderoby i patrzy³em na cz³onków zespo³u, wiedz±c, ¿e nie mogê do nich do³±czyæ. Przepraszam.. Naprawdê chcia³em wyj¶æ na scenê. Na scenê, która jest moim ¿yciem. Dziêkujê wam i... kocham was...~ ![]() ~Nawet je¶li jêzyki s± ró¿ne, muzyka pozostaje ta sama~ ![]() ~Mam parê nóg na których mogê stan±æ, nawet gdy upadnê osiem razy~ ![]() Avatar: Legenda Aanga + inne animopodobne rzeczy ![]() - No co¶ Ty.. Ja to zrobi³am? - Tak. W³a¶nie awansowa³a¶ z wariatki na ¶wiruskê. Moje gratulacje! ![]() - Pij sok z kaktusa, jest bardzo mokry! Nic nie jest bardziej mokre od tego soku!! ![]() - Kto to jest Zuko? - To taki jeden facet w kucyku, który nas goni. - Co masz do kucyków, kucyku? - To jest wilczy ogon wojownika! ![]() - Nienawidzê ciê stryju, ¶mierdzisz! - Chyba tak nie powiedzia³e¶? - Tak, powiedzia³em.. ![]() Zemsta to tylko piêkne s³owo, które zwyczajnie usprawiedliwia samolubne czyny. ![]() Lepiej zostaæ zranionym ni¿ raniæ innych. Dobrzy ludzie bêd± szczê¶liwi na przekór wszystkiemu. ![]() Mo¿esz o mnie mówiæ, ile chcesz, ale nie wa¿ siê powiedzieæ s³owa o moim barcie! ![]() Gry, do których chêtnie wracam: - Heroes (III najlepsza) - Wied¼min - Civilization (g³ównie IV) - Overwatch - Skyrim - Battlefield - Leauge of Legends - Uncharted - Tomd Raider Je¶li chcesz pogadaæ o grach, uderzaj do mnie ![]() ![]() Cz³onkini redakcji czwartego, piêtnastego i szesnastego numeru Proroka! |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 24.11.2017 09:14
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Jestem totalnym beztalenciem je¶li chodzi o modê. Totalnie siê na tym nie znam. Swój strój dobieram do swojej sylwetki, do typu mojej urody, pogody za oknem i okoliczno¶ci w których bêdê w tym stroju chodziæ. Nic wiêcej Stawiam na komfort fizyczny i psychiczny.Jedynym elementem, który jako¶ sam wywiera na mnie nacisk jest noszenie spodni. Pamiêtam jak w gimnazjum marzy³am o szwedach i dzwonach, a mia³am rurki i ich nienawidzi³am. Teraz nie wyobra¿am sobie za³o¿yæ dzwonów, a rurki s± ¶liczne Tylko, ¿e do takich spodni trzeba mieæ te¿ zgrabne nogi, nie ka¿demu pasuj±, wiêc zwykle wybieram spodnie proste ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 01.07.2020 12:12
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Niektóre osobniki (np. fuer) bêd± siê ze mnie ¶miaæ, ale w takiej Ani z Zielonego Wzgórza Potwierdzam. Nie wiem, czy kiedykolwiek kupi³am co¶, bo by³o modne. Kupujê to co mi siê podoba, nie wyobra¿am sobie nosiæ czego¶, w czym jest mi niewygodnie albo czujê siê niekomfortowo tylko dlatego, ¿e jaka¶ blogerka akurat to promuje. Chocia¿ ostatnio kupi³am sobie p³aszcz w kratê i pó¼niej kolega powiedzia³ mi, ¿e krata jest supermodna w tym sezonie, wiêc widocznie siê jako¶ wpasowujê w ten trend. Ogólnie lubiê siê czuæ swobodnie, mój styl te¿ jest raczej ¿aden i raczej ma³o kobiecy. Najlepiej czujê siê w d¿insach, w ciemnych, najlepiej czarnych kolorach. Mam trochê problem z tym, ¿e w pracy powinnam wygl±daæ elegancko i staram siê to jako¶ prze³amywaæ, bo taki sztywny styl mi nie le¿y. I nawi±zuj±c do tego, to faktycznie uwa¿am, ¿e niektóre miejsca wymagaj± od nas okre¶lonego ubioru. Je¿eli w³a¶nie do pracy mamy ubieraæ siê elegancko, to nie wypada wpa¶æ w t-shircie z nadrukiem albo w bluzie. Podobnie nie wyobra¿am sobie przyj¶æ na egzamin w zwyk³ej koszulce; nie odstawiam siê te¿ raczej w spódnice i cygaretki, ale koszula i marynarka to raczej sta³y zestaw. Co do stylówek na WPIA, to podzielam zdanie Ulki. Ale mam te¿ wra¿enie, ¿e im cz³owiek starszy, tym mniej siê tym przejmuje. Na pierwszych latach studiów te¿ chodzi³am w ¿akietach, niebieskich koszulach i w ogóle, a teraz po prostu idê w wymiêtej wzorzystej koszuli w lisy i mam to w dupie XD. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 01.07.2020 17:44
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja mog³abym przekleiæ post fuer i w pe³ni siê pod nim podpisaæ. Ja te¿ jak kupiê co¶ modnego to przypadkiem bo mi siê spodoba³o. Generalnie nie ¶ledzê trendów, bo nigdy nie mia³am takiej potrzeby. Najchêtniej noszê t-shirty i spodnie, i tyle ![]() Uwa¿am te¿, ¿e jednak s± sytuacje, gdzie pewien dress code jest wymagany. U mnie w rodzinie przyjê³o siê, ¿e na ¶wiêta czy spotkania rodzinne z okazji urodzin/imienin/innych powodów ubieramy siê w jaki¶ sposób od¶wiêtnie, wiêc wtedy wyci±gam z szafy koszulê czy sukienkê. W pracy nie ma wymagañ co do stroju, szczególnie teraz na home office, wiêc tam te¿ ubieram siê raczej lu¼no i bez spinki. ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 01.07.2020 17:54
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
No to i ja podpisa³abym siê pod postem fuer i Sam U mnie z mod± jest raczej kiepsko. Nie czujê presji bycia jak inni, ubierania siê w to, co jest na czasie. Nie zale¿y mi na opinii innych. Lubiê wygl±daæ ³adnie, ale wtedy ubieram to, co MI siê podoba. Nie mam pojêcia, na co jest teraz trend ani jaki jest przewidywany na jesieñ. Czasem s³yszê, ¿e ³adnie wygl±dam, a czasem, ¿e co ja na siebie w³o¿y³am Ubieram siê wed³ug mojej w³asnej osobistej mody i niech ludzie spadaj± na drzewo!
|
|
|
|
monciakund |
Dodany dnia 01.07.2020 20:59
|
![]() Pochwa³y: 31 Postów: 2334 Dom: GryffindorPunkty: 43236 Ranga: halo, regulamin! Data rejestracji: 11.03.13 |
hmm, moda nigdy nie by³a (i raczej nie bêdzie) moj± mocn± stron±. Mo¿e ¶wiadczyæ o tym fakt, ¿e pod koniec podstawówki, czyli oko³o 2012, chodzi³am na co dzieñ w sztruksowych dzwonach A¿ dziwne, ¿e moi rodzice przyznawali siê do mnie na ulicy...Na co dzieñ chodzê w zwyk³ych t-shirtach, czasem narzucê na to koszulê w kaktusy, jaszczurki czy inne choinki. Ogólnie lubiê koszule, szczególnie bia³e do czarnych spodni. Mog³abym tak chodziæ ka¿dego dnia, ale nie chce mi siê prasowaæ koszul. No i mam jedne czarne spodnie. Zgadzam siê, ¿e w pewnych miejscach obowi±zuje dress code, choæby ze wzglêdów okazania szacunku czy powagi uroczysto¶ci. Zawsze mnie bola³o jak w technikum po³owa mojej klasy przychodzi³a w dresach (bo dress code, hehe) na rozpoczêcie roku. No jak tak mo¿na. ![]() - - - The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die. - - - ![]() - - - Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are. - - - ![]() --- Nad przepa¶ci±, tego¿ roku ¯yraf masa siê w amoku Rodzi. Pamiêæ ludzka jest Zawodna, mimo tego fiest Tysi±ce, z tej okazji, Ku jej chwale od Abchazji A¿ po Nordkapp wspominacie. "Czyjej chwale?", siê spytacie. Jak to czyjej? Monci* naszej. Gryfa córce, redakcyjnej Na tym ¶wiecie ambitniejszej Od niej nie ma. Tu rysunek, Tam malunek i do tego Social media. Wizerunek Hp-neta tam kreuje, ego Strony reperuje. Szczerze, Bardzo, bardzo szczerze mówi±c Cz³ek orkiestra, ¿ywa gwiazda. ¯yj nam wiecznie, twórz i kreuj. Koniec, basta - taki mus i ¯yraf pasta. --- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Rachel Otterly |
Dodany dnia 02.07.2020 10:04
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 157 Dom: RavenclawPunkty: 3644 Ranga: Hogwarcka gwiazda Quidditcha Data rejestracji: 01.07.20 |
Ja tam nigdy nie liczy³am siê z mod±, mam swoje wygodne zestawy ciuchów, w których mi dobrze i tego trzymam siê twardo jak Hermiona wiedzy ksi±¿kowej ![]() Nienawidzê nak³adaæ rajstop, to jest okropne uczucie, praktycznie w ka¿dych nogi mnie swêdz±, ciê¿ko siê siedzi, a jak jeszcze jest wf, to mamy wielki problem. Nie lubiê te¿ swetrów, chyba ze te co nosz± uczniowie Hogwartu. Dlatego pragnê, by moja szko³a wreszcie zgodzi³a siê na taki krój mundurków jak z Hogwartu ![]() Uwielbiam nosiæ bluzy, zw³aszcza z kapturem, d¿insy, legginsy oraz trampki. Sukienki tez mogê, ale niekoniecznie je lubiê. Co do samej mody, uwa¿am, ¿e jest zbyteczna i niepotrzebna kompletnie. Ka¿dy cz³owiek mo¿e nak³adaæ to co chce, a obra¿anie danej osoby, bo nie jest rzbyt kobiecar1; albo rto ¿enadar1; jest tak± sam± rzecz±, jak rnie zesraj siêr1; w dyskusji. Chyba ¿e siê wyja¶ni, to zupe³nie inny przypadek. Siemka wszystkim, tu Rachel!
Uwielbiam Pottera, mangi i inne takie sprawy. Jak kto¶ ma jakies pytania, pytajcie. Nie gryzê. jestem cholernym czytaczem Mam mnóstwo pomys³ów, których nie koñczê. Ulubione anime i mangi: 1. My Hero Academia/Danganronpa 2. Noragami 3. Code Geass 4. Naruto 5. Mob Psycho 100 Super postaci i ich Tapety, utworzone przez marmar9903 z reddita: ![]() :midoriya - deku: ![]() :uraraka: ![]() :iida: ![]() :bakugo: ![]() :todoroki: ![]() :kirishima: ![]() :kaminari: ![]() :asui: ![]() :tokoyami: ![]() :sero: ![]() :jiro: ![]() :yaomomo: ![]() :mina: ![]() :kendo: - najlepsza ![]() :monoma: ![]() :tetsutetsu: ![]() :hatsume: |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 02.07.2020 10:20
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
My¶lê, ¿e osobi¶cie móg³bym siê podpisaæ pod wiêkszo¶ci± tego, co tu pisa³y¶cie (bo jak do tej pory same dziewczyny siê tu wypowiada³y, czas to zmieniæ... ). Nigdy, absolutnie nigdy nie ¶ledzi³em trendów, chyba, ¿e te historyczne, je¶li by³y mi do czego¶ potrzebne. Generalnie to mam w nosie to, jak wygl±dam, byle tylko wygl±daæ jak cz³owiek, a nie jak pajac, co czêsto doprowadza mnie do k³ótni z moj± mam±. Nic jednak nie poradzê, zwyczajnie mam w nosie to w czym chodzê No, prawie... Jedno mogê powiedzieæ na pewno - nigdy, przenigdy, absolutnie nigdy i pod ¿adnym pozorem nie za³o¿ê dresów. W ¿yciu. Je¶li nie zak³adam garnituru, to chodzê w d¿insach, innych spodni wrêcz nie mam, bo... ich nie noszê. Czêsto chodzê w bluzach, ale uwielbiam te¿ nosiæ marynarki, ogólnie lubiê byæ elegancki. Czasem jest tak, ¿e jaki¶ kolor mi ewidentnie nie przypasuje (np. zielony), wiêc go nie za³o¿ê. Je¶li chodzi o buty, to zale¿± one od reszty ubioru: do marynarki i koszul zak³adam pantofle, a do bluz czy koszulek - adidasy. Natomiast to, czy to, co noszê, jest zgodne z trendami, mam w absolutnie g³êbokim powa¿aniu. Kompletnie nie zwracam uwagi na to, jak chodz± inni, wiem tylko w czym ja chodzê, a raczej - w czym nie chodzê. Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Rachel Otterly |
Dodany dnia 02.07.2020 10:29
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 157 Dom: RavenclawPunkty: 3644 Ranga: Hogwarcka gwiazda Quidditcha Data rejestracji: 01.07.20 |
gordian119 napisa³(a): My¶lê, ¿e osobi¶cie móg³bym siê podpisaæ pod wiêkszo¶ci± tego, co tu pisa³y¶cie (bo jak do tej pory same dziewczyny siê tu wypowiada³y, czas to zmieniæ... ). Nigdy, absolutnie nigdy nie ¶ledzi³em trendów, chyba, ¿e te historyczne, je¶li by³y mi do czego¶ potrzebne. Generalnie to mam w nosie to, jak wygl±dam, byle tylko wygl±daæ jak cz³owiek, a nie jak pajac, co czêsto doprowadza mnie do k³ótni z moj± mam±. Nic jednak nie poradzê, zwyczajnie mam w nosie to w czym chodzê No, prawie... Jedno mogê powiedzieæ na pewno - nigdy, przenigdy, absolutnie nigdy i pod ¿adnym pozorem nie za³o¿ê dresów. W ¿yciu. Je¶li nie zak³adam garnituru, to chodzê w d¿insach, innych spodni wrêcz nie mam, bo... ich nie noszê. Czêsto chodzê w bluzach, ale uwielbiam te¿ nosiæ marynarki, ogólnie lubiê byæ elegancki. Czasem jest tak, ¿e jaki¶ kolor mi ewidentnie nie przypasuje (np. zielony), wiêc go nie za³o¿ê. Je¶li chodzi o buty, to zale¿± one od reszty ubioru: do marynarki i koszul zak³adam pantofle, a do bluz czy koszulek - adidasy. Natomiast to, czy to, co noszê, jest zgodne z trendami, mam w absolutnie g³êbokim powa¿aniu. Kompletnie nie zwracam uwagi na to, jak chodz± inni, wiem tylko w czym ja chodzê, a raczej - w czym nie chodzê.I to jest, wed³ug mnie, zdrowe podej¶cie do mody i tego wszystkiego. Szanujê za to i równie¿ za odwagê napisania jako pierwszy ch³opak Ja sama jako¶ nie lubi³am trendów, wydawa³y mi siê dziwne (np. niektóre kolekcje Balenciagi). Ja tam sama korzystam z mody jako tematu do plotkowania (ale niewiele Ja sama w sobie ¶rednio lubiê byæ elegancka, bo to mi siê kojarzy ( i tak najczê¶ciej mam) z rodzajami ciuchów, których nie znoszê. Siemka wszystkim, tu Rachel!
Uwielbiam Pottera, mangi i inne takie sprawy. Jak kto¶ ma jakies pytania, pytajcie. Nie gryzê. jestem cholernym czytaczem Mam mnóstwo pomys³ów, których nie koñczê. Ulubione anime i mangi: 1. My Hero Academia/Danganronpa 2. Noragami 3. Code Geass 4. Naruto 5. Mob Psycho 100 Super postaci i ich Tapety, utworzone przez marmar9903 z reddita: ![]() :midoriya - deku: ![]() :uraraka: ![]() :iida: ![]() :bakugo: ![]() :todoroki: ![]() :kirishima: ![]() :kaminari: ![]() :asui: ![]() :tokoyami: ![]() :sero: ![]() :jiro: ![]() :yaomomo: ![]() :mina: ![]() :kendo: - najlepsza ![]() :monoma: ![]() :tetsutetsu: ![]() :hatsume: |
|
|
|
Elizabeth_ |
Dodany dnia 02.07.2020 13:17
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 5 Postów: 850 Dom: SlytherinPunkty: 12302 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 23.05.15 |
Totalnie nie ogarniam mody. Nie twierdzê, ¿e jako¶ mocno próbujê, ale chyba po prostu nie mam takiego wyczucia. Na co dzieñ ubieram co¶ randomowego z szafy. Raz na jaki¶ czas (pó³ roku) wybieram siê na zakupy odzie¿owe, ale nie sprawiaj± mi one przyjemno¶ci wielkiej, to ci±gle mierzenie mnie wrêcz irytujê. No chyba, ¿e idê z jak±¶ przyjació³k± to wtedy jest more fun. Absolutnie nie kupujê czego¶ bo jest modne. Moje kryteria to: u¿yteczno¶æ, identyfikacja z moim ¶miesznym stylem i trwa³o¶æ. Dlatego dra¿ni± mnie cienkie t-shirty, które dziurawi± siê po pierwszym praniu... Uca³owanka dla Elki. Niech moc Sznejpa bêdzie z Tob±! ~ Sam Quest
Noszê z dum± ![]() Totalnie Zielona W swoim podpisie wita Was Elizabeth Lili Prince-Baudelaire. Oda do Elizabeth by Sam Quest (trzymajcie siê mocno) Elizabeth, Ty jeste¶ jak zdrowie, Jak mocno mo¿na kochaæ ten tylko siê dowie Kto wie, jak Wielbisz Zielony i Snarry lub Drarry O zgrozo te¿ Lucarry! Uwielbiasz czytaæ o Harrym Co rodzic ma dzieci i my¶lisz sobie O rety! Niestety nie ka¿dy mia³ okazjê W blasku twej chwa³y siê tarzaæ, Jak koty które ubóstwiasz Po szafach twoich skakaæ. Lecz wiedz o najlepsza, ¿e Chocia¿ pisaæ nie umiem, To wierzê, ¿e mój wiersz, Nie zniknie nigdy w t³umie. - Harry, mam ci co¶ wa¿nego do powiedzenia, nie wiem jak zareagujesz... - Dumbledore odchrz±kn±³. - Harry - profesor Snape jest twoim ojcem. - Naprawdê? - Nie. Ale zawalasz Eliksiry. Postaraj siê pracowaæ nieco sumienniej, dobrze? Fanfik którego imienia nie wolno wymawiaæ ![]() ![]() ![]() Siedzi w gabinecie! - wyrzuci³ z siebie Harry z wyra¼nym niesmakiem. - Dlaczego? Nie powinien byæ teraz na lekcjach? - A to ³obuz - podsumowa³ Ron. - Co on robi w swoim w³asnym gabinecie? Trylogia Draco by Cassandra Clare Piszê: Dziesiêæ lat trudniej [1/10] Historia Pewnych ¦lizgonów [2/12] Hogwart po pó³nocy [wstrzymane] Momenty z ¿ycia Snape'a w trzech aktach [10/10] S³owniczek x Harry [2/4] Pojednanie [3/12] Sprawa to jasna, ¿e Puchar Domów Najlepiej wygl±da w rêkach ¦lizgonów Why do you think I'm calling you? Just to say hello? Hello sick people. ![]() It's my own gallery of Gregory House: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Why I love him so much? ![]() ![]() Gregory House in black&white ![]() Three truths in life: ![]() ![]() ![]() ![]() Fanka snarry, lucarry, drarry, mpreg, severitusów & SmH. Harry spojrza³ na niego zirytowany. - Nastêpnym razem, gdy prze¶piê siê z twoim ojcem, poinformujê ciê o tym - wyplu³ i niemal natychmiast tego po¿a³owa³, bo Draco spojrza³ na niego w czystym szoku. - Nie chcê z tob± o tym rozmawiaæ - doda³ pospiesznie, czuj±c narastaj±c± panikê. - Masz brata. Jest bezpieczny. Teraz jest was trzech, gratulujê. Nas jest piêcioro, przyzwyczaj siê do tej matematyki. Powinno¶ci by euphoria814 Zerkn±³ w dó³ i ujrza³ medalion. Spojrza³ na Toma, znów stoj±cego przed nim, i uniós³ brew. - Dobrze na tobie wygl±da. - Tylko tyle powiedzia³ Tom, nim z powrotem usiad³. Harry popatrzy³ na niego z niedowierzaniem. Chwilê pó¼niej zacz±³ chichotaæ. - Wkrótce bêdê mia³ wiêcej kawa³ków twojej duszy, ni¿ ty sam - za¿artowa³. - Nie mog³y trafiæ w lepsze rêce. Takiej odpowiedzi siê nie spodziewa³. - Bardziej s³u¿ê jako cel do æwiczeñ - mrukn±³ Barty, patrz±c na Harry'ego z czu³o¶ci± w oczach, na wskutek czego Tom musia³ zacisn±æ zêby. Absolutnie gardzi³ tym, jak jego ¶miercio¿erca by³ blisko Harry'ego. Jednak wiedzia³, ¿e nie móg³ nic na to poradziæ. Przynajmniej na razie. Barty podniós³ wzrok i ich oczy siê spotka³y. Tom zobaczy³ w nich wszystko, czego potrzebowa³. Jego ¶miercio¿erca siê nie wycofa. A on nie zmusi go do poddania. Z³o¶liwy u¶miech wyp³yn±³ na jego usta i ponownie spojrza³ na Harry'ego. Ch³opak bêdzie jego. Poza nim, nikt nie by³ wystarczaj±co dobry dla Harry'ego. To by³o takie proste. Syn ¦mierci by Little.Miss.Xanda Dziesi±ty Severus spojrza³ na Harry'ego spod uniesionych brwi, z niechêtnym podziwem. - Dosta³e¶ Wybitny z Eliksirów na SUMach? Harry u¶miechn±³ siê rado¶nie. - Da³em egzaminatorowi autograf. Snape jêkn±³. Jedena¶cie razy by Horcerxhexer Severus Snape. Being a hero doesn't always mean being a saint. ![]() |
|
|
|
Rachel Otterly |
Dodany dnia 02.07.2020 13:28
|
Elizabeth_ napisa³(a): Totalnie nie ogarniam mody. Nie twierdzê, ¿e jako¶ mocno próbujê, ale chyba po prostu nie mam takiego wyczucia. Na co dzieñ ubieram co¶ randomowego z szafy. Raz na jaki¶ czas (pó³ roku) wybieram siê na zakupy odzie¿owe, ale nie sprawiaj± mi one przyjemno¶ci wielkiej, to ci±gle mierzenie mnie wrêcz irytujê. No chyba, ¿e idê z jak±¶ przyjació³k± to wtedy jest more fun. Absolutnie nie kupujê czego¶ bo jest modne. Moje kryteria to: u¿yteczno¶æ, identyfikacja z moim ¶miesznym stylem i trwa³o¶æ. Dlatego dra¿ni± mnie cienkie t-shirty, które dziurawi± siê po pierwszym praniu... Trwa³o¶æ to - wed³ug mnie - najwa¿niejsze kryterium poza wygod±. Po co nosiæ co¶, co porwie siê po pierwszym praniu? Lepiej jest kupiæ co¶ mniej modnego, ale przydatniejszego, wygodniejszego i trwalszego, by mieæ choæ trochê nadziei, ¿e nie rozerwie siê po pierwszym praniu, stanie siê nagle niemodne lub bêdzie obcis³e. Chyba moim jedynym wyj±tkiem z modnych ciuchów s± bluzy z kapturem z Croppa. Wygodne, grzej± w zimny dzieñ, trwa³e i przydatne. Zreszt± bluzy ju¿ chyba nigdy siê nie znudz± Siemka wszystkim, tu Rachel!
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 02.07.2020 20:31
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Moda mod±, ale wa¿niejsza wygoda. ZAWSZE. Nigdy nie zwraca³am uwagi na to "co teraz modne", jak co¶ mi siê podoba to kupujê i mam dopóki nie nada siê na szmaty Oczywi¶cie s± miejsca, w które nale¿y ubieraæ siê trochê bardziej elegancko, ale i to mo¿na podpi±æ pod wygodê. Zamiast szpilek - jakie¶ balerinki (a nie adidasy ), nie musi byæ spódniczka jak kto¶ nie lubi, czarne spodnie za³atwi± sprawê. Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Oliwia lovegood |
Dodany dnia 02.07.2020 21:01
|
![]() Postów: 8 Dom: RavenclawPunkty: 18 Ranga: Mugol Data rejestracji: 01.07.20 |
Jagby to napisaæ ja nie mam stylu styl i ja to jak ogieñ 🔥 i 💧 woda. Nie ubieram siê stylowo, a ludzie których znam tak ³adnie i modnie zak³adaj± ubrania dopasowane a ja heh byle jakie spodenki nie dopasowana bluzka np.- spodnie 👖 d¿insowe i zielona bluzka z dziwnymi wzorami i do tego ró¿owa kurtka. Potem moja znaj wybra³a mi inne ubrania ¿eby by³y bardziej dopasowane jak za³o¿y³am co ona mi wybra³a mia³am d¿insy bia³± bluzkê z napisem i d¿insow± kurtkê i uwie¿cie mi to wygl±da³o du¿o lepiej, potem trochêmy¶la³am nad tym jak siê ubieram i teraz pracuje nad moim stylem i............. Nadal mi nie wychodzi ale mam nadziejê ¿e za parê miesiêcy mi wyjdzie
|
|
|
|
| Anastazja Schubert |
Dodany dnia 03.07.2020 00:45
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 342 Dom: RavenclawPunkty: 9789 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 11.04.20 |
Podoba mi siê to, co napisa³a Katherine Pierce. Przede wszystkim wygoda. Dlatego tu trochê te¿ nawi±¿ê do tego co napisa³ gordian - ja sobie jak najbardziej wyobra¿am za³o¿enie dresów, bo na jogê z zasady nie chodzê w jeansach, haha. Na co dzieñ natomiast ich nie noszê i nie umiem sobie wyobraziæ wyj¶æ w nich z domu jak niektórzy szlachetni Sebastianowie. Nie jestem te¿ typem ich Karynki, w zbyt krótkiej spódnicy/spodenkach z po³ow± ty³ka na wierzchu i dekoltem do pasa. Tak, uwa¿am, ¿e w pewnych sytuacjach wymagany jest dress code, chocia¿ na co dzieñ chodzê ubrana przede wszystkim wygodnie, lu¼no i tak jak mi siê podoba. Chocia¿ domy¶lam siê, ¿e moje T-shirty, jeansy i trampki mog± sprawiaæ, ¿e tak czêsto pytaj± mnie o dowód w sklepie, choæ ju¿ od ³adnych paru lat nie powinni. |
|
|
|
Rachel Otterly |
Dodany dnia 03.07.2020 06:56
|
Ja mam swój sposób na dress code. Mam kilka par takich ubrañ, które s± oficjalne, je¶li dodasz kilka dodatków. Skórzane, czarne spodnie? Ok, dodam bia³± bluzkê, w³osy w kok i ³adne, ale i wygodne buty (przez niewygodne ostatnio pó³ drogi po gor±cym asfalcie wraca³am na bosaka) i ju¿ gotowe. Szara sukienka z przypink± Hogwartu? Podkolanówki, w³osy rozpuszczone i bawimy siê w Hermionê Granger Siemka wszystkim, tu Rachel!
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Hufflepuff

Gryffindor

Stawiam na komfort fizyczny i psychiczny.
Tylko, ¿e do takich spodni trzeba mieæ te¿ zgrabne nogi, nie ka¿demu pasuj±, wiêc zwykle wybieram spodnie proste

Ravenclaw

gordian119
Slytherin

ale mam nadziejê ¿e za parê miesiêcy mi wyjdzie