Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 18.12.2016 02:10
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Wyprzedzilem Cie! Co do tych plusow co do ktorych nie masz zeszytu, to ja sobie znacze je gwozdziem na rece, no i mi wychodzi ze mam 3, tak klasyczny hat-trick czy cos w ten desen. Co do Twojej to czy kiedys czesto sluchalas czy teraz uwielbiasz, to pojde w ta strone ze teraz uwielbiasz, no i powiem ze bardzo fajna piosenka, siedzi sobie chlopak grzecznie i siedzi,, no i go nic nie rusza, no ale piosenka na +, ciekawe czy jakby mu tam wrzucic odbezpieczony granat to by sie ruszyl ![]() To cos ode mnie, to chyba lecialo w filmie Dom Na Przekletym Wzgorzu o ile pamietam, nie lubisz horrorow topewnie nie ogladalas ale piosenka nie jest jakas mroczna zebys sie nie bala kliknac przed snem :https://m.youtube...eMFqkcPYcg ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 18.12.2016 02:25
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Filmu, jak dobrze przypuszczasz nie widziałam, ale tą piosenkę bardzo dobrze znam nawet zdarzyło mi się słuchać w bardziej mrocznym wydaniu tego słuchać, także piosenka mi nie obca.Podoba mi się ta wersja, jest taka rytmiczna i bioderka same się ruszają :eyebrows2: do tego spoko zaśpiewana i to taka Hitowa piosenka, może nie jest na moim TOP100, ale zawsze sobie pośpiewam jak gdzieś leci także jest spoko ![]() To może coś z Bajki https://www.youtu...1Rkf9mNRyY ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 18.12.2016 02:54
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Chyba nie znam mroczniejszem wersji tego, a moze znam tylko nie kojarze. Jest Esmeralda jest impreza, piosenka raczej jakby takie wolanie glosu rozpaczy wzwyz o ratunek, w dzisiejszej Francji cos takiego chyba juz wymiera na ten moment, no i piosenka dobrze zaspiewana i melodia tez dobra wiec na plus, na moment pojawil sie nam Quasimodo nawet, a calosc dzieje sie chyba w Katedrze Notre Dam, bo tam sie chyba oni ukrywali chociaz we Francji jest jeszcze inna bardzo ciekawa katedra, a dla wtajemniczonych pewnie ciekawsza od tej z Dzwonnika, mianowicie Katedra w Chartres :3To moze cos z innej Bajki, ostatnio pisalem ze mam dwienuty na ta pore, jedna hardcore a druga lajtowa, wtedy dal hardcore to niech teraz bedzie lajt, Bati jak to na Ciebie trafi to licze na hit! : https://m.youtube...vSNLpqKcfY ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 18.12.2016 11:00
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
HIT HAHAHAHA, jak mogłabym nie dać temu plusika, to po prostu historia mojej podstawówki hahahaah ![]() ![]() Wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać. Ale mieliśmy w piątej (?) klasie dyskoteki szkolne i radiowęzeł i zawsze... no zawsze puszczali hip hop i najczęściej to było to albo "jest taka rzecz dla której warto żyć HIP HOP, i nie zmienia się nic". Mam chyba mózg zlasowany od tej muzyki z tego okresu ;p Poza tym w tamtym czasie bardzo popularny był ten gatunek, a Peja to już w ogóle. Ode mnie Kult - Baranek https://www.youtu...JDIXjsysqg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.12.2016 13:05
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Kazika znam, bo słuchałem już jego tyle razy, że nie uwierzylibyście ( Utwór w skrócie jest the best i jak go w radiu słyszę, to podgłaśniam ;p Dla mnie słowa, melodia są naprawdę wporzo, więc jestem na pewno na tak. Ode mnie nie może być inaczej jak tylko HIT, bo sam bym sobie zaprzeczył ; ) jakaś nowa wersja czegoś starego Legion - ONR guitar cover https://www.youtu...1VPj7fj1aM ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 18.12.2016 14:32
|
Nanana poczatkowo myslalem ze to bedzie bez tekstu, no i to bylby ten +, bo balem sie ze znowu sie naslucham jakis dziwnych hasel no ale byl tekst no i rzeczywiscie sie nasluchalem, pierwsze 2 zwrotki jakos poszlo ale w 3 takie hasla jak cytuje : Jeden Narod, Rasa, Wiara to od razu mi sie z czym skojarzylo mianowicie z haslem : Jeden Narod, Jedna Rzesza, Jeden Wodz - made by Adolf Hitler , dziwne sa te moje skojarzenia, biorac pod uwage to co w ONR o Adolfie mowia i co sobie moga o nim myslec, takie troche paradoks jednak ze sobie gobiora za wzor, nawet nieswiadomie. No a drugie haslo w tej piosence, cytuje: Z Nami Narod, Z Nami Bog i tu znowu moje skojarzenie, z tego co kojarze to zolnierze Wermachtu czyli III Rzeszy, jak szli na wojne to na paskach mieli napis Emmanuel co znaczy Bog Z Nami , strasznie mi to przypomina jakis neofaszyszm i w ogole, ale moze to tylko taki moj punkt widzenia, za sam tekst dalbym 0/10, ale ze calkiem niezly byl podklad muzyczny to dam ogolna ocene za calosc czyli muzyka, tekst i wokal, 4/10 ![]() To cos mojego niech bedzie raps :http://w743.wrzut...istrzostwo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.12.2016 15:33
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Mezo jako rapera niespecjalnie jakoś słucham (czy może słuchałem lata temu), ale ogólnie ten kawałek znany mi dosyć dobrze może być. Nie ma wielkich fajerwerków i nie wiadomo czego, ale niech będzie Hit . Co do punktacji, to myślę, że spokojnie dałbym 5/10, choć jak pisałem Mezo mnie nie "rajcuje"/ ode mnie nutka o ukochanym klubie z "teledyskiem z przesłaniem" ; ) Stoku PMD- Zygmuntowskie Aleje https://www.youtu...55rfODIqhQ ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 18.12.2016 16:00
|
Cos z normalnmym tekstem! pijemy? teledysk z przeslanem, chodzi pewnie o te burdy na stadionie, moze o to zeby dzieci nie zabierac na takie mecze, a moze o to zeby nie byc kibolem albo zeby nim byc tak z ciekawosci, to w ktorej lidze gra ta Twoja druzyna? No i piosenka moze byc jako tako wiec na +O Futbolu: http://olek251.wr...o_-_futbol ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.12.2016 16:15
|
Przegrane baraże z Olimpią Elbląg i mimo wygrania III ligi, dalej w niej pozostają : ( bez sensu... Piłkę nożną kocham od lat już naprawdę niepamiętnych ;p Dlatego to będzie HIT, a ten tekst jest cool. Znam te nazwiska co do jednego ;p Saviola <3 Argentina, Barcelona ;p No i przesłanie śp. Kazia Górskiego. dobre // ja coś spokojnego Zbigniew Wodecki - Zacznij od Bacha https://www.youtu...iTuD80LtmE ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 18.12.2016 16:27
|
No coz, trza mocniej kciuki trzymac! Zigniew Wodecki moze nie jest jakims swiatowym autorytetem, ale na polskim podworku juz chyba tak, tak samo jak ta piosenka, w swiecie szerzej nieznana a tu wszyscy jaznaja, no i musze powiedziec ze hit, chociazno, slyszalem chyba lepsze wykonanie tej piosenki niz akurat na tym filmiku ![]() Mojeeeeeeeeeeee: https://m.youtube...Y-N1607m4I ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.12.2016 17:25
|
Futbol Maryli Rodowicz znam, i kocham <3 HIT, może jej samej jakoś nie ubóstwiam, ale szanuję za całokształt... no wtedy to były czasy Kazia Górskiego, Potem Piechniczka. Fajnie, to legendarna piosenka piłkarska ^^ Dla mnie 7.5/10 to jak jedziemy z piłką, to może to youngDaddy - Przez te gole strzelone https://www.youtu...aW0zK6mHyw ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 18.12.2016 17:49
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
No to jest w sumie idealny kawałek na jakieś wspólne oglądanie meczu. Ale ogólnie, to o ile już piosenka w oryginale mnie przerasta, to przeróbka jest tragiczna . Sorry, ale no SHIT, bo jednak to jest nawet za słabe na disco polo. Jak w temacie piłki, to też dam coś od siebie, a co. Rojek, Nosowska, Grabaż - Prosta rzecz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 18.12.2016 17:59
|
Tu nie bylo Zibiego i tego drugiego, a w poprzednim filmiku byli, bu! noogolnieto teledysk moze byc, a piosenka tez nie jest jakas najgorsza, wiec jak dla mnie na +, ech, pogralo by sie w gale ![]() Ode mnie: https://m.youtube...g-bOsWjGu8 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 18.12.2016 18:04
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
No dla mnie limit rapsów został niestety na dziś przekroczony. Szanuję, ale też nie będę dawać plusików, jak nie lubię. Trzeci wymiar znam, ale chyba jakbym miała wybierać ich ... piosenkę , to byłaby to chyba dolina klaunów. Dlatego skłaniam się na shit, ale z drugiej strony to nie tak, że oni źle to robią, po prostu ja tego nie słucham. Nie wiem, czy to dawałam, ale jak tak, to nie pamięta. Incura - decide https://www.youtu...O2mcUkIhLo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.12.2016 18:56
|
Może smutne, może takie "inne" od tego co ja słucham (a raczej czego). Wolę wolniejszy "nurt utworu", niż to nagłe przyspieszenie - tak pewnie ma być, ale ja spokojny człek wolę takie milutkie fragmenty dla ucha w tej piosence. Melodia jak dla mnie może być, a głos już nie do końca. Także to według mnie średnie jest - tak z 5/10 to góra. Jednak to nie jest złe czy coś, więc HIT Może coś o Żołnierzach Wyklętych (jeszcze nie było jakby co ;p ) Basti - "Wyklęci" https://www.youtu...rQy0LTCkHw ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 18.12.2016 19:09
|
Ja to zawsze trafiam, jak batalion dodaje te swoje polityczne piosenki. Z całym szacunkiem dla żołnierzy wyklętych, ale jak jeszcze raz usłyszę w piosence "Bóg, honor, Ojczyzna" to chyba skisnę. No ale teraz dla odmiany tekst mi tak nie przeszkadza. Po prostu piosenka jest słaba. Chociaż tekst pozostawia wiele do życzenia, bo to z jednej strony patetyczne, a potem nagle "ziom" Dla mnie shit, ale nie taki jak poprzednie haha Ode mnie Blue Stahli - Down In Flames https://www.youtu...ATOZhxX1CY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 18.12.2016 19:13
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
W sumie zawsze jak jest jakieś gitarowe granie, to kawałek dostaje ode mnie plusa. Nie przeszkadza mi też to, że to są dość mocne brzmienia, chociaż ja generalnie wolę raczej post punkowe i punkowe granie niż ten gatunek, którego niestety nie nazwę, bo się nie znam. Dlatego nie wiem, chyba zostawię tak pomiędzy, bo to nie jest muzyka dla mnie, ale jednak w definicję shitu się nie wpisuje. Ode mnie piosenka z filmu "Debiutanci". Beginners Theme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 18.12.2016 19:19
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 30.08.07 |
Woohoa, 8 minut, propsy. ![]() Filmu nie widziałem, ale ogólnie przyjemna, ciepła kompozycja. Potem zmienia się na raczej melancholijna. Niewiele się tam zmienia pod względem technicznym (jest świetne zwolnienie później), ale to dobrze, bo trzyma klimat, a to najważniejsze w soundtrackach. Do tego potem jeszcze wzmocnienie linią basową, genialnie to działa na klimat, wzmacnia. Radosna końcówka, boże, jakie to ładne. Pewno że hit. To ten, tego, pora na Mob Choir ![]() https://www.youtu...4uCRncR3_w Edytowane przez RazorBMW dnia 18.12.2016 19:27
![]() ![]() ![]() ![]() Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał Wielu walniętych, jednego wiernego miał Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 18.12.2016 19:31
|
Na to mam chyba za słabą jakość głośników na lapie, bo tam dużo się dzieje i nie wszystko mogę wyłapać. ogólnie jest przyjemne, zwłaszcza jak na te klimaty, które kojarzą się dosyć piskliwie. Pewnie bym sama z siebie nie słuchała, ale utwór zwrócił moją uwagę, chociaż te skandowanie trochę mi psuje wrażenie. Dam hit, a co mi tam. Skoro takie klimaty to ja dam Shiro Sagisu- Will Of The Heart https://www.youtu...pY0-NcUuNA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.12.2016 19:36
|
Mam chyba (a może tak mi się tylko wydaje) jakąś bliżej mi nieokreśloną słabość do takich nutek. Na pewno wielkim minusem jest to, że brak w utworze słów. Nie lubię "bezsłownych" utworów, ale już tak mam. Natomiast ogromnym plusem jest ta niespotykana melodyjka. W sumie to mógłbym zamknąć oczy i słuchać...aż zasnę na wieki. ;p Także 7,8/10 - HIT Miałem już dać ostry rap "kibolsko-fanatyczny", ale może ktoś by się wystraszył ; ) Poza tym nie chcę Alette męczyć, i znowu dostawać shit dam to coś PIN - Konstelacje https://www.youtu...kXh4hUlOAQ Edytowane przez batalion_88 dnia 18.12.2016 19:57
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Ravenclaw
ale piosenka nie jest jakas mroczna 

Hufflepuff

Gryffindor
( Utwór w skrócie jest the best i jak go w radiu słyszę, to podgłaśniam ;p Dla mnie słowa, melodia są naprawdę wporzo, więc jestem na pewno na tak. Ode mnie nie może być inaczej jak tylko HIT, bo sam bym sobie zaprzeczył ; )