Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.05.2017 11:15
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Takie stare, ale ja kocham wszystko co wiekowe już ^^ Janusz Radek wymiata <3 Normalnie to taki romantyczny kawałek, że to "dziękuje za miłość" jest przecudne. Nie mam słów, będę chyba teraz słuchać non stop. Dla mnie bezapelacyjny HIT - melodia i słowa mnie powalają na kolana. Także 10/10!!! hit ![]() ode mnie: Czerwone Gitary - Nikt Na Swiecie Nie Wie https://www.youtu...oiu9VJrkkw ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 17.05.2017 11:27
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Może nie moje rytmy jak byłam mała to strasznie mnie denerwowały wszystkie piosenki o Ewach. Obecnie mi się nawet podoba Taka zabawna, pozytywnie zakręcona. Dobra do tańca, jak pózniej będę miała chwilkę to poskaczę sobie do niej ![]() Studio accantus https://www.youtu...oomW-mQDqA |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.05.2017 11:34
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Moja królewna w wieży zamknięta <3 Ale czad. Nie znałem tego, bardzo smutne, sentymentalne, takie tragiczne, ale śliczne jak nic ^^ Melodia i ten tekst bardzo mi pasują, chyba się zakochałem w tej nutce ;d "la la la la la" Super jest, nie wiem co mam więcej napisać. Na noc w sam raz ^^ Daję 10/10 HIT pięknie (mękę zakończy ślub ;d) ode mnie: (idealne na sam koniec ) Nie Płacz Ewka- Perfect https://www.youtu...54WNWCUAE8 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 17.05.2017 17:24
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Wiem, że to było skierowane do Ewy, ale trafiłeś na mnie ![]() Perfect to po prostu żywa legenda, od zawsze i na zawsze. Byłem jakieś 3 lata temu na ich koncercie, wokół nich gromadzą się tłumy ludzi w różnym wieku, a to chyba o czymś świadczy. A ta piosenka to po prostu ikona. Obraz lat 80.+głębokie, ponadczasowe przesłanie. "Autobiografii" nie przebije nic, ale "Nie płacz Ewka" to ich chyba drugi największy hit, może jeszcze obok "Niepokonanych". Ja dam piosenkę, która również ma piękne kobiece imię w tytule, i również jest wykonywana przez żywą legendę, z tym że muzyki latynoamerykańskiej ![]() https://www.youtu...CEvCXuglqo Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.05.2017 19:44
|
Ricky Martin ^^ Nie pamiętam, żeby ktoś go tu wcześniej dawał. On zawsze mylił mi się z Enrique Nie wiem czemu. Albo wiem. Te latynoskie klimaty są do siebie bardzo zbliżone. Znam, znam. Melodia i tekst mnie zawsze urzekały ;d Takie rytmiczne - i do tańca i do różańca ; ) Super, że to dałem 9/10 HITode mnie: Skaldowie - Prześliczna wiolonczelistka https://www.youtu...YKdA8Y3X0Q ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 17.05.2017 20:19
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Coś pięknego Może za "Skaldami" ogólnie nie przepadam, zeszłej zimy byłem na ich koncercie i nie wydali mi się zbyt sympatycznymi ludźmi, ale być może to różnica pokoleń... Ale akurat "Prześliczna wiolonczelistka", "Cała jesteś w skowronkach", "Wszystko mi mówi, że mnie ktoś pokochał" (Tymbark <3) to są, można powiedzieć, piosenki mojego dzieciństwa. Tak! Jakkolwiek to dziwnie zabrzmiało, to jak byłem mały wychodziła taka seria "Klasyka polskiej piosenki" i zawsze błagałem tatę, żeby mi kupił kasetę z tą muzyką- miałem z 6-7 lat, a zasłuchiwałem się w Skaldach, Czerwonych Gitarach, Czesławie Niemenie, Mieczysławie Foggu, Janie Kiepurze, oczywiście nic z tego nie rozumiejąc, za mały na to byłem, ale sentyment został, a po latach dobrze się wraca do takich rzeczy ![]() To teraz moja osobista piosenka motywacyjna, której uwielbiam słuchać na rajdach rowerowych ![]() https://www.youtu...52--FKUQgU Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.05.2017 20:24
|
Czy to nie jest czasem piosenka z kreskówki Dimos (Diamon?) - coś takiego? Tak mi się to kojarzy ten robot na początku. W ogóle to ciężko to jakoś mi zakwalifikować, ale przekaz ma bardzo fajny. Wokal, ten głos super wyszedł. Melodia i teledysk również - same plusy, takie dzieciństwo mi w sumie się przypomniało. HIT 10/10 ode mnie: to jest jeszcze bardziej zdecydowane na pożegnanie, proszę: Sylwia - Do widzenia Przyjaciele https://www.youtu...PX-wR3yn4g ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 17.05.2017 20:53
|
Hmm, jakoś tak mi się zachciało płakać jak to usłyszałem Bardzo ładna piosenka, wzruszająca, dobra do pożegnań, ale... ja nie znoszę pożegnań :/ Wydaje mi się, że wokalistka dopiero uczy się śpiewać, bo aż widać w niej takie hiperpoprawne trzymanie się techniki... Ale bardzo ładnie ![]() To teraz nieco inna stylistyka ![]() https://www.youtu...R7qqsT6-T8 Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 24.05.2017 19:41
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Nie jestem fanką Republiki akurat. To znaczy doceniam i na pewno znam, ale nie zachwycam się. Te piosenkę akurat znam i faktycznie potrafię zanucić, bo to taka jedna z czołowych utworów swoich lat. Podoba mi się też tekst, bo taki przewrotny wyszedł, zwłaszcza na tle tych wszystkich pseudomądrych i podniosłych piosenek. Nie to, że nie lubię tego typu wykonań, bo lubię, ale właśnie tutaj wyszło inaczej i za to plusik. Dla mnie to takie 7/10 Ode mnie Queen - who wants to live forever. Osobiście uważam, że akurat tej piosenki najlepiej słuchać w wersji live https://www.youtu...vz-tO2MEEc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 24.05.2017 19:59
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
No cóż, z żalem stwierdzam, że chyba nie zostanę fanką Queen. Kompletnie nie mój klimat. Te niektóre przeciąganie końcówek wyrazów, ehh. Sprawdziłam tekst, no i tutaj spodobało mi się. Głos super, tak samo jak końcówka, to mogę przyznać z ręką na sercu. To ja daję mojego ukochanego Toma *nie potrafiłam się zdecydować, którą dać*https://www.youtu...rgHYP0dD_4 ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 25.05.2017 16:53
|
Teledysk to dla mnie bezapelacyjny HIT - nuta może mniej, ale ten pająk, mroczne klimaty, te upiory a la zombie itd. - wszystko mi się bardzo podobało. Nie będzie żadną nowością jak napiszę, że nigdy tego nie słyszałem wcześniej. Melodia i test też ogólnie na plus, więc takie dam 7/10 i HIT off cors ;d ode mnie Zbigniew Wodecki Lubię wracać tam gdzie byłem ![]() https://www.youtu...yBcLh-fF_8 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.05.2017 16:55
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
PRZYPOMINAM, ŻE UZASADNIENIA MAJĄ MIEĆ MINIMALNIE 3 LINIJKI. Inaczej będę kasować. Co do piosenki - dla mnie również ta piosenka ma największą wartość w wersji na żywo, bo normalnie głos Wodeckiego to jedno z naszych największych dóbr narodowych. Niesamowity facet, rzadko mnie rusza po śmierci kogoś znanego, ale tutaj aż mnie serce zabolało. Dlatego, że akurat tej piosenki słuchałam bardzo często i za każdym razem nie mogłam wyjść z podziwu, jak można tak lekko zaśpiewać coś tak pięknego. Tekst tej piosenki jest przepiękny, sam utwór najwyższej klasy, po prostu stuprocentowe 11/10. I aż teraz nie wiem, co mogłabym dać, żeby nie zepsuć sobie nastroju To dam to samo, ale w wersji na żywo https://www.youtu...o75z9_TZIU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Shadow_Angel |
Dodany dnia 25.05.2017 17:43
|
![]() Postów: 33 Dom: SlytherinPunkty: 251 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 23.04.16 |
wiem że jest dużo fanów twórczości tego nieżyjącego już artysty i szanuję to oraz jego twórczość . ja niestety nie jestem fanem jego twórczości . mimo tego daje temu utworowi 6/10 i jest to najwyższa ocena jaką mogę dać temu utworowi ponieważ nie jestem fanem ani tego artysty ani tego gatunku ja znów podsyłam coś cięższego Mushroomhead - Your Soul Is Mine https://youtu.be/... |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.05.2017 17:44
|
Ja to chyba nie lubię takiej szatańskiej muzyki haha. Tzn. lubię ostrzejsze brzmienia, ale tutaj nie ma nic takiego, co by mnie pociągało. Nie wyróżnia się głos ani muzyka. Czuję też tutaj trochę chaosu za którym nie przepadam. Tak czy inaczej trochę mnie to nudzi Ale nie powiem, ze to jest złe, bo pewnie ma swoją grupę odbiorców. W pewnym momencie podoba mi się też gitara i takie przejście, kiedy jest spokojniej. Dla mnie to takie 6/10, bo niby jest okej, ale nie wyróżnia się w ogóle na tle pozostałej muzyki tego typu (przy czym nie jest to ten typ, który do mnie trafia) Ode mnie Kazik & Yugoton - Malcziki Czyli piosenka w rytm której jechałam sobie dzisiaj do pracy haha https://www.youtu...-yBT8QzryU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Shadow_Angel |
Dodany dnia 25.05.2017 17:57
|
![]() Postów: 33 Dom: SlytherinPunkty: 251 Ranga: Najsprytniejszy wsród Ślizgonów Data rejestracji: 23.04.16 |
powiem tak : znam lubię i szanuję . jedna z nielicznych piosenek tego typu które mi odpowiadają . nie wiem coby tu jeszcze napisać jak dla mnie jest to klasyka . daje 10/10 i mówię z całą pewnością że jest to HIT Ja daje do oceny jeden z moich ulubionych utworów Frontside - Katharsis https://youtu.be/... |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.05.2017 18:01
|
A to dla mnie już takie 8/10, bo podoba mi się to, że to jest po polsku Może nie będzie to moja ulubiona piosenka, ale odpowiada mi rytm i te zmiany od chrypy do takiego melodyjnego śpiewu i to, że gitara nie jest taka nachalna. Może nie jest to piosenka szczególnie wyróżniająca się na tle innych, ale właśnie to są te inne, co ja lubię sobie posłuchać. Myślę, że dobrze bym się przy tym bawiła na koncercie Ode mnie jedna z najpiękniejszych piosenek z bajek The Bells Of Notre Dame https://www.youtu...-XONxvdq4Y Edytowane przez Alette dnia 25.05.2017 18:06
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Shadow_Angel |
Dodany dnia 25.05.2017 18:11
|
Uwielbiam tą piosenkę . Powiedziałaś świętą prawdę że jest to jedna z najpiękniejszych piosenek z bajek . Zdecydowanie i bezwzględnie jest to dla mnie HIT . Nie pozostaje mi nic innego jak dać 10/10 i daje to z czystym sumieniem Teraz coś lżejszego EPICA - Cry For The Moon https://youtu.be/... |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 25.05.2017 18:29
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
Spodobały mi się te chórki, cudne są. Dodanie smyczków również na plus i też przypadły mi do gustu nawet. Ta dynamika jakoś mnie... onieśmiela (?). Najbardziej podobał mi się głos pani w rudych włosach Z chęcią posłuchałabym jakiejś jej solówki. No taki 3/10 ogólnie.To ode mnie teraz moi jedni z ulubionych polskich artystów we współpracy z Rysami ![]() https://youtu.be/... ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 25.05.2017 19:21
|
Zamknij drzwi, zamknij usta, przyjmij brak... nie znam nic a nic. nie wiem więc co mam sądzić o tej nutce. Wpada nawet w ucho, ale też bez przesady ;d Da się słuchać, bo fajnie zrobiona melodia jest - taka misz masz trochę, ale ogólnie ok. Głosy wokalistów ujdą w tłumie. Dla mnie nowość i z lekka pozytywne zaskoczenie, więc 6/10 HIT ode mnie: Tadek - Sztafeta Pokoleń https://www.youtu...9d_2jH-iQQ ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 25.05.2017 19:22
|
Co ja myślę na temat rapu pisałem już wyżej- absolutnie nie toleruję takowej muzyki. Kojarzy mi się z ulicą, społecznym marginesem. Tak samo nie znoszę teorii spiskowych, bo one są tanim "opium dla ludu", a tymi tutaj wręcz zalatuje na kilometr, co zresztą sugeruje sama nazwa kanału na YT... Nie wiem czy to shit, bo tutaj potrzeba by było znawcy tego typu muzyki żeby się wypowiedział, bo powinno się to oceniać jako coś czym jest, ale nie zmienia to faktu że jedyne uczucia jakie to we mnie wywołuje to zażenowanie... To ja zupełnie zmienię stylistykę ![]() https://www.youtu...4i4_e7T7Ig Edytowane przez gordian119 dnia 25.05.2017 19:28
Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Gryffindor

Taka zabawna, pozytywnie zakręcona. Dobra do tańca, jak pózniej będę miała chwilkę to poskaczę sobie do niej
)
gordian119
Slytherin

Hufflepuff

Ravenclaw
*nie potrafiłam się zdecydować, którą dać*

Z chęcią posłuchałabym jakiejś jej solówki. No taki 3/10 ogólnie.