Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.05.2017 11:15
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Takie stare, ale ja kocham wszystko co wiekowe ju¿ ^^ Janusz Radek wymiata <3 Normalnie to taki romantyczny kawa³ek, ¿e to "dziêkuje za mi³o¶æ" jest przecudne. Nie mam s³ów, bêdê chyba teraz s³uchaæ non stop. Dla mnie bezapelacyjny HIT - melodia i s³owa mnie powalaj± na kolana. Tak¿e 10/10!!! hit ![]() ode mnie: Czerwone Gitary - Nikt Na Swiecie Nie Wie https://www.youtu...oiu9VJrkkw ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ewa Potter |
Dodany dnia 17.05.2017 11:27
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 510 Dom: GryffindorPunkty: 10267 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 17.07.15 |
Mo¿e nie moje rytmy jak by³am ma³a to strasznie mnie denerwowa³y wszystkie piosenki o Ewach. Obecnie mi siê nawet podoba Taka zabawna, pozytywnie zakrêcona. Dobra do tañca, jak pózniej bêdê mia³a chwilkê to poskaczê sobie do niej ![]() Studio accantus https://www.youtu...oomW-mQDqA |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.05.2017 11:34
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Moja królewna w wie¿y zamkniêta <3 Ale czad. Nie zna³em tego, bardzo smutne, sentymentalne, takie tragiczne, ale ¶liczne jak nic ^^ Melodia i ten tekst bardzo mi pasuj±, chyba siê zakocha³em w tej nutce ;d "la la la la la" Super jest, nie wiem co mam wiêcej napisaæ. Na noc w sam raz ^^ Dajê 10/10 HIT piêknie (mêkê zakoñczy ¶lub ;d) ode mnie: (idealne na sam koniec ) Nie P³acz Ewka- Perfect https://www.youtu...54WNWCUAE8 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 17.05.2017 17:24
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Wiem, ¿e to by³o skierowane do Ewy, ale trafi³e¶ na mnie ![]() Perfect to po prostu ¿ywa legenda, od zawsze i na zawsze. By³em jakie¶ 3 lata temu na ich koncercie, wokó³ nich gromadz± siê t³umy ludzi w ró¿nym wieku, a to chyba o czym¶ ¶wiadczy. A ta piosenka to po prostu ikona. Obraz lat 80.+g³êbokie, ponadczasowe przes³anie. "Autobiografii" nie przebije nic, ale "Nie p³acz Ewka" to ich chyba drugi najwiêkszy hit, mo¿e jeszcze obok "Niepokonanych". Ja dam piosenkê, która równie¿ ma piêkne kobiece imiê w tytule, i równie¿ jest wykonywana przez ¿yw± legendê, z tym ¿e muzyki latynoamerykañskiej ![]() https://www.youtu...CEvCXuglqo Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.05.2017 19:44
|
Ricky Martin ^^ Nie pamiêtam, ¿eby kto¶ go tu wcze¶niej dawa³. On zawsze myli³ mi siê z Enrique Nie wiem czemu. Albo wiem. Te latynoskie klimaty s± do siebie bardzo zbli¿one. Znam, znam. Melodia i tekst mnie zawsze urzeka³y ;d Takie rytmiczne - i do tañca i do ró¿añca ; ) Super, ¿e to da³em 9/10 HITode mnie: Skaldowie - Prze¶liczna wiolonczelistka https://www.youtu...YKdA8Y3X0Q ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 17.05.2017 20:19
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Co¶ piêknego Mo¿e za "Skaldami" ogólnie nie przepadam, zesz³ej zimy by³em na ich koncercie i nie wydali mi siê zbyt sympatycznymi lud¼mi, ale byæ mo¿e to ró¿nica pokoleñ... Ale akurat "Prze¶liczna wiolonczelistka", "Ca³a jeste¶ w skowronkach", "Wszystko mi mówi, ¿e mnie kto¶ pokocha³" (Tymbark <3) to s±, mo¿na powiedzieæ, piosenki mojego dzieciñstwa. Tak! Jakkolwiek to dziwnie zabrzmia³o, to jak by³em ma³y wychodzi³a taka seria "Klasyka polskiej piosenki" i zawsze b³aga³em tatê, ¿eby mi kupi³ kasetê z t± muzyk±- mia³em z 6-7 lat, a zas³uchiwa³em siê w Skaldach, Czerwonych Gitarach, Czes³awie Niemenie, Mieczys³awie Foggu, Janie Kiepurze, oczywi¶cie nic z tego nie rozumiej±c, za ma³y na to by³em, ale sentyment zosta³, a po latach dobrze siê wraca do takich rzeczy ![]() To teraz moja osobista piosenka motywacyjna, której uwielbiam s³uchaæ na rajdach rowerowych ![]() https://www.youtu...52--FKUQgU Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 17.05.2017 20:24
|
Czy to nie jest czasem piosenka z kreskówki Dimos (Diamon?) - co¶ takiego? Tak mi siê to kojarzy ten robot na pocz±tku. W ogóle to ciê¿ko to jako¶ mi zakwalifikowaæ, ale przekaz ma bardzo fajny. Wokal, ten g³os super wyszed³. Melodia i teledysk równie¿ - same plusy, takie dzieciñstwo mi w sumie siê przypomnia³o. HIT 10/10 ode mnie: to jest jeszcze bardziej zdecydowane na po¿egnanie, proszê: Sylwia - Do widzenia Przyjaciele https://www.youtu...PX-wR3yn4g ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 17.05.2017 20:53
|
Hmm, jako¶ tak mi siê zachcia³o p³akaæ jak to us³ysza³em Bardzo ³adna piosenka, wzruszaj±ca, dobra do po¿egnañ, ale... ja nie znoszê po¿egnañ :/ Wydaje mi siê, ¿e wokalistka dopiero uczy siê ¶piewaæ, bo a¿ widaæ w niej takie hiperpoprawne trzymanie siê techniki... Ale bardzo ³adnie ![]() To teraz nieco inna stylistyka ![]() https://www.youtu...R7qqsT6-T8 Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 24.05.2017 19:41
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Nie jestem fank± Republiki akurat. To znaczy doceniam i na pewno znam, ale nie zachwycam siê. Te piosenkê akurat znam i faktycznie potrafiê zanuciæ, bo to taka jedna z czo³owych utworów swoich lat. Podoba mi siê te¿ tekst, bo taki przewrotny wyszed³, zw³aszcza na tle tych wszystkich pseudom±drych i podnios³ych piosenek. Nie to, ¿e nie lubiê tego typu wykonañ, bo lubiê, ale w³a¶nie tutaj wysz³o inaczej i za to plusik. Dla mnie to takie 7/10 Ode mnie Queen - who wants to live forever. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e akurat tej piosenki najlepiej s³uchaæ w wersji live https://www.youtu...vz-tO2MEEc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 24.05.2017 19:59
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
No có¿, z ¿alem stwierdzam, ¿e chyba nie zostanê fank± Queen. Kompletnie nie mój klimat. Te niektóre przeci±ganie koñcówek wyrazów, ehh. Sprawdzi³am tekst, no i tutaj spodoba³o mi siê. G³os super, tak samo jak koñcówka, to mogê przyznaæ z rêk± na sercu. To ja dajê mojego ukochanego Toma *nie potrafi³am siê zdecydowaæ, któr± daæ*https://www.youtu...rgHYP0dD_4 ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 25.05.2017 16:53
|
Teledysk to dla mnie bezapelacyjny HIT - nuta mo¿e mniej, ale ten paj±k, mroczne klimaty, te upiory a la zombie itd. - wszystko mi siê bardzo podoba³o. Nie bêdzie ¿adn± nowo¶ci± jak napiszê, ¿e nigdy tego nie s³ysza³em wcze¶niej. Melodia i test te¿ ogólnie na plus, wiêc takie dam 7/10 i HIT off cors ;d ode mnie Zbigniew Wodecki Lubiê wracaæ tam gdzie by³em ![]() https://www.youtu...yBcLh-fF_8 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.05.2017 16:55
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
PRZYPOMINAM, ¯E UZASADNIENIA MAJ¡ MIEÆ MINIMALNIE 3 LINIJKI. Inaczej bêdê kasowaæ. Co do piosenki - dla mnie równie¿ ta piosenka ma najwiêksz± warto¶æ w wersji na ¿ywo, bo normalnie g³os Wodeckiego to jedno z naszych najwiêkszych dóbr narodowych. Niesamowity facet, rzadko mnie rusza po ¶mierci kogo¶ znanego, ale tutaj a¿ mnie serce zabola³o. Dlatego, ¿e akurat tej piosenki s³ucha³am bardzo czêsto i za ka¿dym razem nie mog³am wyj¶æ z podziwu, jak mo¿na tak lekko za¶piewaæ co¶ tak piêknego. Tekst tej piosenki jest przepiêkny, sam utwór najwy¿szej klasy, po prostu stuprocentowe 11/10. I a¿ teraz nie wiem, co mog³abym daæ, ¿eby nie zepsuæ sobie nastroju To dam to samo, ale w wersji na ¿ywo https://www.youtu...o75z9_TZIU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Shadow_Angel |
Dodany dnia 25.05.2017 17:43
|
![]() Postów: 33 Dom: SlytherinPunkty: 251 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 23.04.16 |
wiem ¿e jest du¿o fanów twórczo¶ci tego nie¿yj±cego ju¿ artysty i szanujê to oraz jego twórczo¶æ . ja niestety nie jestem fanem jego twórczo¶ci . mimo tego daje temu utworowi 6/10 i jest to najwy¿sza ocena jak± mogê daæ temu utworowi poniewa¿ nie jestem fanem ani tego artysty ani tego gatunku ja znów podsy³am co¶ ciê¿szego Mushroomhead - Your Soul Is Mine https://youtu.be/... |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.05.2017 17:44
|
Ja to chyba nie lubiê takiej szatañskiej muzyki haha. Tzn. lubiê ostrzejsze brzmienia, ale tutaj nie ma nic takiego, co by mnie poci±ga³o. Nie wyró¿nia siê g³os ani muzyka. Czujê te¿ tutaj trochê chaosu za którym nie przepadam. Tak czy inaczej trochê mnie to nudzi Ale nie powiem, ze to jest z³e, bo pewnie ma swoj± grupê odbiorców. W pewnym momencie podoba mi siê te¿ gitara i takie przej¶cie, kiedy jest spokojniej. Dla mnie to takie 6/10, bo niby jest okej, ale nie wyró¿nia siê w ogóle na tle pozosta³ej muzyki tego typu (przy czym nie jest to ten typ, który do mnie trafia) Ode mnie Kazik & Yugoton - Malcziki Czyli piosenka w rytm której jecha³am sobie dzisiaj do pracy haha https://www.youtu...-yBT8QzryU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Shadow_Angel |
Dodany dnia 25.05.2017 17:57
|
![]() Postów: 33 Dom: SlytherinPunkty: 251 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 23.04.16 |
powiem tak : znam lubiê i szanujê . jedna z nielicznych piosenek tego typu które mi odpowiadaj± . nie wiem coby tu jeszcze napisaæ jak dla mnie jest to klasyka . daje 10/10 i mówiê z ca³± pewno¶ci± ¿e jest to HIT Ja daje do oceny jeden z moich ulubionych utworów Frontside - Katharsis https://youtu.be/... |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.05.2017 18:01
|
A to dla mnie ju¿ takie 8/10, bo podoba mi siê to, ¿e to jest po polsku Mo¿e nie bêdzie to moja ulubiona piosenka, ale odpowiada mi rytm i te zmiany od chrypy do takiego melodyjnego ¶piewu i to, ¿e gitara nie jest taka nachalna. Mo¿e nie jest to piosenka szczególnie wyró¿niaj±ca siê na tle innych, ale w³a¶nie to s± te inne, co ja lubiê sobie pos³uchaæ. My¶lê, ¿e dobrze bym siê przy tym bawi³a na koncercie Ode mnie jedna z najpiêkniejszych piosenek z bajek The Bells Of Notre Dame https://www.youtu...-XONxvdq4Y Edytowane przez Alette dnia 25.05.2017 18:06
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Shadow_Angel |
Dodany dnia 25.05.2017 18:11
|
Uwielbiam t± piosenkê . Powiedzia³a¶ ¶wiêt± prawdê ¿e jest to jedna z najpiêkniejszych piosenek z bajek . Zdecydowanie i bezwzglêdnie jest to dla mnie HIT . Nie pozostaje mi nic innego jak daæ 10/10 i daje to z czystym sumieniem Teraz co¶ l¿ejszego EPICA - Cry For The Moon https://youtu.be/... |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 25.05.2017 18:29
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
Spodoba³y mi siê te chórki, cudne s±. Dodanie smyczków równie¿ na plus i te¿ przypad³y mi do gustu nawet. Ta dynamika jako¶ mnie... onie¶miela (?). Najbardziej podoba³ mi siê g³os pani w rudych w³osach Z chêci± pos³ucha³abym jakiej¶ jej solówki. No taki 3/10 ogólnie.To ode mnie teraz moi jedni z ulubionych polskich artystów we wspó³pracy z Rysami ![]() https://youtu.be/... ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 25.05.2017 19:21
|
Zamknij drzwi, zamknij usta, przyjmij brak... nie znam nic a nic. nie wiem wiêc co mam s±dziæ o tej nutce. Wpada nawet w ucho, ale te¿ bez przesady ;d Da siê s³uchaæ, bo fajnie zrobiona melodia jest - taka misz masz trochê, ale ogólnie ok. G³osy wokalistów ujd± w t³umie. Dla mnie nowo¶æ i z lekka pozytywne zaskoczenie, wiêc 6/10 HIT ode mnie: Tadek - Sztafeta Pokoleñ https://www.youtu...9d_2jH-iQQ ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 25.05.2017 19:22
|
Co ja my¶lê na temat rapu pisa³em ju¿ wy¿ej- absolutnie nie tolerujê takowej muzyki. Kojarzy mi siê z ulic±, spo³ecznym marginesem. Tak samo nie znoszê teorii spiskowych, bo one s± tanim "opium dla ludu", a tymi tutaj wrêcz zalatuje na kilometr, co zreszt± sugeruje sama nazwa kana³u na YT... Nie wiem czy to shit, bo tutaj potrzeba by by³o znawcy tego typu muzyki ¿eby siê wypowiedzia³, bo powinno siê to oceniaæ jako co¶ czym jest, ale nie zmienia to faktu ¿e jedyne uczucia jakie to we mnie wywo³uje to za¿enowanie... To ja zupe³nie zmieniê stylistykê ![]() https://www.youtu...4i4_e7T7Ig Edytowane przez gordian119 dnia 25.05.2017 19:28
Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor

Taka zabawna, pozytywnie zakrêcona. Dobra do tañca, jak pózniej bêdê mia³a chwilkê to poskaczê sobie do niej
)
gordian119
Slytherin

Hufflepuff

Ravenclaw
*nie potrafi³am siê zdecydowaæ, któr± daæ*

Z chêci± pos³ucha³abym jakiej¶ jej solówki. No taki 3/10 ogólnie.