Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
RazorBMW |
Dodany dnia 12.06.2017 21:20
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 561 Dom: HufflepuffPunkty: 3368 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 30.08.07 |
nochybanietu.wav Ale fakt, ¿e potencja³ to Krawczyk mia³ na przeróbki; vide Unitra audio i jego bekowe remiksy. A tak to taki ¶redni podk³ad, z jednej strony fajny, z drugiej strony nie mam ochoty s³uchaæ podk³adu ponownie. Generalnie nie podoba mi siê ta szeptana zwrotka Krzycha. Jakby by³a normalnie ¶piewana to by³oby bardzo spoko Spoko refren Bartosiewicz i klip te¿ ³adny, klimatyczny. Co do rapsów... ;d 1998 https://www.youtu...yaYbdLUlIk ![]() ![]() ![]() ![]() Miko³aj ¦wiêty wielu przyjació³ posiada³ Wielu walniêtych, jednego wiernego mia³ Skrzata wspania³ego, zawsze zaufanego Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego Umilacza czasu, pracownika wybitnego Co zawsze w potrzebie rozweseli... A i pomo¿e na Pomorzu, równie¿ tym po k±dzieli. The enemy is among us The enemy is among us And nobody is doing anything about it They don't care So we had to take matters into our own hands A WORLD NOT OF MY MAKING YET A WORLD OF MY DESIGN SO STRANGE AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 13.06.2017 18:16
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
ha ha ha ha Znam, znam, znam - kocham i na pamiêæ znam (co warto dodaæ). WYP3 to moje ¿ycie i "mój hp-hop" w czasach Gimbazy ;d Po tym kawa³ku dowiedzia³em siê, ¿e istnia³ kto¶ taki jak Czes³aw Niemen * <serio!!!> Tak mi siê to podoba³o, ¿e nawet kasê w monetach wrzuca³em do szaf graj±cych nad morzem w latach - pocz±tek 2000 (03?) - stare jak ¶wiat, ale jak najbardziej dobre. Dzi¶ przez Kielce jecha³em (by³ postój), w niedzielê te¿ <3 miliony razy to z kumplem w drodze "na wa³" z bornksem siê rymowa³o i nuci³o, i od nowa zapuszcza³o w walkmanie. No HIT, inaczej byæ nie mo¿e, bo to moja "prawdziwa m³odo¶æ" i taki flirt z kieleckim hip-hopem lat temu na¶cie ;d 10/10 Hicior ^^ ode mnie: SKALDOWIE NIE DOMYKAJMY DRZWI https://www.youtu...8NRGMqFQ7E ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 13.06.2017 20:37
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
To chyba taka do¶æ popularna ekipa, nie? Ogólnie to jest taka piosenka, ¿e chêtnie bym jej pos³ucha³a w radiu w pracy, bo jest taka lekka, ma³o zobowi±zuj±ca, ale ma bardzo ³adny wokal. A jakby j± pu¶cili kilka razy to pewnie nawet bym ¶piewa³a. Tak czy inaczej szanujê, mo¿e sama bym nie w³±czy³a, ale te¿ sama bym nie wy³±czy³a, a to chyba ju¿ sporo, bior±c pod uwagê, ¿e sporo rzeczy mnie denerwuje. Dla mnie to takie 7/10. Ode mnie Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing https://www.youtu...kK8g6FMEXE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 13.06.2017 20:43
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Bardzo szanujê Aerosmith, kiedy¶ to by³ mój ulubiony zespó³ W czasach liceum mia³em nauczycielkê angielskiego, która wygl±da³a identycznie jak Steven Tyler i robili¶my sobie z tego jaja A ta piosenka jest chyba z jakiego¶ filmu, prawda? Oczywi¶cie j± znam i bardzo lubiê, jak wszystko Aerosmith. Jak dla mnie bezsprzecznie HIT ![]() Skoro ju¿ Al przypomnia³a mi o starym dobrym rocku, to ode mnie to: https://www.youtu...zdwsXLmrHE Edytowane przez gordian119 dnia 13.06.2017 20:53
Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 13.06.2017 20:55
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Nie wiem czy istnieje w ogóle jakakolwiek wersja mnie, która nie da Queen 10/10. Jestem z tych, którzy od czasu do czasu musz± sobie pu¶ciæ chocia¿ kawa³ek koncertu z Wembley dla zdrowia, dlatego... no wiadomo. Ale je¶li chodzi o queen zawsze wybieram wersjê na ¿ywo. Nie powiem, ¿e to moja ulubiona piosenka. Jest zdecydowanie za "The show must go on" albo "who wants to love forever" albo (co najwa¿niejsze chyba) "I was born to love you". Ale te¿ lubiê pos³uchaæ, no bo kto nie lubi queen? (chyba kto¶ tu taki siê pojawi³, ale moja zdolno¶æ rozumienia tego nie obejmuje )Teraz co¶ nowszego ode mnie. Polecam pierwszy refren Aranda - Not the same https://www.youtu...cNRIXBaSM4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 14.06.2017 00:29
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ju¿ tego nie lubiê, bo mi siê laptop wy³±czy³, jak tylko w link wszed³em <; Buch i koniec. Nie wiem, ale dla mnie to nieco za mocne brzmienia i nutka. Nie mam jakich¶ "ale", ALE kompletnie do mnie nie trafia melodia powy¿szego utworu. Nie s³ucham w ogóle tego typu muzyki, nie trafia do mnie ¿adn± miar±. Niestety, ale SHIT z takim 3/10 : ( ode mnie: Krzysztof Komeda - Rosemary's Baby; Dziecko Rosemary https://www.youtu...yixy0G7YMA ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 14.06.2017 22:43
|
![]() Postów: 32 Dom: RavenclawPunkty: 85 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.07.15 |
Bardzo poruszaj±cy utwór, ale zdecydowanie nie na ka¿dy dzieñ Nuta wyj±tkowo nostalgiczna z pewnego rodzaju "dreszczykiem" i teraz mnie mêczy, ¿e gdzie¶ podobny motyw (prawdopodobnie jako inspiracja) s³ysza³am w innym filmie... a mo¿e teledysku? Albo w jednym i drugim... W ka¿dym razie, dla mnie jak najbardziej HIT Mia³am siê podzieliæ inn± genialn± artystk±, ale jako, ¿e na ten moment uzale¿ni³am siê od tej, to po tej d³u¿szej przerwie zdecydowa³am siê wstawiæ tu j± jako pierwsz±... Muszê przyznaæ, ¿e ju¿ dawno ¿aden "nowo odkryty" twórca muzyczny nie wywar³ na mnie tak piorunuj±cego wra¿enia wzglêdem oryginalno¶ci, przekazu i wra¿liwo¶ci artystycznej. Zarówno warstwa muzyczna jak i wizualna s± niezwykle tre¶ciwe i wielowymiarowe, estetyczne, budz±ce emocje. Przy czym ¶wietnie s³ucha siê ca³o¶ci, wrêcz smakuje, bez niekomfortowego uczucia przesycenia. Baaaardzo chêtnie posz³abym na jej koncert. https://youtu.be/... Edytowane przez lepakkomies dnia 15.06.2017 00:48
|
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 15.06.2017 15:51
|
Niestety, ale to kompletne nie moje klimaty. Nie wiem jak siê ma do tego odnie¶æ, bo nie gustuje w takim rodzaju muzyki. Staram siê szukaæ w zupe³nie innych klimatach i na "innej pó³ce" <; Melodia jeszcze mo¿e byæ, ale ca³a reszta. Nope. Przykro mi, ale mi siê po prostu to nie podoba, wiêc nie mo¿e byæ inaczej jak taki SHIT - tylko 3/10. Sorry : ( ode mnie: Szczê¶liwa Gwiazda - Akcent (Zenon Martyniuk) https://www.youtu...kvSSZV90C8 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 15.06.2017 21:51
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Totalnie nie moje klimaty. Jaki¶ tam sentyment do piosenki jest, ale jego g³os mnie... Nie wiem... Odrzuca. Nie znoszê Disco Polo. Po prostu go nie trawiê Naprawdê, jak komu¶ uda siê znale¼æ Disco Polo utwór który by mi siê spodoba³, to stawiam mu trzy kuferki kremowego piwa. Dla mnie stety/niestety shit ;/ MISSIO - Everybody Gets High https://www.youtu...A&index=36 Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 15.06.2017 22:33
|
Nie wiem co mam w sumie my¶leæ o tej nucie. Bardziej wpatrywa³em siê w t± czaszkê z indiañskim pióropuszem, ni¿ ws³uchiwa³em w rytm i melodiê, która mnie jako¶ niespecjalnie zainteresowa³a. Tak¿e s³owa i wyd¼wiêk ca³ego utworu to dla mnie po prostu jaka¶ piosenka, ale bez "duszy i wyrazu" Niestety, ale SHIT - takie 3.5/10 ode mnie: Tadek Firma Solo "Dla Emigracji" https://www.youtu...5h9rjAGUY4 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shadow_Angel |
Dodany dnia 20.06.2017 16:48
|
![]() Postów: 33 Dom: SlytherinPunkty: 251 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 23.04.16 |
Szczerze mówi±c spodziewa³em siê wiêcej po tytule tego utworu . Linia melodyczna i g³os wokalisty s± bardzo przeciêtne , tekst te¿ nie powala ale ujdzie . Ogólnie ten utwór jest taki sobie . Niestety ode mnie tylko 3/10 i niestety SHIT Ode mnie REHEN - BARRICADA https://youtu.be/... |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.06.2017 16:53
|
O.o matko... jak ja nie lubiê niestety takich klimatów - za ostre brzmienia, takie darcie buzi, z których nic nie rozumiem i nie kumam. Bardzo wielki jak dla mnie hardcore - no ju¿ nie polubiê tego, za stary jestem. Niemal od dziecka omijam takie mega krzykliwe klimaty, które nie pasuj± mi pod ka¿dym wzglêdem, sorry, ale shit - 3/10 za maskê Jasona na pocz±tku ;d ode mnie: EPA - Tchnij moc https://www.youtu...mJNt7vWmwg ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.06.2017 16:58
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Co mo¿na ciekawego powiedzieæ o piosenkach religijnych? Na ogó³ s± bardzo s³abe pod wzglêdem artystycznym (bo wiadomo ¿e nie o to w nich chodzi), bez ¿adnych specjalnych walorów, a je¶li ten kto to wykonuje umie ¶piewaæ to ju¿ naprawdê jest cud. Trudno jest mi to oceniæ, nie jestem osob± wierz±c± i to kompletnie nie s± moje klimaty. Wrzucam co¶ w sumie bardzo znanego, ale zachêcam do refleksji nad tekstem, w odniesieniu do tego co dzieje siê wspó³cze¶nie bardzo trafny przekaz moim zdaniem: https://www.youtu...WDhYh8q2TY Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 20.06.2017 17:04
|
T Love znam, znam i lubiê, choæ w ogóle nie odnoszê tego tekstu do obecnie panuj±cej sytuacji. a znam pogl±dy goridana na temat imigrantów wiêc wiem do czego pije (a dzi¶ kolejny Polak zabity przez "biednych uchod¼ców" w Calais) - tekst, piosenka i melodia bardzo dobra - mi siê podoba, ale refleksje mam inne nieco Super za¶piewali, dajê HITA bez odniesieñ do migrantów - 8/10 HIT ode mnie te¿ co¶ ^^ 300- Stop Islamizacji https://www.youtu...oldgiWtb8U Edytowane przez batalion_88 dnia 20.06.2017 17:21
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.06.2017 17:37
|
Nie chcê wchodziæ tutaj w dyskusjê na temat emigrantów i islamu, bo raz- ani na to miejsce, ani czas, dwa- nie wiem na ile ma to sens, bo mo¿emy sobie co najwy¿ej pogadaæ i rzuciæ siê sobie do garde³ (choæ bariera internetu jest w tym przypadku potencjalnie problematyczna ). Co do samej piosenki, to stara³em siê byæ jak najbardziej stonowany i powstrzymywaæ siê od ocen czego¶, czego nie s³ucham, ale widzê ¿e wszyscy sobie tutaj pozwalaj± na oceny bardzo subiektywne, wiêc taka bêdzie i moja. ¯adnemu rapowi (no dobra, prawie) nie mogê wystawiæ (subiektywnie) oceny innej ni¿ wielkie zero. Dla mnie to muzyka ulicy, na której wychowuje siê miejska patologia, dla której ca³a namiêtno¶æ ¿ycia to upiæ siê, naæpaæ i wypisywaæ wulgarne slogany w miejscach publicznych. A tej piosenki zapewne s³uchaj± w zdecydowanej wiêkszo¶ci takie gimby, których wiedza o ¶wiecie ogranicza siê do znajomo¶ci lokalnych dealerów dragów i panienek spod latarni. Wiêc sorry, ale jak dla mnie to absolutny shit.https://www.youtu...jzdWwuwA5Y Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Raven444 |
Dodany dnia 20.06.2017 23:01
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 75 Dom: GryffindorPunkty: 4202 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.11.11 |
Rany, jak mi³o by³o sobie ten kawa³ek przypomnieæ. No melodia niesamowicie wpada w ucho, pamiêtam jak to czêsto by³o w mediach puszczane. Taki fajny, delikatny ten utwór. G³osy wykonawców te¿ do¶æ przyjemne. Jak dla mnie hit, mimo ¿e nie jest to rodzaj muzyki jaki s³ucham na co dzieñ. Ale swoje wyj±tki mam. Dajê Kyuss - Demon Cleaner https://www.youtu...aeUak_35VU |
|
|
|
Ovasan |
Dodany dnia 20.06.2017 23:13
|
![]() Postów: 10 Dom: GryffindorPunkty: 23 Ranga: Mugol Data rejestracji: 18.06.17 |
Co do ulicznej muzyka, moim zdaniem jest dobra je¶li ma przekaz, wzrusza albo ¶piewaj±cy wczuwa siê w to co ¶piewa. Stary rap a aktualny to dwa ró¿ne ¶wiaty, ale niestety na temat tego dzisiejszego nie bêdê siê wypowiadaæ, bo unikam go jak mogê, a starego nie znam tak dobrze, bo nie ten rocznik Dla mnie muzyka, nie musi byæ dobra, ¶piew doskona³y tylko uczucia, które ludzie przelewaj± musz± byæ szczere. Mogê daæ przyk³ad a anime fukumenkei noise: https://www.youtu...ACJEdcIP2A pierwszy raz gdy to us³ysza³am, moja reakcja Wielkie NIE, za 7 zna³am ju¿ tekst na pamiêæ. I moja ulubiona piosenka dzisiaj: https://www.youtu...7Kzjg18-dM Ahoy
![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 21.06.2017 20:42
|
£o masz, jak ja uwielbiam rocka Tego akurat nie zna³em przyznam siê, choæ od dzisiaj to siê zmieni i chyba to dodam do swojej playlisty ¦wietne brzmienie, lubiê tak± gitarê Bardzo mi siê ta piosenka spodoba³a, hit ![]() https://www.youtu...vFTrZQEgfo Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Helenkaa |
Dodany dnia 21.06.2017 21:28
|
![]() Postów: 364 Dom: RavenclawPunkty: 1831 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 21.05.17 |
Merlinie! Myslovitz! Kochaam ich Chyba ka¿dy s³ysza³ wiêkszo¶æ ich piosenek. Nawet je¶li nie znasz tytu³u, czy nie wiesz, ¿e to od nich, to i tak pewnie to s³ysza³e¶. W radiu nadawaj± dosyæ czêsto (nie ¿ebym narzeka³a) takie stare, dobre utwory. Jak dla mnie, jak najbardziej Hit! Dumna fangirl zapodaje Pie¶ñ Priscilli - Wilcza Zamieæ (Wied¼min 3: Dziki Gon Soundtrack) https://youtu.be/... ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 21.06.2017 21:42
|
Mo¿e i jestem dziwny, ale jako¶ nie czajê tego fenomenu Wied¼mina. No ok, panowie zrobili kawa³ dobrej roboty i chwa³a im za to, choæby dlatego ¿e Wiesiek to polski produkt który tak dobrze sprzedaje siê za granic±, a to nie jest codzienno¶æ. A piosenka ca³kiem fajna, taka balladowa, lubiê takie rzeczy Tylko ten g³os wydaje mi siê jaki¶ taki...dziwny. No ale to mo¿e ju¿ tylko moje skrzywienie ![]() https://www.youtu...2yRRgFUhxA Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Hufflepuff

Gryffindor

Slytherin
W czasach liceum mia³em nauczycielkê angielskiego, która wygl±da³a identycznie jak Steven Tyler i robili¶my sobie z tego jaja
A ta piosenka jest chyba z jakiego¶ filmu, prawda? Oczywi¶cie j± znam i bardzo lubiê, jak wszystko Aerosmith. Jak dla mnie bezsprzecznie HIT 

Buch i koniec. Nie wiem, ale dla mnie to nieco za mocne brzmienia i nutka. Nie mam jakich¶ "ale", ALE kompletnie do mnie nie trafia melodia powy¿szego utworu. Nie s³ucham w ogóle tego typu muzyki, nie trafia do mnie ¿adn± miar±. Niestety, ale SHIT z takim 3/10 : ( 
Ravenclaw
Nuta wyj±tkowo nostalgiczna z pewnego rodzaju "dreszczykiem" i teraz mnie mêczy, ¿e gdzie¶ podobny motyw (prawdopodobnie jako inspiracja) s³ysza³am w innym filmie... a mo¿e teledysku? Albo w jednym i drugim... W ka¿dym razie, dla mnie jak najbardziej HIT

Naprawdê, jak komu¶ uda siê znale¼æ Disco Polo utwór który by mi siê spodoba³, to stawiam mu trzy kuferki kremowego piwa. Dla mnie stety/niestety shit ;/