Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 14.09.2017 13:51
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Takie polskie Arch Enemy trochê . Ze dwa lata temu, kiedy siedzia³am w tego typu muzyce, da³abym 8-/10. Teraz takie mocne 6-/10, bo gitara fajna, kompozycja te¿ spoko, ale nic niezwyk³ego, a i wersja robi swoje, studyjnej jestem ciekawa.https://www.youtu...xw_bLVUL34 She Wants Revenge - Tear You Apart >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 14.09.2017 16:50
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
o fajne to jest i czy to jest Pattinson? Ogólnie zacznê od tego, ¿e bardzo mi siê podoba teledysk, jest taki klimatyczny i serio mnie zaintrygowa³ ![]() Do tego podoba mi siê g³os wokalisty, lubiê takie klimaty i przes³ucha³am sobie to kilka razy. Tak¿e zdecydowanie 8,5/10 ![]() Tu daje co¶ co znam od dziadka Vadera, znanego jako Cookie ![]() https://www.youtu...5g-91mwiNs Elliott Smith - Between The Bars ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 15.09.2017 19:40
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Tego typu muzyka chyba na sta³e zacznie mi siê kojarzyæ z Sam Bo standardowo mogê napisaæ - nie sa to moje klimaty, ale doceniam i pewnie jakbym mia³a wielkiego jak kula ziemska do³a, to nawet bym sobie pu¶ci³a. Poza tym nie mam chêci wy³±czyæ. My¶lê, ¿e taka muzyka ma swoj± niezaprzeczaln± warto¶æ, jest w niej co¶ nostalgicznego i odpowiednio nastraja. Wiêc jak bêdê chcia³a zastanawiaæ siê nad sensem ¿ycia albo napisaæ wiersz o stracie czy opowiadanie o przemijaniu - to zrobiê playlistê z takich utworów. Dla mnie 7/10 Ode mnie zupe³nie inny typ muzyki, moje ostatnie odkrycie Hellyeah - Hush https://www.youtu...j-eOmgYxKM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 15.09.2017 22:10
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Dla mnie totalna nowo¶æ ten zespó³, nie mogê powiedzieæ, ¿e jestem zachwycona, ale podoba mi siê muzyka, i to bardzo. To gitarowe brzmienie- to jest to, co lubiê. Fajna mocna muzyka. Ale totalnie nie przemawia do mnie wokalista. Jest za "ciê¿ki" dla mnie, ale szanujê, za to co umie zrobiæ z g³osem Dla mnie HIT 7/10 Ode mnie mój ukochany Piotr: https://youtu.be/... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 16.09.2017 09:59
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Powiem szczerze, ¿e samego Piotra Cugowskiego bardzo lubiê, zw³aszcza podoba mi siê piosenka Braci "Niepisane", wiêc jego g³osu zawsze przyjemnie jest pos³uchaæ. No ale... w³a¶nie, jest jedno ale. Ta piosenka jest ju¿ tak kultowa, ¿e je¶li chce siê nagraæ jej cover, to trzeba siê naprawdê postaraæ. A ta interpretacja "Bia³ej flagi" kompletnie mi siê nie podoba, mo¿e czê¶ciowo z tego wzglêdu, ¿e jest tak ró¿na od orygina³u. Przes³anie tej piosenki mo¿e i do weso³ych nie nale¿y, ale wersja Ciechowskiego by³a taka... "agresywna" i podoba³a mi siê bardziej. Trudno jednak powiedzieæ "shit" o takiej piosence... Bloodhound Gang- The Bad Touch https://www.youtu...f7pgA0riU8 Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 16.09.2017 10:32
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Zacznê od tego, ¿e teledysk beznadziejny, jak dla mnie nie da siê tego ogl±daæ Ale kawa³ek oczywi¶cie znany i nie jest z³y, lubiê czasem pos³uchaæ starej muzyki, chocia¿ ten kawa³ek jest z '99, to jednak mam wra¿enie, ¿e jest starszy ze wzglêdu na swoj± stylistykê. Nie jest to muzyka najwy¿szych lotów, ale dobrze siê s³ucha. HIT 6/10Ode mnie zespó³, w który siê zas³u****e od d³u¿szego czasu: domowe melodie - rio https://youtu.be/... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 17.09.2017 21:53
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 661 Dom: GryffindorPunkty: 8343 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
S³ucha³am domowym melodii, jednak jedyna piosenka jaka mi siê spodoba³a to jest ,, Brzydal''. Ta jednak nie trafi³a do mojego gustu. No nie wiem jako¶.. nie przemawia do mnie. Nie podoba mi siê rytm no i s³owa. Oczywi¶cie to tylko moje zdanie. Wiêc no powiem, ¿e taki HIT 3/10 A ode mnie: Abraham Mateo, Farruko, Christian Daniel - Loco Enamorado https://www.youtu...mIKUyUrKl4 ''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.'' -Zireael 2020 ![]() ![]() W Hogwarcie Corinne Laurientis |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 17.09.2017 22:21
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Oh noo, nooo . Nie znoszê tych latynoskich "hitów", które pojawiaj± siê jak grzyby po deszczu w okresie wakacyjnym. Dla mnie nic w tym nie ma, nic kompletnie, odrzuca mnie to bardziej ni¿ jakikolwiek inny rodzaj szeroko rozumianego pop-u. Tak¿e takie mocne -2/10.Slipknot - Killpop https://www.youtu...hJh5_6MuCk >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 18.09.2017 19:38
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie jestem w sumie fank± Slipknota i nigdy nie by³am, wiêc zachwytów nie bêdzie. Natomiast spodziewa³am siê, ¿e bêdzie wiêcej darcia ryja, a jest umiarkowanie. Momentami nawet przyjemnie siê s³ucha, ale ogólnie w ogóle nie mój klimat. Natomiast nie dam shitu, bo my¶lê, ¿e gdyby lecia³o w radio w samochodzie, to bym nie prze³±czy³a.
Trentemøller: Hands Down feat. jennylee |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 18.09.2017 19:55
|
Dla mnie co¶ zupe³nie nowego. Nie wiem do koñca czy mi siê podoba, czy te¿ nie - i to mi siê podoba muzyka wpadaj±ca w ucho, trochê alternatywna, najwiêkszy plus to instrumenty perkusyjne - bomba! Wokalistka jednak totalnie do mnie nie przemawia. HIT - takie 6/10.Ode mnie: Natalia Przybysz - ¦wiat³a nocne https://www.youtu...FRy3XMzgl4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 18.09.2017 20:00
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
No dla mnie HIT. Ja Przybysz mocno szanujê i lubiê jej muzykê. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e poprzednia p³yta jest lepsza, ale no akurat ten kawa³ek robi robotê. Nie wiem, co wiêcej mogê napisaæ, no po prostu mi siê podoba i jeden z lepszych utworów na nowej p³ycie.
Soft cell - Tainted love |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 18.09.2017 20:37
|
Podoba mi siê. Nie jest to wybitny utwór, ale dobrze siê s³ucha. I ogl±da teledysk. Jak na tamte czasy bardzo nowoczesny utwór. Wyj±tkowo przemawia do mnie ta elektronika, w ogóle lubiê t± star± "elektronikê". Zdecydowanie HIT. Ode mnie co¶ spokojniejszego i akustycznego: Selah Sue - Break https://www.youtu...va2a7Ra2nw ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 18.09.2017 21:02
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Kolejna delikatna, klimatyczna piosenka. Podoba mi siê barwa g³osu i taka melodyjno¶æ. Mimo to nie jest usypiaj±ca, w³asnie przez wokalistkê, która wybija ze znu¿enia. Nie bêdê mo¿e wielk± fank±, bo to nie mój rodzaj muzyki, ale podoba mi siê. Chocia¿ widaæ tu i czuæ, ¿e to akustyczne, bo g³os czasami nie pasuje mi do melodii. Nie w sensie, ¿e nie w rytmie, ale pod wzglêdem g³o¶no¶ci...(?). Nie umiem tego okre¶liæ. Dla mnie takie 7/10. Chyba to kiedy¶ dawa³am, ale mo¿e nie, wiêc... Dustin O'Halloran - Tessa z filmu "Now is good" https://www.youtu...iyFbnMCZHI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 19.09.2017 12:59
|
W sumie wiem, ¿e nie ka¿de t³o filmowe musi byæ powalaj±ce, ¿e jest t³em dla akcji, ale jednak wymagam wiêkszego dramatyzmu. Sporo soudtracków s³ucham, ale ten totalnie nie zwróci³by mojej uwagi. Jest taki sobie, bo jest. Dla mnie SHIT. Pozostaj±c w muzyce filmowej: Pokojówka na Manhattanie https://www.youtu...F&index=13 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 19.09.2017 15:23
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Filmu nie ogl±da³em przyznam siê szczerze widzia³em tam jakie¶ urywki tylko wiêc nawet nie wiemczy fajny muzyka bez s³ów jak s³yszê, pewnie by by³a dobra do tañczenia, trzeba by kiedy¶ z kim¶ spróbowaæ kto chêtny? no muzyka ³adna, kojarzy mi siê z tak± latynosk±, aktorka te¿ latynoska, wiêc ode mnie 8/10 ![]() Ballada o cyckach (Wojtek Szumañski) https://m.youtube...8I-dvwIrLc ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 20.09.2017 16:31
|
Lol hahahah . I ogólnie na tym bym zakoñczy³a mój komentarz, gdyby nie odgórne wymagania co do d³ugo¶ci. Nie no, spoko, mo¿e nie w³±czê tego w samochodzie, ale ¶mieszny tekst, muzyczka te¿ okej, kojarzy mi siê z os³awionym "Komarem" . Teledysk majstersztyk. Wstrzymam siê od oceny, no ale niech bêdzie, ¿e shitem nie nazwê.Beka .Röyksopp - What Else Is There? https://www.youtu...4rZE_J1beA >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 20.09.2017 17:42
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Patrz±c na Twój opis my¶la³em, ¿e to bêdzie co¶ czego nie wytrzymam, ale uda³o mi siê dotrwaæ do koñca my¶la³em, ¿e metal czy co¶ haha ale i tak byla niez³a psychodela, zwlaszcza ten teledysk haha o czym ona w³a¶ciwe ¶piewa? Powiem, ¿e tak sobie mi sie podobalo, takie 5/10, ode mnie teraz co¶, co mi chodzi po g³owie ![]() Ed Sheeran - Perfect [Official Audio] https://m.youtube...UQzJfsT2eo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shadow_Angel |
Dodany dnia 20.09.2017 18:27
|
![]() Postów: 33 Dom: SlytherinPunkty: 251 Ranga: Najsprytniejszy wsród ¦lizgonów Data rejestracji: 23.04.16 |
Niestety ale utwory tego wykonawcy do mnie nie przemawiaj± , a co za tym idzie nie mogê daæ im wysokiej oceny . Ten te¿ mnie nie powala . Daje wiêc mu tylko 3/10 . Jak na mnie i mój gust to i tak du¿o dla takiego artysty jak Ed . Ode mnie utwór ,, Ogieñ " zespo³u Krusher https://youtu.be/... |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.09.2017 20:40
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
O matko... Metal/hard rock to absolutnie nie jest co¶ na moje uszy... No chyba ¿e w tym negatywnym sensie. Nie bardzo rozumiem jaki jest sens w takim darciu ryja, to po prostu nie na moje nerwy... Nie chcê mówiæ ¿e to shit, bo siê nie znam, ale to po prostu nie dla mnie... USA for Africa - We are the world https://www.youtu...i0RpNSELas Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 20.09.2017 20:42
|
Doceniam tê piosenkê, bo ¶piewa w nich ogrom wspania³ych artystów o wspania³ym talencie. Nie powiem, ¿eby to by³a jedna z moich ulubionych piosenek, ale czasami mi³o sobie pu¶ciæ, ¿eby us³yszeæ jak podbija stawê Cindy Lauper. W ogóle z ca³ego utworu to najbardziej nie podoba mi siê sama ¶cie¿ka, ale bardziej te prezentacje mo¿liwo¶ci wokalnych, które nie s± tutaj jednak takie nachalne w stylu "poka¿ê jak wysoko ¶piewam, podziwiajcie". Wszystko w odpowiednim stylu, bez sztucznych ozdobników i cel s³uszny. Dlatego dajê 8/10. Chcia³abym poddaæ pod ocenê mo¿e nie sam± piosenkê, co wykonanie Johnny Manuel w programie Got talent, a piosenka "I have nothing". https://www.youtu...2WMprLONBQ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Sarahis

Slytherin
. Ze dwa lata temu, kiedy siedzia³am w tego typu muzyce, da³abym 8-/10. Teraz takie mocne 6-/10, bo gitara fajna, kompozycja te¿ spoko, ale nic niezwyk³ego, a i wersja robi swoje, studyjnej jestem ciekawa.

Ravenclaw

Hufflepuff

Gryffindor