Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
Livka |
Dodany dnia 02.02.2018 10:03
|
![]() Pochwa³y: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Bardzo mi siê podoba ta piosenka to trafi³o ju¿ na moj± listê. Rytmiczna piosenka z fajnymi g³osami i s³owami. Mo¿e to jaka¶ s³abosæ do takich rytmów, ale nic nie mogê poradziæ na to Super! Hit!https://www.youtu...t46V7IrxHw Cze¶æ wszystkim! Tak naprawdê to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotka³y siê na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnê³y w ciebie ¿ycie Portret upamiêtniaj±cy s³ynna bitwê na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 02.02.2018 17:18
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Tak tylko na przysz³o¶æ- posty na forum musz± mieæ co najmniej trzy linijki A co do tej piosenki- bardzo ³adna. Taka do¶æ melancholijna, lubiê czasem pos³uchaæ takich rzeczy. Wprowadzaj± w refleksyjny nastrój, dziêki nim zaczynamy siê zastanawiaæ nad naszym ¿yciem. A to jest naprawdê... wzruszaj±ce. Serio. Chyba tylko jedna piosenka jak do tej pory tak bardzo mnie poruszy³a i... chyba w³a¶nie j± wam teraz poddam pod ocenê.Mieczys³aw Fogg - Serce matki Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 03.02.2018 21:46
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Mietek Fogg to by³ równy go¶æ. "Daj mi tê niedzielê, tê ostatni± niedzielê... a potem niech wali siê ¶wiat!". Przepraszam, nie mog³am siê powstrzymaæ ![]() A tak na powa¿nie, bardzo ceniê cz³owieka. Ma fajny, mêski g³os, a jego piosenki s± takie... no przyjemne dla ucha. Nie powiem, ¿eby ta by³a najlepsz±, jak± s³ysza³am, ale naprawdê trudno j± wy³±czyæ. Tym bardziej, ¿e z tych s³ów bije taka prosta prawda. Ode mnie Nothing more - This Is The Time (Ballast) https://www.youtu...o5fE-Zl-V4 Ogólnie sama piosenka zaczyna siê po minucie, ale polecam obejrzenie (pos³uchanie) pocz±tku, bo chocia¿ brzmi dziwnie, to buduje klimat. Edytowane przez Alette dnia 02.02.2018 19:21
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 07.02.2018 21:01
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Tak obiektywnie na to patrz±c to ta piosenka jest bardzo fajna, dosyæ specyficzna, niepowtarzalna... No tylko ¿e nie wiem jak j± inaczej oceniæ Raczej nie jest to mój ulubiony typ muzyki, sam pewnie bym tego nie w³±czy³, wiêc to takie 6,5/10, przy czym to oczywi¶cie moja subiektywna ocena ![]() wrzucam wersjê z angielskim t³umaczeniem, bo spodziewam siê ¿e niewiele osób tu zna w³oski, wiêc ³atwiej bêdzie zrozumieæ, ale teledysk te¿ polecam obejrzeæ ![]() Fabri Fibra ft. Gianna Nannini - In Italia Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 07.02.2018 21:57
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Po w³osku to prêdzej bym siê spodziewa³ jakiej¶ wspania³ej w³oskiej opery czy co¶, a nie rapu. Trochê mêcz±ce te powtarzanie s³ów In Italia, to trochê brzmi jakby wo³ali genitalia co chwile natomiast refren ju¿ by³ trochê lepszy, na szczê¶cie nie by³o tam In Italia. Piosenke oceni³bym na 5/10, drugi raz bym jej niestety nie pu¶ci³. Ode mnie bêdzie co¶ po angielsku I w³osku.Ed Sheeran - Perfect Symphony (Lyrics & Translate) ft. Andrea Bocelli https://m.youtube...CnxcF49PMY ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 09.02.2018 11:59
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Na z³ego usera trafi³e¶, bo jak ju¿ wcze¶niej napisa³am, nie znooooszê repertuaru Eda Sheerana ![]() . Ale muszê przyznaæ, ¿e ta wersja z Bocellim jest dosyæ ciekawa, bo co tu du¿o mówiæ, facet ma nieziemski g³os. Ciekawe, czy w ogóle byli razem w studiu czy kto¶ to zmontowa³? Podsumowuj±c, jest ok, wolê o wiele bardziej od tej zwyk³ej wersji radiowej. https://www.youtu...e=youtu.be Zhonti feat. NN-Beka - X XDD Edytowane przez Sarahis dnia 09.02.2018 14:35
>>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 10.02.2018 17:36
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Zawsze mam obawy jak Saharis tu co¶ wrzuci... no ale zdoby³em siê na odwagê I przes³ucha³em co mia³em przes³uchaæ. My¶la³em, ¿e bêdzie gorzej. Piosenka nawet mo¿e byæ, szkoda, ¿e nie wiem o czym ¶piewali. Raz tam tylko us³ysza³em co¶ o Elvisie Presleyu. Denerwowa³ mnie za to teledysk, raz by³o wyra¼nie widaæ, a raz obraz by³ zamazany. W ogóle ten kole¶ przypomina Psy'ja z Gangam Style. Przynajmniej dziewczyny by³y ³adne. 7/10. Paul McCartney - Hey Jude Live at Hyde Park https://m.youtube...RnFHfI7WAQ ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 10.02.2018 17:45
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
To w sumie nie jest piosenka dla mnie, bo ja bardzo rzadko s³ucham tego typu muzyki. Ale nie ¶mia³abym nazwaæ shitem utworu, który zosta³ tak ³adnie za¶piewany. Doceniam bardzo g³os, który jest taki lekki, jakby nie wymaga³ od wokalisty ¿adnego wysi³ku. A co nie zdarza siê przecie¿ czêsto. Ale sama piosenka mnie nie porwa³a, dlatego takie 7/10. Ode mnie ![]() A HA - TAKE ON ME wersja na flecie https://www.youtu...F7lv1gfP1Q ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 10.02.2018 17:58
|
Biedne moje uszy I tyle... je¶li chodzi o t± muzyke to orygina³ tak ¶rednio mi siê podoba, a co dopiero to... Straszna du¿a burza pisków I buczenia. Mo¿na by to nazwaæ koci± muzyk±, a¿ nie wiem sk±d to ma tyle lajków. Po 2 minucie zmieni³ siê chyba instrument na którym gra³a ta osoba, My¶la³em, ¿e bêdzie lepiej, ale nie. 3/10 Margaret - Byle Jak (Lyric Video) https://m.youtube...OhiBMQDY-8 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 12.02.2018 12:01
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Na ca³e szczê¶cie jestem odciêta od radia/stacji komercyjnych i mimo i¿ wiem, jak wygl±daj± i kim s± poszczególne "gwiazdki" polskiej muzyki rozrywkowej, to nie mam pojêcia jak ¶piewaj±. No to ju¿ siê dowiedzia³am, za co dziêkujê. I to jest tragedia jaka¶ xD. G³os jest mega s³aby (a muszê siê przyznaæ, ¿e kiedy¶ trafi³am na jej wystêp na ¿ywo w tv na jakim¶ kanale i to by³a maasakra, ale my¶la³am, ¿e siê zestresowa³a dziewczyna, czy co¶). Repertuar celuje chyba w 12-13 latków (?), albo mnie ju¿ nic nie rusza. Ogólnie s³abo, teledysk bleh (o ile to by³ teledysk, bo jako¶æ by³a tak niska, ¿e mo¿liwe, ¿e jaki¶ fan skleci³, nie wiem), zas³u¿one 2/10. Cloud 9+ - Hide The Pain https://www.youtu...Z04WcR1KIY Harold >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 12.02.2018 18:30
|
Ta kobieta wygl±da jak jaka¶ sfrustrowana szefowa, która musi siê wy¿yæ, oczywi¶cie na swoich pracownikach. Chyba wszyscy znaj± taki typ osoby, czy to w szkole, czy w pracy. Na koñcu tego teledysku chyba przysz³a pora zemsty Nie podoba mi siê ten sadystyczny u¶miech tego starszego faceta, ani te buczenie oko³o pierwszej i trzeciej minuty. Ale takie 6/10 bym da³.Beethoven "Moonlight" Sonata op 27 # 2 Mov 3 Valentina Lisitsa https://m.youtube...ucBfXpCA6s ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 13.02.2018 11:27
|
Oh, no pani perfekcyjna w tym co robi. Zawsze mnie zastanawia³o, co w takich ludziach jest, ¿e potrafi± siedzieæ i æwiczyæ godzinami, wiedz±c, ¿e mog± nie odnie¶æ sukcesu, a zawód muzyka klasycznego nie jest super p³atny (zak³adaj±c, ¿e jeste¶ normalnym cz³owiekiem, a nie jakim¶ wirtuozem, który wygrywa konkurs za konkursem). Podziwiam i szanujê. Co do samego Beethovena - no jak to Beethoven. My¶lê, ¿e trudno laikowi powiedzieæ co¶ na ten temat. Ja mogê tylko jedno - ³adne. Koniec. Hit. Edit. Jeszcze tylko dodam, ¿e naprawdê przyjemnie by³o tego pos³uchaæ, sama z siebie rzadko w³±czam takie utwory (co nie znaczy, ¿e nie s³ucham/nie lubiê muzyki klasycznej, po prostu wolê wspó³czesnych kompozytorów). DIE ANTWOORD - BANANA BRAIN https://www.youtu...IY&index=3 >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 13.02.2018 18:56
|
Strasznie brzydka ta g³ówna bohaterka tego teledysku. Nie podoba mi siê. Podobnie jak pocz±tek teledysku. Tyle tabletek na sen? Chyba zabi³a w³asnych rodziców (?) a potem jedzie na impreze Chocia¿ na koñcu ubra³a czapkê, jakby chcia³a przed nimi ukryæ now± fryzure. M³odzi siê naogl±daj±, a pó¼niej siê wzoruj±. Nie podoba mi siê te¿ jakie¶ mieszanie w to chrze¶cijañstwa. Ci rodzice religijni, a ten ch³opak ma odwrócony krzy¿ w aucie. Rozumiem, ¿e to mia³ byæ taki kontrast. Teledysk oceniam kiepsko, ale sam± piosenke tak na 5/10. OMEGA Gyöngyhajú lány (Dziewczyna o per³owych w³osach) https://m.youtube...Z0JVH6e8O0 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 13.02.2018 19:06
|
O Bo¿e, co to jest za jêzyk? Chyba wêgierski albo fiñski, niewa¿ne... Znam oczywi¶cie i szanujê, s³ysza³em wiele razy i ca³kiem mi siê podoba, taka piosenka z gatunku "znam, ale nie s³ucham regularnie", ale mo¿e do³±czy do mojej nastrojowej playlisty skoro znam ju¿ tytu³ Ogólnie mi siê podoba, hit! ![]() Zucchero - Baila (Sexy Thing) Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 13.02.2018 22:07
|
Baila, Baila Morena ten kole¶ z lask± (nie mówiê teraz o Zucchero, tylko o tym czarnoskórym) to chyba jaki¶ magik, albo master vodoo co kogo¶ dotknie to ten zaczyna tañczyæ. Piosenkê oczywi¶cie znam, lubiê, szanujê. Zastanawia³em siê w trakcie s³uchania, ile to ju¿ ma lat, dopiero na koñcu by³o napisane, ¿e jest to utwór z 2001 r. Szacun. Szkoda, ¿e ma tak ma³o wy¶wietleñ. Oczywi¶cie, ¿e hit. Ode mnie znowu klasyka.Mozart - Turkish March by LANG LANG https://m.youtube...WYmUZTYE78 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 14.02.2018 11:28
|
Znowu to samo xd. To i powiem to samo. Mozart jak to Mozart, fajne i tak dalej, chocia¿ on mi siê wydawa³ czêsto zbyt pompatyczny i momentami... s³odki? S³uchanie tego utworu nie jest dla mnie jak±¶ niesamowit± przyjemno¶ci±. Pan odtwórca piekielnie uzdolniony na pewno, chocia¿ widaæ po nim taki zachwyt nad swoj± osob±. Ciekawe, czy jest taki w realnym ¿yciu, czy tylko jak gra ;d. Podsumowuj±c - jest ok. Highly Suspect - My Name Is Human https://www.youtu...5-gja10qkw >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 14.02.2018 11:35
|
![]() Pochwa³y: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Wow!! Mega! Siedzê w pracy i siê bujam do tego! A wokal zupe³nie zaskakuj±cy w pierwszej chwili. Kontrastuje ze spokojn± melodi±. Podobaj± mi siê celowe (czasem) wskoki w niespotykanych momentach Chwytliwe i wpada w ucho. Idealne na s³uchanie w trasie - ciemna droga i szybko przemijaj±ce gdzie¶ w oddali pojedyncze domy z zapalonymi oknami.Jestem na tak. LP - Lost On You [Live Session] https://www.youtu...DjeBNv6ip0 Cze¶æ wszystkim! Tak naprawdê to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotka³y siê na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnê³y w ciebie ¿ycie Portret upamiêtniaj±cy s³ynna bitwê na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 14.02.2018 15:33
|
Od wydania tego kawa³ka uwielbiam LP, strasznie mi siê ta piosenka podoba pod ka¿dym wzglêdem, wiêc nigdy nie powiedzia³bym o niej ¿e jest shitem. Pomimo tego ¿e tematyka wydaje siê strasznie oklepana (kto z nas nie rzyga jeszcze piosenkami o nieszczê¶liwej mi³o¶ci...), to jednak to wykonanie i mo¿liwa interpretacja tej mi³o¶ci jako z lekka... nietypowej pozwala mi przymkn±æ na to oko. Ale dla mnie bezapelacyjny hit. Toto Cutugno - Serenata Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 14.02.2018 18:18
|
Bez teledysku? Szkoda No, ale zdjêcia przynajmniej s±. Go¶ciu z d³ugimi w³osami, w garniturze by wygl±da³ jak jaki¶ wirtuoz na pewno. Ta piosenka mi siê kojarzy z innym w³oskim utworem, tylko teraz nie pamiêtam tytu³u. Bardzo przyjemnie siê tego s³ucha. Chêtnie bym to sobie pu¶ci³ jeszcze raz. Szkoda, ¿e nie rozumiem s³ów. Serenata mi siê z serenad± kojarzy, nie wiem czy dobrze... 7,5/10Hope - Time To Say Goodbye (Acoustic cover) https://m.youtube...7bwSk5pCsg ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 14.02.2018 18:28
|
Artystka wydaje siê byæ naprawdê zdoln±, wielkie brawa. Na pocz±tku my¶la³em, ¿e to cover piosenki Bocellego i Brightman, ale to jednak co¶ innego. Ca³kiem mi siê podoba, zw³aszcza ¿e rytm i melodia pasuje do mojego dzisiejszego nastroju. Hit 8/10. Disturbed - The Sound Of Silence Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor
to trafi³o ju¿ na moj± listê. Rytmiczna piosenka z fajnymi g³osami i s³owami. Mo¿e to jaka¶ s³abosæ do takich rytmów, ale nic nie mogê poradziæ na to 

gordian119
Slytherin
A co do tej piosenki- bardzo ³adna. Taka do¶æ melancholijna, lubiê czasem pos³uchaæ takich rzeczy. Wprowadzaj± w refleksyjny nastrój, dziêki nim zaczynamy siê zastanawiaæ nad naszym ¿yciem. A to jest naprawdê... wzruszaj±ce. Serio. Chyba tylko jedna piosenka jak do tej pory tak bardzo mnie poruszy³a i... chyba w³a¶nie j± wam teraz poddam pod ocenê.

Hufflepuff

Ravenclaw

ten kole¶ z lask± (nie mówiê teraz o Zucchero, tylko o tym czarnoskórym) to chyba jaki¶ magik, albo master vodoo