Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 20.02.2018 16:46
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
No, nareszcie co¶ z by³ych Beatlesów. Na obrazku mamy m³odego Paula McCartneya, a on ju¿ chyba w tym roku bêdzie mia³ 75-76 lat czy ile¶ tam. Nie wiem czy jeszcze daje koncerty, ale podoba mi siê jego muzyka, zw³aszcza ta w zespole z Liverpoolu. Ten utwór te¿ mi siê podoba, ma pozytywny wyd¼wiêk, jak siê tego tak s³ucha, s³ysza³em to ostatnio w radiu. Takie 8/10 bym powiedzia³. Ode mnie co¶ co ostatnio by³o w The Voice of Kids, nie wiem czy ogl±dacie, sami zobaczcie. Nela Zawadzka r11; rMeluzynar1; r11; Przes³uchania w ciemno r11; The Voice Kids Poland https://m.youtube...tZcoBGROeg To jest facet. Heh. Tym gorzej . ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
percepcja |
Dodany dnia 20.02.2018 20:45
|
![]() Postów: 30 Dom: HufflepuffPunkty: 67 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 16.02.18 |
Dziewczyna wymiata!! Nie lubiê tych programów o dzieciach, chocia¿ popieram to, bo w koñcu mo¿e przestan± byæ akcje w stylu "wygrywa mam talent bo jest z domu dziecka/ma 7 lat i za pieni±dze postawi babci dom". Ale ta ma³a jest ¶wietna, ma genialny g³os, bardzo mocny i osobowo¶æ sceniczn±. Ca³kiem spoko ten wykon. ![]() Zolita - Holy https://www.youtu...dYiYjuf0ko (stara³am siê o co¶ normalnego) |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 20.02.2018 21:12
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Znam i ca³kiem lubiê ten kawa³ek, chocia¿ jest to taki mój zapychacz w grimesowo/fka-owo/savdalizovych playlistach. Piêkna, matowa barwa g³osu wokalistki. Fajne to to jest do spacerów, nauki, chillu, oderwania siê od ciê¿szych klimatów. Natomiast teledysk jest naprawdê super, magnetyzuj±cy. Podsumowuj±c bardzo mi siê podoba, 7,5/10. Ghost B.C. - Year Zero (Censored) https://www.youtu...kBt7yLXyDk (stara³am siê o co¶ normalnego) e tam, dawaj co¶ ciekawego, nawet jak Aders czy gordian siê dobior±, to my¶lê, ¿e inni jak tu wchodz±, to te¿ sobie s³uchaj± nowych rzeczy >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
percepcja |
Dodany dnia 20.02.2018 21:20
|
![]() Postów: 30 Dom: HufflepuffPunkty: 67 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 16.02.18 |
Zacznê od tego, ¿e teledysk daje mi ogromne AHS Asylum vibesy, podoba mi siê, ¿e jest trochê retro i w czarno-bia³y. Fajne te¿ jest to, ¿e to jest taki rodzaj ciê¿kiej muzyki, której jednak przyjemnie siê s³ucha, jest do¶æ melodyjna, a wokal brzmi jak ko¶cielne chóry, co wed³ug mnie te¿ idealnie siê wpasowuje. No i koñcówka wymiata!! Podoba mi siê ten papieski look. Lickuje bardzo. Easter - Heterosexual https://www.youtu...-WMph5vGgQ (trochê dziwnie, ale nie a¿ tak) |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 20.02.2018 21:32
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Dla mnie niestety kit, totalnie nie moje klimaty, dotrwa³am do po³owy. Ani muzyka, ani teledysk mnie nie przyci±gnê³y. Jako, ¿e wci±¿ ¿yjê sobotnim koncertem, a tego kawa³ka mi bardzo brakowa³o to wrzucam do oceny Hollywood Undead - We are https://www.youtu...cXjr9nPnvg "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 20.02.2018 22:52
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Muszê przyznaæ, ¿e nie znam tego zespo³u (nie kamieniujcie). Maj± fajne te maski, chocia¿ z drugiej strony szkoda, ¿e nie widaæ ich twarzy. Na koncercie te¿ byli w maskach? Go¶ciu rozwalil telewizory, hehe ![]() ![]() zna³em kiedy¶ takiego jednego, co rozwali³ telewizor i drzwi, bo mu mama co¶ w grze komputerowej przeszkodzi³a, niez³y ubaw by³ z kolesia. Co do piosenki, to podoba mi siê refren i to zaraz na pocz±tku, potem niestety gorzej te wszystkie zwrotki, oczekiwa³em czego¶ lepszego po tym dobrym pocz±tku. Takie 6/10.Michael Jackson - Earth Song - Live [HD/720p] https://m.youtube...uCdGwH2Efc ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.02.2018 23:03
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Michael Jackson to legenda. Mo¿e nie s³ucham tego na co dzieñ, ale jego przeboje znaj± chyba wszyscy. A jego koncerty to by³o wielkie wydarzenie, co widaæ w³a¶nie tutaj. Chyba tylko Freddie Mercury potrafi³ tak dobrze panowaæ nad wielk± publiczno¶ci± jak on. Ale tej piosenki chyba nie zna³em I niezbyt mi siê spodoba³a prawdê mówi±c, nie wiem dlaczego Ale samo wykonanie wspania³e, czego przecie¿ akurat po Jacksonie mo¿na oczekiwaæ.Neil Sedaka - Happy birthday sweet sixteen Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 20.02.2018 23:04
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
AdersYooo napisa³(a): Muszê przyznaæ, ¿e nie znam tego zespo³u (nie kamieniujcie). Maj± fajne te maski, chocia¿ z drugiej strony szkoda, ¿e nie widaæ ich twarzy. Na koncercie te¿ by³o w maskach? Tak. Z ka¿dym albumem maj± te¿ inne maski. Ogólnie na koncercie mieli je tylko podczas pierwszej piosenki, pó¼niej je zdjêli. W najnowszych teledyskach s± te¿ bez masek. Je¶li chodzi o Jacksona to ja nie cierpiê jego g³osu, ale patrz±c z perspektywy ¶wiatowej to raczej hit Pzoostajê nadal przy HUD i podrzucê co¶ w nieco innym klimacie, bo akurat tego s³ucham https://youtu.be/... "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 14:20
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Kiedy¶ siê wypowiada³am w jakim¶ temacie o Hollywood Undead - kiedy¶ ca³kiem ich lubi³am (dawno-dawno), teraz raczej ten typ muzyki ani mnie nie interesuje, ani nie wzbudza jakich¶ szczególnych emocji. No leci, bo leci, s³ucham sobie tego teraz i jest ok. Ale ju¿ mnie to nie jara. 5/10 Dobra, to co¶ znanego tym razem Son Lux - Easy https://www.youtu...PIPyPMNnp8 >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 21.02.2018 14:41
|
No ja tego nie znam, to nie takie znane, ale te¿ nie interesujê siê tak± muzyk±. Dobrze, ¿e tym razem bez jakiego¶ psychodelicznego teledysku z dziwnymi lud¼mi, tym razem jaki¶ klaun na obrazku. Piosenka mi siê podoba³a, taka spokojna, choæ wydaje mi siê, ¿e jak na utwór 4-minutowy, to strasznie tam ma³o tekstu, nie jest to jednak wada, podoba³ mi siê beat momentami. 8/10. Indila - Dernière Danse (Clip Officiel) https://m.youtube...5KAc5CoCuk ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 15:02
|
Je¿eli chodzi o takie radiowe piosenki, to ta jest serio na dobrym poziomie. Oczywi¶cie chwytliwa i pro¶ciutka, ale taka z za³o¿enia mia³a byæ. Przyznam, ¿e wolê ¶mieszn± przeróbkê pana Chwytaka (o ile siê nie mylê co do nazwy, bo nie znam tych jutuberów xd), ale to te¿ samo w sobie nie jest z³e : D. Wokalistka raczej brzydka, ale to nie przeszkadza w odbiorze teledysku, bo jest dosyæ ciekawy - ró¿ni siê od tego co normalnie nam funduje mtv. Niech bêdzie, ¿e hit. to wrzucam co¶ bardziej znanego ni¿ poprzednio w takim razie ;d Keys N Krates - Dum Dee Dum (JiKay Remix) https://www.youtu...g6HQ8RlPGQ choæ wydaje mi siê, ¿e jak na utwór 4-minutowy, to strasznie tam ma³o tekstu ![]() Co wy z tym kurde tekstem ;v Tym bardziej ty Aders, skoro wrzucasz tu muzykê klasyczn±. Te¿ za ma³o tekstu? ;o >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 21.02.2018 17:58
|
Nie obra¼ siê, ale tego te¿ nie znam Pasjonuj±ce jest zawsze ile takie remixy maj± wy¶wietleñ, ten prawie 200 000 000, szacun. A ja nawet nie znam orygina³u od tego. Ogó³em mi siê podoba, chyba do tej pory najlepszy utwór, który s³ysza³em od Ciebie. Podoba mi siê bardzo beat. Jedynie co mi siê nie podoba³o to te zmixowane s³owa (?) Jakby tam jakie¶ wulgaryzmy by³y... Ogó³em 8,5/10.Kiler Soundtrack - Co Ty Tutaj Robisz https://m.youtube...-GFHbkd6Vs Co wy z tym kurde tekstem ;v Tym bardziej ty Aders, skoro wrzucasz tu muzykê klasyczn±. Te¿ za ma³o tekstu? ;o Kto¶ jeszcze Ci tak mówi? Postaw mu piwo ode mnie . Co do muzyki klasycznej, to to jednak chyba inna bajka i inna pó³ka. Tam jest o wiele wiêcej d¼wiêków w jednym utworze, ¿eby cz³owiek prze¿ywa³ masê ró¿nych emocji i siê nie nudzi³, a w tej Twojej by³ raczej jeden sta³y beat, prawda? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 18:54
|
Bardzo lubiê to, kiedy¶ czêsto lecia³o na zetkach czy innych rmfach i tak fajnie mi siê tego s³ucha³o na poprawê humoru. Elektryczne gitary w ogóle maj± kilka takich szlagierów, które do dzi¶ przewy¿szaj± wiêkszo¶æ polskiego popu. I co wiêcej, te kawa³ki praktycznie siê nie starzej±. Tak¿e no nie jest to co¶, co sama bym sobie w³±czy³a, ale jak gdzie¶ gra, to mi nie przeszkadza. Bez liczb, bo nie, ale hit .Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart https://www.youtu...JJYpsA5tv8 Tera dodam trochê offtopu, adminy nie bijcie .Ogó³em mi siê podoba, chyba do tej pory najlepszy utwór, który s³ysza³em od Ciebie. ¯eby nie wyj¶æ na ignoranta i siê nie kompromitowaæ, lepiej napisaæ jednak "utwór, który najbardziej mi siê podoba od ciebie" .Co do muzyki klasycznej, to to jednak chyba inna bajka i inna pó³ka. Tam jest o wiele wiêcej d¼wiêków w jednym utworze, ¿eby cz³owiek prze¿ywa³ masê ró¿nych emocji i siê nie nudzi³, a w tej Twojej by³ raczej jeden sta³y beat, prawda? Inna pó³ka . Chyba dla ciebie, bo s³uchasz tylko radiówek . Ju¿ dawno nie s³ysza³am takiego bullshitu, dziêki za poprawê humoru . Muzyka klasyczna mo¿e byæ gównem, a mo¿e byæ dobra, ilo¶æ d¼wiêków nie ma nic do tego (wgl HAHAHAHHAHA), bo jeden utwór (przyk³adowo) psytrance takich projektów jak (znowu przyk³adowo) Shpongle czy Infected Mashroom jest bardziej z³o¿ony i skomplikowany ni¿ 90% muzyki klasycznej. To ¿e co¶ jest grane na klasycznych instrumentach, a co¶ ma dodan± elektronikê tak¿e nie ma nic do rzeczy. Co wiêcej, nowe techniki (a raczej ich wariacje) czêsto podwy¿szaj± jako¶æ kompozycji. No ale to trzeba siê trochê interesowaæ tematem jednak, do czego ci bardzo daleko . >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 21.02.2018 19:33
|
¦miercio¿ercy w teledysku? jeszcze tylko Voldemorta brakuje... teledysk nawet okej, pomijaj±c krojenie tego kolesia na stole. Co do piosenki, to nie podoba mi siê g³os wokalisty, strasznie drze japê, mo¿na drzec japê i to mo¿e jako¶ brzmieæ, jak np. Linkin Park, ale tu nie brzmi. Takie 6/10. Ode mnie znowu co¶ z The Voice.Scardina, Szczurowska, Grigorian r11; rI'm still standingr1; r11; Bitwy r11; The Voice Kids Poland https://m.youtube...1HNFiSplKo Inna pó³ka . Chyba dla ciebie, bo s³uchasz tylko radiówek . Ju¿ dawno nie s³ysza³am takiego bullshitu, dziêki za poprawê humoru . Muzyka klasyczna mo¿e byæ gównem, a mo¿e byæ dobra, ilo¶æ d¼wiêków nie ma nic do tego (wgl HAHAHAHHAHA), bo jeden utwór (przyk³adowo) psytrance takich projektów jak (znowu przyk³adowo) Shpongle czy Infected Mashroom jest bardziej z³o¿ony i skomplikowany ni¿ 90% muzyki klasycznej. To ¿e co¶ jest grane na klasycznych instrumentach, a co¶ ma dodan± elektronikê tak¿e nie ma nic do rzeczy. Co wiêcej, nowe techniki (a raczej ich wariacje) czêsto podwy¿szaj± jako¶æ kompozycji. No ale to trzeba siê trochê interesowaæ tematem jednak, do czego ci bardzo daleko .Nie s³ucham, tylko radiówek, gdyby¶ chcia³a wiedzieæ muzyka klasyczna raczej gównem nie jest, s± lepsze i gorsze utwory, i tyle, jak w ka¿dym rodzaju muzyki, ale takie stwierdzenia ¶wiadcz±, tylko o Twojej ignorancji. Nie porównuje siê muzyki klasycznej do takich zespo³ów i typu muzyki jakie wymieni³a¶. To te¿ s± inne pó³ki. Co z tego, ¿e jest bardziej skomplikowany i z³o¿ony, ni¿ 90% muzyki klasycznej, skoro za 100lat nikt o tym nie bêdzie pamiêta³, bo to po prostu w wiêkszo¶ci jest shit. To, ¿e co¶ jest grane na klasycznych instrumentach ma znaczenie, i elektro nigdy tego nie do¶cignie, bo jest po prostu kiepskie... ta, nowe techniki podwy¿szaj± jako¶æ kompozycji ![]() ![]() dobry ¿art . ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 19:55
|
Eh no s³abe, ale ja ogólnie nie przepadam za dzieæmi na wokalu (ale chyba ma³o kto przepada...?). Ta o krêconych w³osach ma okropn± manierê (przepraszam, ¿e tak "³opatologiczne", ale nie znam ich imion), ten ch³opczyk te¿ ¶redni, jedynie ta malutka dziewczynka ma jaki¶ potencja³ (silny, g³êboki g³os, mo¿e kiedy¶ jak wydoro¶leje, to co¶ z tego bêdzie konkretnego). No ale póki co, to takie mocne 2/10. Chet Faker - Gold https://www.youtu...i4pzKvuEQM muzyka klasyczna raczej gównem nie jest, s± lepsze i gorsze utwory, i tyle, jak w ka¿dym rodzaju muzyki, ale takie stwierdzenia ¶wiadcz±, tylko o Twojej ignorancji. A rozumiesz, ¿e te 'gorsze' utwory ujê³am s³owem "gówno", które mo¿e ci siê nie podobaæ w tym kontek¶cie, ale tak, o to mi chodzi³o .Co z tego, ¿e jest bardziej skomplikowany i z³o¿ony, ni¿ 90% muzyki klasycznej, skoro za 100lat nikt o tym nie bêdzie pamiêta³, bo to po prostu w wiêkszo¶ci jest shit. Powiedz mi wiêcej o sytuacji na ¶wiecie za 100 lat, uwielbiam jasnowidzów <3. A tak serio, to po prostu kolejna kompromitacja z twojej strony, ³a³ :o. To, ¿e co¶ jest grane na klasycznych instrumentach ma znaczenie, i elektro nigdy tego nie do¶cignie, bo jest po prostu kiepskie... ta, nowe techniki podwy¿szaj± jako¶æ kompozycji ![]() ![]() dobry ¿artTak mo¿e, tylko dla tych, co nigdy porz±dnej muzyki nie s³yszeli Ej, ty siê zgrywasz, czy serio jeste¶ taki ograniczony (u¿y³abym innego s³owa, ale nie chcê ryzykowaæ warna)? Bo jak tak, to dyskusja z tob± nie ma ¿adnego sensu (co podejrzewa³am ju¿ wcze¶niej w sumie). ;o >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 21.02.2018 20:20
|
Ten teledysk mi przypomina pewien inny, gdzie kole¶ je¼dzi³ na deskorolce przez miasto, njestety ju¿ zapomnia³em tytu³u, tam przynajmniej zmienia³y siê krajobrazy . Co to tego, to trzeba mieæ jak±¶ wprawê w jezdzeniu na rolkach, ja niestety takiej nie mam. Kolejna piosenka, która mnie ani ziêbi, ani grzeje. Jest po prostu bez tego czego¶. 6/10. Ode mnie znowu klasyka:Giuseppe Verdi - Aida - Marcia Trionfale (Triumphal March) https://m.youtube...ssDQbaIP_I serio jeste¶ taki ograniczony (u¿y³abym innego s³owa, ale nie chcê ryzykowaæ warna) I to mówi dziewczyna, która ¿yje ze sponsorem i nie widzi w tym nic z³ego, a innym bêdzie wmawiaæ ograniczenie? Pozwól, ¿e zacytuje klasyka: to po prostu kolejna kompromitacja z twojej strony, ³a³ :o. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 21.02.2018 20:40
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie mo¿na zaprzeczyæ, ¿e Aida to klasyk i na pewno nie napiszê, ¿e akurat ten utwór jest s³aby, czy co¶ w ten deseñ. Natomiast uwa¿am, ¿e ju¿ w samej tej operze by³y lepsze. Poza tym, trudno to oceniaæ w oderwaniu od ca³o¶ci i od tego, ¿e siê w tym momencie nie widzi ca³ej opery. Verdiemu siê, moim zdaniem przynajmniej, nie uda³o do koñca stworzyæ muzyki, któr± by siê z wielkimi emocjami s³ucha³o poza kontekstem. Dlatego akurat ta czê¶æ jest dla mnie taka sobie, ale nie jest te¿ z³a. La Femme - Où va le monde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 21.02.2018 20:42
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Chcia³abym zaznaczyæ, ¿e na dyskusje na takim poziomie nie ma na forum miejsca. Nawet odmienne pogl±dy nale¿y szanowaæ, a brak wiedzy nie uzasadnia obra¿ania nikogo, bezpo¶rednio czy po¶rednio. Dlatego przypominam o obowi±zuj±cym regulaminie i podkre¶lam, ¿e za takie zachowanie gro¿± upomnienia i ostrze¿enia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 20:56
|
Ej, ale to jest przyjemnie i zaskakuj±co oldschoolowe. A¿ sprawdzi³am, z którego roku jest ten kawa³ek, bo nie znam bandu, a i nie ufam youtubowym datom uploadu . Bardzo przyjemne wokale, bas wrêcz gotycki momentami (szczególnie po 4 min. co¶ miêdzy Sisters of Mercy a Joy Division). S³ucham drugi raz teraz sobie, baaardzo fajne.Kasabian - Underdog https://www.youtu...w09tAcNB0Q I to mówi dziewczyna, która ¿yje ze sponsorem i nie widzi w tym nic z³ego, a innym bêdzie wmawiaæ ograniczenie? S³ucham? ![]() ![]() po pierwsze, jak to, z kim ¿yjê, ma siê do wiedzy na jakikolwiek temat. Po drugie, nigdy nie powiedzia³am, ¿e ¿yjê ze sponsorem, tak¿e tego. Nic ju¿ nie mam do dodania, prywatne wycieczki przy braku argumentów zawsze spoko . Ale fajnie, ¿e jestem klasykiem, to mi³e. >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 21.02.2018 21:58
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Klasyczny rock, to lubiê Ca³kiem fajnie siê tego s³ucha³o, podoba³o mi sie brzmienie instrumentów, wokal... Czy sam bym to pu¶ci³? Nie wiem, byæ mo¿e tak, to zale¿y od tego jaki akurat mam nastrój. Na pewno zapamiêtam Taki hit 7,5/10.Amy Winehouse - Rehab Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

Hufflepuff
Sarahis
Slytherin

Gryffindor