Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pijemy za prawdê II
|
|
Alette |
Dodany dnia 12.12.2016 21:49
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Zawsze bior± pod uwagê zdanie innych, bo uwa¿am, ¿e nic nas w ¿yciu nie nauczy tak wiele jak inny cz³owiek. Ale takie zdanie rozwa¿am, ale nigdy nie traktuje tego jako mus, przez co nazywaj± mnie czêsto odwrotowcem. Ostatnio kole¿anka mnie zapyta³a, czy nikt na mnie nie naciska³ z jakiego¶ tam powodu, a ja jej odpowiedzia³am, ze w sumie mi to lata, bo to moje ¿ycie i ja bêdê ponosiæ konsekwencje w³asnych decyzji ; ) Gdyby¶ urodzi³/a siê w XIX wieku - jak my¶lisz, kim by¶ by³/a? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 13.12.2016 02:36
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
To proste. Po prostu oddaæ go komu¶, wtedy raczej nie wróci, chyba ze kto¶ go nas go zdzieli, jednak dzieci raczej nie oddaj± z powrotem zabawek. ![]() Jak by¶ zareagowa³/a, gdyby Przyjêli Ciê siê do teleturnieju typu "co¶ tam splash"? |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 13.12.2016 13:20
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Nie wiem. Taka moda mo¿e na jego planecie. Aders, jeszcze raz zadasz takie pytanie z dupy, jak to o Supermena czy matematyczne, to bêdê kasowaæ ![]() Czy odmówi³by¶/odmówi³aby¶ podjêcia leczenia siê w przypadku ¶miertelnej (bez leczenia) choroby, je¶li lekarze dawaliby Ci 10% szans na prze¿ycie? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 13.12.2016 13:41
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Je¶li bêdziesz zadawa³ odpowiednie pytania to nie bêdzie problemu z postem na 5 linijek -- Chyba zale¿y od kierunku. Osobi¶cie nie uwa¿am, ¿eby mi sam tytu³ wiele wniós³ do ¿ycia. Czy do m±dro¶ci? Sama obrona (bo po niej tytu³ wskakuje) to pic na wodê i o niczym nie ¶wiadczy. Ukoñczone studia ju¿ bardziej pewnie, cz³owiek zdobywa jak±¶ tam wiedzê, uczy siê, ale mo¿e byæ "m±dry" ewentualnie z jakie¶ dziedziny. Odkrywasz, ¿e ¦wiêty Miko³aj istnieje, mo¿esz poprosiæ go o co¶ czego pragn±³e¶/pragnê³a¶ w dzieciñstwie, ale tego nie dosta³a¶ (chodzi mi o prezent ¶wi±teczny). Co to bêdzie? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 13.12.2016 14:21
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Wydaje mi siê, ¿e cz³owiek jest po prostu niedoskona³y. Ja osobi¶cie nie mam chowaæ urazy i siê obra¿aæ, zawsze mi przechodzi po kilkunastu minutach. Powiem co mam na w±trobie i to koniec, na hui dr±¿yæ temat, by³o i posz³o w niepamiêæ. Tylko jednej osobie nie umiem wybaczyæ, chocia¿ nie wiem czy wybaczyæ, chodzi o przej¶cie nad tym co zrobi³ do porz±dku dziennego. I chocia¿ wiem, ¿e to z³e bo mêczy mnie to ponad 15 lat, ale mimo czasu nie umiem zapomnieæ o tym czy zaakceptowaæ i czuje, ¿e przez to nie potrafiê i¶æ dalej. Ale jestem tylko u³omnym cz³owiekiem jak chyba ka¿dy. £atwo szastaæ opiniami, ³atwo kogo¶ os±dziæ, nawet Twoje pytanie Aders ma swego rodzaju wyrzut. Ja to rozumiem, ale te¿ jeste¶ niedoskona³y, te¿ masz pewnie tak± osobie której nie umiesz czego¶ wybaczyæ, a je¶li wybaczy³e¶ to nie przysz³o Ci to ³atwo. Jest nag³a i przymusowa ewakuacja wszystkich mieszkañców Twojego bloku/domu. Masz minutê. Co bierzesz? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Kubusiek0986 |
Dodany dnia 13.12.2016 14:24
|
![]() Postów: 15 Dom: RavenclawPunkty: 1163 Ranga: Prefekt Naczelny Ravenclawu Data rejestracji: 28.06.15 |
Przebaczaæ to inaczej daæ innym szansê na poprawê. My jako chrze¶cijanie chodzimy do sakramentu pokuty,po to by otrzymaæ przebaczenie i byæ bli¿ej Pana Boga. Je¶li nie potrafimy przebaczaæ innym,to dajmy tej osobie wyciagnaæ wnioski jakie zrobi³ i porozmawiaæ spokojnie. Duch przebaczenia jest niezbêdny do przetrwania ludzkiej wspólnoty-rodziny,spo³eczno¶ci lokalnej i narodu. Oprócz tego jest niezbêdny by ka¿dy cz³owiek móg³ dostaæ przebaczenia od Boga.Przebaczenie samo w sobie nie rozwi±¿e pewnych spraw osobistych i spo³ecznych,ale bez tego napewno te problemy nie rozwi±¿±. Najwiêksz± motywacj± jest potrzeba w³asnej potrzeby przebaczenia. Jestes z koleg± nad rzek±. Wyobra¼ sobie ¿e kolega siê topi a ty nie masz linki by go uratowaæ. Co robisz?? Bierzesz wios³o i próbujesz go wyci±gn±æ??? Podaj dwa sposoby uratowania ¿ycia twojego kolegi Edytowane przez Kubusiek0986 dnia 13.12.2016 14:45
|
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 13.12.2016 14:27
|
Laptopa, telefon, portfel nic wiêcej mi do szczê¶cia nie jest potrzebne a dwie pierwsze pozycje totalnie mnie uzale¿ni³y. A w portfelu mam dowód, prawko, kartê ![]() Czy dopu¶ci³a¶ siê kiedy¶ jakiego¶ powa¿nego k³amstwa? Jak tak to co to by³o? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.01.2017 20:44
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Trzeba siê broniæ ; ) Jeden policzek, drugi nadstawiam, ale sorry, nie mam ju¿ trzeciego. Piêknie o idei wojny sprawiedliwej pisa³ ¶wiêty Augustyn. Serdecznie polecam. Skazywanie siebie, swoich najbli¿szych na ¶mieræ jest grzechem zaniechania. Czêsto "przeciwnicy katolicyzmu" zarzucaj±, ¿e Jezus kaza³ wam przebaczaæ, ¿e mi³o¶æ, ¿e kochaæ wszystkich. Tylko, ¿e mi³o¶æ nie mo¿e byæ g³upia, ¶lepa. Jezus nie zabroni³ swoim wyznawcom broniæ siê. Gdybym by³ ju¿ pod ¶cian±, to trudno. Niech mi g³owê ucinaj±. W Ewangelii mamy napisane, ¿e kto wyrzeknie siê Jezusa, ten te¿ nasz siê wtedy do nas nie przyzna. Ju¿ nawet nie chodzi o tak skrajne przyk³ady jak gro¼ba ¶mierci. Zwyk³y dzieñ, przechodzimy ko³o ko¶cio³a, czy ¿egnamy siê? No i któ¿ nie chcia³by byæ mêczennikiem? ; ) Podobno zamordowani od razu id± do Nieba, bo oni nie mieli szansy i czasu na spowied¼, na wynagrodzenie swoich grzechów, z³ych czynów. Islam jest religi± mordu i nie chcia³bym przej¶æ na tê wiarê, dobrowolnie nigdy, ale i pod przymusem nie, bo ¿ycie na ziemi i tak siê kiedy¶ skoñczy... Nie liczy siê d³ugo¶æ ¿ycia, ale jego jako¶æ. W Koranie jest mnóstwo zdañ mówi±cych o mordowaniu niewiernych (dla nich niewierni to zarówno atei¶ci jak i chrze¶cijanie, buddy¶ci, hindusi, ¶wiadkowie Jehowy itd.). Osoby, które atakuj± Ko¶ció³ jako instytucjê maj± z nim tak naprawdê tyle samo wspólnego co przys³owiowa ¶winia z gwizdami: nie chodz± do ko¶cio³a, bo nie, bo ksi±dz gruby, bo ma samochód, bo proboszcz ponoæ ma córkê, bo klechy, bo mohery, bo oszo³omy, bo to, bo siamto, bo taca ( ), po kolêdzie kap³ana nie wpuszcz±, albo jako doro¶li ludzie wychodz± w tym czasie (beka), nie modl± siê, w pi±tek nie bêd± po¶ciæ, bo pan Jezus siê przecie¿ nie pogniewa... nic nie praktykuj±, dlatego zgadzam siê z moj± nauczycielk± polskiego (bardzo lewicow± je¶li chodzi o ¶wiatopogl±d). Mówi³a: Nie ma takiego terminu jak wierz±cy, ale niepraktykuj±cy. ¶w. Jan pisa³, ¿e "wiara bez uczynków jest martwa". Dlatego takie gadanie, ¿e Bóg jest wszêdzie, ¿e nic nie trzeba robiæ, wype³niaæ, bo hulaj dusza, piek³a nie ma, dobra Bozia zawsze przebaczy jest relatywizmem, który panoszy siê po Europie. I jaki skutek? S³yszymy, widzimy. Muzu³manie wysadzaj± siê w powietrze, morduj± ludzi, samochody - pu³apki dla Boga... A katolik? Nie chce mi siê i¶æ do ko¶cio³a, bo zimno dzi¶ tak, bo deszcz pada - takie lalunie i leniuchy. Dlatego ka¿dy kto twierdzi np., ¿e celibat nie mia³ miejsca wcze¶niej jak w epoce ¦redniowiecza ten nie zna kompletnie Pisma ¶w., historii Ko¶cio³a, teologii. Ju¿ sam ¶w. Pawe³ zachêca³ do tego, ¿eby "¿yæ jak on", a ka¿dy laik wie, ¿e by³ nie¿onaty, tak jak Aposto³owie (¶w. Piotr by³ wdowcem). Ju¿ po wniebowst±pieniu Chrystusa byli ludzie na¶laduj±cy Go, ¿yli bez ¿ony/mê¿a, po¶cili, umartwiali siê, nauczali i radowali - odpowiednio do miejsca i czasu. St±d cenobityzm, st±d pustelnie, eremy na pocz±tku chrze¶cijañstwa, potem opactwa, klasztory, wspólnoty monastyczne: ¶w. Augustyn, ¶w. Antoni, ¶w. Pawe³ I Pustelnik z Teb, ¶w. Benedykt z Nursji... Mnisi nie mieli nigdy ¿on. Celibat nie obowi±zywa³ (do pocz±tku XI wieku) tylko duchowieñstwa ¶wieckiego czyli dzisiejszych ksiê¿y diecezjalnych, którzy mieli ¿onê, plebaniê, dzieci, ale o wiele wiêkszym szacunkiem, charyzm± autorytetem cieszyli siê mnisi, eremici (¶w. Szymon s³upnik) ni¿ ci "ksiê¿a ze ¶wiata"/: Dlatego ludzie znajd± sobie milion dwie¶cie powodów, dla których nie chc± praktykowaæ religii katolickiej i wiary od lenistwa pocz±wszy a koñcz±c na idiotycznym antyklerykalizmie spod "znaku Palikota". Eucharystia jest centrum ¿ycia chrze¶cijañskiego (w Pi¶mie ¶wiêtym - Ostatnia Wieczerza, Wielki Czwartek, tak samo spowied¼). Ludzie nie znaj±, nie czytaj± Biblii i sami sobie tworz± jak±¶ "religiê" bez ¿adnych nakazów, zakazów, moralno¶ci, etyki, przykazañ (a pamiêtaj aby dzieñ ¶wiêty ¶wiêciæ?). Nie ma wiary, której nikt nie praktykuje. W Islamie maj± swoje posty, swój Ramadan, piêæ razy musz± siê modliæ w ci±gu dnia odbyæ pielgrzymkê do Mekki czy tam Medyny, ¯ydzi w swoich synagogach, te¿ setki przepisów, nakazów, itd. I uwa¿a siê to za normalne. Tylko katolicyzm za wszelk± cenê próbuje siê o¶mieszyæ, zaatakowaæ i skrytykowaæ, bo tak. Bo Jezus nas kocha i obojêtne jest mu co robimy - kolejny relatywizm. Kocha tak, tak samo kocha³ Hitlera jak i dwuletnie dziecko, które nic nie zawini³o. Miar± Mi³o¶ci Boga jest mi³o¶æ bez miary! Tylko sprawa jest taka jak my na tê mi³o¶æ odpowiadamy... co robimy, jak czynimy, co praktykujemy? Ile z siebie dajemy? I potem takie bzdurne gadanie, ¿e ludzie musz± wierzyæ, bo sobie w ten sposób wszystko t³umaczyæ, usprawiedliwiaæ siê mówi±c "Bóg tak chcia³". Nope. Kolejny raz siê znajomo¶æ Pisma ¶w k³ania. Mamy tam zapisane: "Módlcie siê tak jakby wszystko zale¿a³o od Boga, ale pracujcie tak, jakby wszystko zale¿a³o od was..." I potem hulanki, imprezy, bach ciach - matura niezdana, egzamin oblany, Boga nie ma, bo nie zda³am, a przecie¿ prze¿egna³am siê przed egzaminem - kpina Tak samo w innych przypadkach: ¶lisko, z³e warunki, ograniczenie prêdko¶ci do 50 km, a tu kto¶ pêdzi 140, bum, tragedia - Bóg tak chcia³... Gdzie by³ Bóg? A gdzie by³ twój rozs±dek? No i wracaj±c na g³ówny tor, to spoko. Mogê umieraæ za Chrystusa, ale chcia³bym przedtem odbyæ spowied¼ generaln± i rozgrzeszenie - tak jak w Pi¶mie ¶wiêtym poleci³ to Jezus swoim aposto³om. Czy kiedykolwiek zastanawia³e¶ siê/zastanawia³a¶ nad tym, czy istniej± takie rzeczy jak UFO, ¿ycie pozaziemskie, Wielka Stopa, potwór z Loch Ness? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 18.01.2017 21:03
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
ONE ISTNIEJ¡! tyle w temacie ale ma byæ 5 linijek bo inaczej Ulka na mnie nakrzyczy, wiêc bêdzie ![]() Wiêc wierzê w równoleg³e wszech¶wiaty, wierzê, ¿e jest nieskoñczona ilo¶æ wszech¶wiatów ró¿nych i bardzo podobnych do naszego, skoro w Naszej galaktyce jest ¿ycie to wydaje mi siê idiotyzmem wiara, ¿e w innych galaktykach, nie mówi±c o wszech¶wiatach tego nie ma. No ale w co kto wierzy, no nie? Dlatego te¿ uwa¿am, ¿e co¶ co ludzie nazywaj± UFO istnieje, ale nie uwa¿am by chcieli nas zniszczyæ. Bo je¶li s± wysoce bardziej rozwiniêci ni¿ my to na co im niszczyæ ziemie i jej mieszkañców? Sami robimy to ¶wietnie. Je¶li s± na tym samym technologicznym poziomie co my to nie maj± jak siê tu przemieszczaæ. Co do Nessie i Yeti to my¶lê, ¿e jest co¶ co ludzie ubrali w domys³y i pewnie prototypy tych stworzeñ nie s± tak przera¿ajace jak w filmach, ale jestem przekonana, ¿e s± jakie¶ prototypy Yeti i Nessie. Dziêki Bat, trafi³e¶ w mój temat ![]() Co uwa¿asz o byciu dawc± organów? Chcesz po ¶mierci oddaæ swoje? Lub za ¿ycie podzieliæ siê z kim¶ szpikiem? Oddajesz krew? Edytowane przez Sam Quest dnia 18.01.2017 21:29
![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.01.2017 21:32
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Oczywi¶cie, ¿e odda³bym organy, bo po co mi one w Niebie? Ko¶ció³ jak najbardziej zachêca do tego, ¿eby oddawaæ, dzieliæ siê , bo w ¿yciu wiecznym nam do niczego niepotrzebne. I sami biskupi podpisuj± te deklaracje, ¿e jak w razie "wu", to niech bior± co chc± i ile potrzeba ; ) Pomijaj±c w±tek religijny, to niewierz±cemu atei¶cie, który nie wierzy w ¿ycie wieczne w±troba, nerki i ¿o³±dek te¿ w trumnie, urnie na nic siê zdadz± ;p Zabieranie naszych podrobów w za¶wiaty by³oby po prostu zwyk³ym egoizmem, nawet takim bardzo g³upim i niczym nieuzasadnionym/: Krew oddawa³em, polecam ;p Zauwa¿asz na ulicy lez±cego mê¿czyznê, który ma problemy z podniesieniem siê. Pomagasz mu czy co robisz? Uciekasz, wzywasz kogo¶ do pomocy, udajesz, ¿e go nie widzisz, a mo¿e dzwonisz pod 112? Uwa¿asz, ¿e pomaganie ludziom, których nie znamy jest czym¶ dobrym, obciachowym czy g³upim i naiwnym? Edytowane przez batalion_88 dnia 18.01.2017 22:18
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 19.01.2017 07:29
|
Jest co¶ takiego jak bycie obliczalnym? Wed³ug sjp nie, a obliczalny to daj±cy siê obliczyæ Ale chyba wiem o co Ci chodzi, ja bym u¿y³a s³owa przewidywalny To moja odpowied¼: wolê byæ przewidywalna. Dlaczego? Bo wtedy bêdê w stanie w jaki¶ sposób okre¶liæ swoje zachowanie i w przypadku jakiej¶ dziwnej sytuacji mogê sama siebie przejrzec chocia¿ z drugiej strony chyba jednak jestem trochê nieobliczalna, w sensie mogê j± i inni za³o¿yæ, ¿e w danej sytuacji zachowañ siê tak, a nie inaczej, ale tak naprawdê dopiero gdy ta sytuacja siê wydarza to siê dzieje. ¯ycie to wieczna improwizacja Nie wiem czy odpowiedzia³am na to pytanie. Chyba wolê byæ przewidywalna, ale z racji natury ludzkiej jestem po ¶rodku Czy po¶wiêci³by¶/aby¶ swoje ¿ycie dla drugiej osoby? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 19.01.2017 07:53
|
Pewnie zale¿y dla kogo i ile mia³abym czasu na przemy¶lenie tej decyzji. Czy wesz³abym w ogieñ dla obcej osoby? Nie wiem bo tu pewnie zadzia³aby instynkt a nie wiem jaki wzi±³by górê. Dla bliskiej osoby pewnie bym wesz³a. Ale tutaj dzia³a chwila. Co z sytuacj± gdzie decyzja musia³by zostaæ przemy¶lana...? Znów pytanie: dla kogo? Np. wydaje mi siê (tylko wydaje bo nie mam do¶wiadczenia ) ¿e nie waha³abym siê w przypadku ratowania ¿ycia dziecka (albo jakbym musia³a podj±æ decyzjê bêd±c w ci±¿y: ja czy dziecko).Czy kiedykolwiek mia³a¶/mia³e¶ wymy¶lonego przyjaciela w dzieciñstwie? Jak tak to go opisz. Jak nie to czy znasz kogo¶ kto mia³? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 19.01.2017 08:25
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Mieszka³am w lesie gdzie nie by³o ludzi, wiêc to normalne, ¿e z siostr± wynyslalysny sobie ludzi. Mia³y¶my ca³a klasê. Z tego co pamiêtam moja najlepsza kole¿anka by³a Martyna a mojej siostry Lola Lonkonkowska ja wymy¶li³am to imiê, hahaha. Pamiêtam, ¿e potrzebowalysmy jeszcze kilku osób do dziennika i pozamirnialysmy nazwiska znanych osób. Np. Riki Dion I Celin Martin ![]() Ponawiam pytanie Katherine. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 19.01.2017 08:35
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Ja mo¿e nie tyle mia³am wymy¶lonego przyjaciela, co przeprowadza³am wymy¶lone rozmowy z moimi idolami, g³ównie z JK Rowling i Paw³em Zagumnym Zwierzali¶my siê sobie z problemów i opowiadali¶my, jak nam min±³ dzieñ. I z jakiego¶ powodu z Paw³em zawsze siedzia³am w pokoju hotelowym numer 306, a z Rowling na ciemnoczerwonych skórzanych fotelach. Czy uwa¿asz, ¿e masz du¿o szczê¶cia w ¿yciu? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.01.2017 18:39
|
Zale¿y co rozumiemy pod terminem 'szczê¶cie'... Je¶li chodzi o jakie¶ egzaminy w studium, maturê, klasówki itp., to nie. Nigdy mi siê nic nie udawa³o w takim sensie, ¿e "by³ fart", ¿e z tego na egzaminie nie zapyta³, ¿e trafi³o mi siê to akurat chcia³em, ¿e 'pytania by³y wymarzone', ¿e co¶ tam co¶ tam ;p Jak o zdrowie, to jak najbardziej. Nawet du¿e szczê¶cie (w³a¶ciwie to ¿ycie). 28 sierpnia tak bole¶nie i gro¼nie uderzy³em g³ow± w beton, ¿e Ola Boga... Obudzi³em siê na OIOM-ie na Kra¶nickich z dwoma krwiakami na mózgu ;p Teraz to sobie fajnie pisaæ, ale strach zawsze by³. Co prawda krwiaki ma³e i do wch³oniêcia (nawet jak trzeba operowaæ, to niekoniecznie musi byæ robiona trepanacja czaszki, bo laserowo te¿ usun±), ale RYZYKO zawsze jest/: Tak czy siak wyszed³em po przyjêciu oko³o 90 kroplówek i dziesi±tek tabletek, zastrzyków dopiero 15 wrze¶nia. Uff, nie odczuwa³em tego tak "strasznie", ale lekarz wyra¼nie powiedzia³:, "¿e mia³em bardzo, ale to bardzo du¿o szczê¶cia, bo móg³bym umrzeæ..." A jeszcze ponad rok wcze¶niej mia³em pêkniêt± ko¶æ ciemieniow± czaszki <bliskie spotkanie z krawê¿nikiem> Tak¿e/: to jest SZCZʦCIE jak najbardziej, bo mo¿e trochê mocniej bym upad³, co¶ wiêcej by siê pojawi³o w g³owie (np. masowy obrzêk mózgu), i w najlepszym wypadku je¼dzi³bym na wózku inwalidzkim, by³ "ro¶link±" albo przebywa³ 2 metry pod ziemi±. (cia³o, a dusza albo w NIEBIE, albo w CZY¦ÆCU albo w PIEKLE ;P, to a propos g³upich czepiañ siê Adersa "emotkê" Yoo) /: ; ) Czy kiedykolwiek uwa¿a³a¶ siê/uwa¿a³e¶ za osobê, która wiele w ¿yciu prze¿y³a, która szczerze mo¿e powiedzieæ, ¿e wie czym jest trud ¿ycia, tragedie i losowe wypadki, które nie jednym by wstrz±snê³y? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 19.01.2017 18:49
|
Nie. Zawsze mnie jednak ¶mieszy³o jak mi kto¶ mówi³, a s³ysza³am to nie raz, ¿e nie jestem partnerem do rozmowy bo nie wiem nic o ¿yciu. To, ¿e w wieku 22 lat nie mam dziecka, nie bra³am nigdy narkotyków, nie mam za sob± prób samobójczych, molestowania, to, ¿e u mnie w rodzinie mówimy sobie, ¿e siê kochamy, nie znaczy, ¿e nie wiem nic o ¿yciu. Ale te¿ nie uwa¿am by moje ¿ycie by³o ciê¿kie. Mia³am kilka wydarzeñ któe w pewien osób odbi³y siê na moim tera¼niejszym ¿yciu i odczuwam pewnych sytuacji pok³osie nawet po kilkunastu latach. Ale to normalne, ka¿dy ma jakie¶ demony z którymi siê mierzy. Jednak mam rodzinê która mnie kocha, ¿yje w wolnym kraju, nie do¶wiadczy³am wojny, g³odu, klêski ¿ywio³owej, nie czu³am strachu gdy budzi³am siê rano. Wiêc nie uwa¿am by moje ¿ycie by³o ciê¿kie, bym by³a do¶wiadczona przez los i mam nadzieje, ¿e pomimo wielu trudno¶ci które zapewne pojawi± siê na mojej drodze nigdy tak o sobie nie powiem. Bo osoby od których us³ysza³am kiedykolwiek, ¿e "s± do¶wiadczeni przez los" przewa¿nie siê nad sob± u¿alaj±. Czy by³e¶/a¶ kiedykolwiek zakochany/a? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.01.2017 20:57
|
Ja i zakochanie? To dla s³abych ludzi, dla zbyt emocjonalnych A na serio, to w moim wieku ka¿dy na ¶wiecie by³ kiedy¶ zakochany i to nie raz, nie dwa, a wielokrotnie. Trzeba jednak stanowczo odró¿niæ stan zakochania od prawdziwej mi³o¶ci, bo to podobno nie to samo /: choæ ja nie jestem "ekspertem". Nie pamiêtam ju¿ nawet imion kole¿anek/dziewczyn (tych wszystkich), w których by³em z wzajemno¶ci± zakochany ;p Co ja piszê i co ja tu robiê ; ) My¶la³e¶/my¶la³a¶ kiedykolwiek o tym kto przyjdzie na Twój pogrzeb? Czy zastanawiasz siê nad tematem ¶mierci? Jak czêsto i czy w ogóle? Uwa¿asz, ¿e kto¶ po Tobie zap³acze jak Ciê ju¿ nie bêdzie w ¶wiecie ¿ywych?? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 19.01.2017 21:35
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to siê u¶miechnê Data rejestracji: 13.05.07 |
¦mieræ mnie przera¿a. Wiem, ¿e to nienaukowe i nieracjonalne, ale przera¿a mnie i ju¿. Próbowa³am pogadaæ o tym z ksiêdzem, z lud¼mi nauki, ale ¿adne ich teorie i ¿adna wiara nie zmniejszaj± mojego strachu ;D W sumie nie bojê siê tyle ¶mierci jako ¶mierci tylko nico¶ci. Jest to dla mnie totalnie nie do wyobra¿enia, ¿e nagle mnie nie ma. Nie istnieje, nie my¶lê (jak to mo¿liwe - nie my¶leæ?), nic co osi±gnê³am siê ju¿ nie liczy. Nie czuje, nie kocham, nie lubiê, nie martwiê siê, po prostu pstryk i koniec. I tak ju¿ na zawsze. Brr. Mo¿e jak uda mi siê do¿yæ staro¶ci (a czemu by nie ;D), to wtedy bêdê spokojniejsza je¶li chodzi o temat ¶mierci. Nie zastanawia³am siê nigdy jak bêdzie wygl±da³ mój pogrzeb, bo w sumie jak bêdê martwa to co mnie to bêdzie interesowa³o. Chocia¿ fakt, nie chcia³abym zostaæ na jakim¶ dnie oceanu albo umrzeæ z dala od bliskich i nigdy niepochowana. Albo pochowana w jakim¶ zbiorowym, bezimiennym grobie. Najlepiej by³oby mnie pochowaæ w moim grobie rodzinnym, ale tam ju¿ kolejka jest d³uga, bo wszystkie moje ciotki j± pozajmowa³y ;DD Tak¿e muszê jeszcze d³uuuugo ¿yæ. Czy kto¶ by zap³aka³? Na dzieñ dzisiejszy na pewno. Na pewno szczerze zap³aka³aby moja mama i mój brat, moja dalsza rodzina i na pewno mój ch³opak i jego rodzina. Mam te¿ kilkoro przyjació³, którym pewnie tez by ³ezka polecia³a. Szczerze powiedziawszy, to nieco g³upie pytanie, bo bardzo rzadko zdarza siê, by nikt nie przyszed³ na pogrzeb i nie zap³aka³. Nawet s±siadki w razie czego siê zjad± i pop³acz± Gdyby¶ musia³ siê cofn±æ w czasie do staro¿ytno¶ci albo ¶redniowiecza albo renesansu, to któr± epokê by¶ wybra³ i dlaczego? Jak by¶ siê tam widzia³? Która z tych trzech epok by³aby najgorszym dla Ciebie wyborem? Dlaczego? Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji. Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ. Krew na twoich rêkach, Falka, Krew na twej sukience P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie Sp³oñ i skonaj w mêce! Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.01.2017 21:38
|
Pewnie 99% napisa³oby, ¿e ¦redniowiecze by³oby najgorszym z mo¿liwych wyborów i dawa³oby "argumenty" o paleniu na stosie, zabobonach, fanatyzmie religijnym itp. Ja bym sobie osiad³ w jakim¶ opactwie benedyktyñskim, cysterskim, ewentualnie klasztorze dominikañskim, karmelitañskim, augustiañskim lub franciszkañskim ;p chwali³ bym Pana Boga, modli³ siê, pracowa³, przepisywa³ staro¿ytne ksiêgi, hodowa³ lecznicze zio³a ^^ No i ta nieszczêsna higiena Ja w sumie nie ba³bym siê tej epoki jak wiêkszo¶æ, bo opisy jej jako "mroków", powiedzenia "rodem ze ¶redniowiecza" s± grubo przesadzone. pisz± to zazwyczaj twórcy epok Renesansu, ¿eby wybieliæ swoj± epokê, ¿eby b³êdy swoje niejako wymazaæ/ Spo³eczeñstwo by³o wtedy bardzo zró¿nicowane, ta epoka trwa³a oko³o 1000 lat, wiêc to najd³u¿szy okres w historii ludzko¶ci ; dlatego ³atwiej tam znale¼æ co¶ 'z³ego/ Ja bym w Staro¿ytno¶ci jako chrze¶cijanin nie chcia³ za bardzo ¿yæ. Raz, ¿e jakbym wróci³ do czasów, w których panowa³ wariat cesarz Neron, to lipa. Kto niby marzy o tym, ¿eby byæ karm± dla lwów? Teraz co prawda ginie tylu samo chrze¶cijan za wiarê w Chrystusa, wiêc ¼le by nie by³o. Jednak Staro¿ytno¶æ to dla mnie kompletny upadek moralno¶ci, etyki, wy¿szych warto¶ci, takie hulanki na dworach cesarskich, wino, ¶piew, rozpusta i nic, nic poza tym, poza ¿±dz± w³adzy i zgorszenia. Dlatego chrze¶cijañska epoka jako alternatywa lepsza. Do czasów areny z lwami i bóstw greckich i rzymskich wracaæ bym nie chcia³. Je¿eli mia³aby¶/mia³by¶ mieæ pewno¶æ, ¿e zosta³ Ci dok³adnie jeden rok ¿ycia, to w jaki sposób chcia³aby¶/chcia³by¶ go prze¿yæ? Edytowane przez batalion_88 dnia 19.01.2017 21:55
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 20.01.2017 12:04
|
O ile planuje ziemskie zwieñczenie mojego ¿ycia i nie chodzi o sam akt ¶mierci, a jego nastêpstwo czyli pogrzeb, o tyle nie mam kompletnie pomys³u na to co bêdzie po. Moja wiara wskazuje na czy¶ciec, z którego droga do nieba, ale jak tam jest? Nie wiem i nie chce tego szybko sprawdzaæ. Mówi, siê, ¿e jest niebo na ziemi, gdy co¶ jest super wiêc pewnie, w niebie te¿ jest super. Czy mog³aby¶/móg³by¶ zarabiaæ poprzez prostytucje? Uwa¿asz, ¿e pewne czynniki mog³yby Ciê do tego sklonic? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Hufflepuff

Ravenclaw

Gryffindor

Slytherin

Ja w sumie nie ba³bym siê tej epoki jak wiêkszo¶æ, bo opisy jej jako "mroków", powiedzenia "rodem ze ¶redniowiecza" s± grubo przesadzone. pisz± to zazwyczaj twórcy epok Renesansu, ¿eby wybieliæ swoj± epokê, ¿eby b³êdy swoje niejako wymazaæ/ Spo³eczeñstwo by³o wtedy bardzo zró¿nicowane, ta epoka trwa³a oko³o 1000 lat, wiêc to najd³u¿szy okres w historii ludzko¶ci ; dlatego ³atwiej tam znale¼æ co¶ 'z³ego/