Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Strona 1 z 2: 12
|
|
#zostanwdomu - czego Wam brakuje?
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 08.04.2020 15:20
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Nied³ugo minie miesi±c od zamkniêcia szkó³, kin, teatrów, centrów handlowych. Minie miesi±c od czasu, gdy siedzenie w domu sta³o siê poniek±d obowi±zkiem nas wszystkich. Dlatego te¿ to dobry moment by trochê siê wy¿aliæ i ponarzekaæ na to czego nam najbardziej brakuje z rzeczywisto¶ci przed #zostanwdomu. To nie jest temat na rozmowy o polityce czy wp³ywie obecnej sytuacji na gospodarkê/ekonomiê/zdrowie. Od tego jest ten temat. Tutaj chcia³abym by¶my pogadali o tym za czym najbardziej têsknimy. Ja osobi¶cie odczuwam mocno brak kina. Chodzi³am do niego dosyæ czêsto i brakuje mi ju¿ mocno tego klimatu sali kinowej, popcornu, filmów ogl±danych w zaciemnionym miejscu z dobrym nag³o¶nieniem i du¿ym ekranem. Edytowane przez Sam Quest dnia 08.04.2020 15:38
![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 08.04.2020 15:28
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Dla mnie s± to zdecydowanie i stuprocentowo nieskrêpowane spotkania z lud¼mi. Wizyta na piwko u przyjació³, wiêksze spêdy u rodziców, gdzie przyje¿d¿aj± znajomi i siedzimy sobie razem ca³ymi wieczorami. ¦wiêta w fajnym gronie, w tym roku okrojone. Teraz powinien zaczynaæ siê sezon grillowy i go¶cie powinni siê przewalaæ tabunami, a tak nie bêdzie. Nawet siedzenia w biurze ze znajomymi z pracy mi brakuje. To mnie serio dobija, stresuje, smuci i ogólnie wp³ywa bardzo destrukcyjnie na mój stan psychiczny. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
-lavender- |
Dodany dnia 08.04.2020 16:37
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 519 Dom: RavenclawPunkty: 12414 Ranga: Mistrz Expelliarmusa Data rejestracji: 20.06.13 |
Szczerze to brakuje mi szkoly. Codziennie siê narzeka, ¿e trzeba rano wstawaæ, siedzieæ do popo³udnia i pó¼niej jeszcze siê uczyæ w domu, ale naprawdê siê cieszy³am z wyboru liceum i mimo wszystko chcia³o mi siê tam chodziæ. Teraz tracê czê¶æ tego okresu, który mia³ byæ taki super i nie jest to przyjemne. No i sezon taneczny. Matko, pomimo problemów zdrowotnych czu³am siê tak przygotowana na wszystkie turnieje i nie tylko, a w jednej chwili to zosta³o przekre¶lone... I tak naprawdê to nie jest tak, ¿e jak nie teraz to za rok, bo im starszy jeste¶ tym jest ciê¿ej i nie wiadomo, co przyniesie kolejny sezon. Strasznie brakuje mi sali i dziewczyn z klubu, czujê siê przez to taka niespe³niona i nie wiem, co mam ze sob± zrobiæ ): ![]() Life is better when you dance. ![]() And if the music is good you dance. ![]() Never too tired for it. ![]() ![]() W Hogwarcie Josephine Davis - klik! ![]() Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. ![]() W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() My body is like a rum chocolate souffle. If I don't warm it up right, it doesn't rise. ![]() Did you know that dolphins are just gay sharks? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 08.04.2020 16:49
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 661 Dom: GryffindorPunkty: 8343 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Najbardziej brakujê mi spacerków po lesie Ja jestem cz³owiekiem potrzebuj±cym chocia¿ krótkiego spaceru po parku, lesie czy gdzie¶ nad wod± ¿eby normalnie funkcjonowaæ. Ju¿ na prawdê by³am w stanie prze¿yæ zamkniêcie galerii, kin itd ale jak zabronili spacerów po lesie to mia³am ochotê p³akaæ. U siebie dooko³a niestety mam las... ale bloków i spacer po pierwsze jest niebezpieczny bo krêci siê mnóstwo ludzi, po drugie wiadomo ¿e w lesie powietrze jest inne. Poza tym wiadomo. Lu¼nych wyj¶æ ze znajomymi, grilli. A przede wszystkim boli mnie wizja spêdzenia ¶wi±t osobno z rodzin±. Dla mnie ¶wiêta od zawsze równa³y siê rodzina. Na prawdê czekam, a¿ to wszystko minie i bêdzie mo¿na wzglêdnie wróciæ do normalnego ¿ycia. ''A ja Ciebie zaklnê w ¿ywy kamieñ! I bêd± Ciê czciæ w Republice Nowego Przyl±dka.'' -Zireael 2020 ![]() ![]() W Hogwarcie Corinne Laurientis |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 08.04.2020 17:13
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to siê u¶miechnê Data rejestracji: 13.05.07 |
Mnie te¿ bardzo brakuje spacerów po lesie. I nie umiem spojrzeæ mojemu psu w oczy, ¿e ju¿ nie mo¿emy chodziæ do parku i biegaæ za patykami. Nawet roku jeszcze nie ma, a musi chodziæ po ulicy albo siedzieæ w zamkniêciu, jest mi go tak strasznie szkoda... Tym bardziej, ¿e ¶wietnie nam siê razem biega³o. Ogólnie irytuje mnie najbardziej to, ¿e tak naprawdê nie mam ju¿ pojêcia co mogê, czego nie mogê absolutnie, a co "nie jest zalecane, ale mogê za to dostaæ mandat, choæ w sumie niekoniecznie". Wczorajsza sytuacja z myjni±, gdzie okaza³o siê, ¿e jednak myæ auta nie mo¿na, mimo ¿e myjnie mog± byæ czynne, mega mnie zdenerwowa³a. Nienawidzê te¿ teraz chodziæ do sklepu, gdzie ustawiam siê na pasach w kilometrowej kolejce, a przez g³o¶niki ci±gle nawo³ywane s± komunikaty, ¿eby robiæ zakupy szybko, bo ludzie czekaj±, ¿eby pamiêtaæ o zachowaniu odleg³o¶ci i ¿eby przychodzi³a tylko jedna osoba z rodziny (!). Czujê siê wiecznie obserwowana i jakby mi kto¶ ci±gle i ci±gle t³uk³ do g³owy to samo. Podobnie mam jak s³yszê przeje¿d¿aj±cy samochód, który gada to samo. Normalnie powoduje to u mnie bardzo du¿e nerwy. Nie lubiê te¿, ¿e jak dzisiaj mugol musia³ pojechaæ do mojej babci, bo sobie ubzdura³a, ¿e skoro nie mo¿emy spêdziæ razem Wielkanocy, to musimy zabraæ od niej jak±¶ szynkê, któr± zrobi³a dla nas, musia³ popakowaæ jakie¶ ¶mieci do auta i w razie kontroli k³amaæ, ¿e to zakupy dla starszej pani. DNO. Brakuje mi te¿ spotkañ z przyjació³mi. Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji. Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ. Krew na twoich rêkach, Falka, Krew na twej sukience P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie Sp³oñ i skonaj w mêce! Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 08.04.2020 18:31
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Wybaczcie, ¿e post bêdzie krótki i zapewne nie spe³ni wymagañ ani standardów admiñskich, ale wczoraj zda³am sobie sprawê z czego¶, co mo¿na podsumowaæ krótko. Czego mi brakuje? Ludzi... |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 08.04.2020 18:37
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Spotkañ z lud¼mi, ale nie ze wszystkimi. Nie brakuje mi obcych ludzi, z których du¿a czê¶æ mnie dra¿ni ale znajomych tak.Brakuje mi kina, ciasta z Frendsowej kawiarni w Toruniu, pizzy z Kredensu (pozdro Sam i Ang szczególnie ), wyjazdów poza moje miasto. Brakuje mi ogólnie Torunia. Pracujê zdalnie i ciê¿ko mi bêdzie wróciæ do pracy pod wzglêdem wstawania wcze¶niejszego i comedy central podczas pracy, ale ucieszy mnie powrót do ergonomicznego biurka, dwóch monitorów takiej samej wielko¶ci no i ludzi z pracy, bo mimo i¿ gadamy (pisz±c) na skype codziennie w pracy, takie mamy zasady, to i tak mi ich brakuje. Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania potter |
Dodany dnia 08.04.2020 18:47
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 1163 Dom: SlytherinPunkty: 10153 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 17.04.14 |
najbardziej brakuje mi ludzi od 1 kwietnia równie¿ tych czasów, w których mog³am sobie na spokojnie wyj¶æ bez opieki osoby pe³noletniej (!). brakuje mi koncertów, spotkañ z idolem, co siê te¿ sprowadza do spotkañ z L U D Z M I - zarówno z tymi, którzy mieszkaj± bardzo daleko i tymi, ktorzy mieszkaj± blisko. Mam zaplanowane spotkanie na koñcówkê czerwca z moimi znajomymi, których nie widzialam od wrze¶nia przez odleg³o¶æ i z moim idolem,,znaj±c sytuacjê aktualn± pewnie wszystko bêdzie musia³o zostaæ odwo³ane podsumowaæ mo¿na to krótko b o l i potrzebujê ludzi do ¿ycia najbardziej na swiecie i swear lights will guide you home and ignite your bones and i will try to fix you w Hogwarcie mo¿ecie mnie znale¼æ jako Anne Leishale ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 08.04.2020 22:06
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Mnie ca³y czas brakuje przewidywalno¶ci tzn. ¿e regularnie zaostrzaj± te ¶rodki ochronne. zaczê³y siê problemy ze swobodnym wchodzeniem do sklepów, bo trzeba przestrzegaæ limitów. Pewnych rzeczy nie mo¿na kupiæ, bo kierowcy z hurtowni na jakim¶ "postojowym" i nie ma kto dowie¼æ towarów. Ale ogólnie, to jestem w dobrej sytuacji. Nie ma w pobli¿u przypadków koronawirusa, choæ kilka osób jest na profilaktycznej kwarantannie. Pracê mogê "czê¶ciowo" wykonywaæ zdalnie. Mam du¿y teren prywatny, gdzie nikt mi nie zabroni chodziæ. Wiosna siê zaczê³a, a ¿e mam te¿ trochê pola to je¿d¿ê do pracy przy zasiewach "prywatnym ¶rodkiem transportu", to jest ci±gnikiem rolniczym i nikomu nic do tego. Nawozy sprzedaj± przez okno do którego trzeba doj¶æ po schodach u³o¿onych z drewnianych palet, taki ciekawy sport .Kontakty z lud¼mi faktycznie s± ograniczone, ale i tak nie by³o na nie czasu, a po za tym jestem trochê aspo³eczny. Sumuj±c jako¶ jak dot±d to zbyt drastycznie nie odczu³em braków, jednak zapasy kawy Cappuccino siê koñcz±. Bêdzie kiepsko ze sprawowaniem arcywa¿nego ceremonia³u zwanego ¶niadaniem B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 08.04.2020 22:24
|
![]() Pochwa³y: 14 Postów: 1886 Dom: GryffindorPunkty: 28403 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 12.03.18 |
Katherine_Pierce napisa³(a): Spotkañ z lud¼mi, ale nie ze wszystkimi. Nie brakuje mi obcych ludzi, z których du¿a czê¶æ mnie dra¿ni ale znajomych tak.Mi brakuje te¿ i tych nieznajomych. Kiedy¶ by³am przekonana, ¿e nie lubiê byæ w t³umie, ¿e czujê siê st³amszona i zagubiona, ale niedawno zda³am sobie sprawê (a na kwarantannie mocno dociera), ¿e bardzo lubi wchodziæ w ró¿norakie interakcje z lud¼mi. Albo chocia¿by tylko ich obserwowaæ. Znaczy siê nie sprawia mi to frajdy czy czego¶ w tym stylu, ale czujê, ¿e potrzebujê tego do ¿ycia. Ludzi do funkcjonowania.. Nie podejrzewa³am, ¿e znajdê w sobie kiedy¶ takie uczucie... ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osi±gniêcia ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 09.04.2020 08:01
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ja mam ma³y apel do HPnetowiczów zamkniêtych w domach na ¶wiêta. W³a¶nie mi sie przypomnia³o co robili¶my w Wielkanoc przez ostatnie lata. SZUKALI¦MY JAJEK NA STRONIE! Przecie¿ to trwa³o ca³y dzieñ. A do tego jeszcze super jajka Andrzeja, które schowane by³y gdzie¿ w wyszukiwarce! Nie narzekajcie zatem na ¶wiêta w domu, poniewa¿ spêdzali¶cie je przed kompem wiele razy :easterbunny: ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 09.04.2020 10:45
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Czytam Wasze posty i zaczê³am siê zastanawiaæ czy mój w ogóle powinien siê tu znale¼æ, ale... jestem w swoim ¿ywiole Jestem typem introwertyka, wiêc jako¶ ludzi mi nie brakuje (ci, z którymi jestem bli¿ej, i tak nie mieszkaj± w moim mie¶cie, wiêc znajomo¶æ utrzymywali¶my zawsze przez skype'a i messengera - tu siê nic nie zmieni³o). Jestem zachwycona faktem, ¿e mam teraz pracowaæ zdalnie, poza tym mam mnóstwo czasu dla siebie - a poniewa¿ mam mnóstwo zainteresowañ z ró¿nych dziedzin, to teraz rozkwitam. Dlatego je¶li mia³oby mi czego¶ brakowaæ (a to i tak za du¿e s³owo), to biegania - wprawdzie fank± biegania nigdy nie by³am (trenowa³am bardziej dla formy ni¿ dlatego, ¿e lubiê), ale szkoda znów straciæ kondycjê.
|
|
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 09.04.2020 11:55
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
yersinia napisa³(a): Czytam Wasze posty i zaczê³am siê zastanawiaæ czy mój w ogóle powinien siê tu znale¼æ, ale... jestem w swoim ¿ywiole Jestem typem introwertyka, wiêc jako¶ ludzi mi nie brakuje (ci, z którymi jestem bli¿ej, i tak nie mieszkaj± w moim mie¶cie, wiêc znajomo¶æ utrzymywali¶my zawsze przez skype'a i messengera - tu siê nic nie zmieni³o). Jestem zachwycona faktem, ¿e mam teraz pracowaæ zdalnie, poza tym mam mnóstwo czasu dla siebie - a poniewa¿ mam mnóstwo zainteresowañ z ró¿nych dziedzin, to teraz rozkwitam. Dlatego je¶li mia³oby mi czego¶ brakowaæ (a to i tak za du¿e s³owo), to biegania - wprawdzie fank± biegania nigdy nie by³am (trenowa³am bardziej dla formy ni¿ dlatego, ¿e lubiê), ale szkoda znów straciæ kondycjê.Zazdroszcze, te¿ jestem introwertykiem ale w 4 osoby w domu oszaleæ mo¿na. Brakuje przedewszysystkim treningów i zawodów, dla mnie to ustala³o rok tygodniowy, roczny, ka¿de zawody to dla mnie takie ¶wiêta by³y, poza tym tam by³o moje grono przyjació³ za którymi têskniêm Wyj¶cia na d³u¿szy spacer, na osiedle z ziomkami. Z drugiej strony brakuje w³a¶nie tej samotno¶ci, ¿eby sobie móc usi±¶æ w ciszy i spokoju, ¿e jak siedzê w pokoju nikt nie bêdzie przeszkadza³ itp. Przed wirusem mimo ¿e nada³a bloku z rodzicami, czasem z siostr± jeszcze jak przyje¿d¿a³a, teraz komplet to zawsze siê mia³o ta swobodê, to ja ja zajêciach to matka w pracy, to ja gdzie¶ wyszed³em, to oni i jako¶ siê mia³o ten wzglêdny spokój. Do tego w kontek¶cie sportu ca³a systematyczno¶æ i wyrzeczenia id± siê ... Ta wegetacja pokazuje jak bezsensowne jest ¿ycie bez tego, jedyna forma rywalizacji i namiastka adrenaliny jest league of legends to jest dramat, podobna sytuacjê pustki i wegetacji mia³em jak kontuzjowalem kolano i siedzia³em na chacie albo lata³em na zajêciaA propos myjni to parê dni temu mi przyszed³ do g³owy pomys³ aby podjechaæ na myjniê umyæ, tak aby siê wyrwaæ po prostu pod jakim¶ pretekstem, a pare dni pó¼niej siê dowiedzia³em ¿e kto¶ ten mandat dosta³.W niedzielê jak polaz³em po kawê do oszo³oma a¿ zwolni³em kroku aby siê delektowaæ samotno¶ci±, spacerem, powietrzem Edytowane przez remusmistrz dnia 09.04.2020 12:14
|
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 09.04.2020 12:02
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Nie wiem, czy brakuje mi ludzi, chocia¿ wiadomo, ¿e têskniê za najbli¿szymi, z którymi mog³abym siê spotkaæ. Jednak zdecydowanie cierpiê na brak s³oñca. To musi wygl±daæ doprawdy ¿a³o¶nie, jak przez godzinê siedzê na parapecie i patrzê przez okno. Brak spacerów strasznie mi doskwiera, bo codziennie jednak ³azi³am, nieraz deszczow± por±. A teraz zrobi³o siê tak bardzo cieplutko i tak mi³o i cudownie, a ja mogê co najwy¿ej poogl±daæ z mojego trzydziestometrowego mieszkania. Okropne. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 09.04.2020 12:31
|
![]() Pochwa³y: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Mi najbardziej brakuje weekendowych wyjazdów w góry i spacerów po lesie. Szczególnie, ¿e teraz jest taka piêkna pogoda...Nie brakuje mi spotkañ z lud¼mi, wrêcz cieszê siê, ¿e mam wymówkê by z nikim siê nie umawiaæ Poza tym szczerze mówi±c to dziêki pandemii w koñcu odpoczê³am od pracy i spêdzamy wiêcej czasu razem, mogê wiêcej pomóc synowi w nauce i zaj±æ siê swoimi pasjami takimi jak czytanie, blogowanie, rysowanie. Mogê w koñcu posprz±taæ mieszkanie nie my¶l±c, ¿e marnuje czas oraz mogê gotowaæ normalne obiady. Wiem, ¿e to temat za czym têsknimy, ale ¿e takich rzeczy jest u mnie niewiele, to napisa³am jakie s± plusy siedzenia w domu ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*ksi±¿ki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dziêki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 10.04.2020 10:28
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Nie chcia³am ju¿ mówiæ tego na sb, wiêc wy¿alê siê tutaj. Ostatnio ogl±dam powtórki starych meczów siatkarskich, a wiêc te¿ widzê trochê reklam. W zwi±zku z por± roku, jest mnóstwo reklam nawi±zuj±cych do Wielkanocy - widzimy rodzinne spêdy, du¿o ludzi przy sto³ach, itd. I to mi tylko jeszcze mocniej przypomina o tym, jak te ¶wiêta bêd± niepe³ne i smutne ;< ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 10.04.2020 10:31
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Mikasa, ale Ty przecie¿ jedziesz do rodziców mimo zaleceñ ¿eby nie jechaæ Niektórzy maja o wiele gorzej bo spêdzaj± te ¶wiêta samotnie. Wszystkim jest ciê¿ko, ale my¶lê, ¿e trzeba siê wzi±æ w gar¶æ, bo jednak niby wszyscy jeste¶my w tej samej sytuacji, ale niektórzy z nas maj± znacznie tragiczniejsz± sytuacjê ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 10.04.2020 10:36
|
Zawsze jest tak, ¿e kto¶ ma gorzej, to nie znaczy, ¿e nie mogê mieæ swoich smutków ;< My¶lê te¿ o mojej babci, która ¶wiêta spêdzi ca³kiem sama, bo jest ju¿ wdow± i nie ma nikogo innego w swoim domu, nawet kota. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aneta02 |
Dodany dnia 10.04.2020 17:28
|
Mikasa, ale Ty przecie¿ jedziesz do rodziców mimo zaleceñ ¿eby nie jechaæ Niektórzy maja o wiele gorzej bo spêdzaj± te ¶wiêta samotnie. Wszystkim jest ciê¿ko, ale my¶lê, ¿e trzeba siê wzi±æ w gar¶æ, bo jednak niby wszyscy jeste¶my w tej samej sytuacji, ale niektórzy z nas maj± znacznie tragiczniejsz± sytuacjê ![]() Zawsze jest tak, ¿e kto¶ ma gorzej, to nie znaczy, ¿e nie mogê mieæ swoich smutków ;< My¶lê te¿ o mojej babci, która ¶wiêta spêdzi ca³kiem sama, bo jest ju¿ wdow± i nie ma nikogo innego w swoim domu, nawet kota. w odpowiedzi na te dwa posty... Nie ma tak czy kto¶ ma gorzej, czy lepiej, bo to wszystko jest bardzo indywidualn± spraw±. Ja na przyk³ad nie widzê potrzeby obchodzenia ¶wi±t, ostatnie spêdzi³am sama w szpitalu w grobowej atmosferze i nie jest mi z tego powodu jako¶ szczególnie smutno. W tym roku te¿ obejdê siê jako¶ bez ludzi na ¶wiêta. Ale s± tacy, którzy bêd± siê mogli cieszyæ ¶wiêtami tylko przy pe³nej rodzinie i wspó³czujê ka¿demu kto musi spêdziæ ¶wiêta samotnie nie z w³asnej woli. ![]() W ezoteryce Wunjo wskazuje na szczê¶cie, które osi±gamy szczerymi intencjami, ¿yczliwo¶ci± i zdrowymi relacjami. To dobra karma, która wraca w najlepszym dla nas momencie. Aby dzia³aæ zgodnie z energi± runy, dobrze jest otaczaæ siê dobrymi lud¼mi, którzy wznosz± nas do góry, zamiast ¶ci±gaæ na dó³. Szczê¶cie i rado¶æ mno¿y siê, kiedy siê je dzieli, dlatego dbaj o relacje i dziel siê dobrymi wibracjami z tymi, których kochasz. Chlubne i niechlubne osi±gniêcia ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 10.04.2020 18:05
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Na pewno nikogo nie zaskoczê, je¶li powiem ¿e najbardziej na ¶wiecie brakuje mi wszystkich moich przyjació³. Teraz, kiedy zacz±³em siê od jakiego¶ czasu trochê odbudowywaæ psychicznie i uczyæ siê relacji z lud¼mi, brakuje mi ich najbardziej. Brakuje mi te¿ mo¿liwo¶ci cieszenia siê w pe³ni tak± piêkn± pogod±, bo nie mogê sobie wyj±æ roweru i pojechaæ z kim¶ na lody do biedry. Brakuje mi te¿ normalnych ¶wi±t, takich jak zwykle, bo ja osobi¶cie staram siê prze¿ywaæ ¶wiêta duchowo. W trakcie Triduum oczywi¶cie ogl±dam transmisje z ko¶cio³ów i staram siê, ¿eby wszystko by³o normalnie, ale... nie jest. Du¿o rzeczy tam brakuje, du¿o rzeczy jest innych ni¿ zwykle, tak pusto, smutno. Ale chyba najbardziej zdziwiê was tym, ¿e brakuje mi zajêæ na uniwersytecie. Serio. Rok akademicki ca³y czas trwa, s± zajêcia online, ale to nie jest to samo. I to nie tylko kwestia bycia w innym miejscu, nie tylko kwestia braku kontaktu z lud¼mi, ale przede wszystkim mam takie wra¿enie, ¿e w takim trybie nikomu nie chce siê pracowaæ. O ile normalnie przychodzê na studia z przyjemno¶ci±, tak teraz jest na zajêciach niemo¿ebnie nudno... Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
Strona 1 z 2: 12
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

Gryffindor
Ja jestem cz³owiekiem potrzebuj±cym chocia¿ krótkiego spaceru po parku, lesie czy gdzie¶ nad wod± ¿eby normalnie funkcjonowaæ. Ju¿ na prawdê by³am w stanie prze¿yæ zamkniêcie galerii, kin itd ale jak zabronili spacerów po lesie to mia³am ochotê p³akaæ. U siebie dooko³a niestety mam las... ale bloków i spacer po pierwsze jest niebezpieczny bo krêci siê mnóstwo ludzi, po drugie wiadomo ¿e w lesie powietrze jest inne. Poza tym wiadomo. Lu¼nych wyj¶æ ze znajomymi, grilli. A przede wszystkim boli mnie wizja spêdzenia ¶wi±t osobno z rodzin±. Dla mnie ¶wiêta od zawsze równa³y siê rodzina. 

Slytherin

ania potter

.

Hufflepuff

Poza tym szczerze mówi±c to dziêki pandemii w koñcu odpoczê³am od pracy i spêdzamy wiêcej czasu razem, mogê wiêcej pomóc synowi w nauce i zaj±æ siê swoimi pasjami takimi jak czytanie, blogowanie, rysowanie. Mogê w koñcu posprz±taæ mieszkanie nie my¶l±c, ¿e marnuje czas oraz mogê gotowaæ normalne obiady. Wiem, ¿e to temat za czym têsknimy, ale ¿e takich rzeczy jest u mnie niewiele, to napisa³am jakie s± plusy siedzenia w domu