Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 18.12.2016 21:41
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Znam inne piosenki tego zespo³u, to chyba gdzie¶ gdzie¶ tam s³yszalam, szczególnie refren mi siê kojarzy wiec pewnie z radia to znam Generalnie to taki radiowy hit, cnie? popowa muzyczka, nieskomplikowany tekst, przyjemny g³os i mamy radiowy hicik. Nie dam shitu bo nie mam do tego serca tym bardziej, ¿e to mo¿e siê podobaæ i troche znam, wiêc takie 6/10 ![]() To mo¿e to: Jennifer Rush - Power Of Love https://www.youtu...boRQcTvnwU ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.12.2016 21:50
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Znam, znam, znam : ) Tylko oczywi¶cie pojêcia nie mia³em, ¿e ta kobitka tak siê zwie. Wielokrotnie tego s³ucha³em, i mnie jako osobie niezwykle wra¿liwej musi siê podobaæ. Przede wszystkim melodia - cudna, romantyczna, wznios³a i magiczna zarazem ^ ^ Same pozytywne i przyjemne skojarzenia. Tekst, wykonanie, wszystko jest na + Ode mnie wielki HIT 10/10! do tego kawa³ka podchodzê niejako z sentymentem, bo przez 1.5 roku ¿y³em, mieszka³em, pracowa³em i uczy³em siê w Warszawie. S³owa s± prawdziwsze, ni¿ komu¶ siê mo¿e wydawaæ ;p Lady Pank - Stacja Warszawa https://www.youtu..._zfLepNkwI Edytowane przez batalion_88 dnia 18.12.2016 22:18
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 18.12.2016 22:25
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
gdy zobaczy³am co da³e¶ od razu w mojej g³owie zaczê³am sobie nuciæ "zniknie Warszawa tak jawa, jak sen. ¿ycie to nie zabawa - dobrze to wiem!" dla mnie to bez ¿adnego, ale hit! po pierwsze to klasyk. ka¿dy to zna, ka¿dy zanuci, a to ju¿ daje prawo nazywaæ t± piosenkê hitem, dodatkowo przyjemna melodia, prawdziwy tekst czego chcieæ wiêcej od piosenki, któr± nalezy nazwac hitem? nic. HIT! ode mnie: TSA-51 ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 18.12.2016 22:29
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Jak najbardziej dobra muzyka. Mo¿e i nie moje klimaty, ale s³ucha³o siê przyjemnie. Trochê do³uj±ce, smutne i takie rozpaczliwe (chyba, ¿e ja to jako¶ ¼le interpretujê). Niemniej melodia mnie na tyle urzek³a, ¿e chyba jeszcze kiedy¶ wrócê do tego utworu. Na obecn± chwilê dla mnie to HIT Ode mnie znowu co¶ co na pewno nie jest "politycznym rapsem" (Sam i Aders, odnotujcie to) ;p Irena Santor - Ju¿ nie ma dzikich pla¿ https://www.youtu...Kg9Qsv0Ij8 Edytowane przez batalion_88 dnia 18.12.2016 22:39
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 19.12.2016 01:38
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Nananan, Nananan piosenka w sumie chyba znana wielu osobom, zwykle tym starszym osobom nie wiem czy z mlodych ktos by ja tu jeszcze znal ale to dobra piosenka no, a nawet bardzo dobra i tak ja oceniam![]() Nie wiem komu sie moja piosenka trafi ktotu rano pierwszy bedzie ale macie, lapcie :https://m.youtube...DvMSX-55Qc Kto nie skacze, ten nie Czech. Hop Hop Hop! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 19.12.2016 10:00
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Ale ¶mieszne hahaha. Hit, w sam raz do sprz±tania, mocno rozbudzaj±ca nuta. Ogólnie odnoszê wra¿enie, ¿e to ¶piewa jaki¶ znany facet, który ¿yje muzyk±, któr± robi, bo to czuæ od niego. Niby szybko, ale móg³by to te¿ za¶piewaæ wolno i wysz³oby zacnie. No i mo¿e jestem wariatk±, ale dodam to sobie na playlistê, bo jest zabawna. No i sobie podrygujê, to musi co¶ znaczyæ haha Ode mnie jedna z ulubionych Sixx A.M.- Life is Beautiful (Acoustic) https://www.youtu...n2VYVhXN88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 19.12.2016 16:58
|
Melodia na du¿e 5 z plusem, ale ca³a reszta jako¶ tak mi ¶rednio na je¿a pasuje. Niby jest wszystko w porz±dku, ale jakiego¶ "wow" w refrenie brak ;p swoj± drog±, to ten utwór nie wiedzieæ czemu przypomina mi piosenkê z jakiego¶ serialu dla m³odzie¿y (raczej kojarzy siê ;p ) No, ale z³e to nie jest, wiêc HIT By³ Wodecki, Lady Pank, PIN, Irena Santor, to mo¿e czas na co¶ ![]() To my kibice - Jeste¶my Fanatykami (mam nadziejê, ¿e siê spodoba ) https://www.youtu...tfUQi4_Ht4 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 19.12.2016 17:25
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Loooooooooo, no oglnie to tam jakispodklad jest, no ale w kazdej nucie jest jakis podklad, a tekst to taki, ze jak sie go nastolatki nasluichaja to potem im odbija Hooligans, taki film widziales? tak sie pozniej koncza takie zabawy, ogolnie shitu nie dam, ale hitu tez nie, dam 2/10 ![]() To teraz cos , co lecialo dzisiaj w autobusie! albo przynajmniej mialo leciec, mimo to wszyscy sie i tak bujali! takze kto sie jeszcze nie bujal to ma okazje pospiewac zatanczyc i oszaaaaaalec z radosci :https://m.youtube...kAUrka9bJY ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Fameria WindForest |
Dodany dnia 19.12.2016 17:33
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 140 Dom: HufflepuffPunkty: 1544 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
O rany, kocham ten utwór ! Znam go od... zawsze. Co tu du¿o mówiæ, jest weso³y rytmiczny, szybko wpada w ucho, no i mo¿na siê pobujaæ HITOde mnie taka specyficzna piosenka. Kocham wokal tej pani. https://youtu.be/...y6BCvDm9QT ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 19.12.2016 17:34
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Hmm.. to chyba soundrtack z tego filmu coto niedawno w kinach by³ Nawet spoko muzyczka i faktycznie fajny wokal, do tego trafia do mojego serduszka (które jest kawa³kiem miêska) i bardzo mi siê spodoba³a. Na pewno wrócê do tego utworu tak¿e daje HIT i takie 8/10 ![]() wczoraj na to trafilam i jestem ciekawa Waszych opinii: I Dreamed a Dream - Anne Hathaway https://www.youtu...6lczf7Bou8 Edytowane przez Sam Quest dnia 19.12.2016 17:45
![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 19.12.2016 17:48
|
Chyba kawal jakiegos kamulca, taki duzy kawal jakiegos marmuru czegos tam![]() Alez ona wyglada, wyglada wrecz nedznie, no ale chyba tak powinna. Bo to chyba z Les Miserables, dream a litttle dream of menanana, no oglnie, podsumowujac, calosc, to byla ta piosenka calkiem fajna, gdybym mial okazje jej znowu posluchac to pewnie bym to zrobil, takze na + Moje: https://m.youtube...7BQRGXFLJs Jak sie czujesz Sam? smacznej zupy tak btw bo na sb to sie juz nie odzywam Edytowane przez AdersYooo dnia 19.12.2016 18:01
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Fameria WindForest |
Dodany dnia 19.12.2016 18:07
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 140 Dom: HufflepuffPunkty: 1544 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 09.12.16 |
Hmm...zalatuje samouwielbieniem ![]() Ogólnie lubiê takie klimaty. Mo¿e nie uwielbiam, ale utwór by³ zabawny, poprawi³ humor mojej schorowanej duszy ![]() https://youtu.be/...y6BCvDm9QT B³agam, nie pytajcie o co chodzi w teledysku, bo nie mam zielonego pojêcia. Po prostu podoba mi siê piosenka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 19.12.2016 18:21
|
O co chodzi w teledysku? powiesz? No mow! bo dam shita! No ogolnie puscilem sobie ta nute i tam rzeczywiscie leci sobie jakas piosenkas, ba, tam nawet wokal jest, na ekranie jacys ludzie sie pojawiaja, rozni i roznie wygladaja, wiekszosc to faceci ogolnie rzecz mowiac, jakubrali to na szyje, te lancuchy, to mi sie przypomnial taki rosyjski film, bo na TVP2 w czwartki o 22:20 zawsze puszczali jakies tam ideologiczne czy jakies tam, filmy, no i ogolnie mi to skojarzylo co nie, ale nie bede tego powtarzal i przejde do oceny pomiedzy hitem a shitem, wiec mimo wszystko ze sie tam starali, to ja dalej nic nie wiem o co w tym chodzi, takze na ten moment daje SHIT. o. (edytuje jak sie dowiem o co biega )W tych chlodnych chwilach, przypomnijmy sobie o czyms co nas rozgrzeje i w ogole, a ja sobie ide i nie wracam, nie szukajcie mnie. : https://m.youtube...p5B8g27SMg Edytowane przez AdersYooo dnia 19.12.2016 18:29
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 19.12.2016 19:30
|
![]() Pochwa³y: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Nope, nope, nope. Muzycznie, wokalnie i tekstowo pusto, p³asko i p³ytko. Nie wiem czy wpada w ucho, bo do koñca nie dotrzyma³am. Nie potrafiê siê tu doszukaæ niczego pozytywnego. A¿ szkoda, ¿e w dzisiejszych czasach muzykê mo¿e tworzyæ ka¿dy, bo nie ka¿dy powinien. A walnê sobie co¶ zupe³nie z innej beczki. "A my nie chcemy uciekaæ st±d" w wykonaniu Gintrowskiego. Trochê siê nie mog³am zdecydowaæ czy wrzuciæ tê wersjê, czy mo¿e wykonanie Wójcickiego, ale skoro ostatnio mêczê Gintrowskiego, to proszê bardzo : D https://www.youtu...zBZOH4XVs0 ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 19.12.2016 20:37
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
rozp³ywam siê nad tym utworem, serio. uwielbiam taki gatunek muzyczny, delikatne utwory, oddaj±ce tyle emocji, ¿e mam ciary na ciele za ka¿dym razem, poezje ¶piewan± i tego typu rzeczy. serio. dla mnie to ewidentny hit, bardzo lubiê! mocne, ale przed wszystkim piêkne! hit, hit, hit! uaua! ode mnie co¶ przepiêknego, przecudownego! co¶ co uwielbiam, i czêsto do tego wracam! rozp³ywam siê! sama pos³ucham te¿! Marek Grechuta - Pie¶ñ Kronika ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
gne |
Dodany dnia 19.12.2016 20:43
|
![]() Pochwa³y: 24 Postów: 3001 Dom: RavenclawPunkty: 23582 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 29.08.07 |
Pisa³am ju¿, ale uwielbiam. Dla mnie jeden z perfekcyjnych utworów. Piêknie wykonany i wymy¶lony. Mo¿na nie lubiæ takich rzeczy, ale chyba nie da siê tego nie doceniæ. Zawsze zachwyca mnie to przywi±zanie do szczegó³ów w tym utworze, ten nastrój, ³agodno¶æ... Mam go w swojej w³asnej prywatnej playli¶cie ulubionych utworów Grechuty ![]() Dla Al obiecane ciê¿kie metale z growlem. https://www.youtu...J756e7rUk0 Edytowane przez gne dnia 19.12.2016 20:56
![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 19.12.2016 21:01
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
No takiej przewrotnej osobowo¶ci siê po tobie spodziewa³am Musia³abym siê chyba wyzbyæ ca³kowicie wra¿liwo¶ci ucha, ¿eby dam temu shit. Ona ma piêkny g³os, naprawdê. Fank± Grzegorza Turnau akurat nie jestem, ale pasuje do niej, bo nie stara siê jej przekrzyczeæ. Chyba zreszt± ma tam byæ jako takie t³o, nie? Ogólnie ¶liczna piosenka, taka delikatna, bardzo melodyjna i gdyby mia³a dodatkowo lepsz± jako¶æ, to pewnie bym jej s³ucha³a sama z siebie. Ode mnie klasyka Fryderyk Chopin - Etiuda Rewolucyjna https://www.youtu...0UJEx9S1bU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 19.12.2016 21:06
|
zupe³nie co¶ innego jak do tej pory jednak wcale nie oznacza to, ¿e jest to cos z³ego, a wrêcz przeciwnie. to jest klasyka wiêc nie mo¿na by by³o powiedzieæ, ¿e to jest shit, bo to tak jakby siê od razu rzuciæ z mostu. mo¿e nie chcia³abym s³uchac tego na co dzieñ, ale przyjemnie dla ucha to jest niepodwa¿alnie. przyjemnie pos³uchaæ czegos na poziomie. ![]() ode mnie: Alicja Majewska - Odkryjemy mi³o¶æ nieznan± ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 19.12.2016 21:08
|
Nie wiem czemu to lubiê, troche dziwnie za¶piewane, ale i tak uwielbiam. Takie to romaantyczne poniek±d itp. itd, do tego to jedna z tych piosenek na które pokolenir naszych rodziców mówi "muzyka mojej m³odo¶ci - to by³o co¶". Jednak faktycznie co¶ w tym jest wiêc nie mog³abym daæ ni¿ innego ni¿ HIT i mocne 8/10 ![]() To mo¿e cover z Greysów czyli jak zrobiæ z wszystkiego przymulacza ![]() Scars on 45 - Wrecking Ball https://www.youtu...KH98SQyMs8 Edytowane przez Sam Quest dnia 19.12.2016 21:21
![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 19.12.2016 21:23
|
O dziwo, wolê wszystkie covery tej piosenki ni¿ jej oryginaln± wersjê. Bo Miley jest po prostu okropna, ma fatalny, skrzekliwy g³os, który rani muzykê. A tutaj jest ³adnie, klimatycznie, zw³aszcza podobaj± mi siê te nie¶piewane przej¶cia, chocia¿ wydaj± siê strasznie proste. Ale ja nie ukrywam, ¿e wolê proste melodie. Jak co¶ jest przekombinowane, to mnie denerwuje. Pos³ucha³abym tej piosenki jeszcze kilka razy, wiêc HIT Craig Armstrong - Hotel Sayre (do¶piewuje sobie Lana del Rey) Jest to utwór z filmu "Wielki Gatsby" Sam film mnie nie porwa³, muzyka równie¿ nie jest najlepsz± w karierze pana Armstronga, ale ten utwór pokazuje zdolno¶ci tego kompozytora. https://youtu.be/... Edytowane przez Alette dnia 19.12.2016 21:30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Cordiale

Ravenclaw

Gryffindor

ktotu rano pierwszy bedzie

Hufflepuff