Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
Yashenah |
Dodany dnia 12.07.2017 16:24
|
![]() Postów: 100 Dom: GryffindorPunkty: 1105 Ranga: Prefekt Naczelny Gryffindoru Data rejestracji: 28.06.17 |
O matko.. Despacito... Na początku było ok, ale teraz, gdy widzę w TV teledysk, to od razu przełączam. Nie cierpię tej piosenki. Ja lubię hiszpański, ale ta piosenka mnie drażni niesamowicie. Takie 2/10.. Jeśli chodzi o zespół The Who, to tylko niektóre piosenki lubię. Akurat te, które dodawałam z The Who to soundtracki z seriali. The Who - I can see for miles odpowiada serialowi CSI: Cyber. The Who - Who are you odpowiada serialowi CSI: Kryminalne Zagadki Las Vegas. Teraz z CSI: Kryminalne Zagadki Nowego Jorku czyli The Who - Baba O'Riley https://www.youtu...Y5rztWa1TM Jest kilka dróg, ale to od Ciebie zależy, którą wybierzesz.
truth, freedom, hope and faith Nothing is true. Everything is permitted. |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 13.07.2017 18:13
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Muszę powiedzieć, że coś tam z CSI mi się kiedyś obejrzało, z roznych typow, czy tam Miami czy Las Vegas, no i przyznaję, że znam tę piosenkę, którą tu dałaś, ale nigdy nie słuchałem jej w całości, ani nie wiedziałem, że jest to piosenka tego zespołu, tak czy siak ode mnie Hit i ocena 8/10 Yuja Wang plays the Flight of the Bumble-Bee from Rimsky-Kor.mp4 https://m.youtube...yZPrrboTkY ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 14.07.2017 12:08
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Nie lubię tego typu dźwięków, ale szacunek za nawalanie w te klawisze jak szalona. Że też ona się nie pomyli Za samą umiejętność tak szybkiego grania daję HIT, chociaż w ogóle to do mnie nie przemawia i nie wiem jak można tego słuchać. Ale to są gusta a o nich się nie dyskutuje. Ode mnie Niall Horan - Slow Hands https://www.youtu...BmNcLBaPUE 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 14.07.2017 14:36
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Muzyka klasyczna to jest coś co uwielbiam, i co koi mój umysł, także wiesz co do Twojej piosenki, to bardzo dobrze mi się jej słuchało, aż zaskoczony jestem, że nie znałem jej wcześniej, dam tutaj Hita i ocenę 9/10 ![]() A teraz ode mnie coś, co mi się bardzo spodobało ![]() Lang Lang - Liszt Hungarian Rhapsody No. 2 https://m.youtube...YO9gTmCJTE ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 14.07.2017 20:19
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
To jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo długie Całości teraz nie wysłuchałam, ale większość i całkiem fajne, jak to muzyka klasyczna, może lecieć w tle i to będzie coś przyjemnego. Ogólnie zachwyca mnie talent tego gościa, to jak przekazuje emocje w muzyce i jak daje po klawiszach... poezja ![]() Daje mocne 8.5/10 ![]() To będąc w klimacie wiadomej sztuki Shakesphere'a: Magdalena Wasylik - Boję się https://www.youtu...tae4nEo65M ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 14.07.2017 20:51
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Nic, co wyszło spod znaku Studia Accantus nie może być shitem, wszystko tam zrobione jest bardzo ładnie. Tej piosenki słucha się bardzo przyjemnie, ta dziewczyna ma wręcz niesamowity głos. Tekst... no cóż, Romeo i Julia to sztuka tak dobrze znana, że jaka jest każdy widzi Ale HIT bez dwóch zdań!To ja też daję coś z teatru, a właściwie z filmu na podstawie sztuki S. Wyspiańskiego. https://www.youtu...juaYcT17pk Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 14.07.2017 22:11
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 26.08.14 |
I ja tego nigdy wcześniej nie słuchałam! Jerzy Stuhr jest super, uwielbiam gościa. Jakie to przyjemne dla ucha, ta muzyka, tekst i wokal. Po prostu hit! Scena też jest bardzo zacna! Na pewno dołączę to do playlisty "męczenia muzyki", hihi! A ode mnie coś, czego słucham na co dzień, bo mogę! https://www.youtu...hH4JA_ezv4 Daniel Lavoie jako C. Frollo w piosence z musicalu "Notre Dame de Paris" pod tytułem "Être prêtre et aimer une femme" <3 Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw była taka fanowska teoria, że uczniowie starszych roczników mają tak bardzo gdzieś te zagadki (bo chcą po prostu wejść do siebie, czy po coś jak mówiliście), że odpowiadają na nie na olewkę. Przykładowo: - Co ma wspólnego budzik i wiosło? - Obu tych rzeczy nie powinno się wsadzać sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrzą wtedy na nich ze zgrozą i traktują jak bohaterów "Jesteśmy winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, że nie pieniądze! Co to jest? Błyszczy i jest niepokojąco duże! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny węgiel. Wynik oddziaływania ciśnienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych żołnierskich słowach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Cóż za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp aż oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn cały uhahahany Zaraz z nimi tańczyć chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orędowniku Klusek! ty jesteś jak zdrowie. Ile Cię trzeba wielbić, ta Kluska się dowie, Co w Twą niełaskę wpadnie. Dziś wielkość Twą i chwałę Widzę i opisuję, bo mam nadzieję, że literkę dostanę! |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 14.07.2017 22:46
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Tego mogłam się spodziewać po Nedelle w sumie. W zasadzie lubię język francuski, on ma w sobie dużo uroku. Ale nie jestem przekonana czy lubię go akurat w piosence.... taki mało melodyjny jest. Ale podoba mi się głos tego faceta, zwłaszcza jak chrypie, sam utwór też ciekawy, myślę, że może trafić do serduszka. No ale facet wymiata i tak. ma mój szacunek. Te takie wywijanie głosem, bajka. Ode mnie AMY LEE - Speak To Me https://www.youtu...B8ZsjMhy5M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 15.07.2017 17:18
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Ani Amy, ani samo Evanscence to nie był nigdy do końca mój typ muzyki, chociaż kiedyś wygrałam nawet płytę, haha. Natomiast kobieta ma naprawdę głos jak dzwon i zdarzyło mi się chyba ostatnio widzieć jakieś nagranie z koncertu, gdzie naprawdę daje radę. Dlatego chociaż piosenka nie jest w moim odczuciu jakaś rewelacyjna, to za umiejętności wokalne i to, że kobieta od lat robi swoje i po prostu przyjemnie się jej słucha, daję HIT. St Vincent - New York ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 18.07.2017 14:05
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
To teraz ja To nie jest chyba muzyka dla mnie, ja lubię tak z przytupem. Ale doceniam ciekawy głos i to, że faktycznie ta piosenka jest jakaś. Nie powiela typowego radiowego schematu, pewnie bym ją potem rozpoznała. Ale przyznaję się bez bicia, że bardziej mi się podoba zwrotka niż refren, ale może to właśnie przez ten głos. Bo refren mi się znowu zlewa. Ja bym dała tak 7,5/10 za głos, za samą piosenkę tak z 6/10. Ode mnie będzie monotematycznie hah Moon Trance - Lindsey Stirling https://www.youtu...dfZ9BXaNyE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 18.07.2017 22:25
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Kompletnie nie mój typ muzyki, zatem nie wiem za bardzo co powiedzieć. Teledysk jest... dziwny, ale jednocześnie pomysłowy i nawet zabawny Myślę, że utwór sprawdziłby się jako tło do halloweenowej zabawy zapewne w swoim gatunku to hit, ale ja raczej za taką muzyką nie przepadam...Krzysztof Krawczyk - Życia mała garść https://www.youtu...NyfiIwcjwA Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.07.2017 16:28
|
Nieładnie skrytykować Krawczyka, w ogóle nie mam nigdy serca źle mówić o tych polskich artystach, których piosenki są melodyjne i takie, że aż żal przełączyć. Nie jest to może utwór, który miałabym sama włączyć i sama słuchać, ale niezaprzeczalnie ma wartość, można się do niej przytulać i popłakać nad wspomnieniami. Nie potrafię ocenić, ale hit na pewno Ode mnie Atreyu - Lead Sails (And A Paper Anchor) Song https://www.youtu...j_Nc3UMvjk Jest to piosenka, którą kiedyś bardzo lubiłam, kiedy miałam akurat atak na taką muzykę. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 00:28
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Alette zawsze coś wynajdzie i zapoda, czego ja kompletnie nie znam i nawet nie wiem jak mam ocenić >; Podobało mi się, choć nie umiem to w "nic ubrać". Melodia do mnie naprawdę przemawia, a to chyba jest wciąż u mnie numer jeden. Wokal też w porządku, także przyjemnie się tego słuchało. Może nie gustuję w tego typu utworach, ale ta nuta mnie jakoś fajnie wyciszyła i rozluźniła (?) - daję takie solidne 8/10 HIT ode mnie: DEMPSEY X TUNE SEEKER - POLSKA NIEPODLEGŁA https://www.youtu...Go2kYsBtw8 Edytowane przez batalion_88 dnia 28.07.2017 00:33
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 28.07.2017 01:13
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
Jak zobaczyłam co to za piosenka to byłam szczerze załamana co zaraz będę słuchać. Najzwyczajniej w świecie nie potrafię słuchać piosenek o patriotyzmie, ale tym razem naprawdę mi się spodobała. Fajna melodia, tekst również. Zdecydowanie hit, ceniony na jakieś 8, może nawet 9, punktów w dziesięciopunktowej skali. A oglądając teledysk i widząc tych wszystkich ludzi szanujących i pamiętających o tych, którzy kiedyś walczyli o nasz kraj... Poważnie mnie to złapało za serce. Ja jednak spuszczę z tonu i wyślę Oasis - Don't look back in anger https://www.youtu...mpRLQZkTb8 DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 01:25
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
O.o. jakie to urocze ^^ co prawda nie w moich klimatach, ale melodia, tekst i teledysk mnie "kupiły" - nie znałem wcześniej (chyba, choć żadna nowość, bo muzykalny nie jestem< ) No i fajnie się tego słucha i całkiem dobrze, także nie ma czego się przyczepić. Jakoś mi się to kojarzy z miłością, spotkaniami, ale też serialem młodzieżowym ^^ no nic, dla mnie HIT, 9/10 dam coś z disco polo, więc jak ktoś tego nie cierpi, to nie polecam ode mnie - DENNIS - Marzenie https://www.youtu...21dtMZSPvw Edytowane przez batalion_88 dnia 28.07.2017 01:37
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 28.07.2017 01:58
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
Trafiłeś w mój czuły punkt. Melodia chociaż dla mnie za nudna trochę, sam tekst... Łał. Tak bardzo to czuję i rozumiem, że nawet nie wiem co mogę napisać o tej piosence. Z pewnością hit, ale... to wszystko. Naprawdę. Nie znałam tego wcześniej, dlatego dziękuję. Szukałam mojej dawnej ulubionej piosenki, ale nie pamiętam ani piosenkarza, ani tekstu, ani melodii, a tak bardzo pasowałaby nastrojowo... No nic, z mojej strony https://www.youtu...WJrPzAUzAs Jednak mam! Przypomniałam sobie! Maciej Silski - Gdy umiera dzień https://www.youtu...dBUqdm0Rww I w tym momencie bardzo chciałabym podziękować Fuer albo Alette, już szczerze nie pamiętam, bo dzięki jednej z nich poznałam tą piosenkę Edytowane przez Bad wolf dnia 28.07.2017 02:09
DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 09:56
|
O.o.o. super <3 w końcu znam, znam, znam ^^ Bardzo lubię ten utwór, teraz to Ty trafiłaś w mój czuły, punkt, kto wie czy nie najbardziej czuły ^^ Ten wokal od razu do mnie trafia, tekst, przesłanie i to wszystko, cała otoczka, a przede wszystkim melodia sprawiają, że jestem taki jak... zakochany nastolatek sprzed lat kilkunastu naprawdę mi się to podoba, dla mnie bezapelacyjny HIT i dziękuję, że dałaś tutaj ten utwór, mega fajne <3 HIT i maxa daję 10/10 ^^ ode mnie - Irydion - Biały Krzyż (znana pieśń) https://www.youtu...zIFtbjFbeo ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 28.07.2017 10:33
|
Znam, aczkolwiek wolę stare dobre wykonanie Klenczona ^^ Bardzo dobra pieść, przypominająca nam o zmarłych, o których nikt nie pamięta, albo nie chce pamiętać... Lubię, oczywiście bezapelacyjny hit, nie może być inaczej, a trzy linijki już chyba są więc jest dobrze ![]() Perfect - Objazdowe nieme kino https://www.youtu...02KSEbxK7I Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 28.07.2017 13:22
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie lubię Perfectu. Leci w radiu, to przełączam. Podchodzi mi tylko jedna ich piosenka, ale nie jest to ten utwór. Pewnie się narażam, ale uważam, że jest wiele polskich zespołów, które grają lepszą muzykę. Chociaż nie można odmówić wpływu Perfectu na polską scenę muzyczną. Jednakże utwór - shit. Arcade Fire - Everything Now ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 28.07.2017 22:12
|
Hmmm... nie jest to może coś, co sam bym sobie puścił, chociaż szanuję za gitarę, bo uwielbiam ten instrument, co z tego że jest właściwie wszędzie... Nie za bardzo wiem co na temat tego utworu można powiedzieć, dla mnie ani hit, ani shit, po prostu... coś Żadnych skrajnych emocji.Video - Ktoś nowy (polecam przede wszystkim teledysk, bo to on buduje ten utwór, bez niego to pusta piosenka o niczym) https://www.youtu...NOr1GxV8p0 Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Gryffindor

Ravenclaw

Slytherin
Ale HIT bez dwóch zdań!