Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
Yashenah |
Dodany dnia 12.07.2017 16:24
|
![]() Postów: 100 Dom: GryffindorPunkty: 1105 Ranga: Prefekt Naczelny Gryffindoru Data rejestracji: 28.06.17 |
O matko.. Despacito... Na pocz±tku by³o ok, ale teraz, gdy widzê w TV teledysk, to od razu prze³±czam. Nie cierpiê tej piosenki. Ja lubiê hiszpañski, ale ta piosenka mnie dra¿ni niesamowicie. Takie 2/10.. Je¶li chodzi o zespó³ The Who, to tylko niektóre piosenki lubiê. Akurat te, które dodawa³am z The Who to soundtracki z seriali. The Who - I can see for miles odpowiada serialowi CSI: Cyber. The Who - Who are you odpowiada serialowi CSI: Kryminalne Zagadki Las Vegas. Teraz z CSI: Kryminalne Zagadki Nowego Jorku czyli The Who - Baba O'Riley https://www.youtu...Y5rztWa1TM Jest kilka dróg, ale to od Ciebie zale¿y, któr± wybierzesz.
truth, freedom, hope and faith Nothing is true. Everything is permitted. |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 13.07.2017 18:13
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Muszê powiedzieæ, ¿e co¶ tam z CSI mi siê kiedy¶ obejrza³o, z roznych typow, czy tam Miami czy Las Vegas, no i przyznajê, ¿e znam tê piosenkê, któr± tu da³a¶, ale nigdy nie s³ucha³em jej w ca³o¶ci, ani nie wiedzia³em, ¿e jest to piosenka tego zespo³u, tak czy siak ode mnie Hit i ocena 8/10 Yuja Wang plays the Flight of the Bumble-Bee from Rimsky-Kor.mp4 https://m.youtube...yZPrrboTkY ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 14.07.2017 12:08
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Nie lubiê tego typu d¼wiêków, ale szacunek za nawalanie w te klawisze jak szalona. ¯e te¿ ona siê nie pomyli Za sam± umiejêtno¶æ tak szybkiego grania dajê HIT, chocia¿ w ogóle to do mnie nie przemawia i nie wiem jak mo¿na tego s³uchaæ. Ale to s± gusta a o nich siê nie dyskutuje. Ode mnie Niall Horan - Slow Hands https://www.youtu...BmNcLBaPUE 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 14.07.2017 14:36
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Muzyka klasyczna to jest co¶ co uwielbiam, i co koi mój umys³, tak¿e wiesz co do Twojej piosenki, to bardzo dobrze mi siê jej s³ucha³o, a¿ zaskoczony jestem, ¿e nie zna³em jej wcze¶niej, dam tutaj Hita i ocenê 9/10 ![]() A teraz ode mnie co¶, co mi siê bardzo spodoba³o ![]() Lang Lang - Liszt Hungarian Rhapsody No. 2 https://m.youtube...YO9gTmCJTE ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 14.07.2017 20:19
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
To jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo d³ugie Ca³o¶ci teraz nie wys³ucha³am, ale wiêkszo¶æ i ca³kiem fajne, jak to muzyka klasyczna, mo¿e lecieæ w tle i to bêdzie co¶ przyjemnego. Ogólnie zachwyca mnie talent tego go¶cia, to jak przekazuje emocje w muzyce i jak daje po klawiszach... poezja ![]() Daje mocne 8.5/10 ![]() To bêd±c w klimacie wiadomej sztuki Shakesphere'a: Magdalena Wasylik - Bojê siê https://www.youtu...tae4nEo65M ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 14.07.2017 20:51
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Nic, co wysz³o spod znaku Studia Accantus nie mo¿e byæ shitem, wszystko tam zrobione jest bardzo ³adnie. Tej piosenki s³ucha siê bardzo przyjemnie, ta dziewczyna ma wrêcz niesamowity g³os. Tekst... no có¿, Romeo i Julia to sztuka tak dobrze znana, ¿e jaka jest ka¿dy widzi Ale HIT bez dwóch zdañ!To ja te¿ dajê co¶ z teatru, a w³a¶ciwie z filmu na podstawie sztuki S. Wyspiañskiego. https://www.youtu...juaYcT17pk Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Nedelle |
Dodany dnia 14.07.2017 22:11
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 2 Postów: 1086 Dom: HufflepuffPunkty: 11317 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 26.08.14 |
I ja tego nigdy wcze¶niej nie s³ucha³am! Jerzy Stuhr jest super, uwielbiam go¶cia. Jakie to przyjemne dla ucha, ta muzyka, tekst i wokal. Po prostu hit! Scena te¿ jest bardzo zacna! Na pewno do³±czê to do playlisty "mêczenia muzyki", hihi! A ode mnie co¶, czego s³ucham na co dzieñ, bo mogê! https://www.youtu...hH4JA_ezv4 Daniel Lavoie jako C. Frollo w piosence z musicalu "Notre Dame de Paris" pod tytu³em "Être prêtre et aimer une femme" <3 Hic sunt leones "Z pokojem wspólnym Ravenclaw by³a taka fanowska teoria, ¿e uczniowie starszych roczników maj± tak bardzo gdzie¶ te zagadki (bo chc± po prostu wej¶æ do siebie, czy po co¶ jak mówili¶cie), ¿e odpowiadaj± na nie na olewkê. Przyk³adowo: - Co ma wspólnego budzik i wios³o? - Obu tych rzeczy nie powinno siê wsadzaæ sobie w du... - No.... w sumie racja. A pierwszoroczni patrz± wtedy na nich ze zgroz± i traktuj± jak bohaterów "Jeste¶my winni Szeregowemu przeprosiny. Szkoda, ¿e nie pieni±dze! Co to jest? B³yszczy i jest niepokoj±co du¿e! Na pierwszy rzut oka to krystaliczny wêgiel. Wynik oddzia³ywania ci¶nienia i wysokiej temperatury. Kowalski! W prostych ¿o³nierskich s³owach! Inaczej najlepszy przyjaciel kobiety. Paralizator? Life's a piece of shit When you look at it Life's a laugh and death's a joke, it's true You'll see it's all a show Keep 'em laughin' as you go Just remember that the last laugh is on you ![]() Có¿ za draka, jaka farsa Knedel nam odwala dansa Sznejp a¿ oczy swe przeciera. gdy do niego ta dociera. Kluska bierze Sznejpa w tany Slughorn ca³y uhahahany Zaraz z nimi tañczyæ chce a to wszystko sen, hehe - SQ <3 ![]() Knedlu! Orêdowniku Klusek! ty jeste¶ jak zdrowie. Ile Ciê trzeba wielbiæ, ta Kluska siê dowie, Co w Tw± nie³askê wpadnie. Dzi¶ wielko¶æ Tw± i chwa³ê Widzê i opisujê, bo mam nadziejê, ¿e literkê dostanê! |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 14.07.2017 22:46
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Tego mog³am siê spodziewaæ po Nedelle w sumie. W zasadzie lubiê jêzyk francuski, on ma w sobie du¿o uroku. Ale nie jestem przekonana czy lubiê go akurat w piosence.... taki ma³o melodyjny jest. Ale podoba mi siê g³os tego faceta, zw³aszcza jak chrypie, sam utwór te¿ ciekawy, my¶lê, ¿e mo¿e trafiæ do serduszka. No ale facet wymiata i tak. ma mój szacunek. Te takie wywijanie g³osem, bajka. Ode mnie AMY LEE - Speak To Me https://www.youtu...B8ZsjMhy5M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 15.07.2017 17:18
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Ani Amy, ani samo Evanscence to nie by³ nigdy do koñca mój typ muzyki, chocia¿ kiedy¶ wygra³am nawet p³ytê, haha. Natomiast kobieta ma naprawdê g³os jak dzwon i zdarzy³o mi siê chyba ostatnio widzieæ jakie¶ nagranie z koncertu, gdzie naprawdê daje radê. Dlatego chocia¿ piosenka nie jest w moim odczuciu jaka¶ rewelacyjna, to za umiejêtno¶ci wokalne i to, ¿e kobieta od lat robi swoje i po prostu przyjemnie siê jej s³ucha, dajê HIT. St Vincent - New York ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 18.07.2017 14:05
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
To teraz ja To nie jest chyba muzyka dla mnie, ja lubiê tak z przytupem. Ale doceniam ciekawy g³os i to, ¿e faktycznie ta piosenka jest jaka¶. Nie powiela typowego radiowego schematu, pewnie bym j± potem rozpozna³a. Ale przyznajê siê bez bicia, ¿e bardziej mi siê podoba zwrotka ni¿ refren, ale mo¿e to w³a¶nie przez ten g³os. Bo refren mi siê znowu zlewa. Ja bym da³a tak 7,5/10 za g³os, za sam± piosenkê tak z 6/10. Ode mnie bêdzie monotematycznie hah Moon Trance - Lindsey Stirling https://www.youtu...dfZ9BXaNyE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 18.07.2017 22:25
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Kompletnie nie mój typ muzyki, zatem nie wiem za bardzo co powiedzieæ. Teledysk jest... dziwny, ale jednocze¶nie pomys³owy i nawet zabawny My¶lê, ¿e utwór sprawdzi³by siê jako t³o do halloweenowej zabawy zapewne w swoim gatunku to hit, ale ja raczej za tak± muzyk± nie przepadam...Krzysztof Krawczyk - ¯ycia ma³a gar¶æ https://www.youtu...NyfiIwcjwA Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.07.2017 16:28
|
Nie³adnie skrytykowaæ Krawczyka, w ogóle nie mam nigdy serca ¼le mówiæ o tych polskich artystach, których piosenki s± melodyjne i takie, ¿e a¿ ¿al prze³±czyæ. Nie jest to mo¿e utwór, który mia³abym sama w³±czyæ i sama s³uchaæ, ale niezaprzeczalnie ma warto¶æ, mo¿na siê do niej przytulaæ i pop³akaæ nad wspomnieniami. Nie potrafiê oceniæ, ale hit na pewno Ode mnie Atreyu - Lead Sails (And A Paper Anchor) Song https://www.youtu...j_Nc3UMvjk Jest to piosenka, któr± kiedy¶ bardzo lubi³am, kiedy mia³am akurat atak na tak± muzykê. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 00:28
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Alette zawsze co¶ wynajdzie i zapoda, czego ja kompletnie nie znam i nawet nie wiem jak mam oceniæ >; Podoba³o mi siê, choæ nie umiem to w "nic ubraæ". Melodia do mnie naprawdê przemawia, a to chyba jest wci±¿ u mnie numer jeden. Wokal te¿ w porz±dku, tak¿e przyjemnie siê tego s³ucha³o. Mo¿e nie gustujê w tego typu utworach, ale ta nuta mnie jako¶ fajnie wyciszy³a i rozlu¼ni³a (?) - dajê takie solidne 8/10 HIT ode mnie: DEMPSEY X TUNE SEEKER - POLSKA NIEPODLEG£A https://www.youtu...Go2kYsBtw8 Edytowane przez batalion_88 dnia 28.07.2017 00:33
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 28.07.2017 01:13
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
Jak zobaczy³am co to za piosenka to by³am szczerze za³amana co zaraz bêdê s³uchaæ. Najzwyczajniej w ¶wiecie nie potrafiê s³uchaæ piosenek o patriotyzmie, ale tym razem naprawdê mi siê spodoba³a. Fajna melodia, tekst równie¿. Zdecydowanie hit, ceniony na jakie¶ 8, mo¿e nawet 9, punktów w dziesiêciopunktowej skali. A ogl±daj±c teledysk i widz±c tych wszystkich ludzi szanuj±cych i pamiêtaj±cych o tych, którzy kiedy¶ walczyli o nasz kraj... Powa¿nie mnie to z³apa³o za serce. Ja jednak spuszczê z tonu i wy¶lê Oasis - Don't look back in anger https://www.youtu...mpRLQZkTb8 DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 01:25
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
O.o. jakie to urocze ^^ co prawda nie w moich klimatach, ale melodia, tekst i teledysk mnie "kupi³y" - nie zna³em wcze¶niej (chyba, choæ ¿adna nowo¶æ, bo muzykalny nie jestem< ) No i fajnie siê tego s³ucha i ca³kiem dobrze, tak¿e nie ma czego siê przyczepiæ. Jako¶ mi siê to kojarzy z mi³o¶ci±, spotkaniami, ale te¿ serialem m³odzie¿owym ^^ no nic, dla mnie HIT, 9/10 dam co¶ z disco polo, wiêc jak kto¶ tego nie cierpi, to nie polecam ode mnie - DENNIS - Marzenie https://www.youtu...21dtMZSPvw Edytowane przez batalion_88 dnia 28.07.2017 01:37
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 28.07.2017 01:58
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
Trafi³e¶ w mój czu³y punkt. Melodia chocia¿ dla mnie za nudna trochê, sam tekst... £a³. Tak bardzo to czujê i rozumiem, ¿e nawet nie wiem co mogê napisaæ o tej piosence. Z pewno¶ci± hit, ale... to wszystko. Naprawdê. Nie zna³am tego wcze¶niej, dlatego dziêkujê. Szuka³am mojej dawnej ulubionej piosenki, ale nie pamiêtam ani piosenkarza, ani tekstu, ani melodii, a tak bardzo pasowa³aby nastrojowo... No nic, z mojej strony https://www.youtu...WJrPzAUzAs Jednak mam! Przypomnia³am sobie! Maciej Silski - Gdy umiera dzieñ https://www.youtu...dBUqdm0Rww I w tym momencie bardzo chcia³abym podziêkowaæ Fuer albo Alette, ju¿ szczerze nie pamiêtam, bo dziêki jednej z nich pozna³am t± piosenkê Edytowane przez Bad wolf dnia 28.07.2017 02:09
DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 09:56
|
O.o.o. super <3 w koñcu znam, znam, znam ^^ Bardzo lubiê ten utwór, teraz to Ty trafi³a¶ w mój czu³y, punkt, kto wie czy nie najbardziej czu³y ^^ Ten wokal od razu do mnie trafia, tekst, przes³anie i to wszystko, ca³a otoczka, a przede wszystkim melodia sprawiaj±, ¿e jestem taki jak... zakochany nastolatek sprzed lat kilkunastu naprawdê mi siê to podoba, dla mnie bezapelacyjny HIT i dziêkujê, ¿e da³a¶ tutaj ten utwór, mega fajne <3 HIT i maxa dajê 10/10 ^^ ode mnie - Irydion - Bia³y Krzy¿ (znana pie¶ñ) https://www.youtu...zIFtbjFbeo ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 28.07.2017 10:33
|
Znam, aczkolwiek wolê stare dobre wykonanie Klenczona ^^ Bardzo dobra pie¶æ, przypominaj±ca nam o zmar³ych, o których nikt nie pamiêta, albo nie chce pamiêtaæ... Lubiê, oczywi¶cie bezapelacyjny hit, nie mo¿e byæ inaczej, a trzy linijki ju¿ chyba s± wiêc jest dobrze ![]() Perfect - Objazdowe nieme kino https://www.youtu...02KSEbxK7I Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 28.07.2017 13:22
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie lubiê Perfectu. Leci w radiu, to prze³±czam. Podchodzi mi tylko jedna ich piosenka, ale nie jest to ten utwór. Pewnie siê nara¿am, ale uwa¿am, ¿e jest wiele polskich zespo³ów, które graj± lepsz± muzykê. Chocia¿ nie mo¿na odmówiæ wp³ywu Perfectu na polsk± scenê muzyczn±. Jednak¿e utwór - shit. Arcade Fire - Everything Now ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 28.07.2017 22:12
|
Hmmm... nie jest to mo¿e co¶, co sam bym sobie pu¶ci³, chocia¿ szanujê za gitarê, bo uwielbiam ten instrument, co z tego ¿e jest w³a¶ciwie wszêdzie... Nie za bardzo wiem co na temat tego utworu mo¿na powiedzieæ, dla mnie ani hit, ani shit, po prostu... co¶ ¯adnych skrajnych emocji.Video - Kto¶ nowy (polecam przede wszystkim teledysk, bo to on buduje ten utwór, bez niego to pusta piosenka o niczym) https://www.youtu...NOr1GxV8p0 Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Gryffindor

Ravenclaw

Slytherin
Ale HIT bez dwóch zdañ!