Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 18.11.2017 16:47
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Hithithithit. Do tego nie da siê nie tañczyæ ani pod¶piewywaæ pod nosem. Bardzo boli mnie ty³ek o to, ¿e nie mogê byæ na koncercie She Past Away - Kasvetli Kutlama https://www.youtu...y2x_kHCy4w Glanek, jopro - jak zwa³, tak zawa³ ![]() Je¿eli jeste¶ amatorem (lub amatork±) twórczo¶ci Borszewicza, to mo¿emy siê o¿eniæ |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 20.11.2017 11:35
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Ojacie, klimat rodem z Castle Party . Bardzo lubiê gotycki typ muzyki i przypisane mu takie wokale 'z g³êbi±'. Ten zespó³ mi konkretnie przypomina Sisters of Mercy (a¿ sobie w³±czy³am), a to jedna z moich gimnazjalnych mi³o¶ci. Ogólnie kawa³ek ¶wietny, 9/10. hit.Melanie Martinez - Mad Hatter https://www.youtu...4UjShXZbD0 >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 17.12.2017 13:17
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Teledysk jest mocno dziwny, to po pierwsze. Sama muzyka jest okej, my¶lê, ¿e gdybym s³ucha³a w radio, to bym zwróci³a na ten utwór uwagê. Z jednej strony ma chyba siê wpasowaæ w nurt muzyki popularnej i radiowej, a z drugiej co¶ w tej piosence jest ciekawego. Nic wybitnego mo¿e, ale jest to ciekawe i wpada w ucho. Tak¿e dajê HIT. Przypomnia³am sobie dzisiaj o istnieniu zespo³u, który lubi³am w gimnazjum, a ¿e to polskie, to wrzucê, a co. Muchy - Zamarzam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 29.12.2017 01:48
|
![]() Pochwa³y: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Bardzo krótki utwór, nie jestem przyzwyczajona do dwuminutówek kompletnie. W brzmieniu co¶ pomiêdzy happysad a myslovitz, ale w³a¶nie d³ugo¶æ tego utworu mi strasznie przeszkadza³a, tak jakby czego¶ brakowa³o - zachwytu, rozwiniêcia, podsumowania, czegokolwiek. 2 minuty to niesamowicie ma³o :< Tak¿e takie 5/10. Bo urwa³o mi w±tek, ot. Alessia Cara - Here https://www.youtu...Kp2CrfmVfw >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 09.01.2018 20:28
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Nigdy nie s³ysza³em o tej wokalistce (co za zaskoczenie... ), ale powiem, ¿e ma naprawdê ¶wietny g³os Piosenka wydaje mi siê byæ ca³kiem w porz±dku, chocia¿ to absolutnie nie moje klimaty, jest te¿ mimo wszystko do¶æ monotonna... Teledysk nie jest z³y, tylko ta gra ¶wiat³em jest momentami przesadzona. Takie 5/10.XIX-wieczna pie¶ñ nacjonalistów niemieckich, ¿eby tekst by³ zrozumia³y wrzucam wersjê z angielskimi napisami. Was ist des Deutschen Vaterland? Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 14.01.2018 19:55
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Przyznam siê szczerze, ¿e mi to nie podchodzi. ¯eby siê dobrze zrozumieæ - ja nie bêdê teraz oceniaæ kontekstu historycznego, bo po jednym utworze i bez dok³adnej analizy, nie czujê siê kompetentna do takich os±dów. Natomiast pod wzglêdem muzycznym, ten utwór mnie ani grzeje ani ziêbi, jest po prostu ¿aden. Tekst nie nosi w sobie niczego, co by mog³o mn± poruszyæ i pewnie wynika to w du¿ej mierze z tego, ¿e ja nie jestem ani Niemk± ani ¿adn± pochodn± Niemców i mnie to w ogóle nie dotyczy. Poza tym jak porównujê to do polskich pie¶ni patriotycznych, to trochê s³abizna. Dlatego, z ca³ym szacunkiem, dla mnie shit. Ode nie Lindsey Stirling : Shatter Me w wersji akustycznej https://www.youtu...PcWjq3I8Do ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 18.01.2018 10:48
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Ja Lindsey szanujê i nigdy o niej z³ego s³owa nie powiem. Wersja nie-akustyczna ma na pewno wiêcej ozdobników, ale nie wiem czy akustyczna nie jest po prostu bardziej emocjonalna. Wszystko w³a¶ciwie co Sitrling wypuszcza jest piêkne, tutaj nie jest inaczej. Nie s³ucham mo¿e takiej muzyki na co dzieñ, ale czasem lubiê, a skrzypce to w ogóle mi³o¶æ. Dlatego HIT. Sama siê sobie dziwiê, ale: Diplo - Get it right (ft. Mø ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 19.01.2018 13:59
|
No i w sumie pierwszy raz nie za bardzo wiem, co napisaæ. Bo w sumie jakie¶ z³e to-to nie jest, na co dzieñ nie s³ucham takiej muzyki, ale w radio by mi nie przeszkadza³o. Natomiast wystêpuje tu ten schemat z wspó³czesnej muzyki popularnej/klubowej (?) czyli tekst - chwytliwy bicik - tekst, który jest ju¿ tak utarty, ¿e zwyczajnie mnie nudzi. I na minus te¿, ¿e wczoraj w³±czy³am to raz, ale zupe³nie nie zapamiêta³am i dzisiaj ods³ucha³am ponownie. Na plus piêkna oryginalna barwa g³osu wokalistki i ten ¶mieszny taniec z teledysku. 6-/10. Krzysztof Zalewski - Luka https://www.youtu...4M7pBiSB7A >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 19.01.2018 19:04
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Ju¿ po pierwszej minucie potrafiê okre¶liæ typ muzyki, wedle mojej w³asnej klasyfikacji. A jest to "szanujê, nie s³ucham". Ch³opak wydaje siê utalentowany, piosenka nie przypomina otaczaj±cej nas z ka¿dej strony papki, chocia¿ mocno mi kogo¶ przypomina... Podsiad³o? Tak czy inaczej - sama tego bym nie w³±czy³a, a gdyby za du¿o w radiu lecia³o, to pewnie bym znienawidzi³a i pod¶piewywa³a jednocze¶nie. Dlatego oceni³abym na 6/10. Ode mnie Incura - I'd Give Anything https://www.youtu...knnCOS262E ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 19.01.2018 19:11
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Móg³bym w sumie napisaæ to samo, co Alette napisa³a wy¿ej- "szanujê, nie s³ucham". Chocia¿ muszê przyznaæ, ¿e ca³kiem ciekawie (a w ka¿dym razie niecodziennie) zrobiony jest teledysk. Sama piosenka równie¿ wydaje siê ca³kiem dobra, niczego siê nie czepiam, ale czy sam bym to w³±czy³? Raczej nie. Takie 7/10. Lorenzo "Jovanotti" Cherubini- Tanto tanto tanto Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 19.01.2018 19:46
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
Hmmm dziwne to Choæ ogólnie lubiê projekty z jakim¶ lepszym zamys³em to jednak, to co¶ do mnie nie trafia. Takie niby rap/niby dico/niby co¶ tam, a w efekcie nic speszjal. Wiêc niestety SHIT.Ode mnie leci musical, z ¿artobliw± tre¶ci± : It Ain't Necessarily So from Porgy and Bess https://www.youtu...P5O_NUhrK0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarahis ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 19.01.2018 19:58
|
Musical! Dawno ju¿ ¿adnego tutaj nie by³o, a szkoda, bo strasznie je lubiê Ten by³... dziwny Ale dziwny w tym dobrym sensie. Tak nienormalny, ¿e a¿ ¶mieszny, serio I nie za bardzo wiem co innego móg³bym jeszcze tutaj powiedzieæ... Te¿ takie 7/10 ![]() ¯eby nie by³o- tekst napisa³ sam Julian Tuwim Aktorzy z teatru Roma- Ca³ujcie mnie wszyscy w dupê Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 29.01.2018 20:25
|
Hm... nie umia³abym daæ Romie shit. Tym bardziej ¿e jest to w³a¶nie tak typowo musicalowe, gdzie jest w muzyce opowiedziana jaka¶ historia. Natomiast nie bêdê ukrywaæ, ¿e nie jest to co¶, czego s³ucha³abym sama z siebie. Chocia¿ strasznie podoba³ mi siê ten fragment "i wy o których zapomnia³em lub pomin±³em was przez lito¶æ" Wychodzi na to, ¿e w sumie wszyscy maj± ich poca³owaæ w dupê i ju¿ haha. Ale muzycznie - tak normalnie. Innymi s³owy dajê tak 7/10, za fajny pomys³, za fajny, buntowniczy tekst i za wykonawców. Ode mnie klasyk Piotr Czajkowski z "Dziadka do orzechów "pas de deux". https://www.youtu...R5USHu6D6U ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 29.01.2018 20:31
|
Nigdy nie powiedzia³bym o muzyce klasycznej, ¿e jest shitem. Ten akurat kawa³ek jest przecudowny, je¶li chcemy siê uspokoiæ. Nie znam "Dziadka do orzechów", spodziewa³em siê trochê innego fragmentu, no ale ten te¿ bardzo mi siê podoba. Mo¿na s³uchaæ tego przy zamkniêtych oczach i wczuæ siê w ten niepowtarzalny klimat... Hit. Czes³aw Niemen - Wspomnienie Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 29.01.2018 20:57
|
Nie umiem daæ Nimenowi mniej ni¿ 7, bo to jest niesamowity g³os, z niesamowitym repertuarem. Nie bêdê k³amaæ, ¿e s³ucham tej piosenki sama z siebie, ale jak leci, to pod¶piewujê i zawsze jest mi tak b³ogo. Bo ona ma w sobie co¶ magicznego, takiego uderzaj±cego we wra¿liwo¶ci. Dlatego takie 8+/10 Szczególnie podoba mi siê tutaj to takie przeci±ganie sylab, co jest bardzo charakterystyczne dla tego wokalisty. Je¶li poprawnie siê wyrazi³am, bo technicznie na muzyce siê nie znam. Ode mnie Nothing But Thieves - Amsterdam https://www.youtu...2zcG3bcuMI ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 29.01.2018 20:59
|
Mam takie dziwne wra¿enie, ¿e ju¿ kiedy¶ kto¶ wrzuca³ tutaj tê piosenkê Ale ca³kiem mi siê podoba, nawet je¶li nie jest to co¶ czego s³ucham. Taki soft rock, czy te¿ co¶ z pogranicza rocka i popu, nie wiem jak to zakwalifikowaæ. Ca³kiem fajne brzmienie, ale to raczej nie jest to co rzuca mnie na kolana. Takie 5,5/10. Jacek Kaczmarski, Przemys³aw Gintrowski i Zbigniew £apiñski - Siedem grzechów g³ównych Obrazy, którymi inspirowali siê autorzy: https://www.wykop...AlzPZG.jpg https://www.metmu...73.209.jpg Edytowane przez gordian119 dnia 29.01.2018 21:08
Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 01.02.2018 13:24
|
Przyznam, ¿e nigdy nie rozumia³am fenomenu Kaczmarskiego, ale to chyba po prostu dlatego, ¿e nie jestem z epoki, dla której te teksty s± a¿ tak znacz±ce. Nie jest to w ogóle muzyka, której s³ucha³am kiedykolwiek i któr± bym sobie z w³asnej nieprzymuszonej woli w³±czy³a. Gdyby lecia³o w radio, to pewnie te¿ bym prze³±czy³a. Doceniam wp³yw Kaczmarskiego na polsk± kulturê, ale no nie jest to co¶ dla mnie. St. Vincent - Slow disco ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 01.02.2018 15:00
|
![]() Pochwa³y: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Nie wiem czy to celowy zabieg, ale sam pocz±tek to jak Katy Perry. To moje pierwsze ods³uchanie tej piosenki i choæ g³os sam w sobie mi siê podoba to niestety gatunek zupe³nie mi nie odpowiada. Nie umiem siê odnale¼æ w tego typie muzyki, ale to mo¿e ja jestem dziwna. ![]() https://www.youtu...IA_vrBDC1g Cze¶æ wszystkim! Tak naprawdê to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotka³y siê na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnê³y w ciebie ¿ycie Portret upamiêtniaj±cy s³ynna bitwê na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 01.02.2018 15:19
|
Nie lubiê repertuaru Eda Sheerana (mo¿e poza kszta³t of you, to mo¿e byæ), wiêc od pocz±tku by³am negatywnie nastawiona. No i niestety w tym wykonaniu te¿ mnie ten utwór nie powala. To znaczy tak, g³osy ³adne, szczególnie pana (pani raczej przeciêtny i trudny do zapamiêtania), ale nudne to to jak flaki z olejem. Nie shit, nie hit, nic specjalnego. Jelonek - Funeral of Provincial Vampire https://www.youtu...YC_d0Ey0hA >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 01.02.2018 15:29
|
![]() Pochwa³y: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to siê u¶miechnê Data rejestracji: 13.05.07 |
Takie to dosyæ nudnawe. W momencie gdy siê trochê rozkrêci³o, zaczê³o mi siê podobaæ, ale potem znów tempo by³o niemal jednostajne, wiêc, no, trochê siê znudzi³am ;D Mimo wszystko ca³kiem przyjemne d¼wiêki smyczkowe. Jednak na pewno nie wróci³abym do tego utworu sama z siebie. Trzeba Was trochê rozruszaæ i daæ co¶ bardziej energetycznego ;> The O'Reillys and the Paddyhats - Fair Old Lady Pamiêtaj chemiku m³ody, komentuj ficki lub zmieñ siê w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoli³em aby szko³a przeszkadza³a mi w edukacji. Zawsze mia³am szczê¶cie. I znów bêdê je mieæ. Krew na twoich rêkach, Falka, Krew na twej sukience P³oñ, p³oñ, Falka, za twe zbrodnie Sp³oñ i skonaj w mêce! Trochê wstyd, ale có¿, zas³u¿y³am ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

marie90

Ravenclaw
Slytherin
. Bardzo lubiê gotycki typ muzyki i przypisane mu takie wokale 'z g³êbi±'. Ten zespó³ mi konkretnie przypomina Sisters of Mercy (a¿ sobie w³±czy³am), a to jedna z moich gimnazjalnych mi³o¶ci. Ogólnie kawa³ek ¶wietny, 9/10. hit.

Hufflepuff

Gryffindor