Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Niedoceniane postacie
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 26.09.2016 14:29
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
tak sobie my¶lê nad tym tematem i dosz³am do wniosku, ¿e niedocenione w Hogwarcie osoby to osoby mieszkaj±ce w Ravenclawie i Hufflepuffie. nic dziwnego, ¿e ludzie nie lubi± osób z Gryffindoru, bo w ksi±¿kach i w filmach zosta³y jedynie jako¶ przedstawione. reszta jest bo jest co mi siê bardzo nie podoba, bo gdyby nie dodatkowe teksty poza ksi±¿kami to nawet by nie by³o wiadomo gdzie jest pokój wspólny Puchonów. przeceniony jest ca³y Harry Potter. taki pod szczê¶liw± gwiazd± urodzony. nie przepadam za nim. wszyscy siê nim zachwycaj± jaki to on m±dry i odwa¿ny i czego to on nie dokona³. prawda jest taka, ze zawsze mia³ pomoc, ale nie przecie¿ on jest najlepszy. ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.09.2016 14:34
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Wioletta napisa³(a): tak sobie my¶lê nad tym tematem i dosz³am do wniosku, ¿e niedocenione w Hogwarcie osoby to osoby mieszkaj±ce w Ravenclawie i Hufflepuffie. nic dziwnego, ¿e ludzie nie lubi± osób z Gryffindoru, bo w ksi±¿kach i w filmach zosta³y jedynie jako¶ przedstawione. reszta jest bo jest co mi siê bardzo nie podoba, bo gdyby nie dodatkowe teksty poza ksi±¿kami to nawet by nie by³o wiadomo gdzie jest pokój wspólny Puchonów. przeceniony jest ca³y Harry Potter. taki pod szczê¶liw± gwiazd± urodzony. nie przepadam za nim. wszyscy siê nim zachwycaj± jaki to on m±dry i odwa¿ny i czego to on nie dokona³. prawda jest taka, ze zawsze mia³ pomoc, ale nie przecie¿ on jest najlepszy. Uwielbiam, kocham takie teksty. A o kim jest ta ksi±¿ka? No chyba o Harrym Potterze. I gadka, ¿e zawsze mia³ pomoc to zwyk³a niewiedza lub niedoczytanie. Bo zawsze w ostatecznym i najwa¿niejszym momencie on by³ sam i sam sobie ze wszystkim radzi³. Nie ma to czytaæ ksi±¿kê o Potterze i go nie lubiæ. To jak czytaæ Bibliê 15 razy i uwa¿aæ, ¿e Bóg to taki s³aby gostek ogólnie. A co do tych ludzi z domów to w sumie po co nam wiedza o Puchonach i Krukonach, kiedy najwa¿niejsze postacie by³y w Gryffindorze i Slytherynie... ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Vestanaros |
Dodany dnia 26.09.2016 14:35
|
![]() Postów: 86 Dom: HufflepuffPunkty: 241 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 17.09.16 |
blad logiczny napisa³(a): Oczywi¶cie zgadzam siê z wiêkszo¶ci± powy¿szych opinii, ze najbardziej niedoceniane postacie to Ron i Neville. Szczególnie, w filmach. Rona przedstawiono, w nich nieomal jako g³upka, a Neville niemal nie istnieje, a je¶li ju¿ to jako t³o dla "wspania³ego Harry'ego", albo kelner na przyjêciu u Slughorna. Jako¶ nie bardzo rozumiem na czym niby mia³oby polegaæ owo niedocenianie Fleur. Za osobê bardzo niedocenian± uwa¿am jednak Lunê. W filmach to ju¿ tragedia i wrêcz chwilami przedstawiona jako rozmarzona wariatka. Tymczasem to bardzo zdolna osoba z wieloma dziwactwami, które s± "zas³ug±" jej rodziców, szczególnie ojca. Przeceniany jest oczywi¶cie Draco co wypunktowali poprzednicy. Tutaj jednak niedoceniani s± pozostali ¦lizgoni, tak jakby by³ tylko Draco i jego podw³adni, a reszta to t³o dla jego "wspania³o¶ci". Luny szczególnie nie uwa¿am za niedocenian± postaæ, wg. mnie by³o jej du¿o (tylko nie my¶lcie ¿e jej nie lubiê czy co¶ ). Wbrew pozorom Luna by³a naprawdê bardzo m±dra, pomijaj±c jej wiarê w dziwactwa ojca. By³a mi³a i pomocna-za to kocha j± wiêkszo¶æ fanów HP.Draco nie znoszê, tak jak napisa³am na pocz±tku tematu-jego fankami s± g³ównie fanki samego aktora, a nie postaci. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 26.09.2016 14:40
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
Uwielbiam, kocham takie teksty. A o kim jest ta ksi±¿ka? No chyba o Harrym Potterze. I gadka, ¿e zawsze mia³ pomoc to zwyk³a niewiedza lub niedoczytanie. Bo zawsze w ostatecznym i najwa¿niejszym momencie on by³ sam i sam sobie ze wszystkim radzi³. Nie ma to czytaæ ksi±¿kê o Potterze i go nie lubiæ. To jak czytaæ Bibliê 15 razy i uwa¿aæ, ¿e Bóg to taki s³aby gostek ogólnie. A co do tych ludzi z domów to w sumie po co nam wiedza o Puchonach i Krukonach, kiedy najwa¿niejsze postacie by³y w Gryffindorze i Slytherynie... Mo¿e Ty lubisz wyidealizowane postacie g³ówne. Które ciesz± siê sympati± praktycznie ka¿dego. S± najm±drzejsze itd. Ja nie. A jeszcze jak dosz³o, ¿e ta postaæ sama tak o sobie my¶li to wybacz, ale mi siê to nie podoba, i nie bêdê mówiæ jak to nie kocham Harry'ego Pottera. I nie bêdê wszystkiego zawdziêczaæ jemu. Co do innych domów skoro nie s± wa¿ne to po co w ogóle s±? Mog³y by byæ tylko dwa i spoko, ale jak ju¿ s± to chcia³abym wiedzieæ po co i dlaczego. ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
Catherine Black |
Dodany dnia 26.09.2016 14:41
|
![]() Postów: 97 Dom: HufflepuffPunkty: 2194 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 11.08.16 |
Haha chêtnie przeczyta³abym historiê ¿ycia Filcha (i co¶ dlaczego tak kocha pani± Norris )A co do Rona to te¿ uwa¿am, ¿e jest bardzo niedocenian± postaci± szczególnie w roli przyjaciela, bo w tej by³ niezast±piony, nawet je¶li czasami trochê zazdrosny (ale w koñcu jak nie byæ zazdrosnym je¶li trzyma siê z tym s³ynnym Harrym Potterem). Co do tego czy zas³uguje na Hermionê to uwa¿am, ¿e pytanie jest ¼le sformuowane, bo ja zapyta³abym raczej jak do tego dosz³o, skoro przez 6 czê¶ci zachowywali siê jak pies z kotem. |
|
|
|
Vestanaros |
Dodany dnia 26.09.2016 14:44
|
![]() Postów: 86 Dom: HufflepuffPunkty: 241 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 17.09.16 |
Ale ksi±¿ki nosz± tytu³ "Harry Potter i...." wiêc dlaczego uwa¿asz go za przecenian± postaæ? Wcale nie by³ wyidealizowany, jego wady i s³abo¶ci by³y wyra¼nie pokazane, wiêc wyja¶nij mi o co chodzi. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.09.2016 14:51
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Wioletta napisa³(a): Uwielbiam, kocham takie teksty. A o kim jest ta ksi±¿ka? No chyba o Harrym Potterze. I gadka, ¿e zawsze mia³ pomoc to zwyk³a niewiedza lub niedoczytanie. Bo zawsze w ostatecznym i najwa¿niejszym momencie on by³ sam i sam sobie ze wszystkim radzi³. Nie ma to czytaæ ksi±¿kê o Potterze i go nie lubiæ. To jak czytaæ Bibliê 15 razy i uwa¿aæ, ¿e Bóg to taki s³aby gostek ogólnie. A co do tych ludzi z domów to w sumie po co nam wiedza o Puchonach i Krukonach, kiedy najwa¿niejsze postacie by³y w Gryffindorze i Slytherynie... Mo¿e Ty lubisz wyidealizowane postacie g³ówne. Które ciesz± siê sympati± praktycznie ka¿dego. S± najm±drzejsze itd. Ja nie. A jeszcze jak dosz³o, ¿e ta postaæ sama tak o sobie my¶li to wybacz, ale mi siê to nie podoba, i nie bêdê mówiæ jak to nie kocham Harry'ego Pottera. I nie bêdê wszystkiego zawdziêczaæ jemu. Co do innych domów skoro nie s± wa¿ne to po co w ogóle s±? Mog³y by byæ tylko dwa i spoko, ale jak ju¿ s± to chcia³abym wiedzieæ po co i dlaczego. Kiedy Harry powiedzia³, ¿e my¶li, ¿e jest najlepszy, najm±drzejszy i najwspanialszy? Mo¿e chodzi Ci o ten moment kiedy Ron zostaje prefektem a on nie? Sam siê zgani³ za to, ze tak pomy¶la³, poza tym ka¿dy z nas ma w sobie trochê zazdro¶ci, to dlaczego nie Harry? To czyni go bardziej ludzkim, moim zdaniem. No i ja Ci nie ka¿ê kochaæ g³ownego bohatera ksi±¿ki. Nie, nie. Zwracam tylko uwagê na to, jak mo¿na czytaæ ksi±zkê, w której na ka¿dej stronie wystêpujê ten¿e bohater i pa³aæ do niego niechêci±. Ja bym odrzuci³a seriê po pierwszej czê¶ci. Poza tym Harry nie jest wyidealizowany. Jest normalny na ile siê da ale jest te¿ bohaterem ¶wiata czarodziejów, wiêc nie wiem na co licz± osoby, któe go nie lubi±? ¯e spadnie z mostu w 3. czê¶ci a potem bez niego bêdzie lepiej?![]() Po co sa dwa pozosta³e domy? Bo Hogwart za³o¿y³o czworo osbników, z których ka¿dy chia³ mieæ swój dom w Hogwarcie... To, ¿e nie ma w nioch super wa¿nych postaci, nie znaczy, ¿e nie musz± wystêpowaæ w ksi±¿ce. Bez sensu pytanie w ogóle. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 26.09.2016 14:53
|
Vestanaros napisa³(a): Ale ksi±¿ki nosz± tytu³ "Harry Potter i...." wiêc dlaczego uwa¿asz go za przecenian± postaæ? Wcale nie by³ wyidealizowany, jego wady i s³abo¶ci by³y wyra¼nie pokazane, wiêc wyja¶nij mi o co chodzi. Dok³adnie "Harry Potter i.. " szkoda, ¿e czasami te i jest ma³o zauwa¿alne, zw³aszcza je¶li chodzi o postaæ, ale to nie o tym mam zamiar. Uwa¿am tak, bo wed³ug mnie tak jest. Najlepiej lata na miotle, najlepszy szukaj±cy, najlepszy dowódca choæ inni nawet nie maj± szansy sprawdzenia siê w tej roli, we wszystkim wszyscy go s³uchaj± nawet jak nie ma racji. Chwilami siê zastanawiam czy on nie by³ Bogiem w Hogwarcie. Wyró¿niany na ka¿dym kroku. A jego zachowanie w Zakonie Feniksa, ¿e do wszystkiego doszed³ sam to ju¿ w ogóle. Dla Ciebie nie jest przeceniony, a dla mnie jest. Tyle mam do powiedzenia w tej kwestii. ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 26.09.2016 14:53
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Równie¿ uwa¿am, ¿e przecenion± postaci± jest Draco, ale przeceniaj± go tylko dziewczyny, które ¶lini± siê na sam± my¶l o nim. Te wszystkie ficki o jego wewnêtrznej skrusze, dobrym sercu i ol¶niewaj±cym spojrzeniu szarych oczu to jaki¶ koszmar. Zgadzam siê, w³a¶nie mia³am o tym wspomnieæ. Najczê¶ciej "fankami" biednego Draco, s± 13-latki, które jaraj± siê Tomem Feltonem, robi±c z Malfoya g³ówn± postaæ, której los jest nêdzny. No b³agam. On by³ g³upi, wredny i p³ytki, chocia¿ osobi¶cie go bardzo lubiê. Nie rozumiem jednak, gdy kto¶ nazywa go "Ch³opcem, który nie mia³ wyj¶cia". Mo¿e i nie mia³, ale ¿eby robiæ z niego od razu p³acz±cego bobaska, bo Felton przystojny... Nie, to siê ca³o¶ci nie trzyma. No i za niedocenion± postaæ uwa¿am Argusa Filcha, haha. No bo co o nim wiemy? Char³ak, który ma kota i jest wo¼nym. Ja bym chcia³a poczytaæ o nim czego¶ wiêcej. Np. dlaczego siedzi w Hogwarcie skoro nienawidzi dzieci. W sumie masz racjê. Filch by³ naprawdê niedoceniony, z chêci± bym dowiedzia³a siê czego¶ wiêcej na jego temat. Jest ciekaw± postaci±, co jak co. No i ja uwa¿am, ¿e niedoceniana jest Minerwa McGonagall. Szczególnie, je¶li chodzi o film. Ekranizacja ukazuje nam j± w ¶wietle dobrodusznej opiekunki Gryffindoru, która stosuje ¿elazne zasady i lubi porz±dek. Przysy³a Harremu miot³ê, wyci±ga go z opa³ów, uczy Transmutacji... I to chyba tyle. Ja jednak uwa¿am j± za postaæ bardzo, bardzo znacz±c± dla ca³ej fabu³y. Szczególnie w ksi±¿kach, czêsto mam refleksje na jej temat. Musia³a byæ naprawdê potê¿n± czarownic± i ciekawi mnie jej biografia, ¿yciorys. Denerwuje mnie, gdy kto¶ kojarz± j± jedynie z punktami dla Gryfonów i s³ynnym, filmowym "Bum!". Owszem, by³y sceny gdzie mia³a co¶ do powiedzenia, ale ja osobi¶cie czujê niesmak. Chcia³abym siê dowiedzieæ czego¶ wiêcej o jej wielko¶ci, przecie¿ na posadê dyrektora Hogwartu nie posadzili by byle kogo. Uwa¿am tak, bo wed³ug mnie tak jest. Najlepiej lata na miotle, najlepszy szukaj±cy, najlepszy dowódca choæ inni nawet nie maj± szansy sprawdzenia siê w tej roli, we wszystkim wszyscy go s³uchaj± nawet jak nie ma racji. Chwilami siê zastanawiam czy on nie by³ Bogiem w Hogwarcie. Wyró¿niany na ka¿dym kroku. A jego zachowanie w Zakonie Feniksa, ¿e do wszystkiego doszed³ sam to ju¿ w ogóle. Dla Ciebie nie jest przeceniony, a dla mnie jest. Tyle mam do powiedzenia w tej kwestii. Dla mnie Harry Poter równie¿ mo¿e byæ zaliczony do "przecenianych" postaci. Najlepszy w Qudditchu, jak inaczej, przecie¿ to takie normalne, ¿e w wieku 11-lat podbija³ na miotle stadion! OPCM te¿ nie by³o dla niego trudne, Harry ma zdolno¶ci, jest wyj±tkowy. Rozumiem... Wybraniec i tak dalej. Ale to nie oznacza, ¿e ma mieæ taryfê ulgow± na dos³ownie wszystko. Potrafi³ radziæ sobie sam, w Zakonie Feniksa. Potrafi³ wszystko, bo móg³ wszystko, by³ idealizowany w Hogwarcie najbardziej ze wszystkich uczniów. Jego rodzice nie byli jakimi¶ wielkimi czarodziejami, wiêc sk±d ten pomys³? Adava Kedavra przepe³ni³a jego cia³o wrodzonym szczê¶ciem... Do wszystkiego? Mo¿e i u Dudleyów nie by³o mu za kolorowo, ale w Hogwarcie p³ywa³ w dostatku. Oczywi¶cie, móg³by byæ najlepszym szukaj±cym w dziejach, ale nie od razu we wszystkim co "fajne". Wszyscy zawsze go s³uchali, traktowali zupe³nie inaczej ni¿ inne osoby. Spójrzmy chocia¿by do ksi±¿ki, czê¶æ druga. Jak Potter zachowywa³ siê w stosunku do Colina, ma³ego ch³opca? Na równi z Malfoyem. Przecie¿ szatyn nie mo¿e zadawaæ siê z pierwszoroczniakami! A jego postawa wobec doros³ych, starszych nauczycieli jest po prostu ¿a³osna. Nie zna³ szacunku, a jednak - proszê! I tak jest najlepszy we wszystkim! Edytowane przez kospirre dnia 26.09.2016 15:01
Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 26.09.2016 15:03
|
ulka_black_potter napisa³(a): Kiedy Harry powiedzia³, ¿e my¶li, ¿e jest najlepszy, najm±drzejszy i najwspanialszy? Mo¿e chodzi Ci o ten moment kiedy Ron zostaje prefektem a on nie? Sam siê zgani³ za to, ze tak pomy¶la³, poza tym ka¿dy z nas ma w sobie trochê zazdro¶ci, to dlaczego nie Harry? To czyni go bardziej ludzkim, moim zdaniem. No i ja Ci nie ka¿ê kochaæ g³ownego bohatera ksi±¿ki. Nie, nie. Zwracam tylko uwagê na to, jak mo¿na czytaæ ksi±zkê, w której na ka¿dej stronie wystêpujê ten¿e bohater i pa³aæ do niego niechêci±. Ja bym odrzuci³a seriê po pierwszej czê¶ci. Poza tym Harry nie jest wyidealizowany. Jest normalny na ile siê da ale jest te¿ bohaterem ¶wiata czarodziejów, wiêc nie wiem na co licz± osoby, któe go nie lubi±? ¯e spadnie z mostu w 3. czê¶ci a potem bez niego bêdzie lepiej?![]() Mo¿e ¼le to powiedzia³am, przyznajê. Nie chodzi, ¿e go nie lubiê wcale. Chwilami wystarczy wywaliæ z ksi±¿ki jakie¶ zdanie, rozdzia³ i dla mnie jest okay. Po prostu nie zachwycam siê nim. Mimo, ¿e uwielbiam te ksi±¿ki to nie jest moim ulubionym bohaterem. Dla mnie chwilami jest zbyt idealny, i tego nie zmienie. Nigdy nie liczy³am, ze zginie w jakiej¶ czê¶ci. Wiem, ¿e mia³a¶ ochotê siê pok³óciæ, ale ja siê k³óciæ nie bêdê. Mam swoje zdanie, a Ty swoje które ja szanuje. Nie mam nic wiêcej do dodania na ten temat.Dla mnie Harry Poter równie¿ mo¿e byæ zaliczony do "przecenianych" postaci. Najlepszy w Qudditchu, jak inaczej, przecie¿ to takie normalne, ¿e w wieku 11-lat podbija³ na miotle stadion! OPCM te¿ nie by³o dla niego trudne, Harry ma zdolno¶ci, jest wyj±tkowy. Rozumiem... Wybraniec i tak dalej. Ale to nie oznacza, ¿e ma mieæ taryfê ulgow± na dos³ownie wszystko. Potrafi³ radziæ sobie sam, w Zakonie Feniksa. Potrafi³ wszystko, bo móg³ wszystko, by³ idealizowany w Hogwarcie najbardziej ze wszystkich uczniów. Jego rodzice nie byli jakimi¶ wielkimi czarodziejami, wiêc sk±d ten pomys³? Adava Kedavra przepe³ni³a jego cia³o wrodzonym szczê¶ciem... Do wszystkiego? Mo¿e i u Dudleyów nie by³o mu za kolorowo, ale w Hogwarcie p³ywa³ w dostatku. Oczywi¶cie, móg³by byæ najlepszym szukaj±cym w dziejach, ale nie od razu we wszystkim co "fajne". Wszyscy zawsze go s³uchali, traktowali zupe³nie inaczej ni¿ inne osoby. Spójrzmy chocia¿by do ksi±¿ki, czê¶æ druga. Jak Potter zachowywa³ siê w stosunku do Colina, ma³ego ch³opca? Na równi z Malfoyem. Przecie¿ szatyn nie mo¿e zadawaæ siê z pierwszoroczniakami! A jego postawa wobec doros³ych, starszych nauczycieli jest po prostu ¿a³osna. Nie zna³ szacunku, a jednak - proszê! I tak jest najlepszy we wszystkim! kospirre widzê, ¿e masz to samo spojrzenie na to jak ja! super, ¿e nie jestem w tym sama. naprawdê. nie mam do tego nic do dodania. Edytowane przez Wioletta dnia 26.09.2016 15:07
![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.09.2016 15:04
|
Wioletta napisa³(a): Vestanaros napisa³(a): Ale ksi±¿ki nosz± tytu³ "Harry Potter i...." wiêc dlaczego uwa¿asz go za przecenian± postaæ? Wcale nie by³ wyidealizowany, jego wady i s³abo¶ci by³y wyra¼nie pokazane, wiêc wyja¶nij mi o co chodzi. Dok³adnie "Harry Potter i.. " szkoda, ¿e czasami te i jest ma³o zauwa¿alne, zw³aszcza je¶li chodzi o postaæ, ale to nie o tym mam zamiar. Uwa¿am tak, bo wed³ug mnie tak jest. Najlepiej lata na miotle, najlepszy szukaj±cy, najlepszy dowódca choæ inni nawet nie maj± szansy sprawdzenia siê w tej roli, we wszystkim wszyscy go s³uchaj± nawet jak nie ma racji. Chwilami siê zastanawiam czy on nie by³ Bogiem w Hogwarcie. Wyró¿niany na ka¿dym kroku. A jego zachowanie w Zakonie Feniksa, ¿e do wszystkiego doszed³ sam to ju¿ w ogóle. Dla Ciebie nie jest przeceniony, a dla mnie jest. Tyle mam do powiedzenia w tej kwestii. Harry Potter i... kamieñ, komnata, wiêzieñ, czara, zakon, ksi±¿e, insygnia... Czy wg Ciebie w ksi±¿kach te rzeczy zosta³y pominiête bo Harry Potter je przyæmi³? Jesli tak, to ja nie mam nic wiêcej do powiedzenia. A mo¿e to "i" jest niedocenione? Dobra, ¿artuje sobie, ale totalnie Ciê nie rozumiem. Harry nie by³ we wszystkim najlepszy. I nie mam zamiaru podawaæ tu miliona przyk³adów na nieporadno¶æ Harry'ego, bo ka¿dy kto uwa¿nie przeczyta³ ksi±¿ki to wie jakie one by³y. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Hermionka78 |
Dodany dnia 26.09.2016 15:05
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 1108 Dom: RavenclawPunkty: 8296 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 10.08.15 |
Niedocenian± wed³ug mnie postaci± jest Luna nikt prawie nie zwraca³ na ni± uwagi. Dokuczali jej z powodu jej dziwaczno¶ci, a przecie¿ ka¿dy mo¿e byæ sob±. Nikt nie docenia³ jej i jej pracy. Drug± wed³ug mnie niedocenian± postaci± by³ Neville dokuczali mu i my¶leli, ¿e jest s³aby i beznadziejny. Pó¼niej dopiero siê przekonali, ¿e Neville to bohater. Filch by³ równie¿ bardzo niedocenian± postaci±. Dla wszystkich by³ tylko z¿êdliwym sprz±taczem, który tylko krzycza³ i wêszy³ za Poterem by go tylko nakryæ. Z wielk± chêci± poczytam jakie s± niedoceniane postacie wed³ug HPnetowiczów
|
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 26.09.2016 15:11
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Harry nie by³ we wszystkim najlepszy. I nie mam zamiaru podawaæ tu miliona przyk³adów na nieporadno¶æ Harry'ego, bo ka¿dy kto uwa¿nie przeczyta³ ksi±¿ki to wie jakie one by³y. Harrego Pottera nie wielbiê, nie kocham nad ¿ycie ale lubiê, jako g³ównego bohatera ksi±¿ek. Ale... Czujê pewien niesmak, kiedy czytam fragmenty, gdzie spisuje siê bezb³êdnie, idealnie i cud, miód, orzeszki. Nie by³ we wszystkim najlepszy, ale by³, jest i bêdzie perfekcyjn± postaci± je¶li chodzi o np. taki Qudditch. Oczywi¶cie musia³ byæ szukaj±cym i w wieku 11-lat rz±dziæ na miotle w powietrzu! To mnie wkurza. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 26.09.2016 15:13
|
ulka_black_potter napisa³(a): Harry Potter i... kamieñ, komnata, wiêzieñ, czara, zakon, ksi±¿e, insygnia... Czy wg Ciebie w ksi±¿kach te rzeczy zosta³y pominiête bo Harry Potter je przyæmi³? Jesli tak, to ja nie mam nic wiêcej do powiedzenia. A mo¿e to "i" jest niedocenione? Dobra, ¿artuje sobie, ale totalnie Ciê nie rozumiem. Harry nie by³ we wszystkim najlepszy. I nie mam zamiaru podawaæ tu miliona przyk³adów na nieporadno¶æ Harry'ego, bo ka¿dy kto uwa¿nie przeczyta³ ksi±¿ki to wie jakie one by³y.Nie rozumiesz pewnie dlatego, ¿e masz inne zdanie i chcesz broniæ swojego tak jak ja swojego. Je¶li ju¿ czasem siê zdarzy³o, ¿e nie by³ w czym¶ najlepszy to za chwile zosta³o to nadrobione. Czasami wiele rzeczy mu nie wychodzi³o ok, ja wiem, czyta³am ksi±¿ki nieraz, ale koniec koñców by³o jak chcia³. Powtórzê to co ju¿ pisa³am. Wystarczy wywaliæ niektóre fragmenty w ksi±¿ce i by³oby dobrze i dla mnie. I wiem jak zale¿y Ci by mnie przekonaæ, ale siê nie dam. ![]() Co chcia³am to ju¿ powiedzia³am, naprawdê. ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 26.09.2016 15:33
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Ja siê zgadzam z Ulk± (pewnie nie w ca³o¶ci, ale ogólnie tak) Nie rozumiem tego oburzenia, ¿e Harry by³ wmieszany w najwa¿niejsze wydarzenia w Hogrwacie, przecie¿ o nim by³a ksi±¿ka. To nie powie¶æ z wieloma bohaterami, gdzie narrator zmienia sobie perspektywê. Tutaj ca³o¶æ skupia³a siê na jednej postaci, wiêc logicznie - je¶li co¶ nie dotyczy Harry'ego, nie ma tego w ogóle. Poza tym twierdzenie, ¿e Harry by³ we wszystkim najlepszy i wszyscy go przeceniaj± jest g³upie. Bo w sumie ostatnio czepianie Pottera sta³o siê po prostu MODNE. Wiêc ja bym prêdzej pokusi³a siê o stwierdzenie, ¿e to niedoceniona postaæ, której ludzie nie lubi± za to, ¿e by³ g³ównym bohaterem. Bo jest problem, ¿e by³ przeciêtny. A potem problem, ¿e doskona³y. To albo jedno albo drugie ;p ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 26.09.2016 17:44
|
Dobra, dobra. Ta dyskusja o Harrym jest tu zbêdna, no nie? Pomówmy o tych niedocenianych postaciach, a Potter tak czy siak na pewno niedoceniany nie jest. Do niedocenianych postaci na pewno nale¿eæ bêdzie Minerwa, jak wy¿ej wspomnia³am. Ale jak siê teraz d³u¿ej zastanowi³am, to ZDECYDOWANIE niedocenian± w filmie postaci± bêdzie Irytek. Przepraszam. Jego w ogóle tam nie ma! Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 26.09.2016 17:57
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Hehe . Jak dla mnie to najbardziej niedoceniona jest Ginny . Ludzie, no bez jaj . Wszyscy o niej mówi±, ¿e ch³opczyca, ¿e stanowcza, porywcza, brzydka jak nie wiem no i za lu¼na. A jak ona mia³a sonie radziæ z tyloma ch³opami w rodzinie i tak dalej? To jest nieludzkie. P.S. Najbardziej niedoceniana jest moja postaæ w Hog ![]() ![]() ;-; |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 26.09.2016 18:02
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
Ja w sumie rozumiem tê niezgodê na to, ¿e Harry w³a¶nie taki przeciêtny, a jednak wszystko mu siê udawa³o. Jasne, ¿e by³ g³ównym bohaterem, a w ksi±¿kach chodzi³o o to, ¿eby dobro wygra³o w koñcu ze z³em, no ale nic dziwnego, ¿e komu¶ siê jego niezwyk³e szczê¶cie wydaje ma³o wiarygodne. Ale to nie temat o Harrym. Jako ¿e jedn± z moich ulubionych postaci w ksi±¿ce by³a Luna, g³upio by³oby o niej nie wspomnieæ. Moim zdaniem Luna mog³a o wiele wiêcej wnie¶æ do fabu³y ni¿ tylko swoje dziwaczne wtr±cenia co sto stron. Zw³aszcza po akcji w ministerstwie, co do¶æ mocno zbli¿y³o j± z trójc±. A¿ dziw, ¿e pó¼niej Rowling to tak s³abo wykorzystywa³a. A w sumie nie wiem, czy porwanie Luny przez ¦miercio¿erców w siódmym tomie mo¿na uznaæ za docenienie jej postaci... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Inga Clinton |
Dodany dnia 26.09.2016 18:20
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 6 Postów: 835 Dom: SlytherinPunkty: 7802 Ranga: ¯ywy worek treningowy Data rejestracji: 08.02.15 |
Mi tam od zawsze podoba³a mi siê Umbridge . Sirjusli . Pomimo tej jej wrednoty, pomimo tego, co robi³a wszystkim wokó³ bardzo j± lubiê. Podam przyk³ady : Lubi ró¿owy, przez ca³y czas siê u¶miecha, lubi porz±dek, kocha koty, pilnuje dyscypliny. Uwa¿am ¿e ludzie bardzo pochopnie j± oceniaj±. Mo¿e by³a okropna, ale ukrad³a moje serce na swój sposób |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 26.09.2016 19:42
|
Do niedocenianych postaci dodam te¿ Rona Weasleya. Tak. Rona. Jeden z "Golden Trio", ale w filmie zrobili z niego nieporadnego debila, za przeproszeniem. Jeszcze w KF jako¶ sobie Rupert poradzi³, ale re¿yseria od drugiej czê¶ci leg³a w gruzach. Przez to Gryfon jest postrzegany jako niekompetentny g³upek. Zaobserowa³am te¿, ¿e w wielu fanfickach jest albo pomijany, albo wcielony w rolê fajt³apy i bezmózgiego rudasa. ¯a³osne. Na stronach takich jak np. deviantart, tumblr i wiele innych, to samo. Omijany szerokim ³ukiem, rzadko spotykam Weaslya w dobrych fanartach. Jest to na pewno postaæ niedoceniana - przez kanon. A w filmie? Jak ju¿ mówi³am, tak, czy owak, Ron zawsze stoi na marginesie. Jak pi±te ko³o u wozu Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Elizabeth_

Gryffindor

Hufflepuff

)
Slytherin