Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pijemy za prawdê II
|
|
dobrosia1 |
Dodany dnia 03.04.2014 09:42
|
![]() Postów: 764 Dom: SlytherinPunkty: 9768 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 07.03.14 |
Je¶li bêdzie w okropnym stanie to dzwoniê po s³u¿by dla zwierz±t. Sama tego nie zrobiê Jeste¶ w labiryncie i przed sob± masz ¶wi±tynie dwóch bogów. Po prawej Ateny, po/lewej Posejdona. Tych dwoje bogów siê nie znosi, wiêc po wej¶ciu nie bêdziesz mog³a wyj¶æ do drugiej, w ogóle wyj¶æ. Twoim celem jest odnalezienie Diademu Roveny Ravenclow. Na koñcu ka¿dej ze ¶wi±tyñ czekaj± ukryte drzwi, które prowadz± do czego¶ innego ni¿ drugie. To co bêdzie za drzwiami jest w jaki¶ sposób zwi±zane z bogiem danj ¶wi±tynii. Musisz i¶æ naprzód. Co robisz? |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 03.04.2014 10:56
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Idê do ¶wi±tyni Ateny, bo ona jest bogini± m±dro¶ci, a to jest cech± Ravenclawu. Potem przechodzê przez drzwi, za którymi jak przypuszczam jest diadem. Przypadkiem trafiasz do jednego bardzo osobliwego królestwa, którym rz±dzi³ m±dry król, uwielbiaj±cy zagadki. Król powiedzia³ ci, ¿e ma trzech synów i musisz wybraæ sobie za mê¿a jednego królewicza, bo inaczej zostaniesz zg³adzona. Musisz dokonaæ wyboru zadaj±c tylko jedno pytanie tylko jednemu z nich. Jedna królewicz zawsze mówi prawdê, drugi zawsze k³amie, a trzeci czasem k³amie a czasem mówi prawdê, przy czym ten trzeci morduje swoj± ¿onê w noc po¶lubn±. Jakie pytanie zadasz ¿eby uj¶æ z ¿yciem? ![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 16.04.2014 15:44
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Dziwa ta zagadka ;p Jako¶ mi nie pasuje, ale okej... my¶lê, ¿e zapyta³abym po prostu pierwszego ksiêcia "Jak st±d wiaæ?" Skoro mówi zawsze prawdê, to mnie o¶wieci... jako¶ tak nie chcê skoñczyæ jako przek±ska dla ksiêcia numer 3, a drugi na nic mi siê nie przyda. Moje pytanie bêdzie proste - czym jest dla ciebie przyja¼ñ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Sherlocked |
Dodany dnia 27.09.2014 22:18
|
![]() Postów: 149 Dom: GryffindorPunkty: 759 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 17.09.14 |
Co¶ tu widzê cicho i spokojnie, dlatego odpowiem ![]() Dla mnie przyja¼ñ zawsze by³a, jest i pewnie pozostanie na pierwszym miejscu, nie rodzina ( nie mam najlepszego kontaktu z rodzicami, czy te¿ bratem ). Przyjaciele to taka nasza rodzina, któr± sobie sami wybieramy. Przyjaciel, wie jak ci pomóc kiedy tego potrzebujesz. Potrafi powiedzieæ je¿eli co¶ mu przeszkadza, a my siê nie gniewamy, bo wiemy, ¿e chce dla nas jak najlepiej. Potrafi pocieszyæ, przy³o¿yæ ( je¿eli jest taka potrzeba ), wypiæ z nami hektolitry alkoholu je¿eli wie, ze jest to dla nas pocieszaj±ce ( ), ratuje nasz± upo¶ledzon± d***, kiedy nie wiemy , ¿e robimy z siebie po¶miewisko a tak serio to robimy z siebie MEGA po¶miewisko . Ujmuj±c - przyja¼ñ dla mnie, to po¶wiêcenie dla drugiej osoby, dla której wiemy, ¿e warto jest siê po¶wiêcaæ ![]() Gdy notoryczny k³amca mówi, ¿e k³amie, to mówi prawdê, czy k³amie? ![]() ![]() "-Jak siê czujesz Georgie? - szepnê³a pani Weasley. Pomaca³ sobie g³owê. -Jak uduchowiony - wymamrota³. -Co mu siê sta³o? - wychrypia³ Fred z przera¿on± min±. - Mózg ma uszkodzony? -Jak uduchowiony - powtórzy³ George, otwieraj±c oczy i patrz±c na brata. - Widzisz.. jestem trochê uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, ³apiesz teraz?" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 24.01.2016 22:26
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
OD¦WIE¯AM i je¿eli siê rozkrêci na nowo to odpowiadajcie na te pytanie na co najmniej 5 linijek, a nie! Nie mam pojêcia jak odpowiedzieæ na pytanie Sherlocked. Kiedy nasuwa mi siê jaka¶ odpowiedz do g³owy to zaraz znika i jestem w punkcie wyj¶cia. Musia³abym to sobie chyba rozrysowaæ. Jednak skoro k³amca mówi, ¿e k³amie to musi k³amaæ, ale wtedy wychodzi, ¿e mówi prawdê a on prawdy nie mo¿e powiedzieæ bo ci±gle k³amie. To chyba zbyt zawi³e na mój mózg, ale stwierdzam, ze to niedobry cz³owiek, skoro tak notorycznie k³amie. Nigdy nie chcia³abym go spotkaæ Mam nadzieje, ¿e Sherlocked zna odpowiedz na to pytanie skoro je zadaje, haha.Co by¶ zrobi³/a, gdyby zdradzi³a Ciê osoba, której ufasz najbardziej na ¶wiecie? ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 24.01.2016 22:30
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Czu³abym siê niesamowicie zraniona, ciê¿ko by³oby mi jej ponownie zaufaæ, z doswiadczenia wiem, ¿e raz utracowane zaufanie w moim wypadku nawet po latach mam problem z jego odbudowaniem. Powiem tak , po czasie bym wybaczyla, ale zapewne ju¿ nie zaufa³a. Czego by¶ nigdy nie wybaczy³/a? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 24.01.2016 22:45
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Oczywi¶cie ¶wiadomego rozg³aszania nieprawdy o kim¶. Szczególnie zwalczania kogo¶ tak± metod±. To nie tylko g³êboko rani, ale po pewnym czasie jest ju¿ praktycznie nie do naprawienia. Je¶li kto¶ dalej, w to brnie z pe³n± ¶wiadomo¶ci±, to jest to niewybaczalne. Chyba nic gorszego nie przychodzi mi do g³owy. Jak reagujesz na ludzi odmiennych z powodu jakich¶ dysfunkcji, psychicznych, czy fizycznych ? B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 24.01.2016 23:05
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ró¿nie, je¿eli kto¶ jest zwyczajnie têpakiem to go tak traktuje. Wszystko wszystkim, ale skoro milion osób mówi Ci, ¿e jeste¶ g³upi to, mo¿na siê ogarn±æ i siê nie odzywaæ. Co do takie cofniêcia siê w rozwoju, przez któe niektórzy nie s± zdolni to samodzielnego ¿ycia, no có¿. Bywa i tak, nie przeszkadza mi to, chocia¿ prawda jest taka, ¿e nie mia³am do czynienia z wieloma takimi osobami. A je¶li mowa o dysfunkcjach fizycznych... Prawda jest taka, ¿e czasami nie mogê siê oprzeæ ¿eby popatrzeæ, jak kto¶ nie ma rêki czy nogi. Nie jest to spowodowane z³o¶liwo¶ci± po prostu to jest inne od tego co widzimy na co dzieñ. Spotykasz mê¿czyznê w p³aszczu. Nagle on zaczyna za Tob± biec ¶ci±gaj±c przy tym p³aszcz. Okazuje siê, ¿e jest nagi. Co robisz, kiedy okazuje siê, ¿e trafi³a¶/e¶ w ¶lepy zau³ek a masz przy sobie tylko spinki do w³osów? ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 25.01.2016 18:20
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Kusz±cy wydawa³by siê pomys³ wyd³ubania sobie nimi oczu, ale w±tpiê by starczy³o mi na to odwagi. Wróci³abym do wyj¶cia z uliczki, a je¿eli gostek stan±³by mi na drodze, kopnê³abym go z glana. Jest nagi wiêc na pewno zaboli. Jak wiele po¶wiêci³aby¶/³by¶ w imiê prawdziwej mi³o¶ci? "Elficka aura" - to chyba najpiêkniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzyma³am, dziêkujê <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ¯eby nie by³o ¿adnych wojen W naszym kraju (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby g³ód nie dotkn±³ Nas (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby nikt nie cierpia³ Gdy patrzê (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby wrogowie nasi Zdechli (Wys³uchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Cz³owiek agresywny Ze strachu Przepe³niony nienawi¶ci± Z bólu ¯yj±cy samotnie Z obawy Szydz±cy ze s³abszych Z niepewno¶ci U¶miechaj±cy siê Ze zmêczenia Pluj±cy jadem Z zazdro¶ci Z³y Bo prze¿arty ¿alem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubiê Bataliona <3 Dlaczego siê tak go¶cia czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ci±gle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za ¿al, jakbym s³ucha³ jakiej¶ bajki z mora³em. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
Sheeby |
Dodany dnia 25.01.2016 22:40
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 512 Dom: HufflepuffPunkty: 5239 Ranga: Osiedlowy szarlatan Data rejestracji: 24.02.13 |
Niewiele. Teraz tak piszê, ale pewnie gdybym ju¿ siê zakocha³a to potrafi³abym du¿o zrobiæ. Jednak patrz±c na beznadziejne i te mniej beznadziejne mi³osne przypadki moich znajomych i bliskich, na razie ustaje przy tej odpowiedzi. Mówi±c konkretnie, mog³abym po¶wiêciæ ma³e rzeczy, które nie decyduj± o moim tera¼niejszym czy dalszym ¿yciu. Jednak po¶wiêci³abym siê na tyle, by sprawiæ aby ta moja mi³o¶æ, by³a lepszym cz³owiekiem dla siebie, mnie i otoczenia. Jakie trzy warto¶ci chcia³(a)by¶ przekazaæ swoim dzieciom? ![]() Julia part smart ![]() |
|
|
|
BlueAri |
Dodany dnia 25.01.2016 23:51
|
![]() Postów: 83 Dom: RavenclawPunkty: 417 Ranga: Chodz±ca biblioteka Data rejestracji: 16.08.15 |
Szacunek do innych, bez wzglêdu na to kim oni s±. Uczciwo¶æ i prawdomówno¶æ, bo przecie¿ k³amstwo ma krótkie nogi, a prawda zawsze wychodzi na jaw. Przyja¼ñ i mi³o¶æ, bo to s± rzeczy, które sprawiaj±, ¿e cz³owiek jest szczê¶liwy. My¶lisz, ¿e s³awa daje szczê¶cie? [center]Przysiêgam uroczy¶cie, ¿e knujê co¶ niedobrego A mo¿e w Ravenclawie Zamieszkaæ wam wypadnie Tam p³onie lampa wiedzy, Tam mêdrcem bêdziesz snadnie. ![]() ![]() ![]() Id¼ tam, gdzie prowadzi ciê serce, inaczej utracisz wszystko ![]() Bo to tak jest, ¿e dla siebie, owszem, mo¿na co¶ tam zrobiæ, ale la drugiego cz³owieka to ju¿ mo¿na co¶ niesamowicie piêknego zrobiæ, wszystko. Wszystko. Kto czyta ksi±¿ki, ¿yje podwójnie. Koniec psot [/center] |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 02.02.2016 10:13
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
My¶lê, ¿e nie bardzo. Czyta³am ostatnio fajn± ksi±¿kê, wywiad rzeka z Maciejem Stuhrem i dosz³am do wniosków, które ju¿ dawno wyci±gnê³am z obserwowania ¿ycia gwiazd i celebrytów na podstawie ich wywiadów. To nie sama s³awa daje szczê¶cie, wrêcz czasami je odbiera. Bêd±c s³awnym mo¿esz spe³niaæ swoje marzenia, pomagaæ innym, mieæ masê pieniêdzy, ale je¶li nie ma przy Tobie ludzi których kochasz nie bêdziesz szczê¶liwy. Tak naprawdê wiêkszo¶æ ludzi s³awnych jest nieszczê¶liwych, trudniej im u³o¿yæ sobie ¿ycie. Trzeba mieæ w sobie du¿o m±dro¶ci i rozwagi by s³awa nie sta³a siê przyczyn± Twojego upadku. Nigdy nie chcia³am byæ s³awna i pomimo mojej ogromnej, niezrozumia³ej mi³o¶ci do talentu, chocia¿by Maæka Stuhra, nie chcia³abym te¿ wi±zaæ siê z kim¶ s³awnym. Czego boisz siê najbardziej? p.s. Ulka, czy taka d³ugo¶æ Cie zadowala? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 02.02.2016 10:22
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Utraty najbli¿szych osób. Nie bojê siê w³asnej ¶mierci, ale ¶wiadomo¶æ ¶miertelno¶ci ludzi, na których mi zale¿y mnie przera¿a. Czasami wpadam wrêcz w panikê jak dochodzi od jakiego¶, choæby minimalnego ryzyka. Bojê siê tak¿e, ¿e pok³ócê siê z kim¶ na kim mi zale¿y (kogo lubiê, bardzo lubiê itd) i to bêdzie takie ostateczne zerwanie znajomo¶ci. Czy zrobi³a¶/³e¶ kiedy¶ co¶ czego siê wstydzisz? Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 09.09.2016 13:34
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Od¶wie¿am Oczywi¶cie, ¿e zrobi³am... jak chyba ka¿dy, bo trzeba mieæ niez³± samoocenê, ¿eby nigdy sobie niczego nie wyrzucaæ. Ale nie przychodzi mi do g³owy co¶ na tyle wielkiego, ¿ebym po dzi¶ dzieñ to pamiêta³a. Raz zachowa³am siê jak totalna kretynka na lekcji w liceum, dosta³am za to bardzo s³uszn± burê od nauczyciela, którego potem przeprosi³am i wtedy by³o mi bardzo wstyd. Czêsto te¿ jest mi g³upio, ¿e co¶ o sobie powiedzia³am, bo to zawsze jest spore ryzyko haha Pytanie ode mnie Mo¿esz zadaæ któremu¶ ze swoich rodziców (lub opiekunów) jedno pytanie, na które on/ona na pewno odpowie, a potem nie bêdzie pamiêtaæ. Jakie by to by³o pytanie i dlaczego w³a¶nie to ; ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 10.09.2016 18:16
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Zapyta³am moj± mamê: "A czyta³a¶ mo¿e Krzy¿aków?". Jest to moja aktualna lektura i ca³a rodzina widzi jak bardzo siê z ni± mêczê. Do tego moja mama przyzwyczajona jest ju¿ do pytañ wyrwanych z kontekstu, a to, ¿e mówiê o ksi±¿kach nie jest ¿adn± nowo¶ci±. Równie dobrze mog³abym zapytaæ o cokolwiek - grupê krwi, tytu³ filmu, godziny pracy, czy pozwolenie na zjedzenie ostatniego kawa³ka ciasta. A ja zapytam: Chcia³by¶ byæ nie¶miertelny? Albo raczej tak - nie umierasz ¶mierci± naturaln±, nie starzejesz siê, ale mo¿na ciê zabiæ jak normalnego cz³owieka (za³ó¿my, ¿e nie masz rodziny i przyjació³, których ¶mierci nie chcia³by¶ ogl±daæ). "Elficka aura" - to chyba najpiêkniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzyma³am, dziêkujê <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ¯eby nie by³o ¿adnych wojen W naszym kraju (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby g³ód nie dotkn±³ Nas (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby nikt nie cierpia³ Gdy patrzê (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby wrogowie nasi Zdechli (Wys³uchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Cz³owiek agresywny Ze strachu Przepe³niony nienawi¶ci± Z bólu ¯yj±cy samotnie Z obawy Szydz±cy ze s³abszych Z niepewno¶ci U¶miechaj±cy siê Ze zmêczenia Pluj±cy jadem Z zazdro¶ci Z³y Bo prze¿arty ¿alem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubiê Bataliona <3 Dlaczego siê tak go¶cia czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ci±gle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za ¿al, jakbym s³ucha³ jakiej¶ bajki z mora³em. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.09.2016 09:31
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Ee, skoro nie mam rodziny i przyjació³, to po co mi nie¶miertelno¶æ? Dla wiecznej samotno¶ci? To¿ to piek³o. Ale tak czy siak, moja odpowied¼ brzmi: nie, nie chcia³abym byæ nie¶miertelna. Po ¶mierci czeka nas co¶ lepszego albo nie czeka nas nic - nie wierzê, ¿eby ewentualne ¿ycie po ¶mierci mia³o byæ gorsze od warunków na ziemi. Co innego ze starzeniem. Gdyby by³a opcja ¿ycia 80-90 lat w ciele dwudziestolatki, to chêtnie ![]() Moje pytanie: Je¿eli móg³by¶ przenie¶æ jeden element przesz³o¶ci do dzisiejszego ¿ycia, to co by to by³o? Mo¿e to byæ wynalazek, zwyczaj, obyczaj, nie¿yj±cy artysta, element kultury, co chcesz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Barlom |
Dodany dnia 11.09.2016 09:40
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1037 Dom: HufflepuffPunkty: 15578 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 16.07.11 |
Przywróci³bym ¶wi±tyniê delfick± w jej pe³nej okaza³o¶ci Z tego co czyta³em, to by³ to kiedy¶ ca³y kompleks ¶wi±tynny z licznymi skarbami nale¿±cymi do co znamienitszych miast-pañstw, które wspiera³y wyroczniê. By³ to swoisty o¶rodek kultury, który sam w sobie nie by³ jako tako miastem. Obecnie niestety to pokruszone kolumny i skrawki niegdy¶ wspania³ych murów.Tak wiêc przywróci³bym do dzisiejszego ¿ycia staro¿ytne Delfy ![]() Moje pytanie: Jak± warto¶æ, rzecz, sytuacjê (wybór dowolny) uwa¿asz za tak±, która daje najwiêksze poczucie bezpieczeñstwa i stabilno¶ci? Mistrz opisów Mistrz podpadania wszystkim je¶li chcesz siê na kim¶ zawie¶æ pisz, a na pewno w czm¶ podpadnê ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.09.2016 09:49
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Dwie rzeczy - pieni±dze i ukochana osoba. Nie oszukujmy siê, pieni±dze daj± i szczê¶cie, i wolno¶æ. A najwa¿niejsze jest, ¿eby mieæ siê z kim dzieliæ tym dobrem, wiêc je¿eli mia³abym przyczepê hajsu (drug± po³ówkê ju¿ mam ), czu³abym siê bardzo bezpiecznie i dobrze. BTW, Barlom, fajna odpowied¼ na moje poprzednie pytanie Pytanie: Czego nie wyobra¿asz sobie zrobiæ za ¯ADNE pieni±dze? Wykluczmy morderstwo i seks, bo to wydaj± siê najbardziej oczywiste odpowiedzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 11.09.2016 11:11
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Z pe³n± ¶wiadomo¶ci± wyst±piæ przeciw prawdzie. Brzmi to bardzo abstrakcyjnie, ale dla mnie to s± konkrety. Je¶li co¶ odkrywam, ¿e powinno byæ "takie i takie", bo taka jest natura tej rzeczy czy zjawiska, to uznajê to tak¿e za w³asn± prawdê. Mniejsza o to co to jest, wyt³umaczenie, (z natury przecie¿ u³omne i niepe³ne) niezwyk³ego zjawiska, czy te¿ porz±dnie wykonane buty To jest krok, w kierunku bardziej zrozumia³ego i przez to normalniejszego ¶wiata.Nikt normalny nie wystêpuje przecie¿ przeciw sobie samemu i swoim najg³êbszym przekonaniom, bo wtedy wszystko zaczyna traciæ sens. Jak uwa¿asz czy lepiej uczyæ siê, w szkole/uczelni, o "ni¿szym poziomie" i ni¿ej notowanej, w rankingach, ale takiej, "w której jest luz". Oczywi¶cie te¿ wiêcej czasu na w³asne zainteresowania i pasje. Czy te¿, w takiej w której jest du¿o dodatkowych obowi±zkowych zajêæ, i du¿y nacisk na poziom nauczania i szczególna dba³o¶æ o opinie o niej? B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 11.09.2016 11:30
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Cz³onek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
To pierwsze oczywi¶cie. Je¶li komu¶ zale¿y na dobrych wynikach egzaminów to da radê w ka¿dych warunkach, szczególnie ¿e teraz jest do¶æ wyrównany program nauczania i nawet je¶li w niektórych szko³ach s± s³abo przerabiane podrêczniki to mo¿na samemu z danego przedmiotu to ogarn±æ. Po co uczyæ siê wszystkiego na najwy¿szych obrotach skoro do rozwijana jaki¶ pasji potrzebna jest tylko czê¶æ? Czy s± osoby na HPnecie, którym nie ufasz tak totalnie, ¿e nie chcia³by¶/chcia³aby¶ ich spotkaæ w ¿yciu poza internetowym? Nie chodzi mi o sympatie/antypatkie ale o niewzbudzanie zaufania (jestem ciekawa czy kogo¶ ze strony uwa¿acie za "niebezpiecznego" Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty ró¿ne, lecz nie nale¿y do nich poezja staram siê kleciæ s³owa aby by³a w tym finezja. Obietnice z³o¿y³am, wiêc spe³niæ j± nale¿y admin co nie dotrzymuje s³owa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pêdze aby nie popa¶æ w wieczna nêdzê. Kiedy Mafia siê z wielk± pomp± rozpoczê³±, nie chcia³am aby osoba z miasta zginê³a. Choæ pocz±tkowo w mych oczach by³a¶ podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawa³a siê odgrzewana. Gdy za¶ ufaæ zaczê³am w twe piêkne s³owa, mafia nie pozwoli³a, by lekka sta³a siê ma g³owa. Rozkazali g³osowaæ wbrew mojej woli, musia³am siê pilnowaæ aby nie wyj¶æ z roli. Swojego s³owa broniæ mia³am zaciêcie, najlepiej tak aby w¶ród innych mia³o ono wziêcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie ca³a moja jest wina, g³osu bym na Ciebie nie odda³a, gdyby nie mafii kpina. Gra³a¶ zacnie, choæ nie ka¿dy to potrafi³ doceniæ, szkoda, ¿e losów miasta nie uda³o nam siê zmieniæ. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Có¿ to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy ³zy ¶miechu rozlewaj±c rzêsiste Wci±¿ sunie w dó³ si³± ty³ków rozpêdzone Ciemno¶æ nag³± powitaæ co siê jej nie spodziewa To z trzech czê¶ci ca³o¶æ misternie z³o¿ona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wci±¿ gdy w dó³ tak pokracznie z³azi Zielonym d³ugim poddupcem po³±czona A ka¿dy cz³on tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do ¿ycia powo³anego Lecz przez wyobra¼nie chore i ³yki p³ynu czystego Zdaje siê niczym wobec wspania³o¶ci swego odbytu Bo piêkny on niczym moszna na niebosk³onie M±dry jak ¿adna ze stóp co na ¶wiat zrodzona A zabawna tak, ¿e a¿ strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedty³cze <3 O³tarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa piêknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Mêski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogl±da, Lecz na ty³ek wci±¿ spogl±da. Na nic próby oderwania Wzroku od s³odkiego drania, U¶miech jego mówi wiele A¿ mam ciarki na ca³ym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwit³a na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwa³a, bo serce jej ogromne niczym g³owa Andrzeja. Refren: Chwa³a Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomo¶æ TVD najwiêksz± masz! Chwa³a Ci, nasz pierniczku! Twa s³awa siê ci±gnie za Tob± niczym smród. Lecz nie martw siê tym, bo oznacza on Twój trud. Ka¿dy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Ciê kto¶! Refren. Upija³a¶ siê w Karczmie, szala³a¶ w Hogwarcie, lecz by³a¶ w stanie pokonaæ Parchatego Trolla. Dzielnie walczy³a¶ w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiad³a¶ niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - ³osiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

dobrosia1

Slytherin
Gryffindor

Hufflepuff

), ratuje nasz± upo¶ledzon± d***, kiedy nie wiemy , ¿e robimy z siebie po¶miewisko a tak serio to robimy z siebie MEGA po¶miewisko . Ujmuj±c - przyja¼ñ dla mnie, to po¶wiêcenie dla drugiej osoby, dla której wiemy, ¿e warto jest siê po¶wiêcaæ 

Mam nadzieje, ¿e Sherlocked zna odpowiedz na to pytanie skoro je zadaje, haha.

Ravenclaw