Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Niedoceniane postacie
Prefix u¿ytkownikaYodaZgredek
wikol8787 napisa³(a):

wed³ug mnie jedn± z niedocenianych postaci jest Severus Snape . Poniewa¿ jest za ma³o scen dla niego po¶wienconych dopiero na koñcu jest ta chwila ukazana gdzie poznajemy jego prawdziwe oblicze i mo¿emy go wkoñcu doceniæ . Przez ca³e swoje ¿ycie po¶wienca³ siê dla hogwartu i haerrego

Taka moja rada, jak bêdziesz pisaæ nastêpnym razem post ogranicz tak ra¿±ce b³êdy. Ja te¿ pisze sk³adniowo nie najlepsze posty bo nie idzie ich zrozumieæ ale b³êdów unikam bo to szczypie w oczy. Co do po¶wiêcania siê dla Hogwartu to raczej by³ to winny Dumbledorowi wiêc Snape tutaj za bardzo nie mia³ wyj¶cia. Z kolei czy po¶wiêca³ siê dla Harry'ego? czasem tak no bo pomaga³ mu w Oklumencji czy uratowa³ go podczas meczu na pierwszym roku. Ale tak na ka¿dym kroku mu ubli¿a³ bo widzia³ w nim Jamesa. Z kolei Dumbledore mu otworzy³ dopiero ¶wiadomo¶æ ¿e "on ma jej oczy" wiêc trochê to po¶wiêcenie inaczej wygl±da :) ale w ksi±¿ce i tak jest wiêcej wyja¶nione

Wioletta napisa³(a):

HermionaKatniss nie zrozumia³e¶ mojego postu. mo¿na porównywaæ, ja Ci nie zabraniam. chodzi³o mi tylko o to by oddzieliæ o czym siê mówi. czy ksi±¿ka czy film. filmy od ksi±¿ek siê ró¿ni±, dlatego ksi±¿ka to nie film.

Nie do koñca ksi±¿ka to nie film. Bo LOTR jest ekranizacj± i w 90% jest wierny ksi±¿kowemu pierwowzorowi. Z kolei Harry Potter to jest adaptacja ale mimo ¿e to jest adaptacja powinno byæ te 50% wa¿niejszych scen z ksi±¿ki w Ksi±¿ê Pó³krwi a 40% wymys³u re¿ysera i pó³ na pó³ nikt by siê nie przyczepi³. Tym czasem w filmie Ksi±¿ê Pó³krwi mamy 15% ksi±¿ki czy nawet nie a reszta to jest wymys³ re¿ysera/scenarzysty. No wiêc gdzie le¿y b³±d? Na pewno nie przy okre¶leniu ¿e ksi±¿ka i film to co innego. A adaptacjê te¿ mo¿na zrobiæ wierniej. Spójrz na filmow± Komnatê Tajemnic tam masz 80% z ksi±¿ki czy nawet wiêcej oczywi¶cie ksi±¿ka by³a mniejsza i oczywi¶cie ³atwiej by³o jej siê trzymaæ. Z tym ¿e przy ksi±¿ê pó³krwi twórcy zapomnieli jednak ¿e szósta ksi±¿ka w ogóle istnieje.

kospirre napisa³(a):

Przez ca³e ¿ycie, po¶wiêca³* siê dla Hogwartu i *Harrego? Nie wydaje mi siê. Nie róbmy z Severusa nie wiadomo kogo, narobi³ wiele z³ego, a chroni³ Pottera, bo darzyli uczuciem Lily. By³o to tak wiele uczucie, ¿e by³by w stanie po¶wiêciæ ¿ycie dla ukochanej, wierzê w teoriê, ¿e gdyby nie Albus Snape pope³ni³bym samobójstwo. Oczywi¶cie, to tylko mój wymys³. Severus sam w sobie jest postaci± neutraln±, nie mo¿emy zaliczyæ go do grona "dobrych" bohaterów ksi±¿ki/filmu.
Chocia¿ faktycznie, Ksi±¿ê Pó³krwi wyszed³ fatalnie, brakuje wielu scen, ale jak wspomina³a Wioletta, nie oczekujmy po filmie wszystkiego co znajdziemy w lekturze.

W³a¶ciwie to Snape by³ ¶miercio¿erc± ale nie narobi³ a¿ tyle z³ego ile inni ¶miercio¿ercy bez przesady. W Czarze Ognia Dumbledore powiedzia³ "Snape by³ ¶miercio¿erc± ale przed upadkiem Voldemorta ryzykuj±c ¿ycie przeszed³ na dobr± stronê. Wiêc Snape nie narobi³ du¿o z³ego i chroni³ Harry'ego.
Nie chodzi o wszystko bo to adaptacja, chocia¿ gdyby Potter by³ ekranizacj± by³oby mi³o wtedy by¶my 90% mieli pewnie z ksi±¿ki a 10 powiedzmy od re¿ysera jak z LOTR ale lito¶ci. Nawet przy adaptacji powinno siê trzymaæ wa¿niejszych scen z ksi±¿ki. A nie z prawie 3 godzinnego filmu zrobiæ romansid³o ze zmierzchu.

W.P[/quote]
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Prefix u¿ytkownikakospirre
W³a¶ciwie to Snape by³ ¶miercio¿erc± ale nie narobi³ a¿ tyle z³ego ile inni ¶miercio¿ercy bez przesady. W Czarze Ognia Dumbledore powiedzia³ "Snape by³ ¶miercio¿erc± ale przed upadkiem Voldemorta ryzykuj±c ¿ycie przeszed³ na dobr± stronê. Wiêc Snape nie narobi³ du¿o z³ego i chroni³ Harry'ego.
Nie chodzi o wszystko bo to adaptacja, chocia¿ gdyby Potter by³ ekranizacj± by³oby mi³o wtedy by¶my 90% mieli pewnie z ksi±¿ki a 10 powiedzmy od re¿ysera jak z LOTR ale lito¶ci. Nawet przy adaptacji powinno siê trzymaæ wa¿niejszych scen z ksi±¿ki. A nie z prawie 3 godzinnego filmu zrobiæ romansid³o ze zmierzchu.

Nie narobi³ du¿o z³ego? Sam fakt, ¿e w ogóle by³ ¦miercio¿erc± jest dla mnie "bardzo z³y". Zgadzam siê, chroni³ Harrego, ale nie dlatego, ¿e by³ cudownym, mi³osiernym cz³owiekiem. Darzyli ogromn± mi³o¶ci± Lily, a Potter by³ jej synem. Logiczne.
Co do Ksiêcia Pó³krwi, fakt faktem - romasid³o z tego zrobili a samego "Ksiêcia Pó³krwi" by³o tam tyle co kot nap³aka³.

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix u¿ytkownikaInga Clinton
Ja tu tak kurde poza tematem i raczej do dyskusji siê nie w³±czê bo nigdy nie potrafiê wystawiaæ argumentów xD.
Dobra, ale chcia³am powiedzieæ, ¿e Molly Weasley nie docenia³a swojej córki xD. Pomimo tego, ¿e by³a nieca³y rok m³odsza to i tak zawsze nic nie wiedzia³a, nie mog³a uczestniczyæ w wielu zebraniach, prawie wszystko by³o jej zabraniane i rak dalej. Szkoda, bo Molly powinna kochaæ swoj± jedyn± córkê;(
naforum.zapodaj.net/thumbs/9274c9d6c552.jpg

imageshack.com/a/img923/3857/utQs1H.gif

#TeamMafia
Valkyrie

Prefix u¿ytkownikaCatherine Black
Dobra, ale chcia³am powiedzieæ, ¿e Molly Weasley nie docenia³a swojej córki xD. Pomimo tego, ¿e by³a nieca³y rok m³odsza to i tak zawsze nic nie wiedzia³a, nie mog³a uczestniczyæ w wielu zebraniach, prawie wszystko by³o jej zabraniane i rak dalej. Szkoda, bo Molly powinna kochaæ swoj± jedyn± córkê;(

Ale¿ Molly bardzo kocha³a wszystkie swoje dzieci! W³a¶nie dlattego chcia³a ja chroniæ za wszelk± cenê. Nie mog³a zabroniæ niczego swoim doros³ym synom, wiêc robi³a co mog³a, ¿eby chocia¿ Ginny by³a bezpieczna. To prawda, ¿e nie dostrzega³a (lub nie chcia³a tego widzieæ), ¿e Ginny nie jest ju¿ ma³± dziewczynk± i jest bardzo dojrza³a, ale przecie¿ odzadnej matki nie mo¿na wymagaæ innego zachowania!

Swoj± drog± my¶lê, ¿e pañstwo Weasley s± niedoceniani, a przecie¿ byli ¶wietni w roli rodziców i cz³onków Zakonu.

Równie¿ uwa¿am, ¿e pañstwo Weasly s± niedocenianymi postaciami, szczególnie przez fandom. To smutne, ale jako¶ nie spotka³am siê, by kogokolwiek interesowa³mich ¿yciorys, ¿ycie szkolne.... A szkoda. Bardzo fajne z nich postacie.

A co do tego, ¿e:

Dobra, ale chcia³am powiedzieæ, ¿e Molly Weasley nie docenia³a swojej córki . Pomimo tego, ¿e by³a nieca³y rok m³odsza to i tak zawsze nic nie wiedzia³a, nie mog³a uczestniczyæ w wielu zebraniach, prawie wszystko by³o jej zabraniane i rak dalej. Szkoda, bo Molly powinna kochaæ swoj± jedyn± córkê ;(

... Absolutnie siê nie zgadzam. Molly po¶wiêci³bym ¿ycie za ka¿de dziecko, niezale¿nie od p³ci. My¶lê, ¿e zamartwiaj±c siê Ginny, okazywa³a jej matczyn± troskê, na pewno j± kocha³a. Zabi³a Bellê, by j± chroniæ, ryzykuj±c ¿ycie.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Prefix u¿ytkownikaAlette
A ja tam nie uwa¿am, ¿eby Artur i Moly byli jako¶ nie docenieni. W koñcu oni mieli byæ w za³o¿eniu po prostu rodzicami przyjaciela g³ównego bohatera, a dostali sporo miejsca w ksi±¿ce. To Moly zabi³a Bellê, czyli w sumie najwa¿niejszego ¦miercio¿ercê i to Artura Harry czêsto pyta³ o radê.

A czy nie docenieni przez fanów? Tutaj te¿ siê nie zgodzê, bo ja wcale nie uznajê ich za idealnych rodziców. Oczywi¶cie to nie oznacza, ¿e byli ¼li. Po prostu nie wszystkie ich zachowania mi siê podoba³y, nawet ta szata wyj¶ciowa dla Rona. Przecie¿ Moly zamiast kupowaæ synowi najbardziej obciachowy strój w historii szko³y, mog³a po prostu kazaæ mu szukaæ samemu, pój¶æ do lumpa kilka razy wiêcej, cokolwiek. A to by³o takie - poka¿, jaki jeste¶ biedny. Tak samo mimo totalnego braku pieniêdzy Moly nigdy nie pracowa³a (nawet jak dzieci posz³y do szko³y), a jednak jakie¶ minimum przy posiadaniu dzieci trzeba zachowaæ.

Ale to nie zmienia faktu, ¿e wychowali dzieci na wykszta³cone, porz±dne stwory, wiêc doceniam haha
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój.

Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami.
Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy,
Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny,
Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie,
Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie,
Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary,
Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary
I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±...
Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±.
Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana,
Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana
I znana w otoczeniu z niechêci do koni,
Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni.
Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia.
Maj±c u swego boku Gajê, Aarona,
Fomê i Milana, a przed sob± zadanie,
Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie.
Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o,
A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o.
Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie
I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie,
Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana,
Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana,
Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o
Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o...

Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni?
I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni?
Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie.
Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie,
Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie
O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczyta³am i polecam

Miniaturki
"Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzie¶ci piêæ" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemy¶lenia" Wileny Romus
Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte
"Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream
"Miêdzy wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Mi³o¶æ" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwa³ê! Na honor!" Ann
"Zwariowa³!" Wileny Romus
"Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine
... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix u¿ytkownikaMarcus Clinton
A ja uwa¿am, ¿e najbardziej niedocenion± postaci± by³a Pani Norris. Nikt siê nigdy nie skupi³ na uczuciach tego jak¿e przecudownego kota i jej w³a¶ciciela. Razem z Argusem zapewne mieli bardzo ciekaw± historiê ¿yciow±. Niestety nie by³o dane nam poznaæ jak±. Mój mózg weterynarza wytwarza teraz w g³owie ró¿ne scenariusze. Przecie¿ to by³a bardzo przemi³a kotka. Co z tego, ¿e w grach by³a przedstawiona czasami na ró¿owo?

Za bardzo przecenian± by³ Harry. Muszê to napisaæ, bo to oczywista oczywisto¶æ. Jako¶ nigdy nie podpasowa³a mi jego postaæ i temat uwielbienia przez wszystkich innych czarodziejów. "Bo Potter zbawi ¶wiat". Prawda jest taka, ¿e gdyby nie przyjaciele to nigdy nie poradzi³by sobie sam
Po prostu Marcin

images82.fotosik.pl/1011/7aa87cb1da994ba8med.jpg

Takie cudo dosta³em <3

i.imgur.com/0u16lZe.png

imageshack.com/a/img923/4417/HkXkFm.gif

Takie mi³e s³owa mnie spotka³y Love

i.imgur.com/QrjCRNM.png

Mój ranking najcudowniejszych nóg!

1. Edyta!

images92.fotosik.pl/319/9827bac25b48a187med.jpg

2. Livka!
Tu cenzura zdjêcia

3. Scarlett!

images90.fotosik.pl/319/42d14ae8e08607d7med.jpg
https://zapodaj.n...83bd62.jpg

Og³aszam wszem i wobec, i¿ GiHP to moja siostra bli¼niaczka. Dedykujê jej tego gifa Edki, bo mi siê podoba i jej te¿ musi siê spodobaæ
Love
imageshack.com/a/img922/6528/dy1EEC.gif

Edyta <3 Moja motywatorka!
imageshack.com/a/img924/2810/KzL3IE.gif

United <3
imageshack.com/a/img923/9488/ketnkt.gif

¦l±sk!
imageshack.com/a/img921/3372/6I8rgn.gif

You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same.

imageshack.com/a/img924/953/bciSei.gif

"¦mieræ bêdzie ostatnim
wrogiem, jaki bêdzie pokonany"

imageshack.com/a/img923/8085/HrtRvj.gif

imagizer.imageshack.us/v2/xq90/921/HZ1lIM.jpg

"Ka¿dy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak siê sta³o, ¿e moja muzyka odnalaz³a najpiêkniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i warto¶ciowe serca. "
-
Edyta Górniak

Prefix u¿ytkownikaremusmistrz
Wed³ug mnie niedocenian± postaci± by³ profesor Filtwick.Uczy³ od lat elemntarnego, mo¿liwe ¿e najwa¿niejszego przedmiotu.By³ mistrzem pojedynków.Pokona³ Do³ohowa, mia³ poczucie humoru.Chocia¿ to mo¿e dlatego, ¿e nie po¶wiêcono mu tyle uwagi.

Kolejna postaæ to Kingsley.Raczej te¿ za ma³o uwagi mu po¶wiêcono.Bardzo mocny auror.Mo¿liwe, ¿e w zakonie druga najsilniejsza postaæ po Albusie.Pó¼niejszy minister magio, ponad to jakby ³±cznik pomiêdzy ¶wiatem czarodziejów, a ¶woatem mugoli.

Prefix u¿ytkownikaAlette
Ja nie wiem, dlaczego "gdyby nie przyjaciele to nigdy nie poradzi³by sobie sam" mia³oby byæ dla Harry'ego jak±¶ ujm±. Moim zdaniem to dobrze, ¿e korzysta³ z pomocy innych i bardzo t± pomoc ceni³. Przyk³ad Voldemorta idealnie pokazuje, ¿e w pojedynkê mo¿na najwy¿ej korzystaæ z toalety.

OOO i zgadzam siê, ¿e Kingsleyowi powinno siê po¶wiêciæ wiêcej uwagi. W koñcu to przysz³y minister magii, auror i ¶wietny czarodziej. Zas³u¿y³ na jaki¶ moment chwa³y ;p
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój.

Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami.
Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy,
Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny,
Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie,
Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie,
Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary,
Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary
I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±...
Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±.
Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana,
Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana
I znana w otoczeniu z niechêci do koni,
Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni.
Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia.
Maj±c u swego boku Gajê, Aarona,
Fomê i Milana, a przed sob± zadanie,
Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie.
Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o,
A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o.
Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie
I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie,
Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana,
Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana,
Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o
Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o...

Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni?
I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni?
Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie.
Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie,
Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie
O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczyta³am i polecam

Miniaturki
"Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzie¶ci piêæ" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemy¶lenia" Wileny Romus
Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte
"Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream
"Miêdzy wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Mi³o¶æ" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwa³ê! Na honor!" Ann
"Zwariowa³!" Wileny Romus
"Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine
... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix u¿ytkownikafuerte
Co do Kingsleya, to te¿ siê zgadzam. Zawsze ¿a³owa³am, ¿e nie dowiedzieli¶my siê o nim trochê wiêcej. Nawet je¶li nie z ksi±¿ek, to z pó¼niejszych tekstów Rowling. Zw³aszcza, ¿e on siê nie b³±ka³ w fabule bez celu, ale zosta³ ministrem magii. Dla porównania o Knocie wiadomo mnóstwo ma³o ciekawych rzeczy. Kingsley chyba by³by ciekawszym materia³em na jaki¶ tekst.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix u¿ytkownikaWioletta
nie bêdê oryginalna, ale te¿ siê zgodzê co do Kingsley. bardzo polubi³am t± postaæ, mimo, ¿e nie za wiele o nim wiemy, a w³a¶nie jak wy¿ej wspomniano by³ ¶wietnym czarodziejem, aurorem. zosta³ Ministrem Magii. szkoda, ¿e nie zrobi³a i o nim jakiego¶ e-booka, ale mo¿e jeszcze nie wszystko stracone. chêtnie bym siê o nim czego¶ wiêcej dowiedzia³a, bo wydaje mi sie, ¿e by³ warto¶ciow± postaci± i mo¿na by wiele o nim powiedzieæ ciekawego.
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mog³e¶..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3
- od wspania³ej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacj± dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcze¶niej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: pó³krwi.
Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca.

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
A ja o Kingsleyu nie chcia³abym czytaæ wiêcej. Zosta³ ministrem, ale czy by³ jako¶ super ciekawy? No nie wiem. Dlatego nie s±dzê, ¿e zosta³ niedoceniony. Po prostu nie by³ zbyt ciekawy (nie mówiê, ¿e nudny). A Knot bardzo interesowa³ swoj± osob± i uwielbiam wszystkie wzmianki jakie s± o nim w ksi±¿ce, dla tego tez nie jest przeceniony,. Jest intersuj±cy.

Poza tym zaraz siê oka¿e, ¿e wszystkie osoby, o których nie ma za wiele powiedziane s± niedocenione, a te, o któych wspomniano troszkê wiêcej s± przecenione xD

Prefix u¿ytkownikaNatka Potter
No to teraz ja xD
Pewnie siê powtórzê z innymi, ale nie chce mi siê czytaæ wszystkich postów. Wed³ug mnie, za ma³o by³o o McGonagall jako o odwa¿nej kobiecie, a nie tylko surowej nauczycielce transmutacji. Tak¿e o Remusie bym chêtnie wiêcej poczyta³a, oraz chyba o Syriuszu. Mo¿e jeszcze o Flitwicku.
zapodaj.net/images/e3ed400370e7d.png

Jedyna taka Ki¶lowa Ksiê¿niczka!

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3

Lilyatte - moja najukochañsza, najwspanialsza pyra oraz wspó³pracownik Józef. Loffciam Ciê, ziemnioku! <3

kospirre - teraz mój ukochany mato³ek wróci³ i mo¿e zostanie! <3 Kochana towarzyszka d³ugich rozmów. Proszê mi siê wiêcej nie gubiæ! <3

-lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochañszy lud¼ na tej planecie i poza ni±, który ola³ stronê, ale i tak jest najlepszy! <3

owls.ovh/upload_files/001NatkaPotter.jpg

"Natka, ty jeste¶ tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale.

Wierszyk o mnie:

Jest sobie na HPnecie dziewczyna,
ona Natka siê nazywa.
Zbiera punkty zawziêcie,
i zdoby³a ju¿ 4 miejsce!
Goni mnie ci±gle i chwali,
takiego zachowania nikt nie zgani.
Mo¿na na niej polegaæ,
i mi³o¶æ swoj± przelewaæ.
Czasem trochê po marudzi,
ale kto by siê zapamiêtaniem tego trudzi³.
By Wioletta.

10 powodów, za które kocham HPneta:

1. Na sb mo¿na porozmawiaæ o wszystkim. Dos³ownie. Chocia¿ czasami tylko po 22.
2. Zawsze znajdzie siê kto¶, kto ci pomo¿e. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj.
3. Za wspania³ych u¿ytkowników, jeste¶cie kochani! <3
4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zak³adu pogrzebowego "Czy to ju¿?" oraz wszystkie inne dyskusje.
5. Za genialn± redakcjê, która wspaniale siê spisuje. Szczególnie Krico.
6. Za przelewanie mojej mi³o¶ci na Kath oraz za ró¿owego pacana, który (chyba on) da³ mi na chwilê kolorowy nick.
7. Za kochane awarie sb, które daj± mo¿liwo¶æ nowego ciu³ania po¶cików <3
8. Za b³êdy ortograficzne niektórych userów, które mogê poprawiaæ <3
9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, ¿e nikt mnie nie s³ucha ani nie rozumie.
10. I za wszystko inne.
Dziêkujê HPnecie! Love Love Love

Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black)

Najlepsza na HPnecie
Oraz w ca³ym naszym ¶wiecie
Jest Natka Potter.

Powinna byæ SA tej strony,
Werdykt jest postanowiony
To Natka Potter

Pomogê jej Angelinê wykopaæ
Ewentualnie w lesie zakopaæ
Natce Potter.

Bêdzie szefem wspania³ym
Królowaæ bêdzie nad HPnetem ca³ym
Natka Potter!

Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów:
Ju¿ otwarta kolejna furtka Twej kariery,
Zniknê³y wszelkie do Twej samorealizacji bariery.
Ju¿ mo¿esz rozwin±æ swoje skrzyd³a
I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzyd³a.
Mam nadziejê, ¿e nied³ugo sama awansujê
A dzi¶ w³a¶nie tego Ci serdecznie gratulujê!

"Nadzieja jest jedyn± rzecz±, silniejsz± od strachu"

s5.ifotos.pl/img/ajpg_sssxeah.jpg

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
Where they strung up a man they say who murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight in the hanging tree.

Are you, are you
Coming to the tree
Where dead man called out for his love to flee.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Where I told you to run, so we'd both be free.
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
Wear a necklace of rope, side by side with me.
No stranger would it be
If we met up at midnight in the hanging tree.

Diabelska szósteczka:
s5.ifotos.pl/mini/punktypng_sqeehea.png
Szczê¶liwa siódemka:
s10.ifotos.pl/mini/screen-po_aprpphp.png

I szalona trójeczka:

s10.ifotos.pl/mini/pkt-3333p_arxswsq.png

Prefix u¿ytkownikaWioletta
Co do McGonagall to te¿ tak my¶lê, dlatego siê nie mogê doczekaæ tych e-booków. Mam nadzieje, ¿e bêd± dostêpne w sieci i sobie je przeczytam, bo po tym co widzia³am ju¿ chce wiêcej. By³a wspania³± kobiet±, i czarodziejk±. Dlatego jestem happy, ¿e bêdzie o niej ten e-book mimo, ¿e nie lubiê jak siê dopowiada poza ksi±¿k±, ale no skrad³a mi serce. xD
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mog³e¶..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3
- od wspania³ej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacj± dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcze¶niej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: pó³krwi.
Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca.

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
Ogólnie to widzê, ¿e dla wszystkich najlepiej by by³o jakby o ka¿dej interesuj±cej postaci, napisano by osobn± ksi±zkê. xD I w sumie ja bardzo chêtnie bym przeczyta³a, co inne postacie robi± poza potterowaniem siê nawzajem. I nie chodzi mi tu o kosmicznie nudne teksty z Pottermore tylko takie powie¶ci, powiedzmy ¿e, na 400 stron ka¿da xD To i tak ma³ow porównaniu z tym co dosta³ Harry xD

Niedocenianych postaci jest od grona i mo¿na by wyliczaæ na palcach w nieskoñczono¶æ. Jak wspomnia³a ulka, mo¿na by by³o zrobiæ osobn± ksi±¿kê dla ka¿dego bohatera. Jednak ja zawsze bêdê mia³a te parê osób, które s± wed³ug mnie naprawdê niedoceniane; Minerwa McGonagall, Snape (wy³±cznie w KP), Ron Weasly, Fliwtwick, Irytek oraz Norris razem z naszym ukochanym wo¼nym - Argusem. No i jak mog³am zapomnieæ! Nevill Longbottom.
Wymieni³am tylko postacie, które wed³ug mnie zas³uguj± na wiêcej uwagi w filmie, nie w ksi±¿ce czy fandomie. Jest to wy³±cznie moje spostrze¿enie.

~~~
~~~

Natka Potter, Lilyatte

Ogólnie to widzê, ¿e dla wszystkich najlepiej by by³o jakby o ka¿dej interesuj±cej postaci, napisano by osobn± ksi±zkê. xD

Ale¿ oczywi¶cie, ¿e najlepiej xD Chocia¿ znaj±c ¿ycie, to by³yby nastawione na kasê i raczej... s³abe.
A wracaj±c do niedocenianych postaci, to i pani Norris by³a pomijana, ale w sumie ciê¿ko pisaæ o kotce wo¼nego. Mo¿e jeszcze brakuje mi Luny podczas bitwy o Hogwart. Tak¿e o Cho poczyta³abym wiêcej (tak, wiem, dziwne xD), ale nie jako o tchórzliwej, ci±gle p³acz±cej dziewczynce, a w³a¶nie o odwa¿nej dziewczynie, o tym, co robi³a podczas bitwy.

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Lilyatte - moja najukochañsza, najwspanialsza pyra oraz wspó³pracownik Józef. Loffciam Ciê, ziemnioku! <3

kospirre - teraz mój ukochany mato³ek wróci³ i mo¿e zostanie! <3 Kochana towarzyszka d³ugich rozmów. Proszê mi siê wiêcej nie gubiæ! <3

-lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochañszy lud¼ na tej planecie i poza ni±, który ola³ stronê, ale i tak jest najlepszy! <3

"Natka, ty jeste¶ tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale.

Wierszyk o mnie:

ona Natka siê nazywa.
Zbiera punkty zawziêcie,
i zdoby³a ju¿ 4 miejsce!
Mo¿na na niej polegaæ,
By Wioletta.

4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zak³adu pogrzebowego "Czy to ju¿?" oraz wszystkie inne dyskusje.
6. Za przelewanie mojej mi³o¶ci na Kath oraz za ró¿owego pacana, który (chyba on) da³ mi na chwilê kolorowy nick.
9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, ¿e nikt mnie nie s³ucha ani nie rozumie.
10. I za wszystko inne.

Najlepsza na HPnecie
Jest Natka Potter.

To Natka Potter

Natce Potter.

Bêdzie szefem wspania³ym
Natka Potter!

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Diabelska szósteczka:
Szczê¶liwa siódemka:

I szalona trójeczka:

Prefix u¿ytkownikaYodaZgredek
kospirre napisa³(a):

Snape (wy³±cznie w KP).

Chyba szczególnie w KP nie zapominaj ¿e w ksi±¿kach wiêcej z przesz³o¶ci Snape dowiadujemy siê ju¿ w Wiêzniu Azkabanu podczas gdy w filmach tak w³a¶ciwie ju¿ od czary ognia ale co to w³a¶ciwie w czarze ognia. Dowiadujemy siê tyle ¿e by³ ¶miercio¿erc± no w zasadzie zadali sobie trud bo w sumie w Insygniach i tak by o tym wspomnieli. Dobrze ze chocia¿ w Zakonie Feniksa pokazano wspomnienie dziêki któremu wiemy ¿e dlaczego Snape nienawidzi³ Jamesa. Bo przecie¿ mogli to sobie odpu¶ciæ bo przecie¿ po co na co... a przecie¿ w ksi±¿kach by³o wiadomo to du¿o wcze¶niej. Ugh ehhh zmarnowany potencja³...
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Chocia¿ znaj±c ¿ycie, to by³yby nastawione na kasê i raczej... s³abe.

Znaj±c ¿ycie w³a¶nie tak bêdzie. No ale czego mamy oczekiwaæ? Cieszmy siê, ¿e w ogole cokolwiek wiemy o tych postaciach. Nie ma chyba takiej ksi±¿ki, w której znajdziemy wszelkie mo¿liwe informacje o postaciach epizodycznych. Wiêc, nie oczekujmy, ¿e dowiemy siê wszystkich informacji np. O kotce Norris.

~~~
~~~

Natka Potter, Lilyatte

Nie ma chyba takiej ksi±¿ki, w której znajdziemy wszelkie mo¿liwe informacje o postaciach epizodycznych.

O Star Wars by siê mo¿e jaka¶ znalaz³a xD

No w³a¶nie, o pani Norris tak jak wspomnia³am, po prostu dziwnie pisaæ. Ale mog³aby byæ jaka¶ taka "encyklopedia postaci" (no chyba, ¿e ju¿ jest, to przepraszam xD), i zawrzeæ w niej najwa¿niejsze informacje, a tak¿e ciekawostki.
Pomijana by³a te¿ trochê Ginny (nie mówiê tu o jej romansie z Harrym, a filmy doszczêtnie mi go obrzydzi³y). Przyda³by siê te¿ jaki¶ ¶lizgon, nie taki jak Malfoy, czy Crabbe. Mo¿e jeszcze historiê Bellatrix, to by mnie na pewno zainteresowa³o.

funkyimg.com/i/2JV6T.png

Witam w moim podpisie!

Wierszyk o mnie:

ona Natka siê nazywa.
Zbiera punkty zawziêcie,
i zdoby³a ju¿ 4 miejsce!
Mo¿na na niej polegaæ,
By Wioletta.

10. I za wszystko inne.

Najlepsza na HPnecie
Jest Natka Potter.

To Natka Potter

Natce Potter.

Bêdzie szefem wspania³ym
Natka Potter!

"The Hanging Tree"

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Are you, are you
Coming to the tree
No stranger would it be

Diabelska szósteczka:
Szczê¶liwa siódemka:

I szalona trójeczka:

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: