Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
fuerte |
Dodany dnia 25.08.2016 18:32
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
O matko, to był hit z dziesięć lat temu. Całkiem spoko piosenka, biorąc pod uwagę, że śpiewał wokalista H.I.M. to już w ogóle : D. Lubiłam bardzo, czasem zdarza się, że zanucę, jak leci w radio. Dlatego HIT, zdecydowanie. Coś przyjemnego wśród tych wszystkich łupanek. Aphex Twin - Avril 14th ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 25.08.2016 18:56
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ciężko mi coś takiego ocenić, nie za bardzo znam się na takiej muzyce. Ja mogę tylko o tym powiedzieć, że dobrze brzmi, jak muzyka filmowa ![]() https://www.youtu...uUPqxI1vqg |
|
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 25.08.2016 21:39
|
![]() Postów: 32 Dom: RavenclawPunkty: 85 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 25.07.15 |
Utwór klasyk, który ma osobistą genezę, bo jest autorstwa samego Prince'a (co z resztą daje się słyszeć ), który napisał tę piosenkę rozstając się ze swoja partnerką, a w tym samym czasie zmarła jego matka po walce z chorobą nowotworową. Zatem traktuje o bólu po odejściu bliskiej osoby. Osobiście zawsze będzie dla mnie istotny w dorobku muzycznej historii i oczywiście HIT.https://youtu.be/... Edytowane przez lepakkomies dnia 25.08.2016 21:50
|
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 26.08.2016 09:53
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ciekawa piosenka, choć jakoś tak do mnie nie przemawia. Jak już wyżej mówiłem, po dziurki w nosie mam piosenek o takiej tematyce i ciężko żebym coś takiego polubił. https://www.youtu...YSVMgRr6pw |
|
|
|
Davidd |
Dodany dnia 29.08.2016 15:41
|
![]() Pochwały: 1 Postów: 74 Dom: GryffindorPunkty: 1288 Ranga: Dorosły czarodziej Data rejestracji: 11.12.15 |
Kocham tę piosenkę ^^ Kiedyś słuchałem jej cały czas, teraz już trochę rzadziej, ale nadal jest na mojej playliście. Od razu wpadła mi w ucho, teledysk super. Daję HIT! ![]() Secondhand Serenade - It's not over https://www.youtu...ZmvJknzLfU ![]() Seferyn i Sam Quest moimi ulubionymi Adminami <3 davidd Sefcio i Dawiś pragną powiadomić wszystkich zainteresowanych o wstąpieniu w szczęśliwy związek małżeński z dniem 25 września 2016 ~ Moje Skarby: Seferyn (Kotek ^^) <33 kospirre (Misia ;* ) <33 Moja narzeczona i psychofanka : Lilyatte (*^3^) BumSzakalaka ^^ ~ W Hogwarcie - Thomas Williams ~ Różdżka: 10 cali, głóg, włókno z pachwiny nietoperza "Może w Gryffindorze, Gdzie kwitnie męstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego! ![]() ![]() Snape : Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter? Potter : Tak. Snape : Tak, proszę pana. Potter : Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze. ![]() ![]() ![]() Koniec psot! |
|
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 29.08.2016 17:19
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
O jeeeny, ale smęt. W sumie nie przepadam za balladami, chyba że są jakieś takie... no fajne no. Tutaj zwrotki mi się podobały, ale refren już nie, bo cały czas tylko to over to over tamto. Jak przez chwilę była przerwa, a potem on znowu wyskoczył z tym over to aż zaczęłam się śmiać. Shitu nie dam, bo zwrotki są spo, ale hitem tego nie nazwę. Fall Out Boy - Centuries https://youtu.be/... Edytowane przez EmilyWright dnia 29.08.2016 17:25
![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 30.08.2016 16:18
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Lubię FOB, ale wolałam ich dawniej, kiedy grali te piosenki o mega długich tytułach haha. No a teraz jest spoko, fenix też spoko. Ta piosenka to taki mały hit, bez szału, nie lubię odgrzewanych motywów z innych piosenek. W pozostałej części też się nie wyróżnia, ale można przy tym biegać. Nośny utwór, głowa sama się kiwa. Ot i chyba tyle haha Ode mnie Tune - Confused https://www.youtu...X-26EEuCv4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 30.08.2016 16:26
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Może to zabrzmi źle, ale ten zespół brzmi tak bardzo amerykańsko, że trudno uwierzyć, że to Polski zespół. W sensie jakoś mi ta stylistyka nie pasuje do rodzimego rynku. Jednak nie powiem, że mi się nie podoba, dosyć dobrze się słucha, mozna dostać weltshmerca, albo sobie pogłębić trwającego Jednak za tekst, głos i muzykę daje HIT Studio Accantus - Bluzwis https://youtu.be/... Edytowane przez Sam Quest dnia 30.08.2016 16:35
![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 30.08.2016 17:09
|
I Ty się pytasz, czy muzyka z jednego z najlepszych musicali naszych czasów jest dobra... Pewnie, że dobra Ja sam osobiście za taką muzyką nie przepadam, ale to nie znaczy, że nie potrafię docenić jej wartości. Jak dla mnie HIT ![]() https://www.youtu...3gEkwhdXUE |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 30.08.2016 17:17
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Proszę pamiętać o 3 linijkach! 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Raven444 |
Dodany dnia 30.08.2016 21:54
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 75 Dom: GryffindorPunkty: 4202 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.11.11 |
Nie, no oczywiście, że hit. Piosenka, którą z pewnością zna większość. Taka spokojna, sympatyczna melodia. Miły dla ucha (przynajmniej mojego) głos wokalisty, jeden z fajniejszych coverów. Czegóż chcieć więcej. Zaproponuję Siouxsie and the Banshees-Icon https://www.youtu...FbjSpMoR4E |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 31.08.2016 16:15
|
Dziwna piosenka... To postarzenie trochę mnie drażni, głosy też dziwne... A tekst jest jeszcze dziwniejszy. Nie no, przyznam się szczerze, że ja osobiście go nie zrozumiałem, ale to wcale nie musi nic znaczyć... https://www.youtu...2-grT4Zikw |
|
|
|
Raven444 |
Dodany dnia 31.08.2016 18:11
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 75 Dom: GryffindorPunkty: 4202 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.11.11 |
No fajna, fajna. I melodia i głos i tekst. Tutaj zrozumiały i ciekawy klimat wnosi. Oceniam w sumie na hit. Przyznam, że Icon, który dałam wcześniej jest dość specyficzną piosenką. To teraz dam coś bardziej zrozumiałego ; ) The Chambers Brothers - Time has come today https://www.youtu...RsUlQDEQj8 |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 02.09.2016 17:16
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Ahhh <3 Misiek, jak ty to robisz, że zawsze trafiasz w mój gust? Jakaś klątwa? Cudowne. Bez dwóch zdań, MCR mają świetną muzykę. Szkoda, że Gerard odszedł z zespołu... Wspaniały rock punk, wokal bez zarzutu, muzyka po prostu... świetna! Kawałek nie jest darciem się mordy, ani mieszanką wybuchową, jak to ja nazywam. Jest kawałkiem dobrej muzyki, dla której warto poświęcić czas... Kocham, kocham, kocham ich wszystkie utwory! HIT! ![]() A ode mnie 30STM - The Kill https://www.youtu...yvGCAvOAfM Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 02.09.2016 19:09
|
Dobra nutka Całkiem fajnie brzmi, głos wokalisty nie denerwujący, a tekst... Na początku mi się wydawało, że piosenka mówi o jakiejś nieszczęśliwej miłości i już bym ją zjechał, ale wydaje mi się (choć zapewne to tylko moja nadinterpretacja) że opowiada o uzależnieniach... W każdym razie fajowe ![]() https://www.youtu...qCpjFMvz-k |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 02.09.2016 19:24
|
![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
bardzo lubię to piosenkę mimo, że do najmłodszych nie należy. ma swój klimat, wpada w ucho. przyjemnie było posłuchać, bo dawno jej nie słyszałam. teledysk prosty nie przesadzony. przyjemnie było też popatrzeć. na pewno zasługuje to na miano HIT. lubię, lubię. Royksopp - Here She Comes Again https://www.youtu...rJDg7Hqi6s ![]() Severusie, jak mogłeś.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicząca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Członek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z żywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w ręczniku na głowie. <3 - od wspaniałej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacją dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacją dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcześniej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher różdżka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: półkrwi. Quidditch: Obrońca Gryffindoru oraz Zastępca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor różdżka: heban, 12¼ cala, włos jednorożca. |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 02.09.2016 19:53
|
Uno momento... ja to znam! Nie wiem czy tego kiedyś tam nie puścili w radiu Taka muzyka to kompletnie nie moje klimaty, nie chodzę do klubów, nie znoszę ich wręcz, zatem nie bardzo wiem jak to ocenić, chociaż dla ucha dosyć przyjemne ![]() https://www.youtu...91hqHI6gsg |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 07.09.2016 10:53
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Znam to haha. To znaczy z radia, taki hit wakacji, nie? Nie przełączyłabym, gdyby było ciepło i jechałabym samochodem nad morze Mimo że sama piosenka nie jest w moim guście. Wpada w ucho, to na pewno i niełatwo zapomnieć (nawet teraz sobie podśpiewuję). Ale z drugiej strony głos męski dla mnie niczym się nie wyróżnia, no i hm... nie lubię braku zmian... rytmu (?) w piosence. Zawsze chcę, żeby coś się działo, żeby ktoś nagle się darł albo właśnie opadał z sił. Ode mnie Shiro Sagisu - Torn apart https://www.youtu...GHZny918sQ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 07.09.2016 14:50
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Uwielbiam klasykę i tym podobne, omg. Nie wiem czy słuchałam tego wcześniej, ale naprawdę mmi się podoba. Jak najbardziej hit. A tutaj trzymajcie zespół, który chyba nigdy mi się nie znudzi: Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities |
|
|
|
Raven444 |
Dodany dnia 07.09.2016 17:33
|
Numer fajny, podoba mi się. Tak jak ogólnie cała twórczość zespołu. Przyjemny dla ucha. Jak dla mnie bardzo fajny bass i rytm i klimat tego utworu. Cóż mogę więcej napisać, hit. Polecam Seether-The Gift https://www.youtu...JUuzAnaWp0 |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Ravenclaw

Slytherin

), który napisał tę piosenkę rozstając się ze swoja partnerką, a w tym samym czasie zmarła jego matka po walce z chorobą nowotworową. Zatem traktuje o bólu po odejściu bliskiej osoby. Osobiście zawsze będzie dla mnie istotny w dorobku muzycznej historii i oczywiście HIT.
Gryffindor

Hufflepuff

Taka muzyka to kompletnie nie moje klimaty, nie chodzę do klubów, nie znoszę ich wręcz, zatem nie bardzo wiem jak to ocenić, chociaż dla ucha dosyć przyjemne