Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
fuerte |
Dodany dnia 25.08.2016 18:32
|
![]() Pochwa³y: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 15.07.07 |
O matko, to by³ hit z dziesiêæ lat temu. Ca³kiem spoko piosenka, bior±c pod uwagê, ¿e ¶piewa³ wokalista H.I.M. to ju¿ w ogóle : D. Lubi³am bardzo, czasem zdarza siê, ¿e zanucê, jak leci w radio. Dlatego HIT, zdecydowanie. Co¶ przyjemnego w¶ród tych wszystkich ³upanek. Aphex Twin - Avril 14th ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 25.08.2016 18:56
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ciê¿ko mi co¶ takiego oceniæ, nie za bardzo znam siê na takiej muzyce. Ja mogê tylko o tym powiedzieæ, ¿e dobrze brzmi, jak muzyka filmowa ![]() https://www.youtu...uUPqxI1vqg |
|
|
|
lepakkomies |
Dodany dnia 25.08.2016 21:39
|
![]() Postów: 32 Dom: RavenclawPunkty: 85 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 25.07.15 |
Utwór klasyk, który ma osobist± genezê, bo jest autorstwa samego Prince'a (co z reszt± daje siê s³yszeæ ), który napisa³ tê piosenkê rozstaj±c siê ze swoja partnerk±, a w tym samym czasie zmar³a jego matka po walce z chorob± nowotworow±. Zatem traktuje o bólu po odej¶ciu bliskiej osoby. Osobi¶cie zawsze bêdzie dla mnie istotny w dorobku muzycznej historii i oczywi¶cie HIT.https://youtu.be/... Edytowane przez lepakkomies dnia 25.08.2016 21:50
|
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 26.08.2016 09:53
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ciekawa piosenka, choæ jako¶ tak do mnie nie przemawia. Jak ju¿ wy¿ej mówi³em, po dziurki w nosie mam piosenek o takiej tematyce i ciê¿ko ¿ebym co¶ takiego polubi³. https://www.youtu...YSVMgRr6pw |
|
|
|
Davidd |
Dodany dnia 29.08.2016 15:41
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 74 Dom: GryffindorPunkty: 1288 Ranga: Doros³y czarodziej Data rejestracji: 11.12.15 |
Kocham tê piosenkê ^^ Kiedy¶ s³ucha³em jej ca³y czas, teraz ju¿ trochê rzadziej, ale nadal jest na mojej playli¶cie. Od razu wpad³a mi w ucho, teledysk super. Dajê HIT! ![]() Secondhand Serenade - It's not over https://www.youtu...ZmvJknzLfU ![]() Seferyn i Sam Quest moimi ulubionymi Adminami <3 davidd Sefcio i Dawi¶ pragn± powiadomiæ wszystkich zainteresowanych o wst±pieniu w szczê¶liwy zwi±zek ma³¿eñski z dniem 25 wrze¶nia 2016 ~ Moje Skarby: Seferyn (Kotek ^^) <33 kospirre (Misia ;* ) <33 Moja narzeczona i psychofanka : Lilyatte (*^3^) BumSzakalaka ^^ ~ W Hogwarcie - Thomas Williams ~ Ró¿d¿ka: 10 cali, g³óg, w³ókno z pachwiny nietoperza "Mo¿e w Gryffindorze, Gdzie kwitnie mêstwa cnota, Gdzie króluje odwaga I do wyczynów ochota." Uroczy¶cie przysiêgam, ¿e knujê co¶ niedobrego! ![]() ![]() Snape : Czy pamiêtasz, jak mówi³em, ¿e æwiczymy zaklêcia NIEWERBALNE, Potter? Potter : Tak. Snape : Tak, proszê pana. Potter : Nie ma potrzeby zwracania siê do mnie per pan, profesorze. ![]() ![]() ![]() Koniec psot! |
|
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 29.08.2016 17:19
|
![]() Pochwa³y: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
O jeeeny, ale smêt. W sumie nie przepadam za balladami, chyba ¿e s± jakie¶ takie... no fajne no. Tutaj zwrotki mi siê podoba³y, ale refren ju¿ nie, bo ca³y czas tylko to over to over tamto. Jak przez chwilê by³a przerwa, a potem on znowu wyskoczy³ z tym over to a¿ zaczê³am siê ¶miaæ. Shitu nie dam, bo zwrotki s± spo, ale hitem tego nie nazwê. Fall Out Boy - Centuries https://youtu.be/... Edytowane przez EmilyWright dnia 29.08.2016 17:25
![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 30.08.2016 16:18
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Lubiê FOB, ale wola³am ich dawniej, kiedy grali te piosenki o mega d³ugich tytu³ach haha. No a teraz jest spoko, fenix te¿ spoko. Ta piosenka to taki ma³y hit, bez sza³u, nie lubiê odgrzewanych motywów z innych piosenek. W pozosta³ej czê¶ci te¿ siê nie wyró¿nia, ale mo¿na przy tym biegaæ. No¶ny utwór, g³owa sama siê kiwa. Ot i chyba tyle haha Ode mnie Tune - Confused https://www.youtu...X-26EEuCv4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 30.08.2016 16:26
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Mo¿e to zabrzmi ¼le, ale ten zespó³ brzmi tak bardzo amerykañsko, ¿e trudno uwierzyæ, ¿e to Polski zespó³. W sensie jako¶ mi ta stylistyka nie pasuje do rodzimego rynku. Jednak nie powiem, ¿e mi siê nie podoba, dosyæ dobrze siê s³ucha, mozna dostaæ weltshmerca, albo sobie pog³êbiæ trwaj±cego Jednak za tekst, g³os i muzykê daje HIT Studio Accantus - Bluzwis https://youtu.be/... Edytowane przez Sam Quest dnia 30.08.2016 16:35
![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 30.08.2016 17:09
|
I Ty siê pytasz, czy muzyka z jednego z najlepszych musicali naszych czasów jest dobra... Pewnie, ¿e dobra Ja sam osobi¶cie za tak± muzyk± nie przepadam, ale to nie znaczy, ¿e nie potrafiê doceniæ jej warto¶ci. Jak dla mnie HIT ![]() https://www.youtu...3gEkwhdXUE |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 30.08.2016 17:17
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Proszê pamiêtaæ o 3 linijkach! 03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jeste¶ czym¶ wiêcej, Ciri. Czym¶ wiêcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjació³ko ma najdro¿sza! Pisaæ wiersze sprawa "prosta" W dniu mi³o¶ci co¶ wypada, Prawie g³owa mi odpada... Gdzie¶ zniknê³a¶, takie ¿ycie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzie¶ zgubi³em, Jestem Ci go jednak winien. Szko³a chyba ciê wykañcza, Jednak lepsza ni¿ szarañcza ;D Kwa¶ne ¿elki mam pod biurkiem, Nie otworze ich wiêc z hukiem, Bo z têsknoty ju¿ usycham I w te k±ty je upycham. Wszêdzie ró¿u, kiczu schy³ki ¯ycie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Raven444 |
Dodany dnia 30.08.2016 21:54
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 75 Dom: GryffindorPunkty: 4202 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.11.11 |
Nie, no oczywi¶cie, ¿e hit. Piosenka, któr± z pewno¶ci± zna wiêkszo¶æ. Taka spokojna, sympatyczna melodia. Mi³y dla ucha (przynajmniej mojego) g³os wokalisty, jeden z fajniejszych coverów. Czegó¿ chcieæ wiêcej. Zaproponujê Siouxsie and the Banshees-Icon https://www.youtu...FbjSpMoR4E |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 31.08.2016 16:15
|
Dziwna piosenka... To postarzenie trochê mnie dra¿ni, g³osy te¿ dziwne... A tekst jest jeszcze dziwniejszy. Nie no, przyznam siê szczerze, ¿e ja osobi¶cie go nie zrozumia³em, ale to wcale nie musi nic znaczyæ... https://www.youtu...2-grT4Zikw |
|
|
|
Raven444 |
Dodany dnia 31.08.2016 18:11
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 75 Dom: GryffindorPunkty: 4202 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 13.11.11 |
No fajna, fajna. I melodia i g³os i tekst. Tutaj zrozumia³y i ciekawy klimat wnosi. Oceniam w sumie na hit. Przyznam, ¿e Icon, który da³am wcze¶niej jest do¶æ specyficzn± piosenk±. To teraz dam co¶ bardziej zrozumia³ego ; ) The Chambers Brothers - Time has come today https://www.youtu...RsUlQDEQj8 |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 02.09.2016 17:16
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Ahhh <3 Misiek, jak ty to robisz, ¿e zawsze trafiasz w mój gust? Jaka¶ kl±twa? Cudowne. Bez dwóch zdañ, MCR maj± ¶wietn± muzykê. Szkoda, ¿e Gerard odszed³ z zespo³u... Wspania³y rock punk, wokal bez zarzutu, muzyka po prostu... ¶wietna! Kawa³ek nie jest darciem siê mordy, ani mieszank± wybuchow±, jak to ja nazywam. Jest kawa³kiem dobrej muzyki, dla której warto po¶wiêciæ czas... Kocham, kocham, kocham ich wszystkie utwory! HIT! ![]() A ode mnie 30STM - The Kill https://www.youtu...yvGCAvOAfM Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 02.09.2016 19:09
|
Dobra nutka Ca³kiem fajnie brzmi, g³os wokalisty nie denerwuj±cy, a tekst... Na pocz±tku mi siê wydawa³o, ¿e piosenka mówi o jakiej¶ nieszczê¶liwej mi³o¶ci i ju¿ bym j± zjecha³, ale wydaje mi siê (choæ zapewne to tylko moja nadinterpretacja) ¿e opowiada o uzale¿nieniach... W ka¿dym razie fajowe ![]() https://www.youtu...qCpjFMvz-k |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 02.09.2016 19:24
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
bardzo lubiê to piosenkê mimo, ¿e do najm³odszych nie nale¿y. ma swój klimat, wpada w ucho. przyjemnie by³o pos³uchaæ, bo dawno jej nie s³ysza³am. teledysk prosty nie przesadzony. przyjemnie by³o te¿ popatrzeæ. na pewno zas³uguje to na miano HIT. lubiê, lubiê. Royksopp - Here She Comes Again https://www.youtu...rJDg7Hqi6s ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 02.09.2016 19:53
|
Uno momento... ja to znam! Nie wiem czy tego kiedy¶ tam nie pu¶cili w radiu Taka muzyka to kompletnie nie moje klimaty, nie chodzê do klubów, nie znoszê ich wrêcz, zatem nie bardzo wiem jak to oceniæ, chocia¿ dla ucha dosyæ przyjemne ![]() https://www.youtu...91hqHI6gsg |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 07.09.2016 10:53
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Znam to haha. To znaczy z radia, taki hit wakacji, nie? Nie prze³±czy³abym, gdyby by³o ciep³o i jecha³abym samochodem nad morze Mimo ¿e sama piosenka nie jest w moim gu¶cie. Wpada w ucho, to na pewno i nie³atwo zapomnieæ (nawet teraz sobie pod¶piewujê). Ale z drugiej strony g³os mêski dla mnie niczym siê nie wyró¿nia, no i hm... nie lubiê braku zmian... rytmu (?) w piosence. Zawsze chcê, ¿eby co¶ siê dzia³o, ¿eby kto¶ nagle siê dar³ albo w³a¶nie opada³ z si³. Ode mnie Shiro Sagisu - Torn apart https://www.youtu...GHZny918sQ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Cookie |
Dodany dnia 07.09.2016 14:50
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 739 Dom: RavenclawPunkty: 3722 Ranga: Pomocnik Filcha Data rejestracji: 01.10.14 |
Uwielbiam klasykê i tym podobne, omg. Nie wiem czy s³ucha³am tego wcze¶niej, ale naprawdê mmi siê podoba. Jak najbardziej hit. A tutaj trzymajcie zespó³, który chyba nigdy mi siê nie znudzi: Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities |
|
|
|
Raven444 |
Dodany dnia 07.09.2016 17:33
|
Numer fajny, podoba mi siê. Tak jak ogólnie ca³a twórczo¶æ zespo³u. Przyjemny dla ucha. Jak dla mnie bardzo fajny bass i rytm i klimat tego utworu. Có¿ mogê wiêcej napisaæ, hit. Polecam Seether-The Gift https://www.youtu...JUuzAnaWp0 |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Ravenclaw

gordian119
Slytherin

), który napisa³ tê piosenkê rozstaj±c siê ze swoja partnerk±, a w tym samym czasie zmar³a jego matka po walce z chorob± nowotworow±. Zatem traktuje o bólu po odej¶ciu bliskiej osoby. Osobi¶cie zawsze bêdzie dla mnie istotny w dorobku muzycznej historii i oczywi¶cie HIT.
Gryffindor

Hufflepuff

Nie wiem czy tego kiedy¶ tam nie pu¶cili w radiu
Taka muzyka to kompletnie nie moje klimaty, nie chodzê do klubów, nie znoszê ich wrêcz, zatem nie bardzo wiem jak to oceniæ, chocia¿ dla ucha dosyæ przyjemne