Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Który film najlepszy?
|
|
| jedyny |
Dodany dnia 25.01.2008 11:32
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Postów: 71 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 137 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 22.11.07 |
Pierwsze dwie czê¶ci by³y bajeczkami dla dzieci, trzecia przez wzgl±d na zmieniacze czasu tak jak i ksi±¿ka by³a naiwan i przeciêtna. Dwie pozosta³e by³y "bardzo" mroczne i presadnie rozreklamowane. :smilewinkgrin: Jaki z tego po¿ytek, skoro kto¶ bêdzie utrzymywa³, ¿e wierzy, a nie bêdzie spe³nia³ uczynków?
|
|
|
|
| smith |
Dodany dnia 30.01.2008 23:17
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 30.01.08 |
Najlepszy wed³ug mnie na pewno jest Zakon Feniksa efekty i nie wiem ma cos w sobie szczególnie te retrospekcje fajnie wysz³y hehe po nim na pewno Czara Ognia...najbardziej mroczna..ale nie ma co sie dziwic, wkoncu re¿yser thillery krêci a pierwsze 3 hmm za bardzo dziecinne
|
|
|
|
| Chackster |
Dodany dnia 08.02.2008 13:56
|
![]() Postów: 4 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 9 Ranga: Mugol Data rejestracji: 07.02.08 |
HP i Czara Ognia jest prawie tak dobra jak Wiêzieñ Azkabanu We "Wiê¼niu" rz±dz± przede wszystkim ujêcia z hipogryfem w roli g³ównej, scena lotu nad powierzchni± jeziora to co¶, czego siê nie zapomina, podobnie jak akcja z Syriuszem i Dementorami Aktorzy pozbyli siê "drewna" z poprzednich cze¶ci i graj± tak naturalnie, ze przyjemnie siê ich ogl±da ![]() Z kolei "Czara" jest najbardziej widowiskowa - pod wzglêdem wizualnym zostawi³a w tyle nawet "Komnatê tajemnic" a to g³ównie dziêki najlepiej zanimowanemu smokowi w historii kina Jeden umar³ z przyczyn naturalnych. Sztylet w sercu naturalnie powoduje ¶mieræ.
R. A. Salvatore, Ojczyzna |
|
|
|
| nimfadora21 |
Dodany dnia 12.02.2008 21:40
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 85 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 348 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 27.12.07 |
Najbardziej podoba³o mi sie w pi±tej czê¶ci HP jak uciekaj± z sali przepowiedni, a za nimi wszystko sie wali i jeszcze dwie sceny; jak Voldemort walczy z Dumbledorem, jak ginie Syriusz. Nie podoba mi sie sam fakt, ¿e Syriusz umiera, ale grafika, efekty specjalne. 3 HP te¿ by³a niez³a. Ogólnie wszystkie filmy z serii HP s± THE BEST, ale nic nie przewy¿szy ksi±¿ki. moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-) [img] http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img] Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarn± Magi± Ulubiony aktor: Rupert Grint Ulubiona aktorka: Emma Watson Wymarzona miot³a: Piorunx ![]() Ró¿d¿ka: 8 cali, kawa³ek klapy od sedesu, kawa³ek klamki Ulubiony nauczyciel: McGonagall Patronus: Kot Animag: Sarna Dom: Gryffindor Ulubiony kolor: niebieski, z³oty ![]() ![]() ![]() Mój nick jest do¶æ d³ugi, wiêc, aby go ca³ego nie pisaæ mo¿ecie pisaæ nimfa. £atwij i pro¶ciej! |
|
|
|
| rskar |
Dodany dnia 14.02.2008 18:53
|
![]() Postów: 2 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 10 Ranga: Mugol Data rejestracji: 19.07.07 |
Najlepszy "Zakon". Najlepsze jest jak Fred i George Weasley'owie wpuszczaj± do Wielkiej Sali fajerwerki podczas S.U.M.ów. Umbridge wtedy tak dziwnie patrzy. To jes zabawne. Pó¼niej jeszcze fajnie wygl±daj± fajerwerki i du¿e, b³yszcz±ce W. |
|
|
|
mimid |
Dodany dnia 28.08.2008 17:18
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 1285 Dom: SlytherinPunkty: 2614 Ranga: Fascynat Czarnej Magii Data rejestracji: 07.05.07 |
Harry Potter i Kamieñ Filozoficzny Jeden z najlepszych filmów. Praktycznie wszystkie postaci, z Hermion± na czele by³y bardzo fajnie przedstawione. Jednak strasznie nie podoba³ mi siê dubbing, a g³os Draco by³ nie do zniesienia^^. Harry Potter i Komnata Tajemnic Najciekawsza ekranizacja zaraz po WA. Tylko, ¿e ta czê¶æ ¶rednio mi siê podoba³a, wiêc i film odbiera³am trochê gorzej. Lockhart by³ do¶æ zabawn± ale i wkurzaj±c± postaci±. Swoj± drog±... Mi jego wygl±d siê nie podoba³ xP. Harry Potter i Wiêzieñ Azkabanu Mi, tak jak wielu innym osobom ta czê¶æ podoba³a siê najbardziej. Nie mam co wymieniaæ, bo naprawdê wci±gn±³ mnie ten film xP. Na dodatek Potter wygl±da³ dobrze, co jest naprawdê nie spotykane^^. Harry Potter i Czara Ognia Tutaj akurat nie mogê powiedzieæ zbyt wiele, bo ogl±da³am ten film tylko raz i to do¶æ dawno. Nie pamiêtam praktycznie nic. Harry Potter i Zakon Feniksa Rewelacja? Nigdy w ¿yciu nie nazwa³abym tak tego filmu. Kompletne dno? Te¿ przesada. Nie mo¿na powiedzieæ, ¿e mi siê podoba³, ale mia³ fajne fragmenty. Jednak nic szczególnego, a by³ tak promowany... Zreszt± jak ka¿dy inny^^. Edytowane przez mimid dnia 28.08.2008 17:22
|
|
|
|
| niezapominajka |
Dodany dnia 01.09.2008 17:21
|
![]() Postów: 10 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 41 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 30.08.08 |
Mi najbardziej podoba³a siê "Czara Ognia" - bardzo czêsto do niej wracam. Wed³ug mnie jest najciekawiej zrobiona. Lubiê te¿ "Komnatê Tajemnic" - Bazyliszka, lataj±cy samochód, paj±ki... |
|
|
|
| Mana |
Dodany dnia 27.04.2010 08:37
|
![]() Postów: 5 Dom: Brak przydzia³u Punkty: 33 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 02.01.10 |
Zgadzam siê.Ksi±¿e Pó³krwi to najlepsza czê¶æ filmu moim zdaniem. Jak oni id± po tego harkruksa jak Dumbledore umiera...¶wietna czê¶æ. Chocia¿ po przeczytaniu ostatnie czê¶ci Insygni ¦mierci, niecierpliwie czekam na wersjê filmow±. |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 03.11.2012 20:34
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Hm... bardzo lubiê ostatni± czê¶æ. Pomijaj±c kilka scen, ca³o¶æ prezentowa³a siê w porz±dku. No gdyby nie Daniel, który swoj± osobê psuje mi ca³± zabawê. Ale jako, ¿e ten aktor pojawia siê w ka¿dej z czê¶ci, to nie mo¿e byæ to minusem filmu ;< Poza tym lubiê "kamieñ filozoficzny"... tal z sentymentu. To chyba jedyna z czê¶ci, która w pe³ni oddaje klimat w ksi±¿ce. Nie zniosê "Ksiêcia Pó³krwi". Nie zniosê i ju¿. Tam Daniel przerós³ samego siebie, a pojawiaj±ca siê wszêdzie Bonnie zabija mnie w wyj±tkowo okrutny sposób. Toæ tyle. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
panizvengerberg |
Dodany dnia 27.12.2012 11:59
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 9 Dom: SlytherinPunkty: 91 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.12.12 |
Mi siê Komnata Tajemnic podoba³a - wystrój, scenografia itd.itp. Ja w sumie na to najbardziej zwracam uwagê. W pierwszej czê¶ci ciekawe efekty specjalne - do¶æ normalne. Potem jak dla mnie zbyt du¿o komputera i zbyt podobne to wszystko do nowych filmów typu np. Batman albo nawet Transformers. Porównujê akurat do tych filmów, bo dzisiaj ujêcia i zdjêcia ogólnie s± prawie wszêdzie takie same. Trudno o jak±¶ nowatorsko¶æ i kreatywno¶æ. Szkoda, ¿e Harry Potter jest a¿ tak komercyjny, ale to tak¿e rozumiem. Za to niektórzy aktorzy w HP s± na prawdê ¶wietnie dobrani. Bardzo mnie dra¿ni ¶wiat³o w nowych filmach HP. Wolê to starsze, w 2 pierwszych czê¶ciach. Dawno ogl±da³am te filmy w sumie, ale jak pamiêtam to stawiam na Komnatê Tajemnic jako najlepsz±. |
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 27.12.2012 15:09
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
Jestem pod wra¿eniem ostatniej czê¶ci - jednak moj± ulubion± czê¶ci± jest Kamieñ Filozoficzny. Mam do tej czê¶ci ma³y sentyment i bardzo lubiê do niej wracaæ. Moj± ulubion± scen± (jedn± z ulubionych) jest wyprawa na Ulicê Pok±tn±. Zachwyci³y mnie te wszystkie wspania³o¶ci Pok±tnej. Hmm... Chyba dzi¶ zrobiê sobie jaki¶ maraton Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.
|
|
|
|
panizvengerberg |
Dodany dnia 27.12.2012 17:00
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 9 Dom: SlytherinPunkty: 91 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 26.12.12 |
Ja ostatnio ogl±da³am Kamieñ Filozoficzny. Super by³o tak sobie przypomnieæ. Ale kurczê, niektóre zmiany zdarzeñ z ksi±¿ki lub wci¶niêcia scen rodem z taniej komedii familijnej trochê mnie irytowa³y. Ale to w sumie kiedy¶ te¿. I Harry fajny jest w 1 i 2, bardzo mi siê podoba ten aktor w tych czê¶ciach, choæ i tak móg³by byæ lepszy - tzn. ja w ksi±¿ce wyobra¿am go sobie inaczej. Pierwsza czê¶æ jest taka... bardzo magiczna wg mnie. Czarodziejska, urocza. W taki ciep³y sposób. |
|
|
|
Panna_Elisabeth_ |
Dodany dnia 28.12.2012 14:41
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 54 Dom: SlytherinPunkty: 534 Ranga: Prefekt Slytherinu Data rejestracji: 26.12.12 |
Ja nienawidzê "Ksiêcia Pó³krwi" i "Zakonu Feniksa". Lubiê sceny z Umbridge, Stworka oraz Grimmauld Place 12, ale w ZF umiera Syriusz, który jest moj± drug± ulubion± postaci±, a w KP Dumbledore. Zawsze rozklejam siê w tych momentach Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.
|
|
|
|
Sasume |
Dodany dnia 12.01.2013 11:43
|
![]() Pochwa³y: 6 Postów: 81 Dom: RavenclawPunkty: 3238 Ranga: Praktykant w Ministerstwie Magii Data rejestracji: 07.09.08 |
U mnie zdecydowanie Komnata Tajemnic oraz Zakon Feniksa :) KT ze wzglêdu na ¶wietne odwzorowanie ksi±¿ki i tego jak to sobie wyobra¿a³am czytaj±c tê czê¶æ oraz ZF za ¶wietn± grê i wspó³pracê wiêkszej ilo¶ci bohaterów. No i oczywi¶cie efekty w tych czê¶ciach spodoba³y mi siê najbardziej podczas pierwszego obejrzenia w kinie. Edytowane przez Christina dnia 12.01.2013 13:16
|
|
|
|
JMARTA |
Dodany dnia 18.01.2013 18:48
|
![]() Pochwa³y: 9 Postów: 138 Dom: GryffindorPunkty: 1639 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 30.11.12 |
Moim zdaniem najlepszy by³ film "Harry Potter i Ksi±¿ê Pó³krwi" oraz "Harry Potter i Insygnia ¦mierci cz. 2". ¦wietne filmy, kilka ciekawych momentów by³o pominiêtych, ale te¿ kilka dodanych. Ciekawe, du¿o siê w nich dzieje, weso³e nie powiem (szczególnie ¶mieræ Dumbledora). Mimo wszystkich przeciwno¶ci losu, dobro jednak zwyciê¿a ![]() Tak, czy inaczej, u mnie stoj± na najwy¿szej pó³ce.
|
|
|
|
Natix |
Dodany dnia 19.01.2013 00:49
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 35 Dom: HufflepuffPunkty: 254 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 18.01.13 |
Wed³ug mnie najlepsz± czê¶ci± jest "Wiêzieñ...". Najpozytywniej go wspominam. Aktorzy siê popisali, a re¿yser pokaza³ klasê. Oczywi¶cie na drugim miejscu podium stoj± "Komnata tajemnic", od której zaczê³a siê moja przygoda z Potterem oraz "Kamieñ filozoficzny". Na trzecim miejscu uplasowa³ siê "Harry Potter i Insygnia ¦mierci cz. I". Ostatniego filmu jeszcze nie ogl±da³am, poniewa¿ to pewne po¿egnanie, odciêcie siê od wa¿nej czê¶ci mojego dzieciñstwa, ale wci±¿ zbieram siê na ni± w sobie.
|
|
|
|
Marvin Aristow |
Dodany dnia 15.02.2013 22:53
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 44 Dom: SlytherinPunkty: 3355 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 23.01.13 |
Wed³ug mnie, najlepsza czê¶æ filmu to Insygnia ¦mierci: cz. II Efekty, które s± pokazane podczas bitwy o Hogwart, te wszystkie czary... po_prostu mistrzostwo ¶wiata... Spróbujcie zobaczyæ screencaps'y na internecie. Fajnie, bo cz³owiek mo¿e przez to pobudziæ swoj± wyobra¼nie jak to naprawdê mog³o wygl±daæ. Bo film to oczywi¶cie tylko czyja¶ subiektywna interpretacja ksi±¿ki. Widaæ jak na potrzeby filmu zmienili wiele wydarzeñ z ksi±¿ki. No ale wielu rzeczy które s± w ksi±¿ce nie mo¿na tak po_prostu umie¶ciæ w filmie, a wielu rzeczy o których tylko w ksi±¿ce s± napomkniête w filmie musz± byæ dok³adnie pokazane aby oddaæ sens. Edytowane przez Christina dnia 23.01.2013 19:17
|
|
|
|
yersinia |
Dodany dnia 04.03.2013 19:45
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 328 Dom: GryffindorPunkty: 3481 Ranga: ¦wietny czarodziej Data rejestracji: 29.07.11 |
Najbardziej podoba³y mi siê filmy nr 3 i 7. Trójka za ca³okszta³t, siódemka cz1 m.in. za taniec Harry'ego i Hermiony (w koñcu Harry zachowa³ siê jak przyjaciel, nie to co ta pierdo³a w ksi¹¿ce) i parê innych scen. Siódemka cz2 za to zalicza siê moim zdaniem do filmów, których profanacj¹ jest ogl¹danie na komputerze. Sceny zbrojenia Hogwartu po prostu musz¹ byæ zobaczone z porz¹dnymi efektami w kinie, inaczej to nie to samo. |
|
|
|
harrypottermaster661 |
Dodany dnia 26.03.2013 20:33
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 3 Dom: GryffindorPunkty: 26 Ranga: Char³ak Data rejestracji: 26.03.13 |
Wiem ¿e mogê siê powtarzaæ z tym tematem ale tego niewiem bo jestem nowy na tym portalu. No wiêc odpisujcie na moje pytanie który film najbardziej siê wam podoba³ i który jest ulubiony bo je¶li o mnie chodzi to Insygnia ¦mierci czê¶æ 2 obejrza³em go tyle razy i mi siê nie nudzi i jescze ta muzyka np: ta któr± s³ychaæ w drodze do hangaru na ³odzie jak kto¶ ogl±da³ to wie o co mi chodzi. |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.03.2013 21:38
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Najlepszy film? Chyba Insygnia najbardziej mi sie podoba³y. Wiêzieñ Azkabanu te¿ niczego sobie (niestety podoba³ mi siê bardziej dlatego, ¿e Daniel Radcliffe wygl±da³ tam jak ciacho ¿enuj±ce to z mojej strony).KF i KT najlepiej odzwierciedla³y ksi±zkê wiêc do nich te¿ zarzutów nie mo¿na mieæ ¿adnych. My¶lê, ¿e to jaki film komu najbardziej siê podoba zale¿y od wieku danej osoby. W moim przypadku by³o tak, ¿e im starsza by³am tym bardziej podoba³a mi sie dalsza czê¶æ Edytowane przez ulka_black_potter dnia 28.03.2013 22:24
![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

szczególnie te retrospekcje
We "Wiê¼niu" rz±dz± przede wszystkim ujêcia z hipogryfem w roli g³ównej, scena lotu nad powierzchni± jeziora to co¶, czego siê nie zapomina, podobnie jak akcja z Syriuszem i Dementorami 

Slytherin

Hufflepuff

Ravenclaw
Gryffindor