Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Który film najlepszy?
jedyny
Pierwsze dwie czê¶ci by³y bajeczkami dla dzieci, trzecia przez wzgl±d na zmieniacze czasu tak jak i ksi±¿ka by³a naiwan i przeciêtna. Dwie pozosta³e by³y "bardzo" mroczne i presadnie rozreklamowane. :smilewinkgrin:
Jaki z tego po¿ytek, skoro kto¶ bêdzie utrzymywa³, ¿e wierzy, a nie bêdzie spe³nia³ uczynków?

smith
Najlepszy wed³ug mnie na pewno jest Zakon Feniksa efekty i nie wiem ma cos w sobie :) szczególnie te retrospekcje :) fajnie wysz³y hehe po nim na pewno Czara Ognia...najbardziej mroczna..ale nie ma co sie dziwic, wkoncu re¿yser thillery krêci :) a pierwsze 3 hmm za bardzo dziecinne

Chackster
HP i Czara Ognia jest prawie tak dobra jak Wiêzieñ Azkabanu :D We "Wiê¼niu" rz±dz± przede wszystkim ujêcia z hipogryfem w roli g³ównej, scena lotu nad powierzchni± jeziora to co¶, czego siê nie zapomina, podobnie jak akcja z Syriuszem i Dementorami :D Aktorzy pozbyli siê "drewna" z poprzednich cze¶ci i graj± tak naturalnie, ze przyjemnie siê ich ogl±da :)
Z kolei "Czara" jest najbardziej widowiskowa - pod wzglêdem wizualnym zostawi³a w tyle nawet "Komnatê tajemnic" a to g³ównie dziêki najlepiej zanimowanemu smokowi w historii kina :D
Jeden umar³ z przyczyn naturalnych. Sztylet w sercu naturalnie powoduje ¶mieræ.

R. A. Salvatore, Ojczyzna

nimfadora21
Najbardziej podoba³o mi sie w pi±tej czê¶ci HP jak uciekaj± z sali przepowiedni, a za nimi wszystko sie wali i jeszcze dwie sceny; jak Voldemort walczy z Dumbledorem, jak ginie Syriusz. Nie podoba mi sie sam fakt, ¿e Syriusz umiera, ale grafika, efekty specjalne. 3 HP te¿ by³a niez³a. Ogólnie wszystkie filmy z serii HP s± THE BEST, ale nic nie przewy¿szy ksi±¿ki.
moje ulubione powiedzonko:
"NIE MÓW DO MNIE NIMFADORA":-)

http://hogsmeade.pl/button/gryffindor.jpg[/img]

Ulubiony przedmiot: Transmutacja, Obrona przed Czarn± Magi±
Ulubiony aktor: Rupert Grint
Ulubiona aktorka: Emma Watson
Wymarzona miot³a: PiorunxxD
Ró¿d¿ka: 8 cali, kawa³ek klapy od sedesu, kawa³ek klamki
Ulubiony nauczyciel: McGonagall
Patronus: Kot
Animag: Sarna
Dom: Gryffindor
Ulubiony kolor: niebieski, z³oty

hogsmeade.pl/button/userbar-gryffindor.jpg
img.userbars.pl/14/2773.gif
i32.tinypic.com/9hl6hw.jpg

Mój nick jest do¶æ d³ugi, wiêc, aby go ca³ego nie pisaæ mo¿ecie pisaæ nimfa. £atwij i pro¶ciej!

rskar
Najlepszy "Zakon". Najlepsze jest jak Fred i George Weasley'owie wpuszczaj± do Wielkiej Sali fajerwerki podczas S.U.M.ów. Umbridge wtedy tak dziwnie patrzy. To jes zabawne. Pó¼niej jeszcze fajnie wygl±daj± fajerwerki i du¿e, b³yszcz±ce W.

Prefix u¿ytkownikamimid
Harry Potter i Kamieñ Filozoficzny

Jeden z najlepszych filmów. Praktycznie wszystkie postaci, z Hermion± na czele by³y bardzo fajnie przedstawione. Jednak strasznie nie podoba³ mi siê dubbing, a g³os Draco by³ nie do zniesienia^^.

Harry Potter i Komnata Tajemnic

Najciekawsza ekranizacja zaraz po WA. Tylko, ¿e ta czê¶æ ¶rednio mi siê podoba³a, wiêc i film odbiera³am trochê gorzej. Lockhart by³ do¶æ zabawn± ale i wkurzaj±c± postaci±. Swoj± drog±... Mi jego wygl±d siê nie podoba³ xP.

Harry Potter i Wiêzieñ Azkabanu

Mi, tak jak wielu innym osobom ta czê¶æ podoba³a siê najbardziej. Nie mam co wymieniaæ, bo naprawdê wci±gn±³ mnie ten film xP. Na dodatek Potter wygl±da³ dobrze, co jest naprawdê nie spotykane^^.

Harry Potter i Czara Ognia

Tutaj akurat nie mogê powiedzieæ zbyt wiele, bo ogl±da³am ten film tylko raz i to do¶æ dawno. Nie pamiêtam praktycznie nic.

Harry Potter i Zakon Feniksa

Rewelacja? Nigdy w ¿yciu nie nazwa³abym tak tego filmu. Kompletne dno? Te¿ przesada. Nie mo¿na powiedzieæ, ¿e mi siê podoba³, ale mia³ fajne fragmenty. Jednak nic szczególnego, a by³ tak promowany... Zreszt± jak ka¿dy inny^^.

Edytowane przez Prefix u¿ytkownikamimid dnia 28.08.2008 17:22

niezapominajka
Mi najbardziej podoba³a siê "Czara Ognia" - bardzo czêsto do niej wracam. Wed³ug mnie jest najciekawiej zrobiona. Lubiê te¿ "Komnatê Tajemnic" - Bazyliszka, lataj±cy samochód, paj±ki... :)
images43.fotosik.pl/6/e40901a05c96d232.jpg

Mana
Zgadzam siê.Ksi±¿e Pó³krwi to najlepsza czê¶æ filmu moim zdaniem. Jak oni id± po tego harkruksa jak Dumbledore umiera...¶wietna czê¶æ. Chocia¿ po przeczytaniu ostatnie czê¶ci Insygni ¦mierci, niecierpliwie czekam na wersjê filmow±.

Prefix u¿ytkownikaAlette
Hm... bardzo lubiê ostatni± czê¶æ. Pomijaj±c kilka scen, ca³o¶æ prezentowa³a siê w porz±dku. No gdyby nie Daniel, który swoj± osobê psuje mi ca³± zabawê. Ale jako, ¿e ten aktor pojawia siê w ka¿dej z czê¶ci, to nie mo¿e byæ to minusem filmu ;<
Poza tym lubiê "kamieñ filozoficzny"... tal z sentymentu. To chyba jedyna z czê¶ci, która w pe³ni oddaje klimat w ksi±¿ce.

Nie zniosê "Ksiêcia Pó³krwi". Nie zniosê i ju¿. Tam Daniel przerós³ samego siebie, a pojawiaj±ca siê wszêdzie Bonnie zabija mnie w wyj±tkowo okrutny sposób.

Toæ tyle.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój.

Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami.
Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy,
Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny,
Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie,
Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie,
Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary,
Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary
I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±...
Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±.
Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana,
Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana
I znana w otoczeniu z niechêci do koni,
Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni.
Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia.
Maj±c u swego boku Gajê, Aarona,
Fomê i Milana, a przed sob± zadanie,
Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie.
Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o,
A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o.
Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie
I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie,
Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana,
Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana,
Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o
Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o...

Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni?
I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni?
Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie.
Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie,
Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie
O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczyta³am i polecam

Miniaturki
"Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzie¶ci piêæ" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemy¶lenia" Wileny Romus
Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte
"Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream
"Miêdzy wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Mi³o¶æ" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwa³ê! Na honor!" Ann
"Zwariowa³!" Wileny Romus
"Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine
... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix u¿ytkownikapanizvengerberg
Mi siê Komnata Tajemnic podoba³a - wystrój, scenografia itd.itp. Ja w sumie na to najbardziej zwracam uwagê. W pierwszej czê¶ci ciekawe efekty specjalne - do¶æ normalne. Potem jak dla mnie zbyt du¿o komputera i zbyt podobne to wszystko do nowych filmów typu np. Batman albo nawet Transformers. Porównujê akurat do tych filmów, bo dzisiaj ujêcia i zdjêcia ogólnie s± prawie wszêdzie takie same. Trudno o jak±¶ nowatorsko¶æ i kreatywno¶æ. Szkoda, ¿e Harry Potter jest a¿ tak komercyjny, ale to tak¿e rozumiem. Za to niektórzy aktorzy w HP s± na prawdê ¶wietnie dobrani. Bardzo mnie dra¿ni ¶wiat³o w nowych filmach HP. Wolê to starsze, w 2 pierwszych czê¶ciach. Dawno ogl±da³am te filmy w sumie, ale jak pamiêtam to stawiam na Komnatê Tajemnic jako najlepsz±.

Prefix u¿ytkownikaPanna_Elisabeth_
Jestem pod wra¿eniem ostatniej czê¶ci - jednak moj± ulubion± czê¶ci± jest Kamieñ Filozoficzny. Mam do tej czê¶ci ma³y sentyment i bardzo lubiê do niej wracaæ. Moj± ulubion± scen± (jedn± z ulubionych) jest wyprawa na Ulicê Pok±tn±. Zachwyci³y mnie te wszystkie wspania³o¶ci Pok±tnej.
Hmm... Chyba dzi¶ zrobiê sobie jaki¶ maraton ;)
Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.

Prefix u¿ytkownikapanizvengerberg
Ja ostatnio ogl±da³am Kamieñ Filozoficzny. Super by³o tak sobie przypomnieæ. Ale kurczê, niektóre zmiany zdarzeñ z ksi±¿ki lub wci¶niêcia scen rodem z taniej komedii familijnej trochê mnie irytowa³y. Ale to w sumie kiedy¶ te¿. I Harry fajny jest w 1 i 2, bardzo mi siê podoba ten aktor w tych czê¶ciach, choæ i tak móg³by byæ lepszy - tzn. ja w ksi±¿ce wyobra¿am go sobie inaczej. Pierwsza czê¶æ jest taka... bardzo magiczna wg mnie. Czarodziejska, urocza. W taki ciep³y sposób.

Prefix u¿ytkownikaPanna_Elisabeth_
Ja nienawidzê "Ksiêcia Pó³krwi" i "Zakonu Feniksa". Lubiê sceny z Umbridge, Stworka  oraz Grimmauld Place 12, ale w ZF umiera Syriusz, który jest moj± drug± ulubion± postaci±, a w KP Dumbledore. Zawsze rozklejam siê w tych momentach Nie
Podobno Bóg kocha cz³owieka mi³o¶ci± bezwarunkow±. Jak na bezwarunkow± mi³o¶æ, to cholernie du¿o tych warunków.

Prefix u¿ytkownikaSasume
U mnie zdecydowanie Komnata Tajemnic oraz Zakon Feniksa :)

KT ze wzglêdu na ¶wietne odwzorowanie ksi±¿ki i tego jak to sobie wyobra¿a³am czytaj±c tê czê¶æ oraz ZF za ¶wietn± grê i wspó³pracê wiêkszej ilo¶ci bohaterów. No i oczywi¶cie efekty w tych czê¶ciach spodoba³y mi siê najbardziej podczas pierwszego obejrzenia w kinie.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 12.01.2013 13:16

Prefix u¿ytkownikaJMARTA
Moim zdaniem najlepszy by³ film "Harry Potter i Ksi±¿ê Pó³krwi" oraz "Harry Potter i Insygnia ¦mierci cz. 2".

¦wietne filmy, kilka ciekawych momentów by³o pominiêtych, ale te¿ kilka dodanych. Ciekawe, du¿o siê w nich dzieje, weso³e nie powiem (szczególnie ¶mieræ Dumbledora). Mimo wszystkich przeciwno¶ci losu, dobro jednak zwyciê¿a :D

Tak, czy inaczej, u mnie stoj± na najwy¿szej pó³ce.:D

Prefix u¿ytkownikaNatix
Wed³ug mnie najlepsz± czê¶ci± jest "Wiêzieñ...". Najpozytywniej go wspominam. Aktorzy siê popisali, a re¿yser pokaza³ klasê. Oczywi¶cie na drugim miejscu podium stoj± "Komnata tajemnic", od której zaczê³a siê moja przygoda z Potterem oraz "Kamieñ filozoficzny". Na trzecim miejscu uplasowa³ siê "Harry Potter i Insygnia ¦mierci cz. I". Ostatniego filmu jeszcze nie ogl±da³am, poniewa¿ to pewne po¿egnanie, odciêcie siê od wa¿nej czê¶ci mojego dzieciñstwa, ale wci±¿ zbieram siê na ni± w sobie. :)

Prefix u¿ytkownikaMarvin Aristow
Wed³ug mnie, najlepsza czê¶æ filmu to Insygnia ¦mierci: cz. II
Efekty, które s± pokazane podczas bitwy o Hogwart, te wszystkie czary... po_prostu mistrzostwo ¶wiata... Spróbujcie zobaczyæ screencaps'y na internecie. Fajnie, bo cz³owiek mo¿e przez to pobudziæ swoj± wyobra¼nie jak to naprawdê mog³o wygl±daæ. Bo film to oczywi¶cie tylko czyja¶ subiektywna interpretacja ksi±¿ki. Widaæ jak na potrzeby filmu zmienili wiele wydarzeñ z ksi±¿ki. No ale wielu rzeczy które s± w ksi±¿ce nie mo¿na tak po_prostu umie¶ciæ w filmie, a wielu rzeczy o których tylko w ksi±¿ce s± napomkniête w filmie musz± byæ dok³adnie pokazane aby oddaæ sens.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaChristina dnia 23.01.2013 19:17

Prefix u¿ytkownikayersinia
Najbardziej podoba³y mi siê filmy nr 3 i 7. Trójka za ca³okszta³t, siódemka cz1 m.in. za taniec Harry'ego i Hermiony (w koñcu Harry zachowa³ siê jak przyjaciel, nie to co ta pierdo³a w ksi¹¿ce) i parê innych scen. Siódemka cz2 za to zalicza siê moim zdaniem do filmów, których profanacj¹ jest ogl¹danie na komputerze. Sceny zbrojenia Hogwartu po prostu musz¹ byæ zobaczone z porz¹dnymi efektami w kinie, inaczej to nie to samo.

Prefix u¿ytkownikaharrypottermaster661
Wiem ¿e mogê siê powtarzaæ z tym tematem ale tego niewiem bo jestem nowy na tym portalu. No wiêc odpisujcie na moje pytanie który film najbardziej siê wam podoba³ i który jest ulubiony bo je¶li o mnie chodzi to Insygnia ¦mierci czê¶æ 2 obejrza³em go tyle razy i mi siê nie nudzi i jescze ta muzyka np: ta któr± s³ychaæ w drodze do hangaru na ³odzie jak kto¶ ogl±da³ to wie o co mi chodzi.

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
Najlepszy film? Chyba Insygnia najbardziej mi sie podoba³y. Wiêzieñ Azkabanu te¿ niczego sobie (niestety podoba³ mi siê bardziej dlatego, ¿e Daniel Radcliffe wygl±da³ tam jak ciacho xD ¿enuj±ce to z mojej strony).
KF i KT najlepiej odzwierciedla³y ksi±zkê wiêc do nich te¿ zarzutów nie mo¿na mieæ ¿adnych.
My¶lê, ¿e to jaki film komu najbardziej siê podoba zale¿y od wieku danej osoby. W moim przypadku by³o tak, ¿e im starsza by³am tym bardziej podoba³a mi sie dalsza czê¶æ xD
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter dnia 28.03.2013 22:24

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"