Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Niedoceniane postacie
|
|
Vestanaros |
Dodany dnia 18.09.2016 13:34
|
![]() Postów: 86 Dom: HufflepuffPunkty: 241 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 17.09.16 |
Kto jest wed³ug Was najbardziej niedocenian± postaci±, a kto przecenian±? Wed³ug mnie wyj±tkowo niedocenian± postaci± by³a Fleur. Ze wzglêdu na to, ¿e Ginny i pani Weasley jej nie polubi³y, a ona jednak nadal stara³a siê poprawiæ swój wizerunek i pomaga³a w Norze. Za niedocenian± postaæ uwa¿am tak¿e Neville'a. Zawsze stara³ siê pomagaæ Golden Trio, ale nie zawsze z dobrym skutkiem. Spodoba³a mi siê jego "przemiana" w ostatniej czê¶ci, kiedy z fajt³apy przemieni³ siê w dojrza³± osobê. Przecenian± postaci± natomiast jest, wydaje mi siê, Draco Malfoy. Zauwa¿y³am na niektórych grupach wypowiedzi usprawiedliwiaj±ce go w stylu "on siê zmieni³" itp. Uwa¿am ¿e tego typu rzeczy absolutnie go nie usprawiedliwiaj±, pisz± tak w wiêkszo¶ci fanki samego aktora. Jest dla mnie skoñczonym dupkiem. Dowodem na to jest choæby przezywanie Hermiony od szlam, ponadto nawet nie podziêkowa³ gdy wiele razy Potter uratowa³ mu ty³ek. Je¶li kto¶ jest innego zdania, proszê ¶mia³o o tym napisaæ. ![]() Zapraszam do dyskusji. Edytowane przez Smierciojadek dnia 19.09.2016 19:22 We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
|
Catherine Black |
Dodany dnia 18.09.2016 14:33
|
![]() Postów: 97 Dom: HufflepuffPunkty: 2194 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 11.08.16 |
Jak dla mnie Fleur wcale nie by³a niedoceniana, a to, ¿e Molly i Ginny jej nie lubi³y to nic dziwnego, skoro Ginny traktowa³a jak dziecko i krytykowa³a pani± Weasley, no i jak dla mnie to ceni³a siê trochê za wysoko co do Malfoya to siê zgadzam (by³o mi go tylko trochê ¿al w 6 czê¶ci) |
|
|
|
Auntie Ginny |
Dodany dnia 19.09.2016 18:40
|
![]() Postów: 4 Dom: GryffindorPunkty: 381 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 19.09.16 |
My¶lê, ¿e Fleur faktycznie mo¿e byæ niedocenion± postaci±, nie by³a lubiana przez Ginny i pani± Weasley, ale muszê przynaæ, ¿e w trakcie pobytu w Norze by³a zarozumia³a. Dopiero w Muszelce zachowywa³a siê inaczej i by³a du¿o milsza dla wszystkich. A co do Dracona to fakt, by³ draniem, zw³aszcza w pierwszych czê¶ciach, ale pó¼niej, zw³aszcza w 6 i 7 czê¶ci by³ wyra¼nie zaszczuty przez Voldemorta i uwa¿am, ¿e to go trochê jednak zmieni³o |
|
|
|
Vestanaros |
Dodany dnia 20.09.2016 19:57
|
![]() Postów: 86 Dom: HufflepuffPunkty: 241 Ranga: Pomocna d³oñ Data rejestracji: 17.09.16 |
A co s±dzicie np. o Wiktorze Krumie ? Chcia³abym poznaæ Wasze opinie na temat postaci pobocznych. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
|
LadyM000 |
Dodany dnia 20.09.2016 20:06
|
![]() Postów: 1 Dom: SlytherinPunkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 20.09.16 |
Ja Kruma bardzo lubi³am, po prostu wyda³ mi siê sympatyczny . Np. zaprosi³ Hermionê na bal, nie przejmuj±c siê jej "opini±" kujona.Proszê pisaæ nieco bardziej rozbudowane posty. Sef. Edytowane przez Seferyn Collotye dnia 20.09.2016 23:18
|
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 20.09.2016 20:23
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Krum jest i bêdzie dla mnie specyficzn± postaci±, której nigdy raczej nie polubiê. Nie widzia³am w nim nic wyj±tkowego. Wiêc sk±d "specyficzny"? No a st±d, ¿e w jaki¶ dziwny i niezrozumia³y dla mnie sposób, odrzuca³ moje ego od swojej osoby. By³ dla mnie trochê jak nadmuchany balonik, sztuczny, plastikowy, który i tak zaraz pêknie. Mo¿e mam do¶æ dziwne spostrze¿enia na ten temat, ale taka prawda. <w ogóle dziwne, ¿e udzielam siê nw forum ;p> Nigdy nie polubiê, ksi±¿kowych czy filmowych "d¼entelmenów", którzy zaprosz± na bal i poprowadz± do walca. Nie mówiê, ¿e odrzucaj± mnie maniery itd. Po prostu takie postacie jak Wiktor s± dla mnie ca³kowicie obojêtne, niechciane. Nie uwa¿am, by Krum sam w sobie by³ niedoceniany, bo nie ma za co. Nie mia³ specjalnego wk³adu w fabu³ê, gra rolê tysi±ca innych "Krumów", którzy zapraszaj± dziewczynê na bal. Jest to jedna z nielicznych postaci do której mam takie podej¶cie, ale có¿. ~~~ Wybaczcie za b³êdy, hehe Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Vestanaros |
Dodany dnia 20.09.2016 20:33
|
Te¿ nie uwa¿am go za jak±¶ super osobê, spodoba³o mi siê w nim tylko to ¿e, jak napisa³a kole¿anka wy¿ej: zaprosi³ Hermionê na bal, nie przejmuj±c siê jej "opini±" kujona. A kto wg. Ciebie jest naprawdê niedocenian± postaci±? We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
|
Auntie Ginny |
Dodany dnia 21.09.2016 13:49
|
![]() Postów: 4 Dom: GryffindorPunkty: 381 Ranga: Nieustraszony Gryfon Data rejestracji: 19.09.16 |
Je¶li chodzi o Kruma to w sumie ciê¿ko co¶ o nim powiedzieæ, by³ raczej zamkniêty w sobie i nie wygl±da³ na szczególnie rozgarniêtego, ale jak na ¶wiatowej s³awy gracza w quidditcha nie by³ te¿ zarozumia³y. |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 21.09.2016 14:19
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
A kto wg. Ciebie jest naprawdê niedocenian± postaci±? Nevill Longbottom. W ksi±¿ce by³o wiele w±tków na jego temat, Jo przedstawi³a Gryfona w dobrym ¶wietle, z pocz±tku robi±c na naszych oczach z niego niezdarê, tylko dlatego, by pó¼niej przedstawiæ go jako super-bohatera, który g³adzi mieczem Godryka Nagini. Czêsto te¿ widzieli¶my go w towarzystwie "Golden Trio". Wiêc czemu niedoceniany? Ano dlatego, ¿e ma³o kto o Longbottmie w ogóle wspomina, wymieniaj±c wa¿ne dla fabu³y postacie. Szczególnie osoby, które ogl±da³y film. W ekranowej wersji HP, Nevill gra postaæ drugoplanow±, która nie jest istotna. Przynajmniej przez pierwsze 7 czê¶ci, bo na nasze szczê¶cie w o¶mej czê¶ci, zlitowali siê nad Gyrfkiem, wrzucaj±c go na pierwszy plan, gdzie zabija horkruksa - Nagini. Po za tym ma³o mo¿emy wywnioskowaæ z filmu na jego temat, czu³am ogromny niedosyt. Do dzisiaj zaklinam siê w my¶lach za to, ¿e najpierw ogl±dnê³am filmy, pó¼niej ksi±¿ki. W KF, Longbottom jest zupe³nie inaczej przedstawiony, nie jest pomijany, wiêcej dialogów, udzia³u. W ekranowej wersji tego brakuje, czêsto jego postaæ znika w scenach, w której bra³ udzia³. Uwa¿am, ¿e jest on niedoceniany, przez odbiorców HP jak i przez re¿yseriê filmu. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Vestanaros |
Dodany dnia 21.09.2016 15:05
|
Czyli widzê ¿e w tej kwestii siê zgadzamy. S±dzê ¿e wiêkszo¶æ ludzi postrzega jako szar±, niepotrzebn± postaæ. Podczas gdy, tak jak mówisz, odegra³ w ostatniej czê¶ci kluczow± rolê. Chêtnie dowiedzia³abym siê o nim nieco wiêcej, czujê lekki niedosyt pomimo przeczytania i ogl±dniêcia ca³ej serii kilka razy. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
|
Auntie Ginny |
Dodany dnia 21.09.2016 15:29
|
W filmach Nevill faktycznie jest mocno pominiêty, ale w ksi±¿kach pomimo, ¿e jest jedn± z czo³owych postaci, jest bardzo nie¶mia³y. Tak naprawdê Nevill dopiero w 7 czê¶ci daje siê poznaæ z innej strony |
|
|
|
Seferyn Collotye |
Dodany dnia 25.09.2016 23:42
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Pochwa³y: 7 Postów: 1060 Dom: RavenclawPunkty: 19293 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 20.04.10 |
TYDZIEÑ Z TEMATEM! Zachêcamy do rzeczowej dyskusji i przypominamy o przestrzeganiu zasad! Witaj, przybyszu, w przedsionku mojego umys³u, lecz strze¿ siê! Dla tych, którzy zagubi± siê w jego zakamarkach, nie ma ratunku. Przekraczaj wiêc jego bramy na w³asn± odpowiedzialno¶æ. ![]() Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light... ![]() Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real? ![]() Praca na rzecz HPnetu: listopad - grudzieñ 2011 - moderator grudzieñ 2011 - listopad 2014 - administrator lipiec 2016 - luty 2017 - administrator techniczny ![]() Studnia przeznaczenia W studni przeznaczenia Na wysokim szczycie Po¶ród bezistocia B³yszcz± gwiezdne oczy ![]() W studni przeznaczenia D¼wiêcz± bezustannie Echa pró¶b i modlitw Smêtne treny wiatru ![]() W studni przeznaczenia ¦wiec± wraz z ksiê¿ycem Srebrnych monet stosy Puste zabobony W studni przeznaczenia Woda krwawi z³otem Diament krzesi ogieñ Srebrem têtni± ¿y³y ![]() W studni przeznaczenia Iskrz± siê marzenia My¶li jak kryszta³y Krzycz± z bezsilno¶ci ![]() W studni przeznaczenia Pl±cz± siê warkocze Zdobne pantofelki S³ychaæ jêk cierpienia ![]() ![]() Hall of Fame "I'd really like to be in closer contact with life. I'm a little too distant, I guess. I like to place myself outside." Yves Saint Laurent ![]() "I don't care if people I admire criticize me because their opinion is valuable to me." Karl Lagerfeld ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 25.09.2016 23:51
|
Mi nie chodzi wy³±cznie o czê¶æ siódm±, ale o wszystkie w³±cznie z KF. Jest wiele scen w ksi±¿ce, w których udzia³ Nevill bra³, a w filmie zosta³ on pozbawiony swojej roli. Jak napisa³am powy¿ej, irytuje mnie to, bo jest to wa¿na dla fabu³y postaæ, a wrzucenie jednego aktora do dwóch, trzech scen w jednym filmie nie wymaga wiele wysi³ku. Ju¿ nie powiem, ¿e wycofali jedn± ze scen z udzia³em Longbottoma, która mia³a mieæ miejsce. Rozumiem, musieli czego¶ siê pozbyæ, ale taka scena by³aby urozmaiceniem jego postaci. A tak, to osoby, które nie czyta³y ksi±¿ek nie wiedz± o nim... W³a¶ciwie nic. Oprócz tego, ¿e by³ gruby, mia³ ropuchê i w 7 czê¶ci siê wykaza³. Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 26.09.2016 00:06
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
niedoceniany na tle filmów, ale te¿ i w sumie w ksi±¿kach jest Neville. najgorsze jest to, ¿e w filmach go prawie nie ma. jest prawie anonimowy. pojawia siê raz na jaki¶ czas, ale w sumie kto nie czyta³ to w sumie nie wie po co on tam jest. A TO PRZECIE¯ ON MÓG£ BYC WYBRANCEM. o ile dobrze pamiêtam nie ma o tym w filmach mowy, a uwa¿am, ¿e to wa¿ne. s³u¿y w filmach niczym dekoracja. jest bo jest, a uwa¿am, ¿e jego rola by³a znacznie wiêksza. ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
Vestanaros |
Dodany dnia 26.09.2016 07:02
|
W ksi±¿ce nie by³ a¿ tak bardzo pominiêty jak w filmie, a w filmie zrobili z niego wiêksz± niedorajdê ni¿ powinni. Np. gdy "O Bo¿e, zabi³em Pottera!" itp. Bardzo siê zawiod³am, poniewa¿ to jedna z moich ulubionych postaci. Podoba³oby mi siê równie¿ gdyby nieco rozwinêli w±tek Huncwotów, poniewa¿ lubiê Syriusza oraz Lupina, ale za niedoceniane postacie raczej ich wzi±æ nie wolno. Edytowane przez Vestanaros dnia 26.09.2016 07:08
We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion. ![]() |
|
|
|
YodaZgredek |
Dodany dnia 26.09.2016 07:20
|
![]() Ostrze¿enia: 2 Postów: 121 Dom: SlytherinPunkty: 63 Ranga: Uczeñ Hogwartu Data rejestracji: 10.10.15 |
Wioletta napisa³(a): niedoceniany na tle filmów, ale te¿ i w sumie w ksi±¿kach jest Neville. najgorsze jest to, ¿e w filmach go prawie nie ma. jest prawie anonimowy. pojawia siê raz na jaki¶ czas, ale w sumie kto nie czyta³ to w sumie nie wie po co on tam jest. A TO PRZECIE¯ ON MÓG£ BYC WYBRANCEM. o ile dobrze pamiêtam nie ma o tym w filmach mowy, a uwa¿am, ¿e to wa¿ne. s³u¿y w filmach niczym dekoracja. jest bo jest, a uwa¿am, ¿e jego rola by³a znacznie wiêksza. Czy jest taki niedoceniony w filmach? zale¿y jak patrzysz... na ilo¶æ scen faktycznie. Z kolei na jako¶æ/wyczyn w tych scenach ju¿ nie. Przypomnê ¿e Neville zast±pi³ w Czarze Ognia jeszcze jedn± z wa¿niejszych postaci w ksi±¿kach. Zgredka. To w ksi±¿ce Zgredek daje Harry'emu skrzeloziele nie Neville. Dla mnie w³a¶nie niedocenion± postaci± w filmach na tle ksi±¿ek to w³a¶nie Zgredek. Pojawia siê w dwóch filmach, w tym drugim ginie. A w ksi±¿ce pomaga³ Harry'emu ca³y turniej, w Zakonie Feniksa to on powiadomi³ GD ¿e Umbridge nadchodzi... w Ksi±¿ê Pó³krwi równie¿ Zgredek mia³ wa¿n± rolê. Z kolei pojawia siê w Insygni no gdyby nie on to kto¶ by z trio zgin±³. Ale i tak Insygnia ¦mierci czê¶æ 1 nie wynagrodzi³a olania Zgredka w poprzednich filmach/ Neville mo¿e nie ma du¿o czasu w filmach ale du¿o uczyni³. Da³ Harry'emu skrzeloziele zabi³ Nagini ostatniego Horkruksa. Wiêc olany Neville a¿ tak nie zosta³ ani niedoceniony bo jest jednym z wa¿niejszych bohaterów w filmach... Vestanaros napisa³(a): Podoba³oby mi siê równie¿ gdyby nieco rozwinêli w±tek Huncwotów, poniewa¿ lubiê Syriusza oraz Lupina, ale za niedoceniane postacie raczej ich wzi±æ nie wolno. ![]() O i w³a¶nie Syriusz i Lupin. Równie¿ poza Zgredkiem bardzo niedocenieni. No bo w³a¶ciwie pojawiaj± siê w dwóch filmach ten pierwszy w dwóch w tym drugim ginie a przecie¿ w ksi±¿ce mia³ du¿o wiêcej roli. No gdzie Syriusz w Hogsmade? no to by³a taka piêkna scena w ksi±¿ce, to samo olanie go w koñcówce. Ale po co przecie¿ daæ kolejnej wa¿niejszej postaci pograæ sobie skoro mo¿na go daæ w jednym filmie, w drugim kompletnie olaæ a w trzecim go u¶mierciæ jeszcze w tak nieczu³y sposób. No bo wybaczcie ale jego ¶mieræ w Zakonie Feniksa to jest dla mnie ból... i cios w twarz. Lupin zosta³ bardziej doceniony ale równie¿ nie by³o go tyle ile powinno byæ niestety. Edytowane przez YodaZgredek dnia 26.09.2016 07:25
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 26.09.2016 10:00
|
![]() Pochwa³y: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 06.07.16 |
widzisz dla Ciebie jest niedoceniony Zgredek i ja te¿ siê z tym zgadzam. uwielbiam jego postaæ. jego ¶mieræ mnie wzruszy³a, i wzrusza za ka¿dym razem, ale Neville dla mnie te¿ w filmach "zgin±³" nie widaæ go. nie mówie, ¿e nie mia³ scen dodatkowych, ale wiemy o nim tylko, ¿e by³ ciap±, a nagle w 7 czê¶ci zabija Nagini i nic po za tym. nie widaæ tej ca³ej przemiany, która w nim przechodzi³a. uwa¿am, ze mog³o go byæ wiêcej. nie jest to jedyna niedoceniona postaæ bo jest ni± i Zgredek, ale to pó¼niej. ![]() Severusie, jak mog³e¶.. ![]() WYMOWNA - 26.07.2016 Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04) Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3 - od wspania³ej Matki Karczmy, Alette! ![]() Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3 [img][/img] Z dedykacj± dla mnie od Ewy! ![]() ![]() Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki! ![]() Od Klaudka! <3 ![]() ![]() Od Julki! Izrael! ![]() Wcze¶niej: w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa czarodziej: pó³krwi. Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana Pottermore: wiolcis dom: Gryffindor ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca. |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 26.09.2016 11:46
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Ja nie uwa¿am, ¿e Neville by³ niedocenion± postaci±, w koñcu JKR po¶wiêci³a mu sporo uwagi, a ponad to by³ jedn± spo¶ród garstki osób, która zniszczy³a horkruksa. Nie lubiê filmów, wiêc nie bêdê siê tym kierowaæ, ale moim zdaniem to ¶wietnie pokazano w ksi±¿ce, jak on siê rozwija³ i zmienia³ poprzez tomy. Natomiast uwa¿am, ¿e niedocenion± postaci± by³ Ron. Bardzo czêsto mówi siê o nim jak o takim pó³g³ówku, który s³u¿y tylko do robienia g³upich ¿artów. Nie podobaj± mi siê takie teksty "on nie zas³uguje na Hermionê". Ron by³ m±drym ch³opakiem, o wyj±tkowo ciep³ym sercu i chyba nikt takiego nie mia³ w tej serii. Mia³ ca³y wachlarz wad, ale to czyni³o go bardziej ludzkim. Moim zdaniem to niesamowite, ¿e Ron przyj±³ Harry'ego do swojej rodziny, jakby to by³a najnormalniejsza rzecz na ¶wiecie. I to nie by³o tylko "hej, chod¼ na wakacje, bêdzie fajnie". Naprawdê podzieli³ siê z nim swoim domem. Dla mnie Ron jest najlepszym przyk³adem przyjaciela z ca³ej serii - nie doskona³ego, ale szczerego i oddanego. Natomiast podobnie jak pozostali s±dzê, ¿e przeceniony by³ Draco ;p Z jakiego¶ totalnie irracjonalnego powodu ludzie wk³adali mu cechy, których nigdy nie mia³, ¿eby uczyniæ z niego postaæ ciekawsz± i fajniejsz±. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 26.09.2016 14:00
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
Równie¿ uwa¿am, ¿e przecenion± postaci± jest Draco, ale przeceniaj± go tylko dziewczyny, które ¶lini± siê na sam± my¶l o nim. Te wszystkie ficki o jego wewnêtrznej skrusze, dobrym sercu i ol¶niewaj±cym spojrzeniu szarych oczu to jaki¶ koszmar. No i za niedocenion± postaæ uwa¿am Argusa Filcha, haha. No bo co o nim wiemy? Char³ak, który ma kota i jest wo¼nym. Ja bym chcia³a poczytaæ o nim czego¶ wiêcej. Np. dlaczego siedzi w Hogwarcie skoro nienawidzi dzieci. ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
blad logiczny |
Dodany dnia 26.09.2016 14:24
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 525 Dom: RavenclawPunkty: 10701 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 13.12.14 |
Oczywi¶cie zgadzam siê z wiêkszo¶ci± powy¿szych opinii, ze najbardziej niedoceniane postacie to Ron i Neville. Szczególnie, w filmach. Rona przedstawiono, w nich nieomal jako g³upka, a Neville niemal nie istnieje, a je¶li ju¿ to jako t³o dla "wspania³ego Harry'ego", albo kelner na przyjêciu u Slughorna. Jako¶ nie bardzo rozumiem na czym niby mia³oby polegaæ owo niedocenianie Fleur. Za osobê bardzo niedocenian± uwa¿am jednak Lunê. W filmach to ju¿ tragedia i wrêcz chwilami przedstawiona jako rozmarzona wariatka. Tymczasem to bardzo zdolna osoba z wieloma dziwactwami, które s± "zas³ug±" jej rodziców, szczególnie ojca. Przeceniany jest oczywi¶cie Draco co wypunktowali poprzednicy. Tutaj jednak niedoceniani s± pozostali ¦lizgoni, tak jakby by³ tylko Draco i jego podw³adni, a reszta to t³o dla jego "wspania³o¶ci". B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni. Nie lubiê kuzynów. Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy. |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Hufflepuff

Gryffindor
Slytherin

Ravenclaw