Logowanie
Nazwa u¿ytkownika

Has³o

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj siê

Nie mo¿esz siê zalogowaæ?
Popro¶ o nowe has³o
Facebook
Shoutbox
Musisz siê zalogowaæ aby wys³aæ wiadomo¶æ.

O choinka!
03.08.2026 15:12
Dziêki Hug

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
01.08.2026 11:39
Racja, I will mourn old Hog forever, to ju¿ nie by³o to samo :v
I mimo ¿e ciê¿ko w te urodziny, to i tak wszystkiego naj naj, 17 mo¿na mieæ do 40 na spokojnie Love

O choinka!
31.07.2026 23:57
z innymi, bo brakowa³o mi pomys³ów, bo pogorszy³a siê moja sytuacja psychiczna i bo LYS zniknê³a bez s³owa

O choinka!
31.07.2026 23:57
Nie cierpiê urodzin Wrozka Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku ;(

A co do poprzedniego Hog, bardzo têskniê. Nowy mniej mi siê podoba³, bo nie wysz³y mi poboczne, bo za ma³o pisa³am

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
26.07.2026 20:12
Jako tako, nawet mi siê sb dzi¶ ¶ni³o xD

Wspó³praca
Najaktywniejsi

1) Prefix u¿ytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix u¿ytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix u¿ytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix u¿ytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix u¿ytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix u¿ytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix u¿ytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix u¿ytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix u¿ytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjêcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Niedoceniane postacie
Prefix u¿ytkownikaVestanaros
Kto jest wed³ug Was najbardziej niedocenian± postaci±, a kto przecenian±?

Wed³ug mnie wyj±tkowo niedocenian± postaci± by³a Fleur. Ze wzglêdu na to, ¿e
Ginny i pani Weasley jej nie polubi³y, a ona jednak nadal stara³a siê poprawiæ swój wizerunek i pomaga³a w Norze.
Za niedocenian± postaæ uwa¿am tak¿e Neville'a. Zawsze stara³ siê pomagaæ Golden Trio,
ale nie zawsze z dobrym skutkiem. Spodoba³a mi siê jego "przemiana" w ostatniej czê¶ci, kiedy
z fajt³apy przemieni³ siê w dojrza³± osobê.

Przecenian± postaci± natomiast jest, wydaje mi siê, Draco Malfoy.
Zauwa¿y³am na niektórych grupach wypowiedzi usprawiedliwiaj±ce go w stylu "on siê zmieni³" itp.
Uwa¿am ¿e tego typu rzeczy absolutnie go nie usprawiedliwiaj±, pisz± tak w wiêkszo¶ci fanki samego aktora. Jest dla mnie skoñczonym dupkiem.
Dowodem na to jest choæby przezywanie Hermiony od szlam, ponadto nawet nie podziêkowa³ gdy wiele razy Potter uratowa³ mu ty³ek.
Je¶li kto¶ jest innego zdania, proszê ¶mia³o o tym napisaæ. :)
Zapraszam do dyskusji. Papa
Edytowane przez Smierciojadek dnia 19.09.2016 19:22
We live alone.
We die alone.
Everything else is just an illusion.

66.media.tumblr.com/2b45e8cbf8ec6dbdb031842528f06aae/tumblr_nywrweIIxS1s307p6o1_500.gif

Prefix u¿ytkownikaCatherine Black
Jak dla mnie Fleur wcale nie by³a niedoceniana, a to, ¿e Molly i Ginny jej nie lubi³y to nic dziwnego, skoro Ginny traktowa³a jak dziecko i krytykowa³a pani± Weasley, no i jak dla mnie to ceni³a siê trochê za wysoko
co do Malfoya to siê zgadzam (by³o mi go tylko trochê ¿al w 6 czê¶ci)

Prefix u¿ytkownikaAuntie Ginny
My¶lê, ¿e Fleur faktycznie mo¿e byæ niedocenion± postaci±, nie by³a lubiana przez Ginny i pani± Weasley, ale muszê przynaæ, ¿e w trakcie pobytu w Norze by³a zarozumia³a. Dopiero w Muszelce zachowywa³a siê inaczej i by³a du¿o milsza dla wszystkich. A co do Dracona to fakt, by³ draniem, zw³aszcza w pierwszych czê¶ciach, ale pó¼niej, zw³aszcza w 6 i 7 czê¶ci by³ wyra¼nie zaszczuty przez Voldemorta i uwa¿am, ¿e to go trochê jednak zmieni³o

A co s±dzicie np. o Wiktorze Krumie ?
Chcia³abym poznaæ Wasze opinie na temat postaci pobocznych. :)
We live alone.
We die alone.

66.media.tumblr.com/2b45e8cbf8ec6dbdb031842528f06aae/tumblr_nywrweIIxS1s307p6o1_500.gif

Prefix u¿ytkownikaLadyM000
Ja Kruma bardzo lubi³am, po prostu wyda³ mi siê sympatyczny :). Np. zaprosi³ Hermionê na bal, nie przejmuj±c siê jej "opini±" kujona.

Proszê pisaæ nieco bardziej rozbudowane posty. Sef.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaSeferyn Collotye dnia 20.09.2016 23:18

Prefix u¿ytkownikakospirre
Krum jest i bêdzie dla mnie specyficzn± postaci±, której nigdy raczej nie polubiê. Nie widzia³am w nim nic wyj±tkowego. Wiêc sk±d "specyficzny"? No a st±d, ¿e w jaki¶ dziwny i niezrozumia³y dla mnie sposób, odrzuca³ moje ego od swojej osoby.
By³ dla mnie trochê jak nadmuchany balonik, sztuczny, plastikowy, który i tak zaraz pêknie. Mo¿e mam do¶æ dziwne spostrze¿enia na ten temat, ale taka prawda.
<w ogóle dziwne, ¿e udzielam siê nw forum ;p>
Nigdy nie polubiê, ksi±¿kowych czy filmowych "d¼entelmenów", którzy zaprosz± na bal i poprowadz± do walca. Nie mówiê, ¿e odrzucaj± mnie maniery itd. Po prostu takie postacie jak Wiktor s± dla mnie ca³kowicie obojêtne, niechciane.
Nie uwa¿am, by Krum sam w sobie by³ niedoceniany, bo nie ma za co. Nie mia³ specjalnego wk³adu w fabu³ê, gra rolê tysi±ca innych "Krumów", którzy zapraszaj± dziewczynê na bal.
Jest to jedna z nielicznych postaci do której mam takie podej¶cie, ale có¿.

~~~
Wybaczcie za b³êdy, hehe

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Te¿ nie uwa¿am go za jak±¶ super osobê, spodoba³o mi siê w nim tylko to ¿e, jak napisa³a kole¿anka wy¿ej: zaprosi³ Hermionê na bal, nie przejmuj±c siê jej "opini±" kujona.
A kto wg. Ciebie jest naprawdê niedocenian± postaci±? :)
We live alone.
We die alone.

Je¶li chodzi o Kruma to w sumie ciê¿ko co¶ o nim powiedzieæ, by³ raczej zamkniêty w sobie i nie wygl±da³ na szczególnie rozgarniêtego, ale jak na ¶wiatowej s³awy gracza w quidditcha nie by³ te¿ zarozumia³y.

A kto wg. Ciebie jest naprawdê niedocenian± postaci±? :)

Nevill Longbottom. W ksi±¿ce by³o wiele w±tków na jego temat, Jo przedstawi³a Gryfona w dobrym ¶wietle, z pocz±tku robi±c na naszych oczach z niego niezdarê, tylko dlatego, by pó¼niej przedstawiæ go jako super-bohatera, który g³adzi mieczem Godryka Nagini.
Czêsto te¿ widzieli¶my go w towarzystwie "Golden Trio". Wiêc czemu niedoceniany? Ano dlatego, ¿e ma³o kto o Longbottmie w ogóle wspomina, wymieniaj±c wa¿ne dla fabu³y postacie. Szczególnie osoby, które ogl±da³y film.
W ekranowej wersji HP, Nevill gra postaæ drugoplanow±, która nie jest istotna. Przynajmniej przez pierwsze 7 czê¶ci, bo na nasze szczê¶cie w o¶mej czê¶ci, zlitowali siê nad Gyrfkiem, wrzucaj±c go na pierwszy plan, gdzie zabija horkruksa - Nagini.
Po za tym ma³o mo¿emy wywnioskowaæ z filmu na jego temat, czu³am ogromny niedosyt.
Do dzisiaj zaklinam siê w my¶lach za to, ¿e najpierw ogl±dnê³am filmy, pó¼niej ksi±¿ki.
W KF, Longbottom jest zupe³nie inaczej przedstawiony, nie jest pomijany, wiêcej dialogów, udzia³u. W ekranowej wersji tego brakuje, czêsto jego postaæ znika w scenach, w której bra³ udzia³.
Uwa¿am, ¿e jest on niedoceniany, przez odbiorców HP jak i przez re¿yseriê filmu.

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Czyli widzê ¿e w tej kwestii siê zgadzamy.
S±dzê ¿e wiêkszo¶æ ludzi postrzega jako szar±, niepotrzebn± postaæ.
Podczas gdy, tak jak mówisz, odegra³ w ostatniej czê¶ci kluczow± rolê.
Chêtnie dowiedzia³abym siê o nim nieco wiêcej, czujê lekki niedosyt pomimo przeczytania i ogl±dniêcia ca³ej serii kilka razy.
We live alone.
We die alone.

W filmach Nevill faktycznie jest mocno pominiêty, ale w ksi±¿kach pomimo, ¿e jest jedn± z czo³owych postaci, jest bardzo nie¶mia³y. Tak naprawdê Nevill dopiero w 7 czê¶ci daje siê poznaæ z innej strony

Prefix u¿ytkownikaSeferyn Collotye
TYDZIEÑ Z TEMATEM!

Zachêcamy do rzeczowej dyskusji i przypominamy o przestrzeganiu zasad!

Witaj, przybyszu, w przedsionku mojego umys³u, lecz strze¿ siê!
Dla tych, którzy zagubi± siê w jego zakamarkach, nie ma ratunku.
Przekraczaj wiêc jego bramy na w³asn± odpowiedzialno¶æ.

1.bp.blogspot.com/-I-AOEb1P7xU/UmWbpd9htHI/AAAAAAAADMQ/w2J__zkAapo/s1600/linia.png

Happiness can be found even in the darkest of times,
if one only remembers to turn on the light...

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ac/46/e4/ac46e426cfadcc78c52cb287e9e79638.jpg

Of course it is happening inside your head, Harry,
but why on earth should that mean that it is not real?

1.bp.blogspot.com/-I-AOEb1P7xU/UmWbpd9htHI/AAAAAAAADMQ/w2J__zkAapo/s1600/linia.png

Praca na rzecz HPnetu:

listopad - grudzieñ 2011 - moderator

grudzieñ 2011 - listopad 2014 - administrator

lipiec 2016 - luty 2017 - administrator techniczny

Studnia przeznaczenia

W studni przeznaczenia
Na wysokim szczycie
Po¶ród bezistocia
B³yszcz± gwiezdne oczy

www.thesevenminutestar.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/12/asterism.jpg

W studni przeznaczenia
D¼wiêcz± bezustannie
Echa pró¶b i modlitw
Smêtne treny wiatru

witchnovelresearch.files.wordpress.com/2009/10/crow2.jpg

W studni przeznaczenia
¦wiec± wraz z ksiê¿ycem
Srebrnych monet stosy
Puste zabobony

W studni przeznaczenia
Woda krwawi z³otem
Diament krzesi ogieñ
Srebrem têtni± ¿y³y

i.ytimg.com/vi/aiAmAcaDQrM/maxresdefault.jpg

W studni przeznaczenia
Iskrz± siê marzenia
My¶li jak kryszta³y
Krzycz± z bezsilno¶ci

jmlysun.files.wordpress.com/2014/07/froglookingupfromwell.jpg

W studni przeznaczenia
Pl±cz± siê warkocze
Zdobne pantofelki
S³ychaæ jêk cierpienia

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/02/07/5f/02075f72d1d7de29465a82b5831014da.jpg

Hall of Fame

theredlist.com/media/database/muses/icon/iconic_men/1970/yves-saint-laurent/001-yves-saint-laurent-theredlist.jpg

"I'd really like to be in closer contact with life. I'm a little too distant, I guess. I like to place myself outside." Yves Saint Laurent

modo.dm/webpage/wp-content/uploads/2015/10/Karl-Lagerfeld_2.jpeg

"I don't care if people I admire criticize me because their opinion is valuable to me."
Karl Lagerfeld

Mi nie chodzi wy³±cznie o czê¶æ siódm±, ale o wszystkie w³±cznie z KF. Jest wiele scen w ksi±¿ce, w których udzia³ Nevill bra³, a w filmie zosta³ on pozbawiony swojej roli.
Jak napisa³am powy¿ej, irytuje mnie to, bo jest to wa¿na dla fabu³y postaæ, a wrzucenie jednego aktora do dwóch, trzech scen w jednym filmie nie wymaga wiele wysi³ku. Ju¿ nie powiem, ¿e wycofali jedn± ze scen z udzia³em Longbottoma, która mia³a mieæ miejsce. Rozumiem, musieli czego¶ siê pozbyæ, ale taka scena by³aby urozmaiceniem jego postaci.
A tak, to osoby, które nie czyta³y ksi±¿ek nie wiedz± o nim... W³a¶ciwie nic.
Oprócz tego, ¿e by³ gruby, mia³ ropuchê i w 7 czê¶ci siê wykaza³.

~~~
~~~

Natka Potter, Lilyatte

Prefix u¿ytkownikaWioletta
niedoceniany na tle filmów, ale te¿ i w sumie w ksi±¿kach jest Neville. najgorsze jest to, ¿e w filmach go prawie nie ma. jest prawie anonimowy. pojawia siê raz na jaki¶ czas, ale w sumie kto nie czyta³ to w sumie nie wie po co on tam jest. A TO PRZECIE¯ ON MÓG£ BYC WYBRANCEM. o ile dobrze pamiêtam nie ma o tym w filmach mowy, a uwa¿am, ¿e to wa¿ne. s³u¿y w filmach niczym dekoracja. jest bo jest, a uwa¿am, ¿e jego rola by³a znacznie wiêksza.
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mog³e¶..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3
- od wspania³ej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacj± dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcze¶niej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: pó³krwi.
Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca.

W ksi±¿ce nie by³ a¿ tak bardzo pominiêty jak w filmie, a w filmie zrobili z niego wiêksz± niedorajdê ni¿ powinni. Np. gdy "O Bo¿e, zabi³em Pottera!" itp.
Bardzo siê zawiod³am, poniewa¿ to jedna z moich ulubionych postaci.
Podoba³oby mi siê równie¿ gdyby nieco rozwinêli w±tek Huncwotów, poniewa¿ lubiê Syriusza oraz Lupina, ale za niedoceniane postacie raczej ich wzi±æ nie wolno. xD
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaVestanaros dnia 26.09.2016 07:08
We live alone.
We die alone.

Prefix u¿ytkownikaYodaZgredek
Wioletta napisa³(a):

niedoceniany na tle filmów, ale te¿ i w sumie w ksi±¿kach jest Neville. najgorsze jest to, ¿e w filmach go prawie nie ma. jest prawie anonimowy. pojawia siê raz na jaki¶ czas, ale w sumie kto nie czyta³ to w sumie nie wie po co on tam jest. A TO PRZECIE¯ ON MÓG£ BYC WYBRANCEM. o ile dobrze pamiêtam nie ma o tym w filmach mowy, a uwa¿am, ¿e to wa¿ne. s³u¿y w filmach niczym dekoracja. jest bo jest, a uwa¿am, ¿e jego rola by³a znacznie wiêksza.

Czy jest taki niedoceniony w filmach? zale¿y jak patrzysz... na ilo¶æ scen faktycznie. Z kolei na jako¶æ/wyczyn w tych scenach ju¿ nie. Przypomnê ¿e Neville zast±pi³ w Czarze Ognia jeszcze jedn± z wa¿niejszych postaci w ksi±¿kach. Zgredka. To w ksi±¿ce Zgredek daje Harry'emu skrzeloziele nie Neville. Dla mnie w³a¶nie niedocenion± postaci± w filmach na tle ksi±¿ek to w³a¶nie Zgredek. Pojawia siê w dwóch filmach, w tym drugim ginie. A w ksi±¿ce pomaga³ Harry'emu ca³y turniej, w Zakonie Feniksa to on powiadomi³ GD ¿e Umbridge nadchodzi... w Ksi±¿ê Pó³krwi równie¿ Zgredek mia³ wa¿n± rolê. Z kolei pojawia siê w Insygni no gdyby nie on to kto¶ by z trio zgin±³. Ale i tak Insygnia ¦mierci czê¶æ 1 nie wynagrodzi³a olania Zgredka w poprzednich filmach/ Neville mo¿e nie ma du¿o czasu w filmach ale du¿o uczyni³.
Da³ Harry'emu skrzeloziele
zabi³ Nagini ostatniego Horkruksa. Wiêc olany Neville a¿ tak nie zosta³ ani niedoceniony bo jest jednym z wa¿niejszych bohaterów w filmach...

Vestanaros napisa³(a):

Podoba³oby mi siê równie¿ gdyby nieco rozwinêli w±tek Huncwotów, poniewa¿ lubiê Syriusza oraz Lupina, ale za niedoceniane postacie raczej ich wzi±æ nie wolno. xD

O i w³a¶nie Syriusz i Lupin. Równie¿ poza Zgredkiem bardzo niedocenieni. No bo w³a¶ciwie pojawiaj± siê w dwóch filmach ten pierwszy w dwóch w tym drugim ginie a przecie¿ w ksi±¿ce mia³ du¿o wiêcej roli. No gdzie Syriusz w Hogsmade? no to by³a taka piêkna scena w ksi±¿ce, to samo olanie go w koñcówce. Ale po co przecie¿ daæ kolejnej wa¿niejszej postaci pograæ sobie skoro mo¿na go daæ w jednym filmie, w drugim kompletnie olaæ a w trzecim go u¶mierciæ jeszcze w tak nieczu³y sposób. No bo wybaczcie ale jego ¶mieræ w Zakonie Feniksa to jest dla mnie ból... i cios w twarz. Lupin zosta³ bardziej doceniony ale równie¿ nie by³o go tyle ile powinno byæ niestety.
Edytowane przez Prefix u¿ytkownikaYodaZgredek dnia 26.09.2016 07:25
Ulubiona scena z teasera trailera Star Wars The Last Jedi Serce

www.barnesandnoble.com/blog/sci-fi-fantasy/wp-content/uploads/sites/4/2017/04/Last-jedi-8.gif

media.giphy.com/media/f6KWp9EiVerlu/giphy.gif

stream1.gifsoup.com/view5/2538209/yoda-vs-sidious-o.gif

imgup.pl/di/MN09/ezgif.gif

images6.fanpop.com/image/photos/34100000/Hermione-GIF-s-hermione-granger-34185686-500-200.gif

imagizer.imageshack.us/a/img924/8786/vpJsiH.gif

imagizer.imageshack.us/a/img923/5771/sfDmyH.gif

i1.kwejk.pl/k/obrazki/d02ddfc699b23f6913836bbb95e5f2b2.gif

image.blingee.com/images18/content/output/000/000/000/758/734986458_1295233.gif

Prefix u¿ytkownikaWioletta
widzisz dla Ciebie jest niedoceniony Zgredek i ja te¿ siê z tym zgadzam. uwielbiam jego postaæ. jego ¶mieræ mnie wzruszy³a, i wzrusza za ka¿dym razem, ale Neville dla mnie te¿ w filmach "zgin±³" nie widaæ go. nie mówie, ¿e nie mia³ scen dodatkowych, ale wiemy o nim tylko, ¿e by³ ciap±, a nagle w 7 czê¶ci zabija Nagini i nic po za tym. nie widaæ tej ca³ej przemiany, która w nim przechodzi³a. uwa¿am, ze mog³o go byæ wiêcej. nie jest to jedyna niedoceniona postaæ bo jest ni± i Zgredek, ale to pó¼niej.
66.media.tumblr.com/tumblr_m7w3e1EGQt1qi99a3o1_400.gif

Severusie, jak mog³e¶..

media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/3POlj6ueXAr6bf8j3EtDVQAohI0/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2016/01/14/936/n/1922283/31473ad6379f89e0_tumblr_m7q3sarQX11rxf32jo3_500/i/When-His-Hair-Becomes-Its-Own-Thing.gif

66.media.tumblr.com/851347c5eea14a6bb28865db2d39cacf/tumblr_mnfjpxvq3N1s5o7dro4_r1_500.gif

WYMOWNA - 26.07.2016
Przewodnicz±ca Karczmy Pod Parchatym Trollem - 22.09.2016 - 14.04.2017 (09.04)
Cz³onek Redakcji: 14.06.2017! <3 25.09.2021..

funkyimg.com/i/2joAe.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admzpiek2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminzpieklawiola.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/galeria.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_objawienie.png

Na zamówienie, i z ¿ywej sympatii do mnie! Seksi Sznejp w rêczniku na g³owie. <3
- od wspania³ej Matki Karczmy, Alette!

funkyimg.com/i/2joEp.jpg

Dla mnie, o Sznejpie utalentowana Alette. <3

[img][/img]

Z dedykacj± dla mnie od Ewy!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170802_220052_057-1_1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/screenshot_2017-08-07-19-14-24-2.png

Z dedykacj± dla mnie od ulki kulki!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/img_20170726_161423_624.jpg

Od Klaudka! <3

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/sevcio.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/severus-675x937.jpg

Od Julki! Izrael!

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_35/2w50byd.jpg

Wcze¶niej:
w Hogwarcie: Wioletta Elbren Escher
ró¿d¿ka: 18 cali, sosna, pióro feniksa
czarodziej: pó³krwi.
Quidditch: Obroñca Gryffindoru oraz Zastêpca Kapitana

Pottermore: wiolcis
dom: Gryffindor
ró¿d¿ka: heban, 12¼ cala, w³os jednoro¿ca.

Prefix u¿ytkownikaAlette
Ja nie uwa¿am, ¿e Neville by³ niedocenion± postaci±, w koñcu JKR po¶wiêci³a mu sporo uwagi, a ponad to by³ jedn± spo¶ród garstki osób, która zniszczy³a horkruksa. Nie lubiê filmów, wiêc nie bêdê siê tym kierowaæ, ale moim zdaniem to ¶wietnie pokazano w ksi±¿ce, jak on siê rozwija³ i zmienia³ poprzez tomy.

Natomiast uwa¿am, ¿e niedocenion± postaci± by³ Ron. Bardzo czêsto mówi siê o nim jak o takim pó³g³ówku, który s³u¿y tylko do robienia g³upich ¿artów. Nie podobaj± mi siê takie teksty "on nie zas³uguje na Hermionê". Ron by³ m±drym ch³opakiem, o wyj±tkowo ciep³ym sercu i chyba nikt takiego nie mia³ w tej serii. Mia³ ca³y wachlarz wad, ale to czyni³o go bardziej ludzkim. Moim zdaniem to niesamowite, ¿e Ron przyj±³ Harry'ego do swojej rodziny, jakby to by³a najnormalniejsza rzecz na ¶wiecie. I to nie by³o tylko "hej, chod¼ na wakacje, bêdzie fajnie". Naprawdê podzieli³ siê z nim swoim domem. Dla mnie Ron jest najlepszym przyk³adem przyjaciela z ca³ej serii - nie doskona³ego, ale szczerego i oddanego.

Natomiast podobnie jak pozostali s±dzê, ¿e przeceniony by³ Draco ;p Z jakiego¶ totalnie irracjonalnego powodu ludzie wk³adali mu cechy, których nigdy nie mia³, ¿eby uczyniæ z niego postaæ ciekawsz± i fajniejsz±.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój.

Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami.
Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy,
Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny,
Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie,
Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie,
Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary,
Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary
I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±...
Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±.
Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana,
Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana
I znana w otoczeniu z niechêci do koni,
Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni.
Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia.
Maj±c u swego boku Gajê, Aarona,
Fomê i Milana, a przed sob± zadanie,
Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie.
Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o,
A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o.
Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie
I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie,
Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana,
Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana,
Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o
Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o...

Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni?
I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni?
Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie.
Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie,
Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie
O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczyta³am i polecam

Miniaturki
"Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzie¶ci piêæ" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemy¶lenia" Wileny Romus
Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte
"Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream
"Miêdzy wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Mi³o¶æ" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwa³ê! Na honor!" Ann
"Zwariowa³!" Wileny Romus
"Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine
... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix u¿ytkownikaulka_black_potter
Równie¿ uwa¿am, ¿e przecenion± postaci± jest Draco, ale przeceniaj± go tylko dziewczyny, które ¶lini± siê na sam± my¶l o nim. Te wszystkie ficki o jego wewnêtrznej skrusze, dobrym sercu i ol¶niewaj±cym spojrzeniu szarych oczu to jaki¶ koszmar.

No i za niedocenion± postaæ uwa¿am Argusa Filcha, haha. No bo co o nim wiemy? Char³ak, który ma kota i jest wo¼nym. Ja bym chcia³a poczytaæ o nim czego¶ wiêcej. Np. dlaczego siedzi w Hogwarcie skoro nienawidzi dzieci.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto za³o¿yæ maskê.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma"
"po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzêdniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartê
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix u¿ytkownikablad logiczny
Oczywi¶cie zgadzam siê z wiêkszo¶ci± powy¿szych opinii, ze najbardziej niedoceniane postacie to Ron i Neville. Szczególnie, w filmach. Rona przedstawiono, w nich nieomal jako g³upka, a Neville niemal nie istnieje, a je¶li ju¿ to jako t³o dla "wspania³ego Harry'ego", albo kelner na przyjêciu u Slughorna.
Jako¶ nie bardzo rozumiem na czym niby mia³oby polegaæ owo niedocenianie Fleur.
Za osobê bardzo niedocenian± uwa¿am jednak Lunê. W filmach to ju¿ tragedia i wrêcz chwilami przedstawiona jako rozmarzona wariatka. Tymczasem to bardzo zdolna osoba z wieloma dziwactwami, które s± "zas³ug±" jej rodziców, szczególnie ojca.
Przeceniany jest oczywi¶cie Draco co wypunktowali poprzednicy. Tutaj jednak niedoceniani s± pozostali ¦lizgoni, tak jakby by³ tylko Draco i jego podw³adni, a reszta to t³o dla jego "wspania³o¶ci".
B³±d mam zawsze przed sob±.
Wszelkie b³êdy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubiê kuzynów.
Uwa¿am, ¿e nale¿y wypêdziæ b³endy z pustymi do puszczy.

Podziel siê z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejd¼ do forum: