Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

Powrót do przeszłośc...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Livka

Czy kojarzycie ten moment, kiedy podczas czytania odkrywacie, że w zasadzie to już od dawna było ...
>> Czytaj Więcej

Quidditch w Polsce

Kategoria: Quidditch
Autor: monciakund

Kilka słów o zasadach i polskich drużynach
>> Czytaj Więcej

Ezra Miller

Kategoria: Fantastyczne zwierzęta
Autor: Prefix użytkownikaBumSzakalaka

Aktor znanym nam z roli Credence'a Barebone'a
>> Czytaj Więcej

Syriusz Black

Kategoria: Postacie
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Jeden z Huncwotów, ojciec chrzestny Harry'ego.
>> Czytaj Więcej

Idziemy na zakupy! M...

Kategoria: Magiczne miejsca
Autor: Prefix użytkownikaManiaLovegood

Zbiór informacji o magicznych sklepach.
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Prefix użytkownikaProrok Niecodzienny

Przedstawiamy Wam dziewiętnasty już numer Proroka Niecodziennego, który tworzony był przez: Mikas...
>> Czytaj Więcej

Cztery wątki pominię...

Kategoria: Fantastyczne zwierzęta
Autor: Prefix użytkownikafuerte

Artykuł jest tłumaczeniem tekstu zamieszczonego w serwisie MuggleNet.
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

[NZ]HGSS Dwa Słowa ...

Tytuł: HGSS Dwa Słowa Rozdz. V część 4
Seria: HGSS Dwa Słowa
Gatunek: Dramat
Autor: Prefix użytkownikaAnni1111

"Żadne z nich nie wiedziało, że w tym czasie Smith lizał już rany. Na dobrą sprawę powinien się c...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Dom z zapałek

Tytuł: Dom z zapałek
Seria: Dziewczyna z porcelany
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaAlette

Milczenie niczego nie załatwia, a my nie możemy być typowymi ofiarami ataków. Każdemu z nas pewn...
>> Czytaj Więcej

[NZ]HGSS Dwa Słowa ...

Tytuł: HGSS Dwa Słowa Rozdz. V część 3
Seria: HGSS Dwa Słowa
Gatunek: Dramat
Autor: Prefix użytkownikaAnni1111

Rozmowa Severusa i Smitha kończy się kiepsko dla Smitha, ale udaje mu się podebrać włosy do wielo...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Człowiek w masce

Tytuł: Człowiek w masce
Seria: Reidsville
Gatunek: Dramat
Autor: Prefix użytkownikaScarllet

Kathleen i Mike'a czeka do rozwiązania zagadka. Kim jest tajemniczy człowiek w masce?
>> Czytaj Więcej

[NZ]HGSS Dwa Słowa ...

Tytuł: HGSS Dwa Słowa Rozdz. V część 2
Seria: HGSS Dwa Słowa
Gatunek: Dramat
Autor: Prefix użytkownikaAnni1111

Norris podejrzewa Hermionę i Severusa, <br /> wojskowi szukają w Google Fasolek wszystkich smakó...
>> Czytaj Więcej

[NZ][ MIŁO CIĘ WIDZ...

Tytuł: [ MIŁO CIĘ WIDZIEĆ ]
Seria: To tylko szlaban!
Gatunek: Pierwsze Fan Fiction
Autor: Prefix użytkownikaViolet-Horde

seria publikowana również na wattpadzie pod tą samą nazwą, konto: @poruta_
>> Czytaj Więcej

[NZ]HGSS Dwa Słowa ...

Tytuł: HGSS Dwa Słowa Rozdz. V część 1
Seria: HGSS Dwa Słowa
Gatunek: Dramat
Autor: Prefix użytkownikaAnni1111

Minerwa nabiera podejrzeń co do Hermiony, a Smith i Lawford zanoszą Norrisowi bardzo złe wieści
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 35
Administratorzy online: 2
Aktualnie online: 4 osoby
Prefix użytkownikaViolet-Horde (Wielki mag)
Prefix użytkownikaWymowny (Rycerz Walpurgii)
Prefix użytkownikaRoksolana Delakur (Sklepikarz w Hogsmeade)
Prefix użytkownikaRaven444 (Wszystkie prezenty do mnie!)
Łącznie na portalu jest
43,094 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 216
Było: 20.06.2018 14:06:28
Napisanych artykułów: 1,022
Dodanych newsów: 9,553
Zdjęć w galerii: 20,570
Tematów na forum: 3,509
Postów na forum: 312,107
Komentarzy do materiałów: 216,381
Rozdanych pochwał: 3,129
Wlepionych ostrzeżeń: 4,136
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  HUFFLEPUFF!

Gryffindor
Punktów: 0
uczniów: 3066
Hufflepuff
Punktów: 55
uczniów: 2942
Ravenclaw
Punktów: 0
uczniów: 3783
Slytherin
Punktów: 0
uczniów: 3055

Ankieta
Gdybyś mógł zabrać sobie jakieś zwierzątko z walizki Newta, wybrałbyś:

Nieśmiałka - jak widać po Pickettcie, może być super towarzyszem w wersji kieszonkowej!
29% [9 głosów]

Buchorożca - czy istnieje WIĘKSZY słodziak od tego zwierzaczka?
3% [1 głos]

Niuchacza - będzie podkradał mi drobne od Ślizgonów
26% [8 głosów]

Demimoza - bawienie się w chowanego zyska zupełnie nowy wymiar... a przy okazji dowiem się co nieco o przyszłości!
10% [3 głosy]

Żmijoptaka - niby smok, a jednak ptak - zmieszczę go wszędzie, a do tego jeszcze zarobię na jajkach
10% [3 głosy]

Szczuroszczeta - po co mieć szczura, skoro można mieć takiego pięknisia?
6% [2 głosy]

Zouwu - lubię koty, ale takiego niby kociaka, to bym pokochał z miejsca!
16% [5 głosów]

Ogółem głosów: 31
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 17.01.19

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
RavenclawRoksolana Delamar ostatnio widziano 20.01.2019 o godzinie 00:22 w VII piętro
Gryffindor[P]Liv O'Sullivan ostatnio widziano 20.01.2019 o godzinie 00:22 w Wielka Sala
Ravenclaw[PN]Asen Hristo ostatnio widziano 20.01.2019 o godzinie 00:15 w Ruchome schody
RavenclawRoksolana Delamar ostatnio widziano 20.01.2019 o godzinie 00:06 w Ruchome schody
HufflepuffErick Jensen ostatnio widziano 20.01.2019 o godzinie 00:01 w Wielka Sala
Ravenclaw[PN]Asen Hristo ostatnio widziano 19.01.2019 o godzinie 23:58 w Ruchome schody
Ezra Miller
http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/ezra_miller.jpg


Ezra Miller


Data urodzenia: 30 września 1992 r.
Miejsce urodzenia: Wyckoff, New Jersey, Stany Zjednoczone
Rola w Fantastycznych Zwierzętach: Credence Barebone

Wczesne lata

Ezra Miller urodził się 30 września 1992 roku w Wyckoff, w Stanach Zjednoczonych, jako jedyny syn tancerki, Marty i Roberta S. Millera, publicysty wytwórni Disneya. Będąc dzieckiem był bardzo utalentowany muzycznie. Śpiewał w Metropolitan Opera, a mając sześć lat wystąpił w operze Phillipa Glassa pod tytułem Biały Kruk. Uczęszczał do Rockland Country Day School. W wieku szesnastu lat został wydalony ze szkoły The Hudson School.

Kariera


Swój debiut osiągnął w roku 2008 w filmie Afterschool, grając uzależnionego od internetu ucznia, Roberta. W kolejnych produkcjach Ezra spotykał wiele znanych gwiazd takich jak: Logan Lerman, Henry Cavill, Gal Gadot czy Liev Schreiber.
Za rolę Kevina (buntowniczego syna) w filmie Musimy porozmawiać o Kevinie, aktor został nominowany do nagrody BIFA za najlepszą rolę drugoplanową.
Ezra zdobył również nagrodę BSFC za najlepszą rolę drugoplanową, grając w melodramacie Charlie razem z Emmą Watson i Loganem Lermanem.
W 2016 roku Ezra zagrał w filmach Legion Samobójców oraz Batman vs Superman: Świt sprawiedliwości jako Flash, superbohater o mocy poruszania się z dużą prędkością.
W tym samym roku mężczyzna wcielił się w znaną nam postać obskurusa, Credence'a Barebone'a, w filmie Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć. W roku 2017 Miller ponownie wcielił się we Flasha w filmie Liga Sprawiedliwości, walcząc u boku Batmana i Supermana. Natomiast podczas premiery Fantastycznych zwierząt: Zbrodni Grindelwalda, mogliśmy kolejny raz oglądać go w roli Credence'a Barebone'a.
Aktor ma już zaplanowane w swojej filmografii kilka ról na przyszłość, stąd możemy wnioskować, że jego kariera nadal będzie się rozwijać.


Nagrody i nominacje


- 2011 - nominacja do BIFA w kategorii: Najlepszy aktor drugoplanowy za film Musimy porozmawiać o Kevinie
- 2012 - nominacja do Critics' Choice w kategorii: Najlepszy młody aktor/aktorka za film Musimy porozmawiać o Kevinie
- 2012 - nagroda BSKF za: Najlepszy aktor drugoplanowy za film Charlie
- 2013 - nominacja do Złoty Popcorn za: Najlepszy moment muzyczny za film Charlie oraz Przełomowa rola za film Charlie
- 2016 - nominacja do Nagroda Filmwebu za: Scena, na której pękaliśmy ze śmiechu za film Wykolejona

Ciekawostki


- Miller pochodzi z rodziny żydowskiej oraz ma dwie siostry: Caitlin i Saiyę.
- Aktor nie porzucił swojej pasji do muzyki z dzieciństwa i obecnie jest wokalistą oraz perkusistą, zespołu o nazwie Sons of An Illustrious Father.
- W 2013 roku wystąpił w kampanii reklamowej domu mody Prada.
- Jest najmłodszym aktorem, który wcielił się w Barry'ego Allena/The Flasha
- Jest zwolennikiem poligamicznych związków.
- Pozując dla magazynu o modzie męskiej GQ aktor miał na sobie ubrania z najnowszych damskich kolekcji znanych projektantów.
- Mężczyzna na premierze filmu Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda w Londynie przebrany był za sowę, natomiast w Paryżu był ubrany w dziwny czarny kostium.

Filmografia

* 2018 - Fantastyczne zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda jako Credence Barebone
* 2017 - Liga Sprawiedliwości jako Barry Allen/Flash
* 2016 - Fantastyczne zwierzęta i jak je znaleźć jako Credence Barebone
* 2016 - Batman vs Superman: Świt sprawiedliwości jako The Flash
* 2016 - Legion samobójców jako Flash
* 2015 - Wykolejona jako Donald
* 2015 - Więzienny eksperyment jako Daniel Culp
* 2014 - Pani Bovary jako Leon Dupuis
* 2012 - Charlie jako Patrick
* 2011 - Busted Walk jako Jay
* 2011 - Musimy porozmawiać o Kevinie jako Kevin
* 2011 - Kolejny szczęśliwy dzień jako Elliot
* 2010 - Strzeż się Gonza jako Eddie "Gonzo" Gilman
* 2010 - Dzień jak co dzień jako Jonah
* 2009 - Bananowy doktor (serial) gościnnie jako Tucker Bryant
* 2009 - City Island jako Vince Jr.
* 2008 - Afterschool jako Robert
* 2007 - Californication (serial) gościnnie jako Damien

Źródła: Filmweb, Wikipedia, IMDb, Queer.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
avatar
Prefix użytkownikaTakoizu  dnia 24.12.2018 12:30
Bardzo podobało mi się jak zagrał w Fantastycznych Zwierzętach. Dopiero teraz czytając jego filmografię poznaję, że widziałam go w innych filmach.
Artykuł jest fajny i przejrzysty. W zwięzły sposób przedstawiłaś jego życiorys zawierając wszystkie najważniejsze informacje. Ewentualnie tylko zdjęcie bym wyśrodkowała.;)
avatar
Prefix użytkownikaBumSzakalaka  dnia 24.12.2018 13:23
Zdjęcia akurat zapomniałam wyśrodkować, a miałam to w zamiarze xD
Zabrałam się za biografię tego aktora, bo niesamowicie go podziwiam. Jest dobry w swoim zawodzie, a jako prywatna osoba jest niesamowity. Ma swój świat, którym dzieli się z nami. Mimo, że jest naprawdę inny to go uwielbiam. Podoba mi się to, że do sesji zdjęciowej nie boi się założyć damskich ubrań czy dać się pomalować. Jest szalony, a to jak ubrał się na premiery FZ doskonale to pokazuje.
avatar
Prefix użytkownikablad logiczny  dnia 24.12.2018 21:08
Zaciekawił mnie ten artykuł ponieważ z wyjątkiem "Fantastycznych Zwierząt" nie widziałem żadnego z powyższych filmów. Ezra jest niewątpliwie świetnym aktorem a jego rolę w drugiej części FZ uważam za znakomitą, w pierwszej części jakoś mniej na to zwróciłem uwagę z powodu mocnej konkurencji. Według mojej opinii. "On właściwie nie gra Credence'a, on jest Credence". Chciałbym go kiedyś zobaczyć i usłyszeć jako perkusistę, to musi być mocne Śmiech
avatar
Prefix użytkownikaNymeria  dnia 24.12.2018 22:19
Praktycznie nic nie wiedziałam o tym aktorze. Bardzo się cieszę, że pojawił się ten artykuł. Nie wiedziałam, że w tylu filmach zagrał :D Cała treść przejrzysta i przyjemna do czytania. Brakuje mi tylko trochę większej ilości zdjęć.
avatar
Prefix użytkownikaGinny Evans  dnia 24.12.2018 23:41
Ezra jest z pewnością bardzo ekscentryczny i ma ciekawą osobowość. Oprócz Fantastycznych Zwierząt widziałam go jeszcze w Charlie (sam film uwielbiam!), no i w Legionie Samobójców, chociaż w ogóle nie pamiętam scen z jego udziałem. Sam artykuł bardzo starannie napisany, podzielony na logiczne sekcje, po jego przeczytaniu na pewno osoba Ezry staje się nam bliższa. Podoba mi się też jak ta żółta czcionka nawiązuje do kubraczka ze zdjęcia Eyebrows. Do ciekawostek można by jeszcze zaliczyć jego sesję dla Playboya, bo te zdjęcia to był chyba nawet większy hit internetów niż jego stylizacje na premierze Zbrodni Grindelwalda (a one jak wiemy ustawiły wysoko poprzeczkę), no i to, że identyfikuje się niebinarnie.
avatar
Prefix użytkownikafuerte  dnia 25.12.2018 12:05
Ja też go lubię. Nie tylko jest zdolnym aktorem, ale jest też totalnym świrem i czasami jak się ma zły humor, to fajnie odpalić wywiady z jego udziałem. Widziałam go w innych filmach, w Fantastycznych zwierzętach gra chyba najspokojniejszą postać, choć bardzo zagubioną i mroczną. Pamiętam, że duże wrażenie zrobił na mnie w Musimy porozmawiać o Kevinie, bo chociaż sam film nie jest jakiś wybitny, to Ezra tak zagrał, że faktycznie ten jego Kevin był straszny.

Fajny, wyczerpujący artykuł, Bum. Estetycznie też prezentuje się ładnie.
avatar
Prefix użytkownikaania919  dnia 25.12.2018 19:59
Ciekawy artykuł, wcześniej nic nie wiedziałam o tym aktorze. A ty fajnie opisałaś najważniejsze rzeczy o nim. Artykuł jest przejrzysty, ładnie wyróżniłaś kolorkiem nagłówki, artykuł pod względem wizualnym prezentuje się dobrze, choć to zdjęcie mogłaś dać na środek.
avatar
Prefix użytkownikaMorfinGaunt  dnia 27.12.2018 21:53
Świetnie zagrał w FZ:ZG, jednak mnie jego ekscentryczność nieco szokuje. Bo za ptaka, owszem, można się przebrać, ale za grzybka z Super Mario, do tego w damską bieliznę... no przegiął nieco xD Mam nadzieję, że Rowling w kolejnych filmach nie da mu się pokazać od tej swojej prawdziwej, prywatnej strony xD
avatar
Prefix użytkownikaRue Riddle  dnia 29.12.2018 01:59
Zwykle nie czytam artykułów o aktorach, bo tak średnio mnie interesują, ale jako, że jest konkurs (punkty życiem), to jakoś wyduszę te trzy linijki xD Artykuł bardzo mi się podoba, bo jest napisany krótko, przejrzyście i na temat. Nie wiedziałam go w żadnym z tych filmów, nie licząc FZ, gdzie jego gra bardzo mi się podobała. Ale zgadzam się z Morfinem, że Ezra jest dosyć ekscentryczny xD
avatar
Prefix użytkownikaNieoryginalna  dnia 30.12.2018 11:53
Nie widziałam innych filmów z jego udziałem, a chyba powinnam. Nie można zaprzeczyć, że w postać Credence'a wciela się świetnie, nie wyobrażam sobie na jego miejscu nikogo innego. Dla mnie Ezra to głównie zabawne wywiady i ekscentryczne stroje na premierach, także fajnie dowiedzieć się o nim czegoś więcej :D
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Sklepikarz w Hogsmeade
20.01.2019 00:22
Chmurka dobranocc

Śmierciożerca
20.01.2019 00:17
To dobranoc Chmurka

Sklepikarz w Hogsmeade
20.01.2019 00:16
Rue Riddle, mhmm

Śmierciożerca
20.01.2019 00:15
Wiedzma
Skończ już, ok?

Śmierciożerca
20.01.2019 00:14
Roksolana Delakur, no właśnie

Jeszcze coś chyba z Irytkiem było

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 57461 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 47449 punktów.

3) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 41819 punktów.

4) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 37999 punktów.

5) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 33506 punktów.

6) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 33181 punktów.

7) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

8) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 31175 punktów.

9) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30043 punktów.

10) Prefix użytkownikaYourSmile

Avatar

Posiada 29744 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 0.31