Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

Harry Potter i Przek...

Kategoria: Streszczenia
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Streszczenie dwóch pierwszych aktów książki - scenariusza "Harry Potter i Przeklęte Dziecko" opub...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: PaulaSmith

Numer stworzyli: Sam Quest, Takoizu, Krnabrny, CoSieDzieje, Angelina Johnson, Aneta02, monciakund...
>> Czytaj Więcej

Pojedynki czarodziejów

Kategoria: Świat magii
Autor: Prefix użytkownikaania potter

O sposobie rozwiązywania sporów w świecie czarodziejów
>> Czytaj Więcej

Która wiedźma? - tes...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Test zamieszczony na Pottermore.
>> Czytaj Więcej

Życie i kłamstwa Alb...

Kategoria: Inne
Autor: Prefix użytkownikaania potter

Powstanie biografii Albusa Dumbledore'a napisanej przez Ritę Skeeter
>> Czytaj Więcej

Miecz Godryka Gryffi...

Kategoria: Magiczne przedmioty
Autor: Prefix użytkownikaania potter

Kilka słów o tajemniczym mieczu legendy Hogwartu.
>> Czytaj Więcej

Buchorożec

Kategoria: Stworzenia
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Buchorożec to jedno z magicznych stworzeń znanych głównie z filmu "Fantastyczne Zwierzęta i jak j...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

Norweski Kolczasty

Tytuł: Norweski Kolczasty
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaLegere_Libris

Fandom: Harry Potter Postacie: Charlie Weasley Gatunek: Miniaturka
>> Czytaj Więcej

Samotne Srebro

Tytuł: Samotne Srebro
Gatunek: Drabble
Autor: Prefix użytkownikaLegere_Libris

Fandom: Harry Potter Postacie: Draco Malfoy Gatunek: Drabble - 100 słów
>> Czytaj Więcej

Precedens

Tytuł: Precedens
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaLegere_Libris

Fandom: Harry Potter<br /> Postacie: Tiara Przydziału, Godryk Gryffindor, Helga Hufflepuf, Rowen...
>> Czytaj Więcej

Mój całkiem wła...

Tytuł: Mój całkiem własny dziadek
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaLegere_Libris

Fandom: Harry Potter Postacie: Albus Severus Potter, Harry Potter, Severus Snape Gatunek: Minia...
>> Czytaj Więcej

Zdjęcia

Tytuł: Zdjęcia
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaLegere_Libris

Fandom: Harry Potter Postacie: Harry Potter, Petunia Dursley Gatunek: Obyczajowe/miniaturka
>> Czytaj Więcej

Trochę odwagi

Tytuł: Trochę odwagi
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaLegere_Libris

Fandom: Harry Potter Pairing/postacie: Nuna, Luna Lovegood i Neville Longbottom Rodzaj: miniatu...
>> Czytaj Więcej

Czy pozostała c...

Tytuł: Czy pozostała choć nadzieja?
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Stłamszony nienawiścią i strachem Hogwart. Niepewność i panika ogarniająca mieszkańców zamku nie ...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 43
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 0 osób
Łącznie na portalu jest
44,675 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 250
Było: 16.01.2020 20:17:01
Napisanych artykułów: 1,066
Dodanych newsów: 10,171
Zdjęć w galerii: 21,327
Tematów na forum: 3,740
Postów na forum: 315,118
Komentarzy do materiałów: 220,399
Rozdanych pochwał: 3,242
Wlepionych ostrzeżeń: 4,152
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  HUFFLEPUFF!

Gryffindor
Punktów: 708
uczniów: 3353
Hufflepuff
Punktów: 972
uczniów: 3313
Ravenclaw
Punktów: 720
uczniów: 4038
Slytherin
Punktów: -5
uczniów: 3420

Ankieta
Dumbledore zakazał opuszczania Hogwartu z powodu zarazy. Jak sobie radzisz?

idę do biblioteki i wertuję wszystkie książki. Muszę wiedzieć wszystko o tej zarazie!
13% [19 głosów]

nic sobie nie robię z kwarantanny i tajnym przejściem wymykam się do Trzech Mioteł. Kremowe piwo to świetne antidotum!
9% [13 głosy]

zamykam się w lochach i próbuję uwarzyć Eliksir Odpornościowy, zanim wszyscy padniemy jak bahanki
20% [30 głosów]

szwendam się po korytarzach, liczę obrazy i segreguję je na te w złotych i srebrnych ramach. Ta wiedza na pewno mi się przyda
9% [13 głosy]

kradnę zapas mydła i papieru toaletowego z Łazienki Prefektów. Żaden wirus mi niestraszny, kiedy mogę wytapetować dormitorium papierem!
7% [10 głosów]

ustawiam się w kolejce pod kuchnią, żeby zrobić zapasy. Wpuszczają po jednej osobie
9% [14 głosy]

proszę opiekuna domu, żeby przydzielił mi jednoosobowy pokój. Jakoś niewyraźnie się czuję
5% [8 głosów]

zastanawiam się, kogo w szkole nie lubię najbardziej, żeby móc na niego nakaszleć. O, idzie Malfoy
29% [44 głosy]

Ogółem głosów: 151
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 25.03.20

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
Hufflepuff[PN]Warren Samuel Wilson ostatnio widziano 01.06.2020 o godzinie 17:07 w Ruchome schody
HufflepuffEileen Craven ostatnio widziano 01.06.2020 o godzinie 15:47 w Sowiarnia
HufflepuffElizabeth Cooper ostatnio widziano 01.06.2020 o godzinie 15:09 w Ruchome schody
Hufflepuff[PN]Warren Samuel Wilson ostatnio widziano 01.06.2020 o godzinie 03:43 w Ruchome schody
HufflepuffElizabeth Cooper ostatnio widziano 31.05.2020 o godzinie 22:10 w Ruchome schody
Hufflepuff[PN]Warren Samuel Wilson ostatnio widziano 31.05.2020 o godzinie 18:07 w Wielka Sala
Katherine Waterston
Katherine Waterston


http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/katherinewaterson1.jpg

Data urodzenia: 3 marca 1980 r.
Miejsce urodzenia: Westminster, Londyn, Wielka Brytania
Wzrost: 182 cm
Rola w Fanatastycznych Zwierzętach: Tina Goldstein

Wczesne lata


Katherine dorastała w małym miasteczku w Connecticut. Mama Katherine, Lynn Louisa Woodruff, jest modelką, a ojciec - aktor - Sam Waterson był nominowany do Oscara. Katherine odwiedzała go w telewizji i na planie filmowym.
Studiowała na Uniwersytecie w Nowym Jorku, gdzie specjalizowała się w sztuce teatralnej i fotografii. Niestety, z powodu zbyt dużego nakładu pracy na obu kierunkach, Waterson postawiła głównie na teatr.

Kariera


Po raz pierwszy Katherine pojawiła się na ekranie w filmie Orchids w 2006 roku, po czym dostała rolę u boku Georga Clooneya w filmie Michael Clayton. Rok później aktorka zgarnęła główną rolę w filmie Bejbis. Razem ze swoją siostrą, Elisabeth, 2008 zagrały w filmie Good Dick. Aktorka wcieliła się również w postać Daniels Branson w Obcy: Przymierze (2017). Fani Harry'ego Pottera powinni kojarzyć ją z roli Tiny Goldstein z Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć (2016) oraz Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda (2018).

Ciekawostki


- Ma dwóch braci Jamesa (aktor) i Grahama oraz siostrę Elizabeth (aktorka).
- Ma dodatkowy kręg lędźwiowy.
- W roku 2018 Katherine pojawiła się z brzuchem ciążowym na czerwonym dywanie. Aktorka jeszcze nie skomentowała tego faktu, ani nie ujawniła ojca dziecka.
- Waterson przyjaźni się z Miley Cyrus.

Nagrody i nominacje


- 2014 - Nominacja do nagrody Indiewire Critics' Poll (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrody TFCA (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrodt VVFP (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do Satelity (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrody Golden Schmoes
- 2014 - Wygrana Big Apple Film Festival
- 2015 - Nominacja do nagrody ACCA (Najlepsza Obsada)
- 2015 - Nominacja do nagrody DFCS (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2015 - Wygrana nagrody Film Independent za film Wada Ukryta (2014)
- 2016 - Nominacja do nagrody Gold Derby (Najlepsza Obsada)
- 2016 - Nominacja do nagrody Chlotrudis (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2017 - Nominacja do nagrody Teen Choice Award (Wybrana aktorka filmo: Fantasy)

Filmografia


2007 - Orchids (Beatrice)
2007 - Micheal Clayton
2008 - Bejbis (Shirley Lyner)
2008 - Good Dick (Katherine)
2009 - Zdobyć Woodstock (Penny)
2011 - Enter Nowhere (Samantha)
2011 - Almost in Love (Lulu)
2012 - Robot i Frank (Shopgirl)
2012 - Być jak Flynn (Sarah)
2012 - The Facotry (Lauren)
2013 - Zniknięcie Eleanor Rigby: Ona (Charlie)
2013 - Night Moves (Anne)
2014 - Szklana Szczęka (Patricia Petals O'Neal)
2014 - You Must Be Joking (Lisa)
2014 - Wada Ukryta (Shasta Fay Hepworth)
2015 - Sypiając z innymi (Emma)
2015 - Steve Jobs (Chrisann Brennan)
2015 - Królowa Ziemi (Virginia)
2015 - Manhattan Romance (Carla)
2016 - Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć (Tina Goldstein)
2017 - The Current War (Marguerite Westinghouse)
2017 - Logan Lucky (Sylvia Harrison)
2017 - Obcy: Przymierze (Daniels)
2018 - Mid90s (Dabney)
2018 - Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda (Tina Goldstein)
2018 - State Like Sleep (Katherine)

Źródła: Filmweb, Wikipedia, IMDb, Taddlr

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
Brak komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Instagram
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik Miodowego Królestwa
03.06.2020 08:40
Herbata

Informacyjna pulchna blondynka
03.06.2020 07:32
Kapelusz

Żywy worek treningowy
03.06.2020 00:11
CoSieDzieje, Przynajmniej ćwiczysz pisanie bez patrzenia na klawiaturę

Niezwyciężony mag
02.06.2020 23:45
Już sobie poradziłem. Pisanie newsów z zamykająymi się oczyma jest słabe

Dobranoc Wrozka

Żywy worek treningowy
02.06.2020 23:31
Tak

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 59269 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 55671 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 43929 punktów.

4) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 42005 punktów.

5) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 36436 punktów.

6) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 36303 punktów.

7) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 33516 punktów.

8) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 32981 punktów.

9) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

10) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30766 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2020 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 2.46