Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: PaulaSmith

Numer Fantastyczne zwierzęta stworzyli: CoSieDzieje, Mikasa, losiek13, Sam Quest, Katherine_Pierc...
>> Czytaj Więcej

10 ukrytych odniesie...

Kategoria: Inne
Autor: Prefix użytkownikaNicram_93

Artykuł jest tłumaczeniem tekstu znajdującego się na stronie Mugglenet.com.
>> Czytaj Więcej

10 rzeczy, które mus...

Kategoria: Fantastyczne zwierzęta
Autor: Prefix użytkownikaCoSieDzieje

Artykuł jest tłumaczeniem tekstu zamieszczonego na portalu mugglenet.com
>> Czytaj Więcej

Niejednoznaczne losy...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Nie znamy sposobu, by dowiedzieć się, w jaki sposób losy każdej postaci były rozgrywane do końca ...
>> Czytaj Więcej

10 najbardziej niebe...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaSam Quest

Tłumaczenie rankingu smoków z Pottermore
>> Czytaj Więcej

10 faktów o Hagridzi...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Tłumaczenie artykułu z Pottermore.
>> Czytaj Więcej

Podziemne przygody H...

Kategoria: Teorie, przemyślenia...
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Wciąż powtarzający się schemat podziemia.
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

Niesprawiedliwość

Tytuł: Niesprawiedliwość
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaAventia

Czy próbowałeś kiedyś wejść w jego głowę? Zastanawiałeś się, z czym możesz się zderzyć? Z chaosem...
>> Czytaj Więcej

A miał to być n...

Tytuł: A miał to być niewinny eksperyment
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaAventia

Nigdy nie wiesz co się może wydarzyć - w szczególności, gdy zaczynasz bawić się w jakieś dziwne e...
>> Czytaj Więcej

[NZ]2. Nieznajomy n...

Tytuł: 2. Nieznajomy na Magnolia Crescent
Seria: Rozkwit odwagi (Courage Rising)
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaNicram_93

Na Privet Drive przyjeżdża w odwiedziny ciotka Marge. Niestety wizyta kończy się ostrą kłótnią mi...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Smak

Tytuł: Smak
Seria: Zmysły
Gatunek: Inne
Autor: Prefix użytkownikaLilyatte

Tym razem podwójne drabble o smaku.
>> Czytaj Więcej

[NZ]Węch

Tytuł: Węch
Seria: Zmysły
Gatunek: Inne
Autor: Prefix użytkownikaLilyatte

Tym razem poczujmy zapachy
>> Czytaj Więcej

Nikt

Tytuł: Nikt
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaHermiona Jean Granger

(...)
>> Czytaj Więcej

[NZ]1. Oddech przes...

Tytuł: 1. Oddech przeszłości
Seria: Burn the hell
Gatunek: Dramat
Autor: Prefix użytkownikaScarllet

W progu domu Laury zjawia się przeszłość, od której miała nadzieje się już uwolnić.
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 41
Administratorzy online: 2
Aktualnie online: 1 osoba
Prefix użytkownikaOnly Dream (Wybitny uzdrowiciel)
Łącznie na portalu jest
43,824 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 241
Było: 12.09.2019 09:24:32
Napisanych artykułów: 1,044
Dodanych newsów: 9,883
Zdjęć w galerii: 20,982
Tematów na forum: 3,604
Postów na forum: 309,668
Komentarzy do materiałów: 218,251
Rozdanych pochwał: 3,185
Wlepionych ostrzeżeń: 4,145
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  GRYFFINDOR!

Gryffindor
Punktów: 1024
uczniów: 3221
Hufflepuff
Punktów: 976
uczniów: 3124
Ravenclaw
Punktów: 1007
uczniów: 3904
Slytherin
Punktów: 739
uczniów: 3197

Ankieta
Jaką formę aktywności wybierzesz w to magiczne lato?

Codzienny trening na miotle to podstawa! Chcę utrzymać miejsce w drużynie
18% [24 głosy]

Z przyjaciółmi założymy klub pojedynków - to połączenie przyjemnego z pożytycznym
13% [17 głosów]

Bieganie oczywiście - w Hogwarcie przyda się kondycja, kiedy trzeba uciekać przed woźnym, trzygłowym psem czy ogromnym pająkiem
9% [12 głosy]

Wyczynowe jedzenie to to, na co stawiam. W Hogwarcie dobrze karmią, ale nie ma to jak u mamy
7% [9 głosów]

Wybieram aktywność mózgu. Książki, książki i jeszcze raz książki
22% [30 głosów]

Akty... cooo? Planuję się wyspać na zapas
31% [42 głosy]

Ogółem głosów: 134
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 25.06.19

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
HufflepuffEileen Craven ostatnio widziano 20.09.2019 o godzinie 01:51 w Stadion Quidditcha
GryffindorJaga Pojezierska ostatnio widziano 20.09.2019 o godzinie 01:31 w Stadion Quidditcha
HufflepuffEileen Craven ostatnio widziano 20.09.2019 o godzinie 01:20 w Stadion Quidditcha
GryffindorJaga Pojezierska ostatnio widziano 20.09.2019 o godzinie 01:07 w Stadion Quidditcha
HufflepuffEileen Craven ostatnio widziano 20.09.2019 o godzinie 00:53 w Stadion Quidditcha
HufflepuffElizabeth Cooper ostatnio widziano 19.09.2019 o godzinie 23:57 w Sowiarnia
Katherine Waterston
Katherine Waterston


http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/katherinewaterson1.jpg

Data urodzenia: 3 marca 1980 r.
Miejsce urodzenia: Westminster, Londyn, Wielka Brytania
Wzrost: 182 cm
Rola w Fanatastycznych Zwierzętach: Tina Goldstein

Wczesne lata


Katherine dorastała w małym miasteczku w Connecticut. Mama Katherine, Lynn Louisa Woodruff, jest modelką, a ojciec - aktor - Sam Waterson był nominowany do Oscara. Katherine odwiedzała go w telewizji i na planie filmowym.
Studiowała na Uniwersytecie w Nowym Jorku, gdzie specjalizowała się w sztuce teatralnej i fotografii. Niestety, z powodu zbyt dużego nakładu pracy na obu kierunkach, Waterson postawiła głównie na teatr.

Kariera


Po raz pierwszy Katherine pojawiła się na ekranie w filmie Orchids w 2006 roku, po czym dostała rolę u boku Georga Clooneya w filmie Michael Clayton. Rok później aktorka zgarnęła główną rolę w filmie Bejbis. Razem ze swoją siostrą, Elisabeth, 2008 zagrały w filmie Good Dick. Aktorka wcieliła się również w postać Daniels Branson w Obcy: Przymierze (2017). Fani Harry'ego Pottera powinni kojarzyć ją z roli Tiny Goldstein z Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć (2016) oraz Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda (2018).

Ciekawostki


- Ma dwóch braci Jamesa (aktor) i Grahama oraz siostrę Elizabeth (aktorka).
- Ma dodatkowy kręg lędźwiowy.
- W roku 2018 Katherine pojawiła się z brzuchem ciążowym na czerwonym dywanie. Aktorka jeszcze nie skomentowała tego faktu, ani nie ujawniła ojca dziecka.
- Waterson przyjaźni się z Miley Cyrus.

Nagrody i nominacje


- 2014 - Nominacja do nagrody Indiewire Critics' Poll (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrody TFCA (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrodt VVFP (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do Satelity (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrody Golden Schmoes
- 2014 - Wygrana Big Apple Film Festival
- 2015 - Nominacja do nagrody ACCA (Najlepsza Obsada)
- 2015 - Nominacja do nagrody DFCS (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2015 - Wygrana nagrody Film Independent za film Wada Ukryta (2014)
- 2016 - Nominacja do nagrody Gold Derby (Najlepsza Obsada)
- 2016 - Nominacja do nagrody Chlotrudis (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2017 - Nominacja do nagrody Teen Choice Award (Wybrana aktorka filmo: Fantasy)

Filmografia


2007 - Orchids (Beatrice)
2007 - Micheal Clayton
2008 - Bejbis (Shirley Lyner)
2008 - Good Dick (Katherine)
2009 - Zdobyć Woodstock (Penny)
2011 - Enter Nowhere (Samantha)
2011 - Almost in Love (Lulu)
2012 - Robot i Frank (Shopgirl)
2012 - Być jak Flynn (Sarah)
2012 - The Facotry (Lauren)
2013 - Zniknięcie Eleanor Rigby: Ona (Charlie)
2013 - Night Moves (Anne)
2014 - Szklana Szczęka (Patricia Petals O'Neal)
2014 - You Must Be Joking (Lisa)
2014 - Wada Ukryta (Shasta Fay Hepworth)
2015 - Sypiając z innymi (Emma)
2015 - Steve Jobs (Chrisann Brennan)
2015 - Królowa Ziemi (Virginia)
2015 - Manhattan Romance (Carla)
2016 - Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć (Tina Goldstein)
2017 - The Current War (Marguerite Westinghouse)
2017 - Logan Lucky (Sylvia Harrison)
2017 - Obcy: Przymierze (Daniels)
2018 - Mid90s (Dabney)
2018 - Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda (Tina Goldstein)
2018 - State Like Sleep (Katherine)

Źródła: Filmweb, Wikipedia, IMDb, Taddlr

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
Brak komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Wybitny uzdrowiciel
20.09.2019 01:55
<zabija Livkę gifem>

Eyebrows Evil laugh

Różowy Pomeranian Teksasu
20.09.2019 00:38
Only Dream, Wrozka

Wybitny uzdrowiciel
20.09.2019 00:16
Grumpy cat

Sklepikarz na Pokątnej
20.09.2019 00:03
Rue Riddle, luz, jutro dokończymy

Śmierciożerca
20.09.2019 00:01
Dobra, ja muszę iść spać, jak chcesz Rox, to odpisz

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 58237 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 51426 punktów.

3) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 41857 punktów.

4) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 40222 punktów.

5) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 34521 punktów.

6) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 34109 punktów.

7) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 32289 punktów.

8) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

9) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30501 punktów.

10) Prefix użytkownikaYourSmile

Avatar

Posiada 29744 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 0.84