Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

HPnet istnieje naprawdę

Kategoria: HPnet
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

W sierpniu HPnetowicze mieli okazję spotkać się w Krakowie. Jak było?
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Syriusz32

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, louise60, Zireael, Aneta02, Anastazja Schubert, Lilyatte, Syrius...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Prefix użytkownikaProrok Niecodzienny

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, Hanix082, Sam Quest, louise60, PaulaSmith, CoSieDzieje, Syriusz32.
>> Czytaj Więcej

Historia pod skórą z...

Kategoria: Wywiady
Autor: Prefix użytkownikaAnastazja Schubert

Każdy tatuaż niesie ze sobą jakąś historię. Jakie niosą te fanowskie, związane z młodym czarodzie...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: Syriusz32

Wydanie stworzyli: Klaudia Lind, Sam Quest, Mikasa, Roksolana Delakur, Shanti Black, Krnabrny, Co...
>> Czytaj Więcej

I ty możesz zostać c...

Kategoria: Świat magii
Autor: Quatromondis

Przygody Harry'ego Pottera przeczytane kilkunastokrotnie, filmy obejrzane, a gry przegrane. Mam t...
>> Czytaj Więcej

Nie lubię cyklu ksią...

Kategoria: Teorie, przemyślenia...
Autor: Infans secundo generationis

Gdyby nie rozkoszne dementory - naprawdę przemiłe stworzonka - pół-światek Harry'ego Pottera byłb...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

[NZ]Rozdział 2 (cz....

Tytuł: Rozdział 2 (cz. 2). Hogsmeade w świetle księżyca
Seria: Nowszy, wspanialszy świat
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikagordian119

Rozdział podzielony na dwie części ze względu na długość
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział 2 (cz....

Tytuł: Rozdział 2 (cz. 1). Hogsmeade w świetle księżyca
Seria: Nowszy, wspanialszy świat
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikagordian119

Rozdział podzielony na dwie części ze względu na długość
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział 1. Now...

Tytuł: Rozdział 1. Nowe porządki
Seria: Nowszy, wspanialszy świat
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikagordian119

Dwadzieścia lat po wojnie z Lordem Voldemortem świat czarodziejów wygląda już zdecydowanie inacze...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Podziały, Błoto...

Tytuł: Podziały, Błotoryj i Las
Seria: Dziki pyłek
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Pierwsza lekcja Opieki nad Magicznymi Stworzeniami
>> Czytaj Więcej

[NZ]Pnącza, moc i i...

Tytuł: Pnącza, moc i intryga
Seria: Dziki pyłek
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Villemo znajduje się w śmiertelnym niebezpieczeństwie, znikąd nie ma pomocy, czy uda jej się wyjś...
>> Czytaj Więcej

[NZ]Rozdział szósty

Tytuł: Rozdział szósty
Seria: Magiczna chwila
Gatunek: Romans
Autor: Prefix użytkownikaPaulaSmith

Spotkanie po latach. Co dalej?
>> Czytaj Więcej

Stwory

Tytuł: Stwory
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaNquus

O fantastycznych zwierzętach
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 43
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 0 osób
Łącznie na portalu jest
47,905 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 261
Było: 24.09.2021 12:14:41
Napisanych artykułów: 1,091
Dodanych newsów: 10,478
Zdjęć w galerii: 21,472
Tematów na forum: 3,898
Postów na forum: 319,489
Komentarzy do materiałów: 222,177
Rozdanych pochwał: 3,311
Wlepionych ostrzeżeń: 4,166
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  HUFFLEPUFF!

Gryffindor
Punktów: 252
uczniów: 4036
Hufflepuff
Punktów: 289
uczniów: 3809
Ravenclaw
Punktów: 36
uczniów: 4459
Slytherin
Punktów: 201
uczniów: 4090

Ankieta
Jak spędzisz jesienne miesiące?

Brzydka pogoda to nie wymówka, więc zakładam ciepłe skarpety i ruszam na boisko!
6% [2 głosy]

Ciepły kocyk, książka i kakao już na mnie czekają w pokoju wspólnym...
42% [13 głosy]

Nauka, nauka, nauka! Nie mogę zrobić sobie zaległości już na początku.
16% [5 głosów]

Jesienne spacery po błoniach, w towarzystwie znajomych to jest to co lubię!
23% [7 głosów]

W kuchni z piwem kremowym, jesień to najlepszy czas na granie w butelkę.
6% [2 głosy]

Do imprezy sylwestrowej mało czasu, muszę znaleźć partnera/kę na ten wieczór!
0% [0 głosów]

Jak każdy inny miesiąc, unikając nauki i zapewniając rozrywkę Panu Filchowi!
6% [2 głosy]

Ogółem głosów: 31
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 29.09.21

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 22.10.2021 o godzinie 20:26 w Kuchnia
HufflepuffDaryl Grimes ostatnio widziano 21.10.2021 o godzinie 22:06 w Lochy
Hufflepuff[P]Louise Lainey ostatnio widziano 18.10.2021 o godzinie 19:38 w Kuchnia
Gryffindor[P]Natalie Swan ostatnio widziano 18.10.2021 o godzinie 07:21 w Kuchnia
HufflepuffValerie Adams ostatnio widziano 17.10.2021 o godzinie 23:01 w Biblioteka
HufflepuffElizabeth Cooper ostatnio widziano 17.10.2021 o godzinie 19:38 w Kuchnia
Katherine Waterston
Katherine Waterston


http://www.harry-potter.net.pl/images/articles/katherinewaterson1.jpg

Data urodzenia: 3 marca 1980 r.
Miejsce urodzenia: Westminster, Londyn, Wielka Brytania
Wzrost: 182 cm
Rola w Fanatastycznych Zwierzętach: Tina Goldstein

Wczesne lata


Katherine dorastała w małym miasteczku w Connecticut. Mama Katherine, Lynn Louisa Woodruff, jest modelką, a ojciec - aktor - Sam Waterson był nominowany do Oscara. Katherine odwiedzała go w telewizji i na planie filmowym.
Studiowała na Uniwersytecie w Nowym Jorku, gdzie specjalizowała się w sztuce teatralnej i fotografii. Niestety, z powodu zbyt dużego nakładu pracy na obu kierunkach, Waterson postawiła głównie na teatr.

Kariera


Po raz pierwszy Katherine pojawiła się na ekranie w filmie Orchids w 2006 roku, po czym dostała rolę u boku Georga Clooneya w filmie Michael Clayton. Rok później aktorka zgarnęła główną rolę w filmie Bejbis. Razem ze swoją siostrą, Elisabeth, 2008 zagrały w filmie Good Dick. Aktorka wcieliła się również w postać Daniels Branson w Obcy: Przymierze (2017). Fani Harry'ego Pottera powinni kojarzyć ją z roli Tiny Goldstein z Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć (2016) oraz Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda (2018).

Ciekawostki


- Ma dwóch braci Jamesa (aktor) i Grahama oraz siostrę Elizabeth (aktorka).
- Ma dodatkowy kręg lędźwiowy.
- W roku 2018 Katherine pojawiła się z brzuchem ciążowym na czerwonym dywanie. Aktorka jeszcze nie skomentowała tego faktu, ani nie ujawniła ojca dziecka.
- Waterson przyjaźni się z Miley Cyrus.

Nagrody i nominacje


- 2014 - Nominacja do nagrody Indiewire Critics' Poll (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrody TFCA (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrodt VVFP (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do Satelity (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2014 - Nominacja do nagrody Golden Schmoes
- 2014 - Wygrana Big Apple Film Festival
- 2015 - Nominacja do nagrody ACCA (Najlepsza Obsada)
- 2015 - Nominacja do nagrody DFCS (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2015 - Wygrana nagrody Film Independent za film Wada Ukryta (2014)
- 2016 - Nominacja do nagrody Gold Derby (Najlepsza Obsada)
- 2016 - Nominacja do nagrody Chlotrudis (Najlepsza aktorka drugoplanowa)
- 2017 - Nominacja do nagrody Teen Choice Award (Wybrana aktorka filmo: Fantasy)

Filmografia


2007 - Orchids (Beatrice)
2007 - Micheal Clayton
2008 - Bejbis (Shirley Lyner)
2008 - Good Dick (Katherine)
2009 - Zdobyć Woodstock (Penny)
2011 - Enter Nowhere (Samantha)
2011 - Almost in Love (Lulu)
2012 - Robot i Frank (Shopgirl)
2012 - Być jak Flynn (Sarah)
2012 - The Facotry (Lauren)
2013 - Zniknięcie Eleanor Rigby: Ona (Charlie)
2013 - Night Moves (Anne)
2014 - Szklana Szczęka (Patricia Petals O'Neal)
2014 - You Must Be Joking (Lisa)
2014 - Wada Ukryta (Shasta Fay Hepworth)
2015 - Sypiając z innymi (Emma)
2015 - Steve Jobs (Chrisann Brennan)
2015 - Królowa Ziemi (Virginia)
2015 - Manhattan Romance (Carla)
2016 - Fantastyczne Zwierzęta i jak je znaleźć (Tina Goldstein)
2017 - The Current War (Marguerite Westinghouse)
2017 - Logan Lucky (Sylvia Harrison)
2017 - Obcy: Przymierze (Daniels)
2018 - Mid90s (Dabney)
2018 - Fantastyczne Zwierzęta: Zbrodnie Grindelwalda (Tina Goldstein)
2018 - State Like Sleep (Katherine)

Źródła: Filmweb, Wikipedia, IMDb, Taddlr

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
Brak komentarzy. Może czas dodać swój?
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Instagram
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Praktykant w Ministerstwie Magii
22.10.2021 23:21
Nie, ja pół wieczoru gadałam przez telefon jezyk

Mugol
22.10.2021 22:31
tak

Wielki mag
22.10.2021 22:14
Chmurka

halo, regulamin
22.10.2021 21:45
Czyżby wszyscy imprezowali w ten piątkowy wieczór? Hopsa hopsa

halo, regulamin
22.10.2021 20:10
No niestety ucina. Nie bez powodu część długich proroków czy izba pamięci ostatnie teksty mają w formie grafik ;)

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 59632 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 56653 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 46483 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Avatar

Posiada 44073 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 43981 punktów.

6) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 38369 punktów.

7) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 36635 punktów.

8) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 34114 punktów.

9) Prefix użytkownikaWioletta

Avatar

Posiada 32797 punktów.

10) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

Losowe zdjęcie
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 1.17