Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pijemy za prawdê II
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 24.07.2017 12:41
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
No nie, po co mi taki dar? To raczej przekleñstwo czy co¶ w tym stylu <; Naprawdê niewiele mnie interesuje co ludzie o mnie my¶l± i nie chcê znaæ ich my¶li. Uwa¿am, ¿e dostêp do cudzych my¶li to by³oby naruszenie prawa prywatno¶ci, intymno¶ci, sfery szeroko rozumianej wolno¶ci <; Dlatego nie chcê, nawet i bez tego "haczyka" o tym co i kto w danym momencie my¶li mnie nie "krêci". My¶lê, wiêc jestem. Ale znaj±c my¶li innych naruszam ich wolno¶æ. Uciekasz przed zgraj± zombie na cmentarzu. Zauwa¿asz ma³ego kotka, który zostanie zjedzony. Ratujesz go, czy nie chcesz ryzykowaæ i sam/sama biegniesz dalej? I dlaczego tak a nie inaczej? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 24.07.2017 12:42
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
Oczywi¶cie, ¿e ratujê. Szczerze wola³abym zgin±æ sama ni¿ ¿yæ z poczuciem winy, nawet je¶li chodzi o zwykle zwierzê. W zasadzie one s± dla mnie istotami bardzo wa¿nymi, to te¿ jest ¿ycie, które odczuwa w swój sposób emocje i ból, jak mo¿na je zostawiæ? Dodatkowo wydaje mi siê, ¿e koty s± na tyle sprytne, ¿e poradzi³yby sobie bez problemu. A je¶li ja bym którego¶ uratowa³a, to ta ma³a menda nie waha³aby siê ratowaæ swojego ¿ycia kosztem mojego ![]() Widzisz pobit± dziewczynê na ulicy. Je¶li jej pomo¿esz grozi ci kara, bo ona nie wie kto jej zrobi³ krzywdê i mo¿e oskar¿yæ ciebie, w wyniku czego mo¿esz pój¶æ do wiêzienia. Pomagasz jej czy wybierasz siebie? DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 24.07.2017 13:38
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
No jasne, ¿e idê - co z tego, ¿e trzecia? Ja tam nie nale¿ê do jakich¶ specjalnie strachliwych ludzi. Za du¿o ju¿ razy o ¶mieræ siê otar³em, ¿eby baæ siê zej¶æ drzwi otworzyæ. poza tym ka¿dy mo¿e siê broniæ i nie ma co popadaæ w paranojê >; Schodze, otwieram, a to mo¿e kumpel z flaszk± co nie ma gdzie wypiæ - a mia³em ju¿ takie sytuacja Tak¿e, idê i otwieram - mój dom, to nie ja mam siê w nim baæ. Zostajesz sparali¿owany w wyniku udaru mózgu. Chcesz umrzeæ szybko (eutanazja) czy ¿yæ do koñca nie mog±c wstaæ z ³ó¿ka? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 24.07.2017 13:39
|
![]() Pochwa³y: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
Jest bardzo ma³e prawdopodobieñstwo, ¿e kto¶ oskar¿y o pobicie osobê, która go uratowa³a Ilu ratowników medycznych mia³o sprawy za z³amanie ¿eber? Przecie¿ tylko pomagali xp By³oby naprawdê ciê¿ko, ale wola³abym ¿yæ. Nawet nie dla mnie ale dla mojej rodziny i przyjació³. Ogólnie ludzie maj± tak± mentalno¶æ, ¿e chocia¿ wspó³czuj±, raczej wol± ¿eby bliska im osoba ¿y³a, mimo cierpienia jakie siê z tym wi±¿e. I mam nadziejê, ¿e czyta to pewna osoba ;> Widzisz, ¿e kto¶ okrada i bije staruszkê. Sam masz z³aman± nogê i nie bardzo jak pomóc. Co robisz? Edytowane przez Bad wolf dnia 24.07.2017 13:44
DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 24.07.2017 19:25
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Je¶li nie mam jak pomóc, no to co mam niby zrobiæ? Mogê jedynie krzykn±æ, pokazaæ ¿e to widzia³em i próbowaæ wystraszyæ tak± osobê, no bo co innego mo¿na zrobiæ? Nawet bez tej z³amanej nogi to je¶li napastnik nie by³ typowym osiedlowym kloszardem to raczej nie rzuci³bym siê na niego, bo skoñczy³oby siê to po prostu jedn± ofiar± wiêcej i niczym innym. Zawsze mo¿na krzyczeæ, wo³aæ o pomoc, ewentualnie spróbowaæ zawiadomiæ policjê... Wyobra¼ sobie, ¿e wybucha ¶wiatowy kryzys na skalê tego z 1929 r., który w b³yskawicznym tempie doprowadza do bankructwa banku, w którym mia³e¶ ulokowane wszystkie swoje pieni±dze, a do tego upad³o te¿ przedsiêbiorstwo w którym pracowa³e¶. Ale pewnego dnia natrafi³e¶ na przedstawicieli lokalnej grupy przestêpczej, którym nie¶wiadomie wy¶wiadczy³e¶ jak±¶ drobn± przys³ugê (co¶ w stylu podwózki czy wskazania drogi). Za tê przys³ugê dosta³e¶ dziesiêæ tysiêcy z³otych- ilo¶æ pieniêdzy, jaka w czasach kryzysu jest wrêcz niewyobra¿alna. Do tego zbir mówi Ci, ¿e je¶li szukasz pracy, to u nich miejsce dla takich jak Ty na pewno siê znajdzie. Czy decydujesz siê na dzia³alno¶æ przestêpcz±, czy jednak sumienie bierze górê? Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 00:53
|
Och, to¶ mnie zagi±³ <; Zw³aszcza, ¿e ja mia³em i mam nadal fio³a na punkcie filmów opowiadaj±cych o ¿yciu gangsterskim, mafii, powi±zaniach, regu³ach i zasadach panuj±cych w ¶wiecie przestêpczym. To moja pasja, mój konik. Jednak czy sumienie pozwoli³oby mi na przystanie do ludzi, którzy przecie¿ czyni± du¿o z³ego innym? Nie wiem, ale jestem tak wychowany - i sam siê tak "wychowa³em", ¿e pewnych barier dla zdobycia pieniêdzy nie przekroczê. I jedn± z nich jest pieni±dz zdobyty w sposób nieuczciwy i z krzywd± dla drugiego. Dlatego nope, nie. Nie jest to propozycja nie do odrzucenia, wiêc co mi tam <; Mo¿e lepiej byæ biednym pog³odowaæ trochê, ale mieæ to co tak naprawdê decyduje o moim jestestwie - czyste sumienie, nieskazitelne serce, nie¶miertelna dusza. Wszak nie mo¿na s³u¿yæ Bogu i mamonie <; Bez pieniêdzy nie mo¿na i nie da siê ¿yæ, ale nie mo¿na ¿ycia podporz±dkowywaæ pieni±dzom. Odmawiam, klepiê biedê, ale moje sumienie pozostaje nienaruszone <; Wyobra¼ sobie, ¿e spotyka ciê to samo co bohatera filmu "Dzieñ ¶wistaka" - codziennie budzisz siê tego samego dnia, w kó³ko jest ten sam dzieñ - jutro nie nadchodzi. Co robisz? Co prze¿ywasz? Jak chcesz uciec z tej pêtli czasu? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 28.07.2017 00:55
|
W zale¿no¶ci w zasadzie jaki dzieñ bym mia³a prze¿ywaæ. Je¶li by chodzi³o o jaki¶ mêcz±cy, z którego nie potrafi³abym siê wyrwaæ ucieczk±, jak na przyk³ad nie pój¶æ do pracy i wy³±czyæ telefon ¿eby siê nie przejmowaæ ¶wiatem, zwariowa³abym od razu. Bo... ile mo¿na siê denerwowaæ okropnym dniem? Dodatkowo dniem, który powtarza siê nieskoñczon± ilo¶æ razy? Szuka³abym sposobu aby siê wyrwaæ z tej pêtli i wróciæ do normalno¶ci, a je¶li by siê nie uda³o, ostatecznie pewnie pope³ni³abym samobójstwo. A je¶li dzieñ by³by przyjemny... Pewnie nie bardzo bym zauwa¿y³a cokolwiek dziwnego, je¶li brak planów trzyma³by mnie w ³ó¿ku przez ca³y dzieñ. Spokojnie nadrobi³abym seriale, poczyta³abym wszystkie ksi±¿ki, a tak du¿o ich kupi³am ostatnio chocia¿ nie mam czasu czytaæ, potem pewnie wydawa³abym wszystkie oszczêdno¶ci w sklepie, nastêpnego dnia mia³abym je znowu, prawda? Mo¿e pó¼niej jakby mi siê znudzi³o próbowa³abym wszystko odkrêciæ, a je¶li znowu bym siê zawiod³o, i to skoñczy³oby siê tragicznie. Ochroniarze zatrzymuj± ciê w sklepie pod zarzutem kradzie¿y. Przy przeszukiwaniu twoich toreb znaleziono produkty, które próbowa³e¶ wynie¶æ. Wiesz, ¿e jeste¶ niewinny, a w sklepie nie ma kamer, aby to udowodniæ. Co robisz? Edytowane przez Bad wolf dnia 28.07.2017 01:04
DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 01:11
|
No chyba w takiej sytuacji niewiele mo¿na zrobiæ - ju¿ sam fakt, ¿e te rzeczy siê u mnie znajduj± (ale jak?) stawia mnie pod ¶cian±. Nie ma kamer, to co robiæ? Pozostaje tylko z uporem maniaka wypieraæ siê i mówiæ w zasadzie prawdê, ¿e to nie ja, ¿e kto¶ to musia³ podrzuciæ. Nic innego mi ju¿ nie przychodzi do g³owy. W najgorszym razie powiedzieæ, ¿e zapomnia³em zap³aciæ, wyci±gn±æ portfel i ... po bólu Zauwa¿asz, ¿e z ka¿dym dniem zaczynasz przypominaæ muchê - tak jak w znanym filmie. Co z tym robisz? Wpadasz w panikê? Chcesz tego siê pozbyæ? A mo¿e perspektywa bycia mutantem w jaki¶ sposób Ciê podnieca? Chcesz byæ kim¶ innym? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 28.07.2017 01:25
|
Na pocz±tku pewnie martwi³abym siê co mi siê sta³o. Z up³ywem czasu, jak tylko zauwa¿y³abym powa¿niejsze zmiany w wygl±dzie, zaczê³abym panikowaæ i oczywi¶cie szukaæ na internecie co siê dzieje. W dobrej wierze uda³abym siê do lekarza, a w tym momencie historia zaczyna siê dzieliæ. Je¶li lekarz próbowa³by mnie badaæ w jakim¶ laboratorium, zabi³abym siê, je¶li by mnie pu¶ci³ wolno i nie pomóg³ - na w³asn± rêkê zaczê³abym próbowaæ wszystkiego, a mo¿e co¶ by pomog³o i wróci³abym do starego wygl±du. I definitywnie wpadam w panikê. Nie¶wiadomie, niczym Ton Riddle, potrafisz sam± my¶l± wywo³aæ u innych ból jak i pozytywne emocje. Zdolno¶æ pojawia siê z dnia na dzieñ. Jak reagujesz? D³ugo my¶lisz nad tym sk±d to siê wziê³o? Panikujesz w jaki¶ sposób gdy podczas chwilowego zdenerwowania ranisz blisk± ci osobê? Jak sobie z tym radzisz? DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 28.07.2017 10:06
|
No to te¿ nie lada orzech do zgryzienia... Ja bywam nerwowy (rzadko, ale jednak), to podczas jakiej¶ k³ótni kto¶ mia³by czuæ ból... niefajnie Nie wiem co bym zrobi³, ale chyba pierwsze kroki skierowa³ do jakiego¶ egzorcysty, do ko¶cio³a, mo¿e my¶la³bym, ¿e jestem opêtany (?), pal licho to z t± przyjemno¶ci±, bo sprawiaæ ¿eby komu¶ by³o przyjemnie, to chyba fajne, co nie? Tylko Tom tego nie praktykowa³ - nie wiem, stara³bym siê mniej denerwowaæ, piæ melisê, mo¿e zacz±³bym unikaæ ludzi, i chyba tak, zosta³bym pustelnikiem - dla dobra innych, coby nie cierpieli z mojego powodu.. nie widzê innego wyj¶cia - bo sprawianie komu¶ bólu w chwili emocji fajne nie jest - na pewno NIGDY bym ¶wiadomie takiego "daru" nie u¿ywa³. Na Twoim podwórku l±duje UFO - co robisz, my¶lisz? Idziesz sprawdziæ jak wygl±daj± obcy? Dzwonisz na policjê? Powiadamiasz innych? A mo¿e zachowujesz to tylko dla siebie i nie chcesz siê z tym dzieliæ? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 28.07.2017 10:10
|
UFO... Ogólnie to brzmi tak nieprawdopodobnie, ¿e najpierw zastanawia³abym siê kto robi takie g³upie ¿arty. Oczywi¶cie zdjêcia bym porobi³a ¿eby wys³aæ znajomym i wy¶miaæ autora ¿artu, a jak tylko zauwa¿y³abym, ¿e to siê dzieje naprawdê, z pewno¶ci± zadzwoni³abym na policjê, chocia¿ bym siê ba³a, ¿e mnie wy¶miej±. Mo¿e te¿ jaki¶ kontakt z NASA... ![]() Id±c ulic± zauwa¿asz portfel pe³en pieniêdzy. Jest w nim suma wiêksza ni¿ zarabiasz w ci±gu roku, jednak nie ma ¿adnych dokumentów. Co robisz? Wydajesz pieni±dze, czy mo¿e zanosisz na policjê? A mo¿e na w³asn± rêkê próbujesz znale¼æ w³a¶ciciela? Tak w ogóle to jeste¶ Bat taki dobry... Dla dobra innych skazaæ siebie na samotno¶æ... Edytowane przez Bad wolf dnia 28.07.2017 10:18
DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 28.07.2017 10:40
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Oczywi¶cie, ¿e próbujê znale¼æ w³a¶ciciela... W portfelu zapewne s± jakie¶ dokumenty, po których mo¿na go zidentyfikowaæ, a je¶li nie, to dajê og³oszenie w internecie albo do lokalnego radia. Policja to oleje, wiêc nie ma sensu nawet próbowaæ. A ukra¶æ? Broñ Bo¿e! Popad³e¶ w konflikt z kim¶ "nieodpowiednim" i ten kto¶ spali³ Ci dom i wybi³ ca³± rodzinê. Po kilkudziesiêciu latach przychodzi do Ciebie jako biedny, zaniedbany cz³owiek, pada przed Tob± na twarz i b³aga o wybaczenie. Zrobisz to? Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Margaret Black |
Dodany dnia 28.07.2017 10:50
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 215 Dom: RavenclawPunkty: 9854 Ranga: Praktykant w ¦w Mungu Data rejestracji: 07.07.15 |
Wybaczyæ to bym nie wybaczy³a i pewnie ci±gle czu³abym do tego cz³owieka nienawi¶æ i urazê, ale zastanawia³oby mnie dlaczego przyszed³. Czy to poczucie winy, czy czego¶ ode mnie potrzebuje... Jakby czego¶ chcia³ to raczej bym mu pomog³a. Byæ mo¿e w³asnie wróci³ z wiêzienia i nie ma siê gdzie podziaæ? (chocia¿ szukanie schronienia u swojej ofiary jest jakie¶ nie halo). Pomog³abym, a pó¼niej trzyma³abym siê od niego z daleka. Nie wystarczy pa¶æ na kolana, ¿eby oczy¶ciæ siê z grzechów, a ja nigdy nie zosta³abym przyjacielem kogo¶, kto wymordowa³ ludzi, których kocham. Zosta³e¶ okradziony (z pieniêdzy, telefonu itd.) i jeste¶ skazany na siebie w mie¶cie, w którym nikogo nie znasz. Jako¶ udaje ci siê po¿yczyæ telefon i zadzwoniæ do znajomego, ¿eby ciê odebra³. Ale jako, ¿e jeste¶ do¶æ daleko, musisz poczekaæ dwa dni (nie wiem gdzie ciê wywieziono, no ale za³ó¿my, ¿e tak jest). Co robisz, gdzie idziesz? "Elficka aura" - to chyba najpiêkniejszy komplement, jaki kiedykolwiek otrzyma³am, dziêkujê <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ¯eby nie by³o ¿adnych wojen W naszym kraju (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby g³ód nie dotkn±³ Nas (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby nikt nie cierpia³ Gdy patrzê (Wys³uchaj nas panie.) ¯eby wrogowie nasi Zdechli (Wys³uchaj nas panie.) Amen. ![]() ![]() To ja Cz³owiek agresywny Ze strachu Przepe³niony nienawi¶ci± Z bólu ¯yj±cy samotnie Z obawy Szydz±cy ze s³abszych Z niepewno¶ci U¶miechaj±cy siê Ze zmêczenia Pluj±cy jadem Z zazdro¶ci Z³y Bo prze¿arty ¿alem. ![]() ![]() ![]() ![]() Ej ale w sumie to ja lubiê Bataliona <3 Dlaczego siê tak go¶cia czepiacie? Sympatyczny jest ![]() ![]() Drugie miejsce to ci±gle podium ![]() ![]() ![]() ![]() "Nie no co za ¿al, jakbym s³ucha³ jakiej¶ bajki z mora³em. Beznadzieja po prostu." |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 28.07.2017 11:26
|
Najskuteczniejsze jest to, ¿e nie znam ¿adnych numerów. Nie mam pamiêci do ci±gu liczb i chocia¿ jest to mêcz±ce, jako¶ daje radê. Wracaj±c do tematu uznajmy, ¿e jakim¶ cudem zapamiêta³am numer i zadzwoni³am. Na pewno proszê osobê o to, aby przyjecha³a jak najszybciej, ¿eby zadzwoni³a po znajomych, bo mo¿e kto¶ jest niedaleko, mo¿e mnie zabraæ i przenocowaæ. A je¶li nie to posz³abym do hotelu, przecie¿ oni pobieraj± kasê dopiero po zakoñczonym pobycie, wcze¶niej tylko zbieraj± dane ![]() Bêd±c u rodziny zauwa¿asz dziwne znaki, które mog³yby sugerowaæ istnienie duchów. Co robisz? Przera¿ony uciekasz i do tego samego namawiasz bliskich, czy mo¿e ignorujesz znaki? A mo¿e dzwonisz po egzorcystê i zaklinaczy? Edytowane przez Bad wolf dnia 28.07.2017 11:35
DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 28.07.2017 18:22
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
No, ja pewnie bym z kim¶ to zbada³a, zabawi³a w ma³ego egzorcystê![]() No dobra ¯art![]() Pewnie bym to komu¶ powiedzia³a, albo zadzwoni³a po egzorcystê, bo raczej nikt by mi nie uwierzy³ :/ Niewykluczone te¿, ¿e zadzwoni³abym na policjê, bo bym pomy¶la³a, ¿e to w³amywacz czy co¶, a gdyby policja przeszuka³a dom, i stwierdzi³a brak w³amania, a te cha³asy czy co tam by nie usta³y, to bym zadzwoni³a po egzorcystê i uciek³a chyba z tego domu. Tak czy inaczej, na pewno bym nie zasnê³a. Mo¿e bym próbowa³a se pogadaæ z duchami? Fajna by by³a taka przygoda, a mo¿e by³by to prawie bezg³owy Nick? ![]() Wróci³e¶ po d³ugiej nieobecno¶ci do domu, mieszkania i widzisz, ¿e drzwi s± wy³amane, okna wybite i wszystko porozwalane. Zginê³y wszystkie drogocenne rzeczy i na dodatek okradziono Ci konto w banku. Co robisz? Edytowane przez Rue Riddle dnia 28.07.2017 21:14
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Coffee Sugar |
Dodany dnia 28.07.2017 19:04
|
![]() Postów: 21 Dom: GryffindorPunkty: 517 Ranga: Prefekt Gryffindoru Data rejestracji: 12.07.17 |
rozaiestrange9 napisa³(a): Wróci³e¶ po d³ugiej nieobecno¶ci do domu, mieszkania i widzisz, ¿e drzwi s± wy³amane, okna wybite i wszystko porozwalane. Zginê³y wszystkie drogocenne rzeczy i na dodatek okradziono Ci konto w banku. Co robisz? Emmm... Dzwoniê po policjê i chêtnie bym siê w Sherlocka pobawi³a, chocia¿ w sumie siê do tego nie nadajê :/Kiedy idziesz ulic± z przyjació³mi jakie¶ na oko piêcioletnie dziecko podbiega do ciebie z p³aczem i przytula siê do twojej nogi. Co robisz? |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 28.07.2017 19:14
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Po pierwsze. ¯adne dziecko siê nigdy do mnie nie przytuli Wygl±dam zbyt odstraszaj±co No, ale jakby ju¿ to zrobi³o to bym siê spyta³a czemu p³acze, spróbowa³a mo¿e jako¶ pomóc. No i na pewno bym siê spyta³a gdzie s± rodzice, bo piêcioletnie dziecko biegaj±ce samo po ulicy jest raczej rzadkim zjawiskiem. Potem postara³abym siê je odstawiæ do rodziców, pewnie bym te¿ na nich nawrzeszcza³a trochê, ¿e takie dziecko ma³e spuszczaj± z oczu. Tak czy inaczej, próbowa³abym siê go jak najszybciej pozbyæ, bo ma³e dzieci mnie irytuj±. Przychodzi do Ciebie policja i mówi, ¿e mieli cynk, ¿e masz w domu co¶ nielegalnego np. narkotyki, ³adunek wybuchowy czy co¶ w tym stylu i demoluj± Ci mieszkanie, wyrywaj± kartki z ksi±¿ek itp. Jak reagujesz? Edytowane przez Rue Riddle dnia 28.07.2017 21:21
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 28.07.2017 21:04
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
W pierwszym po¶cie jest wyra¼nie napisane, ¿e uzasadnienie powinno mieæ 5 LINIJEK. Jak jeszcze takie o d³ugo¶ci 3 mogê wam zaakceptowaæ, tak 2,5 albo (co gorsza!) 1,5 jest nie do przyjêcia. Je¶li nie poprawicie jako¶ci tych postów, temat wyl±duje w Grach i zabawach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Krnabrny |
Dodany dnia 28.07.2017 21:25
|
![]() Pochwa³y: 4 Postów: 933 Dom: SlytherinPunkty: 13047 Ranga: Pracownik departamentu Data rejestracji: 08.11.14 |
Zale¿y - je¶li chodzi o narkotyki ¿±dam nakazu, je¶li o bombê to nie i wtedy wpuszczam na odznakê (maj± prawo wej¶æ). Stanowczo domagam siê podania podstawy faktycznej czynno¶ci (czyli dlaczego s±dz±, ¿e mam co¶ nielegalnego), ca³y czas pilnujê, by czego¶ mi nie podrzucono. Widz±c wyrywanie kartek z ksi±¿ek dzwoniê do oficera dy¿urnego upewniæ siê, ¿e to nie przebierañcy, a w g³owie uk³adam skargê (zawiadomienie o zniszczeniu mienia nie wchodzi w grê, mam ma³o ksi±¿ek wiêc warto¶æ bêdzie za niska) Zachowujê spokój, bo wiem, ¿e jestem niewinny. O ba³agan nie mam pretensji o ile podejrzenie jakim¶ cudem jest uzasadnione - taka praca policji. Kto¶ puka, otwierasz drzwi nie lookaj±c przez wizjer. Obcy, pijany, ¶mierdz±cy i silniejszy od ciebie facet popycha ciê do ¶rodka i wbija ci na chatê - w ¶rodku puszcza pawia i zasypia na twojej kanapie. Co robisz? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 06.08.2017 21:45
|
A co niby mam robiæ? Czekam a¿ u¶nie, a wtedy wywalam go z domu... Ale zacznijmy od tego, ¿e nigdy, przenigdy nie otworzy³bym drzwi bez wcze¶niejszego wyjrzenia przez okno i sprawdzenia kto siê do mnie dobija. To bardzo nierozs±dne i nie nale¿y tak robiæ... Po prostu nie ma takiej mo¿liwo¶ci, tak siê nie stanie nigdy. No, chyba ¿e wy³ama³by drzwi, ale na to ju¿ jest paragraf, wiêc zadzwoni³bym po policjê. Dosta³e¶ propozycjê super p³atnej pracy w której tak naprawdê nie musia³by¶ nic robiæ i móg³by¶ ¿yæ jak pan, ale warunkiem jej podjêcia jest ca³kowite odciêcie siê od przesz³o¶ci, tzn. zapomnienie o dotychczasowej rodzinie i znajomych. Zrobisz to? Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Gryffindor

Bad wolf
Slytherin

Tak¿e, idê i otwieram - mój dom, to nie ja mam siê w nim baæ. 

Nie wiem co bym zrobi³, ale chyba pierwsze kroki skierowa³ do jakiego¶ egzorcysty, do ko¶cio³a, mo¿e my¶la³bym, ¿e jestem opêtany (?), pal licho to z t± przyjemno¶ci±, bo sprawiaæ ¿eby komu¶ by³o przyjemnie, to chyba fajne, co nie? 
Ravenclaw

" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb 

~ 
~ 

Hufflepuff