Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Sypialnie w Hogwarcie
|
|
Susan Bones1 |
Dodany dnia 05.04.2014 15:41
|
![]() Pochwa³y: 1 Postów: 16 Dom: HufflepuffPunkty: 433 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 19.04.13 |
Witajcie. Od pewnego czasu zastanawia mnie to, gdzie ¶pi± uczniowie :hm: W ksi±¿ce jest napisane jedynie, ¿e id±c z pokoju wspólnego po schodach, dojdzie siê do sypialni Rona, Harry'ego, Deana, Seamusa, i Neville'a. Czyli co, jest kilkaset takich pokoi tam "na górze"? Bo w ksi±¿ce nigdzie tego nie odnalaz³am, ¿adnych informacji na ten temat, a graj±c w "Harry'ego Pottera i Ksiêcia Pó³krwi" te¿ by³a tylko jedna sypialnia, w³a¶nie wymienionych wy¿ej postaci. ;/ Edytowane przez BumSzakalaka dnia 07.05.2016 12:46
|
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 05.04.2014 16:14
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Kilkaset na pewno nie, ale z pewno¶ci± w ka¿dym dormitorium jest siedem sypialni - ka¿da dla danego rocznika. W ksi±¿kach o tym nie ma, bo po co Jo mia³aby pisaæ o sypialniach starszych b±d¼ m³odszych roczników od g³ównych bohaterów? Pokoje to na pewno nie s±, bo oni nie ¶pi± w osobnych pomieszczeniach, tylko ka¿dy rok w swojej sypialni. ![]() Loki: Do¶æ tego! Wszyscy stoicie ni¿ej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzê siê, aby pomiata³ mn±... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewaæ ~ £apa ![]() Uwielbiam te¿ jak dostajesz sza³u i zamieniasz siê w tê wielk± zielon± bestiê.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzê ci moj± tajemnicê. Zawsze jestem z³y. ![]() ![]() Nie¼le. Chc± mnie zamkn±æ w metalowym pudle i zanurzyæ w wodzie. Nie. Jest gorzej ni¿ my¶la³em. ![]() No bo czym jeste¶my? Zespo³em? Nie, nie, nie. Mieszank± wybuchow± nios±c± chaos. *** ![]() Nie b±d¼ jeleñ, nie fikaj. ![]() Matka wie ¿e ukrad³e¶ jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowie¶æ o Jonaszu? - Traktowa³bym j± raczej jako metaforê. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosi³ mnie? ![]() Co, stawali¶cie na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszê imprezê do was. ![]() We¼ mnie nie strasz. Co to by³o, robi³ mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imiê Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostêpne 400% mocy. Iron-Man: Dziêki. ![]() Nie gniewam siê, p±czuszku. Masz niez³y prosty. ![]() Ta wied¼ma miesza ci w g³owie. Jeste¶ od niej silniejszy, m±drzejszy. Jeste¶ Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko p³acê, wszystko budujê i dbam ¿eby¶my byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakowaæ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpu¶ci³a, to faceci nie z tego ¶wiata, bogowe czy co¶. - Bóg jest tylko jeden! I g³owê dam, ¿e tak siê nie ubiera. ![]() - No jasne. Z³oty ch³opiec w z³otej zbroi. Co zostanie jak j± zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jeste¶ wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmie¶ci³o siê do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw siê w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten m³ot i oka¿e siê go godny posi±dzie moc Thora. ![]() Thor: Loki mo¿e i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabi³ 80 ludzi w ci±gu dwóch dni. Thor: By³ adoptowany. - Nie bêdê z tob± walczy³ bracie. - Nie jeste¶my braæmi. ![]() Piek³o rozbrzmiewa jêkami jego ofiar. ![]() - O, kontratakuj±. - No wiesz, m³odzi s±. - Do stu piorunów, szanuj mowê ojczyst± - D³ugo mi tego nie wybacz±. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostsz±. Nie jeste¶cie godni. ![]() - A jakby wsadziæ m³ot do windy? Uniesie j±. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczy³em co¶ we ¶nie. Muszê to wyja¶niæ. Tutaj siê nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma siê dobrze. ![]() - I my¶lisz, ¿e mo¿esz mi zaufaæ? - Nie ufam ci. Matka ci ufa³a. W przesz³o¶ci. Nawet mimo naszych ci±g³ych sporów. Zawsze mia³a nadziejê, ¿e gdzie¶ w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja ju¿ nie istnieje i ju¿ ciê nie chroni. ![]() Mojego ¿ycia... Tato, nie nadajê siê na króla. Bêdê broniæ Asgardu i innych ¶wiatów do ostatniego tchu... ale nie mogê tego robiæ z tronu. Mimo swego szaleñstwa Loki rozumia³ w³adzê w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osi±gnê. *** ![]() O nie, bêdê ¿y³ wiecznie i bêdê ca³y z plastiku. ![]() ![]() Kto oka¿e siê godzien moc m³ota posi±dzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieli³am ciê w czaszkê ![]() Mam go spowolniæ? Czy wy¶lesz mu wiêcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicowaæ. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabia³em hipnozê. Nie lubiê. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. S³onko ju¿ zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w ty³ku. ![]() - Steve nie lubi takiego s³ownictwa. - A kopn±æ ciê w t±... ![]() Nie jest taki z³y, tylko trochê nerwus. Drugiego takiego nie ma na ca³ym ¶wiecie. Wszyscy lubi± wygrywaæ, a ten mój facet robi co mo¿e by walki unikn±æ, bo wie ¿e walkê wygra. ![]() - Co ci siê ¶ni³o? - ¯e jestem Avengersem, ¿e jestem kim¶ wiêcej ni¿ tylko pos³uszn± maszynk± do zabijania. ![]() Kocha to siê dzieci, ja mam u niego d³ug. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wst±p do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwyk³ych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja siê nie pocê. Ja b³yszczê. ![]() Thor móg³by choæ raz przys³aæ boga sprz±tania po sobie. Na pewno ma jak±¶ magiczn± miot³ê. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom mia³ wytrzymaæ si³ê Hulka. ![]() - Jak nas znale¼li? - Zaprosi³em ich. ![]() Nie poddam siê. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ê, ale jeep od Eddiego to za ma³o. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - S³u¿ysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzê w strach. Wierzê w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie by³am w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym cz³owiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Je¶li to jeszcze aktualne, to poproszê tego drinka. ![]() - ¯o³nierzyk. Postaæ nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chcia³em tronu. Chcia³em byæ równym tobie. ![]() - A ty co? B³yskawic siê boisz? - Nie darzê mi³o¶ci± tego, co zwiastuj±. - Chcesz zabraæ mi ukochan± planetê w odwecie za rzekom± zniewagê? Nie. Sprawujê nad ni± opiekê. - No rzeczywi¶cie, wspaniale siê ni± opiekujesz. Ludzie wy¿ynaj± siê milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzê tu porz±dek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jeste¶ potworem. - O nie. Potwór jest w¶ród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() ¯e urodzi³em siê by zostaæ królem. ![]() No dobrze. To mo¿e wolisz kogo¶ ze swoich nowych przyjació³? Wydaje siê, ¿e jeste¶ do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sob± cnót! Jaki¿ to wielki zaszczyt! Czujê, ¿e a¿ szalejê od sprawiedliwo¶ci. Chcesz us³yszeæ mowê o prawdzie, honorze i patrioty¼mie? Bo¿e chroñ Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobi³em tego dla niego. Uuuu. A by³a ju¿ na wyci±gniêcie rêki. Dziêki Tesseractowi mogli¶cie mieæ w³adzê, nieograniczon± moc. A wy co? Ciep³o i ¶wiat³o dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie siê, co znaczy prawdziwa w³adza. ![]() Przynoszê wam dobr± nowinê. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie mia³em prawa ciê winiæ. Wiem, ¿e chcia³e¶ mi pomóc, chroniæ mnie. Od tego s± przyjaciele. Mo¿emy ¿yæ z godno¶ci± - nie mo¿emy z ni± umrzeæ. Cz³owiek jest najgorszym ¼ród³em prawdy o sobie. Wszystko siê zmienia. To nie znaczy, ¿e na lepsze. Trzeba sprawiæ, by by³o lepiej. Nie mo¿na tylko gadaæ i mieæ nadziejê, ¿e samo siê poprawi. |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 05.04.2014 16:23
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Czemu od razu kilkaset ? 7 roczników ( ch³opcy i dziewczêta ) = 14 sypialni w ka¿dym z Domów. Wychodzi, ¿e uczniowie wszystkich czterech Domów maj± do dyspozycji 56 sypialni. Jak na tak wielki zamek jakim by³ Hogwart wcale nie jest to jaka¶ 'gigantyczna liczba'. Harry mia³ sypialniê do spó³ki z Ronem itd. tak jak Draco z Zabinim itp. Natomiast Percy jeszcze z kim innym, a znowu George & Fred i Lee jeszcze z kim¶ tam. U dziewczyn podobnie. Nie ma co siê akurat gr± sugerowaæ. Filmem podobnie. 1 rocznik czy to dziewczynek czy ch³opczyków zajmowa³ sypialniê po 7, który odchodzi³ ze szko³y. I tak wko³o Macieju. Nie znamy wszystkich uczniów z imienia i nazwiska. Nie wiemy z kim dzieli³ dormitorium chocia¿by Cedrik, ale na pewno nie by³ na roku sam. No i nie na górze...¦lizgoni mieli lochy. Trzeba sobie po prostu wyobraziæ, ¿e w Hogwarcie 'jakim¶ cudem' by³y cieplutkie ³ó¿eczka dla tych, którzy zg³êbiali magiczn± wiedzê. A, ¿e pani Rowling nie pisa³a w ka¿dym tomie szczegó³owo kto z kim 'sypia³', i na którym piêtrze, to naprawdê da siê wybaczyæ. ![]() ![]() |
|
|
|
Anciol |
Dodany dnia 08.04.2014 22:52
|
![]() Pochwa³y: 10 Postów: 1288 Dom: RavenclawPunkty: 21527 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 11.08.13 |
Nie Ana. Oni mieli tê sam± sypialniê przez 7 lat. Po prostu siódmy oddawa³ sypialniê pierwszakom i oni ju¿ w niej mieszkali, a¿ ukoñczyli Hogwart. Nie zamieniali siê co roku. Susan, mieli ale to dlatego, ¿e akurat oni byli jedynymi gryfonami w danym roczniku. Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3 Wiersz autorstwa ³o¶ka <3 Anciolu, piêkny i wspania³y, kim¿e ja przy Tobie jestem, taki niedojrza³y... Spójrz w oczy me, jak lekki wiatr, pieszcz± Ciê. Odpowiedz na to pytanie, czy ¿ycie razem nam dane? Oddaj mnie rentê swê*, a szepnê Ci do ucha, Kocham Ciê! *rentê swê - u¿yte tu celowo ,,Twój artyku³ zosta³ odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43. Powód odrzucenia: Nie bêdê tego sprawdzaæ. I ch*j! ;D" ![]() ![]() |
|
|
|
Upadly Aniol |
Dodany dnia 08.04.2014 22:52
|
![]() Ostrze¿enia: 3 Postów: 641 Dom: HufflepuffPunkty: 4098 Ranga: Sprzedawca prac domowych Data rejestracji: 10.03.14 |
Tak raczej nie by³o, bo jak jeden siódmy rocznik odchodzi, to pojawia siê drugi, który musi ust±piæ dawn± sypialniê nowym szóstoklasistom. Z tego co mnie pamiêæ nie myli, to HP i spó³ka mieli wci±¿ tê sam± sypialniê. Zak³adam, ¿e jak przychodzi³ nowy rocznik, to zajmowa³ tê po siódmym. Po co jakie¶ przeskoki ? Druga klasa przenosi siê na miejsce trzeciej, a za rok znowu gdzie indziej ? Jedna sypialnia ---> ca³y pobyt w Hogwarcie, 7 lat. Nie ma ¿adnej wzmianki, ¿e piêtra dormitoriów zmienia³y siê co rok. ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 06.08.2017 21:18
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Temat wydaje siê ma³o inspiruj±cy, ale wydaje mi siê, ¿e mo¿na go rozkrêciæ. Otwieram TZT! Tak naprawdê nie ma wiele informacji na temat sypialni w Hogwarcie. Niby wiemy wszystko, ale tak naprawdê... Nikogo nie zastanawia³o to, ¿e ca³y rok trzymaj± rzeczy w kufrze? Albo ¿e nie ma nic o ³azience? Fakt, ¿e dawno czyta³am ksi±¿kê, ale nie pamiêtam niczego poza ³ó¿kami z kotarami. A jednak na miejsce, w którym spêdzamy prawie 10 miesiêcy w roku to ciut ma³o. W ogóle ciekawi mnie, co my¶licie o tym, ¿e w jednym pokoju musia³o mieszkaæ a¿ 5 ch³opców, którzy nie mieli dla siebie praktycznie ¿adnej przestrzeni. W pokoju wspólnym by³o pe³no osób, a po zamku nie mogli siê w³óczyæ. To mo¿e standard w takich internatach, ale mimo wszystko warunki dosyæ ciê¿kie i buduj±ce konflikty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 06.08.2017 21:53
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Dobra. To siê wypowiem Moim zdaniem na jeden rok by³o kilka sypialni np. 2. Czemu tak uwa¿am? Ano dlatego, ¿e wed³ug moich obliczeñ gdyby by³o po jednej na jeden rok, to by by³o mniej uczniów, ni¿ byæ powinno. Seamus w ZF, powiedzia³ co¶, ¿e chce siê przenie¶æ do innej sypialni, a z innym rokiem by raczej nie mieszka³. Mo¿liwe, ¿e na roku, na którym by³ Harry, by³o tylko 5 ch³opców, ale w±tpiê by na ibnych by³o tak samo, bo uczniów by³oby po prostu za ma³o. Wiem, ¿e to mo¿e nielogiczne, ale tak mi siê zdajê. Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 06.08.2017 22:18
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Mi siê zdaje, ¿e jest tak jak napisa³ kto¶ wy¿ej: w gryffindorze jest 14 sypialni, 7 dla dziewcz±t i 7 dla ch³opców, ka¿dy rocznik osobno. W innych domach tak samo. Czasem w sypialni jest 5 osób czasem 3, czasem 7, to zale¿y jak liczny jest dany rocznik. My¶lê, ¿e w pobli¿u ka¿dej sypialni jest ³azienka, nie wiemy jak ona wygl±da, mo¿e jest w niej kilka kabin prysznicowych aby nikt nie musia³ czekaæ a¿ pozosta³e osoby siê wyk±pi± by móc skorzystaæ, kilka umywalek, kilka kibli. W sypialni obok ³ó¿ka na pewno jest jaka¶ szafa na rzeczy, niestety Rowling nie opisa³a tego dok³adniej, ale nie wyobra¿am sobie by mog³o nie byæ szafy. Faktycznie trochê ma³o prywatno¶ci mieli, no ale oni tam tak w³a¶ciwie tylko spali, czas spêdzali w pokoju wspólnym, uczyæ siê te¿ mogli w bibliotece jak w pokoju wspólnym by by³o za g³o¶no, nie s± to jakie¶ komfortowe warunki, ale najgorzej te¿ nie by³o. No i ³ó¿ka mieli os³onione kotarami, mogli je zas³oniæ i siê schowaæ przed wszystkimi. A co do tego, ¿e Seamus chcia³ zmieniæ sypialniê - my¶lê, ¿e jakby siê bardzo upar³ to zosta³by do³±czony do innego rocznika. Na roku Harry'ego nie by³o innej mêskiej sypialni, niby kto by w niej spa³, skoro nie by³o ¿adnego innego ch³opaka na ich roku w gryffindorze? Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 06.08.2017 22:39
|
![]() Pochwa³y: 11 Postów: 1231 Dom: RavenclawPunkty: 39464 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 09.10.15 |
Stó³, fotele by³y w pokoju wspólnym, my¶lê, ¿e w sypialni tego nie by³o, tam g³ównie spali. Gdyby by³o kilka pokoi to by³oby to jako¶ napisane, a tam jak jeden siê budzi³ z wrzaskiem to wszyscy siê budzili, z tego wniosek, ¿e spali w tym samym pomieszczeniu, a wiêc by³ jeden pokój. Krzes³o mo¿e i by³o, nie wiem, mi by by³o potrzebne ¿eby na nie k³a¶æ ciuchy . Ba³aganiara ze mnie. Prywatno¶ci faktycznie nie mieli prawie wcale i to jest trochê dziwne - w Hogwarcie spêdzali przecie¿ prawie ca³y czas. A no i mieli na pewno szafkê nocn± przy ³ó¿ku, a na szafce nocnej jaki¶ dzbanek z wod±. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 06.08.2017 22:53
|
A po co komu osobne pokoje bez drzwi? My¶lê, ¿e to jednak by³ jeden pokój. Szafa jedna dla ka¿dego magicznie powiêkszona w ¶rodku i git, starczy. Czas wolny spêdzali na b³oniach, w bibliotece na nauce, w pokoju wspólnym. No dzbanek z wod±, o ile dobrze kojarzê to by³o co¶ takiego, ¿e Harry uda³, ¿e pije wodê z dzbanka Rona jak chcia³ mu co¶ powiedzieæ bez wzbudzania podejrzeñ reszty. Okulary, ró¿d¿ki czy ksi±¿ki pewnie te¿ tam le¿a³y, na szafce nocnej zmie¶ci siê przecie¿ wiêcej ni¿ tylko dzbanek. I w sypialniach pewnie im skrzaty sprz±ta³y, po¶ciel zmienia³y itd. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 06.08.2017 23:35
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Co do prywatno¶ci. Helo³! To by³ magiczny zamek! Prywatno¶ci by³o sporo, wystarczy np. Do nieu¿ywanej klasy wej¶æ. Mo¿liwe te¿, ¿e jak zas³onili kotary to odg³osy z dormitorium siê wycisza³y. Co do szaf to pewna nie jestem. Przecie¿ czêsto by³o napisane, ¿e Harry wyci±ga³ ubrania z kufra, ale mo¿e nie chcia³ siê przepakowywaæ. Jedna kwestia jest dla mnie zagadkowa. Dlaczego oni przebierali siê w jednym pokoju, zamiast w ³azience? Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ania919 |
Dodany dnia 10.08.2017 20:24
|
£apa obudzi³ tylko Rona jak w³ama³ siê do ich sypialni bo zachowywa³ siê cicho. Nie ha³asowa³ po prostu wiêc nikogo nie obudzi³. Jak Ron zacz±³ wrzeszczeæ to wszyscy siê pobudzili przecie¿. Kotary pewnie by³y zwyk³e, nie wyciszaj±ce, ale my¶lê, ¿e jak kto¶ chcia³ to sam je sobie móg³ zaczarowaæ. To, ¿e rano ubierali siê w pokoju mnie jako¶ bardzo nie dziwi, dziwi mnie, ¿e wieczorem zamiast siê wyk±paæ przed w³o¿eniem pi¿amy to po prostu siê przebierali i k³adli spaæ. A psikusy pewnie czêsto siê zdarza³y, choæby to jak Harry zaczarowa³ Rona zaklêciem levicorpus. To akurat nie by³o celowe, ale podobne psikusy mog³y mieæ miejsce. Kto ma olej w g³owie, temu do¶æ po s³owie. W Ravenclawie tylko ci, których umys³ piêknem l¶ni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Natka Potter |
Dodany dnia 10.08.2017 20:52
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 439 Dom: RavenclawPunkty: 16242 Ranga: ¯ywa legenda Data rejestracji: 29.01.16 |
Pewnie (a raczej prawie na pewno ) po kim¶ powtórzê, ale tak to jest, kiedy siê pisze w trakcie dyskusji W³a¶ciwie nie wyobra¿am sobie, ¿eby w dormitoriach nie by³o szafy. Co innego trzymaæ ubrania w kufrze przez dwa tygodnie, a co innego przez ca³y rok szkolny. Niby mo¿liwe, ale raczej ma³o praktyczne. Niespecjalnie by mi siê chcia³o ci±gle grzebaæ na samym dnie, ¿eby znale¼æ parê skarpetek Kolejna kwestia, czyli ³azienki. One po prostu musia³y byæ w dormitoriach. Bo co, komu¶ siê zachce w ¶rodku nocy za potrzeb± i musi pokonaæ ca³y zamek, jeszcze uwa¿aj±c, ¿eby nie dostaæ szlabanu? A nawet pal licho noc, w dzieñ te¿ raczej ciê¿ko by³oby biec z drugiego koñca do ³azienki. No i, je¶li by³yby ze dwie, trzy ³azienki na ca³y zamek, to jak wszyscy maj± zd±¿yæ siê umyæ? S±dzê, ¿e by³oby jak w szko³ach (chocia¿ nie w ka¿dej s± prysznice ). Czyli kilka sedesów i pryszniców, zapewne tyle, co osób w dormitorium, albo przynajmniej trzy-cztery, chocia¿ u ch³opców to raczej zbyteczne ![]() Co do tego, ¿e bohaterowie ci±gli "k³adli siê na ³ó¿ko i szli spaæ". Wydaje mi siê, ¿e Rowling po prostu nie chcia³a traciæ stron na opisy dbania o higienê, chocia¿ zdanie "Hermiona po¿egna³a siê z Harrym i Ronem, i posz³a do ³azienki, by umyæ zêby", nie brzmia³oby jako¶ tragicznie co pewien czas, ¿eby czytelnicy mieli pewno¶æ, ¿e taki Wybraniec jednak nie ¶mierdzi z kilometra To mo¿na sobie dopowiedzieæ, bo logicznym jest, przynajmniej dla mnie, ¿e uwalani b³otem, po meczu quidditcha, szli siê umyæ.Co do prywatno¶ci, to rzeczywi¶cie mieli je dosyæ ma³o. W Pokoju Wspólnym prawie ci±gle kto¶ by³, choæ tutaj mog³o siê to odrobinkê "rozk³adaæ" na poszczególne roczniki, bo zajêcia odbywa³y siê o ró¿nych porach, niektórzy uczêszczali na jedne, inni na drugie. W dormitorium mog³o byæ ju¿ spokojniej, tam te¿ wszyscy wspó³lokatorzy nie zawsze przebywali jednocze¶nie. ![]() Jedyna taka Ki¶lowa Ksiê¿niczka! Witam w moim podpisie! *** Lilyatte <3 kospirre <3 Lav <3 Lilyatte - moja najukochañsza, najwspanialsza pyra oraz wspó³pracownik Józef. Loffciam Ciê, ziemnioku! <3 kospirre - teraz mój ukochany mato³ek wróci³ i mo¿e zostanie! <3 Kochana towarzyszka d³ugich rozmów. Proszê mi siê wiêcej nie gubiæ! <3 -lavender-, najlepszy, najwspanialszy i najukochañszy lud¼ na tej planecie i poza ni±, który ola³ stronê, ale i tak jest najlepszy! <3 *** ![]() *** "Natka, ty jeste¶ tak pozytywna, jak wyniki dopingu u Ruskich" - Wika Herondale. *** Wierszyk o mnie: Jest sobie na HPnecie dziewczyna, ona Natka siê nazywa. Zbiera punkty zawziêcie, i zdoby³a ju¿ 4 miejsce! Goni mnie ci±gle i chwali, takiego zachowania nikt nie zgani. Mo¿na na niej polegaæ, i mi³o¶æ swoj± przelewaæ. Czasem trochê po marudzi, ale kto by siê zapamiêtaniem tego trudzi³. By Wioletta. *** 10 powodów, za które kocham HPneta: 1. Na sb mo¿na porozmawiaæ o wszystkim. Dos³ownie. Chocia¿ czasami tylko po 22. 2. Zawsze znajdzie siê kto¶, kto ci pomo¿e. A przynajmniej spróbuje. Zazwyczaj. 3. Za wspania³ych u¿ytkowników, jeste¶cie kochani! <3 4. Za reklamowanie pewnego... interesu Only, zak³adu pogrzebowego "Czy to ju¿?" oraz wszystkie inne dyskusje. 5. Za genialn± redakcjê, która wspaniale siê spisuje. Szczególnie Krico. 6. Za przelewanie mojej mi³o¶ci na Kath oraz za ró¿owego pacana, który (chyba on) da³ mi na chwilê kolorowy nick. 7. Za kochane awarie sb, które daj± mo¿liwo¶æ nowego ciu³ania po¶cików <3 8. Za b³êdy ortograficzne niektórych userów, które mogê poprawiaæ <3 9. Za tematy do rozmów w realu. Co z tego, ¿e nikt mnie nie s³ucha ani nie rozumie. 10. I za wszystko inne. Dziêkujê HPnecie! ![]() *** Wiersz o mnie (autorstwa Shanti Black) Najlepsza na HPnecie Oraz w ca³ym naszym ¶wiecie Jest Natka Potter. Powinna byæ SA tej strony, Werdykt jest postanowiony To Natka Potter Pomogê jej Angelinê wykopaæ Ewentualnie w lesie zakopaæ Natce Potter. Bêdzie szefem wspania³ym Królowaæ bêdzie nad HPnetem ca³ym Natka Potter! *** Wierszyk Wiki Herondale dla prefektów: Ju¿ otwarta kolejna furtka Twej kariery, Zniknê³y wszelkie do Twej samorealizacji bariery. Ju¿ mo¿esz rozwin±æ swoje skrzyd³a I oby nowa praca tak szybko Ci nie zbrzyd³a. Mam nadziejê, ¿e nied³ugo sama awansujê A dzi¶ w³a¶nie tego Ci serdecznie gratulujê! *** *** "Nadzieja jest jedyn± rzecz±, silniejsz± od strachu" ![]() *** "The Hanging Tree" Are you, are you Coming to the tree Where they strung up a man they say who murdered three. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Where dead man called out for his love to flee. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Where I told you to run, so we'd both be free. Strange things did happen here No stranger would it be If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you Coming to the tree Wear a necklace of rope, side by side with me. Strange things did happen here No stranger would it be If we met up at midnight in the hanging tree. Diabelska szósteczka: ![]() Szczê¶liwa siódemka: ![]() I szalona trójeczka: ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 27.08.2017 04:39
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
No to by ¼dziebko dziwne by³o jakby szaf nie mieli. To podstawa w ka¿dej sypialnie. Przecie¿ jak mo¿na przez ca³y rok trzymaæ ubrania w kufrze?... Inna sprawa, ¿e jak mogli siê nie myæ tygodniami, to i mo¿e chodzili w tym samym A na serio, to w filmach ¼le przedstawiono te sypialnie, jakby pominiêto wiele szczegó³ów. Mi kotary siê podoba³y - spaæ wygodnie i smacznie, to najwa¿niejsze. A fotele i kanapa, to ju¿ Pokój Wspólny - no i tam by³ kominek. Czy w sypialni nie by³o zimno? Sam bym chyba wola³ spaæ przy rozpalonym kominku zim± na kanapie, ni¿ tam na górze... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

Christina

Hufflepuff
Gryffindor

Ravenclaw

" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb 

~ 
~