Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
12.06.2026 18:36
Padł dziś Facebook i nikt nie pamiętał, żeby tu wejść (*)

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:58
Moje ma niecałe 12 lat

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:56
Czesc

Wielki Mag
07.06.2026 10:25
no i jutro mi stuknie dekada na stronie...

Wielki Mag
07.06.2026 10:24
Sharllottka, technicznym? nikt. bo czy A. jeszcze o tej stronie pamięta... nie wiem. o Krico już nawet nie wspominając xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Aborcja i eutanazja
Prefix użytkownikafuerte
Nie jest rozwiązaniem, ale kobiety jej dokonywały, dokonują i będą dokonywać. Mnie właściwie chodzi jedynie o to, żeby mogły to robić w warunkach, które nie zagrażają ich zdrowiu i życiu. Bo kobieta, która sprzeciwia się aborcji i wie, że w żadnym wypadku nie usunęłaby ciąży i tak tego nie zrobi. Cały czas mi chodzi właściwie o to podziemie aborcyjne.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikalosiek13
Wiele osób używa sformułowania "płód" a nie "dziecko"... kilka lat temu widziałam filmik "niemy krzyk" czy jakoś tak
Skąd ja wiedziałem, że ktoś to wyciągnie? Przecież ten film to jedna wielka farsa. Dlaczego pokazuje się go nastolatkom? Bo ma on tam cudowny komentarz, który wszystko potwierdza. "otwarte usta" - tak, to na pewno niemy krzyk; płód "ucieka" przed straszliwymi szczypcami! - tak, on się ich boi, to że pływa w wodach płodowych na pewno nie ma na to wpływu. Obrzydliwe to było, fakt, bo płód przypominał już człowieka, a nie delfinka.

I jeszcze jedno, tak łatwo mówić, że to takie cudowne, wyzwalające... a jakby to Twoja mama się zdecydowała? Łatwo jest decydować nam o życiu nienarodzonego dziecka, kiedy nam nikt tego daru nie odebrał.
Pytania tego rodzaju uważam, za zwyczajnie głupie. Jaki to stwarza poziom do dyskusji?
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
nie wiem czy farsa czy nie, piszę tylko o tym jakie to wtedy na mnie wrażenie wywarło ;)

Pytania tego rodzaju uważam, za zwyczajnie głupie. Jaki to stwarza poziom do dyskusji?

Chodziło mi o to, że skoro ktoś aborcję traktuje jako pozbycie się problemu to niech się zastanowi nad tym dlaczego ma prawo tak myśleć. Dlaczego może robić to co dzisiaj robi. Może dlatego, że o nim ktoś kiedyś nie pomyślał jako o problemie? Albo nawet jeśli myślał, to nie postanowił się go pozbyć.
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix użytkownikaCookie
Zacznę od tego:
Skoro chcesz aby ktoś szanował Ciebie, to szanuj innych, nawet jak nie popierasz ich czynów.

Insynuujesz, że nie szanuję ludzi. Wybacz, ale szanuję każdą osobę, do każdego mam szacunek. Nie pochwalam ich czynów, każdy ma wady a jednak szanuję.

A to chyba piszesz o sobie, bo znam wiele osób, które po aborcji odczuwały jedno - wyzwolenie i radość. Nijak więc się ma Twoja "opinia" do ogółu kobiet dokonujących aborcji.

Nie, to było przetoczone z ust psychiatry. Nie przeżyłam takiej sytuacji. ;)

bardzo przeinaczasz fakty i za wszelką cenę chcesz pokazać że Twój pogląd jest jedyny słuszny i prawdziwy.

Przeinaczam fakty, no jeżeli tak uważasz... jednak mimo wszystko jakoby nie patrząc mówię co myślę. To jak uważam nie musi zmieniać Twojego światopoglądu. Cytat cytatów: zgadzam się z Al. Mam dość szyuwne poglądy bo akurat to uważam za słuszne. Nie będę nikomu życia układać, ale sory. Bardzo interesowałam się tym tematem, więc też trochę już zdążyłam się dowiedzieć.

Nie wiem skąd ten pomysł, ale jak całość Twojej wypowiedzi, piszesz tylko o sobie i o tym że to jedyne słuszne. A wszystko inne jest blee, bo kobieta nie ma prawa do decydowania o sobie i własnym ciele.

A to przypadkiem nie o to chodzi w tematach do dyskusji? Przekazanie swojej opinii? Niestety będę pisać co w moim odczuciu jest słuszne. Nie mówię, że mają wychowywać to dziecko - ciążę mogą przejść. Jest wiele przypadków jak po gwałcie, w czasie ciąży, matki pokochały swoje dzieci. Jeżeli nie chcą go wychowywać to można porzucić, oddać to dziecko. Naprawdę jest wiele alternatyw. Ale myślenie, że ktoś będzie szczęśliwy mimo bólu kobiety (gwałt), to co narodziło się z jej cierpienia - boli jeszcze bardziej. Od tego jest psycholog, psychiatra. Pomogą ułożyć to wszystko w głowie.

Ja bym nie czuła się winna, bo czemu? Temu że nie mogę w Polsce zrobić sobie sterylki i mieć spokój z tym raz na zawsze? Dobre żarty. Nikt siebie w aborcji nie usprawiedliwia a już na pewno nie te kobiety które zrobiły ją świadomie i z własnej decyzji.
To Ty czujesz potrzebę wmawiania co czują kobiety po aborcji na niewielkim odsetku tej grupy.

Czy czuję potrzebę wmawiania co czują? Nie, po prostu wiem co mi opowiadały kobiety po skrobance. Dobra, jestem młoda i nie doświadczyłam wiele rzeczy w tym kierunku, nie wiem co dokładnie bym zrobiła a jednak wiem, że na pewno nie wybrałabym tej drogi. Są różne domy, różne sytuacje: ale gadanina, że nie chcę go i tyle jest dla mnie głupią wymówką. Wręcz idiotyczną.

cibeles.net/imagenes/separator.gif

78.media.tumblr.com/057241507fa7712b870a783e61fac291/tumblr_ovtfl3nOj21qjv5nyo1_1280.gif

68.media.tumblr.com/37b9b60fd4ba9c902ca5b053e0459652/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo4_400.gif
68.media.tumblr.com/937af71c74b830841789ea3e5c2cabd0/tumblr_oun3dbSw011tyh4luo3_400.gif

DZIAŁ NARCYZA:
Postać: Jev "Patch" Cipriano
Ścigający i kapitan w drużynie Kruka.
BLOG.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_zakrecony_uzytkownik.png

http://rev-from-wonderland.blogspot.com/
Prefix użytkownikablad logiczny
Zacznę od tematu eutanazji. To nie jest tak, że przeciętny człowiek z uśmiechem na ustach idzie do- nazwijmy go "lekarzem" i prosi. "Wyślij mnie panie na tamten świat, bo mi się już żyć nie chce". Każdemu czasami się nie chce. Za taka dramatyczna decyzją stoją zaniedbania i brak wsparcia, ze strony otoczenia. W Polsce podobno mamy jeden z najniższych, w całej Unii wskaźników zużycia narkotycznych leków przeciwbólowych. Albo Polacy mają podwyższoną wytrzymałość na ból, albo to jakiś cud. Podobno wszak żyjemy, w cudownym kraju. Może jednak, medycyna ma nie tylko leczyć, ale i generować oszczędności. Więc, wcale mnie nie dziwi, że wiele osób domaga się legalizacji, "samobójstwa wspomaganego" Eutanazja z zastosowaniem tlenku węgla jest tania i stanowi dochodowy biznes. Są zapewne i takie przypadki, że ktoś decyduje się świadomie i dobrowolnie, ale w krajach gdzie ją dopuszczono, wiele osób ulega naleganiom, ze strony najbliższych. I dlatego uważam, że te furtkę trzeba zamknąć, nawet mimo tych świadomie proszących osób. Lekarze nie są od zabijania, tylko leczenia oraz działań przynoszących ulgę cierpiącemu. Parę lat temu, towarzyszyłem, osobie która umierała, na nieuleczalną chorobę i musiałem z konieczności widzieć innych umierających, w hospicjum. Różnie to wygląda, ale generalnie są środki, aby cierpienia ograniczyć do minimum.
Odnośnie aborcji, to bardzo łatwo, już urodzonym decydować, czy ktoś ma żyć, czy akurat jest niepotrzebny, bo chory lub zespół Downa. Funkcjonuje już cała nowomowa która ma ułatwiać taka decyzję "Decydowanie o własnym ciele". Kobiety nie są chyba wiatropylne? Każde działanie, ma swoje konsekwencje. Embrion-czego ten embrion? Salamandra, z niego wyrośnie? Daleko odeszliśmy od naturalnego prządku. Ludzie chcą się bawić- seks, narkotyki, alkohol, ale bez konsekwencji. Wszechmocna chemio daj nam środki. Tylko nieszkodliwe, mają być. Lekarze ratunku, bo tak ładnie się bawiłam, a tu "wpadka" W sytuacjach krytycznych, to mi się wydaje, że lekarze mają obowiązek starać się ratować i matkę i dziecko. Nikt nie ma prawa potępiać kobiety, która wybrała swoje życie zamiast życia dziecka, gdy nie było możliwości uratowania obojga. W przypadkach gwałtu, jak najbardziej uzasadnione, są działania mające nie dopuścić, do zajścia w ciążę. Biorąc pod uwagę ilość aborcji, w Europie czy USA, nigdy nie uwierzę, że wszystko to przypadki gwałtu, zagrożenia życia matki, czy wady genetyczne, które powodują śmierć dziecka tuż po narodzeniu. Aborcja jest poważna ingerencją w organizm kobiety i może mieć konsekwencje wieloletnie , a nawet trwale. Np. bezpłodność. Od strony psychicznej jest to zło, które jak każde inne zmienia człowieka. Ludzie którzy doświadczyli zła, lub sami mieli w nim udział, są bardziej niebezpieczni, od nadtlenków acetonu. Nigdy nie wiadomo kiedy wybuchną. Ja niestety jakoś, szczególnie wyczuwam takich ludzi i co tu dużo mówić, obawiam się ich i nie potrafię im zaufać. Najpewniej dlatego, że sam zły jestem.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikaKrnabrny
W wyniku połączenia się komórki jajowej i plemnika powstaje życie, dziecko w fazie rozwoju prenatalnego, po 9 miesiącach to będzie bez żadnych wątpliwości dziecko (jakbyś się chciała kłócić), więc to już jest dziecko, bo przy pominięciu tego etapu rozwoju dziecko nie może powstać. . Za to życie odpowiedzialny jest także ojciec i nie można pozbywać go tej odpowiedzialności.
. A poza tym mam wrażenie, że wiele z Was nie zdaje sobie sprawy z tego czym jest ciąża i poród - stan zagrażający życiu.

Tak jak leczenie i nieleczenie grypy, chodzenie do mniej kompetentnego lekarza (ale jeśli nie stać nas prywatnie, a w rejonowej przychodni taki się trafi?), czy operacja wyrostka. To już nie te czasy, jeśli się korzysta z pomocy ginekologicznej, dba o siebie i stosuje do zaleceń ciąża i poród stanowią zagrożenie życia w minimalnym odsetku (chyba nawet znikomym) Moim zdaniem aborcja to morderstwo: może dla kogoś mniej znaczące, ale morderstwo. Zabicie drugiego człowieka to najgorsze co można zrobić (nie dotyczy eutanazji, na jej temat na razie milknę) więc będę ciebie i innych od tego strasznego czynu odwodzić, bo to nie tylko twoje sumienie, ale też życie którego pozbawiasz innego człowieka.
Większe prawo ma kobieta, bo to jej ciało i jej życie. Każda istota która żyje, jest osobną jednostką zasługuje na życie, ale nie dopóki się nią nie stanie.

Nie jej życie, właśnie życie jej dziecka. A osoba starsza, albo schorowana? Aby żyć potrzebuje pomocy innych, załatwianie miejsc w hospicjach, domach opieki może trwać - w przypadku szczególnych chorób może być z tym problem, na prywatne może nie być pieniędzy. Albo śmierć ojca dziecka. Co ma z dzieckiem zrobić kobieta? Dziecko jest od niej zależne, dom dziecka to nie przechowalnia, a sytuacja się zmienia bo wcześniej odpowiadała za to dziecko razem z ojcem, teraz odpowiada sama - dziecko jest odrębną, ale nie samodzielną istotą, wywiera znaczny wpływ na życie i wolność matki która jest jego opiekunem, więc ona ma teraz prawo je zabić? Nikt nie wspomniał o skutkach społecznych:
Odpływ specjalistów z różnych ośrodków, w których praca będzie niezgodna z ich sumieniem i protesty społeczne, które mogą utrudnić ruch drogowy, czy też zakłócić porządek społeczny.
Większe wydatki z podatków na sprzęt - prawo pozwala więc powinno dać możliwość.
Załóżmy, że obecnie na aborcję zdecydowałaby się jedna trylionowa ludzkości. Moralność, obyczajność się zmieniają i to szybko, kilka pokoleń wstecz byli idealiści, teraz jesteśmy pokoleniem konsumpcjonistów, więc za kilka pokoleń aborcja może być zjawiskiem bardzo popularnym co może prowadzić do spadku przyrostu naturalnego, a w znacznie dalszej konsekwencji nawet do wyginięcia ludzkości (może - nie musi)

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-rymy.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/krnabrny.pngs2.ifotos.pl/img/Zaznaczen_aehwnqq.pngs2.ifotos.pl/img/Zaznaczen_aenawhs.png

s2.ifotos.pl/img/Screensho_awsqanq.png

. A poza tym mam wrażenie, że wiele z Was nie zdaje sobie sprawy z tego czym jest ciąża i poród - stan zagrażający życiu.

to już w ogóle kpina. Z domu też nie wychodź bo może Cię samochód potrącić... ale w domu też nie siedź, bo w sumie możesz się poślizgnąć na podłodze...
Ale skoro ciąża jest tak niebezpieczna to może nakazać aborcji? Albo przymusowo wysterylizować wszystkie kobiety? No bo ciąża taka niebezpieczna... ogólnie zlikwidujmy też zabiegi bo przecież też są inwazyjne i mogą zagrażać życiu.
Ogólnie piszę to, bo ten argument jako "za" za aborcją mnie rozśmieszył. Pozdrawiam z podłogi :)
Moja chrisowa TOP5 Love
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Oto jest Kath

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg

Na nic próby oderwania
Uśmiech jego mówi wiele

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my foe:

Do hymnu!

Refren:

Refren.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

Chodziło mi o to, że skoro ktoś aborcję traktuje jako pozbycie się problemu to niech się zastanowi nad tym dlaczego ma prawo tak myśleć. Dlaczego może robić to co dzisiaj robi. Może dlatego, że o nim ktoś kiedyś nie pomyślał jako o problemie? Albo nawet jeśli myślał, to nie postanowił się go pozbyć.
A czy to jest istotą tej dyskusji? Co ktoś pomyślał lub zrobił? Zjedź z takimi pytaniami, bo jak dla mnie one serio są nie na miejscu. Niezależnie od tego co chciałaś przez nie uzyskać.

Kobiety nie są chyba wiatropylne? Każde działanie, ma swoje konsekwencje. Embrion-czego ten embrion? Salamandra, z niego wyrośnie?
Początkowo ten rzeczony embrion wygląda jak salamandra, więc faktycznie, można się i tego spodziewać :O

Daleko odeszliśmy od naturalnego prządku. Ludzie chcą się bawić- seks, narkotyki, alkohol, ale bez konsekwencji. Wszechmocna chemio daj nam środki. Tylko nieszkodliwe, mają być.
Jebać konsekwencje!

Biorąc pod uwagę ilość aborcji, w Europie czy USA, nigdy nie uwierzę, że wszystko to przypadki gwałtu, zagrożenia życia matki, czy wady genetyczne, które powodują śmierć dziecka tuż po narodzeniu. Aborcja jest poważna ingerencją w organizm kobiety i może mieć konsekwencje wieloletnie , a nawet trwale. Np. bezpłodność.
Przecież nikt nie twierdzi, że to są tylko takie przypadki. Kobiety decydują się na taki krok z różnych powodów i tak, często to spowodowane jest niedojrzałym zachowaniem, nieuwagą itd. Nie widzę jednak powodu, by ktoś za te kobiety miał się martwić o ich decyzje, czy to w jakim stanie po aborcji będą.

Ludzie którzy doświadczyli zła, lub sami mieli w nim udział, są bardziej niebezpieczni, od nadtlenków acetonu. Nigdy nie wiadomo kiedy wybuchną. Ja niestety jakoś, szczególnie wyczuwam takich ludzi i co tu dużo mówić, obawiam się ich i nie potrafię im zaufać. Najpewniej dlatego, że sam zły jestem.
Dziękuję, że się tym z nami podzieliłeś xD

W wyniku połączenia się komórki jajowej i plemnika powstaje życie, dziecko w fazie rozwoju prenatalnego, po 9 miesiącach to będzie bez żadnych wątpliwości dziecko (jakbyś się chciała kłócić), więc to już jest dziecko, bo przy pominięciu tego etapu rozwoju dziecko nie może powstać. . Za to życie odpowiedzialny jest także ojciec i nie można pozbywać go tej odpowiedzialności.
No właśnie, po 9 miesiącach to będzie dziecko. Napisałeś jednak, że bez pominięcia etapu połączenia komórki jajowej i plemnika nic nie będzie. A to one pojawiają się też znikąd? To ejakulacja i owulacja nie są już ważne? ;< To w takim razie każdy plemnik i komórka jajowa jest w połowie człowiekiem... Czy to nie daje im prawa do takiej ochrony jaką chcecie zapewniać kilkudniowej, tygodniowej zygocie? ;o

Odpływ specjalistów z różnych ośrodków, w których praca będzie niezgodna z ich sumieniem i protesty społeczne, które mogą utrudnić ruch drogowy, czy też zakłócić porządek społeczny.
Większe wydatki z podatków na sprzęt - prawo pozwala więc powinno dać możliwość.
Załóżmy, że obecnie na aborcję zdecydowałaby się jedna trylionowa ludzkości. Moralność, obyczajność się zmieniają i to szybko, kilka pokoleń wstecz byli idealiści, teraz jesteśmy pokoleniem konsumpcjonistów, więc za kilka pokoleń aborcja może być zjawiskiem bardzo popularnym co może prowadzić do spadku przyrostu naturalnego, a w znacznie dalszej konsekwencji nawet do wyginięcia ludzkości (może - nie musi)
Przerażająca wizja! Zaiste. Już widzę jak za kilkanaście lat wszystkie kobiety dokonują aborcji, co prowadzi do wyginięcia ludzkości. I te strajki i protesty, tragedia normalnie. Faktycznie aborcja to zUo. Ten argument mnie przekonał! xD

Wrozka Wrozka Wrozka

Always

No właśnie, po 9 miesiącach to będzie dziecko. Napisałeś jednak, że bez pominięcia etapu połączenia komórki jajowej i plemnika nic nie będzie. A to one pojawiają się też znikąd? To ejakulacja i owulacja nie są już ważne? ;< To w takim razie każdy plemnik i komórka jajowa jest w połowie człowiekiem... Czy to nie daje im prawa do takiej ochrony jaką chcecie zapewniać kilkudniowej, tygodniowej zygocie? ;o

Jeśli uderzasz w to, że wg mnie niby masturbacja/owulacja też powinny być zakazane to nie, bo ich naturalnym skutkiem nie jest powstanie życia.
Przerażająca wizja! Zaiste. Już widzę jak za kilkanaście lat wszystkie kobiety dokonują aborcji, co prowadzi do wyginięcia ludzkości. I te strajki i protesty, tragedia normalnie. Faktycznie aborcja to zUo. Ten argument mnie przekonał! xD

Cieszę się. Jeszcze niedawno jawny sprzeciw rodzicom, pozywanie ich do sądu, czy też oskarżanie o coś kapłana było nie do pomyślenia, nie było technologii, czasy się zmieniają, nie wiadomo w jakim kierunku to się potoczy, dlatego jestem rad, że przejrzałeś na oczy!

www.harry-potter.net.pl/images/articles/krnabrny.pngs2.ifotos.pl/img/Zaznaczen_aehwnqq.pngs2.ifotos.pl/img/Zaznaczen_aenawhs.png

bo ich naturalnym skutkiem nie jest powstanie życia.
Więc co jest ich naturalnym skutkiem? To one jednak nie służą niczemu? Myślałem, że ich naturalną rolą jest tworzenie życia, więc jak to w końcu z tym jest? Plemnik i komórka oddzielnie to zwykłe nic, ale już po połączeniu od razu człowiek?! :O Nie rozumię.

Jeszcze niedawno jawny sprzeciw rodzicom, pozywanie ich do sądu, czy też oskarżanie o coś kapłana było nie do pomyślenia, nie było technologii, czasy się zmieniają, nie wiadomo w jakim kierunku to się potoczy, dlatego jestem rad, że przejrzałeś na oczy!
Masz 100% rację! Powinniśmy wrócić do aranżowanych małżeństw, kobiety nie powinny mieć żadnych praw i powinny być własnością rodziców, a księża niech molestują i gwałcą ile wlezie, przecież im też się należy! Jestem za! Dzięki Ci za oświecenie!

Always

Prefix użytkownikaAlette
Ciemku : )

To głupota, bo komórka jajowa nie jest połową człowieka, a jedynie "czymś", co do powstania człowieka prowadzi. W wyniku jej połączenia z plemnikiem (co już napisałam) powstaje nasze DNA, dalej masz tylko fazy rozwoju. Ten kilkudniowy zarodek może wyglądać nawet jak aligator albo mrówkojad, ale ma kod genetyczny człowieka, więc jest człowiekiem. Nie wiem, czym się różni rozwój dziecka w brzuchu matki od rozwoju dziecka już poza jej organizmem. Dalej jest niesamodzielne, nie wygląda jak dorosły człowiek, komunikować się też niespecjalnie potrafi.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Więc co jest ich naturalnym skutkiem? To one jednak nie służą niczemu? Myślałem, że ich naturalną rolą jest tworzenie życia, więc jak to w końcu z tym jest? Plemnik i komórka oddzielnie to zwykłe nic, ale już po połączeniu od razu człowiek?! :O Nie rozumię.

Eeee? Bo z samego plemnika czy samego jajeczka nie powstanie życie, a w przypadku ich połączenia już tak. No i aborcja to usunięcie ciąży co za tym idzie już rozwijającego się życia.

Masz 100% rację! Powinniśmy wrócić do aranżowanych małżeństw, kobiety nie powinny mieć żadnych praw i powinny być własnością rodziców, a księża niech molestują i gwałcą ile wlezie, przecież im też się należy! Jestem za! Dzięki Ci za oświecenie!

Jakim cudem Ty to wywnioskowałeś z wypowiedzi krnabrnego? xD
Moja chrisowa TOP5 Love
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Oto jest Kath

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg

Na nic próby oderwania
Uśmiech jego mówi wiele

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my foe:

Do hymnu!

Refren:

Refren.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

Prefix użytkownikafuerte
Moralność, obyczajność się zmieniają i to szybko, kilka pokoleń wstecz byli idealiści, teraz jesteśmy pokoleniem konsumpcjonistów, więc za kilka pokoleń aborcja może być zjawiskiem bardzo popularnym co może prowadzić do spadku przyrostu naturalnego, a w znacznie dalszej konsekwencji nawet do wyginięcia ludzkości (może - nie musi)

Jeszcze niedawno jawny sprzeciw rodzicom, pozywanie ich do sądu, czy też oskarżanie o coś kapłana było nie do pomyślenia

Pozwolę sobie zapytać, co ma piernik do wiatraka? Twoim zdaniem za x lat staniemy się pokoleniem, które będzie masowo dokonywało aborcji, bo taki ma kaprys? Ludzie, którzy mają inne zdanie od ogółu stanowią zagrożenie dla ludzkości? Bo co, bo ktoś śmie nie wierzyć w boga, bo ktoś nie uznaje autorytetu księdza, bo ktoś nie chce mieć dzieci? Porównanie konsumpcjonizmu do dokonywania aborcji na skalę masową jest co najmniej dziwne. Bo treść tych dwóch rzeczy ma zupełnie inny kaliber i inne znaczenie.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Ja nie twierdzę, że ona naprawdę jest połową człowieka, ale zlepek komórek dla mnie człowiekiem też nie jest. To, że z połączenia tych komórek powstaje ostatecznie człowiek to fakt, ale wcześniej to tylko komórki. Skoro plemnik i komórka jajowa są takie nieistotne przed połączeniem, to nie widzę fenomenu jakim stają się od razu po połączeniu. Kod genetyczny, jasne, ale człowiekiem JA to nazywam, kiedy już nie przypomina delfinka, sorry. Wcześniej to tylko komórka.

A słyszałaś o czymś takim jak sarkazm, czy srakazm?

Always

A słyszałaś o czymś takim jak sarkazm, czy srakazm?

Słyszałam Przepraszam i nawet zrozumiałam, dlatego dałam "xD" pod koniec swojej wypowiedzi Przepraszam nie zrozumiałeś Przepraszam

Ogólnie nie uważam, że przy legalizacji aborcji wzrośnie drastycznie ich liczba, ale pewnie odrobinę tak. Bo wiele kobiet się nie decyduje na nią bo np się boi o swoje zdrowie. Ale też nie uważam, że to będzie jakoś super wielka liczba.
A i tylko mam nadzieję, że nie będzie to finansowane z NFZ xD bo o ile na IN VITRO się mogę znaleźć bo ktoś musi zarabiać za jakieś 40 lat na moją emeryturę xD xD xD to do zmniejszenia przyszłego przyrostu naturalnego nie chcę się dokładać xD
Moja chrisowa TOP5 Love
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Oto jest Kath

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg

Na nic próby oderwania
Uśmiech jego mówi wiele

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my foe:

Do hymnu!

Refren:

Refren.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

Prefix użytkownikaNeterin
Aborcja? Jestem za. Kobieta ma prawo sama decydować o swoim życiu i jeśli już decyduje się na usunięcie to powinna mieć możliwość zrobienia tego w odpowiednich warunkach.
Nie przekonuje mnie argument, że kilkutygodniowy zarodek jest już człowiekiem. To płód i po co się szarpać? Nie każda kobieta dojrzała do macierzyństwa, nie każda w ogóle chce mieć dziecko, więc jak wpadła to czemu ma się męczyć 9 miesięcy nosząc w sobie coś niechcianego? Wiele osób mówi, że to konsekwencja nieodpowiedzialnego zachowania i dziewczyna powinna donosić ciążę, ale zobaczcie, że takie postępowanie będzie nie tylko karą dla matki, ale i skrzywdzi dziecko. Jeśli matka nie dokona aborcji nielegalnie (często w strasznych warunkach) to się przemęczy, urodzi i dzieciak trafi do domu dziecka, gdzie będzie czekał aż ktoś łaskawie się nim zainteresuje. Nie sądzicie, że lepiej usunąć ciążę i zaoszczędzić dyskomfortu kobiecie i późniejszych cierpień dziecku?;p
Po zalegalizowaniu aborcji kobiety nie zaczną masowo chodzić do lekarzy, żeby pozbyć się problemu..
Co do eutanazji jestem też na tak, ale tylko jeśli ludzie są schorowani i taki zabieg miałby ulżyć im w cierpieniu.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_nick.png

i.imgur.com/1jQBv6y.png

Prefix użytkownikaAlette
Jak nie przypomina delfinka... tylko że on delfinka przestaje przypominać gdzieś w 4 tygodniu, a aborcji domagają się do trzeciego miesiąca. Gdzie tu logika?

Poza tym walory estetyczne nie powinny przesądzać o tym, czy ktoś jest człowiekiem. Przecież my też jesteśmy zlepkiem komórek, a to nie przeszkadza nam nazywać się również ludźmi. Co twoim zdaniem przesądza o tym, że ktoś już jest człowiekiem a nie jakąś inną formą życia? Bo gdzieś ten moment trzeba wskazać, a argument o wyglądzie rybki jest mało przekonujący - niektóre dorosłe osobniki przypominają prosiaka, szympansa czy knura, a jednak wciąż uznają się za okaz ludzki. Już napisałam, że noworodek również nie przypomina dorosłego człowieka, a jednak jego już uznaje się za człowieka, więc czym się taki dzieciak różni od tego w brzuchu? Buzię ma jak UFO albo mamut rozjechany przez walec, a jednak nie ma przyzwolenia na zabijanie noworodków.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Skoro plemnik i komórka jajowa są takie nieistotne przed połączeniem, to nie widzę fenomenu jakim stają się od razu po połączeniu.

Na tym, że naturalną konsekwencją ich połączenia jest życie. Tak jakbyś stwierdził, że nie widzisz fenomenu powieści, bo twoja lista zakupów powstała identycznie (chodzi o treść, o kartkę z powieścią i listą zakupów)
Odnośnie reszty - rozwój technologiczny, zmiany obyczajności - naprawdę jesteście pewni, że za 5 czy 10 lat jeśli zalegalizujemy aborcję ten obraz może się nie sprawdzić? fuer przytoczyła tylko zmiany na lepsze, ale robimy się bardziej butni, coraz bardziej niewdzięczni, gorzej pojmujemy wolność (nie wszyscy) Kto oprócz profesor Trelawney może wiedzieć w jaką to się wszystko stronę potoczy?

Okej, kobieta nie chce dziecka, nie chce się męczyć przez 9 miesięcy... a co z ojcem? Nie ma nic do powiedzenia? Niech to będzie wpadka, ale facet by chciał mieć dziecko? To co? On nie ma nic do powiedzenia na ten temat bo jest tylko dawcą nasienia?
A życie w domu dziecka zawsze musi oznaczać straszne dzieciństwo? Znam 3 osób, które się wychowywały w domu dziecka, nie wiem, może to kwestia miejsca, ale cała trójka była i jest szczęśliwa. Z jedną z dziewczyn chodziłam do klasy w gimnazjum, była w stu procentach normalna w niczym nie odstawała od reszty. Przyjaźniłam się z nią, od dzisiaj mamy kontakt. Nigdy nie narzekała na to że wychowała się w domu dziecka. I to nie w jednym. Zanim trafiła do tego w naszym mieście, była w 2 innych i jak z nią rozmawiałam to mówiła, że nie czuła się ani niekochana, ani w jakiś sposób gorsza.
Tak samo pozostała dwójka, jeden z nich, też mieszkał w sierocińcu w naszym mieście, a drugiego z chłopaków poznałam na studiach. I żaden z nich to żadna "patologia" czy coś.
Moja chrisowa TOP5 Love
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Oto jest Kath

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg

Na nic próby oderwania
Uśmiech jego mówi wiele

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my foe:

Do hymnu!

Refren:

Refren.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

No ja Ci na pytanie o zabijanie noworodków nie odpowiem, bo dla mnie granicą jest ten "delfinek". Dla mnie tam do 2 miesięcy (może nawet i dłużej) wygląda jak "delfinek", ale ekspertem nie jestem. O tym, że to nie jest człowiek przesądza też niepełne wykształcenie narządów, mózgu i tak dalej - przynajmniej w mojej ocenie.

Always

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: