Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Biblioteka
|
|
Majka11 |
Dodany dnia 15.05.2014 18:33
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 131 Dom: RavenclawPunkty: 1830 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 24.06.13 |
Majka przysłuchiwała się rozmowie Al i Laury, była owom Krukonką nibyczytającą.Smoki o tym rozmawiały.Postanowiła pomóc im szukać czegoś w bobliotece. Podeszła do nich i powiedziała: -Cześć jestem Majka. -Pene. -Al. -Laura. Szukacie czegoś o smokach? Tak,ale wiemy gdzie są książki o smokac.-Odparła Al. No ale czegoś niezwykłego!-Powiedziała Majka.-Czegoś w dziale ksiąg zakazanych.Ja wiem wszystko o bibliotece. -Typowa Krukonka-Mruknęła Laura. -Że co?-Oburzyła się Majka. -Tak chcemy.-Odparły dziewczyny. Edytowane przez Majka11 dnia 15.05.2014 20:41
,,Somewhere, between the sacred silence and sleep, Disorder, disorder, disorder." -System of a Down ,,Toxicity" ![]() |
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 15.05.2014 19:47
|
![]() Postów: 387 Dom: GryffindorPunkty: 4058 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 12.12.13 |
-Dobra to wynajdziesz nam coś?-zapytała Laura. -Tak-stwierdziła krótko Majka. -Super, to kiedy będę mogła odebrać książkę?-zapytała Al. -No nie wiem...-zastanawiała się Majka. -A i fajnie by było gdybyś sama tą książkę zdobyła-pouczała Pene. -No tak, sama, sama a co myślałyście?-zapytała jakby urażona. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Majka11 |
Dodany dnia 15.05.2014 20:39
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 131 Dom: RavenclawPunkty: 1830 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 24.06.13 |
Wybiła północ, drzwi od biblioteki otworzyły się. Majka przebiegła szybko niezakazaną część biblioteki. Szybko weszła do Działu Ksiąg Zakazanych.Czarna magia, eliksiry transmutacja...Smoki!!!Tak! Majka szybko zaczęła przeglądać książki.,,Jak wychodować smoka?",,Smoki latające", ,,Jak wyczarować smoka?" Jest!,,Obsesyjne zainteresowanie smokami i niebezpieczne okazy czarnomagiczne."Majka chwyciła tą książkę i szybko wybiegła z biblioteki. -Zobaczą na ile stać Krukonkę!-Pomyślała.-No i spróbuję przyłączyć się do całej akcji. ,,Somewhere, between the sacred silence and sleep, Disorder, disorder, disorder." -System of a Down ,,Toxicity" ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 15.05.2014 21:59
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Alette niespecjalnie ufała nowo poznanym dziewczynom, ale głupotą byłoby nieskorzystanie z oferowanej pomocy. Dopóki jej sekret pozostawał tylko w rękach kilka osób, mogła też podpytywać reszty. Dlatego odpowiadało jej towarzystwo Majki i Laury, które właściwie o nic jej nie pytały. Ta druga miała poszukać czegoś w dziale zakazanym, a Gryfonka po ludzku postanowiła zająć się przeszukaniem zwykłej części biblioteki. Alette było trochę głupio, bo ona tylko wertowała kartki, podczas gdy Pene zaglądała jej przez ramię. - Może pójdziemy do kuchni? - wypaliła nagle Krukonka. - Napijemy się piwa kremowego albo coś innego? Chodź Al nie przejmuj się tym tak bardzo. Alette spojrzała na nią morderczym wzrokiem, a przed oczami pojawił się obraz Justyny i Barta. Negatywne emocje, które udało jej się przyćmić zmartwieniem o smoka ożyły... - Nigdy więcej - wycedziła przez zaciśnięte zęby. - Co ci zrobiły skrzaty? Nie dały jeść? - zaśmiała się nerwowo Pene. - Hej, mam! - usłyszała głos Majki. - "Obsesyjne zainteresowanie smokami i niebezpieczne okazy czarnomagiczne." - Co...? - Alette wyrwała księgę z jej rąk i przyjrzała się okładce. "To jest to" Zaczęła szybko wertować kartki, ale w pierwszej chwili oczywiście nic nie znalazła. Dopiero po dłuższym ślęczeniu nad księgą udało jej się trafić na szczegółowe informacje dotyczące wyklucia się smoka. Stworzenie musi mieć ciepło to raz... no ale to nie był zwykły smok. Potrzebował przeznaczonej osoby. O ile faktycznie to byłą Czarna Wichura... a chyba była, bo wszystkie szczegóły się zgadzają. Majka i Laura przyglądały jej się z podejrzliwością, a Alette podjęła już decyzję - musi ukryć jajo na błoniach. Zanim ktoś jej je wykradnie. Edytowane przez Alette dnia 15.05.2014 22:16
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Penelope |
Dodany dnia 15.05.2014 22:27
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1729 Dom: RavenclawPunkty: 17625 Ranga: Poraniona Data rejestracji: 27.02.08 |
Al miał minę jakby wpadła na genialny pomysł. Pene zaglądała jej przez ramię szukając czegoś, co tak natknęło jej koleżankę, niczego takiego jednak nie znalazła. Po chwili Al wzięła głęboki oddech i powiedziała: - Strasznie tu duszno, idę się przewietrzyć - po czym gwałtownie wstała, zmiotła książki do torby i ruszyła w stronę wyjścia. - Idę z tobą! - krzyknęła za nią Pene i podbiegła do Puchonki. ![]() ![]() W kategorii Najlepsza Seria Obyczajowa, wygrywa Penelope - Trudny Wybór ![]() Wiersz mojej ulubionej poetki i to jeszcze o mnie ![]() Sonet Dziękczynno-pochwalny Jest taka osoba, co pięknie słowa plecie. Entuzjazmu pełna, w każdej chwili miła, Z potoku błahych słów się przy mnie wynurzyła I pomaga mi przetrwać w liter srogim świecie. Któż to taki? To Pene! Wszyscy dobrze wiecie! Cóż ja bym kochana bez Ciebie zrobiła? Co tu dużo gadać... Pewnie wciąż bym żyła. Ale żyłabym tutaj jak zgubione dziecię. Bezczynnie bym siedziała w beznamiętnej toni. Czy cokolwiek bym zrobiła gdyby nie Twa głowa? Czy cokolwiek bym stworzyła bez Twej boskiej dłoni. Więc dziękuję Ci Królowo, za Twe wielkie słowa, Że jesteś tutaj, że piszesz, chociaż czas Cię goni, I że dzięki Tobie, znowu zaczęłam od nowa... I love Smaug ![]() ![]() ![]() - O czym marzysz?- zapytał w końcu. - Marzę o lepszym życiu. O tym, by ludziom bardziej zależało na ludziach, niż na pieniądzach, by mieli honor i nie łamali obietnic. Marzę o tym, by przyjaźń była prawdziwa, a miłość nie bolała. - Odpowiedziała bez zastanowienia. - A jeśli ci powiem, że mogę ci to dać, pójdziesz ze mną? - Wyraz jego twarzy nie zdradzał uczuć, ale w oczach tliła się iskierka nadziei. - Pójdę. Dlatego, że będę chciała uwierzyć w to, że mówisz prawdę. Szkoda tylko, że taki świat nie istnieje. - Istnieje, a ja ci go pokażę, jeżeli tylko zechcesz otworzyć oczy. - Nieznajomy wyciągnął do niej rękę, a ona ją ujęła, po raz pierwszy wierząc, że może być szczęśliwa.[/color] Dedykacja dla mnie od pewnej bardzo sympatycznej osoby ;] Jest takie miejsce na oceanie, gdzie pewna wyspa się mieści, nierzadko kto się na niej pojawia, bo zwą ją wyspą boleści. Zamek potężny na niej góruje, co w dawnych czasach wzniesiony przez władcę wyspy Odysa, dla Penelopy - żony. Wiele już lat w domu nie bywał, a ona tęskni wciąż szczerze, co dzień wychodzi w bezkres spoglądać, czy wraca na swej galerze. Smutek w jej sercu, samotność w duszy, kiedy to wreszcie ustanie, rozmyśla nieustannie czy jeszcze szansa będzie ujrzeć go w żywym stanie. Odys na krańcach lądów przebywa, tułaczka go bowiem czekała na długie lata, przez boską karę ta sytuacja się stała. Wspomnienie żony cierniem mu w sercu się stało, ach jakże trudne bez niej życie być musiało. ![]() ![]() Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru. Jeżeli nie jesteśmy szczęśliwi dziś, jak potrafimy być nimi jutro? Wykorzystaj ten dzień dzisiejszy. Obiema rękoma obejmij go. Przyjmij ochoczo, co niesie ze sobą: światło, powietrze i życie, jego uśmiech, płacz, i cały cud tego dnia. Wyjdź mu naprzeciw. Wiersz Anciol, mój ulubiony ![]() Syrenka z łazienki prefektów Pośród szklanej toni, Uśmiecham się skromnie. Stoję tu na straży, Wielu ludzkich wspomnień. O czym chcesz bym śpiewała? Znam historii wiele. Wiem czym jest wierność, I kim są przyjaciele. Potrafię powiedzieć, O morskich przygodach. Strasznych wodnych stworach, Walecznych załogach. Do skarbów sekretnych, Jedyne znam drogi. Do wysp tych magicznych, I przełęczy trwogi. Poproś mnie o słowa, Od dawna tu czekam... Nie znam swoich braci, I serce mam człowieka. Nie zapominaj o mnie! Nie chcę być tu sama! Utrwalona na szkle... A całkiem zapomniana... Robak gne ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 15.05.2014 22:33
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
To był dobry plan... o ile na błoniach nie będzie nikogo, kto zechciałby ją śledzić aż do Zakazanego Lasu. Cóż... raz kozia śmierć. Alette wzięła torbę, oddała Majce książkę, dziękując jej uprzejmie za pomoc. Wiedziała, że ich losy jeszcze w którymś momencie się splotą, ale nie miała pojęcia kiedy. Posłała jej nieśmiały uśmiech, ale zaoferowana Pene już tupała nogą pod drzwiami wyjściowymi, więc tylko rzuciła krótkie - Cześć! ... i wyszła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Majka11 |
Dodany dnia 16.05.2014 14:02
|
-Co? Tak po prosty wyszła?!Po całej nocnej wyprawie?-Oburzyła się Majka. -No taaak...Ja też już pójdę.-Powiedziała Laura i wybiegła z biblioteki. Poszły do Zakazanego Lasu, mnie zostawiły.Wiem! Pójdę za nimi, ale najpierw znajdę książkę o warunkach najlepszych do wyklucia się smoka! ,,Somewhere, between the sacred silence and sleep, Disorder, disorder, disorder." -System of a Down ,,Toxicity" ![]() |
|
|
|
_raven_ |
Dodany dnia 16.05.2014 14:51
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 2 Postów: 432 Dom: HufflepuffPunkty: 3314 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 11.04.13 |
Raven usiłowała nadrobić zaległości w esejach, ale zupełnie nie mogła się skupić. W pokoju wspólnym panował zbyt duży hałas, a w dormitorium jej wzrok bez przerwy wędrował na zdjęcie, stojące obok łóżka. Zastanawiała się, co słychać u Bjoerna, a to zdecydowanie nie pomagało w pisaniu o zastosowaniu krwi smoka w eliksirach. Westchnęła, zgarnęła podręczniki, pergaminy i pióro i wyszła z dormitorium. Kiedy wchodziła do biblioteki, niemal została staranowana przez jakąś wybiegającą Gryfonkę, która chyba nawet nie zauważyła przeszkody na swojej drodze. Anka westchnęła i weszła do pomieszczenia, gdzie od razu została zlustrowana przez panią Pince. Kobieta najwyraźniej nie dostrzegła niczego niepokojącego, bo wróciła do układania papierów na biurku. Ania rozejrzała się - w bibliotece było niewiele osób. Przy regale z książkami smokach jakaś Krukonka przyglądała się tytułom, przejeżdżając po grzbietach książek palcem wskazującym. Raven usiadła przy najbliższym stoliku, rozwinęła pergamin i otworzyła podręcznik do eliksirów. Nie dane jej było jednak zbyt długo zabawić w bibliotece. Zdążyła napisać zaledwie kilka zdań, kiedy do pomieszczenia wpadł Filch, a tuż za nim Pani Norris, która koniecznie chciała dostać się do torby Raven. Jej miauczenie u stóp Anki przykuło uwagę woźnego. - Co tam chowasz, hę? No, otwieraj torbę! - Chyba pana wyobraźnia ponosi - Anka podniosła głowę znad pergaminu i zmierzyła mężczyznę pogardliwym spojrzeniem. - Panie Filch! To biblioteka, ciszej proszę! - jęknęła bibliotekarka. Starzec poczłapał do biurka pani Pince i już nieco ciszej tłumaczył, jakie plotki chodzą po Hogwarcie. Kotka tymczasem zmieniła obiekt zainteresowań i rzuciła się na jakąś pierwszoklasistkę, która zaniosła się płaczem. Anka warknęła, zabrała swoje rzeczy i nawet nie wrzucając ich do torby, czym prędzej wyszła z biblioteki, by poszukać spokojniejszego miejsca. Spojrzała na zegarek i uznała, że o tej porze Wielka Sala powinna być pusta, więc to tam postanowiła poszukać natchnienia do pracy. - Możesz uciekać, ale i tak cię znajdę! Wiem, że to wy Ślizgoni handlujecie tymi jajami! - Raven pokręciła z politowaniem głową i poszła w stronę Wielkiej Sali. Edytowane przez _raven_ dnia 16.05.2014 22:37
![]() #FinoAllaFine *** But I'm a creep, I'm a weirdo. What the hell am I doing here? I don't belong here. *** ![]() ![]() ![]() WAVE GOODBYE, WISH ME WELL I've become something else Something else, something else, it's just this world |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 18.05.2014 21:13
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
Ana i Laura wciąż ukryte pod peleryną-niewidką weszły do biblioteki i uważając, żeby nie narobić hałasu przeszły do Działu Ksiąg Zakazanych. - Ej, może powinnyśmy zdjąć pelerynę? - zapytała Laura. - Oszalałaś? Ktoś mógłby nas przyłapać! - odpowiedziała Ana. - No ale tak łatwiej będzie szukać. Jeśli usłyszymy, że ktoś się zbliża, szybko wejdziemy z powrotem pod pelerynę. - No dobra, a jeśli nie zdążysz się schować? - Zmienię się w feniksa i usiądę na najwyższych półkach. Nikt raczej nie wpadnie na to, żeby tam spojrzeć. Dziewczyny zdjęły niewidkę i ruszyły w dwóch kierunkach. Uwagę Mordki przykuła księga w czarnej okładce poplamionej czymś, co wyglądało jak zaschnięta krew. Ledwo dało się odczytać tytuł na grzbiecie: Najgorsze omeny śmierci - ponurak i inne. Ostrożnie wyjęła książkę z półki. - Laura, masz coś? - zapytała. - Ja chyba mam coś, co może ją porządnie nastraszyć. Edytowane przez Ana_Black dnia 18.05.2014 21:22
![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 18.05.2014 21:27
|
![]() Postów: 387 Dom: GryffindorPunkty: 4058 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 12.12.13 |
-Czekaj zaraz przyjdę tylko znalazłam coś bardzo interesującego-stwierdziła Laura. -Co takiego?-zapytała Ana podchodząc do Fick. Laura wyjęła książkę noszącą tytuł "Quidditch jak załatwić sobie wygraną-ciekawostki niedozwolone graczom" Laura uśmiechnęła się i powiedziała: -No cóż ta wyprawa będzie bardzo, bardzo przydatna. Co ty na to jak jeszcze paru ciekawych książek poszukamy?-zapytała uśmiechając się. Edytowane przez Czarna Wdowa dnia 18.05.2014 21:32
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 18.05.2014 21:41
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 8 Postów: 4391 Dom: GryffindorPunkty: 24016 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 06.02.10 |
- Możemy poszukać - zgodziła się Ana. Spojrzała na książkę trzymaną przez Laurę. - Ale wiesz... Jess może nie być zachwycona jeśli będziemy grać używając niedozwolonych metod... o McGonagall nie wspominając. No i ja jestem prefektem. A jak dowie się, że byłam tu z tobą? - A skąd ma niby się dowiedzieć? Łapie na pewno się to spodoba. Zresztą ze Slytherinem nie graliście do końca uczciwie - odparła Laura. - Bo Slytherin słynie z nieczystej gry. Następny mecz gramy z Hufflepuffem, a oni grają raczej uczciwie. W końcu uczciwość to ich cecha - zauważyła Mordka. - No dobra, szukamy dalej. Dziewczyny czytały tytuły na grzbietach książek. Uwagę Any przykuła jedna ksiażka. - Laura, chyba mam coś ciekawego. Starożytna magia... dalej nie mogę odczytać. Zobaczę na okładce - Ana wyjęła książkę z półki. - Starożytna magia - jak posiąść kontrolę nad czasem. - O, to musi być bardzo ciekawe - powiedziała Laura. Edytowane przez Ana_Black dnia 18.05.2014 21:56
![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 19.05.2014 19:22
|
-Wiesz co by było gdybyśmy umiały panować nad czasem-rozmarzyła się Ana. -No było by super... Ana otworzyła książkę. Pierwsza strona nosiła tytuł: "Prepite". Lura nie myśląc, ani minuty wyciągnęła różdżkę wypowiedziała zaklęcie i nagle rozległ się wielki hałas. -Coś ty zrobiła?-wyszeptała Ana. Ich oczom ukazał się księżyc i słońce. Edytowane przez Czarna Wdowa dnia 19.05.2014 19:46
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 20.05.2014 17:05
|
Księżyc i Słońce co chwila na zmianę zachodziły i wschodziły. W jednej chwili dzień, a w następnej noc i znowu dzień, znowu noc... - Oszalałaś?! Użyłaś zaklęcia nawet nie znając jego działania?! - Ana ofukała koleżankę. - Cicho! Ktoś tu idzie! - szepnęła Laura. - Ta... ciekawe kto narobił hałasu. Szybko, pakujemy książki i pod pelerynę. Dziewczyny wrzuciły książki do toreb i szybko schowały się pod peleryną-niewidką. Zrobiły to w ostatniej chwili, bo właśnie otwierały się drzwi. ![]() Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... Hulk: Wielki mi bóg. ![]() ![]() Hulk ziewać ~ Łapa ![]() Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły. ![]() ![]() Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem. ![]() No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos. *** ![]() Nie bądź jeleń, nie fikaj. ![]() Matka wie że ukradłeś jej szaty? ![]() - Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu? - Traktowałbym ją raczej jako metaforę. - Thor walczy na 6. - Nie zaprosił mnie? ![]() Co, stawaliście na siusiu? ![]() Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was. ![]() Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta? ![]() Phil? Ale on ma na imię Agent! ![]() J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy. Iron-Man: Dzięki. ![]() Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty. ![]() Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner. ![]() On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool. ![]() Stark! Potrzebny jest plan ataku! Mam plan: atakować! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() - Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś. - Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera. ![]() - No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz? - Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki. *** Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce. ![]() Kto znajdzie ten młot i okaże się go godny posiądzie moc Thora. ![]() Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem. Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni. Thor: Był adoptowany. - Nie będę z tobą walczył bracie. - Nie jesteśmy braćmi. ![]() Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar. ![]() - O, kontratakują. - No wiesz, młodzi są. - Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą - Długo mi tego nie wybaczą. ![]() To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni. ![]() - A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją. - Winda nie jest godna. ![]() Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da. ![]() - Jak tam kosmos? - Kosmos ma się dobrze. ![]() - I myślisz, że możesz mi zaufać? - Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni. ![]() Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę. *** ![]() O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku. ![]() ![]() Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka. ![]() Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę ![]() Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów? ![]() Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować. ![]() Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade? ![]() Przerabiałem hipnozę. Nie lubię. *** Stoimy w obliczu globalnej katastrofy. ![]() Hej malutki. Słonko już zachodzi. ![]() Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku. ![]() - Steve nie lubi takiego słownictwa. - A kopnąć cię w tą... ![]() Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra. ![]() - Co ci się śniło? - Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania. ![]() Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług. *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich. ![]() ![]() Ja się nie pocę. Ja błyszczę. ![]() Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę. ![]() ![]() Zawsze nosisz whisky? ![]() Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka. ![]() - Jak nas znaleźli? - Zaprosiłem ich. ![]() Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało. ![]() Nasza kiepska opcja. Grant Ward. *** ![]() Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y. ![]() - Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y? - To to samo. ![]() Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz. ![]() Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice. *** Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie. ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new. ![]() Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie". ![]() ![]() *** ![]() ![]() Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye. ![]() Long time to see. ![]() Jestem Agent Grant Ward. ![]() *** ![]() ![]() ![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka. ![]() - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. Ale za to z tej planety. ![]() Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie. ![]() - A ty co? Błyskawic się boisz? - Nie darzę miłością tego, co zwiastują. - Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę. - No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma? ![]() - Jesteś potworem. - O nie. Potwór jest wśród was. - A, Banner. To twój plan. ![]() Że urodziłem się by zostać królem. ![]() No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer... Zaufaj mojemu gniewowi. Nie zrobiłem tego dla niego. Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza. ![]() Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie. *** ![]() ![]() ![]() ![]() *** ![]() Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele. Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć. Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie. Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. |
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 20.05.2014 17:15
|
Prze drzwi wszedł dyrektor Hogwartu. Porozglądał się chwilę, następnie wyciągnął różdżkę wypowiedział słowo "Matricuimbandgarefordakus" i efekt zaklęcia "Prepite" został zniszczony, wszystko wróciło do normy. Dziewczyny odetchnęły z ulgą. Dyrektor stał jeszcze chwile następnie spojrzał w miejsce gdzie stały gryffonki. -Och, że taki bałagan mogą narobić dwie ciekawskie gryffonki-powiedział jakby do dziewczyn. Te zatkało. -Możecie już wyjść-oznajmił. Ana i Laura zrzuciły peleryne niewidke. -Dobry wieczór-rzuciły na przywitanie niewinnie. -Dobry wieczór, czy wy już w łózkach nie powinnyście być?-zapytał uprzejmie. Laura spojrzała na zegarek było już po 2. Nieźle się zasiedziały w tej bibliotece. Położyła rękę na stoliku, a książkę, która tam była wrzuciła do torby tak aby nikt tego nie zobaczył. Ana pomyślała dokładnie tak samo i także wrzuciła kilka książek do swojej torby. Edytowane przez Czarna Wdowa dnia 20.05.2014 17:33
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 20.05.2014 17:41
|
- Co wy tam schowałyście, dziewczynki? - zapytał Dumbledore. - Co? My nic nie.... To tylko książki do transmutacji - odpowiedziała Ana. - Tak, musimy napisać wypracowanie dla profesor McGonagall - dodała Laura. - Dobrze... a jeśli już jesteśmy w temacie transmutacji... To czy wy i panna Dylan ze Slytherinu nie macie czasem jakieś małego sekretu? - zapytał dyrektor. Dziewczyny wymieniły się zdumionymi spojrzeniami. Skąd on wiedział o ich animagii? - Oczywiście, jak to dziewczyny, panie profesorze - powiedziała Laura. - Och, myślę raczej o czymś innym niż babskie tajemnice - odparł Dumbledore z uśmieszkiem błąkającym się na ustach. - Ana, wiem, że wypytywałaś Wąchacza jak to jest być animagiem. A ostatnio doszły mi słuchy, że panna Collet przezwała cię "Mordką" i "Ogonkiem". No i te wasze i panny Dylan kopie w skrzydle szpitalnym. - Skąd pan wie? - zapytały jednocześnie Ana i Laura. Edytowane przez Ana_Black dnia 20.05.2014 17:48
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 20.05.2014 17:53
|
-Coż...nie było trudno się domyśleć-stwierdził. -Domyśleć się, że nie jesteśmy kopiami jest bardzo trudno, więc skąd pan wiedział-powiedziała Laura. -Jest wiele rzeczy o których wiem, a nie powinienem wiedzieć o was-stwierdził podnosząc ksiązkę z ziemi. Dziewczyny wystraszyły się teraz już nie na żarty. Czemu on wszystko wie-zastanawiały się. -To lepiej żeby je pan zatrzymał dla siebie-wyskoczyła Laura. Edytowane przez Czarna Wdowa dnia 20.05.2014 18:04
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 20.05.2014 18:09
|
- Najgorsze omeny śmierci - Ponurak i inne - Dumbledore przeczytał tytuł. - To już wszystko jasne. Od kiedy jesteście animagami? - zapytał - Od dwóch miesięcy. Ana nauczyła się tego kilka tygodni wcześniej ode mnie i Ewilan - przyznała Laura. - Och, rozumiem. Domyślam się, że Ana zmienia się w psa, takiego jak Wąchacz. A w co zmieniasz się ty i panna Dylan? - Ja w feniksa, a ona w orła. - Feniksa... interesujące... Hm... nie będę pytać, po co wam ta książka, ale zapytam o coś innego - twarz Dumbledore zrobiła się dziwnie tajemnicza. - Potraficie mówić w swoich zwierzęcych formach, prawda? - zapytał - Tak, same byłyśmy zdziwione - odpowiedziała Ana. - Ja miałam po pierwszej przemianie problem z przemienieniem się powrotem. Chociaż mi jako pierwszej udało się zrobić postęp w nauce animagii, tzn. wyrósł mi ogon już po tygodniu. Edytowane przez Ana_Black dnia 20.05.2014 18:20
|
|
|
dobrosia1 |
Dodany dnia 21.05.2014 11:38
|
![]() Postów: 764 Dom: SlytherinPunkty: 9768 Ranga: Praktykant w Św Mungu Data rejestracji: 07.03.14 |
Nagle drzwi od biblioteki otworzyły się z donośnym łoskotem. Weszła przez nie Dosia i zataczając się podeszła do Dumbledore'a. - Hej słonbłko! - wybełkotała myśląc, że zwraca się do Horusa - Jał tam bło wczołajszej nołcy? Dyrektorowi przez chwilę zatańczyły wesołe ogniki w oczach, jednak się opanował. - Panno Dylan! - krzyknął cicho - Co to ma znaczyć? Dosia tylko podeszła do Laury i padła jej w ramiona. Laura mimowolnie się odsunęła, od Ewilan czuć było alkohol, a Dosia upadła na podłogę. Kiedy odwróciła się tyłem do profesora, w miejscu gdzie na pośladkach powinny być spodnie, ziały dziury odsłaniając różowe pośladki. Majtek również nie było. Ana szepnęła Lumos i okazało się, że nie ma ani spodni, ani majtek. Jest półnaga. Dumbledore nie raczył odwrócić wzroku tylko wpatrywał się w Dośkę intensywnie. Musi ją, niestety ukarać. Takie obowiązki. Jednak nie będzie to tak okrutna kara. Okazało się, że profesor i Ewilan mają różne pojęcia na temat, co jest okrutne. Dumbledore postanowił ją ośmieszyć przed szkołą, co w jego mniemaniu jest lepsze od czyszczenia kociołków. Zostawi ją półnagą, uśpi i przyczepi do ściany w Wielkiej Sali. Rano będzie niezły ubaw. Jednak teraz musiał się z nią uporać na chwilę, bo ma rozmowę z dziewczynami. Och! Wpadł mu do głowy pomysł, jak złagodzić karę panny Dylan. Od głowy do pasa, żeby nie było widać poszarpanej bluzki przebierze ją w... ![]() MÓJ RUDZIELEC! [img] ![]() [/img] Slytherin górą! ^^ ![]() ![]() |
|
|
|
Ana_Black |
Dodany dnia 21.05.2014 11:42
|
... gnoma ogrodowego. - Panna Dylan i nie kontaktuje, więc myślę, że możemy dokończyć rozmowę - powiedział Dumbledore. - Więc mówicie, że potraficie mówić w swoich animagicznych formach? - zapytał. - Tak, panie profesorze - odpowiedziała Ana, starając się zachować powagę i nie patrzeć na półnagą Dosię. - Możecie się teraz przemienić? - poprosił dyrektor. - Nie ma problemu - zgodziła się Laura i po chwili w powietrzu latał feniks, a na podłodze siedział wielki, czarny pies. - W tej formie niemal wcale nie można odróżnić cię od Wąchacza, panno Black. Gdyby nie bardziej błyszcząca sierść, to sam bym was nie rozróżnił. Nic dziwnego. Dwanaście lat Azkabanu odbiło się także na psiej formie Syriusza. - No dobrze, ale właściwie o co chodzi? - zapytała Ana. Edytowane przez Ana_Black dnia 21.05.2014 11:50
|
|
|
Czarna Wdowa |
Dodany dnia 21.05.2014 14:51
|
-Dziewczęta, będę miał dla Was obu pewne zadanie-oznajmił dyrektor. -Jakie?-zapytały podniecone. -Dowiecie się w swoim czasie. A teraz marsz do pokoi! A i zabierzcie ze sobą koleżankę-wskazał palcem na Dosie, która teraz śpiewała piosenke. -Dobrze panie profesorze-stwierdziła Fick, która chciała jak najszybciej wyjść z biblioteki i porozmawiać z Aną. Edytowane przez Czarna Wdowa dnia 21.05.2014 15:13
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

ja mam propozycję. poczujmy się staro. ile lat mieliście jak założyliście tu konto a ile macie teraz?a miałam 18 a teraz mi stuknie 30 w lipcu 

Ravenclaw
Gryffindor

Hufflepuff

dobrosia1
Slytherin