Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Wybory/Polityka
Prefix użytkownikaMikasa
Alette, jeśli dobrze pamiętam, to próg do Sejmu wynosi 5 procent, a próg do otrzymania kasy z budżetu to 3 procent.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikafuerte
Alette, jeśli dobrze pamiętam, to próg do Sejmu wynosi 5 procent, a próg do otrzymania kasy z budżetu to 3 procent.

Z tego co ja wiem, to właśnie tak jest, dlatego wskazałam na problem w poprzednim poście.

Wiesz, ja po prostu nie wiem, jakie to twórcze propozycje mieli dać mu inne partie ;p

No ale, to teraz zakładamy, że inne partie nie mają nic do powiedzenia? No bo nie rozumiem, w sejmie nie siedzi tylko jedna partia, która ma monopol na zgłaszanie swoich propozycji w referendum. Wiem, że większość z nas uważa posłów za bandę złodziei i mafię, natomiast jeżeli Duda dał szansę na pojawienie się pytań zgłoszonych, jak PiS przytacza, przez 6 milionów obywateli, to ja pytam, co z głosami pozostałych 24 milionów uprawnionych do głosowania (można sobie odjąć tych, którzy pytania uważają za dobre, pewnie i tak wyjdzie więcej niż 6 milionów)? Posłowie to jest nasza reprezentacja, czy nam się oni podobają czy nie, a to, że się w referendum znalazły pytania, które interesują elektorat innych partii, to jeszcze nie oznacza, że ileś milionów ludzi nie zostało olanych. Dla mnie to jest kosmiczne, bo PiS od lat wykorzystuje tę sytuację z sześciolatkami, żeby szczuć rząd, że ma te dzieci w **** (poniekąd słusznie), a teraz robią dokładnie to samo. Ja nie wierzę w szczere intencje Dudy w tej kwestii, to było zwyczajne partyjne zagranie, na które mógł sobie pozwolić tylko dlatego, że jego partia matka prawdopodobnie wygra październikowe wybory. Może mnie to jakoś szczególnie nie boli, ale po prostu nie wierzę, że on chce faktycznie być prezydentem wszystkich. Jeśli za kilka miesięcy okaże się, że się myliłam i nie będzie patrzył na to, czy jakiś problem dotyczy tylko ludzi z prawej strony, to się uderzę w pierś.

Co do Kukiza i, no dobra, Korwina - ja też nie do końca rozumiem, dlaczego ludzie lgną do takich chamów i buraków. W życiu bym nie chciała, żeby mój kraj reprezentował człowiek, który potrafi tylko gnoić innych, bo są chorzy albo innej orientacji, albo ktoś, kto wyskakuje z jakimiś "pisowskimi ****mi". Już pal sześć nawet poglądy, bo te Dudy też nie są mi bliskie, ale jednak wolę już jego niż Korwina czy Kukiza. Popieranie ich kojarzy mi się z jakimś dziwnym podniecaniem się śmiesznym memem w necie albo tym, że ktoś kogoś pocisnął "dla beki". Oni są zupełnie niepoważni.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaAnciol
Strasznie się rozpisaliście dlatego odniosę się tylko do pierwszej wypowiedzi Alette bo nie chce mi się wszystkiego czytać. W ogóle nie powinnam się wypowiadać w takich tematach bo strasznie się wtedy denerwuje :D

Świadomie olewasz, chociaż w dzisiejszych czasach każdy może sobie bez problemu znaleźć informacje na dany temat.

To nie jest tak Al. Mamy prawo iść na referendum i powiedzieć tak albo nie ale jeśli na prawdę jesteśmy za tym żeby nic nie zostało zmienione to dużo większa szansa jest, że tak się stanie jeśli nie pójdziemy na wybory niż jeśli pójdziemy i oddamy swój głos bo wzrośnie frekwencja.
Niestety jest tak, że w niedziele wielu młodych ludzi dochodzi do siebie po imprezie, a ludzie nie religijni wyjeżdżają. Za to przyjdą na pewno staruszkowie prosto po kościele.

I wszystko dobrze tylko co przykładowo moją babcie lub prababcie może obchodzić czy 6 latkowie pójdą do szkoły i skąd ona może wiedzieć co jest dla nich dobre?
Przecież jej to kompletnie nie dotyczy bo już żadnego sześciolatka wysyłała do szkoły nie będzie.
Jak często taka osoba styka się z dziećmi w wieku 5-6-7 lat żeby mogła ocenić czy coś się zmieniło i są dojrzalsze i należy je posłać, czy to wymysł i zabieranie dzieciństwa?
Może powtarzać jedynie slogany jednej lub drugiej strony bo nie ma skąd wziąć własnego zdania i opinii.
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Prefix użytkownikabatalion_88
Przecież Korwin JEST politycznym kretynem. Ludzie muszą mu na fejsie tłumaczyć, tłumaczą, tłumaczą, TŁUMACZĄ co ma zrobić żeby nie był na starość uważany za zgorzkniałego politycznego lamusa.

Szkoda, że Tobie Razor na fejsie podobnych rzeczy nie piszą... Masz w ogóle jakieś poglądy? Czy tylko jeździsz po każdym moim poście? Dla mnie Korwin kretynem nie jest, i nigdy nie będzie. O polityce z pewnością więcej wie od tych sprzedawczyków z Magdalenki...

Błagam, miałeś tego tyle, wystarczy ze FB jego sobie pooglądasz, polityczny mem.

Miał rozwalić Europarlament, a co tam robi.

Och.

Jak się na czymś nie zna, to głosu nie powinno się chyba zabierać... Mówił, że "zrobi z niego burdel". Jak słusznie stwierdził, Jerycho padło od trąb. Zrobił tam zamieszanie. A, że bierze pieniądze za to? A komuch w kapitalistycznym kraju jak pracuje, to za darmo robi?

RN jest akurat beką, tadam.

Cóż za obiektywna opinia... Dla Ciebie wszystko jest beką. Jednak zrozum w końcu, że na tym świecie są ludzie, którzy takie poglądy jak Ruch Narodowy podzielają. Beką to dla mnie może być Bolek czy "Twórca Irlandii" Tusk.

Ta, tak pociągnął młodych, ze teraz od niego się odwracają. Super. Już teraz mu sondaże spadają.

Sondaże :D Według sondażu Komorowski miał wygraną na 100%. W lutym mu dawali 63%, podczas gdy Dudzie 15%... Serio wierzysz w te zamawiane na życzenie władz w reżimowych mediach sondaże? Gratuluję ^^

Tylko dlatego, że tamci są z PO. Dlatego tak piszesz.

To Ty tylko piszesz, że Kukiz, Korwin, RN jest zły, bo są kim są xD

Pioseneczki nic nie wyjaśniają, bo są światopoglądem, do tego tutaj zradykalizowanym, więc łatwo wpływają na młodych ludzi, pozdrów rac.

Pozdrów techno i metal ^^ "Największy Znawco Muzyki na świecie"
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaRazorBMW
batalion_88 napisał(a):

Szkoda, że Tobie Razor na fejsie podobnych rzeczy nie piszą... Masz w ogóle jakieś poglądy?

Mam, natomiast Korwin był ich tylko częściowym upublicznieniem. Który się za chwilę skończy.
A fejsa Korwina to ja po wyborach i niedawnych odpałach to ja widziałem, i widziałem też, że są tam ludzie, którzy nie idą ślepo za wodzem.

Czy tylko jeździsz po każdym moim poście?

Skoro kontra na czyjeś argumenty to "jeżdżenie po każdym twoim poście"...

Dla mnie Korwin kretynem nie jest, i nigdy nie będzie. O polityce z pewnością więcej wie od tych sprzedawczyków z Magdalenki...

Jeśli ponoć "wie więcej", to niech pokaże to. I nie w programach informacyjnych.
No ale że tego nie zrobi, bo woli uprawiać PR i autopromocję... To zostanie już tylko "śmiesznym facetem w muszce", i nie ma znaczenia, czy go lubię czy nie - kwestia obserwacji po prostu, polityki, mechanizmów rządzących polityką oraz marketingu politycznego.

Jak się na czymś nie zna, to głosu nie powinno się chyba zabierać... Mówił, że "zrobi z niego burdel". Jak słusznie stwierdził, Jerycho padło od trąb. Zrobił tam zamieszanie. A, że bierze pieniądze za to? A komuch w kapitalistycznym kraju jak pracuje, to za darmo robi?

Zrobił zamieszanie, które MU NIC nie dało. Tylko zrobił z siebie błazna, ale to jedyny jego sposób uprawiania polityki, zamiast spokojnego acz merytorycznego rozjeżdżania jak Farage.

Cóż za obiektywna opinia...

: DDDD

Dla Ciebie wszystko jest beką.

Tylko pomyśl, no, czemu? Ale pretensji nie miej do mnie, tylko do prawicy, która nie umie się zjednoczyć i potem, tradycyjnie, łamie się przed wyborami.

Jednak zrozum w końcu, że na tym świecie są ludzie, którzy takie poglądy jak Ruch Narodowy podzielają.

Tylko że oni nic do polityki nie majo, a RN wystawia, tradycyjnie zresztą, pochody śmiechu.

Beką to dla mnie może być Bolek czy "Twórca Irlandii" Tusk.

Paradoksalnie, prawica mogłaby się UCZYĆ od nich marketingu politycznego. Serio, wyszłoby im to na zdrowie.

Sondaże :D Według sondażu Komorowski miał wygraną na 100%. W lutym mu dawali 63%, podczas gdy Dudzie 15%... Serio wierzysz w te zamawiane na życzenie władz w reżimowych mediach sondaże? Gratuluję ^^

Niestety, nie z mediów. :) Ale widzisz, ludzie są bekowi i tradycyjnie nie potrafią rozróżniać marketingu. To teraz dopiero jest płacz, że Kukiz się okazał błaznem a nie kimś, kto zmieni kraj?

TERAZ?

Szkoda, że ludzie wcześniej tego nie ogarnęli, a mieli do tego sposobność.

Bo był kimś w rodzaju Korwina light, a teraz...

Niech Korwin popłacze sobie, że to wina mediów, jak zdobędzie te >5%, to pogadamy.
Zobaczymy, co wtedy powie, wina mediów, nie?

Nie, w końcu on jest pan idealny który wie, co zrobić, by mieć 5%.

MARNE 5%

To Ty tylko piszesz, że Kukiz, Korwin, RN jest zły, bo są kim są xD

Baranami politycznymi, którzy nie znają się marketingu politycznym (tak, bo to JEST ważna kwestia w dotarciu do przeciętnego typa, co ma w **** politykę) a w efekcie - rozpieprzają polską prawicę zamiast się ogarnąć, zjednoczyć i zdobyć trochę więcej niż te 3 procent.

Za to teraz TY jesteś ignorantem muzycznym, ja RACu słuchałem przez chwilę, jak byłem w gimnazjum bo też wierzyłem, że to, co oni pokazują też było dobre, "fajne", "prawdziwe" i quasipatriotyczne.
Rap Addix też początków słuchałem.
Ale z tego się wyrasta, bo to jest fajne dla nastolatków.

A, mało wiesz, jeśli twierdzisz, że słucham dziś techno i metalu.

I to nie ja nazywam się "Największy Znawca Muzyki na świecie" panie ignorancie... bo nigdy takim nie byłem.

Tylko w przeciwieństwie do Ciebie, to ja wiem czym jest RAC.

Pozdrów Iana Stewarta, który rozwalił kulturę skinheadów, punków, oraz i rockabilly zaczął nadgryzać.

Muzyka dla fanatyków, którzy najczęściej swojego zdania nie mają i czerpią wszystko z tekstów piosenek. Bardzo monotematyczne, bardzo stronnicze, bardzo nudne.
I przede wszystkim tak słabe MUZYCZNIE, że jedyne, co MUSZĄ robić by COKOLWIEK zainteresować słuchaczy to marne teksty.

Przykładem są komentarze na Ytubie pod takimi utworami. Nie dziw się, że ludzie mają bekę z takich kapel jak Honor czy Konkwista. Oceny tych albumów w sieci mówią same za siebie - jarają się tym tylko fanatycy. I to są F A K T Y. rateyourmusic też.

No ale w końcu... ty jesteś fanatykiem... no nie? ;]
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Prefix użytkownikaAlette

Ale co to zmienia? I tak musisz zdobyć te 3%, co dla mniejszych zgrupowań graniczy z cudem.

No ale, to teraz zakładamy, że inne partie nie mają nic do powiedzenia? No bo nie rozumiem, w sejmie nie siedzi tylko jedna partia, która ma monopol na zgłaszanie swoich propozycji w referendum.

Nie miałam tego na myśli ; ) Inne partie na pewno mają coś do powiedzenia, ale ja po prostu nie słyszałam, żeby zaproponowali i przygotowali referendum. Poza tym to nie są małe dzieci, żeby je głaskać po głowie i pytać "hej, czy nie masz przypadkiem czegoś do dodania?". Inna sprawa, że również uważam, że Duda jest za bardzo po stronie PiS. Tylko że to było dla mnie jasne już od samego początku i dlatego być może nie jestem na to oburzona.

To nie jest tak Al. Mamy prawo iść na referendum i powiedzieć tak albo nie ale jeśli na prawdę jesteśmy za tym żeby nic nie zostało zmienione to dużo większa szansa jest, że tak się stanie jeśli nie pójdziemy na wybory niż jeśli pójdziemy i oddamy swój głos bo wzrośnie frekwencja.
Niestety jest tak, że w niedziele wielu młodych ludzi dochodzi do siebie po imprezie, a ludzie nie religijni wyjeżdżają. Za to przyjdą na pewno staruszkowie prosto po kościele.

Ann, referendum niewiele różni się od wyborów w tym sensie, że jest to jedna z niewielu form naszej bezpośredniej władzy w państwie. Z tą różnicą, że jeśli nie zagłosujesz w wyborach, to masz świadomość, że tam jest taki burdel i taka "mafia", że nawet gdyby wygrał ktoś inny, to nic by się nie zmieniło. Dlatego pozostawiasz decyzję innym. W przypadku referendum jest już inaczej, bo przede wszystkim dostajesz konkretny zestaw pytań i od niego może zależeć, czy coś się zmieni czy już nie. Co więcej, referendum jest zobowiązujące dla władzy TYLKO jeśli weźmie w nim udział konkretna liczba osób, czego już nie mamy przy wyborach. To teraz wyobraź sobie sytuację, w której aby wybory były ważne, to potrzeba minimum 50% ludzi głosujących albo przedłużenie kadencji. Od razu wszyscy by się zebrali do kupy. Tak samo powinno być przy referendum.

A co do tej drugiej części - mówimy chyba o dorosłych ludziach, a nie dzieciakach z podstawówki, nie? Bo one mogą sobie nie chcieć gdzieś pójść, bo za długo się na podwórku bawiły. Jeśli ktoś tłumaczy sobie, że nie poszedł na wybory, bo miał kaca, to jest zwyczajnie niepoważny i może lepiej, że nie zagłosował. Lokale wyborcze masz czynne cały dzień w całej Polsce, obecnie nawet nie musisz głosować w miejscu swojego zamieszkania.
A co do tych religijnych osób, to to jest również głupie tłumaczenie, bo niby na jakiej podstawie twierdzisz, że ludzie wierzący nie wyjeżdżają? Zrobiłaś jakieś statystyki czy co? Bo jak dla mnie jedno nie ma żadnego związku z drugim, no po prostu ŻADNEGO.

I to nie ja nazywam się "Największy Znawca Muzyki na świecie" panie ignorancie... bo nigdy takim nie byłem.

Tylko w przeciwieństwie do Ciebie, to ja wiem czym jest RAC.

Pozdrów Iana Stewarta, który rozwalił kulturę skinheadów, punków, oraz i rockabilly zaczął nadgryzać.

Muzyka dla fanatyków, którzy najczęściej swojego zdania nie mają i czerpią wszystko z tekstów piosenek. Bardzo monotematyczne, bardzo stronnicze, bardzo nudne.
I przede wszystkim tak słabe MUZYCZNIE, że jedyne, co MUSZĄ robić by COKOLWIEK zainteresować słuchaczy to marne teksty.

Przykładem są komentarze na Ytubie pod takimi utworami. Nie dziw się, że ludzie mają bekę z takich kapel jak Honor czy Konkwista. Oceny tych albumów w sieci mówią same za siebie - jarają się tym tylko fanatycy. I to są F A K T Y. rateyourmusic też.

No ale w końcu... ty jesteś fanatykiem... no nie? ;]

NIE NIE NIE NIE NIE
To jest temat o polityce, jak chcecie roztrząsać kwestie muzyczne, to sio do innego tematu. Obrzucajcie się pomidorami, droga wolna. Ja nie mam ochoty czytać, jak ktoś obraża mój gust muzyczny w miejscu, gdzie chcę poczytać o wyborach. Dlatego miejcie na uwadze, że od tej pory wszelkie nawiązania do muzyki będę kasować.

web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
https://www.youtu...pp=desktop

Przemówienie Kaczyńskiego na temat imigrantów. Wszystko pięknie, mówi to, co większość z nas myśli. Tylko ja się zastanawiam. Czy PiS naprawdę jest przeciwko imigrantom, czy tylko tak gada,bo to im da dużo głosów?

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikayersinia
Czy PiS naprawdę jest przeciwko imigrantom, czy tylko tak gada,bo to im da dużo głosów?

Śmiem przypuszczać, że to drugie, bo długo się na ten temat nie odzywali (badali nastroje Polaków?). Ale w sumie dobrze, że mamy teraz dwie barykady, dzięki czemu w ogóle będzie jakaś dyskusja w tej sprawie, a nie tylko bulwersy internetowe.

Angelina Johnson
Z drugiej strony PIS jako partia prokatolicka z definicji powinna być przeciwko przyjmowaniu muzułmanów, bo to zagraża naszej religii.

Swoją drogą Kopacz też co chwila ma inne zdanie na ten temat, a prawda jest taka, że oni wszyscy mają to w ****, bo dla nich realnego zagrożenia nie ma - są bogaci, nakradli tyle, że aż sumienie stracili i gdy zrobi się gorąco, to sobie wylecą do swoich prywatnych posiadłości za granicą, a kto zostanie? No my.

Nie wiem na kogo będę głosowała, ale PO jest dla mnie chorągiewką na wietrze, dzięki czemu wiem, na kogo z pewnością głosować nie będę. Słowa naszej Premier:
"Nie pozwolę by kryzys imigracyjny Europy przeniósł się na życie Polaków."
aha, ona nie pozwoli, póki wybory się nie odbędą. Potem, co już udowodniło PO, nagle dostanie amnezji.
"Nasze państwo ma dość siły, by poradzić sobie z tym problemem."
Poradzić? Czyli przeciwstawić się kanclerz Niemiec? Wątpię, w końcu PO i Merkel się uwielbiają^^
"Będziemy rozmawiać o tej sprawie z naszymi partnerami w Unii Europejskiej, ale nie pod presją ludzi koczujących na ulicach. Polska jest zbyt ważnym krajem Unii Europejskiej, by dzisiaj ulegać jakiejkolwiek presji."
Och, jesteśmy tacy ważni i tak zsolidaryzowani z UE, że aż Niemcy i Francja porozumieli się z Rosją po cichu w sprawie rurociągu gazowego Nord Stream II, co oczywiście zagraża naszemu bezpieczeństwu energetycznemu, podczas gdy my martwimy się nakazem przyjęcia imigrantów -> http://www.anglia...-stream-ii
Jednym słowem dwa wielkie państwa w UE nas wy*ujały. Ale tak, jesteśmy bardzo ważnym krajem w UE, chyba właśnie w takich celach. Kochamy UE.

"Postawiłam twarde warunki. Polska nie zgodzi się na automatyzm. Polska żąda również w tej chwili bardzo mocnej kontroli zewnętrznych granic Unii Europejskiej. Polska może być wzorem dla pozostałych krajów."
Kopacz postawiła twarde warunki. Czy naprawdę istnieje na tyle naiwny obywatel, który w to uwierzy?

Podsumowując, sranie w banie, za przeproszeniem oczywiście.

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikaMikasa
PiS rzeczywiście raczej z nikim dobrze nie żyje, więc mam wrażenie, ze umieliby przeciwstawić się Niemcom, w przeciwieństwie do pieska salonowego, jakim byl Tusk. Z kuluarów politycznych (i to z różnych stron) napływają głosy, że Tusk bardzo naciska na Kopacz, żebyśmy przyjmowali nielegalnych imigrantów, bo inaczej on straci stołek O_o Tradycja sprzedawania kraju dla korzyści politycznych i finansowych jest w Polsce bardzo długa.
20% poparcia dla PO na tym etapie jest dla mnie tajemnicą, ja nie rozumiem, dlaczego oni w ogóle przekraczają próg wyborczy. Tzn. wiem - to wszystko są antypisowcy, a nie zwolennicy PO.

I zgadzam się z Angeliną. Dzięki Bogu, że mamy wybory, bo tylko dlatego polski rząd stawia jakiś opór. I zobaczycie, że do wyborów nie będzie żadnych ostatecznych decyzji, bo one ostatecznie pogrążą tę bandę sprzedawczyków.

Jedno wiem na pewno. Na PO nie zagłosuję na 180%, bo to tak niewiarygodna, nieuczciwa i pozbawiona jakiejkolwiek idei partia, że głowa pęka. Razem startuje z ich list konserwatywny (niedawno nazywany 3 bliźniakiem) Ludwik Dorn. No, ale z tego samego ramienia wystartuje również niedawna ikona SLD Grześ Napieralski... Tam jest taka polityczna papka, że ręce opadają. I oni chcą być wiarygodni? Do tego ich nowy, wielki "obrońca" czyli Roman Giertych. A, i Michaś Kamiński ^^ Biorą do siebie kogo popadnie, bez względu na poglądy czy to gospodarcze czy ogólnie światopogląd.

Na dziś nie wiem na kogo zagłosuję, bo się niezły mętlik na scenie politycznej zrobił. Zjednoczona Lewica i PSL też nie wchodzą u mnie w grę.
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 17.09.2015 14:29

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaBlanco
Najlepszym wyborem jest komitet "Szczęść Boże" Pana Grzegorza Brauna, KORWiN, i Ruch Narodowy. Niestety moi rodzice oczywiście pójdą zagłosować na "prawicowe" PiS, na nic zdały się moje interwencje i argumenty co uznaję za swoją porażkę( zawsze to 2 głosy mniej) chociaż z dwojga złego jeśli chodzi o wybór między PO a PiSem wybierają mniejsze zło choć nadal w moim przekonaniu zło. Mam tylko nadzieję, że w końcu Polacy zmądrzeją i nie będą wybierać pomiędzy PO a PiSem. Bardzo wkurza mnie fakt, że Partie antysystemowe o podobnych poglądach startują w pojedynkę, samodzielnie. Dajmy na to Pana Brauna i Korwina. W 90% procentach mają takie same poglądy.
Hogwart : Jese Blanco, ścigający w drużynie Krukonów

GTA V : Blanco 6996

Ś.P (*) e-potter (*) lumos.

"Nie jestem ideałem, nie próbuje nim być ale nikt nie będzie mówił mi jak i gdzie mam iść..."

"Nie szukam ani realności, ani nierealności, ale raczej nieświadomości...."

"Tak, tak! Hasztag - nowy Syzyf!
Każdy z nas goni ten blask.
Złoty znicz, quidditch."

Najlepszym wyborem jest komitet "Szczęść Boże" Pana Grzegorza Brauna, KORWiN, i Ruch Narodowy
brawo

Też mi do nich najbliżej. Tylko nie wiem czy pan Braun ma jakąś partię... Bo w pojedynkę to ciężko. Również uważam, że antysystemowcy powinni iść razem, żeby tę hołotę z Magdalenki i Okrągłego Stołu wreszcie przegnać na emerytury, które będą się im należeć jak skończą 99 lat ;) nie wiem jak z Kukizem, czy KNP. Gdyby się połączyli, to naprawdę stworzyliby realną alternatywę dla tych stałych bywalców z Wiejskiej.

PIS jest bardziej lewicowe od SLD (jeśli chodzi o socjal i poglądy gospodarze).

Prefix użytkownikaBlanco
Kukiz nie ;D Bo on chce się wiązać z partiami lewicowymi, nie ma programu wyborczego, te jego całe Jowy, o których już nawet nie mówi trż niespecjalne mnie przekonują.
Braun nie jest w żadnej parti, startuje z komitetu wyborczego "Szczęść Boże". Słyszałem jedynie, że współpracują z Ruchem Narodowym, w którymś tam okręgu.

"Nie jestem ideałem, nie próbuje nim być ale nikt nie będzie mówił mi jak i gdzie mam iść..."

Złoty znicz, quidditch."

Ja z kolei słyszałem, że u Kukiza mają startować ludzie z RN (6 bodajże). Bosak zrezygnował, bo zaprosił do siebie Liroya. Trochę tam faktycznie namieszane jak w ruskim czołgu. No i ci lewicowcy też odpychają. I z tym programem to porażka. Tak jakby wsiadać do czyjegoś samochodu, a kierowca mówi, że nie wie gdzie chcemy jechać, i sam też nie wie... gdzie sam jedzie ^^

Prefix użytkownikaBlanco
Hahah dokładnie. W sumie to nie rozumiem trochę tego... Na samym początku wydawało mi się, że Kukiz to kandydat antysystemowy, że w końcu może coś z tego wyjdzie jak razem z Korwinem połączą siły... A tu nagle Kukiz obraża się o to, że Korwin chciał mu udzielić poparcia i zrezygnować z wyborów jeśli w UK Jowy się sprawdzą, potem nagle w telewizji słyszę o ewentualnej współpracy z partiami lewicowymi a potem słyszę jego socjalistyczne poglądy. Jako muzyka szanuję go ale jako polityka jak dla mnie jest skreślony.

Złoty znicz, quidditch."

Blanco napisał(a):
Mam tylko nadzieję, że w końcu Polacy zmądrzeją i nie będą wybierać pomiędzy PO a PiSem. Bardzo wkurza mnie fakt, że Partie antysystemowe o podobnych poglądach startują w pojedynkę, samodzielnie. Dajmy na to Pana Brauna i Korwina. W 90% procentach mają takie same poglądy.

Przecież prawica nie umie się trzymać razem, nie z gościem typu JKM, nie z gościem typu, powiedzmy, Kukiz.
Najpierw to poproś JKMa, by zajął się polityką a nie PRem oraz mąceniem.
Super ci antysystemowcy są, no.

Blanco napisał(a):

W sumie to nie rozumiem trochę tego...

To się nazywa czysta polityka, po prostu.
Ot, brutalne fakty.

Na samym początku wydawało mi się, że Kukiz to kandydat antysystemowy

Ludzie dali się złapać na otoczkę chłopka roztropka, który pójdzie i "rozwali system", tzn. poprzez JOWy.

że w końcu może coś z tego wyjdzie jak razem z Korwinem połączą siły...

Z Korwinem nie opłaca się łączyć, bo potem prezes znowu coś palnie - jest tykającą bombką, dodaj do tego Kukiza.
Debatę pamiętasz, widziałeś, co było.
Zbyt duża różnica charakterów, a obydwaj niby tacy wielcy antysystemowcy...

A tu nagle Kukiz obraża się o to, że Korwin chciał mu udzielić poparcia i zrezygnować z wyborów jeśli w UK Jowy się sprawdzą, potem nagle w telewizji słyszę o ewentualnej współpracy z partiami lewicowymi a potem słyszę jego socjalistyczne poglądy. Jako muzyka szanuję go ale jako polityka jak dla mnie jest skreślony.

Stary, masz 17 lat, nadal nie ogarniasz, czym jest polityka?
To było do przewidzenia że Kukiz padnie, bo nie ma zielonego pojęcia o polityce. Wykorzystali go jak ostatniego lamusa, więc się przejechał pięknie.

JKM ostatnio ładnie daje, jeszcze 100 takich wystąpień bez Adolfa i może będzie 15 procent.
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

The enemy is among us
The enemy is among us

They don't care

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Prefix użytkownikaBlanco
Jak coś palnie? A właśnie nie chodzi o to, że media wyrwą z jego wypowiedzi pojedyncze słowo i robi się z tego afera? Przypomnijmy np. Rzekomą chęć strzelania do górników, chęć odebrania praw wyborczych kobietom... Przecież to nie o to chodzi, że on coś palnął tylko o to, że z jego wypowiedzi upubliczniają kawałek jej treści i wychodzi z tego jedno, wielkie bagno. Oj nie do końca Kukiz nie ma pojęcia o polityce. Posłuchaj sobie jego wypowiedzi, on nie jest taki głupi za jakiego co po niektórzy go mają.

Złoty znicz, quidditch."

Blanco napisał(a):

Jak coś palnie? A właśnie nie chodzi o to, że media wyrwą z jego wypowiedzi pojedyncze słowo i robi się z tego afera? Przypomnijmy np. Rzekomą chęć strzelania do górników, chęć odebrania praw wyborczych kobietom... Przecież to nie o to chodzi, że on coś palnął tylko o to, że z jego wypowiedzi upubliczniają kawałek jej treści i wychodzi z tego jedno, wielkie bagno.

Ależ to jest wina KORWINA a nie MEDIÓW.

Jeśli Korwin serio jest takim inteligentnym typem, to by o tym wiedział i panował nad sobą.

A ze woli być na świeczniku w sensie: PR a nie realne uprawianie polityki... to nie dziw się, że ludzie mają go za oszołoma, skoro ON SAM się pięknie podkłada.

Ludzie NIE MAJĄ OCHOTY słuchać SPROSTOWAŃ.

Wycinanie kawałka treści?
Fanboje JKMa na YT robią dokładnie to samo z materiałami na YT z tym, że na odwrót.

No, super.

Oj nie do końca Kukiz nie ma pojęcia o polityce. Posłuchaj sobie jego wypowiedzi, on nie jest taki głupi za jakiego co po niektórzy go mają.

Jest typowym chłopcem-roztropkiem, patrzy jak obywatel... ale problem z tym, że polityk nie ogarnia obywateli, a obywatel nie ogarnia polityków.

Tak szczerze mówiąc, to nie zdziwiłbym się, gdyby Kukiz na polityka był wymysłem jakichś służb czy coś.
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

The enemy is among us
The enemy is among us

They don't care

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

Cały "problem" w tym, że JKM mówił 4287 razy, że on nie będzie się wyborcom "podlizywał". To głosującym ma zależeć na tym, żeby zaszły w Polsce jakieś zmiany. Z populizmem nie bardzo wyjdzie "kontratak", bo o ile za zniesieniem podatków, podatku dochodowego czy przywróceniem kary śmierci dla zabójców (ponad 70% Polaków tego chce) już takie postulaty jak prywatyzacja służby zdrowia czy szkolnictwa wielu 'starszych' może nie przekonać. Czas pokaże jak to w wyborach wyjdzie. Do Europarlamentu też miał nie wejść, no i jakoś wszedł ^^

Wydaje mi się, że ci którzy popierają go w necie nie bardzo potem przy urnach aktywnością grzeszą. No i z tą manipulacją jest jak najbardziej prawdziwie. Pamiętam przy wyborach do "Euro-kołchozu" TVN taki materiał zmajstrował, że nawet Goebbels nie dorównałby w propagandzie i manipulacji tej stacji...

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: