Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Wybory/Polityka
|
|
hermiona03 |
Dodany dnia 25.10.2015 11:40
|
![]() Postów: 172 Dom: RavenclawPunkty: 513 Ranga: Prefekt Ravenclawu Data rejestracji: 29.08.15 |
JEST CISZA WYBORCZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]() Witam!!!
Więc tak, jestem rezolutną nastolatką o imieniu Maja, która kocha swoich najbliższych, muzykę i podróże. Muzyka którą wielbię to przede wszystkim rock, hard rock i metal. Do best zespołów można zaliczyć między innymi Red Hot Chili Peppers, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam, Nirvana, Depeche Mode, Pink Floyd, Beirut. Zakochałam się w Open'erze. Potrafię grać na gitarze i trochę na pianinie. Nie mam pojęcia co jeszcze napisać o sobie... lubię książki...AMEN! Jestem również dzielną działaczką w grupie Hermionki78 w której domagamy się śniegu. Pozdrawiam wszystkich jej członków. CHCEMY WIĘCEJ ŚNIEGU!!! Teraz za prezentuje ważne cytaty: ,,Książka to Twój najlepszy przyjaciel, nie wyśmieje, nie zostawi - a nauczy wiele'' Maria Kowalewska ,,Czytanie książek to najlepsza zabawa jaką sobie ludzkość wymyśliła'' Wisława Szymborska ,,Mówi się LewiOsa a nie LewioSA!'' Hermiona Granger'' Teraz jeszcze podziękowania: Fenris, za bycie najlepszą partnerką do rozmowy ![]() Only Dream, za to że mam Cię w znajomych i można z Tobą pogadać i ogólnie za wszystko Hermionka78, kochana, za wszystkie miłe słowa, za każde ,,Hejjo''. batalion_88, za zachęcanie by iść na boisko Kiera Karkarow, za nasze wspólne, długie, rozmowy. kkinga123, za uwielbianie Wspaniałego Stulecia Katherine_Pierce, za gadanie o Twojej pracy EmilyWright, za uciekanie by oglądać The Voice'a Całemu HP - netowi, za to że, razem dzielimy się wielbieniem HP... ![]() W Hogusiu jestem Maja Choda ![]() |
|
|
|
A. |
Dodany dnia 25.10.2015 13:28
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Można Wyszukać Data rejestracji: 29.12.07 |
I co w związku z tym? Ciszy wyborczej nie da się zachować w internecie. Poza tym w tym temacie nie doszło do złamania ciszy, bo nie ma agitacji konkretnego kandydata, jest tylko apel by iść na wybory! ![]() ![]() Edytowane przez Smierciojadek dnia 25.10.2015 14:05 |
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 25.10.2015 13:35
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
No w tym momencie trochę łamiesz ciszę wyborczą, więc jeśli tłumaczysz coś innym, a się do tego nie stosujesz, to średnio to wygląda. Wobec tego usuń tę grafikę albo ja usunę ją niedługo. ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
A. |
Dodany dnia 25.10.2015 13:46
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 5 Postów: 2386 Dom: SlytherinPunkty: 43682 Ranga: Ten, Którego Konta Nie Można Wyszukać Data rejestracji: 29.12.07 |
Czekałem aż ktoś się przyczepi do tego Jak już napisałem, w internecie nie da się zachować ciszy wyborczej, ale specjalnie dla Ciebie zmienie obrazek ;]
|
|
|
|
| Smierciojadek |
Dodany dnia 25.10.2015 14:05
|
![]() Pochwały: 14 Postów: 6913 Dom: GryffindorPunkty: 60618 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 22.04.07 |
W 100% się nie da, ale zdecydowanie udostępnianie agitacyjnych obrazków zmalało, także nie rób po złości i się dostosuj. Skoro nie jesteś tępy, to daj dzieciakom przykład. W takim razie ja zmieniam Ci obrazek na swoją wersję. ![]() Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze. ![]() Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności. ![]() Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 25.10.2015 15:13
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Frekwencja na godzinę 12 - ponad 16 procent. Uważam, ze to niezły wynik, tym bardziej, że to dopiero początek. Jako że jest niedziela,to ludzie głosują często, gdy wracają z kościoła, albo gdy są po rodzinnym obiedzie. Oby tak dalej! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 25.10.2015 15:57
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
No mnie się nawet Andrzeja nie chce komentować, bo gdyby ktokolwiek z nas wrzucił obrazek chwalący partię, na którą on nie głosuje, to zaraz zostałby [obrazek] usunięty, a my wszyscy z banem i bez punktów na koncie d; Ja się w sumie nie spodziewam jakiejś zachwycającej frekwencji, chociaż na pewno będzie lepsza niż ta podczas referendum d; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 25.10.2015 22:36
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Z mojej strony krótko: - Skandalicznie wysoki wynik PO. Nie rozumiem, JAK MOŻNA na nich głosować, oprócz członków partii i ich rodzin, które mają w tym prywatny interes. - Petru to jest zły człowiek, ja wam to mówię. Nazwijcie to czarną magią, kobiecą intuicją, jak chcecie. Fałszywa i podła twarz, obawiam się tego ugrupowania i tego, co za nim stoi. - PiS ma pełnię władzy i to jest straszne, bo chyba nic dobrego nie może wyniknąć z takiej "dyktatury" - Liczę na to, że Kukiz się przebudzi i zaproponuje jakieś konkrety, a nie tylko okrzyki - Ogólnie te wyniki to pierwszy znak kruszenia betonu. To było oczywiste, że wygra PiS, nie będzie od razu rewolucji, ale jakieś tam sygnały zmiany są - Życzę Korwinowi tej brakującej części procenta. Cieszę się również, że SLD i Razem nie weszli do Sejmu - Frekwencja niby wysoka,ale jednak nie ;/ Smuci mnie i oburza, że połowa ludzi ignoruje wybory, zwłaszcza, że w tym roku NAPRAWDĘ mieli wybór. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 25.10.2015 23:02
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Skandalem jest to, ze kilka milionów ludzi nie ma reprezentacji w sejmie. O 44 mandatach partii bez programu i zwykłego prostaka, to nie wspomnę. To jest skandal. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 25.10.2015 23:05
|
Fuer,sama mówiłaś, że nie ma godnej lewicy. Lepsza marna lewica niż żadna? Pytam serio, bo jestem ciekawa, czy oburza Cię nieobecność SLD i Razem, czy po prostu żałujesz, że lewicowcy nie mieli z kogo wybierać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 25.10.2015 23:27
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
- Skandalicznie wysoki wynik PO. Nie rozumiem, JAK MOŻNA na nich głosować, oprócz członków partii i ich rodzin, które mają w tym prywatny interes. Nie tylko członkowie partii i ich rodziny zyskały na złodziejstwu PO. Mnie też wysoki wynik dziwi, chociaż byłam pewna, że będą drudzy. O Petru to już legendy chodzą, od mojego wujostwa lat ponad 60 słyszałam, jaki z niego ananasik jest. Szkoda, że młodzież tak mało interesuje się historią swoich wyborców. Miałam nadzieję, że nowoczesna w ogóle nie wejdzie^^ Jestem też pełna podziwu, że Kukiz jest trzeci. Szok. Człowiek, który twierdził, że nie będzie robił programu wyborczego i którego głównym pomysłem było odsunięcie złodziejstwa od koryta (nieco mało, bo co tu robić jak się ich odsunie? ;D)... Polacy są jednak odważni. Byłam pewna, że z dwojga "łamiących obecny rząd" wyżej będzie Korwin, a Kukiz będzie oddawał swoje głosu (PISowi? Czy dobrze do mnie plotki dotarły, że miał taki plan?), a jednak. Mnie najbardziej przeraża to, że mamy prezydenta z partii rządzącej. Duda jak dotąd nie wykazał się niczym haniebnym, ale osobiście wolałabym, by prezydent był z innej partii niż rządząca. Mielibyśmy wtedy jakiś obiektywizm, a jestem na 99% pewna, że Duda nie będzie obiektywny w stosunku do PISu. A co do pełnej władzy PISu, to szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to skomentować. Jestem nieco przerażona, a jednocześnie chce mi się śmiać, bo to oznacza ciekawe lata dla Polski. I chyba nie ma co mówić o skandalu, w końcu to my wybieraliśmy ten rząd. Znamy też zasady wejścia do sejmu, mandatów itd., więc widocznie lewicowych obywateli mamy albo za mało, albo rzeczywiście z ich strony nikogo godnego do wyboru nie było, więc nie głosowali. Nie mam pojęcia. Mnie subiektywnie to nie boli, ale rozumiem ból lewicowych rodaków. Tylko że... skandalem bym tego nie nazwała. Ot, było Was po prostu za mało. Ja z wyborów zadowolona nie jestem, jak na prawilnego Polaka przystało. Jednak miałam dzisiaj swój mały sukces - namówiłam brata, by poszedł głosować bez namawiania go na kogo! (Wybrał Razem, więc wierzcie mi - to nie za moją namową ;D) Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 25.10.2015 23:30
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
Smuci mnie i oburza, że połowa ludzi ignoruje wybory, zwłaszcza, że w tym roku NAPRAWDĘ mieli wybór. A tak z ciekawości: jaki to niby wybór? Między dżumą a cholerą? ![]() ![]() |
|
|
|
Bruja |
Dodany dnia 25.10.2015 23:57
|
![]() Postów: 99 Dom: RavenclawPunkty: 207 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 12.09.14 |
Wynik powyżej 3% dla Razem jest o tyle dobry, że partia, która otrzyma powyżej tych 3% dostaje pieniądze z budżetu, więc będą mieli kasę na następne wybory, a tego im jednak brakowało. No i zaistnieli w ogólnopolskich mediach dopiero niedawno, więc trudno oczekiwać, że wielu rzuciłaby się na nich głosować. Kiepski wynik ZLewu to też dobra nowina. Czas, żeby stary komunistyczny beton udający lewicę przeszedł na emeryturę. Edytowane przez Bruja dnia 26.10.2015 02:10
|
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 26.10.2015 00:05
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Skandalicznie wysoki wynik PO. Nie rozumiem, JAK MOŻNA na nich głosować, oprócz członków partii i ich rodzin, które mają w tym prywatny interes. A jak się wcale nie dziwię, że dostali taki wynik. Niektóre osoby po prostu chcą mieć święty spokój i wtedy głosują na Platformę. Bo jest to partia najbardziej neutralna. W tym sensie, że oni tam sobie kradną, ale specjalnie szumu nie robią. Innymi słowy ludzie, którym się dobrze żyje, nie będą teraz szukać takich niepewnych opcji jak lewica czy korwin. No bo tak serio to jaki był wybór teraz? Albo szalone PiS albo jakaś żałosna lewica (i to naprawdę jakaś totalnie z kosmosu, bo gratuluję kolesiowi, który zaproponował 70% podatku) albo głośno krzyczący-nic nie kumający Kukiz albo trochę postrzelony Korwin albo jakieś podgrupy złodziejskie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Bruja |
Dodany dnia 26.10.2015 00:25
|
![]() Postów: 99 Dom: RavenclawPunkty: 207 Ranga: Mol książkowy Data rejestracji: 12.09.14 |
Ale 75% podatku miałoby się płacić dopiero od nadwyżki powyżej 500 tysięcy. Innymi słowy trzeba by najpierw zarobić ponad 500 tys., żeby się na niego załapać. Jak zarobisz 600 tys. w ciągu roku, to 75% płacisz od 100 tys. nadwyżki. I serio nie wiem, czemu ludzi ten podatek tak boli. Tylu zarabiających ponad 500 tys. rocznie? |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 26.10.2015 01:42
|
![]() Pochwały: 4 Postów: 619 Dom: SlytherinPunkty: 15017 Ranga: Żywa Legenda Data rejestracji: 09.11.07 |
I serio nie wiem, czemu ludzi ten podatek tak boli. Tylu zarabiających ponad 500 tys. rocznie? Zarabiać po to, żeby oddać większość państwu? Trochę się to mija z celem. TO jest dopiero złodziejstwo. Ludzi uderza sama myśl o tym, że gdyby zapracowali na takie pieniądze, to taki Adrian Zandberg zażądałby od nich 75%. Swoją drogą to niepojęte, że hipsterski lider wystarczy, żeby w ciągu tygodnia z 1% podskoczyć do 4% i zabrać elektorat Zjednoczonej Lewicy. ![]() ![]() |
|
|
|
Bruja |
Dodany dnia 26.10.2015 03:05
|
Nie rozumiesz, co jest celem tego podatku. Nie chodzi o to, że Państwo chce te pieniądze. W całym podatku chodzi o to, żeby firma dwa razy się zastanowiła, czy na pewno chce dorzucić prezesowi X kolejną podwyżkę, od której będzie musiał zapłacić horrendalny podatek, czy może jednak woli przeznaczyć pieniądze na coś innego, np. rozwój firmy, a tym samym tworzenie nowych miejsc pracy, albo podwyżki dla pozostałych pracowników, etc. Niestety, ale obecnie, od pewnego pułapu wynagrodzenie nie ma nic wspólnego z rzeczywistszą wartością pracy danego człowieka. Dobrym przykładem są prezesi banków, gdzie najlepiej zarabiający prezes banku wcale nie jest bardziej skuteczny i jego bank wcale nie radzi sobie lepiej od konkurencji. Mówiąc krótko. Nie chodzi o to, żeby komuś zabrać. Chodzi o to, żeby wypracowane nadwyżki pieniędzy nie szły wyłącznie do kieszeni prezesów tylko zostały spożytkowane na coś innego. Druga sprawa jest taka, że podatki regulują nierówności, a duże nierówności i wzrost wynagrodzeń najlepiej zarabiających hamuje wzrost gospodarki. Podczas gdy wzrost najniższych wynagrodzeń wręcz odwrotnie. Można trochę się dowiedzieć tutaj http://www.polski...ospodarczy Jak ktoś zna angielski, to może przeczytać raport Międzynarodowego Funduszu Walutowego https://www.imf.o...dn1513.pdf Razem ma poparcie ludzi, bo są sensowni. Nie dlatego, że są hipsterscy. |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 26.10.2015 07:11
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Mówiąc krótko. Nie chodzi o to, żeby komuś zabrać. Chodzi o to, żeby wypracowane nadwyżki pieniędzy nie szły wyłącznie do kieszeni prezesów tylko zostały spożytkowane na coś innego. Nasze państwo nie potrafi zarządzać pieniędzmi. Świadczy o tym chociażby jego zadłużenie. Nadwyżki poszłyby pewnie na coś mało istotnego, jak jakieś pomniki, długopisy, super fotele i samochody. Druga strona, to samo zakładanie, że każdy, kto zarobi powyżej 500 tysięcy rocznie, nie zasługuje na taką ilość pieniędzy. Tak to przecież można zrozumieć. Dlaczego nie mielibyśmy spróbować zwiększać szacunku do pracownika starając się wymyślić jak zwiększyć ogólnie płace (oczywiście nie do takich ogromnych kwot, to nierealne, ale zarabianie 1700zł miesięcznie nie jest satysfakcjonujące przy obecnych cenach towarów), zamiast zabierać więcej tym najbogatszym. To mi nieco śmierdzi komunizmem - nie wychylaj się za mocno, nie miej za dobrze, bo państwo zabierze te pieniądze i z pewnością lepiej je spożytkuje od Ciebie. Przecież to chory pomysł. - Badania MFW pokazały, że jeśli udział najbogatszych przekracza 20 procent, to tempo wzrostu PKB zaczyna spadać. Jeśli zwiększa się udział najbiedniejszych - zaczyna rosnąć Wytłumacz to ludziom, którzy tyrają od rana do wieczora za marne grosze, że ratują naszą gospodarkę i tak jest dobrze. Może i nie znam się na ekonomii, ale to jest po prostu niedorzeczne. Może partia Razem niech skupi się na powiększaniu skali biedy, by PKB wzrosło ;D W ogóle powiem Wam, że te wyniki są trochę smutne i żal mi nas, młodych ludzi, którzy mają już dosyć POPISu. Wiem z "własnego podwórka", że mnóstwo młodych szło na wybory pełni szczęścia i wiary, że potrafią coś zmienić, że w końcu będzie inaczej, że pozbędziemy się starych ryjków, na których już patrzeć nikt nie może (a przecież jesteśmy młodzi w polityce!). I co? Wyszło jak zawsze. Nieco to dołujące. A dlaczego? Bo jednak większość głosu mają osoby w średnim wieku i starsze (Polacy to starzejące się społeczeństwo, więc nie ma się co dziwić), które wolą głosować na ludzi "znanych", których oglądają w TV od kilkudziesięciu lat, niż na kogoś nowego, kogo albo nie znają, albo po prostu boją się zmian. I wydaje mi się, że nie wystarczy parę lat, by to zmienić. Wydaje mi się, że może, może coś ruszy, gdy już nasze pokolenie będzie starcze. Co nie oznacza, że w następnych wyborach mamy nie głosować ;> Edytowane przez Angelina Johnson dnia 26.10.2015 07:19 Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Goszka |
Dodany dnia 26.10.2015 08:54
|
Nie rozumiesz, co jest celem tego podatku. Nie chodzi o to, że Państwo chce te pieniądze. W całym podatku chodzi o to, żeby firma dwa razy się zastanowiła, czy na pewno chce dorzucić prezesowi X kolejną podwyżkę, od której będzie musiał zapłacić horrendalny podatek, czy może jednak woli przeznaczyć pieniądze na coś innego Czyli w skrócie chodzi o to, żeby zabrać bogatym, bo są za bogaci. No naprawdę, pogratulować pomysłu, który (jak wiadomo na przykładzie Francji) niszczy gospodarkę i nie ma racji bytu. Jeśli taki podatek wszedłby w życie w Polsce, to większość korporacji szybko opuściłaby polski rynek. I wcale im się nie dziwię, bo - ustalmy fakty - byłoby to karanie za zyski. Razem ma poparcie ludzi, bo są sensowni. Idąc tym tokiem rozumowania, PiS ma poparcie, bo jest sensowny. Wcale nie dlatego, że ludziom znudziło się siedzieć po pas w gównie, więc dla odmiany chcą siedzieć po szyję. ![]() ![]() |
|
|
|
Fakwes |
Dodany dnia 26.10.2015 09:01
|
![]() Postów: 14 Dom: HufflepuffPunkty: 53 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 18.09.15 |
Piszecie że Kukiz nie ma "programu" Ale po co wam ten program? Czy jakaś partia kiedykolwiek spełniła swój program? Program w polityce to tylko przedwyborcze obietnice. |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka

Ravenclaw

Slytherin

Gryffindor

Hufflepuff