Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
12.06.2026 18:36
Padł dziś Facebook i nikt nie pamiętał, żeby tu wejść (*)

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:58
Moje ma niecałe 12 lat

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:56
Czesc

Wielki Mag
07.06.2026 10:25
no i jutro mi stuknie dekada na stronie...

Wielki Mag
07.06.2026 10:24
Sharllottka, technicznym? nikt. bo czy A. jeszcze o tej stronie pamięta... nie wiem. o Krico już nawet nie wspominając xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Sposoby na telemarketerów
Prefix użytkownikaMikasa
Witam w ten niedzielny poranek.

Czy jesteście często nękani przez telefony z ofertami usług, pokazów, ofert, itd? Czy macie do czynienia z telemarketingiem? Jak wiadomo, w takich przypadkach większość z nas nie ma ochoty na rozmowy. Zastanawiam się, czy taki telemarketing naprawdę się opłaca? Czy chociaż 10% odbiorców takich telefonów przynosi jakiś zysk firmie? Bo naprawdę trudno mi w to uwierzyć.

Jakie są wasze sposoby na telemarketerów? Ja lubię sobie czytać komentarze pod artykułami na ten temat, bo często ludzie mają interesujące pomysły. Wykluczam tutaj czyste chamstwo i bluzgi. Osobiście chyba nie umiałabym tak nawrzucać osobie po drugiej stronie, ale wiadomo, że niewielu ma takie skrupuły. Popularną metodą jest brak zgody na nagrywanie rozmowy lub klasyczne "nie, dziękuję" i odłożenie słuchawki. Zdarzają się też zabawne przypadki, kiedy "klient" kieruje rozmowę na inne tory, udaje szaleńca, itd.

Trzeba także pamiętać, że chyba nikt nie pracuje na słuchawce z własnej woli. Zazwyczaj są to studenci, którzy i tak znajdują się w trudnej sytuacji i mi osobiście jest szkoda, że muszą wykonywać pracę, której zapewne sami nienawidzą. Dlatego zawsze staram się być w miarę miła.

Co myślicie o telemarketingu i jak zbywacie niechciane telefony? Czy uważacie, że ta praktyka powinna być zlikwidowana lub jakoś ograniczona prawnie? Pamiętajmy, że mamy tu do czynienia z niezbyt jasnym procesem handlowania danymi osobowymi, do których nikt się nie przyznaje, wciskając kity o "losowych numerach".
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikamonciakund
Ci dzwoniący reklamowcy to jakiś koszmar. Czasem proponują bardzo bezsensowne rzeczy, jak na przykład zajęcia z fitnessu dla osób +60, w zupełnie innym mieście.
Ja naszczacie mam jeszcze takiego farta, że nie ukończyłam 18 lat, wiec jak pada pytanie ''Czy rozmawiam z osobą pełnoletnią'' i odpowiadam ''Nie'', od razu się rozłączają. Bo po co gadać z dzieciakiem, co nie?
confessionsofasomedaysomebody.files.wordpress.com/2015/01/ga-mer-and-christina-dancing.gif

- - -
The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.
- - -

31.media.tumblr.com/1ca838daf1b7baf7bf54202eafbe7917/tumblr_mr7lzbBN7k1rv3froo1_500.gif

- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
- - -

66.media.tumblr.com/tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif

---
Nad przepaścią, tegoż roku
Żyraf masa się w amoku
Rodzi. Pamięć ludzka jest
Zawodna, mimo tego fiest
Tysiące, z tej okazji,
Ku jej chwale od Abchazji
Aż po Nordkapp wspominacie.
"Czyjej chwale?", się spytacie.
Jak to czyjej? Monci* naszej.
Gryfa córce, redakcyjnej
Na tym świecie ambitniejszej
Od niej nie ma. Tu rysunek,
Tam malunek i do tego
Social media. Wizerunek
Hp-neta tam kreuje, ego
Strony reperuje. Szczerze,
Bardzo, bardzo szczerze mówiąc
Człek orkiestra, żywa gwiazda.
Żyj nam wiecznie, twórz i kreuj.
Koniec, basta - taki mus i
Żyraf pasta.

---

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_pedzel.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021adminnaj.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-adminpieklo.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021wydarzenie2.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/moncia.jpg

Prefix użytkownikaMikasa
Monciakund, to oczywiste, że nie mogą rozmawiać z osobą niepełnoletnią, ponieważ często te ich oferty wymagają podpisywania umów, czy wizyty gdzieś tam, a prawnie odpowiadają za Ciebie rodzice/opiekunowie, więc tak naprawdę nie możesz sama podjąć takich decyzji.

Ale swoją drogą, to też niezły sposób, po prostu zawsze mówić, że jest się osobą nieletnią :D

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaAlette
Co do legalności takich działań, to chyba tutaj sprawa jest znacząco utrudniona. Bo czytałam gdzieś, że czasami nawet podczas głupie kliknięcie w Internecie czy podanie czegoś kiedyś przez telefon, sami wyrażamy zgodę na przekazywanie naszych danych. Jednak tutaj sytuacja i tak chyba nie jest tak zła, bo w Niemczech aktualnie przeforsowują przepisy, które pozwolę urzędom przekazywać dane obywateli bez ich zgody.

Co do tych reklam przez telefon, to ja nie jestem miła i mam generalnie w nosie to, czy to są studenci czy ktokolwiek inny. Nikt nikomu nie daje prawa do nękania mnie, kiedy ja jem obiad w niedzielę albo jestem w pracy w poniedziałek. Studenci mogą też znaleźć sobie inną pracę. Nie bluzgam, bo to nie w moim stylu, tak samo jak bycie wybitnie nieuprzejmym. Po prostu nie pozwalam skończyć i mówię "nie, dziękuję". I tyle. Więcej sposobów nie potrzeba.

Natomiast trzeba uważać teraz na te opcje, gdzie wysyłają do ciebie sms-y i ty za to płacisz. Moja koleżanka pytała u swojego operatora i tam chyba było tak, że oni mogą nam wysyłać takie coś bez naszej zgody, ale możemy zastrzec u operatora, że sobie tego nie życzymy. Ale to znowu trzeba latać.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

http://wyborcza.b...SlotII3img Artykuł na wyborczej.biz.pl Ja też nie jestem osobą pełnoletnią.
art. 32 i 33 pokazują że jest sposób na tych geniuszy. A przy okazji cieszę się że ktoś na tej stronie korzysta z gazety.pl

Prefix użytkownikaMikasa
Alette napisał(a):

Po prostu nie pozwalam skończyć i mówię "nie, dziękuję". I tyle. Więcej sposobów nie potrzeba.
.

No dla mnie to się jak najbardziej mieści w granicach uprzejmości :D Ja robię podobnie. Tzn. pozwalam dokończyć to pierwsze zdanie, mówię "nie,dziękuję" i od razu odkładam słuchawkę. Gorzej, jak ci biedni tele muszą znosić najgorsze bluzgi i to za jakieś 5 zeta na godzinę.

Angelina Johnson
Nienawidzę telemarketerów. I zastanawia mnie skąd mają np. mój numer domowy. Mam telefon domowy, bo na niego umie dzwonić moja babcia i tylko ona dzwoni. I byłam ogromnie zdziwiona, gdy biegnę ostatnio na złamanie karku, odbieram, a tutaj dzwonią do mnie ze szkoły językowej o której pierwsze słyszę, znając nawet moje imię. No kurczę, telefon domowy? Ja nawet nie pamiętam do niego numeru^ ^.
Ogólnie z tego co słyszałam od znajomych, to w niektórych firmach wręcz opłaca się tak nękać ludzi. Studenci sobie tam idą, za wiele do roboty nie mają (bo co to jest, dzwonić i powtarzać wiecznie te same słowa), a zarabiają podstawę plus jakiś procent od obrotu (jeżeli ktoś po ich telefonie się zgłosi). Więc to wcale nie jest taka bieda.

Dla mnie takie nękanie ludzi przez telefon jest zupełnie bez szacunku i każda firma, która mi się w tej sposób zaoferuje, traci automatycznie w moich oczach. Nie chcę mieć z nią nic wspólnego. Są miliony sposób, by rozgłaszać informację o swojej firmie - reklamy w miastach, reklamy w gazetach, internet (ogromne pole do popisu, już sam facebook wiele daje), ulotki na ulicach (czego również nie popieram)... I do tego jeszcze dzwonić na prywatne numery ludzi? A wiecie co jest w tym najgorsze? Że w ten sposób najłatwiej naciąga się starsze osoby. One przeważnie nie mają serca powiedzieć "nie, dziękuję" i odłożyć słuchawki. Słuchają najpierw grzecznie, a potem coraz bardziej namawiane stają się zainteresowanie... a stąd to tylko krok do wciśnięcia kitu. Moim zdaniem telemarketing powinien nie istnieć. Nikt tego nie lubi, każdego to wkurza.

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikafuerte
W Sejmie podobno pracują już nad nowymi przepisami w tej sprawie, więc jak się uda, jakimś cudem, do końca tej kadencji to rozwiązać, to fajnie. Sprawa ma wyglądać mniej więcej tak:

rChcemy skorzystać ze sprawdzonych kanadyjskich wzorców. Jeżeli ktoś będzie chciał, by telemarketerzy do niego dzwonili, to wyrazi na to zgodę i jego numer trafi do ogólnopolskiej bazy danych. Dzwonienie z ofertami do osób, które sobie tego nie życzą, będzie natomiast zagrożone wysokimi grzywnamir1; - wyjaśnia poseł Tadeusz Aziewicz z Platformy Obywatelskiej, były prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Tak można spróbować obronić się teraz:

Przy obecnym stanie prawnym również możemy bronić się przed telemarketerami. każda z dzwoniących do nas z jakąś ofertą osób ma obowiązek udzielić informacji na temat administratora bazy danych, z której wzięła nasz numer. Wtedy możemy wysłać tradycyjny list lub e-mail do tej instytucji czy firmy: "Na podstawie art. 32 ust. 1 pkt 6 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych domagam się zaprzestania przetwarzania moich danych osobowych i usunięcia ich z bazy danych".

A co do sposobów? Patrzę na numer, który wyświetla mi się w telefonie i po prostu tego nie odbieram. Jeżeli ktoś dzwoni do mnie między 7-9 rano, a to się zdarza często, to moja mama odbiera i robi im jazdę po prostu. Jak już podniosę słuchawkę, to też mówię do widzenia, albo się rozłączam, cokolwiek.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaSherlocked
Gdzieś ostatnio czytałam, ze tych super gości można posądzić o nękanie. Ja i moj brat mamy zasadę i nie odbieramy telefonu domowego ( jeżeli ktoś chce czegoś od nas to dzwoni na nasze telefony komórkowe, w końcu po to je posiadamy ), na telefon domowy dzwonią tylko max 3 osoby, no i oczywiście telemarketerzy, Raz zostałam zmuszona odebrać telefon ( sobotni poranek, rodzice poza domem od 2 dni, ja po imprezie, a telefon dzwoni i dzwoni i dzwoni - wolałam odebrać niż słuchać tego dźwięku ) i pani po drugiej stronie słuchawki już chyba nie odważy się więcej zadzwonić, niestety miła to ja jestem,ale do czasu. Taka ich praca nie powiem, ale godzina 8 rano, w weekend to jeszcze noc, a nocą nie wypada do nikogo dzwonić :D
s-media-cache-ec0.pinimg.com/originals/79/be/3b/79be3b5ca2781e8e43363235d0f02e02.jpg

b1.pinger.pl/9580810455ebc2a81c716cfde3b31d0d/Fred-and-George-harry-potter-2012.gif

"-Jak się czujesz Georgie? - szepnęła pani Weasley.
Pomacał sobie głowę.
-Jak uduchowiony - wymamrotał.
-Co mu się stało? - wychrypiał Fred z przerażoną miną. - Mózg ma uszkodzony?
-Jak uduchowiony - powtórzył George, otwierając oczy i patrząc na brata. - Widzisz.. jestem trochę uduchowiony. ODUCHOWIONY, Fred, łapiesz teraz?"

27.media.tumblr.com/tumblr_luz3z6BEIc1r5hctgo1_500.gif

38.media.tumblr.com/833192c30f0e2277dbb93513a9be14ec/tumblr_n9pbqwRs961tia3zvo2_500.gif

stream1.gifsoup.com/view2/2399402/friends-theme-o.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_lqcf1hhlk21r10kbco1_500.gif

emilychance.com/wp-content/uploads/2014/01/Kiss.gif

Prefix użytkownikaharry7potter
Praca jak praca współczuję tym ludziom poniekąd bo nie wiadomo też na jakich oszołomów trafią .
Ja nie znoszę tych wszystkich ofert których nie potrzebuję, ale skoro się juzpojawią to zanim kobieta zdoła się rozpędzić mówię dziękuję nie jestem zainteresowana i odkładam słuchawkę bo doskonale wiem że zaczęło by się przekonywanie itp. A często widząc numer na tel wiem że go nie znam to nie odbieram a wybitne uczulenie mam na tzw numery prywatne a więc zastrzeżone.
Pottermore - dom:Gryffindor, różdżka: głóg, włos jednorożca,14.5 cala, względnie giętka

http://www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_harry7potter.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_fanarta.png

"Dotknij mnie tylko, to cię zabiję do krówki nędzy"

"Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności."

"Im więcej ludzi pokochasz tym będziesz słabsza"

"Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoim słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie."

"-Emocje, kaprysy, fascynacja i gra. Uczucia i ich brak...Dary, których nie wolno przyjąć...Kłamstwo i prawda.
Czym jest prawda? Zaprzeczeniem kłamstwa? Czy stwierdzeniem faktu?
A jeżeli fakt jest kłamstwem, czym jest wówczas prawda?Kto jest pełen uczuć, które nim targają a kto pustą skorupą zimnego czerepu?Kto? Co jest prawdą, Geralt?Czym jest prawda?
- Nie wiem, Yen. Powiedz mi!
- Nie- powiedziała i spuściła oczy. Po raz pierwszy. Nigdy przedtem nie widział, by to robiła. Nigdy.
-Nie- powtórzyła, -Nie mogę Geralt. Nie mogę ci tego powiedzieć. Powie ci to ten ptak, zrodzony z dotknięcia twojej dłoni. Ptaku? Czym jest prawda?
- Prawda - powiedziała pustułka- jest okruchem lodu.

Prefix użytkownikaSam Quest
Ja się udzielę z innej strony. Pracowałam w telemarketingu w dwóch różnych firmach i wszystkiego było z trzy miesiące. Dla mnie był to sposób by dobrze zarobić przez wakacje. Pracowałam w klimatyzowanym pomieszczeniu, sama ustalałam sobie grafik, miałam na osiem godzin pracy70 minut przerwy, przy pracy średnio 5 dni w tygodniu po 8 godzin można było do 2000 tysięcy na rękę wyciągnąć, zależy na jakim projekcie. w niektórych mniej, w innych więcej. Jest podstawa, ja miałam bodajże 8,30 netto plus prowizja. To była dobra praca. Wyczerpywała psychicznie, to fakt, ale ja zawsze byłam odporna na obelgi, wiem że Ci ludzie nie mają nic do mnie prywatnie, tylko do mojej pracy.
Skąd biorą numery? To proste. Firmy w których mamy numery sprzedają nas za grube pieniądze. Jeśli rejestruje się swój numer lub bierze abonament przy podpisywaniu umowy, można zastrzec numer i nie będzie go w bazie numerów. Ja zastrzegłam.
A najlepsze sposoby na spławienie? To faktycznie brak zgody na nagrywanie jest bardzo skuteczne, bo nie będą ponownie dzwonić. Na niektórych działa stwierdzenie, że też ich będziecie nagrywać.
Mi kiedyś powiedziała, że siedzi na koniu tyłem i nie będzie rozmawiać, a inna stwierdziła, że wyławia telefon z toalety i mam zadzwonić później.
Co człowiek to pomysł xD

Odeszłam w sumie z powodów moralnych. Jednak pieniądze to nie wszystko.
i.imgur.com/T8lLRQU.png

Ściana uznania i miłości

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/d5.png

Daniel Radclffe to mój crush
Nie kłam, że go nie znasz
Harry'ego Pottera zagrał
niektórych nawet nabrał,
że ma oczy koloru zielonego
a tak naprawdę są niebieskiego
"Tak jak Ron" - woła Ulica
dziewczyna pięknego lica.
Potteromaniak z niej na schwał
i nie jest to żaden wał.

Daniel Radcliffe to mój crush
Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz
Z zarostem mu do twarzy
O takim Danie każda Samica marzy.

www.harry-potter.net.pl/images/photoalbum/album_59/3_t2_2.jpg

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Czy to słońce, czy to deszcz
W moich myślach on wciąż jest
Myślę o nim nieustannie
Nawet gdy się kąpię w wannie

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nie wiem jak się to zaczęło
Lecz gdy serce moje drgnęło
Cała byłam zakochana
I tak kocham tego Dana

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

Nigdy o nim nie zapomnę
Nawet jeśli spotkam bombę
Jest to miłość jednostronna
Ale źle to nie wygląda

Oj nana, oj nana
Bardzo kocham Dana

wiersz by Elizabeth_

i.gifer.com/5lP2.gif

media1.giphy.com/media/Cw4JIAsQHweeQ/source.gif

Ściana chwały

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-redaktor.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-materialy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-prorok.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najkom20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20201.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydpro2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/adminlenkrico.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_najzabawniejszy.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/auor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najlepszy_newsman.png
zapodaj.net/images/5e3ae3d9098f9.jpg

Prefix użytkownikaRazorBMW
No cóż, pomyśleć że fejsik czasem atakuje mnie żółtym komunikatem o podanie komórki... co kończy się, ofc wciskaniem symbolu iksa.

Kiedyś nawet miałem cierpliwość do tych telemarketerów. Nie, dziękuję etc.

Potem przyłaziły kretyńskie SMSy z głównie t-mobile (a mam z plusa) i... cóż, po prostu kasowałem. Reklamy o wysyłanie SMSów też przychodzą.

Ale tak to jest, jak czasem mama chce bym wysłał SMSa by na kogoś w The Voice of Poland zagłosować. No cóż. mam kasę na koncie to takie coś zrobię. A co tam :F

No ale potem kończy się to, co dobre i nawet stamtąd przychodzą SMSy.

Zaczęli bardziej nękać, to zrobiłem się, auuuteeentyyyyycznie, niemiły i po prostu się rozłączałem. Ja rozumiem pracę, ale... no to jest nękanie.

Ja zazwyczaj nie wyzywam ludzi przez telefon a z drugiej strony serio jestem zmęczony podawaniem formułek, bo je muszę podawać za często.
Rozłączenie się to dla mnie najprostsza opcja, niezbyt miła, ale działa.
Cóż, przykre. :F

A, sieci między sobą też przekazują informacje dot numerów telefonów. Cudownie wręcz...
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Jak na moje najlepsza metoda to po prostu nie odbierać telefonów ;D. Ja tak robię i daję radę. Generalnie, przez dość długi czas pracowałam na call center i rozumiem, że Ci ludzie muszą nam tak truć tyłki, bo takie mają procedury, a jeśli nie będą ich przestrzegać, to mogą zostać w różny sposób ukarani, albo nawet zwolnieni z pracy.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: