Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
01.05.2026 21:32
u mnie 19 w lipcu. chora akcja

Harrych świąt!
29.04.2026 10:56
Shanti Black, naprawdę mamy podobny staż? Wydawało mi się, że jesteś HPnetowo znacznie starsza ode mnie Wstydniś

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Hit czy shit
Prefix użytkownikaRazorBMW
gordian119 napisał(a):
Krawczyk zarapował tu lepiej niż większość raperów, wiec to daję xD

nochybanietu.wav

Ale fakt, że potencjał to Krawczyk miał na przeróbki; vide Unitra audio i jego bekowe remiksy.

A tak to taki średni podkład, z jednej strony fajny, z drugiej strony nie mam ochoty słuchać podkładu ponownie.
Generalnie nie podoba mi się ta szeptana zwrotka Krzycha. Jakby była normalnie śpiewana to byłoby bardzo spoko Spoko refren Bartosiewicz i klip też ładny, klimatyczny.

Co do rapsów... ;d

1998
https://www.youtu...yaYbdLUlIk
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Prefix użytkownikabatalion_88
ha ha ha ha Love Znam, znam, znam - kocham i na pamięć znam (co warto dodać). WYP3 to moje życie i "mój hp-hop" w czasach Gimbazy ;d Po tym kawałku dowiedziałem się, że istniał ktoś taki jak Czesław Niemen * <serio!!!> Tak mi się to podobało, że nawet kasę w monetach wrzucałem do szaf grających nad morzem w latach - początek 2000 (03?) - stare jak świat, ale jak najbardziej dobre. Dziś przez Kielce jechałem (był postój), w niedzielę też <3 miliony razy to z kumplem w drodze "na wał" z bornksem się rymowało i nuciło, i od nowa zapuszczało w walkmanie. No HIT, inaczej być nie może, bo to moja "prawdziwa młodość" i taki flirt z kieleckim hip-hopem lat temu naście ;d 10/10 Hicior ^^

ode mnie:

SKALDOWIE NIE DOMYKAJMY DRZWI

https://www.youtu...8NRGMqFQ7E
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaAlette
To chyba taka dość popularna ekipa, nie? Ogólnie to jest taka piosenka, że chętnie bym jej posłuchała w radiu w pracy, bo jest taka lekka, mało zobowiązująca, ale ma bardzo ładny wokal. A jakby ją puścili kilka razy to pewnie nawet bym śpiewała. Tak czy inaczej szanuję, może sama bym nie włączyła, ale też sama bym nie wyłączyła, a to chyba już sporo, biorąc pod uwagę, że sporo rzeczy mnie denerwuje. Dla mnie to takie 7/10.

Ode mnie
Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing
https://www.youtu...kK8g6FMEXE
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikagordian119
Bardzo szanuję Aerosmith, kiedyś to był mój ulubiony zespół :D W czasach liceum miałem nauczycielkę angielskiego, która wyglądała identycznie jak Steven Tyler i robiliśmy sobie z tego jaja jezyk A ta piosenka jest chyba z jakiegoś filmu, prawda? Oczywiście ją znam i bardzo lubię, jak wszystko Aerosmith. Jak dla mnie bezsprzecznie HIT :D

Skoro już Al przypomniała mi o starym dobrym rocku, to ode mnie to:
https://www.youtu...zdwsXLmrHE
Edytowane przez Prefix użytkownikagordian119 dnia 13.06.2017 20:53
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

www.harry-potter.net.pl/images/articles/gordian.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najpow2020.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-powazny.png

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/12/d8/e5/12d8e53b202c07dd261102bf53ad10c5.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
Druhów gotowych na wiele,
To czeka was Slytherin,
Gdzie cenią sobie fortele.

Posycz sobie, mała żmijko
Wij się, żmijko, wij
Bądź milutka dla Gordiana
Bo cię przybije do drzwi!

pobierak.jeja.pl/images/3/5/8/235806_coachingowe-brednie.jpg

Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) :D
i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018)
Prefekt Slytherinu 2017/2018

Bruno Boccanegra (od 8.07.2018)

Prefix użytkownikaAlette
Nie wiem czy istnieje w ogóle jakakolwiek wersja mnie, która nie da Queen 10/10. Jestem z tych, którzy od czasu do czasu muszą sobie puścić chociaż kawałek koncertu z Wembley dla zdrowia, dlatego... no wiadomo.
Ale jeśli chodzi o queen zawsze wybieram wersję na żywo.
Nie powiem, że to moja ulubiona piosenka. Jest zdecydowanie za "The show must go on" albo "who wants to love forever" albo (co najważniejsze chyba) "I was born to love you". Ale też lubię posłuchać, no bo kto nie lubi queen? (chyba ktoś tu taki się pojawił, ale moja zdolność rozumienia tego nie obejmuje xD)

Teraz coś nowszego ode mnie. Polecam pierwszy refren :D
Aranda - Not the same
https://www.youtu...cNRIXBaSM4
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Już tego nie lubię, bo mi się laptop wyłączył, jak tylko w link wszedłem <; Śmiech Buch i koniec. Nie wiem, ale dla mnie to nieco za mocne brzmienia i nutka. Nie mam jakichś "ale", ALE kompletnie do mnie nie trafia melodia powyższego utworu. Nie słucham w ogóle tego typu muzyki, nie trafia do mnie żadną miarą. Niestety, ale SHIT z takim 3/10 : (

ode mnie:

Krzysztof Komeda - Rosemary's Baby; Dziecko Rosemary

https://www.youtu...yixy0G7YMA

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikalepakkomies
Bardzo poruszający utwór, ale zdecydowanie nie na każdy dzień ;) Nuta wyjątkowo nostalgiczna z pewnego rodzaju "dreszczykiem" i teraz mnie męczy, że gdzieś podobny motyw (prawdopodobnie jako inspiracja) słyszałam w innym filmie... a może teledysku? Albo w jednym i drugim... W każdym razie, dla mnie jak najbardziej HIT :)

Miałam się podzielić inną genialną artystką, ale jako, że na ten moment uzależniłam się od tej, to po tej dłuższej przerwie zdecydowałam się wstawić tu ją jako pierwszą...
Muszę przyznać, że już dawno żaden "nowo odkryty" twórca muzyczny nie wywarł na mnie tak piorunującego wrażenia względem oryginalności, przekazu i wrażliwości artystycznej. Zarówno warstwa muzyczna jak i wizualna są niezwykle treściwe i wielowymiarowe, estetyczne, budzące emocje. Przy czym świetnie słucha się całości, wręcz smakuje, bez niekomfortowego uczucia przesycenia. Baaaardzo chętnie poszłabym na jej koncert.

https://youtu.be/...
Edytowane przez Prefix użytkownikalepakkomies dnia 15.06.2017 00:48
www.kroliki.net/public/banery/adopcje3.gif

www.facebook.com/lepakkomies
Niestety, ale to kompletne nie moje klimaty. Nie wiem jak się ma do tego odnieść, bo nie gustuje w takim rodzaju muzyki. Staram się szukać w zupełnie innych klimatach i na "innej półce" <; Melodia jeszcze może być, ale cała reszta. Nope. Przykro mi, ale mi się po prostu to nie podoba, więc nie może być inaczej jak taki SHIT - tylko 3/10. Sorry : (

ode mnie:

Szczęśliwa Gwiazda - Akcent (Zenon Martyniuk)

https://www.youtu...kvSSZV90C8

Prefix użytkownikakospirre
Totalnie nie moje klimaty. Jakiś tam sentyment do piosenki jest, ale jego głos mnie... Nie wiem... Odrzuca. Nie znoszę Disco Polo. Po prostu go nie trawię Marudzi Naprawdę, jak komuś uda się znaleźć Disco Polo utwór który by mi się spodobał, to stawiam mu trzy kuferki kremowego piwa. Dla mnie stety/niestety shit ;/

MISSIO - Everybody Gets High
https://www.youtu...A&index=36
Motylki

Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, jeśli nie wiesz, gdzie jest jego mózg.

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

64.media.tumblr.com/63ddd495dff33ec7c8f44e35801573be/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo1_500.gif

orig00.deviantart.net/56d0/f/2016/049/9/c/output_byfnba_1__by_scourgemangastudios-d9s7qxh.gif

infj|aquarius|xvii|ravenclaw

~~~
there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life
~~~

64.media.tumblr.com/16e929c292fef1869760e896884cf51c/tumblr_oxbegt8kbQ1rbud4zo2_500.gif

Natka Potter, Lilyatte

Chciałam również podziękować wszystkim kochanym Ślizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3

Nie wiem co mam w sumie myśleć o tej nucie. Bardziej wpatrywałem się w tą czaszkę z indiańskim pióropuszem, niż wsłuchiwałem w rytm i melodię, która mnie jakoś niespecjalnie zainteresowała. Także słowa i wydźwięk całego utworu to dla mnie po prostu jakaś piosenka, ale bez "duszy i wyrazu" Niestety, ale SHIT - takie 3.5/10

ode mnie:

Tadek Firma Solo "Dla Emigracji"

https://www.youtu...5h9rjAGUY4

Prefix użytkownikaShadow_Angel
Szczerze mówiąc spodziewałem się więcej po tytule tego utworu . Linia melodyczna i głos wokalisty są bardzo przeciętne , tekst też nie powala ale ujdzie . Ogólnie ten utwór jest taki sobie . Niestety ode mnie tylko 3/10 i niestety SHIT

Ode mnie
REHEN - BARRICADA

O.o matko... jak ja nie lubię niestety takich klimatów - za ostre brzmienia, takie darcie buzi, z których nic nie rozumiem i nie kumam. Bardzo wielki jak dla mnie hardcore - no już nie polubię tego, za stary jestem. Niemal od dziecka omijam takie mega krzykliwe klimaty, które nie pasują mi pod każdym względem, sorry, ale shit - 3/10 za maskę Jasona na początku ;d

ode mnie:

EPA - Tchnij moc

https://www.youtu...mJNt7vWmwg

Co można ciekawego powiedzieć o piosenkach religijnych? Na ogół są bardzo słabe pod względem artystycznym (bo wiadomo że nie o to w nich chodzi), bez żadnych specjalnych walorów, a jeśli ten kto to wykonuje umie śpiewać to już naprawdę jest cud. Trudno jest mi to ocenić, nie jestem osobą wierzącą i to kompletnie nie są moje klimaty.

Wrzucam coś w sumie bardzo znanego, ale zachęcam do refleksji nad tekstem, w odniesieniu do tego co dzieje się współcześnie bardzo trafny przekaz moim zdaniem:
https://www.youtu...WDhYh8q2TY
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
To czeka was Slytherin,

Wij się, żmijko, wij

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) :D
i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

T Love znam, znam i lubię, choć w ogóle nie odnoszę tego tekstu do obecnie panującej sytuacji. a znam poglądy goridana na temat imigrantów więc wiem do czego pije ;) (a dziś kolejny Polak zabity przez "biednych uchodźców" w Calais) - tekst, piosenka i melodia bardzo dobra - mi się podoba, ale refleksje mam inne nieco Super zaśpiewali, daję HITA bez odniesień do migrantów - 8/10 HIT

ode mnie też coś ^^

300- Stop Islamizacji

https://www.youtu...oldgiWtb8U
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 20.06.2017 17:21

Nie chcę wchodzić tutaj w dyskusję na temat emigrantów i islamu, bo raz- ani na to miejsce, ani czas, dwa- nie wiem na ile ma to sens, bo możemy sobie co najwyżej pogadać i rzucić się sobie do gardeł (choć bariera internetu jest w tym przypadku potencjalnie problematyczna xD). Co do samej piosenki, to starałem się być jak najbardziej stonowany i powstrzymywać się od ocen czegoś, czego nie słucham, ale widzę że wszyscy sobie tutaj pozwalają na oceny bardzo subiektywne, więc taka będzie i moja. Żadnemu rapowi (no dobra, prawie) nie mogę wystawić (subiektywnie) oceny innej niż wielkie zero. Dla mnie to muzyka ulicy, na której wychowuje się miejska patologia, dla której cała namiętność życia to upić się, naćpać i wypisywać wulgarne slogany w miejscach publicznych. A tej piosenki zapewne słuchają w zdecydowanej większości takie gimby, których wiedza o świecie ogranicza się do znajomości lokalnych dealerów dragów i panienek spod latarni. Więc sorry, ale jak dla mnie to absolutny shit.

https://www.youtu...jzdWwuwA5Y
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
To czeka was Slytherin,

Wij się, żmijko, wij

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Prefix użytkownikaRaven444
Rany, jak miło było sobie ten kawałek przypomnieć. No melodia niesamowicie wpada w ucho, pamiętam jak to często było w mediach puszczane. Taki fajny, delikatny ten utwór. Głosy wykonawców też dość przyjemne. Jak dla mnie hit, mimo że nie jest to rodzaj muzyki jaki słucham na co dzień. Ale swoje wyjątki mam.
Daję Kyuss - Demon Cleaner

https://www.youtu...aeUak_35VU

Prefix użytkownikaOvasan
Co do ulicznej muzyka, moim zdaniem jest dobra jeśli ma przekaz, wzrusza albo śpiewający wczuwa się w to co śpiewa. Stary rap a aktualny to dwa różne światy, ale niestety na temat tego dzisiejszego nie będę się wypowiadać, bo unikam go jak mogę, a starego nie znam tak dobrze, bo nie ten rocznik jezyk Dla mnie muzyka, nie musi być dobra, śpiew doskonały tylko uczucia, które ludzie przelewają muszą być szczere.
Mogę dać przykład a anime fukumenkei noise: https://www.youtu...ACJEdcIP2A pierwszy raz gdy to usłyszałam, moja reakcja Wielkie NIE, za 7 znałam już tekst na pamięć.

I moja ulubiona piosenka dzisiaj: https://www.youtu...7Kzjg18-dM
Ahoy :)

Ło masz, jak ja uwielbiam rocka :D Tego akurat nie znałem przyznam się, choć od dzisiaj to się zmieni i chyba to dodam do swojej playlisty :D Świetne brzmienie, lubię taką gitarę :D Bardzo mi się ta piosenka spodobała, hit :D :D :D

https://www.youtu...vFTrZQEgfo
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
To czeka was Slytherin,

Wij się, żmijko, wij

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Prefix użytkownikaHelenkaa
Merlinie! Myslovitz! Kochaam ich Serce Ten lekki, prosty (czasem metaforyczny) tekst, głos wokalisty i przesłanie. Szkoda, że dzisiaj nie ma aż tylu dobrych polskich kawałków.

Chyba każdy słyszał większość ich piosenek. Nawet jeśli nie znasz tytułu, czy nie wiesz, że to od nich, to i tak pewnie to słyszałeś. W radiu nadawają dosyć często (nie żebym narzekała) takie stare, dobre utwory. Jak dla mnie, jak najbardziej Hit!

Dumna fangirl zapodaje
Pieśń Priscilli - Wilcza Zamieć (Wiedźmin 3: Dziki Gon Soundtrack)
68.media.tumblr.com/b784a06492040610de3acf5d73d19c26/tumblr_ntp087arrf1takhpwo1_500.gif
media.tenor.com/images/5359cda27358aad52732803e498f8a7d/tenor.gif

Może i jestem dziwny, ale jakoś nie czaję tego fenomenu Wiedźmina. No ok, panowie zrobili kawał dobrej roboty i chwała im za to, choćby dlatego że Wiesiek to polski produkt który tak dobrze sprzedaje się za granicą, a to nie jest codzienność. A piosenka całkiem fajna, taka balladowa, lubię takie rzeczy :D Tylko ten głos wydaje mi się jakiś taki...dziwny. No ale to może już tylko moje skrzywienie xD

https://www.youtu...2yRRgFUhxA
Witam was, moi drodzy,
w krainie czarów!

i.imgur.com/Jy8q3a1.jpg

A jeśli chcecie zdobyć
To czeka was Slytherin,

Wij się, żmijko, wij

i.imgur.com/Ki6Z5wP.jpg

i.imgur.com/GnXvW0r.png

W Hogwarcie:

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: