Logowanie
Facebook
Shoutbox
Wspó³praca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjêcie
Zobacz temat
|
Pijemy za prawdê II
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 07.08.2017 11:43
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Generalnie w ogóle nie ¶pieszno mi do s³awy, wiêc raczej nie wybra³bym ani jednego, ani drugiego. Ale je¶libym ju¿ musia³, to by³by to wybór bardzo trudny. Pierwsza opcja jest bli¿sza mojej osobowo¶ci, ale ¿yæ w biedzie na pewno bym nie chcia³, a na co mi s³awa 1000 lat po mojej ¶mierci? Z drugiej, nigdy nie zrobi³bym z siebie takiego Popka... Tak jak powiedzia³em, stroniê od s³awy, nie jest ona do niczego potrzebna, a tylko k³opoty przynosi. Znajdujesz lampê d¿ina i mo¿esz wybraæ sobie trzy ¿yczenia, a d¿in bêdzie musia³ ka¿de spe³niæ. Jakie to bêd±? Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Rue Riddle |
Dodany dnia 08.08.2017 22:09
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 10 Postów: 990 Dom: RavenclawPunkty: 11291 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 24.08.15 |
Okejxd Nie chcê wyj¶æ na jak±¶ cudown± osobê czy co, ale no. Ogólnie to najpierw bym poprosi³a o moc spe³niania ¿yczeñ, ale wybiorê 3, gdybym tak nie mog³a. 1. Pokój na ¶wiecie do koñca ¶wiata (brak wojen, przemocy itp.) 2. ¯eby nie by³o ju¿ nigdy chorób ani g³odu na ¶wiecie. 3. Przywrócenie rozumu ludziom, którzy np. Wywo³uj± wojny, wycinaj± drzewa, czy tam w jakikolwiek sposób szkodz± innym wycinaj±c np. Jakie¶ puszcze ogromne. Dostajesz mo¿liwo¶æ spe³nienia swojego jednego marzenia, ale jak to zrobisz, na ¶wiecie umrze losowa osoba. Decydujesz siê? Je¶li tak, to czego sobie ¿yczysz? Edytowane przez Rue Riddle dnia 15.07.2018 14:48
Sen te¿ jest bardzo warto¶ciowy, a na pewno bardziej ni¿ edukacja zdalna ~ CoSieDzieje 16.04.2020 Moim domem na HPnecie jest Ravenclaw ale jestem pewna ¿e w Hogwarcie trafi³abym Slytherinu. Szczerze jednak mówi±c, jestem hybryd±, mianowicie Krugonk± ![]() Wprowadzi³am emotkê " " zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb ![]() (No dobra, nie zrewolucjonizowa³o, ale i tak jestem z tego dumna )Moja HPnetowa twórczo¶æ Fanarty: Meropa Gaunt Trytonka Chiñski Ogniomiot Molly Weasley Hagrid i Aragog Hagrid i Sfinks Fan ficki: Moja seria o Draco Malfoyu. Psychologiczne, trzy rozdzia³y. Moja seria o pocz±tkach Hogwartu. Przygodowe, jeden rozdzia³. Moje drabble o... A zreszt± sami siê przekonajcie ![]() Artyku³y: Patriotycznie, czyli artyku³ o Ravenclawie. Ten artyku³ o Wiktorze Krumie pisa³am razem z Lork± - pozdro! A w tym wydaniu Proroka odpowiada³am za rozrywkê W tym te¿ ;pA tu s± takie (nie)mi³e rzeczy o mnie z sb ![]() Ostatnio przychodzê tu nie dla punktów, tylko aby z tob± pogadaæ ~ potterkking Oczywi¶cie, ¿e to naprawisz. Zdolna z ciebie dziewczyna ~ Nedelle Chocia¿ ja tam ubóstwiam twoj± trytonkê i twierdzê, ¿e jest najpiêkniejsza ~ Bad wolf Witaj ksiê¿niczko rozrywki ~ Prorok Niecodzienny Biorê przyk³ad z najlepszych (czyt. Ciebie) ~ AdersYooo Mówi³am Ci kiedy¶, ¿e mi przypominasz takiego hpnetowego kociaka? Taka spokojna, mi³a kulka puchu ~ ulka_black_potterOna jest ogólnie mistrzem dziwactwa, samokontroli i ciêtych ripost, to z ni± wszystko mo¿liwe ~ Bad wolfJeste¶ ¶wietn± mêsk± postaci± ~ Angelina JohnsonUwa¿aj przy Rue! To gramatyczny i ortograficzny stra¿nik HPneta! ~ Livka (Moja nowa fucha )Rue na w³adcê Hogwartu! ~ Angelina Johnson No chyba ju¿ widzê kto bêdzie mia³ Hogwardzkiego Awardsa ~ Roksolana Delakur(Nie mia³am) ![]() Ale wiesz co? lubiê Ciê za ten Twój nieogar ~ gordian119S± tacy ludzie, którym siê nie odmawia, a ty jeste¶ jedn± z takowych ~ Roksolana DelakurAwwww <3 jeste¶ jak piwo kremowe na moje serce <3 ~ Livka Jeny, co to siê zadzia³o, ¿eby kto¶ poprawia³ Rue Riddle ~ BumSzakalakaJeste¶ tak wyrodna, ¿e ciotka Petunia ju¿ bardziej kocha³a Harry'ego ni¿ ty swoje dzieci ~ MorfinGauntI mistrzowski tekst Adersa: Jak mo¿na nie piæ, jak tu wchodzisz. Ja tego na trze¼wo nie zniosê... ~ AdersYoooA oto niezbity dowód na moj± fajow± fajowato¶æ i ¶mieszno¶æ ![]() - Uwielbiam Ciê - Za co? - Za twoje teksty ![]() By Shanti Black A to jest po prostu ¶mieszne Roksolana Delakur, Asen jest bardziej... mrrra¶ny. Taki ponury i nieociosany, mêski... zostaw kluchê Neville'a i bierz Bu³gara! ~ Angelina Johnson Nie sprowadzajcie Rue na z³± drogê... mo¿e bêd± z niej ludzie! ~ ulka_black_potter ... Dziêki, ulka ![]() - Pff, Krukoni s± wredni ~ Didi Malfoy - Nie. Tylko Rue ~ Lilyatte ![]() - Rue jest ³atwa do wo³ania ~[color=#0000ff] Roksolana Delakur[/color]- Krzyczysz "obiaaaaaaad" i Rue pomimo bycia na drugim krañcu Polski reaguje ~ [color=#ffff00]CoSieDzieje[/color]Moja HPnetowa rodzinka ![]() Dobry Wujaszek (AdersYooo), Najlepsza Ciocia (Bad wolf), Dziadek Bat (batalion_88), Antybli¼niaczka (Inga Clinton), Pomocna Lewa D³oñ (EmilyWright), Po Prostu Babcia (Ewa Potter), Babcia Chrzestna (Roksolana Delakur), Bogini Spisku Hogwardzkiego (BumSzakalaka). Mo¿e kiedy¶ te¿ tu trafisz? :tanczy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
EmilyWright |
Dodany dnia 08.08.2017 23:03
|
![]() Pochwa³y: 10 Postów: 1126 Dom: RavenclawPunkty: 11036 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 18.12.14 |
Nigdy. No bo kim ja jestem, ¿eby decydowaæ o ludzkim ¿yciu? Jasne, chcia³abym spe³niæ jakie¶ marzenie, ale nie kosztem ludzkiego ¿ycia i niewa¿ne, czyje by to by³o. Mo¿e to zabrzmi tak trochê heroicznie na pokaz, ale gdybym mia³a ¶wiadomo¶æ, ¿e przyczyni³am siê do ¶mierci ¿ywego cz³owieka, to bym sobie nie wybaczy³a. No i ogólnie wierzê, ¿e marzenia mo¿e spe³niæ dziêki wierze i ciê¿kiej pracy i nie mo¿na budowaæ swojego szczê¶cia na krzywdzie innych. Po prostu nie, nawet je¶li mia³by umrzeæ kto¶ na pozór z³y do szpiku, za du¿e ryzyko. Gdyby¶ móg³/mog³a znacz±co wp³yn±æ na wa¿ne historyczne wydarzenie (np. bitwê pod Grunwaldem, powstanie warszawskie etc.), to na jakie i jak zmieni³(a)by¶ jego przebieg? ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 27.08.2017 03:38
|
![]() Pochwa³y: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan ¦mierci Data rejestracji: 16.07.15 |
No oczywiste, ¿e Powstanie Warszawskie by siê uda³o - ¿eby nas Zachód nie wystawi³ do spó³ki ze Stalinem, ¿eby by³a pomoc i ostateczne zwyciêstwo, ¿eby nie by³o tylu ofiar w¶ród kobiet i dzieci zamordowanych przez Niemców. Powodzenie Powstania zakoñczy³oby II wojnê ¶wiatow±. I gdybym móg³, to w imiê wiêkszego dobra jakim¶ cudem zlikwidowa³bym przywódców, którzy rozpoczêli rewolucjê bolszewick± - wrzuci³bym jaki¶ ³adunek wybuchowy do piwnicy w Petersburgu, coby tych bolszewików unicestwiæ - bo od 1917 roku komunizm przyniós³ ju¿ setki miliony ofiar w¶ród ludzi w dziesi±tkach pañstw. Tak, gdybym móg³, to nie pozwoli³bym, ¿eby ta szatañska ideologia siê narodzi³a. Masz mo¿liwo¶æ spêdziæ tydzieñ za darmo w jednym z pañstw Ameryki Po³udniowej. Który kraj wybierasz i dlaczego? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 16.11.2017 20:37
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ameryka Po³udniowa to do¶æ jednolity kulturowo kontynent, zatem sam nie wiem co bym wybra³. Mo¿e Brazyliê? Mam tam kilku znajomych, ludzie s± bardzo ciepli i bezpo¶redni, nie to co Europejczycy... Ale chêtnie pojecha³bym te¿ w Andy, na tamtejszy górskie szlaki rowerowe. Widzia³em zdjêcia, naprawdê ciekawie to wygl±da, niekiedy tak bardzo... hradcore'owo Wiêc powiedzmy, ¿e Brazylia, ewentualnie z jakim¶ wypadem do Argentyny.Dochodzi do ostatecznej zag³ady ludzko¶ci, jednak nadprzyrodzone si³y wybra³y w³a¶nie ciebie do odbudowania jej. Który kontynent uczynisz now± kolebk± ludzko¶ci i dlaczego? Dodajmy, ¿e ¶wiat jest taki jak teraz, tylko po prostu nie ma w nim ludzi. Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 14.07.2018 12:05
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Wybralabym Europê. Z wielu wzglêdów. Przede wszystkim ze wzglêdu na naturê. Mia³aby szansê na regeneracjê, odrodzenie. Europa jest bardzo zaludniona, wiêc nawet gdyby nie by³o w niej ¿ywej duszy, to wszelkie budynki by pozosta³y. W ten sposób jest szansa na lepszy schron dla ludzi, a zwierzêta ¿yj±ce chocia¿by w Azji, Po³udniowej Ameryce czy Afryce zazna³aby spokoju. Jeszcze zastanawia³am siê nad Ameryk± Pó³nocn±, ale ostatecznie stawiam na Europê. Wybierasz siê na spacer po lesie. Spotykasz na szlaku dziwne zwierzê, które niczym nie przypomina ¿yj±cych na Ziemi stworzeñ. Mimo dziwaczno¶ci owego cudaka, zwierz zachowuje siê spokojnie. Porównaæ mo¿na go równocze¶nie do konia, smoka z bajek oraz lisa. Zwierzak obw±****e Ciê po czym znika w zaro¶lach. Jaka jest Twoja reakcja? Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 14.07.2018 12:16
|
Najprawdopodobniej potwornie bym siê wystraszy³. Raczej by³oby to tak wielkie przera¿enie, ¿e nie ucieka³bym, tylko nogi odmówi³yby mi pos³uszeñstwa i stercza³bym jak ska³a w jednym miejscu, do tego najprawdopodobniej maj±c pe³ne gacie. Kiedy by odesz³o, minê³oby pewnie trochê czasu zanim bym siê pozbiera³ i wreszcie siê ruszy³, a kiedy ju¿ by to nast±pi³o, najpewniej robi³bym wszystko, aby nie uwierzyæ, ¿e to prawda. Wyobra¼ sobie, ¿e jeste¶ cz³owiekiem, który dopiero przyszed³ na ¶wiat, ale jest ju¿ doros³y i musi od razu podj±æ wszystkie kluczowe decyzje co do tego jaki bêdzie. Za³ó¿my, ¿e jest na nim wielka presja, aby przyj±³ jak±¶ religiê (nie mo¿e pozostaæ agnostykiem/byæ ateist±). Któr± by¶ wybra³? Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A je¶li chcecie zdobyæ Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie ceni± sobie fortele. Posycz sobie, ma³a ¿mijko Wij siê, ¿mijko, wij B±d¼ milutka dla Gordiana Bo ciê przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 14.07.2018 12:28
|
![]() Pochwa³y: 3 Postów: 652 Dom: SlytherinPunkty: 5045 Ranga: Wróg ciemnej strony Data rejestracji: 18.04.16 |
Buddyzm. Je¶li zosta³abym nowo-narodzon±, nie nale¿a³a do ¿adnej z narodowo¶ci, nic nie mia³oby wp³ywu na moj± decyzjê i kto¶ przedstawi³by mi wszystkie wiary, wybra³abym buddyzm. Genetyka wymyka siê spod kontroli. Ludzie odtworzyli dawniej ¿yj±ce stworzenia na Ziemi z epoki lodowcowej. Codzienno¶ci± sta³y siê mamuty drepcz±ce po Grenlandii, czy tygrysy szablozêbne zamieszkuj±ce pobliskie lasy. Do ¿ycia ma wej¶æ kolejny projekt, o¿ywienie ro¶lino¿ernych dinozaurów. Jak reagujesz? Czy przywrócenie ¿ycia dawnym mieszkañcom Ziemi kiedykolwiek by³o dobrym pomys³em? Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 14.07.2018 12:56
|
![]() Pochwa³y: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Oczywi¶cie, ¿e tak *krzyczy Shanti z drzewa, na które wspiê³a siê, uciekaj±c przed tygrysem szablozêbnym* Mruczek, do budy! A tak powa¿nie, wydaje mi siê, ¿e takie odtworzenie mieszkañców Ziemi sprzed ilu¶tam tysiêcy lat nie do koñca jest dobrym pomys³em. O ile ciekawe by³oby obejrzenie tych okazów w czym¶ typu zoo, to je¶li te eksperymenty wymknê³yby siê spod kontroli to mogliby¶my skoñczyæ jak w "Parku Jurajskim". Jednak¿e z drugiej strony skoro co¶ wymar³o to znaczy, ¿e tak mia³o byæ i teraz ¶wiat wygl±da tak jak wygl±da. A co do pytania, to gdyby tygrysy szablozêbne hasa³y mi po lesie, a naukowcy chcieli przywróciæ dinozaury ro¶lino¿erne, od których tylko krok jest do tych miêso¿ernych, chyba bym siê wyprowadzi³a i nie uwa¿a³a tego za dobry pomys³. Wracasz do domu po ciê¿kim dniu w pracy/szkole. Jest ciemno, a w pobli¿u nie ma ¿adnej latarni, jedyne ¶wiat³o to Twój telefon. ¯eby doj¶æ do domu musisz przej¶æ przez las, w którym nie czujesz siê komfortowo, bo masz wra¿enie, ¿e kto¶ Ciê obserwuje. Wchodzisz do lasu i s³yszysz odg³os ³ami±cej siê ga³êzi oraz czyj¶ g³os gdzie¶ w oddali. Co robisz? ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt wa¿ny, ale lubi przypa³y, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicz±ca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogê ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
kospirre |
Dodany dnia 15.07.2018 09:24
|
Wy³±czam telefon i stajê w bezruchu nas³u****±c. Je¶li us³ysza³abym zbli¿aj±ce siê kroki zapewne da³abym nura do jaki¶ krzaków. Gorzej, je¶li to nie cz³owiek... bo wtedy krzak to ¿adna kryjówka. A z drugiej strony obcy cz³owiek w lesie, po omacku nic dobrego nie wró¿y. Zazwyczaj. Gdyby¶ mia³/mia³a okazjê udomowienia jakiegokolwiek zwierzêcia, jakie by¶ wybra³/la? Za³ó¿my, ¿e by³oby ca³kowicie bezpieczne, przyjazne cz³owiekowi. A mo¿e bylby¶/by³aby¶ temu przeciwny? Nigdy nie ufaj niczemu i nikomu, je¶li nie wiesz, gdzie jest jego mózg. ![]() ![]() ![]() infj|aquarius|xvii|ravenclaw ~~~ there is something so special about falling in love with nature every time you see a little detail like a fallen leaf on the ground that is slowly turning brown...or spotting a tiny mushroom that is sprouting from a tree... or just getting a warm feeling when you see the moon, i am in love with the little things of life ~~~ ![]() ![]() Natka Potter, Lilyatte Chcia³am równie¿ podziêkowaæ wszystkim kochanym ¦lizgonom za bycie tak kochanymi i pomocnymi gadzinkami <3 ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 15.07.2018 17:41
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Kota ![]() A tak serio ca³kiem to nie wiem. Chyba jednoro¿ca. Zawsze chcia³am mieæ jednoro¿ca, z którym mog³abym hasaæ po ³±kach i w±chaæ kwiatki. Wiêc to bêdzie moja ostateczna odpowied¼. Gdybym mia³a oswoiæ jakie¶ zwierze i wpu¶ciæ je do domu to by³by jednoro¿ec. A mo¿e mamut? Mamuty te¿ s± wyj±tkowe. Nie wiem, ale co¶ z tych dwóch ![]() Zosta³ og³oszony alarm po¿arowy. Masz minutê na ewakuacjê. Co zabierasz? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 10.09.2019 19:43
|
![]() Pochwa³y: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych ¶wi±t! Data rejestracji: 14.05.09 |
My¶lê, ¿e torebkê z ca³± jej zawarto¶ci±, to chyba logiczne Ogólnie osobiste rzeczy je¶li jestem w pracy, czyli telefon, kurtka i portfel. Ostatnio na BHP go¶ciu nam mówi³, ¿e ¼le jak ktos Ci mówi, ¿e masz uciekaæ gdzie pieprz ro¶nie i nic nie braæ. Dowód osobisty zawsze Ci sie przyda, telefon te¿, ¿eby zadzwoniæ do bliskich. W razie takiej sytuacji, gdzie wystêpuje po¿ar, pewnie rodzina zamartwia³aby siê i obdzwania³a wszystko, blokuj±c linie. Ogólnie w minute to pewnie jeszcze zd±¿y³abym zmyæ kubek po kawie ![]() Je¿eli dosta³by¶ kasety od kogo¶ kto pope³ni³ samobójstwo, jak w 13 reason why, co by¶ zrobi³? ![]() Christian. ![]() Bo liczy siê to, co masz w ¶rodku. ![]() Ale czasami warto za³o¿yæ maskê. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikujê jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszê fanficka ducha, ¿e tak to ujmê, czyli takiego, którego nie ma" "po czê¶ci trudny jêzyk wynika z za³o¿eñ p³omieñ odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzêdniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartê I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Aventia |
Dodany dnia 11.11.2019 19:20
|
![]() Postów: 60 Dom: HufflepuffPunkty: 439 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 05.03.19 |
Nie widzia³am i mam zamiar obejrzeæ te trzyna¶cie powodów. Natomiast co do pytania - obejrza³abym! Bo czemu nie? Ciekawo¶æ ludzka nie zna granic, a ¿e ja w takich sprawach jestem ciekawska to ju¿ w ogóle. W szczególno¶ci, ¿e je¿eli kto¶ postanowi³ siê zabiæ, to dobrze by by³o wiedzieæ czemu to zrobi³. Fakt, ³atwiej by³oby porozmawiaæ, ale ró¿ni ludzie s± i wiem, ¿e wiêkszo¶æ przemilcz±, cisn± w sobie i potem bum! No, i bym poinformowa³a policjê. Oczywi¶cie po tym, jakbym wszystko obejrza³a, bo hej!, mog³abym siê tylko obej¶æ smakiem. Psychiatryk. Jeste¶ niewinny i Ty o tym wiesz, ale reszta s±dzi, ¿e to w³a¶nie Ty jeste¶ morderc± rodziny mieszkaj±cej obok. Codziennie faszeruj± was og³upiaj±cymi lekami. Poddajesz siê leczeniu? Próbujesz uciec? Dowie¶æ swojej niewinno¶ci w miejscu, gdzie nikt Ci nie uwierzy? Psychopatia jest niczym ¶wiat³o s³oneczne: jego nadmiar mo¿e wywo³aæ raka i zabiæ, ale je¶li wystawiamy siê na jego dzia³anie z umiarem, ma dobroczynny wp³yw na jako¶æ naszego ¿ycia i nasze zdrowie. ~ Kevin Dutton "M±dro¶æ psychopatów" Strach jest wytworem wyobra¼ni. To kara, cena, jak± p³aci siê za wyobra¼niê. ~ Thomas Harris "Czerwony smok" Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diab³y... Gorzej. To ludzie. ~ Andrzej Sapkowski "Wie¿a jaskó³ki" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 11.11.2019 19:35
|
![]() Pochwa³y: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
No je¶li faszeruj± mnie lekami, to raczej nie kumam rzeczywisto¶ci. No i trudno mi wyobraziæ sobie tak± sytuacjê, bo tu nie tylko musieliby mi udowodniæ zabójstwo ale i ¿e jestem zaburzona. Nie jest to niemo¿liwe, wiêc chyba liczy³abym, ¿e bliscy mnie jako¶ z tego kiedy¶ wyci±gn±. Sama raczej nie zak³ada³abym, ¿e uda mi siê zwiaæ. Mo¿e z biegiem czasu... ale to chyba jeden z najtragiczniejszych scenariuszy, jakie kiedykolwiek komukolwiek mog± siê przytrafiæ w cywilizowanym ¶wiece.Nie da siê tego sobie wyobraziæ tak realnie. No ale tak bardziej abstrakcyjnie to hm... napisa³abym ksi±¿kê Krwi± na ¶cianie haha Ode mnie pytanie: Ostatnio by³a g³o¶na afera w zwi±zku z transportem tygrysów*. Wyobra¼ sobie, ¿e jeste¶ sêdzi± w tej sprawie i rozstrzygasz na podstawie przepisów, które mo¿esz sobie wymarzyæ. Kogo uznajesz za winnego, kogo uniewinniasz, jak karzesz? *tak w skrócie - facet wióz³ tygrysy w dramatycznych warunkach, jeden z nich pad³, resztê przewieziono do zoo w Poznaniu i Cz³uchowie chyba. Polskie s³u¿by dopu¶ci³y transport, zatrzyma³a je strona bia³oruska. G³ówny Inspektor Weterynarii stwierdzi³, ¿e warunki by³y ok i polskie s³u¿by zas³uguj± na nagrodê. Poznañskie zoo nie chce teraz oddaæ tygrysów "w³a¶cicielowi". ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwiæ w s³odkiej niewiedzy. Umiejêtno¶æ braku my¶lenia i brak odczuwania tego braku, w po³±czeniu z brakiem my¶lenia o my¶leniu i przekonaniem, ¿e siê wszystko dobrze przemy¶la³o jest darem, który posiadaj± tylko wybrani. Im wiêcej wiesz, tym mniej rozumiesz, wiêc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieæ i mieæ ¶wiêty spokój. Dziêkujê Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami ¯y³ sobie Rac³aw z rycerzykami. Wielu ich tam by³o, innej ma¶ci ka¿dy, Jednak ka¿dy spo¶ród nich by³ bardzo odwa¿ny, Choæ nie tak jak Rac³aw - m±¿ najlepszy w ¶wiecie, Rozpalaj±cy serce niemal ka¿dej kobiecie, Lecz kochaj±c jedn±, tê spoza Lagary, Któr± ow³adnê³y mi³o¶ci jego czary I wyczekuje tylko kiedy siê zobacz±... Ale koniec historii! Nie za to mi p³ac±. Wracaj±c do Lagary, ¿y³a tam Liliana, Która, chocia¿ nieporadno¶ci± owiana I znana w otoczeniu z niechêci do koni, Nie ba³a siê prawie dzier¿yæ w rêku broni. Gdy tylko nadszed³ rozkaz, wskoczy³a na konia. Maj±c u swego boku Gajê, Aarona, Fomê i Milana, a przed sob± zadanie, Ruszy³a, nie bacz±c, czy co¶ jej siê stanie. Jednak Rac³awa niestety przy nich nie by³o, A szkoda, bo to by siê lepiej skoñczy³o. Zamiast niego, Nadar przewodzi³ tej grupie I chocia¿ zdawa³o siê, ¿e ma wszystko w dupie, Doprowadzi³ ich ca³ych do kapitana, Nie maj±cego nic z Narni± wspólnego - Kasjana, Który mia³ przy sobie ogiera wspania³ego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piêkn± grzyw± i gracj±, jakiej wiêcej mia³o Jedynie zgrabne, Rac³awowe cia³o... Co by³o z Aaronem? Z ostrzem w jego d³oni? I Lilian±? Jak z jej podej¶ciem do koni? Co z zaciêt± Gaj±? Co z nadêtym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fom±? Jak ¿yje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieæ siê mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena sp³ynie. Mo¿e nigdy, mo¿e jutro, mo¿e w czarnej godzinie, Byle, jak to nast±pi, napisa³a wreszcie O Rac³awie i jego kochanej niewie¶cie. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczyta³am i polecam Miniaturki "Nieszczê¶liwa historia" ulki_black_potter "Czterdzie¶ci piêæ" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemy¶lenia" Wileny Romus Przyjacio³om, których ju¿ nie ma Fuerte "Zazdro¶æ wed³ug Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszê, powiedz moje imiê" Only Dream "Miêdzy wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Mi³o¶æ" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwa³ê! Na honor!" Ann "Zwariowa³!" Wileny Romus "Wspania³y i Staro¿ytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na cz³owieka tak wielki wp³yw jak pierwsza ksi±¿ka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa s³ów, choæ wydaj± siê pozostawaæ gdzie¶ daleko za nami, towarzysz± nam przez ca³e ¿ycie i wznosz± w pamiêci pa³ac, do którego, wcze¶niej czy pó¼niej... i nie wa¿ne, ile w tym czasie przeczytali¶my ksi±¿ek, ile nowych ¶wiatów odkryli¶my, ile siê nauczyli¶my i ile zd±¿yli¶my zapomnieæ... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Ogl±dam chiñskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubiê surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmi³am, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubiê gotowaæ dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu ¶mierdz± (gotowane!) jajka. Pijê herbatê ko³o kibla z Ang, o mi³o¶ci rozmawiam z Pene, ¶piê na pod³odze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistê od ³owienia smerfów Katherine ... a kie³basa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 11.12.2020 12:36
|
![]() Pochwa³y: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzeda¿y Data rejestracji: 09.04.15 |
Za winnego uznajê osobê, która zoorganizowa³a przewóz, a dodatkowo nak³adam karê administracyjn± na Tego Inspektora. Kar± za przewóz bêdzie zamkniêcie organizatorów w klatkach za ma³ych na to by by³o im komfortowo i 72h na pace ciê¿arówki przemieszczaj±cej siê na wyznaczonej trasie. Dodatkowo na sprawcê nak³adam zakaz posiadania/pracy ze zwierzêtami. Nigdy wiêcej nie je¶æ miêsa, czy nigdy wiêcej nie je¶æ warzyw? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 11.12.2020 12:52
|
![]() Ostrze¿enia: 1 Pochwa³y: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciê¿ony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Nigdy wiêcej nie je¶æ warzyw! Zw³aszcza, ¿e ju¿ pozna³am swój organizm i zobaczy³am, jak fantastycznie funkcjonuje na miêsie i minimalnej ilo¶ci b³onnika. Tylko po to, ¿eby by³y trzy linijki, dopiszê, ¿e zawdziêczam to wszystko keto diecie i mam w planach napisanie odpowiedniego posta, do którego bêdê odsy³aæ ka¿dego, kto bêdzie mi mówi³, ¿e to niezdrowe ![]() Co jest dla ciebie wa¿niejsze - wolno¶æ, czy bezpieczeñstwo? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 11.12.2020 13:45
|
Wolno¶æ! Wychowa³am siê na Mustangu z dzikiej doliny i mam w sobie bardzo mocno rozwiniêt± potrzebê poczucia wolno¶ci i d±¿ê do tego by mieæ to poczucie na ka¿dej p³aszczy¼nie mojego ¿ycia. I tak nie czujê siê bezpieczna w obecnych czasach i nie uwa¿am by oddanie chocia¿ czê¶ci mojej wolno¶ci zapewni³oby mi pe³ne bezpieczeñstwo, wiêc zdecydowanie wybieram wolno¶æ. Z czego jeste¶ najbardziej dumna/y w swoim ¿yciu? ![]() ¦ciana uznania i mi³o¶ci ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie k³am, ¿e go nie znasz Harry'ego Pottera zagra³ niektórych nawet nabra³, ¿e ma oczy koloru zielonego a tak naprawdê s± niebieskiego "Tak jak Ron" - wo³a Ulica dziewczyna piêknego lica. Potteromaniak z niej na schwa³ i nie jest to ¿aden wa³. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego je¿eli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie ka¿da Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to s³oñce, czy to deszcz W moich my¶lach on wci±¿ jest My¶lê o nim nieustannie Nawet gdy siê k±piê w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak siê to zaczê³o Lecz gdy serce moje drgnê³o Ca³a by³am zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnê Nawet je¶li spotkam bombê Jest to mi³o¶æ jednostronna Ale ¼le to nie wygl±da Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() ¦ciana chwa³y ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel siê z innymi: |
|
| Przejd¼ do forum: |

Nadal czujê siê na 17 lat, a ju¿ 26 na karku 

gordian119

Slytherin

Ravenclaw
" zamiast s³owa "posz³o", odno¶nie postów w Hogwarcie, co zrewolucjonizowa³o sb 

~ 
~

Gryffindor

Hufflepuff