Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Gra o tron
|
|
remusmistrz |
Dodany dnia 16.06.2014 16:59
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Postów: 194 Dom: RavenclawPunkty: 835 Ranga: Alfa i Omega Data rejestracji: 13.05.14 |
Ja osobiście polecam "Grę o tron".W tym temacie można rozmawiać o tym właśnie serialu.W grze o tron niczego nie brakuje i nic nie jest jednoznaczne.Są walki ,życiowe sytuacje , wojny , intrygi .Pełno zarąbistych postaci .Jeżeli kto§ nie oglądał/nie czytał to zachęcam Edytowane przez remusmistrz dnia 16.06.2014 17:29
|
|
|
|
Sixth Gun |
Dodany dnia 01.07.2014 12:00
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1071 Dom: RavenclawPunkty: 15461 Ranga: Żywa legenda Data rejestracji: 24.07.13 |
Właśnie miałam zamiar zabrać się za Grę o Tron. Słyszałam, że postacie padają jak muchy... Zastanawiam się jedynie, od czego zacząć (i ewentualnie na tym zakończyć) - serialu czy książki. Wszyscy polecają, więc trzeba się przekonać, skąd ten fenomen D: Glanek, jopro - jak zwał, tak zawał ![]() Jeżeli jesteś amatorem (lub amatorką) twórczości Borszewicza, to możemy się ożenić |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 01.07.2014 13:59
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Zaczęłam czytać, ale szybko przeniosłam się na serial i z książką się rozstałam. Strasznie zajarałam się pierwszym sezonem i niesamowicie dobiła mnie jego końcówka - no bo jak JEGO można było ukatrupić (nie chcę spojlerować)? Po śmierci TEGO bohatera podeszła z większym dystansem do tego tytułu, bo wiem, że autor jest zdolny do wszystkiego. Teraz kończę 3 sezon i wiem, że nie cierpię Zrodzonej z Burzy, Matki Smoków, blond idiotki. : ) ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 01.07.2014 14:31
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Właściwie nie zabrałam się za książkę, ale z premedytacją. Może po prostu mam dość tego gadania - "jesteś debilem, jak oglądasz serial bez czytania książki". Poza tym ogólnie rzecz biorąc nie wydaje mi się, żeby ta powieść była nie wiadomo jaka. Dlatego bawią mnie te komentarze w stylu "jedyna dobra pozycja w ciągu ostatnich 10 lat", "lepsze niż Władca Pierścieni". Dla mnie fabuła "Gry o tron" jest miła, ale właściwie przeciętna - jeśli chodzi o świat fantasy to jest pełno lepiej dopracowanych książek, a jeśli idzie o spiski to też trzyma się tutaj poziom zwykłego serialu historycznego. Nic ponad to. Spektakularny sukces "Grze o tron" zapewnił serial, który posiada przyzwoity budżet (a nikt mi nie powie, że to nie ma znaczenia) oraz całkiem dobrze dobrani aktorzy. Jest do tego kolorowy i zjawiskowy, a film z zasady ma cieszyć oko. Oczywiście nie uważam, że "Gra o tron" to pozycja niegodna polecenia. Jak najbardziej warto to zobaczyć, bo samo oglądanie serialu stratą czasu nazwać nie można. Jednak dorabianie filozofii, teorii i wysnuwanie wniosków jakoby to była literatura wysokich lotów jest grubo przesadzone... ale nie dziwi mnie to, bo ludzie mają tendencję do wpadania w skrajności. Jeśli idzie o mój emocjonalny związek z fabułą to na dzień dzisiejszy jest on aż... żaden. Po prostu autor nie pozwolił mi się przywiązać do żadnego bohatera, przez co los każdego z nich jest mi obojętny... no może z wyjątkiem Tyriona. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Astrid Lilo |
Dodany dnia 20.02.2015 19:02
|
![]() Postów: 116 Dom: RavenclawPunkty: 465 Ranga: Chodząca biblioteka Data rejestracji: 05.05.14 |
Właśnie obejrzałam pierwszą serię i szczerze to nie wyrobiłam sobie zdania. Jest przyjemna, owszem, jednakże nie wciągnęłam się w oglądanie tego serialu. Czytałam książki (jeszcze nie wszystkie) i one o wiele bardziej przypadły mi do gustu. Uwielbiam tego typu klimaty r11; zamki, średniowiecze, intrygi, rycerze. To wszystko sprawiło, że nie mogłam się oderwać od powieści i liczba stron wcale mnie nie zniechęcała. Natomiast serial jest moim zdaniem przeciętny, choć uważam, że aktorzy są idealnie dopasowani do swoich ról. "Pamiętasz kim byłeś, zanim świat powiedział Ci kim powinieneś być?"
![]() "Nie bój się, trzeba czegoś więcej niż ludzki krzyk, żeby obudzić umarłych." |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 07.07.2015 18:51
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Jakiś czas temu próbowałam przeczytać książkę, ale nie wciągnęła mnie, toteż do seriali podchodziłam na bakier. Dopiero teraz, z racji urlopu macierzyńskiego, zabrałam się za oglądanie. Dzisiaj zaczęłam 3 sezon. Prawdę mówiąc nie mam jakiegoś konkretnego zdania o serialu. Niby fajne, ale "tyłka nie urywa". "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Flappy |
Dodany dnia 17.08.2015 20:13
|
![]() Postów: 16 Dom: GryffindorPunkty: 810 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 28.07.15 |
Na Grę o Tron trafiłam nieco ponad rok temu. W zasadzie słuchałam, jak koledzy rozmawiali o serialu i się zainteresowałam. Zapytałam przyjaciółkę, czy coś o tym wie, a ona przyniosła mi książkę. Tak więc zaczęłam od książki i dopiero po przeczytaniu pierwszego tomu wzięłam się za serial. Do tej pory ZAWSZE najpierw czytałam, a dopiero potem oglądałam wersję serialową i stwierdzam, że książka lepsza. |
|
|
|
fullmoon |
Dodany dnia 17.08.2015 22:12
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 3 Postów: 692 Dom: GryffindorPunkty: 12854 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 26.11.14 |
Zaczęłam czytać jakoś niedawno (ściągnęłam na pdf bo miałam straszną ochotę się za to zabrać, ale zamoerzam też kupić ksiażkę). W zeszłym tygodniu natchnęło mnie jednak na serial i jestem w połowie 3 sezonu. Wiem co czujesz ulka, myślałam że TA POSTAĆ jest nie do ruszenia Ostatnio natknęłam spoilery (super) i już wiem że coś się szykuje pod koniec 3 sezonu Jednak ja uwielbiam matkę smoków (jak na razie, bo w Grze o Tron nigdy nic nie wiadomo). Polubiłam też Aryę Stark oraz Tyriona i dobrze im życzę. Ogólnie serial bardzo mnie wkręcił i strasznie go polubiłam. Przeczytałam tylko fragment pierwszej książki, ale na telefonie czyta się beznadziejnie. Mimo to ona również bardzo mi się spodobała i zamierzam ją kupić przy najbliższej okazji. ~ W Hogwarcie ~ Elizabeth Robertson pani Prefekt Naczelna i pałkarka dryżyny Gryfonów ![]() ![]() |
|
|
|
Flappy |
Dodany dnia 17.08.2015 22:47
|
![]() Postów: 16 Dom: GryffindorPunkty: 810 Ranga: Bohater Hogwartu Data rejestracji: 28.07.15 |
Też lubię ogara. Poza nim bardzo lubię Sama, Robba Starka, oczywiście Tyriona, a ostatnio (czyli od jakichś dwóch sezonów) Jaima (jakkolwiek to się odmienia). Kiedyś lubiłam Daenerys, ale w Tańcu ze Smokami zrobiła się okropna. |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 13.10.2015 13:15
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Jestem świeżo po szóstym odcinku 5 sezonu i jestem trochę wstrząśnięta. Właśnie postać Theona to spowodowała. Naprawdę go nie lubiłam dopóki na jego drodze nie stanął Ramsay Bolton. Był irytujący, przemądrzały i zarozumiały. Wkurzał mnie konkretnie. Ale po spotkaniu z Bękartem Boltona zrobiło mi się go strasznie żal. To nie jest tak, że teraz go lubię, ale jest mi go bardzo szkoda. Złamany człowiek. Dankę znów lubiłam przez pierwszy sezon bardzo. Później coraz mniej. W sumie w moim mniemaniu ostatnia dobra scena z jej udziałem to ta gdy "nabywa" Nieśmiertelnych. Od pierwszego odcinka uwielbiam Jona, Aryę, Tyriona. A to chyba taki standard. ![]() Macie jakieś ulubione wątki? Ogladam drugi raz i skończyłam właśnie pierwszy sezon. Wnioski? Tyrion i Arya, są nadal najlepszymi postaciami; Dekapitacja Neda, to jedna z lepszych scen sezonu, nagrana mistrzowsko, sam Ned mnie irytuje i wcale nie jest mi go szkoda; Jon bywa irytujacy, jak to Jon, ale nie ukrywam, że moje serduszko płacze gdy pomyślę o końcówce 5 sezonu; Jorah Mormont, niezmiennie wzbudza moje współczucie; Danka, tutaj ma sporo dobrych scen, ale tak sobie pomyślałam, ze pomimo iz uwielbiam khala Drogo to trochę ma Dany syndrom Sztokholmski; Joffrey, jest chyba najlepiej zagraną postacią. tutaj ukłony dla Jacka, kocham go nienawidzić; Ogar i Bron oraz Varys i Littlefinger, to jedni z moich ulubieńców, uwielbiam sceny z nimi; Theona nie cierpię,a le o tym pisałam już wyżej; Cat, mnie niesamowicie wkurza i od mojej pierwszej styczności z tą postacią czekam na jej śmierć; Z takich dobrych momentów warto wspomnieć o koronacji Viserysa ![]() Czekam na VI sezon i jaram sie nowym zwiastunem ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 03.09.2017 21:09
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Minął już tydzień od premiery finału VII sezonu GOT'a. Co sądzicie o tym sezonie? Podobał Wam się, czy jesteście wśród sceptyków? Ja osobiście uważam, że to był dobry sezon, jesteśmy w takim momencie historii gdzie wszystko zbliża się do końca i wątki się powoli łączą ze sobą. Komu kibicujecie? Na czyją śmierć najbardziej czekacie? No i co sądzicie o najnowszym sezonie? #TeamNightKing ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Zireael |
Dodany dnia 03.09.2017 21:15
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 766 Dom: GryffindorPunkty: 12754 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 14.07.14 |
Byłam na ostatnim odcinku VII sezonu w Heliosie i zdecydowanie nie żałuję <3 Trochę mi się na płacz zbierało przy śmierci jednej z moich ulubionych postaci, ale cały sezon ogólnie mega mi się podobał! Jeśli mam być szczera, to nie kibicuję chyba nikomu, chyba, że Jamie zalicza się do osobnego stronnictwa <3 ![]() ![]() ![]() Uważaj, komu się narażasz, bo nie znasz dnia ani godziny, kiedy przyjdzie po Ciebie mafia.. ![]() ![]() Jeśli bóg, to tylko jeden ![]() ![]() Prawdziwy rycerz powinien się w swoim życiu wykazywać pięcioma cechami: 1. Hojnością ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Mądrością ![]() ![]() ![]() ![]() 3. Walecznością ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Honorem ![]() ![]() ![]() 5. Współczuciem ![]() ![]() przede wszystkim jednak.. ![]() ...powinien pozostawać w naszych sercach bez względu na wszystko ![]() ![]() Jak gdyby jedynym właściwym czasem życia była przeszłość... ![]() ![]() MOJA KAPLICZKA *Wyznawczyni Borszewicza!* szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę gdzie szewc chodzi w butach gdzie jak cię widzą to dzień dobry szukam świata w którym człowiek człowiekowi człowiekiem *** czasem chciałbym zostawić to wszystko i ta głupia nadzieja że mam coś jeszcze do zostawienia *** *Orędowniczka Happysad!* Bo wszystkie drogi stąd Prowadzą na tory Wszystkie drogi stąd Na kolejowy most.. Już do Ciebie biegnę Ile w płucach mam sił Chociaż patrzę przed siebie I nie widzę nic Tak często Cię widzę Choć tak rzadko spotykam Smaku Twego nie znam Choć tak często Cię mam Na końcu języka I już się modlę Do spadających gwiazd Bo mi brakuje ciepła Twych rozchylonych warg Hej Ja przed Tobą się rozbieram Zrzucam zmięte brudne myśli I przed Tobą umieram Chore serce otwieram Bez znieczulenia O, udupienie totalne Niewiasty nosisz imię Ile Cię trzeba dotknąć razy Żeby się człowiek poparzył Koncerty: - festiwal, Poznań; pierwsze zetknięcie z zespołem - festiwal, Swarzędz; deszcz; znałam prawie każdą piosenkę - Poznań; pierwszy zamknięty koncert; ~zmęczony~<3 *Wierny członek Overwatch!* ]Bohaterowie nigdy nie umierają. Zhakować można wszystko.. i wszystkich. ![]() *Od lat na liście rezerwowej Avengersów!* - Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki. - Ale za to z tej planety. ![]() - Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną... - Wielki mi bóg. ![]() - Tu holograficzny sobowtór Tony'ego Starka. Nagraj wiadomość. - To pilne. - To nagraj się pilnie. O, włamanie! ![]() *Winter is coming..* Jeśli dostaniesz jakieś imię, przyjmij je, uczyń swoim, a wtedy już nigdy cię nim nie zranią. ![]() Ten, kto boi się przegrać, już przegrał. ![]() ![]() Mój ukłon w stronę starych, cudownych bajek ![]() Mulan - za pokazanie, że bycie sobą jest najważniejsze<3 ![]() Planeta Skarbów - bo nauczyła wierzyć we własne siły<3 ![]() Zakochany kundel - za zaszczepienie w sercu tej bezinteresownej miłości<3 ![]() Herkules - za udowodnienie, że ciężką pracą można osiągnąć wszystko<3 ![]() Alladyn - nauczył, że powinno się podążać za marzeniami<3 ![]() ![]() Tabliczka cytatów! Strach nauczy się mnie bać ~Dotyk Julii Miłość - zabije Cię i jednocześnie Cię ocali ~Delirium Piekło jest puste, a wszystkie demony są tutaj ~William Shakespeare Usta twoje: ocean różowy. Spojrzenie: fala wzburzona. A twoje szerokie ramiona: Pas ratunkowy... ~Portret Niektórzy twierdzą, że bogów nie ma i po śmierci jest jedynie pustka. Ja już poznałem tę pustkę, nie boję się umrzeć ~Wiedźmin: Dziki Gon - Jesteś psychopatą. - Wolę określenie "człowiek z wyobraźnią" ~Szeptem -Chcesz posiąść moje ciało? -Chciałbym z nim zrobić wiele rzeczy, poza tą jedną.. ~Szeptem ![]() Kpop to styl życia ![]() ~Stałem w drzwiach garderoby i patrzyłem na członków zespołu, wiedząc, że nie mogę do nich dołączyć. Przepraszam.. Naprawdę chciałem wyjść na scenę. Na scenę, która jest moim życiem. Dziękuję wam i... kocham was...~ ![]() ~Nawet jeśli języki są różne, muzyka pozostaje ta sama~ ![]() ~Mam parę nóg na których mogę stanąć, nawet gdy upadnę osiem razy~ ![]() Avatar: Legenda Aanga + inne animopodobne rzeczy ![]() - No coś Ty.. Ja to zrobiłam? - Tak. Właśnie awansowałaś z wariatki na świruskę. Moje gratulacje! ![]() - Pij sok z kaktusa, jest bardzo mokry! Nic nie jest bardziej mokre od tego soku!! ![]() - Kto to jest Zuko? - To taki jeden facet w kucyku, który nas goni. - Co masz do kucyków, kucyku? - To jest wilczy ogon wojownika! ![]() - Nienawidzę cię stryju, śmierdzisz! - Chyba tak nie powiedziałeś? - Tak, powiedziałem.. ![]() Zemsta to tylko piękne słowo, które zwyczajnie usprawiedliwia samolubne czyny. ![]() Lepiej zostać zranionym niż ranić innych. Dobrzy ludzie będą szczęśliwi na przekór wszystkiemu. ![]() Możesz o mnie mówić, ile chcesz, ale nie waż się powiedzieć słowa o moim barcie! ![]() Gry, do których chętnie wracam: - Heroes (III najlepsza) - Wiedźmin - Civilization (głównie IV) - Overwatch - Skyrim - Battlefield - Leauge of Legends - Uncharted - Tomd Raider Jeśli chcesz pogadać o grach, uderzaj do mnie ![]() ![]() Członkini redakcji czwartego, piętnastego i szesnastego numeru Proroka! |
|
|
|
Marcus Clinton |
Dodany dnia 04.09.2017 09:33
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 1138 Dom: RavenclawPunkty: 30894 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 14.07.16 |
Zdecydowanie VII sezon był jednym z lepszych. Nikogo chyba nie zdziwi, że kibicuje Daenerys i jej przesłodkim dzieciom. Ucieszyła mnie również śmierć jednego z bohaterów w 7 odcinku, mówiłem do siebie "nareszcie!". Teraz to czekam już tylko na śmierć Cersei i nawet nie zdziwiło mnie zachowanie jej brata, choć muszę przyznać, że ma ona mało odwagi w sobie. No nic czekam na kolejny sezon, który ma być ostatnim. Co ja potem zrobię ze swoim życiem? Po prostu Marcin Takie cudo dostałem <3 ![]() Takie miłe słowa mnie spotkały ![]() ![]() Mój ranking najcudowniejszych nóg! 1. Edyta! ![]() 2. Livka! Tu cenzura zdjęcia 3. Scarlett! ![]() https://zapodaj.n...83bd62.jpg Ogłaszam wszem i wobec, iż GiHP to moja siostra bliźniaczka. Dedykuję jej tego gifa Edki, bo mi się podoba i jej też musi się spodobać ![]() Edyta <3 Moja motywatorka! United <3 Śląsk! You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same. "Śmierć będzie ostatnim wrogiem, jaki będzie pokonany" "Każdy ma fanów, ale ja mam najlepszych fanów, ja to wiem. Tak się stało, że moja muzyka odnalazła najpiękniejsze, najfajniejsze, najbardziej szlachetne i wartościowe serca. " - Edyta Górniak |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 04.09.2017 09:49
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Dlaczego Cersey ma mało odwagi? Nie przepadam za nią, ale akurat odwagi bym jej nie odebrała. Ogólnie po długiej przerwie obejrzałam sezon siódmy, no i w końcu się przekonałam do GOT, bo wcześniej miałam mieszane uczucia. Oczywiście dalej kują mnie pewne rzeczy, ale kiedy fabuła zaczyna się zbierać w całość i nie polega tylko na wybijaniu i krzywdzeniu wszystkich pozytywnych postaci, to oglądanie sprawia mi więcej przyjemności. Kto zasiądzie na krześle, to nie wiem. Ja lubię najbardziej postacie drugoplanowe jak Sam, Bronn, Brienne, Jorah, rudy przywódca dzikich i (przede wszystkim) Ogar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 04.09.2017 10:14
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Ja obejrzałam jak do tej pory 2 odcinki siódmego sezonu i nie chcę więcej. Postać Daenerys, którą bardzo lubiłam na początku, zaczęła mnie irytować tysiącem tytułów i bezwzględnością w dążeniu do władzy, może oszaleje i będzie szalona królowa? Jon to dla mnie jedna wielka ciepła klucha. Memy ze smokami, które widziałam na fejsie sprawiły, że nie mam potrzeby na razie oglądać dalej siódmego sezonu, ale wiem kto zginie. Chyba jednak się do tego przekonam, bo czas się uczyć ![]() Mam nadzieję, że Jamie zabije Cersei, bo ona mnie denerwuje bardzo bardzo baaardzo :< ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

gordian119

Ravenclaw

Hufflepuff

Gryffindor