Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Hit czy shit
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 20.02.2018 16:46
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
No, nareszcie coś z byłych Beatlesów. Na obrazku mamy młodego Paula McCartneya, a on już chyba w tym roku będzie miał 75-76 lat czy ileś tam. Nie wiem czy jeszcze daje koncerty, ale podoba mi się jego muzyka, zwłaszcza ta w zespole z Liverpoolu. Ten utwór też mi się podoba, ma pozytywny wydźwięk, jak się tego tak słucha, słyszałem to ostatnio w radiu. Takie 8/10 bym powiedział. Ode mnie coś co ostatnio było w The Voice of Kids, nie wiem czy oglądacie, sami zobaczcie. Nela Zawadzka r11; rMeluzynar1; r11; Przesłuchania w ciemno r11; The Voice Kids Poland https://m.youtube...tZcoBGROeg To jest facet. Heh. Tym gorzej . ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
percepcja |
Dodany dnia 20.02.2018 20:45
|
![]() Postów: 30 Dom: HufflepuffPunkty: 67 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.02.18 |
Dziewczyna wymiata!! Nie lubię tych programów o dzieciach, chociaż popieram to, bo w końcu może przestaną być akcje w stylu "wygrywa mam talent bo jest z domu dziecka/ma 7 lat i za pieniądze postawi babci dom". Ale ta mała jest świetna, ma genialny głos, bardzo mocny i osobowość sceniczną. Całkiem spoko ten wykon. ![]() Zolita - Holy https://www.youtu...dYiYjuf0ko (starałam się o coś normalnego) |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 20.02.2018 21:12
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Znam i całkiem lubię ten kawałek, chociaż jest to taki mój zapychacz w grimesowo/fka-owo/savdalizovych playlistach. Piękna, matowa barwa głosu wokalistki. Fajne to to jest do spacerów, nauki, chillu, oderwania się od cięższych klimatów. Natomiast teledysk jest naprawdę super, magnetyzujący. Podsumowując bardzo mi się podoba, 7,5/10. Ghost B.C. - Year Zero (Censored) https://www.youtu...kBt7yLXyDk (starałam się o coś normalnego) e tam, dawaj coś ciekawego, nawet jak Aders czy gordian się dobiorą, to myślę, że inni jak tu wchodzą, to też sobie słuchają nowych rzeczy >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
percepcja |
Dodany dnia 20.02.2018 21:20
|
![]() Postów: 30 Dom: HufflepuffPunkty: 67 Ranga: Uczeń Hogwartu Data rejestracji: 16.02.18 |
Zacznę od tego, że teledysk daje mi ogromne AHS Asylum vibesy, podoba mi się, że jest trochę retro i w czarno-biały. Fajne też jest to, że to jest taki rodzaj ciężkiej muzyki, której jednak przyjemnie się słucha, jest dość melodyjna, a wokal brzmi jak kościelne chóry, co według mnie też idealnie się wpasowuje. No i końcówka wymiata!! Podoba mi się ten papieski look. Lickuje bardzo. Easter - Heterosexual https://www.youtu...-WMph5vGgQ (trochę dziwnie, ale nie aż tak) |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 20.02.2018 21:32
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Dla mnie niestety kit, totalnie nie moje klimaty, dotrwałam do połowy. Ani muzyka, ani teledysk mnie nie przyciągnęły. Jako, że wciąż żyję sobotnim koncertem, a tego kawałka mi bardzo brakowało to wrzucam do oceny Hollywood Undead - We are https://www.youtu...cXjr9nPnvg "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 20.02.2018 22:52
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 3 Postów: 547 Dom: RavenclawPunkty: 11584 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 07.11.16 |
Muszę przyznać, że nie znam tego zespołu (nie kamieniujcie). Mają fajne te maski, chociaż z drugiej strony szkoda, że nie widać ich twarzy. Na koncercie też byli w maskach? Gościu rozwalil telewizory, hehe ![]() ![]() znałem kiedyś takiego jednego, co rozwalił telewizor i drzwi, bo mu mama coś w grze komputerowej przeszkodziła, niezły ubaw był z kolesia. Co do piosenki, to podoba mi się refren i to zaraz na początku, potem niestety gorzej te wszystkie zwrotki, oczekiwałem czegoś lepszego po tym dobrym początku. Takie 6/10.Michael Jackson - Earth Song - Live [HD/720p] https://m.youtube...uCdGwH2Efc ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 20.02.2018 23:03
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Michael Jackson to legenda. Może nie słucham tego na co dzień, ale jego przeboje znają chyba wszyscy. A jego koncerty to było wielkie wydarzenie, co widać właśnie tutaj. Chyba tylko Freddie Mercury potrafił tak dobrze panować nad wielką publicznością jak on. Ale tej piosenki chyba nie znałem I niezbyt mi się spodobała prawdę mówiąc, nie wiem dlaczego Ale samo wykonanie wspaniałe, czego przecież akurat po Jacksonie można oczekiwać.Neil Sedaka - Happy birthday sweet sixteen Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 20.02.2018 23:04
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
AdersYooo napisał(a): Muszę przyznać, że nie znam tego zespołu (nie kamieniujcie). Mają fajne te maski, chociaż z drugiej strony szkoda, że nie widać ich twarzy. Na koncercie też było w maskach? Tak. Z każdym albumem mają też inne maski. Ogólnie na koncercie mieli je tylko podczas pierwszej piosenki, później je zdjęli. W najnowszych teledyskach są też bez masek. Jeśli chodzi o Jacksona to ja nie cierpię jego głosu, ale patrząc z perspektywy światowej to raczej hit Pzoostaję nadal przy HUD i podrzucę coś w nieco innym klimacie, bo akurat tego słucham https://youtu.be/... "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 14:20
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
Kiedyś się wypowiadałam w jakimś temacie o Hollywood Undead - kiedyś całkiem ich lubiłam (dawno-dawno), teraz raczej ten typ muzyki ani mnie nie interesuje, ani nie wzbudza jakichś szczególnych emocji. No leci, bo leci, słucham sobie tego teraz i jest ok. Ale już mnie to nie jara. 5/10 Dobra, to coś znanego tym razem Son Lux - Easy https://www.youtu...PIPyPMNnp8 >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 21.02.2018 14:41
|
No ja tego nie znam, to nie takie znane, ale też nie interesuję się taką muzyką. Dobrze, że tym razem bez jakiegoś psychodelicznego teledysku z dziwnymi ludźmi, tym razem jakiś klaun na obrazku. Piosenka mi się podobała, taka spokojna, choć wydaje mi się, że jak na utwór 4-minutowy, to strasznie tam mało tekstu, nie jest to jednak wada, podobał mi się beat momentami. 8/10. Indila - Dernière Danse (Clip Officiel) https://m.youtube...5KAc5CoCuk ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 15:02
|
Jeżeli chodzi o takie radiowe piosenki, to ta jest serio na dobrym poziomie. Oczywiście chwytliwa i prościutka, ale taka z założenia miała być. Przyznam, że wolę śmieszną przeróbkę pana Chwytaka (o ile się nie mylę co do nazwy, bo nie znam tych jutuberów xd), ale to też samo w sobie nie jest złe : D. Wokalistka raczej brzydka, ale to nie przeszkadza w odbiorze teledysku, bo jest dosyć ciekawy - różni się od tego co normalnie nam funduje mtv. Niech będzie, że hit. to wrzucam coś bardziej znanego niż poprzednio w takim razie ;d Keys N Krates - Dum Dee Dum (JiKay Remix) https://www.youtu...g6HQ8RlPGQ choć wydaje mi się, że jak na utwór 4-minutowy, to strasznie tam mało tekstu ![]() Co wy z tym kurde tekstem ;v Tym bardziej ty Aders, skoro wrzucasz tu muzykę klasyczną. Też za mało tekstu? ;o >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 21.02.2018 17:58
|
Nie obraź się, ale tego też nie znam Pasjonujące jest zawsze ile takie remixy mają wyświetleń, ten prawie 200 000 000, szacun. A ja nawet nie znam oryginału od tego. Ogółem mi się podoba, chyba do tej pory najlepszy utwór, który słyszałem od Ciebie. Podoba mi się bardzo beat. Jedynie co mi się nie podobało to te zmixowane słowa (?) Jakby tam jakieś wulgaryzmy były... Ogółem 8,5/10.Kiler Soundtrack - Co Ty Tutaj Robisz https://m.youtube...-GFHbkd6Vs Co wy z tym kurde tekstem ;v Tym bardziej ty Aders, skoro wrzucasz tu muzykę klasyczną. Też za mało tekstu? ;o Ktoś jeszcze Ci tak mówi? Postaw mu piwo ode mnie . Co do muzyki klasycznej, to to jednak chyba inna bajka i inna półka. Tam jest o wiele więcej dźwięków w jednym utworze, żeby człowiek przeżywał masę różnych emocji i się nie nudził, a w tej Twojej był raczej jeden stały beat, prawda? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 18:54
|
Bardzo lubię to, kiedyś często leciało na zetkach czy innych rmfach i tak fajnie mi się tego słuchało na poprawę humoru. Elektryczne gitary w ogóle mają kilka takich szlagierów, które do dziś przewyższają większość polskiego popu. I co więcej, te kawałki praktycznie się nie starzeją. Także no nie jest to coś, co sama bym sobie włączyła, ale jak gdzieś gra, to mi nie przeszkadza. Bez liczb, bo nie, ale hit .Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart https://www.youtu...JJYpsA5tv8 Tera dodam trochę offtopu, adminy nie bijcie .Ogółem mi się podoba, chyba do tej pory najlepszy utwór, który słyszałem od Ciebie. Żeby nie wyjść na ignoranta i się nie kompromitować, lepiej napisać jednak "utwór, który najbardziej mi się podoba od ciebie" .Co do muzyki klasycznej, to to jednak chyba inna bajka i inna półka. Tam jest o wiele więcej dźwięków w jednym utworze, żeby człowiek przeżywał masę różnych emocji i się nie nudził, a w tej Twojej był raczej jeden stały beat, prawda? Inna półka . Chyba dla ciebie, bo słuchasz tylko radiówek . Już dawno nie słyszałam takiego bullshitu, dzięki za poprawę humoru . Muzyka klasyczna może być gównem, a może być dobra, ilość dźwięków nie ma nic do tego (wgl HAHAHAHHAHA), bo jeden utwór (przykładowo) psytrance takich projektów jak (znowu przykładowo) Shpongle czy Infected Mashroom jest bardziej złożony i skomplikowany niż 90% muzyki klasycznej. To że coś jest grane na klasycznych instrumentach, a coś ma dodaną elektronikę także nie ma nic do rzeczy. Co więcej, nowe techniki (a raczej ich wariacje) często podwyższają jakość kompozycji. No ale to trzeba się trochę interesować tematem jednak, do czego ci bardzo daleko . >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 21.02.2018 19:33
|
Śmierciożercy w teledysku? jeszcze tylko Voldemorta brakuje... teledysk nawet okej, pomijając krojenie tego kolesia na stole. Co do piosenki, to nie podoba mi się głos wokalisty, strasznie drze japę, można drzec japę i to może jakoś brzmieć, jak np. Linkin Park, ale tu nie brzmi. Takie 6/10. Ode mnie znowu coś z The Voice.Scardina, Szczurowska, Grigorian r11; rI'm still standingr1; r11; Bitwy r11; The Voice Kids Poland https://m.youtube...1HNFiSplKo Inna półka . Chyba dla ciebie, bo słuchasz tylko radiówek . Już dawno nie słyszałam takiego bullshitu, dzięki za poprawę humoru . Muzyka klasyczna może być gównem, a może być dobra, ilość dźwięków nie ma nic do tego (wgl HAHAHAHHAHA), bo jeden utwór (przykładowo) psytrance takich projektów jak (znowu przykładowo) Shpongle czy Infected Mashroom jest bardziej złożony i skomplikowany niż 90% muzyki klasycznej. To że coś jest grane na klasycznych instrumentach, a coś ma dodaną elektronikę także nie ma nic do rzeczy. Co więcej, nowe techniki (a raczej ich wariacje) często podwyższają jakość kompozycji. No ale to trzeba się trochę interesować tematem jednak, do czego ci bardzo daleko .Nie słucham, tylko radiówek, gdybyś chciała wiedzieć muzyka klasyczna raczej gównem nie jest, są lepsze i gorsze utwory, i tyle, jak w każdym rodzaju muzyki, ale takie stwierdzenia świadczą, tylko o Twojej ignorancji. Nie porównuje się muzyki klasycznej do takich zespołów i typu muzyki jakie wymieniłaś. To też są inne półki. Co z tego, że jest bardziej skomplikowany i złożony, niż 90% muzyki klasycznej, skoro za 100lat nikt o tym nie będzie pamiętał, bo to po prostu w większości jest shit. To, że coś jest grane na klasycznych instrumentach ma znaczenie, i elektro nigdy tego nie doścignie, bo jest po prostu kiepskie... ta, nowe techniki podwyższają jakość kompozycji ![]() ![]() dobry żart . ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 19:55
|
Eh no słabe, ale ja ogólnie nie przepadam za dziećmi na wokalu (ale chyba mało kto przepada...?). Ta o kręconych włosach ma okropną manierę (przepraszam, że tak "łopatologiczne", ale nie znam ich imion), ten chłopczyk też średni, jedynie ta malutka dziewczynka ma jakiś potencjał (silny, głęboki głos, może kiedyś jak wydorośleje, to coś z tego będzie konkretnego). No ale póki co, to takie mocne 2/10. Chet Faker - Gold https://www.youtu...i4pzKvuEQM muzyka klasyczna raczej gównem nie jest, są lepsze i gorsze utwory, i tyle, jak w każdym rodzaju muzyki, ale takie stwierdzenia świadczą, tylko o Twojej ignorancji. A rozumiesz, że te 'gorsze' utwory ujęłam słowem "gówno", które może ci się nie podobać w tym kontekście, ale tak, o to mi chodziło .Co z tego, że jest bardziej skomplikowany i złożony, niż 90% muzyki klasycznej, skoro za 100lat nikt o tym nie będzie pamiętał, bo to po prostu w większości jest shit. Powiedz mi więcej o sytuacji na świecie za 100 lat, uwielbiam jasnowidzów <3. A tak serio, to po prostu kolejna kompromitacja z twojej strony, łał :o. To, że coś jest grane na klasycznych instrumentach ma znaczenie, i elektro nigdy tego nie doścignie, bo jest po prostu kiepskie... ta, nowe techniki podwyższają jakość kompozycji ![]() ![]() dobry żartTak może, tylko dla tych, co nigdy porządnej muzyki nie słyszeli Ej, ty się zgrywasz, czy serio jesteś taki ograniczony (użyłabym innego słowa, ale nie chcę ryzykować warna)? Bo jak tak, to dyskusja z tobą nie ma żadnego sensu (co podejrzewałam już wcześniej w sumie). ;o >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
AdersYooo |
Dodany dnia 21.02.2018 20:20
|
Ten teledysk mi przypomina pewien inny, gdzie koleś jeździł na deskorolce przez miasto, njestety już zapomniałem tytułu, tam przynajmniej zmieniały się krajobrazy . Co to tego, to trzeba mieć jakąś wprawę w jezdzeniu na rolkach, ja niestety takiej nie mam. Kolejna piosenka, która mnie ani ziębi, ani grzeje. Jest po prostu bez tego czegoś. 6/10. Ode mnie znowu klasyka:Giuseppe Verdi - Aida - Marcia Trionfale (Triumphal March) https://m.youtube...ssDQbaIP_I serio jesteś taki ograniczony (użyłabym innego słowa, ale nie chcę ryzykować warna) I to mówi dziewczyna, która żyje ze sponsorem i nie widzi w tym nic złego, a innym będzie wmawiać ograniczenie? Pozwól, że zacytuje klasyka: to po prostu kolejna kompromitacja z twojej strony, łał :o. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
fuerte |
Dodany dnia 21.02.2018 20:40
|
![]() Pochwały: 30 Postów: 3226 Dom: RavenclawPunkty: 58190 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 15.07.07 |
Nie można zaprzeczyć, że Aida to klasyk i na pewno nie napiszę, że akurat ten utwór jest słaby, czy coś w ten deseń. Natomiast uważam, że już w samej tej operze były lepsze. Poza tym, trudno to oceniać w oderwaniu od całości i od tego, że się w tym momencie nie widzi całej opery. Verdiemu się, moim zdaniem przynajmniej, nie udało do końca stworzyć muzyki, którą by się z wielkimi emocjami słuchało poza kontekstem. Dlatego akurat ta część jest dla mnie taka sobie, ale nie jest też zła. La Femme - Où va le monde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 21.02.2018 20:42
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Chciałabym zaznaczyć, że na dyskusje na takim poziomie nie ma na forum miejsca. Nawet odmienne poglądy należy szanować, a brak wiedzy nie uzasadnia obrażania nikogo, bezpośrednio czy pośrednio. Dlatego przypominam o obowiązującym regulaminie i podkreślam, że za takie zachowanie grożą upomnienia i ostrzeżenia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 21.02.2018 20:56
|
Ej, ale to jest przyjemnie i zaskakująco oldschoolowe. Aż sprawdziłam, z którego roku jest ten kawałek, bo nie znam bandu, a i nie ufam youtubowym datom uploadu . Bardzo przyjemne wokale, bas wręcz gotycki momentami (szczególnie po 4 min. coś między Sisters of Mercy a Joy Division). Słucham drugi raz teraz sobie, baaardzo fajne.Kasabian - Underdog https://www.youtu...w09tAcNB0Q I to mówi dziewczyna, która żyje ze sponsorem i nie widzi w tym nic złego, a innym będzie wmawiać ograniczenie? Słucham? ![]() ![]() po pierwsze, jak to, z kim żyję, ma się do wiedzy na jakikolwiek temat. Po drugie, nigdy nie powiedziałam, że żyję ze sponsorem, także tego. Nic już nie mam do dodania, prywatne wycieczki przy braku argumentów zawsze spoko . Ale fajnie, że jestem klasykiem, to miłe. >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 21.02.2018 21:58
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Klasyczny rock, to lubię Całkiem fajnie się tego słuchało, podobało mi sie brzmienie instrumentów, wokal... Czy sam bym to puścił? Nie wiem, być może tak, to zależy od tego jaki akurat mam nastrój. Na pewno zapamiętam Taki hit 7,5/10.Amy Winehouse - Rehab Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię 

Christina

Ravenclaw

Hufflepuff

Slytherin

Gryffindor