Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Oświadczyny
|
|
Nquus |
Dodany dnia 02.12.2018 15:14
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 269 Dom: GryffindorPunkty: 5511 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 03.05.18 |
Halo, Halo dziewczyny z HPnetu jako, że wszyscy tu jesteśmy fanami całego uniwersum Pottera to chyba was będzie tutaj najłatwiej spytać. Znajdą się jakieś fajne i ciekawe pomysły na oświadczyny w stylu potterheads? "Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
|
Wioletta |
Dodany dnia 02.12.2018 18:08
|
![]() Pochwały: 26 Postów: 3204 Dom: GryffindorPunkty: 33447 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 06.07.16 |
Pierścień Marvolo! |
|
|
|
MorfinGaunt |
Dodany dnia 02.12.2018 18:12
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 651 Dom: HufflepuffPunkty: 7031 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 07.12.16 |
Klątwa?! Tak na start?! MorfinGaunt
![]() ![]() Jeśli ktoś ci mówi, że czuje się benowo, albo do bena z takim życiem, to wiedz, że to nie przelewki i trzeba takiej osobie natychmiast pomóc! Bo z Benem nie ma żartów! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Bad wolf |
Dodany dnia 02.12.2018 18:14
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 1666 Dom: SlytherinPunkty: 12316 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 20.09.13 |
![]() A ja proponuję po prostu dyskretnie podpytać jak wyglądałyby wymarzone oświadczyny dziewczyny (np gadając przy oglądaniu komedii romantycznej, w której się chłopak oświadcza dziewczynie), bo na siłę szukanie specjalnie związanego z ulubioną serią sposobu raczej nie ma sensu. DIMASH ![]() ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 02.12.2018 18:14
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
kij tam klątwa, pierścionek pochodzi z rodziny z tradycjami! ja bym do tego jeszcze dodała słodkie zwierzątko np Nagini ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
Katherine_Pierce |
Dodany dnia 02.12.2018 18:17
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 5926 Dom: GryffindorPunkty: 47342 Ranga: Członek Rady Strachu Data rejestracji: 31.10.14 |
Plus jeżeli miałaby to być niespodzianka to pytanie o to na forum, na stronie na której bywa, trochę może popsuć efekt niespodzianki. I nie ma sensu pytać obcych ludzi, skoro każdy ma swoje gusta i swoją wizję. Jedni chcą bycia w centrum uwagi, inni być sam na sam itd. Więc Bad najlepszą odpowiedź dała Moja chrisowa TOP5 ![]() 1. Always&Forever Chris Wood ![]() 2. Chris Hemsworth ![]() 3. Chris Evans ![]() 4. Chris Pratt ![]() 5. Chris Pine ![]() Maybe, you don't know Katherine at all. Did it ever occur to you that you have no idea who I really am? [/center]![]() Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja staram się klecić słowa aby była w tym finezja. Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy? Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze aby nie popaść w wieczna nędzę. Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą, nie chciałam aby osoba z miasta zginęła. Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana, wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana. Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa, mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa. Rozkazali głosować wbrew mojej woli, musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli. Swojego słowa bronić miałam zacięcie, najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie. Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina, głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina. Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić, szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić. Z najszerszymi przeprosinami, Tako. Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa To z trzech części całość misternie złożona Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi Zielonym długim poddupcem połączona A każdy człon tego przedziwnego bytu Nie przez Boga do życia powołanego Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona A zabawna tak, że aż strach Oto jest Kath Gne - Twoje przedtyłcze <3 Ołtarzyk uwielbienia Chrisa ![]() Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3 Chris to dupa jakich wiele, Męski facet w fajnym ciele, Serial o nim Kath ogląda, Lecz na tyłek wciąż spogląda. Na nic próby oderwania Wzroku od słodkiego drania, Uśmiech jego mówi wiele Aż mam ciarki na całym ciele! By Sam Quest ![]() The wasted years, the wasted youth The pretty lies, the ugly truth And the day has come where I have died Only to find, I've come alive ~Teen idle ![]() I was angry with my friend; I told my wrath, my wrath did end. I was angry with my foe: I told it not, my wrath did grow. And I waterd it in fears, Night & morning with my tears: And I sunned it with smiles, And with soft deceitful wiles. And it grew both day and night. Till it bore an apple bright. And my foe beheld it shine, And he knew that it was mine. And into my garden stole, When the night had veild the pole; In the morning glad I see; My foe outstretched beneath the tree. Do hymnu! Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie, Katherine zostanie z nami po wsze czas. Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała, bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja. Refren: Chwała Ci nasza, Katherino! Filmowcu najlepszy, kochana userko! Znajomość TVD największą masz! Chwała Ci, nasz pierniczku! Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród. Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud. Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia. Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś! Refren. Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie, lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla. Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim, w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król. Refren x2 ~ Pszemek - łosiek <3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 02.12.2018 18:24
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Jesteście okropni ;p Jeśli faktycznie chcesz to zrobić w jakimś magicznym stylu, to zastanów się porządnie, dlaczego właściwie chcesz to zrobić akurat potterowo. Bo pamiętaj, że oświadczyny są między wami, a nie dla niej. Więc jeśli połączyła was pasja do serii JKR to super, ale jeśli chodzi tylko o to, że ona HP po prostu lubi, to odpuściłabym i postawiłabym na coś bardziej osobistego. Ale jeśli faktycznie to was łączy, to może zabierz ją do jakiegoś magicznego miejsca? Alb weź na pierścionku jakiś bardzo subtelny grawer, który jakoś nawiąże do HP. W zasadzie to trudno powiedzieć, bo w HP chyba nikt się nie oświadczył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
BumSzakalaka |
Dodany dnia 02.12.2018 18:36
|
![]() Pochwały: 9 Postów: 1359 Dom: RavenclawPunkty: 17304 Ranga: Pogromca Parchatego Trolla Data rejestracji: 30.11.15 |
Oświadczyny w Dziurawym Kotle w Krakowie przy kremowym piwie chyba byłyby w porządku Albo właśnie coś w tym stylu. Grawer na pierścionku moim zdaniem jest dosyć "dziwny". Ja bym na Twoim miejscu kombinowała w stronę miejsca oświadczyn, aniżeli gadżeciarstwa. Edytowane przez BumSzakalaka dnia 02.12.2018 18:42
03.01.2019 r. - Pogromca Parchatego Trolla ![]() W Hogwarcie: Madison Dixie ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - I'm gonna do it my way. I suggest you hold very still, prisoner 4587. - My name is OLIVER QUEEN. ![]() ![]() _____________________~*~_____________________ - Tak, jak mówili! Geralt! Tak, jak mówili... Jestem twoim przeznaczeniem? Powiedz! Jestem twoim przeznaczeniem? - Jesteś czymś więcej, Ciri. Czymś więcej. ![]() _____________________~*~_____________________ BumSzakalaka Przyjaciółko ma najdroższa! Pisać wiersze sprawa "prosta" W dniu miłości coś wypada, Prawie głowa mi odpada... Gdzieś zniknęłaś, takie życie.. I na pewno nie w Madrycie. Nasz rysunek gdzieś zgubiłem, Jestem Ci go jednak winien. Szkoła chyba cię wykańcza, Jednak lepsza niż szarańcza ;D Kwaśne żelki mam pod biurkiem, Nie otworze ich więc z hukiem, Bo z tęsknoty już usycham I w te kąty je upycham. Wszędzie różu, kiczu schyłki Życie, zabierz Walentynki. Ps. Z tym obrazkiem to serio ![]() XOXO ~ Erynia. Wielkie serducho ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 02.12.2018 18:36
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Moim zdaniem, jeżeli sam nie masz jakiegoś odpowiedniego pomysłu, to odpuść. Oświadczyny powinny być bardzo dokładnie dopasowane do osoby, historii związku, kontekstu, itd. Nie powinny być jakimś zapożyczonym pomysłem. A już w ogóle pytanie o to na stronie, na którą zagląda Twoja dziewczyna, to trochę heheszki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nquus |
Dodany dnia 02.12.2018 18:51
|
![]() Ostrzeżenia: 2 Pochwały: 1 Postów: 269 Dom: GryffindorPunkty: 5511 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 03.05.18 |
Oświadczyny w Dziurawym Kotle w Krakowie przy kremowym piwie Mieszkamy w Krakowie, więc jesteśmy tam naprawdę często, więc to nie byłoby nic wyjątkowego. Pierścionek już mam, a po za tym Erudieth nie lubi pierścionków z kamieniami. Więc tamten nie spełniłby jej oczekiwań. Bo pamiętaj, że oświadczyny są między wami, a nie dla niej. Więc jeśli połączyła was pasja do serii JKR to super, ale jeśli chodzi tylko o to, że ona HP po prostu lubi, to odpuściłabym i postawiłabym na coś bardziej osobisteg Wiem pamiętam, ale poznaliśmy się na innej stronie fanowskiej związanej z HP i tam rozwijały się początki naszej znajomości i właśnie stąd pomysł, żeby było to coś związanego z HP. Eru i komedia romantyczna, bez szans ona nie znosi takich filmów. Z resztą ona w ogóle nie przepada za filmami i bardzo rzadko jakikolwiek ogląda. A na pytanie jak chciałaby, żeby to wyglądało odpowiada, że nie wie. A co do jej zaglądania tu.. wchodzi bardzo rzadko i nie zagląda w tematy czego jestem pewien. "Choćbyś życie swe włożył w wilka wychowanie, szkoda trudu; wilk wilkiem i tak pozostanie." "Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda." "Wilk nie winien temu, że Pan Bóg stworzył go wilkiem." "Wilki są chyba szlachetniejsze od owiec, z trudem wyobrażają sobie istnienie bez tych ostatnich, zaś owce? Szkoda mówić. " |
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 02.12.2018 19:01
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Może w którymś z tych obrazków znajdziesz coś co może cię zainspirowac, ale tak jak pisano poprzednio - to Ty musisz wiedzieć co i jak, bo my nie znamy Eru tak dobrze jak ty. Ale pisanie o tym, na stronie na której bywa, może jej lekko zepsuć niespodziankę http://www.youren...sal-ideas/ Cześć wszystkim! Tak naprawdę to mnie tu nie ma ![]() Same dobre gwiazdy spotkały się na nieba szczycie, Z ducha, ognia i rosy tchnęły w ciebie życie Portret upamiętniający słynna bitwę na HPnecie. Na tym arcydziele JA - Livka Andrewparte w czasie bitwy Hogwartczykow o SB, autorstwa mistrzyni Painta Lou ![]() Co dobrego w 2019? ![]() Nagrody za 2018! ![]() ![]() ![]() ![]() Dom w Hogwarcie: Gryffindor ![]() Ulubione bajki ![]() ![]() ![]() ![]() Ulubione seriale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 02.12.2018 19:04
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Może to będzie niemiłe, ale a) głupotą jest pytać o sposób oświadczyn na forum, na które twoja dziewczyna wchodziła jeszcze zanim cię poznała, może tu wejść w każdej chwili i niespodzianka ci się rąbie b) pytać o to osoby, które nie wiedzą jak wygląda wasz związek to też głupota, bo co my ci doradzimy? jak widzisz wyżej nie ma tu za dobrych pomysłów na to, co sam widzisz. c) zgadzam się z Mikasą. jeśli nie masz pomysłu to odpuść, to ty masz to ogarnąć a nie my bo nie my znamy Eru i nie my wiemy co ona lubi a czego nie. ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
Sarahis |
Dodany dnia 02.12.2018 19:07
|
![]() Pochwały: 5 Postów: 1187 Dom: SlytherinPunkty: 5756 Ranga: Szatan w lesie Data rejestracji: 05.01.09 |
A co do jej zaglądania tu.. wchodzi bardzo rzadko i nie zagląda w tematy czego jestem pewien ![]() ![]() Skąd niby możesz mieć 100-procentową co robi druga osoba? Trochę creepy . Ale dobra. Uważam, że pytanie obcych osób w jaki sposób się zaręczyć jest co najmniej dziwne. Ty powinieneś wiedzieć najlepiej. A jeśli rzeczywiście nie masz pomysłu, to tak jak Bad, uważam, że powinieneś jakoś wkręcić ją w rozmowę o zaręczynach i wyciągnąć z niej potrzebne info . Ja bym tak zrobiła jakbym była facetem :v. >>>*<<< ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ ![]() ~~*~~ this world is a school no one expects to stay in school forever >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() ![]() >>>*<<< I just decided by the grace of the God Poseidon that you're so dead to me I dug a hole for you to lie in >>>*<<< whatever feeds your fear is closer than you think ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< ![]() >>>*<<< <3 ;___; ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 02.12.2018 19:18
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Kurde, dziewczyny ;p On przecież nie zapytał, jak ma się oświadczyć, tylko czy mamy jakieś pomysły. Może z nich skorzystać, a może przeczytać i dojść do wniosku, że to nie dla niego. Poza tym wątpię, by to działało tak, że każdy od razu wie, jak powinny wyglądać oświadczyny. Mi sen z powiek spędza nawet kupowanie prezentów i korzystam z internetowych rad, nawet jeśli swoich bliskich znam lepiej niż osoba XYZ. Więc naprawdę, bez przeginania. Może nawet ktoś tu kiedyś ogólnie wejdzie, żeby poczytać o pomysłach na potterowe zaręczyny. I co zobaczy? Heheszki. Kiedy pisałam o tym grawerze, to myślałam o czymś po wewnętrznej stronie - chociaż to pasuje chyba bardziej do obrączek, bo zaręczynowe są na to chyba za drobne. Jeśli często chodzicie do dziurawego kotła, to możesz tam zapytać, czy mogliby zrobić dla was coś "super". Ale to tylko, jeśli twoje dziewczyna lubi takie tłumne świętowanie. Albo właśnie zaproś ją po prostu i powiedz, żeby zamówiła coś wyjątkowego, bo to wyjątkowy dzień. No i zostaw resztę na potem, będzie trochę zagadki No ale to wszystko też powinno się sprowadzać do tego, żebyś miał jakieś hm... podsumowanie takiego a nie innego nawiązania. Np. zabierasz ich do miejsc każde jedno na każdą książkę jakby, ale siódmej nie ma, bo wasza historia się nie skończyła i w zasadzie dopiero się zaczyna... coś takiego, ale w lepszym guście, wiadomo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Lilyatte |
Dodany dnia 02.12.2018 19:27
|
![]() Pochwały: 10 Postów: 1642 Dom: SlytherinPunkty: 13674 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 03.04.15 |
Ogólnie to może być ciężko, ale jeśli to ma być w prawdziwym stylu potterhead to proponuję tak: 1) znajdź kogoś psychopatycznego i schlanego i słuchaj jego słów. Jeśli pójdzie dobrze i powie przepowiednię - szukaj złego maga. Jeśli nie - proponuję NORMALNE OŚWIADCZYNY. 2) niech zły mag zaatakuje ci rodzinę. Dobrym pomysłem jest Avada Kedavra na rodzicach, zostanie sierotą i porzucenie u ich rodziny, która ich nie znosi 3) idź do szkoły magii. Staraj się przeżyć, zaprzyjaznij z rudym i kujonką, zabujaj w głupiej Krukonce. 4) spraw, aby siostrą rudego się w tobie zakochała. TO KONIECZNE. Jeśli nie ma brata/siostry powiedz jej rodzinie żeby to naprawili. Adopcja, te sprawy. No i rodzeństwo musi się zabujać w przyjacielskiej kujonce / rudej mendzie. 5) weź udział w bitwie o magiczne miejsce. Daj się zabić, przeżyj i wróć żeby zabić tego kto cię zabił. Patrz na jej reakcję. 6) kup miotłę i napraw pierścień z czarnym kamieniem. 7) niech twoi kumple się hajtna 8) zaproponuj jej małżeństwo. W końcu nawet rudy żeni się z kujonką, zabrał ci przyjaciółkę, ty hajtnij się z jego siostrą. Czekaj na odpowiedź A. Zgodzi się - świetnie! Żenisz się, wchodzisz do dużej rodziny rudych, a po 19 latach masz troje dzieci nazwanych po postaciach z serii B. Nie godzi się - zabierasz hajs, miotłę i pierścień. Zakopujesz się w pracy aurora, znajdujesz zmieniacz czasu. Cofasz się do punktu 1). A tak poważnie: wymyśl coś. Dla mnie zaręczyny 16-latki są raczej dziwne. Tym bardziej że ma ona tu dostęp ( i po niespodziance), a każdy związek jest inny. Może zapytaj jej subtelnie co jej się marzy. Albo jakby dla niej wyglądały takie idealne ( ma 16. Nigdy by się nie spodziewała, że zrobisz to TERAZ). A jeśli już ma być to coś z HP : coś subtelnego? Może lilie po Lily Potter? Jakiś grawerunek? Albo coś oprócz pierscionka? ( Na przykład naszyjnik z piórkiem albo IŚ?). Albo restauracja w stylu Pottera. Wymyśl coś chłopie. Możesz też próbować oświadczyć jej się podczas jej ulubionej sceny z HP/FZ. Jest mnóstwo możliwości. Nawet głupie pudełeczko można przerobić na coś z HP Edytowane przez Lilyatte dnia 02.12.2018 19:37
Discord, jeśli potrzeba szybkiego kontaktu: Lilyatte #4394 Dumna mama koronadziecia ![]() ![]() ![]() The world that's waiting up for me That I call my own Through the dark, through the door Through where no one's been before But it feels like home |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Gryffindor

Hufflepuff

Slytherin

Ravenclaw