Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Najlepszy horror
|
|
Liliana2194 |
Dodany dnia 31.10.2014 15:17
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 20 Postów: 1283 Dom: HufflepuffPunkty: 20246 Ranga: O choinka! Data rejestracji: 18.06.14 |
Ja nie lubię horrorów. Są dla mnie za mocne, po prostu się ich boję (i w przeciwieństwie do większości społeczności nie lubię się bać ). Jedynym horrorem, jaki oglądałam były Egozrcyzmy Emily Rose, choć na niektóre scenach nie patrzyłam. Jakoś to zniosłam, choć przez dwa tygodnie miałam trudności z zaśnięciem Edytowane przez Liliana2194 dnia 21.11.2019 22:47
![]() ![]() - - W Hogwarcie: - - 2) Valerie Adams 2.06.2019 - ![]() ![]() ![]() Karta postaci: tutaj1) Liliana Williams 18.06.2014 - 31.05.2019 ~ moja ulubienica spośród tej dwójki ~ ![]() ![]() ![]() Karta postaci: 1. Lijka2. Poboczne - - Za 2017/2018: - - ![]() - - INBJN - - Ten little Indian Boys went out to dine One choked his little self and then there were nine. ![]() Nine little Indian Boys sat up very late One overslept himself and then there were eight. Eight little Indian Boys travelling in Devon One said he'd stay there and then there were seven. Seven little Indian Boys chopping up sticks One chopped himself in halves and then there were six. ![]() Six little Indian Boys playing with a hive A bumblebee stung one and then there were five. Five little Indian Boys going in for law One got in Chancery and then there were four. Four little Indian Boys going out to sea A red herring swallowed one and then there were three. Three little Indian Boys walking in the zoo A big bear hugged one and then there were two. Two little Indian Boys sitting in the sun One got frizzled up and then there was one. One little Indian Boy left all alone He went out and hanged himself and then there were none. ![]() ![]() - - - - ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 03.08.2015 16:33
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
od kilku miesięcy szukam jakiegoś naprawdę dobrego horroru (czyt. takiego, który mnie przestraszy, a nie jest po prostu zlepkiem durnych scen, w których coś wyskakuje, czy ma brzydką mordę), ale niestety nie znalazłam... Ze wszystkich, jakie oglądałam, przestraszyłam się na jednej scenie w "Obecności". "Anabelle" miała potencjał, ale niestety... "Egzorcyzmy Emily Rose" oglądałam na raty i również nie... to ja nie wiem Pomógłby ktoś? ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 03.08.2015 17:21
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Ja naprawdę bałem się oglądając np. "W kleszczach lęku". No i polecam serdecznie film "Tajemnica guwernantki". Super kino. Co jeszcze? "Gabinet doktora Caligari". Nie jest zły też "Dracula" z Garym Oldmanem. "Lśnienie", "Obcy", "Dziecko Rosemary"... "Jeździec bez głowy", "Omen", "Egzorcysta", "Coś" czy "Od zmierzchu do świtu". Nie wiem czy dla Pani Prefekt będą straszne, ale na pewno złe nie są. Tak na mój gust Warto obejrzeć ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Keira Karkarow |
Dodany dnia 11.08.2015 23:02
|
![]() Postów: 697 Dom: GryffindorPunkty: 1813 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 07.07.15 |
Uwielbiam horrory *.* Zdecydowanie polecam: Naznaczony, Omen, Egzorcyzmy Emilly Rose, Nawiedzenie w Connecticut, Jako w piekle tak i na ziemi, Static, Nieproszeni goście, Nieznajomi, Ring, Nieodebrane połączenie (japońskie, amerykańskie nie jest tak straszne)... Tych filmów jest tyle, że aż nie wiem co wymieniać ;o "Someone let the doors open,
Who left me outside? I'm bent I'm not broken, Come live in my life. All the worlds left unspoken All the pages I write On my knees and I'm hoping That someone holds me tonight. Hold me tonight..." |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 02.12.2015 02:14
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
No to ja się czymś podzielę. Jakieś 15 minut temu skończyłem oglądać film pt. "Sceptyk" ... Co powiedzieć? Może to, że nadal mam gęsia skórkę i serce trochę szybciej bije niż zazwyczaj. Ciężko mnie wystraszyć, a filmów grozy mam na koncie jakieś kilkaset - oglądam je w zasadzie od "zawsze". TV, potem kasety VHS, kino, DVD, teraz w necie najczęściej. Wracając do filmu, to nie ma tam ni kropli krwi, żadnych wielkich płazów, mumii, wilkołaków, zombie czy przerośniętych krabów lub mrówek. To klasyczny horror o nawiedzonym domu... I duchy zawsze najbardziej mnie przerażały, bo wydają mi się najbardziej 'prawdziwe' i realne. A na pewno prawdziwsze od kosmitów z planety X czy 40-metrowej ośmiornicy, która mackami zatapia statki w Trójkącie Bermudzkim. Napięcie, genialna muzyka, tajemnica za tajemnicą, wkradający się niepostrzeżenie lęk, strach, ogarniająca nas panika. Koniecznie oglądajcie go przy zgaszonym świetle - radzę w łóżku. No i wcześniej skorzystajcie z toalety, bo po projekcji możecie mieć pewne trudności w dotarciu do łazienki. Zwłaszcza jak trzeba do niej przejść więcej jak 12 kroków Resumując, to naprawdę dawno tak świetnego i genialnego filmu grozy nie widziałem. Nie twierdzę rzecz jasna, że każdy automatycznie będzie wystraszony po obejrzeniu "Sceptyka", ale zobaczyć i tak warto. Uchylę nieco rąbka tajemnicy i dam link do króciutkiego zwiastuna. Może kogoś zaciekawi, ja polecam: https://www.youtu...aaEkJcdrP8 ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Aventia |
Dodany dnia 24.10.2019 23:42
|
![]() Postów: 60 Dom: HufflepuffPunkty: 439 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 05.03.19 |
Kocham horrory <3 Koszmar z ulicy Wiązów, Piątek 13-tego, Halloween, o egzorcyzmach i tak dalej! Uwielbiam. WIELBIĘ. chyba pierwszy horror, który obejrzałam, i którego nadal się boję to 13 duchów. Ma swoją moc. Najbardziej przeraża mnie pocięta kobitka w wannie. przez miesiąc bałam się myć sama - ktoś musiał być ze mną w łazience, tak mi na banię wlazł film, a fakt faktem, miałam wtedy 7 lat ![]() super też jest Lśnienie, bo z nowych ciężko mi powiedzieć, wszystko na jedno kopyto i mało który się wyróżnia. Dla beki można obejrzeć Zombie SS, bardzo pocieszny i śmieszny horror (druga część dla niektórych może być obrzydliwa, ale WARTO!) Ostatni horror, który mnie ruszył, to chyba Ghostland, ale ja bym to jednak nazwała thrillerem psychologicznym, niż horrorem. Winchester. Dom duchów - to był nawet zacny film. Kilka razy się wystraszyłam. Psychopatia jest niczym światło słoneczne: jego nadmiar może wywołać raka i zabić, ale jeśli wystawiamy się na jego działanie z umiarem, ma dobroczynny wpływ na jakość naszego życia i nasze zdrowie. ~ Kevin Dutton "Mądrość psychopatów" Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena, jaką płaci się za wyobraźnię. ~ Thomas Harris "Czerwony smok" Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. ~ Andrzej Sapkowski "Wieża jaskółki" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
lothien |
Dodany dnia 25.10.2019 10:52
|
![]() Postów: 67 Dom: HufflepuffPunkty: 1758 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.08.19 |
Jak dla mnie najlepszym horrorem jest (i pozostanie) "Egzorcyzmy Emily Rose". Rzadko ten film oglądam, może raz na rok, ale za każdym razem mam ciary... Mało który horror mnie rusza, rok temu oglądałam "Zakonnicę" i niby miał być taki super straszny, a mnie się śmiać chciało w kinie. No ale co racja to racja - udźwiękowienie to 80% horroru. Reszta to gra aktorska, fabuła i klimat. Mówcie co chcecie, ale "Gęsia skórka" oglądana za dzieciaka to nadal najstraszniejszy horror, jaki istnieje! |
|
|
|
Aventia |
Dodany dnia 25.10.2019 13:20
|
![]() Postów: 60 Dom: HufflepuffPunkty: 439 Ranga: Ulubieniec nauczycieli Data rejestracji: 05.03.19 |
avlee napisał(a): Mówcie co chcecie, ale "Gęsia skórka" oglądana za dzieciaka to nadal najstraszniejszy horror, jaki istnieje! OMG! Gęsia Skórka! Jak byłam odważna za dzieciaka, tak do tego ie potrafiłam się zabrać. Samo intro wywoływało u mnie ciary. Ale było epickie. Dopiero teraz (po tylu latach) trafiłam kiedyś w TV na Gęsią Skórkę i stwierdziłam, że sobie obejrzę te dwa odcinki co leciały pod rząd. Matko, z biegiem lat człowiek uświadamia sobie jaka to tandeta, ale mimo wszystko łza się w oku kręci na samo wspomnienie. Uważam t za najlepszy horror dzieciństwa <3 Psychopatia jest niczym światło słoneczne: jego nadmiar może wywołać raka i zabić, ale jeśli wystawiamy się na jego działanie z umiarem, ma dobroczynny wpływ na jakość naszego życia i nasze zdrowie. ~ Kevin Dutton "Mądrość psychopatów" Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena, jaką płaci się za wyobraźnię. ~ Thomas Harris "Czerwony smok" Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie. ~ Andrzej Sapkowski "Wieża jaskółki" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 25.10.2019 17:41
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Jeśli chodzi o horrory to jestem starym wyjadaczem! Mój ulubiony to Koszmar z Ulicy Wiązów, czyli Freddy Krueger. Poza tym uwielbiam japońskie horrory typu The Ring, Klątwa, Ostatnie Połączenie, czyli połączenie długich, czarnych włosów z przerażającą ciszą.... Nie znam totalnie nowych dreszczowców, ale za mojej młodości oglądało się np. Muchę, Szczęki, Ptaki, Rój itd, czyli zwierzyniec w całej swej strasznej okazałości, skończywszy na Cmentarzysku dla Zwierząt![]() Kleszcze! Ten film był tak straszny, że niemal codziennie mi się potem śniły o nim koszmary, tak że płakałam po nocach. To wszystko oglądałam mając około 10 lat, chowając się za fotelem w salonie ![]() Dajcie znać czy znanie takie pozycje jak: - Bloob Zabójca - Wstrząs (Wężoidy) - Kleszcze - Arachnofobia - Mucha - Ptaki jeśli tak, to szacun Aha na Egzorcyzmach Emilly Rose byłam w kinie i...nigdy więcej tego typu filmów. To była jakaś masakra, bałam się potem każdego cienia! ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
lothien |
Dodany dnia 25.10.2019 18:09
|
![]() Postów: 67 Dom: HufflepuffPunkty: 1758 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 09.08.19 |
Miałam się wcześniej wypowiedzieć, ale widzę że Klaudia mnie ubiegła - "Egzorcyzmy Emily Rose" to (według mnie) najstraszniejszy horror, jaki do tej pory powstał. Oglądałam go chyba tylko trzy razy w życiu i więcej nie dałam rady. Te trzy razy mocno zapadły mi w pamięć... Przerażające widoki. Chyba tydzień dochodziłam do siebie po tym filmie. Oglądałam go mając 18 lat i dość spore doświadczenie, jeśli chodzi o horrory (z przyjaciółką robiłyśmy sobie maraton co sobotę), ale ten zdecydowanie przebił wszystkie... Rok temu byłam w kinie na maratonie horrorów gdzie oglądałam "Zakonnicę". Taki straszny miał być, trailer naprawdę dał mi po wyobraźni i spodziewałam się czegoś, co mogłoby konkurować z "Egzorcyzmami...", ale nie ma opcji. W pewnym momencie miałam już dość tych nagłych hałasów (a jestem strachliwa i jak coś mi nagle przed twarz wyskakuje albo huknie, to zaraz drygam jakbym padaczki dostała) i zatkałam sobie uszy. Oglądałam jakąś finałową scenę przez kilka minut i zachciało mi się śmiać. Ta zakonnica wyglądała jak karykatura, fabuła nagle wydała mi się tak idiotyczna... Wtedy zrozumiałam, że 80% horroru to udźwiękowienie, a pozostałe 20% to fabuła, gra aktorska i klimat. Mimo postępu technologii uważam, że obecne horrory nie są w stanie przebić tych starych. Nawet się do nich nie umywają, mimo tych wszystkich efektów komputerowych i innych cudów. |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 25.10.2019 20:00
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Ogólnie filmy o egzotycznych są chyba jednymi z najgorszych, siadają na psychikę. A jeszcze jak słyszysz, że film jest oparty na prawdziwej historii, to już totalnie można zzielenieć ze strachu. Podobnie z filmami o duchach. Słyszałam, że Paranormal Activity jest mega straszny, ja nie odważyłam się go obejrzeć ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.10.2019 20:14
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Szok, że do tej pory nic tu nie napisałam, myślałam, że moje posty są wszędzie ;p No ale trzeba to naprawić. Tak czy inaczej - ja ogólnie z filmami mam tak, że łapię na coś zajawkę. Ostatnio to była seria Star Treka, no i całkiem niedawno miałam tak też z horrorami. To taka spora dawka emocji w krótkim czasie. Nie powiem, żebym się bardzo bała w tym sensie, że ja w to wszystko wierzę itd.. Ale ja jestem trochę walnięta i mi w głowie zostają pewne obrazy, które wracają w nocy. No i to niemiłe zasypiać i widzieć Samarę. Taka wyobraźnia. Tak czy inaczej okazuje się, że mnie straszą właśnie te najgłupsze horrory... dobra, najgłupsze mnie śmieszą i są dla mnie jak komedia romantyczne (piątka przyjaciół jedzie do lasu, wszyscy giną, najbrzydszy umiera przedostatni itd.). Ale są te fabularnie denne jak Klątwa czy Ring i one mnie straszą, bo tam są straszne dźwięki i obrazy tzw. brzydkie mordy. Egzorcysta czy Egzorcyzmy Emily Rose to dla mnie fajne filmy. Ich się tak nie boję, ale z miłą chęcią obejrzałam. To tyle ode mnie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Scarllet |
Dodany dnia 26.10.2019 16:17
|
![]() Pochwały: 7 Postów: 661 Dom: GryffindorPunkty: 8343 Ranga: Żywy worek treningowy Data rejestracji: 15.11.16 |
Nie wiem jaką kategorią się kierować. Bo jeśli najlepszy horror, którego bałam się jak dziecko to zdecydowanie ''The Nun''. Po seansie w kinie dwa tygodnie przeżywałam koszmar związany z filmem. I tak jak wyżej pisała Alette, mnie w głównej mierze nękała muzyka, z chwili kiedy zakonnica się zbliżała. A odtwarzający się ten dźwięk o trzeciej w nocy to nic fajnego, uwierzcie ![]() Ale jeżeli miałabym napisać o filmie z kategorii horror, który mi się najbardziej podobał to chyba Sierociniec. Jak dla mnie miał całkiem ciekawą fabułę i lubię do niego wracać w jesienne wieczory. Ale czy był straszny? Dreszczyk był ale nie mogę powiedzieć, żebym się bała jak przy filmie wyżej. ''A ja Ciebie zaklnę w żywy kamień! I będą Cię czcić w Republice Nowego Przylądka.'' -Zireael 2020 ![]() ![]() W Hogwarcie Corinne Laurientis |
|
|
|
Livka |
Dodany dnia 26.10.2019 22:05
|
![]() Pochwały: 8 Postów: 521 Dom: GryffindorPunkty: 10109 Ranga: Wielki mag Data rejestracji: 22.01.18 |
Cóż... jako jedyna wśród moich znajomych uwielbiam horrory ponad inne gatunki, dlatego z miłą chęcią podzielę się z wami tytułami moich ulubionych. Wiele z nich widziałam wiele razy i z tego względu już nie wzbudzają moich emocji, ale postaram się opisać te, które wywarły na mnie największy wpływ przy pierwszych razach. Nie koniecznie będą straszne dla innych, ale klasyfikuje również filmy, które trzymały mnie w nieprzyjemnym napięciu, przez większość ivhbtrwania. Kolejność przypadkowa. 1. Blair Witch Project, ale ten stary i pierwszy, 2. Ring i klątwa (japonskie), 3. Sierociniec, 4. Hiszpański REC, 5. Babadook, 6. Sinister, 7. Naznaczony, 8. Shutter - widmo, 9. Obecność 10. Osada Edytowane przez Livka dnia 26.10.2019 22:05
|
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 27.10.2019 10:40
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Livka napisał(a): Cóż... jako jedyna wśród moich znajomych uwielbiam horrory ponad inne gatunki, dlatego z miłą chęcią podzielę się z wami tytułami moich ulubionych. Wiele z nich widziałam wiele razy i z tego względu już nie wzbudzają moich emocji, ale postaram się opisać te, które wywarły na mnie największy wpływ przy pierwszych razach. Nie koniecznie będą straszne dla innych, ale klasyfikuje również filmy, które trzymały mnie w nieprzyjemnym napięciu, przez większość ivhbtrwania. Kolejność przypadkowa. 1. Blair Witch Project, ale ten stary i pierwszy, 2. Ring i klątwa (japonskie), 3. Sierociniec, 4. Hiszpański REC, 5. Babadook, 6. Sinister, 7. Naznaczony, 8. Shutter - widmo, 9. Obecność 10. Osada Blair Witch Project to najstraszniejszy twór jaki kiedykolwiek oglądałam. Przestałam oglądać horrory jakoś po 13 roku życia, bo moja wyobraźnia zaczęła płatać zbyt duże figle, albo po prostu jestem panikarą... W danych czasach, które pamiętają ojcowie założyciele tej strony (no może nie tak dawno), mieszkałam w Lesie/ Czarnolesie. Las potrafi bardzo upiornym miejscem. Także ten horror brałam za bardzo realistyczny ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Christina

Hufflepuff
). Jedynym horrorem, jaki oglądałam były Egozrcyzmy Emily Rose, choć na niektóre scenach nie patrzyłam. Jakoś to zniosłam, choć przez dwa tygodnie miałam trudności z zaśnięciem

Gryffindor

Warto obejrzeć