Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Gwiezdne Wojny
Prefix użytkownikaAventia
KOCHAM STAR WARSY! MIŁOŚĆ WIECZNA DO STAR WARS'ÓW!
Miłość wieczna do SW, Wiedźmina i HP.

A teraz więcej na ten temat:
Starą trylogię kocham. Jest wspaniała, piękna i cudowna. Miłości wy moje - widać, że tam oddali swoje serduszka do tworzenia. Co prawda, nie jestem fanem Luke'a, ale Han... Han na zawsze w mym serduszku <3 i R2-D2, robot, który najwięcej przeklinał w filmie i cały czas leciała cenzura xD
Mają klimat, mają wiele miłości i z tym zapoznała mnie rodzicielka - chwała jej za to niech będzie, i za Indianę Jonesa!
Nowa trylogia - wiele osób wyzywa, że dno, że zakała, że MASAKRA I POWINNO ZNIKNĄĆ, BO TO ZŁO WCIELONE. Szczerze? Mnie się podoba. Widać, że tam mocno poszli w CGI, ale jednak to lubię. I to bardzo. Pokazali wspaniale inny świat - nie, że tylko wojna, ale również jak wyglądało to politycznie. Żal mi, że wycięli jedną z ważniejszych scen Padme Amidali, gdy ta chciała wraz z innymi, aby Palpi zrezygnował z władzy. Bardzo mi żal. I według mnie zrypali jedno - strasznie na siłę (aż potwornie razi w oczy) związek Padme i Anakina. Można się było uśmiać nad żałosnością młodego Jedi, kiedy to chce zabłysnąć, a Padme z Obim go gasi, ale jednak - zrypali. Na potęgę.
Najnowsza trylogia - cóż... pozostawia wiele do życzenia. Jak dla mnie to dno totalne, chłam i tragedia. To jest dosłownie kopiuj-wklej stara trylogia, tyle, że są inne postacie. Serio, żałosne. Di$ney zabił tym ścierwem moje serduszko. Rey to Mary Sue, Ben taki...Liczyłam na więcej, w końcu to syn Hana i Lei, a oni mieli charakterki! Postacie są ta płytkie i płaskie, że grafika 2D, to przy nich KOSMOS. Dużo scen jest niepotrzebnych. Sporo zrobili zamieszania, z którego nie wiedzą jak wyjść W niektórych momentach zniszczyli kwintesencję SW (tutaj już do wywiadów bardziej można podciągnąć). Zabito Snoke'a, o którym czort wie kim i po co on w ogóle był - dramat. Dla kogoś, kto nie siedzi w legendach i mocno w kanonie może być fajny film, a mnie boli. Jest to strasznie nielogiczne. Wiem, że są zwolennicy tego, ale cóż... mnie boli.
Zakończenia trylogii się boję. Nie liczę na wiele, ale wiem, że wykorzystają Palpiego, bo słychać jego śmiech i to potwierdzone info. Niech tylko Rey zdechnie to będę szczęśliwa, z najnowszej trylogii jedyną postacią, jaka im wyszła to Poe - pilot.

To było odnośnie trylogii, a jadąc dalej:
Film o Hanie Solo to... cóż, jak kocham tę postać, tak tu ogarnął mnie smutek, że tak to zjechali. Serio, zrobili to na odwal się i tyle w tym temacie, bo na więcej nerwów nie mam.
Z filmów wyszedł im tylko 'Łotr 1". iał swoje niedociągnięcia,ale był przyzwoity i nie miał tak wielu rzeczy do wybaczenia, jak reszta, która wyszła spod ręki Di$neya. Z Łotra byłam bardzo zadowolona. Uszczęśliwił na chwilę moje serduszko, a potem rypał dalej, ale cóż... xD

Co do seriali:
SW:The Clone Wars jest wspaniały - podoba mi się poznawanie innych planet i wszystko jest ładnie robione. Z tego jestem bardzo zadowolona. Te postacie mają głębie, widać, że nie wszyscy byli święci (Obi, tak bardzo z Satine powinien być <3).
SW: Rebels - niezły, mona się pośmiać, ale Ezra doprowadza mnie do szewskiej pasji. Jego można by wyrzucić i byłoby piknie!
SW: Resistance - kreska mnie przeraża i nie jestem w stanie tego tknąć. Nawet kijem. Może kiedyś się przełamię, ale aktualnie... nie, nie jestem.

No, i czekam z niecierpliwością na serial o Mandalorianach i Obi-Wanie! Mam nadzieję, że będzie git. W szczególności, że Ewan wraca jako Obi-Wan Kenobi! Chwała mu! Będzie 'Hello there!'
I tym miłym akcentem zakańczam swój esej xD
Psychopatia jest niczym światło słoneczne:
jego nadmiar może wywołać raka i zabić, ale jeśli wystawiamy się na jego działanie
z umiarem, ma dobroczynny wpływ na jakość naszego życia i nasze zdrowie.

~ Kevin Dutton "Mądrość psychopatów"

Strach jest wytworem wyobraźni. To kara, cena, jaką płaci się za wyobraźnię.

~ Thomas Harris "Czerwony smok"

Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły... Gorzej. To ludzie.

~ Andrzej Sapkowski "Wieża jaskółki"

i.pinimg.com/originals/02/09/70/02097011b93d362ebe06402d4e483893.gif
i.pinimg.com/564x/12/4c/8b/124c8b31ca83d7c94f864b9aa7ed1609.jpgi.pinimg.com/564x/37/55/8e/37558e17d336f34c45edf6f7fdfa66da.jpg
i.pinimg.com/originals/d4/d4/f1/d4d4f13aefe982fbf72ec3af2aa6619f.gif
i.pinimg.com/originals/12/b3/c0/12b3c0721ac9ec6522002bbbb3876bc7.gif

Kosocin4
a jak tam nastroje na kilka dni przed premierą? Wyczekujecie już?

Bardziej czekam na nowy sezon TCW, niż na najnowszy epizod. Podobno zapowiada się straszna lipa.
Ale Mandalorianin wyszedł super. A przynajmniej aktualnie jest super :)
jego nadmiar może wywołać raka i zabić, ale jeśli wystawiamy się na jego działanie

i.pinimg.com/564x/12/4c/8b/124c8b31ca83d7c94f864b9aa7ed1609.jpgi.pinimg.com/564x/37/55/8e/37558e17d336f34c45edf6f7fdfa66da.jpg

Prefix użytkownikaNicram_93
Nie ukrywam, jakoś tam czekam, ale nie spodziewam się niczego specjalnego. Po TFA i TLJ ta trylogia jest nie do uratowania, a pomysł z ... (no dobra, nie będę spoilerował) oznacza, że Disney chwyta się czegokolwiek byle tylko przyciągnąć ludzi do kina, nieważne czy ma to sens czy nie. Jedyny dość udany film Star Wars, który wydali to Łotr 1. Reszta mogłaby dla mnie nie istnieć. Solo również nie był dla mnie zbyt ciekawy, ale tutaj to w dużej mierze wina tego, że Forda nie da się zastąpić, przynajmniej dla mnie.

Cieszę się, że Disney postanowił teraz trochę przystopować z tymi filmami, bo za bardzo się rozpędzili i pięknie rozmieniają tą wielką sagę na drobne. Mandalorian nie oglądałem więc się nie wypowiem, do TCW podchodziłem kilka razy, ale się odbijałem, bo nie potrafię traktować tego zbyt na poważnie, więc do Rebels nawet nie podchodziłem. Zdecydowanie wolałem i wolę sięgnąć do książek niż do tych seriali animowanych.

Niestety "moje gwiezdne wojny" to już były, a to co jest teraz to nie moja bajka, nie mój prawdziwy kanon, ale oczywiście z ciekawości obejrzę.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnews2020.jpg

Dom

Gryffindor

78.media.tumblr.com/tumblr_lqra1k0UNn1qa8ir9o1_r5_250.gif

"Może w Gryffindorze,
Gdzie kwitnie męstwa cnota,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postać w Hogwarcie

www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/1_12.jpg

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko

78.media.tumblr.com/5ca244c2b4120254d6676b75e59020f5/tumblr_mr9voaoDyY1suuepho1_500.gif

i.gifer.com/llT.gif

78.media.tumblr.com/e2e051649d617fa14188e82aecbadf3d/tumblr_mv3jzf0LbI1qew2ypo3_500.gif

Severus Snape, czyli człowiek zagadka

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/07/789bf784107070ed4bcbc391742c8c34.gif

Kluby piłkarskie

i.pinimg.com/originals/a0/96/32/a096320fec0651f3ad30db0a085872d0.jpg

Juventus F.C.

www.sofw.pl/wp-content/uploads/2014/09/215.jpg

Wisła Kraków

polskielogo.net/wp-content/uploads/2016/01/106-korona-kielce-ikona.jpg

Korona Kielce

d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/00/26/5e08d9d07bf05_o_medium.jpg

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

66.media.tumblr.com/tumblr_m7nmgbwdez1ry1l11o1_500.gif

Harry Potter

media3.giphy.com/media/7guVjhMF9qBKE/giphy.gif

Gwiezdne Wojny

thumbs.gfycat.com/FamiliarThunderousBarasinga-size_restricted.gif

Władca Pierścieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

media.giphy.com/media/dCBZMlXEstaQE/giphy.gif

Indiana Jones

i.makeagif.com/media/9-17-2015/yTHEA2.gif

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Modern_Talking.svg/1280px-Modern_Talking.svg.png

Ja mam dokładnie to samo jeżeli chodzi o filmy. Moje Gwiezdne Wojny już się skończyły dawno. Jestem teraz tylko ciekawa co wymyślą z Kenobim. Z filmów rzeczywiście Łotr 1 wyszedł Disneyowi.
Solo mnie strasznie zawiódł. W szczególności, że Han to moja ulubiona postać z SW. Więcej się nie wypowiem, bo boli mnie okrutne serduszko.
Epizod 7 i 8 to straszne dno. Pamiętam jak po premierze siódmego epizodu wyszłam załamana, rozczarowana i wściekła. Aż się boję jak zrypią to. Snoke wziął się z powietrza, zginął tak, że w sumie niczego się nie dowiedzieliśmy. Teraz boję się wykorzystania Palpiego. Serio. Ludzie w większości pójdą do kina, bo Palpi, ale z tego co już słyszałam, to cóz... poczekam jak wyjdzie na dvd.

Prefix użytkownikaNicram_93
Jako, że już po premierze, to jestem ciekaw jakie macie opinie o nowej części Gwiezdnych Wojen? Sam byłem dopiero wczoraj i niestety mimo tego, że czytałem sporo spoilerów przed seansem, to i tak zobaczenie tego wszystkiego na ekranie było dość sporym rozczarowaniem. Ogólnie film mnie nie porwał, jest chyba odrobinę lepszy od Ostatniego Jedi, ale ilość "głupot" w tej części też jest niestety dość znaczna.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnews2020.jpg

Dom

Gryffindor

78.media.tumblr.com/tumblr_lqra1k0UNn1qa8ir9o1_r5_250.gif

"Może w Gryffindorze,
Gdzie kwitnie męstwa cnota,
Gdzie króluje odwaga
I do wyczynów ochota."

Postać w Hogwarcie

www.harry-potter.net.pl/infusions/hogwart/images/avatars/1_12.jpg

Natalie Swan

(Prefekt Gryffindoru)

Harry, Ron, Hermiona - czyli przyjaźń, która przetrwa wszystko

78.media.tumblr.com/5ca244c2b4120254d6676b75e59020f5/tumblr_mr9voaoDyY1suuepho1_500.gif

i.gifer.com/llT.gif

78.media.tumblr.com/e2e051649d617fa14188e82aecbadf3d/tumblr_mv3jzf0LbI1qew2ypo3_500.gif

Severus Snape, czyli człowiek zagadka

i1.kwejk.pl/k/obrazki/2012/07/789bf784107070ed4bcbc391742c8c34.gif

Kluby piłkarskie

i.pinimg.com/originals/a0/96/32/a096320fec0651f3ad30db0a085872d0.jpg

Juventus F.C.

www.sofw.pl/wp-content/uploads/2014/09/215.jpg

Wisła Kraków

polskielogo.net/wp-content/uploads/2016/01/106-korona-kielce-ikona.jpg

Korona Kielce

d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/00/26/5e08d9d07bf05_o_medium.jpg

AKS 1947 Busko-Zdrój

Filmy:

66.media.tumblr.com/tumblr_m7nmgbwdez1ry1l11o1_500.gif

Harry Potter

media3.giphy.com/media/7guVjhMF9qBKE/giphy.gif

Gwiezdne Wojny

thumbs.gfycat.com/FamiliarThunderousBarasinga-size_restricted.gif

Władca Pierścieni

i.gifer.com/3Np8.gif

Piraci z Karaibów

media.giphy.com/media/dCBZMlXEstaQE/giphy.gif

Indiana Jones

i.makeagif.com/media/9-17-2015/yTHEA2.gif

Kiler

i.imgur.com/EGm1gJS.gif

Mistrz kierownicy ucieka

Muzyka

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c8/Modern_Talking.svg/1280px-Modern_Talking.svg.png

Prefix użytkownikaAlette
Ja dzisiaj byłam w kinie i no cóż - to był niezły paździerz. Fabularnie ten film leżał i płakał, tyle toczyło się tam bezsensu, że spokojnie można by zbudować z tego gwiazdę śmierci. No i ten bezsens mieszał się oczywistą oczywistością, rozwiązaniami do bólu banalnymi. Jeszcze ten patos. Skisłam kilka razy.

ALE film mi się podobał. Czerpałam przyjemność z oglądania, nie nudziłam się. Nie spodziewałam się też jakiegoś dobrego scenariusza, bo przecież poprzednie części jakiś wyżyn pod tym względem też nie osiągnęły. Nie zrozumcie mnie źle, ja bardzo lubię Gwiezdne Wojny, ale to "przejdź na ciemną stronę mocy, Luke" jest takie... specyficzne.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaNieoryginalna
Mnie gwiezdne wojny już ani ziębią, ani grzeją - mam sentyment głównie do prequeli, bo oglądałam je jeszcze za kompletnego dzieciaka. Potem oczywiście klasyczna trylogia i w końcu ta najnowsza, obejrzana już w kinach. Nie miałam w sumie sporych oczekiwań, bo po "ostatnim jedi" miałam dość mieszane uczucia, ale poszłam do kina specjalnie w dniu premiery, żeby uniknąć spoilerów i się nie zasugerować żadnymi opiniami.

I cóż xD
Spoiler :: Pokaż
Palpatine znikąd, zero wyjaśnienia, co, jak, gdzie, dlaczego tak, skąd ta wnuczka, jakaś śmieszna kalka z "i am your father" na jestem twoim dziadkiem, choć, zawładniemy galaktyką xD jeszcze ten na siłę wciśnięty wątek "reylo" na sam koniec, serio aż zamknęłam oczy z zażenowania. Na dodatek wszechobecne deus ex machina w prowadzeniu akcji, chociażby to nawrócenie Huxa, wprowadzone tylko po to, by po raz kolejny uratować bohaterów od kolejnej niechybnej śmierci, wytłumaczenie: bo nie lubi kylo rena xD Naprawdę nie spodziewałam się, że ten film będzie tak słaby i niekonsekwentny nawet w stosunku do swojego poprzednika, nie mówiąc o dużych lukach w samym filmie (!!) jak chociażby Rey, która najpierw nie wyczuwa, że Chewiego nie ma na statku, a potem wyraźnie czuje go na niszczycielu.

Podobnie jak Alette nie wynudziłam się na filmie, ale raczej wynikało to z tego, że absurd gonił absurd, a ja niezbyt skutecznie próbowałam to ogarnąć. Nawet nie mogę powiedzieć, że specjalnie się rozczarowałam, bo nie miałam oczekiwań, niemniej skisłam srogo kilka razy

i.imgur.com/AqdSKcK.gif

i.imgur.com/AMSIjl0.jpg

i.imgur.com/z94JHcB.jpg

i.imgur.com/IOq4uF6.png

i.imgur.com/dj3Zj8i.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/redniec20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najoryginalniejszy_nick.png

i.imgur.com/nO5N78p.png

i.imgur.com/Dcribpk.png

i.imgur.com/0OhslGx.jpg

media1.tenor.com/images/e321945b3ac887e9a7cdb51b4d824850/tenor.gif

like the coldest winter chill, heaven beside you (hell within)

Prefix użytkownikaAlette
Ej akurat wątek Bena zakończył się bardzo prawilnie :D Tj. było dokładnie tak, jak przewidywałam, a doszłam do wniosku, że lepsza jest oczywistość niż bezsens (chociaż bezsensu tez wątek był już w siódemce, on nigdy nie powinien powstać)
NO ALE to "pocałunek -> i zdechł" wyszło przekomicznie. Aż się chce zrobić mema "kiedy kochasz laskę, ale mamę w sumie bardziej"

Jesli chodzi o Palpatina, to moim zdaniem to była najgorszy pomysł ever. Tu już nawet nie chodzi o tę kalkę "I'm your (grand)father". Po prostu ten wątek powstał z dupy nagle w ostatniej części. Nic nie zwiastowało, by ten Sith w ogóle coś knuł i gdzieś się krył, aż tu nagle ooops, to jednak ja za tym wszystkim stoję buaha.

Ale mimo wszystko uważam, że pod względem efektów film był dobry. Chodzi mi głównie o sceny walki, widać że technika poszła sto lat do przodu od czasów czwórki.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: