Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Wybory/Polityka
Prefix użytkownikaAlette
To też nie zmienia faktu, że WIĘKSZOŚCI spraw gada totalne bzdury, no i generalnie powinien się leczyć...

No ja bym powiedziała, że jest odwrotnie - w większości mówi to, z czym się zgadzam, a potem włącza mu się to "oł maj gad, nie mogę wejść do Sejmu, szybko powiem jakiś idiotyzm, bo jeszcze ludzie na mnie zagłosują". No i wtedy mi ręce opadają. Natomiast doceniam go jako polityka, bo na razie to jest, niestety, JEDYNA prawica w naszym kraju.

I to nie znaczy teraz, że chcę, aby Korwin przejął władzę w tym kraju. Jego wizja jest mimo wszystko na ten moment nierealna, więc ciężko mi przewidzieć, co taki Korwin miałby zmieniać na najwyższym szczeblu - no Konstytucji nie usunie, podatków nie zlikwiduje. Mimo to chciałabym go w Sejmie w jakiejś minimalnej większości (5%), żeby trochę zmieniał kierunek tego komunistycznego myślenia, że ludzie ciężko pracujący mają bulić kasę na nierobów. Nawet jeśli on w swoich monologach przesadza (a przesadza na pewno), to chociaż zmusza swoich słuchaczy (przynajmniej tych, którzy nie są z góry negatywnie nastawieni) do przemyślenia pomysłów na państwo i gospodarkę.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaRazorBMW
No ale właśnie o to mi chodzi co Alette wyżej napisała.
Sporo rzeczy gada... od rzeczy, ale niektóre pomysły MA w miarę ok.

I o to mi chodzi. Jest fajnie, potem ten #$@#$@#$ nagle włącza tryb "<5%" i bang.

No jak tu się nie wkurzyć na gościa skoro robi to kolejny raz? :F

Miał gdzieniegdzie ponad 6%.
Skończyło się jak zwykle.

Pretensje może mieć tylko do siebie że znowu uwalił sobie okazję. Petru i spółka mówili "ładnie" i to był klucz do sukcesu.

O Kaczyńskim też się mówiło że "PiS to ON!" a tu wystarczyło go schować - i się udało.

Ale czy w wypadku JKMa jest to możliwe?
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Prefix użytkownikaAlette
Myślę, że to nie jest możliwe, bo Janusz z pewnością jest straszliwie zarozumiały i ma przeświadczenie o własnej nieomylności. Brakuje mu pokory, przez co nie ma ludzi od wizerunku i nie potrafi sięgnąć dalej niż 4,9%. On nawet kampanii wyborczej nie miał zgrabnie przeprowadzonej. No do PiSu czy PO go nie porównuję, bo to są po prostu ogromne machiny propagandy, takie granie pod publikę wypracowali przez lata. Korwin pyszni się tym, że od 20 lat się nie zmienia, mówi to, co uznaje za słuszne, a nie co ludzie chcą usłyszeć i czeka aż inni zmądrzeją. Z jednej strony to ma sens, bo dzięki temu wydaje się jakiś taki bardziej prawdziwy na scenie politycznej, ale z drugiej strony umiejętność słuchania, dostosowywania się do rzeczywistości to też jest to, co powinno polityka cechować.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikafuerte
Dla mnie ta sprawa z tym, że głosy oddane na partie, które znalazły się pod progiem, przechodzi na zwycięzcę to też jest cyrk. Trochę się to kłóci z proporcjonalnością głosowania, no ale cóż. To jednak pokazuje, że wszystko da się obejść, kiedy tylko się chce.

Partia Korwina bez Korwina nie ma racji bytu, niestety. Nie można powiedzieć, że JKM jest głupi, bo sobie wszystko świetnie wykalkulował, ale też nie uważam, żeby miał równo pod sufitem. Żaden to jest dla mnie autorytet i w przypadku jego poglądów na temat spraw innych niż gospodarcze, jest dla mnie uosobieniem chamstwa i prostactwa w najgorszej postaci. W życiu staram się nie mieć z takimi ludźmi do czynienia i we wszelkich mediach też staram się unikać oglądania takich osób. Gospodarczo też się z częścią jego postulatów zgadzam i niektóre są zdecydowanie bardziej normalne niż księżycowy pomysł 75% podatku dla najbogatszych partii Razem. Z którą się z kolei utożsamiam w kwestiach światopoglądowych bardzo.

No i nadal uważam, że przez następne cztery lata wolność będzie bardziej ograniczona niż teraz. Już się zaczynają podchody PiSowców pod Trybunał Konstytucyjny. Jak się ktoś daje nabrać na skręt PiSu do centrum, na poczet wyborów, no to w porządku, jego sprawa. Ciekawe tylko, jak długo to potrwa.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikalosiek13
Dla mnie to co on głosi, to są bzdury ;d Więc mamy na to inny pogląd...

Losiu, no super, to ktoś sobie wziął MÓJ DEMOKRATYCZNY GŁOS i oddał go komuś, na kogo NIE GŁOSOWAŁAM. Nie ma problemu, w ogóle.
Mikasa, chyba wiesz jak wygląda podział mandatów metodą D'Hondta, więc nie opowiadaj takich głupot, że ktoś oddał Twój głos komuś na kogo nie głosowałaś. Nie przekroczyli progu? Głosy poszły się rypać, a mandaty dostały osoby z największą ilością zdobytych głosów na listach, które przeszły. Po Tobie takiego histerycznego bełkotu bym się nie spodziewał...
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikabatalion_88
no to zobaczymy za ten przysłowiowy roczek... Ja tam się cieszę, że komuchów nie ma w parlamencie. Mogłoby i jeszcze PSL odpaść, ale oni zawsze jakimś fartem się prześlizną. Co do Petru, to mam w sumie mieszane uczucia. Człowiek raczej nie z mojej bajki. Tak się boicie PIS-u, że sam będzie rządził. Bo i prezydent z tej partii. Jakoś nikomu specjalnie nie przeszkadzało to, że prze 8 lat bitych rządziła PO z Komorowskim jako prezydentem. Tych afer już nie sposób wyliczyć, bo jest ich multum. "Tolerancyjny" Niesioł, "ministra" Mucha, Donaldzik Tusk plus Misio Kamiński i Romek Giertych ^^ Śmietanka wybuchowa ;p Bardzo dobrze, że Polacy tym złodziejom pokazali w końcu czerwoną kartkę. A jak już o czerwieni mowa, to super, że te dziwaki od Palikota nie weszli. Miller, było się z nimi nie jednoczyć, bo wyszedłeś na tym jak Zabłocki na mydle. Polska Razem to w ogóle Utopia do kwadratu.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
Mikasa serio? Ale że serio serio? Po kim jak po kim ale po Tobie spodziewałam się czegoś mniej... głupiego. No sorki. To nie Twój głos przeszedł na PiS a wolne, nieprzydzielone mandaty. Skoro jakieś partie nie weszły do sejmu to co się miało stać z mandatami nieprzydzielonymi? Znaczy ja jestem za zmniejszeniem ilości osłów w naszym sejmie, ale skoro ma być tylu to koniec.

Batalion, czyżbyś nie znał pojęcia koalicji? Kiedy PO rządziło zupełnie samodzielnie? I okej, PSL to taka pupa wołowa, która to się podlizywała za stołki, ale zawsze mogli zrezygnować i wtedy PO musiałoby się rozwiązać bo PiS by nie odpuścił, tak jak oni im nie odpuścili.

Afery PO, taaaaak. Zgadzam się. Było tego pełno i tym sobie zaszkodzili. Ale spokojnie, teraz nie będzie tego mniej. Niestety, uważam, że zmiany jakie chce wprowadzić PiS, te które obiecał w kampanii, będą bardziej szkodliwe do gospodarki niż afery. Wolałabym więc, żeby PiS się "aferował" niż cokolwiek zmieniał. Bo bedzie ciężko jak zaczną rozdawać kasy jakiej nie mamy... budować mieszkania za pieniądze jakich nie posiadają... no ale co kto lubi jezyk
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Angelina Johnson
Nie chce mi się odnosić do wszystkiego, napiszę tylko ogólnie, że ta histeria jest dla mnie niezrozumiała. Mi również nie podoba się pełna władza PISu, ale jak dzień po wyborach można zwiastować wojnę, katastrofy i to, że cofniemy się do średniowiecza? ;DDD PO nakradło się tyle, że dla zwykłego człowieka to jest nie do wyobrażenia, a Polska jakoś stoi i trzyma się mimo wszystko nawet nieźle. Przy PISie liczę na młodych, którzy nie będą mieli tej nienawiści Kaczyńskiego do wszystkiego, co zachodnie i będą umieli w kulturalny sposób dyskutować z UE. Oczywiście nie wiem jak będzie, czas pokaże, ale cieszę się, że nie będziemy musieli znowu klękać przed Merkel, jak to było przy PO. Nie wiem jak Wam, ale mnie osobiście bardzo bolało, że Niemcy sobie mogli narzucić nam niemal wszystko, co chciały.

Druga sprawa, to ta nasza nienawiść. Jak w Polsce ma być dobrze, jak za każdym razem przy wyborze prezydenta i wyborach parlamentarnych mnóstwo Polaków tylko czeka na potknięcie nowej władzy? Zamiast liczyć na to, że będzie chociaż trooochę lepiej (nie ma co oczekiwać zmian o 180 stop., to nierealne^^), to wszyscy teraz tylko liczą na kolejne afery, złodziejstwo i masakrę. I po co? By móc powiedzieć "a nie mówłam?!" i być z siebie dumnym... jak na patriotę to żałosne. Nie lubię PISu i wiem, że oni również trochę się nakradną pewnie, ale liczę - podobnie jak pisała to Alette - że nie będą robili z nas aż takich durni. Nie wiem czy ktokolwiek zadowoliłby nasz naród, PIS na pewno tego nie zrobi, ale naprawdę liczę, że chociaż troszkę się polepszy jeżeli chodzi o lizanie tyłka zachodowi i trochę bardziej skupi się na polskości. Jednocześnie obawiam się zwiększonego socjalu, bo jak kiedyś wspominała Żelazna Dama, państwo dając, musi też komuś zabrać. To mi się nie podoba, ale cóż... musimy uszanować demokrację.

Czytałam dzisiaj, że być może PIS odeśle pedofila Polańskiego do USA, którego tak ochoczo chroniło PO z Sikorskim na czele. Uważam, że byłoby to dobre, bo ktokolwiek by to nie był, musi odpowiedzieć za swoje czyny.

Co do mediów, to w mediach polskich nie było wolności od 8 lat i jakoś wszyscy żyjemy. Wszystkie te Lisy, celebryci z Wojewódzkim na czele czy ta okropna Olejnik, wiadomości... wszystko przechodziło przez PO. Widać to najlepiej teraz, jak im wszystkim nagle się tyłki palą po wyborach. Jeżeli PIS zrobi z mediami to samo, obsadzając swoich, to zmiana będzie tak naprawdę żadna.

Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody
made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

s5.ifotos.pl/img/batpng_aewxhsq.png

img.joemonster.org/i/2018/01/mowiace_02.jpg

img.joemonster.org/i/2014/05/slodkiezdjecia_19.jpg

Slytherin! Sss..

Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji.
Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć.

Krew na twoich rękach, Falka,
Krew na twej sukience
Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie
Spłoń i skonaj w męce!

Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D
www.harry-potter.net.pl/images/articles/admlen20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadminang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/redaktorang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/autorartang.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydanieprorokaroku.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_naj.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_naj_pomocny_adm.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_admin_naj.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_komentator.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najmilszy_administrator.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najbardziej_pomocny_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najmilszy_administrator.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najlepszy_komentator.png

Prefix użytkownikafuerte
Nie bądźcie tacy mądrzy, bo metoda d'Hondta, to wcale nie jest taka bułka z masłem. Ciekawe, czy bylibyście w stanie to wytłumaczyć pierwszemu lepszemu przechodniowi tak, żeby zajarzył o co chodzi. Ta metoda nie ma nic wspólnego z proporcjonalnością, która jest zapisana w ordynacji wyborczej i to jest cały problem. A to, że została przyjęta, to nie znaczy jeszcze, że nie można jej krytykować. Dla ludzi, którzy faktycznie chcą zmienić betonową władzę, korzystniejsza byłaby chyba mimo wszystko metoda Sainte-Lague, która przynajmniej jakoś ogranicza dominację partii dużych.

No kwestia Polańskiego jest taka, że PiS niewiele może w tej kwestii. Dopóki Polański fizycznie się na terytorium naszego kraju nie pojawi, to nigdzie go nie odeśle.

Fuerte, a kto powiedział, że to jest bułka z masłem, czy wspaniałość nad wspaniałości? Po prostu jest przyjęta i tak są dzielone, a nie inaczej. Nikomu nie bronię jej krytykować i nigdzie też nie napisałem, że jest cudowna. Podkreślę jeszcze raz: ona po prostu jest. Wkurza mnie tylko takie gadania od czapy, że ktoś komuś "ukradł" jego demokratyczny głos i oddał go PiSowi, bo to nieprawda. I zmiana na Sainte-Lague niczego w tym konkretnym przypadku by nie zmieniła (chociaż ogólnie jest lepsza, bo nie sprzyja największym). Ktoś kto znajduje się pod progiem, mandatów nie dostaje. Jasne jak słońce, więc nie rozumiem tego śmiesznego oburzenia. Przypominam też próg wyborczy został nie tak dawno obniżony do 5%, a kiedyś wynosił 7%.

By móc powiedzieć "a nie mówłam?!" i być z siebie dumnym... jak na patriotę to żałosne.
Uwielbiam, gdy ktoś na nowo definiuje patriotyzm...

Nie wiem czy ktokolwiek zadowoliłby nasz naród, PIS na pewno tego nie zrobi, ale naprawdę liczę, że chociaż troszkę się polepszy jeżeli chodzi o lizanie tyłka zachodowi i trochę bardziej skupi się na polskości.
Tak, tak, Poland stronk, więc liżmy sobie tyłki sami, bo jesteśmy mega hiper duper krajem i wgl to powinniśmy mieć największy wpływ na wszystko, bo tag...

Always

Angelina Johnson
Ja nie rozumiem czemu mamy popadać z jednej skrajności w drugą. Nie chcę byśmy lizali sobie sami tyłki, tylko by w końcu ktoś zaczął stawiać dobro własnego kraju nad dobro innych krajów. W końcu kto o nas zadba jak nie my sami? Nie twierdzę, że wszystko co dyktuje Merkel jest złe i z góry powinniśmy to odrzucać, ale powinniśmy nie zgadzać się absolutnie na wszystko bez żądania jakiś zmian, jak to było w przypadku PO. Nie podoba mi się, że w taki sposób zinterpretowałeś mój post.

I nie mam pojęcia gdzie zdefiniowałam patriotyzm na nowo, gdzie w ogóle go zdefiniowałam. Odniosłam się tam do tego, że mnóstwo ludzi których znam i którzy uważają się za patriotów, wrzeszczą, że teraz będą rozliczali PIS i czekają na ich pierwsze potknięcie. Powtarzam, mi również władza PISu się nie podoba, ale wydaje mi się, że powinniśmy trochę poluzować i po prostu poczekać co się stanie. Jeśli stanie się coś, co nam się nie spodoba, wtedy (i tylko wtedy) krzyczmy, że jest źle. Po co robić to wcześniej? Ja naprawdę tego nie rozumiem. Rzeczywiście czekacie aż PIS będzie pilnował czy będziecie chodzić do kościoła, w szkołach będą uczyli sami katolicy, w tv będzie tylko o katolikach, wywołamy wojnę z Merkel albo z Putinem (albo z jednym i z drugim, po co się ograniczać), będziemy czytać w gazetach jedynie o papieżu i co tam sobie jeszcze wymyśliliście? Dlaczego nie możemy po prostu poczekać zamiast już stękać, płakać i pisać, że "ooo matko, uciekam stąd?" Dlaczego Ci wszyscy ludzie, którzy teraz podobno pakują walizki, bo PIS wygrał, nie uciekali wtedy, gdy PO niemal jawnie i bez skrupułów ich okradało i to były fakty, a nie jedynie domysły i przypuszczenia?

I przypominam, możemy sobie bruździć, że naród głupi, że lewica nie weszła, że Korwin nie wszedł, że Liroy posłem i że PIS ma samodzielną władzę, ale to jest cena demokracji i musimy to uszanować.

image.spreadshirtmedia.net/image-server/v1/mp/designs/143618396,width=178,height=178,version=1077033415/chemia-milosci.png

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Spłoń i skonaj w męce!

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najbardziej_pomocny_administrator.png

Prefix użytkownikafuerte
Może to kogoś zdziwi, ale naprawdę są ludzie, którym się za PO dobrze żyło. Dlatego za PO nie uciekali. Dlatego, że jak ktoś nie ma finansowych kłopotów, to zwraca tez uwage na inne sprawy, ktore dla innych znaczą niewiele albo nic. Nie rozumiem, w czym jest gorsza panika przed PiS od paniki kogos, komu sie zle żyło za Platformy. W czym jest śmieszniejsza i bardziej żałosna.

Angelina Johnson
Może w tym, że PIS jeszcze nie zrobiło faktycznie nic, żadnego działania w obecnej władzy? A PO rządziło 8 lat? Panika PO wynikała z ich działań, które osobom panikującym się nie podobały. Panika PIS wynika na razie jedynie z przypuszczeń co będzie. Ot, taka różnica. I dokładnie o tym pisałam o tym post wcześniej.

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Spłoń i skonaj w męce!

Prefix użytkownikaulka_black_potter
No to może i ja coś powiem. Albo zapytam. Czy naprawdę tak źle Wam się żyje? Szczerze powiedziawszy za rządów PO w mojej rodzinie wszystko tak jakby się polepszyło. Nie wiem czy to ich zasługa czy też zaradności rodziców, ale kurde. Takie młode osoby i każdy narzeka. Mnie osobiście dobrze się żyje. Mam nadzieję, że w przyszłości znajdę dobrą pracę, bo myślę, że się da. Nie będę smęcić, kurde. Nie będę popadać w skrajności, bo musiałabym być zniesmaczona sama sobą, tak jak jestem teraz Waszymi postami. I Angelina, PO być może nakradło co swoje, ale myślisz, że następne partie nie będą tego robiły? Że będą służyć państwu jak potulne baranki za najniższą krajową? Sorry, ale władza nigdy nie będzie taka jaką ją sobie wymarzymy. Poza tym, Polska zmienia się na lepsze. I nikt mi nie powie, że 8 lat rządów jednej partii się do tego nie przyczyniło.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikafuerte
PiS też juz kiedys rządził. Kierunek w jakim ida niewiele sie zmienił, poza tym, ze wyciągnęli wnioski z błędów kampanii. PiS to nie jest Kukiz, ktory nie miał okazji pokazać, co potrafi. To nie jest żadna nowa partia, ktora z kosmosu przyleciała objąć władze w Polsce. Oni juz byli. Platforma miała 8 lat, zeby napsuć, PiS narobił syfu w dwa lata. Wiec nadal nie widze, dlaczego strach przed PiSem jest taki zabawny. Przez osiem lat byli najwieksza partia opozycyjna, to naprawdę mało, zeby sie przekonać w jakim kierunku pojdzie państwo? Piszesz, jakby cała ta partia pojawiła sie tydzien temu i nikt nie miał pojęcia o ich działaniach w sejmie, poglądach i programie. To nie jest królik z kapelusza.

Ja nie rozumiem czemu mamy popadać z jednej skrajności w drugą. Nie chcę byśmy lizali sobie sami tyłki, tylko by w końcu ktoś zaczął stawiać dobro własnego kraju nad dobro innych krajów. W końcu kto o nas zadba jak nie my sami? Nie twierdzę, że wszystko co dyktuje Merkel jest złe i z góry powinniśmy to odrzucać, ale powinniśmy nie zgadzać się absolutnie na wszystko bez żądania jakiś zmian, jak to było w przypadku PO. Nie podoba mi się, że w taki sposób zinterpretowałeś mój post.
No bo co to za gadanie? Jakie zgadzanie się na wszystko? Sama popadasz w jedną ze skrajności... Tak jakby wszystkie decyzje były podejmowane po 5 minutach trwania szczytu. Bez przesady. Niemcy miały wiele do powiedzenia w każdej kwestii to fakt, ale takie prawo tego, kto najwięcej kasy sypie do budżetu Unii. Na tyle na ile się dało, ustalono kompromisy i tak będzie działo się dalej. O ile nasze stosunki z Niemcami się nie pogorszą, bo łatwiej coś uzyskać po dobroci, niż machając szabelką i krzycząc "stronk"...

I nie mam pojęcia gdzie zdefiniowałam patriotyzm na nowo, gdzie w ogóle go zdefiniowałam.
Odniosłam się tam do tego, że mnóstwo ludzi których znam i którzy uważają się za patriotów, wrzeszczą, że teraz będą rozliczali PIS i czekają na ich pierwsze potknięcie. Powtarzam, mi również władza PISu się nie podoba, ale wydaje mi się, że powinniśmy trochę poluzować i po prostu poczekać co się stanie. Jeśli stanie się coś, co nam się nie spodoba, wtedy (i tylko wtedy) krzyczmy, że jest źle. Po co robić to wcześniej? Ja naprawdę tego nie rozumiem. Rzeczywiście czekacie aż PIS będzie pilnował czy będziecie chodzić do kościoła, w szkołach będą uczyli sami katolicy, w tv będzie tylko o katolikach, wywołamy wojnę z Merkel albo z Putinem (albo z jednym i z drugim, po co się ograniczać), będziemy czytać w gazetach jedynie o papieżu i co tam sobie jeszcze wymyśliliście? Dlaczego nie możemy po prostu poczekać zamiast już stękać, płakać i pisać, że "ooo matko, uciekam stąd?" Dlaczego Ci wszyscy ludzie, którzy teraz podobno pakują walizki, bo PIS wygrał, nie uciekali wtedy, gdy PO niemal jawnie i bez skrupułów ich okradało i to były fakty, a nie jedynie domysły i przypuszczenia?
A to ktoś, kto uważa się za patriotę, nie może "wrzeszczeć", że za PiSu będzie źle? Naprawdę to jest "żałosny patriotyzm"? W tej kwestii całkowicie popieram Fuer. To nie jest patria z kosmosu (no dobra, po części tak [Antoni, Krysia, Jarek]) i wiem na co ich stać.

Always

Smierciojadek
Dlatego, że jak ktoś nie ma finansowych kłopotów, to zwraca tez uwage na inne sprawy

O, o, otóż to. W mojej rodzinie nie zarabia się setek tysięcy, ale jestem w stanie stwierdzić, że niczego nam nie brakuje. Ja sama zarabiam, więc nie żeruję tylko i wyłącznie na rodzicach. I dlatego aż tak bardzo nie dotyczy mnie sprawa np. podwyższenia pensji minimalnej, bo nie mam styczności z tym problemem. Zresztą z tego, co widzę, to naprawdę rzadko się zdarza, żeby ktoś z kwalifikacjami i możliwościami przez kilka lat pracował za najniższą stawkę. Za to często widzę, jak chłopek, który ledwo skończył gimnazjum marudzi, że dostaje 1500 zł. No cóż, on będzie sobie robił, co chciał, a ja przez następne kolejne 10 lat będę się uczyć - nie jest mi szkoda kogoś takiego, kto z własnego lenistwa nie jest w stanie niczego w swoim życiu zmienić, a tylko by łapę wyciągał, żeby państwo mu dało kasę.
I dlatego w tym momencie zwracam uwagę na kwestie światopoglądowe, które prezentuje PiS, bo się z nimi nie zgadzam. Jak chcą, niech się zajmą tą nieszczęsną gospodarką, ale niech nie robią rewolucji z religią w szkole czy ze zlikwidowaniem prawa do aborcji (mocno już ograniczonym). Mnie przeraża to, że pewnie będziemy się cofać w porównaniu do innych krajów. Tylko z drugiej strony nie rozumiem, jak PiS mogło wygrać wśród młodych. Jestem w stanie przełknął tego Kukiza, co dla mnie jest paranoją, bo człowiek nie ma pojęcia o niczym i się z tym nie kryje, czy Korwina, bo to teraz chyba modne jest, żeby być całkiem anty. Ale kurczę, gdzie jest ta młodzież o konserwatywnych poglądach? Co z kimś rozmawiam, wszyscy skłaniają się ku liberalizmowi. Więc może życie w mieście jeszcze bardziej potęguje moją frustrację - tutaj większość ludzi na wywalone na to, co robią inni. I może dlatego nie zdaję sobie sprawy, że są jeszcze te wsie i miasteczka, gdzie najważniejsze jest, czy żeś polazł do Kościoła. W Łodzi jestem chyba jak w szklanej bańce.

I tak swoją drogą, to przeglądam ten temat, odkąd się zaczęła dyskusja i jestem przerażona wypowiedziami niektórych osób. Nie spodziewałam się czytać takich głupot spod klawiatury tychże użytkowników. Straszne, jak ta polityka jednak może wpłynąć na postrzeganie drugiego człowieka. ;P
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Angelina Johnson
tutaj większość ludzi na wywalone na to, co robią inni.

lbo zapytam. Czy naprawdę tak źle Wam się żyje? Szczerze powiedziawszy za rządów PO w mojej rodzinie wszystko tak jakby się polepszyło. Nie wiem czy to ich zasługa czy też zaradności rodziców, ale kurde. Takie młode osoby i każdy narzeka.

Dlatego, że jak ktoś nie ma finansowych kłopotów, to zwraca tez uwage na inne sprawy

To, że komuś żyje się w miarę dobrze, to chyba jednak za mało. Skoro zwracacie uwagę na inne sprawy, to powinniście zwracać uwagę właśnie na wolność mediów (chociaż chyba to utopia...), korupcję, wysprzedawanie polskich firm i zakładów za bezcen (rozumiem, gdy sprzedaje się polską firmę komuś innemu, bo firma jest niewypłacalna, ale ludzie, nie za symboliczną "złotówkę";) czy chociażby bardzo interesujący pomysł wysprzedawania lasów państwowych. Jednak to są rzeczy ogólnokrajowe, które nie dotyczą bezpośrednio Kowalskiego, więc nie mają takiego znaczenia jak to, że mamy za co jeść i w co się ubrać? Piszecie, że powinniśmy patrzeć szerzej, a patrzycie tylko po sobie i swoich rodzicach. Kraj trzeba traktować w trochę szerszym znaczeniu. Trzeba pomyśleć ogólnie o gospodarce, o tym by opłacało się tutaj cokolwiek zakładać, by można było dobudować sobie na swojej własnej działce garaż bez licznych pozwoleń, by przy zakładaniu własnej piekarni nie musieć płacić tysięcy na pozwolenia (ostatnio koleżanka mamy chciała założyć cukiernię, koszta są przeogromne), by pracodawcy płacili godziwe pieniądze. I cieszę się, że Wasi rodzicie zarabiają godziwie i ich praca jest szanowana, ale niestety nie wszędzie tak jest, a do tego powinniśmy dążyć. Mogłabym Wam podawać tutaj mnóstwo przykładów, ale robiłam to już przy niedawnej dyskusji w innym temacie i każdy jakoś takie fakty pomija, więc nie chce mi się po prostu ;D Podawałam również całą listę afer PO, pisałam o niesamowicie ciekawej cenie za gaz, który płacimy, ale to osobiście nikogo nie rusza.

I Angelina, PO być może nakradło co swoje, ale myślisz, że następne partie nie będą tego robiły? Że będą służyć państwu jak potulne baranki za najniższą krajową?

Ulka, pisałam już, że PIS też pewnie sobie w kieszenie weźmie. I że liczę na to, że mimo wszystko nie będzie to robione tak obcesowo, jak robiła to poprzednia partia. Zresztą nie tylko ja to pisałam, polecam się cofnąć stronę wcześniej.

Na tyle na ile się dało, ustalono kompromisy i tak będzie działo się dalej.

No, no ;D

To nie jest patria z kosmosu (no dobra, po części tak [Antoni, Krysia, Jarek]) i wiem na co ich stać.

No więc na co? Ale dokładnie, bez gadania, że każdy będzie musiał chodzić do kościoła, bo inaczej strzał w łeb. Bądź wieszczem, zostanie to tutaj i być może ktoś wróci do tego po kilku miesiącach i się zobaczy. Nie twierdzę, że nie będziesz miał racji, twierdzę jedynie, że warto poczekać, bo i tak już nic nie zrobimy. I nie płakać, bo to również jest bezcelowe.

Slytherin! Sss..

Krew na twej sukience
Spłoń i skonaj w męce!

Prefix użytkownikaAlette
Takie młode osoby i każdy narzeka. Mnie osobiście dobrze się żyje. Mam nadzieję, że w przyszłości znajdę dobrą pracę, bo myślę, że się da. Nie będę smęcić, kurde. Nie będę popadać w skrajności, bo musiałabym być zniesmaczona sama sobą, tak jak jestem teraz Waszymi postami

A ja jestem zniesmaczona twoim postem, serio. Polityka zawsze była i zawsze będzie sporna, bo każdy ma inną wizję idealnego państwa. Ktoś tam jest lewicowy, ktoś skłania się ku prawicy. Na forum takie poglądy się konfrontuje, bo od tego jest właśnie takie miejsce. Każdy również przyjmuje różną retorykę wypowiedzi, ale najśmieszniejsza dla mnie jest ta z cyklu "objawiam się wam jako głos mądrości i światłości".

Wracając do tematu PiS/PO - oczywiście że rządy platformy to nie była też taka grecka tragedia, wielu osobom żyje się całkiem nieźle. Ale sam fakt, że mi jest dobrze nie oznacza od razu, że mam zlewać na ludzi, którym ewidentnie żyje się źle. No i zgadzam się, że jak jakiś koleś bimbał przez całe życie a potem narzeka że ma 1500zł, to jego problem. Tylko że problem pojawia się na innych gruntach i tutaj PO miało sporo do powiedzenia. Weźmy chociażby biurokrację, ilość urzędników za platformy znacznie wzrosła, przez co otworzenie i utrzymanie własnego biznesu to kosmos. Wytyczne dla większych spółek są o wiele bardziej przychylne niż dla tych mniejszych wbrew pozorom, to też swoją drogą. Najprostszy przykład tego, że PO rządziło marnie, to ZUS - zabrali kasę z OFE, bo OFE to była jedyna część zarabiająca. Dlaczego? Bo państwo nie ma kasy. A dlaczego nie ma kasy? Bo finanse to jakiś kosmos, bo nasze wydatki idą w korupcję i nikt mi nie powie, że nie. Komorowski wyczyścił kasę prezydenta na odchodnym, kij wie czy to na złość czy po prostu miał takie widzimisię - w każdym razie to jest tylko kropla. Bo mamy cały czas jakieś afery, że przewodnicząca jakiejś tam komisji dostaje premię od swojego zastępcy na kwotę kilku milionów, bo tak. Oczywiście takie kilka milionów w porównaniu do naszego całego budżetu to nic... ale zbierzmy może do kpy te wszystkie przekręty i nagle się okaże, że jednak ta nasza dziura nie bierze się znikąd. Wspomnijmy również o samej ustawie o finansach publicznych, która przy przekroczeniu pewnego poziomu zadłużenia przewiduje postępowanie sanacyjne no i hm... dziwnym trafem te przepisy zostały zawieszone, kiedy mieliśmy tę fantastyczną granicę przekroczyć.

Że Polska się rozwija to oczywiste - rozwój jest czymś, co dzieje się naturalnie, samoistnie. To nie jest zasługa żadnej partii, tylko ludzi, którzy ciężko pracują. A u nas ta idea ciężkiej pracy, żeby osiągnąć sukces, jest coraz bardziej popularna. Porównajmy się do Grecji, gdzie mają co godzinę jakieś sjesty. Nie dziwię się, że ten kraj bankrutuje, przecież to są leniuchy.

Ja nie jestem fanką PiSu i wcale nie uważam, ze ta partia uzdrowi nasz kraj. Jednak jeśli będziemy bać się zmian (a to są zmiany tylko na 4 lata, przy większych kombinacjach może nawet krótsze), to cały czas będziemy tkwić w dołku. Dowiedziałam się dzisiaj, że nasz prezydent zawetował ustawę, która miała sprzedawać nasze lasy państwowe. Serio to jest zły początek?

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Prefix użytkownikabatalion_88
Batalion, czyżbyś nie znał pojęcia koalicji? Kiedy PO rządziło zupełnie samodzielnie? I okej, PSL to taka pupa wołowa, która to się podlizywała za stołki, ale zawsze mogli zrezygnować i wtedy PO musiałoby się rozwiązać bo PiS by nie odpuścił, tak jak oni im nie odpuścili.

Sorry, ale taki mamy klimat ;) A poważnie, to tak zagłosowała zdecydowana większość. Ludziom zwyczajnie zbrzydły rządy PO i PSL-u. Bodajże tylko w dwóch województwach zwyciężyło "Platformerstwo". Dla mnie w tym nic dziwnego, koniec machlojek, afer, korupcji, urzędników co nie miara... I tak się dziwię, że 24% na nich zagłosowało. Podejrzewam jednak, że to nie tyle głosy na PO co przeciw PIS-owi. I ja też nie rozumiem tej paniki, straszenie Macierewiczem, Smoleńskiem, Kaczyńskim i Bóg jeden wie kim jeszcze... Naród wybrał, naród w pełni odpowiada. Może należałoby dać im szansę? Czemu nie? Te ciągłe strachy na lachy nie robią już praktycznie na nikim wrażenie. Mamy demokrację, i demokratycznie Polacy wybrali PIS. Koniec, kropka.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: