Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Pan Śmierci
18.04.2026 13:02
Aż mi się przypomniało ożywienie na początku covidu. Kiedy to było w ogóle xD

Sprzedawca prac domowych
16.04.2026 19:29
szkoda... spędziłam tutaj świetny czas :/

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Wybory/Polityka
Prefix użytkownikaulka_black_potter
Nie jestem żadnym głosem mądrości i światłości. Wyraziłam tylko co myślę, o tym co tu piszecie. Jeżeli ktoś pisze gburowato i czasami totalnie bez sensu, to ja mogę to skrytykować i być tym zniesmaczona. A jeżeli nie mogę... No cóż, nie mam zamiaru się kłócić. Dodałabym coś jeszcze, ale to już chyba nie na temat :) Życzę owocnej dyskusji.

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Smierciojadek
Akurat tu popieram Ulkę - nie chodzi konkretnie o to, co ktoś pisze, bo poglądy mamy różne i nic w tym dziwnego, ale niektóre formy wypowiedzi są po prostu, dla mnie przynajmniej, śmieszne. Czytając właśnie niektóre posty, miałam wrażenie, że to właśnie najświętsze świętości. Też się już miałam nie odzywać, ale Ulce się dostało, a ja wyraziłam podobne zdanie na ten temat. :)
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Prefix użytkownikalosiek13
Skoro zwracacie uwagę na inne sprawy, to powinniście zwracać uwagę właśnie na wolność mediów (chociaż chyba to utopia...),
Media publiczne zawsze powiewają w stronę tego kto rządzi i tak będzie dalej. Teraz Lis zamieni się z powrotem w Pośpieszalskiego i co, media będą nagle wolne?

No więc na co? Ale dokładnie, bez gadania, że każdy będzie musiał chodzić do kościoła, bo inaczej strzał w łeb. Bądź wieszczem, zostanie to tutaj i być może ktoś wróci do tego po kilku miesiącach i się zobaczy. Nie twierdzę, że nie będziesz miał racji, twierdzę jedynie, że warto poczekać, bo i tak już nic nie zrobimy. I nie płakać, bo to również jest bezcelowe.
Ale co ja mam tutaj wieszczyć? Wystarczy przeczytać ich program, serio nikt nie zadał sobie tego trudu? Już dzisiaj chociażby mówili o zmianie w szkolnictwie. O likwidacji gimnazjów. Powrót do poprzedniego stanu wszystko cudownie naprawi? Nie, bo problemem nie są gimnazja same w sobie. Zrobi się tylko większy burdel. Już chcą dodawać kolejne dwa województwa. Tutaj może się Leciak wypowiedzieć, bo to u niej ma powstać. Niech powie, czy jest im potrzebne. Ja tam nie wiem. Ale nie rozumiem dlaczego Warszawa ma dostać po ****...
Kto złożył wizytę prezydentowi dzisiaj w nocy? Och, na pewno nie przyszła pani premier, tylko ten kto tak naprawdę za nią stoi. Śmieszy mnie ten marionetkowy rząd, który nam się szykuje, bo to zwykła maska. To nie jest robienie z ludzi baranów?
Sztandarowy projekt pińcet złoty na dziecko (przypominam, że NIEZALEŻNIE OD DOCHODU!!!). Jak budżet ma to udźwignąć? Pytam się po co? Przecież tak ogromne pieniądze można wykorzystać na milion lepszych sposobów, a nie rozdawać za darmo.
Obłożenie podatkiem banków. Jaki w tym jest sens? Przecież wiadomo, że ten podatek banki przerzucą na klientów, czyli na nas. Więc w jaki sposób to cokolwiek zmieni? To, że im na górze się pieniążki będą zgadzać, a oni powiedzą, to nie nasz podatek, tylko banki was doją z pieniędzy?
Powrót do starego systemu emerytalnego. Z jakiej racji kobiety mają pracować 5 lat krócej? Nie mówię, że wydłużenie wieku było genialnym pomysłem, ale chociaż miało rozsądne wytłumaczenie (kasy zabraknie, jeśli nic się nie zmieni).
Ratowanie nierentownych kopalń za wszelką cenę. Trzymanie tego wszystkiego tylko dlatego, żeby górnicy im się nie burzyli...
I tutaj mógłbym zacząć o światopoglądzie, ale już wyżej o tym wszyscy pisali.

Dowiedziałam się dzisiaj, że nasz prezydent zawetował ustawę, która miała sprzedawać nasze lasy państwowe. Serio to jest zły początek?
A czytałaś projekt tej ustawy? Bo ja czytałem te punkty, w których jest mowa o tej rzekomej "sprzedaży" i jakoś nie rzuciło mną o ścianę, że ktoś faktycznie ma taki pomysł. Ba, czytałem nawet swego czasu stenogram z posiedzenia sejmu, na którym ta ustawa była rozpatrywana. Śmiać mi się chce, jak widzę gdzieś tekst o sprzedaży lasów, bo to jest taki pic na wodę puszczony w eter, że szkoda gadać. Mówię, najpierw przeczytajcie o co tam chodziło, a później płaczcie, że lasy sprzedać chcieli.

A ja jestem zniesmaczona twoim postem, serio.
Mnie osobiście zniesmaczyły inne posty, w których autorzy pisali, że ktoś jest kretynem/idiotą, bo głosuje na taką, a nie inną partię. Wara wam od czyichś poglądów. Ja nie nazywam nikogo debilem, bo głosuje na Kukiza. Mogę napisać, że Korwin ma jakieś problemy psychiczne, ale nie atakuję nikogo personalnie, więc i wy moglibyście się powstrzymać od tak ostrych komentarzy. Poglądami możemy się różnić, ale trochę szacunku do innych, ok?
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaAlette
Przepraszam, ale gdzie tu ktoś nazwał kogoś kretynem czy idiotą? Bo chyba mi to umknęło. Za to rzuciło mi się nazywanie moich wypowiedzi niesmacznymi, głupimi i śmiesznymi. W zasadzie mi to rybka, po prostu dziwi mnie zarzucanie innym sposobu wypowiedzi jednocześnie samemu działając w ten sam sposób tylko że po przeciwnej stronie barykady. Dalej się w to wgłębiać nie będę.

Dla mnie w tym nic dziwnego, koniec machlojek, afer, korupcji, urzędników co nie miara... I tak się dziwię, że 24% na nich zagłosowało. Podejrzewam jednak, że to nie tyle głosy na PO co przeciw PIS-owi.

No ja bym nie powiedziała, że koniec. PiS to wciąż jest ogromna partia z ogromnym zapleczem i ogromnymi wydatkami, która już niejedną aferę nam sprezentowała.

Naród wybrał, naród w pełni odpowiada. Może należałoby dać im szansę? Czemu nie? Te ciągłe strachy na lachy nie robią już praktycznie na nikim wrażenie. Mamy demokrację, i demokratycznie Polacy wybrali PIS. Koniec, kropka.

Ja się z tym zgadzam, ale w takim razie może warto w ten sam sposób spojrzeć na PO? Ich naród też wybrał.

Ale co ja mam tutaj wieszczyć? Wystarczy przeczytać ich program, serio nikt nie zadał sobie tego trudu? Już dzisiaj chociażby mówili o zmianie w szkolnictwie. O likwidacji gimnazjów. Powrót do poprzedniego stanu wszystko cudownie naprawi? Nie, bo problemem nie są gimnazja same w sobie. Zrobi się tylko większy burdel. Już chcą dodawać kolejne dwa województwa. Tutaj może się Leciak wypowiedzieć, bo to u niej ma powstać. Niech powie, czy jest im potrzebne. Ja tam nie wiem. Ale nie rozumiem dlaczego Warszawa ma dostać po ****...

Ja tam jestem za zmianami. Gimnazja ewidentnie nie spełniają swojej roli, więc może faktycznie trzeba wrócić do tego poprzedniego typu kształcenia? Nie chodzi tutaj wcale o poziom edukacji, ale bardziej rozwoju emocjonalnego tych dzieci. W takiej sprawie w ogóle powinno się zrobić referendum, no ale frekwencja pewnie by nie powalała, więc może warto zrobić coś na zasadzie debaty publicznej.
Inna sprawa, ze taka reforma kosztowałaby nas kupę kasy, to jest pewne. Reorganizacja szkół totalna. Ktoś wciąłby za to pieniądze, a my nie mamy pewności, że taka ustawa zostanie zrobiona porządnie.

Co do województw, to moim zdaniem nam jest to potrzebne, innym województwom już nie i na pewno nie Szczecinowi ;pp Z mojej perspektywy mogę powiedzieć, że do nas nigdy nie trafia kasa, bo wszystko zostawało w szczecińskiej mafii. Oderwanie się od tego wyszłoby nam na plus. Co więcej, fajnie by było nie jechać 3 godzin, żeby załatwiać wojewódzkie sprawy, nie? :D Oczywiście każdy medal ma dwie strony, kasa na zorganizowanie kolejnego urzędu, który w założeniu nie ma racji bytu, jest trochę za duża.

Tylko pytam z ciekawości - co ma do tego Warszawa?

Sztandarowy projekt pińcet złoty na dziecko (przypominam, że NIEZALEŻNIE OD DOCHODU!!!). Jak budżet ma to udźwignąć? Pytam się po co? Przecież tak ogromne pieniądze można wykorzystać na milion lepszych sposobów, a nie rozdawać za darmo.

Już widzę, jak oni dają 500zł na każde dziecko HA HA HA HA. Obecnie nasz budżet niczego nie wytrzyma, a ta obietnica do jakaś mrzonka z kosmoświata :D Zastanawiam się tylko, jakim cudem ludzie w to uwierzyli? Znaczy mam nadzieję, że nie uwierzyli, ale serio... ktoś uwierzył?

Obłożenie podatkiem banków. Jaki w tym jest sens? Przecież wiadomo, że ten podatek banki przerzucą na klientów, czyli na nas. Więc w jaki sposób to cokolwiek zmieni? To, że im na górze się pieniążki będą zgadzać, a oni powiedzą, to nie nasz podatek, tylko banki was doją z pieniędzy?

Z podatkami jest zawsze problem, ale tak na poważnie - jak wygląda to obecne obciążenie podatkami banków? Bo jeśli to jest CIT (a wydaje mi się, że CIT), to ja nie znam szczegółów.

Jednak nie wpadałabym w przesadę z tym obciążaniem klientów. Zwiększenie minimalnej płacy też niby miało pociągnąć za sobą jakieś rażące cięcia czy cośtam, a okazało się, że jednak nie było tak źle.

Co nie zmienia faktu, że oni zamiast przejmować się wysokością podatków, które płacą konkretne podmioty, powinny opodatkować tych cwaniaków, którzy mają siedziby za granicą.

Powrót do starego systemu emerytalnego. Z jakiej racji kobiety mają pracować 5 lat krócej? Nie mówię, że wydłużenie wieku było genialnym pomysłem, ale chociaż miało rozsądne wytłumaczenie (kasy zabraknie, jeśli nic się nie zmieni)

Popraw mnie, jeśli się mylę, ale niższy wiek emerytalny kobiet nie wynikał między innymi z tego, że one zazwyczaj mniej pracują? Chodzi mi o te wszystkie ciąże, zajmowanie się domem i w ogóle.

Co nie zmienia faktu, że obniżenie wieku emerytalnego to kolejny pomysł z cyklu "ha ha ha ha"

Ratowanie nierentownych kopalń za wszelką cenę. Trzymanie tego wszystkiego tylko dlatego, żeby górnicy im się nie burzyli...

Tylko że takie same tendencje były za PO i w tym zakresie nic się nie zmieni. Niestety.

A czytałaś projekt tej ustawy? Bo ja czytałem te punkty, w których jest mowa o tej rzekomej "sprzedaży" i jakoś nie rzuciło mną o ścianę, że ktoś faktycznie ma taki pomysł.

Nie czytałam tej, konkretnej ustawy, przyznaję się bez bicia. Tylko że plan sprzedaży lasów państwowych to nie jest nowość w polityce PO, która chce wzorować się na zachodzie. Cichcem nam już niejedno próbowano wprowadzić. No ale niech ci będzie, że się rozpędziłam.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Co do województw, to moim zdaniem nam jest to potrzebne, innym województwom już nie i na pewno nie Szczecinowi ;pp Z mojej perspektywy mogę powiedzieć, że do nas nigdy nie trafia kasa, bo wszystko zostawało w szczecińskiej mafii. Oderwanie się od tego wyszłoby nam na plus. Co więcej, fajnie by było nie jechać 3 godzin, żeby załatwiać wojewódzkie sprawy, nie? :D Oczywiście każdy medal ma dwie strony, kasa na zorganizowanie kolejnego urzędu, który w założeniu nie ma racji bytu, jest trochę za duża.

Tylko pytam z ciekawości - co ma do tego Warszawa?
Myślę, że takie argumenty mogłyby paść w wielu innych województwach i ja bym przez to nie decydował się na wydzielanie kolejnego województwa. Można to chyba rozwiązać w jakiś sensowniejszy i mniej drastyczny sposób.

Co ma do tego Warszawa? Nie słyszałaś o planie wyłuskania Warszawy z całego województwa? Stolica miałaby się ostać sama i być województwem Warszawskim (no wliczając w to miejscowości ościenne jak Marki, Piaseczno itd.). Brzmi genialnie, nie?

Always

Prefix użytkownikaAlette
Tak, tylko że wiesz - mój region już był województwem i miasto jest nawet bardziej rozwinięte niż niektóre inne stolice województw. Nie wiem więc, dlaczego miały ominąć nas ten zaszczyt.
Nie będę oczywiście stać i z transparentem krzyczeć "dajcie nam województwo, gnoje!", ale nie uważam, że to taki głupi plan. Insza inność, że to nie jest jakiś klucz do sukcesu Polski. Zmiany będą tylko w konkretnym miejscu Polski tak naprawdę (pomijając koszta administracji oczywiście i wprowadzenia samej ustawy).

A co do tej Warszawy... ona jako miasto już ma przecież zupełnie inne prawa, po co jeszcze pakować w to województwo? 0.o
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
Ej ja tak tylko do wieku emerytalnego :D też nie kumam czemu chcą to zmieniać. To jeden z tych dobrych projektów. Kobiety żyją dłużej, pracowały 5 lat krócej zarabiając mniej. Co daje nam mniejszą kwotę zebranych składek, dzieloną przez większą liczbę miesięcy (no bo statystycznie się bierze). Jeśli teraz obniżą wiek, to wiele osób się ucieszy, ładnie pięknie, bo nikt nie pomyśli o konsekwencjach jakie to za sobą pociągnie. Z drugiej strony co takiego Kaczyńskiego obchodzą emerytury emerytów za jakieś 40 lat? Wiadomo że nie obchodzi.

Jestem ciekawa ile afer mniej będzie przez te nadchodzące 4 lata. Biorąc pod uwagę rządy dwuletnie PiSu i tego co zdążyli zrobić wtedy, to będzie ciekawie.
Kraść będą wszyscy. Tak to już jest że takie stanowiska przyciągają tych zachłannych i złodziei.
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix użytkownikabatalion_88
Moim zdaniem afer w PO nikt nie jest w stanie już przebić. Ten na szczęście były już rząd dopuścił się po prostu czegoś niesamowitego.Dam link, bo kopiować tego mi się nie chce: http://witamy-w-p...pl/1684/Kr. A to tylko wierzchołek przysłowiowej góry lodowej. Ja tam się nie boję rządów PIS-u, chociaż na nich nie głosowałem. Rządzili 2 lata, PO 8 - różnica chyba jest. No i koalicja. Z kim wtedy byli? Ano z Samoobroną i LPR z Romkiem Giertychem na czele (czytaj dyżurny gość Moniki Olejnik w "Kropce nad i";). To nie mogło się udać, nie w takich konszachtach. Problem w PO, to jest "marmolada polityczna". Jak można w jednym szeregu stawiać Giertycha o skrajnie prawicowych poglądach i Rosatiego czy Cimoszewicza z SLD. Tu Niesiołowski, za chwilę Dorn, Misio Kamiński i Grzesio Napieralski. I gdzież tu jakaś wiarygodność? Polityczne centrum nie powinno tworzyć mamałygi, bo tego ludzie nie kupią. Zresztą w samej partii są już tak widoczne podziały, że szkoda gadać. Wystarczy wspomnieć o konflikcie Radka Sikorskiego z Grzegorzem Schetyną, Ewy Kopacz z Gronkiewicz - Waltz. Gdzie nie ma jedności, tam nie ma zwycięstwa.
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikafuerte
Dla mnie w tym nic dziwnego, koniec machlojek, afer, korupcji, urzędników co nie miara... I tak się dziwię, że 24% na nich zagłosowało.

Mnie dziwi, że ktoś wierzy w to, że korupcja całkowicie zniknie. Za jakichkolwiek rządów.

Już widzę, jak oni dają 500zł na każde dziecko HA HA HA HA. Obecnie nasz budżet niczego nie wytrzyma, a ta obietnica do jakaś mrzonka z kosmoświata :D Zastanawiam się tylko, jakim cudem ludzie w to uwierzyli? Znaczy mam nadzieję, że nie uwierzyli, ale serio... ktoś uwierzył?

Pewnie ktoś uwierzył. Poza tym, jaką teraz wymyślą wymówkę, żeby tych pieniędzy nie przyznać? Mają większość, nie mogą się teraz tłumaczyć tym, że opozycja zablokuje albo prezydent zawetuje ustawę. Zostaje im tylko twierdzenie, że PO zostawiła finanse państwa w opłakanym stanie.

Dalej, reforma szkolnictwa. Też uważam, że gimnazja to była największa głupota, jaką można było wprowadzić. Natomiast teraz kwestia jest taka, czy powrót do starego systemu teraz naprawdę coś zmieni? Nie wspominając o tym, jakie kosmiczne pieniądze trzeba wpompować w coś, co nawet nie zostało dobrze przemyślane. Jeżeli to ma mieć efekt na przyszłość, to niech pompują te pieniądze, w porządku. Ale jaka jest gwarancja, że zmiana tego systemu coś zmieni? Może większe efekty dałoby stopniowe ograniczanie tych nieszczęsnych testów, zmiany programowe a nie przerabianie całej struktury od nowa. Samo przygotowanie szkół podstawowych na przyjęcie dodatkowych roczników będzie kosztowało krocie. Nie wspominając o tym, ilu nauczycieli zwyczajnie straci pracę, bo w pierwszej kolejności będzie się eksploatować tych, którzy teraz pracują w niepełnym wymiarze godzin. Do tego trzeba będzie napisać nowy program, znowu cudować z nowymi podręcznikami.
PiS znowu chce kombinować z sześciolatkami. Jeżeli zostaną w przedszkolach, to znów powstaje dziura, bo jeden rocznik nie pójdzie do szkoły, tylko zostaje w przedszkolu. Nauczyciele w klasach 1-3 w tym momencie mają trzy lata pracy z głowy. Nie mówiąc o tym, że znowu wypada kasa na emerytury, na które już teraz brakuje, więc każdy grosz się w zasadzie liczy.
Nie wiem, być może reforma PO z wysłaniem sześciolatków do szkoły nie była wybitnie przemyślana, może mogła być zrobiona lepiej - pewnie tak. Dobrze by tylko było, żeby teraz nowy rząd faktycznie myślał o tych dzieciach, a nie o tym, żeby się odegrać na wrogiej partii. Bo na razie ta reforma ma przynieść więcej szkód niż pożytku. Nie wspominając o tym, że politycy PiS już uciekają od rozmowy na temat jej finansowania.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaFelice
Co tam pieniądze jak my ich nigdy nie zobaczymy. Nie będzie żadnego 500 zł na dziecko, żadnych emerytur i likwidowania szkół gimnazjalnych. Dlaczego? A dlatego, że wszystko zostanie wepchnięte w historię smoleńska, pomniki, ulice i skwery upamiętniające Kaczyńskiego. TO będzie sprawa najważniejsza i najistotniejsza. Jak jeszcze raz usłyszę o sprawie smoleńska to chyba palnę sobie w łeb. I Ci ludzie, fanatycy wręcz, którzy twierdzą, że to był zamach Omg Rzygać się chce.
www.harry-potter.net.pl/infusions/puchar_panel/images/slytherin.gifNoce Wężywww.harry-potter.net.pl/infusions/puchar_panel/images/slytherin.gif

Elizabeth Prince
x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley

Mam zielo­ne oczy z charakteru...
.

b3.pinger.pl/c9e8a8d695a1899aa7d5bb514c3f064f/tumblr_n6c6lzCVmR1qmgl6lo2_250.gif

Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/b8/71/6f/b8716f0bb8aef37bc4938746417d2d81.jpg

Prefix użytkownikaKeira Karkarow
Długo się zastanawiałam nad tym, czy na wybory pójść i na kogo głosować. W końcu nie poszłam na nie wcale. Po pierwsze dlatego, że wróciłam do domu o 20:30 (miałam zajęcia w szkole od 8-20, a po drugie nie zdecydowałam na kogo zagłosować. Zastanawiałam się czy oddać głos na jakąś partię, która i tak nie ma szans na wygraną, czy wybierać między po a pis. Doszłam do wniosku, że byłabym zła na siebie gdybym zagłosowała na po lub pis. Nie mniej jednak, nie cieszy mnie wynik wyborów, będzie moim zdaniem będzie to ogromny krok w tył. Zrealizowanie obietnic wyborczych tylko pogłębiłoby długi, w dodatku te 5 stów na dziecko sprzyjałoby mnożeniu się patologii, połączenie podstawówek z gimnazjami jest idiotyczne. Martwi mnie też co będzie z in vitro czy aborcją, bo zaostrzenie ustawy aborcyjnej jest moim zdaniem po prostu okrutne względem kobiet jak i dzieci, które nie mają szans przeżyć lub ich życie będzie wiecznym cierpieniem.
"Someone let the doors open,
Who left me outside?
I'm bent I'm not broken,
Come live in my life.

All the worlds left unspoken
All the pages I write
On my knees and I'm hoping
That someone holds me tonight.
Hold me tonight..."

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
A co mi tam :D

Ziobro, Macierewicz, Kempa, Kamiński. Oto nowa, bezaferowa twarz PiSu <3

Osoby, które wierzyły, że koniec rządów PO to koniec afer, to chyba trochę się rozczarują. Bo jeszcze nie zaczęli a już się zaczyna. O Macierewiczu pisałam już często, nie będę się więc powtarzać. Ale tak: Kamiński, człowiek z wyrokiem <3 nieprawomocny czy prawomocny, wyrok to wyrok i zacytuję pana L. Wałęsę (odp na pytanie co sądzi o Kamińskim w rządzie) bo mi się spodobała ta odpowiedź: ktoś mógłby pomyśleć, że nienawidzą narodu polskiego i w ten sposób chcą go upokorzyć.
Teraz pan Kamiński, może nie długo pan K. dorobił się immunitetu więc się ustawił, ciężko będzie mu dać prawomocny wyrok.

Pan Ziobro. Serio? To co ten koleś odwalał, co nadal będzie pewnie odwalał... no ale brawo.

Kempa to przy psychopacie, kryminaliście i fanatykowi, moja ulubienica. No "Czort nie Baba" że tam Neonówkę zacytuję. Kobitka tak przepełniona nienawiścią, no ale co kto lubi.

Wiem, że sytuacja jest dramatyczna nie śmieszna, ale aż się uśmiecham jak wyobrażam sobie miny osób, które uwierzyły, że PiS będzie nowym PiSem.

A, jeszcze jedno. Po cholerę jej trzech wicepremierów? Znaczy, oki, to niby ta cicha koalicja, aleee jak oni chcą dawać po 500 zł na dzieciaków to niech odpuszczą sobie rozdawanie kasy wicepremierom.

Aaa i jeszcze jedno (x2) Gliński. Taki był śmiech z Muchy bo się nie zna na sporcie, a właśnie widziałam jak dziennikarka mu się pyta jakie ma doświadczenie w (minister kultury i dziedzictwa narodowego) w zajmowaniu się kulturą, to się fochnął i się już słowem nie odezwał tylko szedł przed siebie z milczeniem.
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix użytkownikablad logiczny
Jeszcze rząd nie rozpoczął działać, a tu histeryczna nagonka. Nie przepadam za PiS-em, ale z innych powodów. Lawirowanie, koniunkturalizm, bezmyślne udowadnianie tezy o zamachu, obrażanie się o byle co. Sorry panowie to jest polityka, a nawet POlityka i sami tam wleźliście. Zamach lub bardziej sabotaż być może i był, ale dowody dzięki karygodnej nieudolności i niebotycznej głupocie politycznej poprzedników. Znajdą się na "sądzie ostatecznym". To jest byłe KGB i GRU, oni naprawdę dużo mogą i potrafią. Dopadli generała Pattona, więc mogli i tu coś pomajstrować. Druga sprawa, że próbują być bardziej lewicowo socjalni od lewicy. Ciekawe skąd pieniądze wezmą? Co było do sprzedania, już wyprzedane, emerytury trzeba wypłacać, a Fundusz Rezerwy Demograficznej zagrabiony. Jeszcze rosnące wydatki na medycynę i obronę powietrzną.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Miałem się już nie wypowiadać, ale...

Tak, to był zamach, Tupolew wybuchł, jak te parówki albo puszki po piwie... A Kaczyński to w ogóle był wodzem Europy, więc każdy chciał w sumie jego śmierci, a już w szczególności Putin. Zamach, no na pewno zamach... Mam nadzieję, że Antoni przeczyta ten komentarz i będzie ze mnie dumny! Postawmy Putina przed sądem, wyrok niech wydaje Ziobro, a Kamińskie niech go zgładzi. Nie mogę się doczekać.

Always

Prefix użytkownikafuerte
Serio ktoś się spodziewał innego rządu niż złożonego zwyczajnie ze świrów i ludzi o wątpliwej reputacji? Właściwie, to już pisałam na ten temat, więc nie będę się na razie szczególnie uzewnętrzniać. Przypomnę tylko słowa Jarosława Kaczyńskiego, który zapierał się: "Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS". Mariusz Kamiński pozdrawia Polaków.

A ja tam paniki nie sieję, wybrali Polacy i GIT. A lepszy byłby Giertych, Schetyna, Niesiołowski czy ministra Mucha? Raczej nie... Śmieszy mnie nieco to "zakładanie czarnych scenariuszy" - non stop. Może dajmy jednak szansę? Daliśmy 8 lat PO, i jakoś przeżyliśmy. A ja naiwny myślałem, że straszenie PIS-em i Macierewiczem dobiegło końca...

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikaFelice
batalion_88 napisał(a):

A ja tam paniki nie sieję, wybrali Polacy i GIT. A lepszy byłby Giertych, Schetyna, Niesiołowski czy ministra Mucha? Raczej nie... Śmieszy mnie nieco to "zakładanie czarnych scenariuszy" - non stop. Może dajmy jednak szansę? Daliśmy 8 lat PO, i jakoś przeżyliśmy. A ja naiwny myślałem, że straszenie PIS-em i Macierewiczem dobiegło końca...

Straszenie? To jest tylko prawda. Ci ludzie mają obłęd w oczach. Ja naprawdę mam dość słuchania o zamachu. Pierwsze co Kaczyński powiedział po wygranej to, że ta wygrana to dzięki poległym w smoleńsku i dla nich przede wszytskim. Omg Tam zginęły młode stewardessy, młodzi piloci, którzy mieli całe życie przed sobą, a nie tylko stare dziady, które żyły za nasze pieniądze. Kto wspomina o tych młodych ludziach? Cisza.
www.harry-potter.net.pl/infusions/puchar_panel/images/slytherin.gifNoce Wężywww.harry-potter.net.pl/infusions/puchar_panel/images/slytherin.gif

Elizabeth Prince
x Emily Takoizu x Felice Nixon x Keira Foley

Mam zielo­ne oczy z charakteru...
.

b3.pinger.pl/c9e8a8d695a1899aa7d5bb514c3f064f/tumblr_n6c6lzCVmR1qmgl6lo2_250.gif

Skoro Ty jesteś dziwna i ja jestem dziwny, to się wspaniale składa, razem zadziwmy świat.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/b8/71/6f/b8716f0bb8aef37bc4938746417d2d81.jpg

Smoleńsk - "żelazny argument" przeciw PIS-owcom, innego w zasadzie nie ma. Poproszę w takim razie psychiatrę, żeby stwierdził kto jest świrusem, nienormalnym, nawiedzonym... Kaczyński? Szydło? Macierewicz? - Czerwona karteczka dla PO, a i tak im spada poparcie cały czas... Goodbye Lenin ^^

Prefix użytkownikablad logiczny
Losiek13, mnie z tymi panami z KGB i GRU to do śmiechu, bynajmniej nie jest. Zbyt wiele razy udowodnili, że jak czegoś chcą, to po prostu zrobią. I mają gdzieś opinię publiczną. Zbrodnia manipulacja i kłamstwa, są wpisane, w te organizacje od ich początków. To absolutnie nie jest nasza logika, bo my jesteśmy z tej cywilizowanej części Europy. Naszych oficerów też mogli spokojnie wysłać gdzieś na Kołymę i tam cichcem uziemić. Ale oczywiście zabili ich niemieccy faszyści, strzałem, w tył głowy i głównie z niemieckich P38. Niemiecką amunicją, która już wtedy nie była Rosji sprzedawana. Na pokładzie Tupolewa też było zbyt wielu dowódców, nie tylko "jakiś tam" Kaczyński. Ja też uważam, że mógł być to zwykły wypadek, ale jest zasada. "Oni, (czekiści) zawsze są winni dopóki ktoś nie udowodni ponad wszelką wątpliwość", że tym razem nie są. Bo nawet jeśli nie są, to są winni, w 100 innych przypadkach, gdzie nawet nikt ich o udział nie podejrzewał. Sprawa leży, w tym jakimi prostackimi metodami PiS udowadniał, a nie, w samych próbach udowadniania. Jeśli na sądzie ostatecznym okaże się, że ty miałeś rację to chętnie cię przeproszę. Bataliona88, też i to nawet zaraz, jeśli źle mnie zrozumiał.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikafuerte
Po pierwsze, nie jedyny, a po drugie, nawet jeżeli byłby jedyny, to jest adekwatny. Poza tym, tu już nawet nie chodzi o zmęczenie materiału katastrofą smoleńską, ale o to, że na jej przykładzie można wskazać szaleństwo niektórych przedstawicieli nowego rządu. Myślisz, że Macierewicz z Waszczykowskim zostawią tę sprawę? Że nie będą mnożyć kolejnych teorii, nie powołają kolejnej komisji, która teraz już na pewno orzeknie tak, żeby się zgadzało z ich myśleniem? Przecież już któryś powiedział (Kaczyński albo Waszczykowski, nie pamiętam, przepraszam), że oni nie chcą międzynarodowego śledztwa, tylko śledztwa krajowego. A w tym momencie jedynym wiarygodnym byłoby śledztwo przeprowadzone przez ludzi z zewnątrz, przez komisję złożoną nie tylko z przedstawicieli Polski i Rosji.

To jest normalne, że kandydatka na premiera, która ma wskazać rząd, nie ma nic do powiedzenia w tej kwestii i jedzie sobie na urlop? A poseł Gowin z rozbrajającym uśmiechem na twarzy informuje o tym opinię publiczną? Nie wspominając o tym, że ten sam poseł trzy lata temu beształ Kaczyńskiego za teorie o zamachu w Smoleńsku, a teraz sam mówi, że przecież zamachu nie można wykluczyć.

Normalne jest, że człowiek, który został skazany w I instancji, toczy się przeciwko niemu postępowanie sądowe, zostaje koordynatorem ds. służb specjalnych? Tak teraz ma wyglądać nasza władza? Że będziemy pakować na najwyższe urzędy w państwie ludzi, których przeszłość jest wątpliwa na tyle, że zostali skazani? To jest dla mnie największa porażka, największa śmieszność, większa nawet od desygnowania Macierewicza na Ministra Obrony Narodowej. Mnie jest zwyczajnie wstyd, że mamy takich ludzi na najwyższych szczeblach władzy. Z jednej strony PiS deprecjonuje władzę sądowniczą w państwie, a z drugiej zaczyna się kombinacja przy Ministrze Sprawiedliwości, żeby znowu urząd połączyć z Prokuratorem Generalnym. To jest cyrk na kółkach i to jest znowu to samo, co dziesięć lat temu. Ale jasne, dajmy nowemu rządowi szansę, bo przecież zachowują się zuuupełnie inaczej, niż 10 lat temu formując rząd. No ale spoko, może tylko ja mam wrażenie deja vu ;).

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: