Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Pracownik departamentu
12.06.2026 18:36
Padł dziś Facebook i nikt nie pamiętał, żeby tu wejść (*)

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:58
Moje ma niecałe 12 lat

Pracownik departamentu
07.06.2026 20:56
Czesc

Wielki Mag
07.06.2026 10:25
no i jutro mi stuknie dekada na stronie...

Wielki Mag
07.06.2026 10:24
Sharllottka, technicznym? nikt. bo czy A. jeszcze o tej stronie pamięta... nie wiem. o Krico już nawet nie wspominając xD

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
NOP czy Antifa? I kto nam wreszcie powie prawdę?
Prefix użytkownikaAlette
No oczywiście - bo ludzie wierzę we wszystko, tylko nie w prawdę. Znacznie fajniej jest myśleć, że to rząd odpowiada za nasza tragedię, ze jest źle, bo w kraju rządzą oszuści i prowokatorzy. Ale tak nie jest, wybacz. Jest źle, bo jesteśmy gburowatymi leniami, bo nie potrafimy nabrać do niczego dystansu, bo zamiast znaleźć sobie miejsce gdzieś pośrodku rzucamy się na skrajności.

Przypomnę ci, że w Polsce i w całym systemie prawnym obowiązuje coś takiego jak (uwaga) domniemanie niewinności. Nie masz prawa rzucać takimi oskarżeniami, dopóki nie znajdziesz na to dowodów. Więc pokaż mi je albo zakończ to bezsensowne gadanie.

Ja nie powiem, że kibole zaczęli zadymę, bo nie wiem. Nigdzie też tak nie napisałam. Wspomniałam o zadymiarzach i tutaj chyba się nie mylę. Więc nie muszę nic udowadniać. Ty z kolei tak, skoro już wyrzuciłeś oskarżenia.

Także dowody albo nie mamy o czym rozmawiać.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaA.
http://wiadomosci...omosc.html

Wg mnie były na pewno 2 grupy prowokatorów:
1. Prowokatorzy wewnątrz Marszu (niech Ci będzie, że to nie była policja, chociaż wątpię by ktoś inny mógł krzyczeć, że czoło jest już na mojej wysokości i słowa niech idą pierwsi raczej nie wskazują by był to jakiś z organizatorów)
2. Prewencja jak to gen. Polko skomentował w artykule.

Zastanawiające jest jeszcze jedno: Czemu premier wyjechał z kraju akurat na Święto Niepodległości?

Dobrze, że wspomniałaś o domniemaniu niewinności, które działa tylko w jedną stronę. Patrz przykłady zatrzymań, które podałem.

2. Po to mają te pałki, by ich używać.

Wracając do tego, czyli mają bić każdego kto będzie szedł, bo przecież od tego mają te pałki?
Edytowane przez Prefix użytkownikaA. dnia 11.11.2012 21:13

Prefix użytkownikalosiek13
Zastanawiające jest jeszcze jedno: Czemu premier wyjechał z kraju akurat na Święto Niepodległości?
Premier wyjechał z kraju! Tragedia narodowa, nie brał udziału w uroczystościach! Hahaha, padłem, co to za wgl tekst? Obecność prezydenta i czynny udział, to tylko maska, żeby ukryć to, że premier wyjechał!

EDIT:

Na zdjęciu wygląda na to, że on tylko idzie, ale skąd masz pewność, że ten sam facet minutę wcześniej nie napierdalał kamieniami z całą resztą zbirów w policję?
Edytowane przez Prefix użytkownikalosiek13 dnia 11.11.2012 21:18
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaAlette
Idąc twoim tokiem myślenia na pewno dlatego, że gardzi Polską i chce potajemnie sprzedać kraj. No daj spokój - skoro go nie ma, widać miał ważne powody.

"W ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI 2012 Donald Tusk udał się z wizytą do Kosowa, by uczcić Narodowe Święto Niepodległości ze służącymi tam na misji polskimi żołnierzami i policjantami. Premierowi towarzyszą rzecznik rządu Paweł Graś i minister obrony narodowej, Tomasz Siemoniak."

Wystarczy?

1. Cóż, tak może krzyczeć każdy. Nawet ja.
2. To nie była prowokacja, tylko jak już nieudolność. W dodatku opinia pochodzi od człowieka, który nie przygotowywał zabezpieczenia. Nie wiem jak można podczas takich obchodów wyłapać agresywne jednostki. Jakoś mi się to nie widzi. Ani ty ani ja nie jesteśmy specjalistami w tej dziedzinie. Ocena z różnych środowisk przyjdzie później. Tak czy inaczej to nie była prowokacja.

Więc dowodu na prowokację nie ma, a wszelkie faszystowskie poglądy, nawołujące do wojny, jakoś mnie nie kręcą. Bo jedyne co sieje taki marsz - to niezgodę. Zamiast się cieszyć 11 listopada z niepodległości, ktoś sobie robi gówniane widowisko.

Podaj mi powody, dla których się organizuje taki marsz i sieje zamęt?

Wracając do tego, czyli mają bić każdego kto będzie szedł, bo przecież od tego mają te pałki?

Z jakiegoś powodu wiedziałam, że to zacytujesz. Chodzi mi o to, iż ich używanie nie jest niczym niezwykłym. Jak się banda zadymiarzy nie umie zachować, to trzeba ich przywrócić do porządku. Nikomu się krzywda nie stała. To członkowie manifestacji pobili dziennikarza z tvp.
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 11.11.2012 21:20
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaA.
Podaj mi powody, dla których się organizuje taki marsz i sieje zamęt?

Chociażby dlatego, żeby uczcić pamięć tych o których władza próbuje zapomnieć i niszczyć ich pamięć - Żołnierze Wyklęci.
Drugim powodem jest pokazanie ile osób jest niezadowolonych z władzy (w Marszu nie brały udziału tylko osoby młode, ale również kombatanci).

W dodatku opinia pochodzi od człowieka, który nie przygotowywał zabezpieczenia

Może i nie przygotowywał zabezpieczeń, ale jako były żołnierz GROMu i były pracownik BORu zna się na tym i na pewno wie co mówi.

Nikomu się krzywda nie stała

24 osoby ranne, w tym matka z dzieckiem to dla Cb nikt?

To członkowie manifestacji pobili dziennikarza z tvp.

Pobili, ale nie wiadomo kto, ponieważ akcja odbyła się w bocznej uliczce i nie było świadków, więc równie dobrze mógł być to ktoś z uczestników jak i z bojówek lewackich, które kręciły się w okolicach trasy Marszu.

Na zdjęciu wygląda na to, że on tylko idzie, ale skąd masz pewność, że ten sam facet minutę wcześniej nie napierdalał kamieniami z całą resztą zbirów w policję?

Gdyby rzucał na pewno nie szedłby tak spokojnie jak widać na zdjęciu.

Prefix użytkownikaAlette
Chociażby dlatego, żeby uczcić pamięć tych o których władza próbuje zapomnieć i niszczyć ich pamięć - Żołnierze Wyklęci.

O których? Bo mnie się wydaje, że wspomina się o wszystkich walczących o niepodległość, nikogo się nie wyklucza. Wskaż mi czołową postać walki o niepodległość, o których pamięć jest niszczona.

Drugim powodem jest pokazanie ile osób jest niezadowolonych z władzy (w Marszu nie brały udziału tylko osoby młode, ale również kombatanci).

Tylko to nie władza jest źródłem naszych problemów, ale my sami. Im szybciej to zrozumiemy, tym szybciej się wygrzebiemy z tego dołka. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę. To ludzie wybrali taką władzą i to ludzie narzekają zamiast wziąć się do roboty. Władza nie jest dobra, ale może warto zadać sobie pytanie, czy my jesteśmy tacy całkiem w porządku? Nie wydaje mi się - jak ktoś ciężko pracuje za grosze to jest zerem. A jak siedzi na bezrobociu, kradnie lub pracuje na czarno to człowiek zaradny. Jak ktoś jedzie zgodnie z przepisami samochodem to jest beznadziejnym kierowcą, a jak **** zasuwa 150 kh/h to fajny koleś. Jak się człowiek przygotuje na sprawdzian w klasie to kujon, a jak jakiś zjeb ściąga to jest swój. Jaki lud taka władza. Oni robią dokładnie to, na co sobie pozwalamy. Wiec zmian trzeba najpierw dokonać w sobie.

Może i nie przygotowywał zabezpieczeń, ale jako były żołnierz GROMu i były pracownik BORu zna się na tym i na pewno wie co mówi.

A co żołnierz może wiedzieć o zabezpieczeniach policji? No dobra... niech będzie, że wie dużo. To wciąż jest opinia jednego człowieka. Nawet jeśli miał rację, tak jak napisałam, to wciąż jest złe przygotowanie, a nie prowokacja. Z resztą - nawet gdyby banda idiotów policjantów przygotowała taki głupstwo... to raczej nie jako jednostka organizacyjna tylko grupa ****i.

24 osoby ranne, w tym matka z dzieckiem to dla Cb nikt?

Pokaż mi skąd czerpiesz informacje? Bo ja czytałam, że ogólnie rannych jest tyle osób. Co oznacza, że to mogą być osoby pobite przez kogoś z marszu, przez policję w odpowiedzi na atak. Powiedz mi co na takim marszu robi kobieta z dzieckiem? Czy to jest mądre? Ja rozumiem wszystko, ale od bardzo dawno chodziła informacja, że wplotą się w to faszyści i że może być rozróba. Nieodpowiedzialna matka.

Pobili, ale nie wiadomo kto, ponieważ akcja odbyła się w bocznej uliczce i nie było świadków, więc równie dobrze mógł być to ktoś z uczestników jak i z bojówek lewackich, które kręciły się w okolicach trasy Marszu.

No i dochodzimy do sedna. Nie obchodzi mnie kto bierze udział w tym marszu. Może to być koło gospodyń domowych, a nawet dzieci z przedszkola. Jeśli dochodzi do takich incydentów, to znaczy, że coś jest nie w porządku. Mam gdzieś te nazwy "lewica" i "prawica", dla mnie można dzielić na zasadzie "zjeby" i "normalni ludzie" kocham cię, Al : DD. F. Wszystkie skrajności są złe, bo prowadzą do konfliktu, a on nie jest rozwiązaniem.

A tak serio - powiedz mi dokładnie, co jest w Polsce źle i jaką masz na to receptę (oprócz zmienić władzę, bo to żadne rozwiązanie).
Edytowane przez Prefix użytkownikafuerte dnia 12.11.2012 14:03

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Prefix użytkownikaA.
O których?

"Inka" (Danuta Siedzikówna), por. "Zagończyk" (Feliks Selmanowicz), Rotmistrz Pilewski na przykład.

Powiedz mi co na takim marszu robi kobieta z dzieckiem?

Czyli wg Ciebie na takie marsze powinny się tylko pojawiać osoby szukające zadymy? Zaskoczę Cię! Kibiców było maksymalnie kilka tysięcy (różne źródła mówią, że od 10 do 20 tysięcy). Reszta to byli zwykli ludzie! Więc nie rozumiem Twojego pytanie na temat tego co robiła tam matka z dzieckiem i czemu to jest nieodpowiedzialne.

http://www.youtub...71NBPwRZ-4 - oto jak POlicja rozmawia z ludźmi (Na filmie przedstawiona próba nawiązania rozmowy przez posła. Jak widać został praktycznie olany)
http://www.youtub...gyBUm4_fv0 - 2:16, czy to normalne zachowanie POlicji? Odrzucanie rac w tłum? 2:30 policja odrzuca racę w kierunku dziadka przy lasce trzymającego symbol przyjaźni polsko-węgierskiej.

http://www.youtub...hQNYjQtjeA - trochę 'wyraźniejsza' sytuacja z posłem. '- To jest poseł', i odpowiedź tajniaka, którego pokazałem na zdjęciach wcześniej: '-A mnie to jebie'

Proszę, para faszystów, kiboli idąca w Marszu:
sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/60747_475517545832162_226374774_n.jpg

http://www.youtub...3L4XOfY4-M

Polecam obejrzeć. I nie mów mi, że to nie była prowokacja bo takich filmów z tą grupą w zielonych i czarnych kominach jest więcej!

http://www.youtub...T00Ixj5xqU

A na to pytanie co trzeba zmienić to nie odpowiem, bo na nie się nie da odpowiedzieć, bo jest wiele rzeczy które trzeba zmienić.

Edit:

Proszę, nawet europejskie media mówią, że była to prowokacja policji:
National Independence Day in Poland has seen clashes on the streets of Warsaw, as police struck back against violent rightwing nationalists.

http://www.eurone...in-poland/
Edytowane przez Prefix użytkownikaA. dnia 12.11.2012 18:35

Ja już nie będę się odnosił do tych Twoich przykładów policyjnej prowokacji, powiem tylko, że ****iście inteligentnym pomysłem jest to, że podstawione jednostki policji, napierdalały się ze swoimi kolegami, żeby mieć pretekst do spuszczenia w****u deklom, którzy robili rozróby na marszu, kiedy tylko ten ruszył.

"Inka" (Danuta Siedzikówna), por. "Zagończyk" (Feliks Selmanowicz), Rotmistrz Pilewski na przykład.
Nie rozumiesz, że tego dnia czci się pamięć wszystkich walczących? Nie tylko garstki osób? Nie sposób wymienić nazwiska wszystkich osób. Chwała tym którzy pamiętają o każdym pojedynczym przypadku żołnierza walczącego o wolność Polski...

Czyli wg Ciebie na takie marsze powinny się tylko pojawiać osoby szukające zadymy? Zaskoczę Cię! Kibiców było maksymalnie kilka tysięcy (różne źródła mówią, że od 10 do 20 tysięcy). Reszta to byli zwykli ludzie! Więc nie rozumiem Twojego pytanie na temat tego co robiła tam matka z dzieckiem i czemu to jest nieodpowiedzialne.
Tak, po marszu organizowanym przez ONR i MW trzeba było się spodziewać, że będzie to rodzinny piknik, mając w pamięci obrazy z ubiegłorocznych obchodów ;]

Osobiście liczę na to, że inne partie poprą wniosek SLD o delegalizację całego ONR i MW. Na takie oszołomstwo nie powinno być przyzwolenia, a policja powinna ich jeszcze bardziej spałować. Dziękuję za uwagę.

Z pozdrowieniami dla osób z wypranymi mózgami...

Always

Prefix użytkownikaA.
Osobiście liczę na to, że inne partie poprą wniosek SLD o delegalizację całego ONR i MW. Na takie oszołomstwo nie powinno być przyzwolenia, a policja powinna ich jeszcze bardziej spałować

Chętnie posłucham dlaczego tak uważasz. Jestem ciekawy czy znasz chociaż jedną osobę, która jest w tych środowiskach i wiesz czym się zajmuję. Pewnie uważasz, że to są same 'łyse pały'? Otóż nieprawda! Są to normalni ludzi, czasem nawet starsi (o czym sam się w niedziele przekonałem rozmawiając z osobami z MW)

Prefix użytkownikagne
Nie chcę się w dyskusję wtrącać, bo ani gazet nie czytałam, ani wiadomości nie oglądałam. Nie wiem co się działo, a co za tym idzie nie mam swojego zdania.
Dlatego nie będę się kłócić, ani stawać po niczyjej stronie.
Tylko jedna refleksja.

Po cholerę jest ten drugi powód? :( Czy nie można zorganizować marszu TYLKO po to żeby świętować odzyskanie niepodległości? Czy nie można tego niezadowolenia z władzy przenieść na inny marsz - marsz napierdalanki... Wtedy niech się "zjeby" (cytując Al) tłuką. Selekcja naturalna i te sprawy. ;)

www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Nie chodzi mi o ich wygląd, a jedynie o wypowiedzi i poglądy, na które nawet w państwie demokratycznym nie ma miejsca. Słowa wypowiadane wczoraj przez przywódców obu tych organizacji w pełni kwalifikują ich w mojej opinii do usunięcia z życia publicznego.

Always

Prefix użytkownikaA.
Po cholerę jest ten drugi powód? Czy nie można zorganizować marszu TYLKO po to żeby świętować odzyskanie niepodległości? Czy nie można tego niezadowolenia z władzy przenieść na inny marsz - marsz napierdalanki... Wtedy niech się "zjeby" (cytując Al) tłuką. Selekcja naturalna i te sprawy.

Niestety na taki marsz jest wymagana zgoda władzy, a raczej wątpliwe by została wydana jeśli marsz miałby charakter anty-rządowy. (Niestety, ale takie są realia, że osoby po stronie władzy mają łatwiej, a osoby przeciwne trudniej i im się próbuje wszystko ograniczać). Dlatego jakieś trzeba było to zamanifestować i zamaskować.

Nie chodzi mi o ich wygląd, a jedynie o wypowiedzi i poglądy, na które nawet w państwie demokratycznym nie ma miejsca. Słowa wypowiadane wczoraj przez przywódców obu tych organizacji w pełni kwalifikują ich w mojej opinii do usunięcia z życia publicznego.

Od tego mamy właśnie wolność słowa, zapewniona konstytucją, która i tak jest już łamana, żeby każdy mógł wypowiedzieć swoje zdanie.
Edytowane przez Prefix użytkownikaA. dnia 12.11.2012 19:09

Niestety mój drogi, ale Konstytucja nie zapewnia tak szeroko rozumianej wolności poglądów, musisz się jeszcze w tej materii trochę dokształcić ;>

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483):
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Do tego mówienie o próbach obalenia "republiki Okrągłego Stołu" itd. To się w głowie po prostu nie mieści...

Always

Prefix użytkownikaA.
Przykłady proszę takich działań, bo jakoś nawoływania do faszyzmu, nazizmu i innych takich nie widzę.

Prefix użytkownikaAlette
Mogłabym oglądać te milion filmików, ale w sumie po co? Zastanawiam się, czy w ogóle bierzesz pod uwagę to, co ktoś pisze.

Tak jak napisał Ciemek - nie sposób wspomnieć o wszystkich. Gdyby olali Piłsudskiego, Dmowskiego, Daszyńskiego... wtedy bym się martwiła. Ale jak mają opowiedzieć historię każdego z osobna? Przecież to nie sposób.

Czyli wg Ciebie na takie marsze powinny się tylko pojawiać osoby szukające zadymy?

Nie, nie powinny. Ale z pewnością tylko takie, która są w stanie wziąć za siebie odpowiedzialność. Każdy idiota wiedział, jak przedstawiał się ten marsz rok temu. Powinna też pomyśleć o tym matka. Nie wiem jak ty, ale ja swojego dziecka nie zabrałabym nawet na koncert, bojąc się o jego bezpieczeństwo. A tutaj mówimy o masie ludzi otoczonych przez policję. To tak jakby wrzucić malucha w pogo i dziwić się, że zostało rozdeptane.

oto jak POlicja rozmawia z ludźmi

Denerwuje mnie to wasze POlityka, POlicja i inne. Przecież to nie Platforma Obywatelska odpowiada za dzisiejszy stan policji. To jest żniwo zbierane od lat - zasiane również przez PiS i SLD. To takie dziecinne, serio.
A a propos linku - kim niby jest jest poseł, że stara się przeszkadzać policji w pracy? Wybuchły zamieszki, zakładając, że masz rację - kilku policjantów zrobiło zamieszanie, trzeba ogarnąć tłum, a nie urządzać sobie pogawędki z twarzami medialnymi.

czy to normalne zachowanie POlicji? Odrzucanie rac w tłum? 2:30 policja odrzuca racę w kierunku dziadka przy lasce trzymającego symbol przyjaźni polsko-węgierskiej.

Ale kto odpalił tę rację? Też policjant?
No ale okej, jakiś idiota ten policjant. Zjeb po prostu, ale to tylko potwierdza moją teorię, że policja jest nieudolna.

Proszę, zły i niedobry Hitler, który proponował eksterminację Żydów...

wizjalokalna.files.wordpress.com/2011/09/hitler-z-dziec487mi.jpg

A na to pytanie co trzeba zmienić to nie odpowiem, bo na nie się nie da odpowiedzieć, bo jest wiele rzeczy które trzeba zmienić.

Ja nie proszę o cały plan zmian. Tylko jakąś propozycję.

Przyjmuje do wiadomości, że kilku policjantów bez mózgu zrobiło sobie szopkę. Też gdzieś już o tym czytałam i chociaż sprawa nie została jeszcze wyjaśnione, to niech będzie. Ja nie trzymam się poglądów na siłę. Ale o czym to świadczy? Że nasza policja się do niczego nie nadaje, nic im w praktyce nie wolno, nikt się ich nie boi, więc reagują histerycznie, manifestują swoją władzą, bo nie ma szacunku. Bo tak prawdę powiedziawszy - jakim prawem ktoś się rzuca na policjanta? Jakim prawem rzucają w policjantów cegłami?
Drugą sprawą jest to, że na tym marszu pełno było zadymiarzy. Ci policjanci to tylko jeden epizod, a było ich sporo. Powiedz mi - skąd oni mieli cegły i kamienie? Gdyby się ludzie na marszu potrafili zachować, to by w ogóle takich akcji nie było. Ale to było organizowane przez ludzi, którzy doszukują się wszędzie spisku, ludzie bez kultury i ogłady, którzy potrafią tylko buczeć i maszerować, na nic więcej ich nie stać. Jak młodzież nie chciała ACTA to pisała petycje, wniosek o referendum, każdy wiedział czego chce. Czego chcą ludzie z tej manifestacji? Tego nie wie nikt. Ja tego też nie wiem.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Nie mam zamiaru podawać Ci żadnych przykładów, bo większość i tak zlejesz. Do tego na pewno Cię nie przekonam, więc to nie ma sensu. Wystarczy poczytać wypowiedzi przywódców, by wiedzieć o co chodzi, a już to, że Ty interpretujesz je jako "pamięć o walczących", no to powodzenia.

Always

Prefix użytkownikaA.
Każdy idiota wiedział, jak przedstawiał się ten marsz rok temu.

W zeszłym roku starła się grupa 200 osób z antifą i policją, a sam Marsz (20 tys. osób) przebiegał spokojnie. W tym roku również przebiegł spokojnie (oprócz incydentu na początku).

Przecież to nie Platforma Obywatelska odpowiada za dzisiejszy stan policji.

Właśnie, że za dzisiejszy stan odpowiada platforma w bardzo dużej mierze.

kim niby jest jest poseł, że stara się przeszkadzać policji w pracy?

Poseł jako osoba reprezentująca obywateli próbuje się dowiedzieć o co chodzi konkretnie, a przecież jakby jedna osoba z nim porozmawiała to nic by się nie stało. Tak btw. fajna ta praca policji - stanie w miejscu ;]

Ale kto odpalił tę rację? Też policjant?

Kto odpalił tego nie wiem, bo nie wiem która to była raca. Odpalających były dwie strony i to jest potwierdzona informacja. Race odpalali zarówno ci tajniacy jak i uczestnicy.

skąd oni mieli cegły i kamienie?

Z ulicy. Pełno przedmiotów leży na ulicy.

Jak młodzież nie chciała ACTA to pisała petycje, wniosek o referendum, każdy wiedział czego chce.

Ale również wyszli na ulicę i były zadymy, bo sprzeciwili się władzy.

Czego chcą ludzie z tej manifestacji?

ZMIAN! Pisanie referendum tutaj nie pomoże, bo raczej żaden polityk nie poprze czegoś co chce go odciągnąć od koryta. Tu jest tak jak z kibicami: Kiedy chodzi o coś ważnego dla nich to potrafią się zjednoczyć, mimo że każdego dnia ze sobą walczą. Politycy bronią swojego koryta i tyle. Zamknięty krąg - raz wybory wygra jeden, raz drugi, ale tak na prawdę to nic się nie zmieni.

Prefix użytkownikaAlette
W zeszłym roku starła się grupa 200 osób z antifą i policją, a sam Marsz (20 tys. osósmiley przebiegał spokojnie. W tym roku również przebiegł spokojnie (oprócz incydentu na początku).

Spokojnie? Sam pisałeś że 24 osoby ranne, ponad 100 aresztowanych. To nie jest spokojnie. Marsz prezydenta przebiegł spokojnie, parada w Gdańsku, ale na pewno nie ten marsz przygotowany przez ONR.

Właśnie, że za dzisiejszy stan odpowiada platforma w bardzo dużej mierze.

A na jakiej podstawie tak stwierdzasz? Bo jak dla mnie to policja była do ****y jeszcze zanim PO było u władzy - tak samo była do niczego za PiS i właściwie od samego początku. Sorry.

Poseł jako osoba reprezentująca obywateli próbuje się dowiedzieć o co chodzi konkretnie, a przecież jakby jedna osoba z nim porozmawiała to nic by się nie stało. Tak btw. fajna ta praca policji - stanie w miejscu ;]

Ten poseł zrobił to pod publiczkę. Policja generalnie miała większe sprawy na głowie nić odpowiadanie na pytania. Na tego typu rzeczy przyjdzie czas potem.

Kto odpalił tego nie wiem, bo nie wiem która to była raca. Odpalających były dwie strony i to jest potwierdzona informacja. Race odpalali zarówno ci tajniacy jak i uczestnicy.

Tak... czyli jednak te race odpalali ludzie uczestniczący w marszu. Czyli to nie jest marsz bezpieczny.

Z ulicy. Pełno przedmiotów leży na ulicy.

Nie wiem jak tam u Ciebie, ale w Gdańsku w środku miasta nie leżą sobie cegły na ulicy. W Warszawie tez nie leżą - ktoś je musiał tam przynieść albo coś rozwalić. Z resztą kto im pozwolił sięgać po nie swoje cegły... no i - kto rzuca cegłami w kogokolwiek? Dalej chcesz ich bronić? Oni rzucali cegłami, bo byli sprowokowani? Chyba żartujesz. Czyli jak ktoś mnie uderzy to ja mogę go zastrzelić?

Ale również wyszli na ulicę i były zadymy, bo sprzeciwili się władzy.

Ale mieli sprecyzowane żądania. Wiedzieli czego chcą. Z resztą protesty odbywały się w całej Polsce i mało było tych zadym.

ZMIAN!

Tutaj jest po prostu kwintesencja myślenia ludzi takich jak ty. Chcesz zmian, ale nie wiesz co i jak zmienić. Chcesz zmian, ale nie umiesz nic zaproponować. Chcesz zmian dla samych zmian. Skoro coś jest źle to zmieńmy to, nawet jeśli będzie jeszcze gorzej. Zrzuć winę na kogoś, napisz, że jest zły, zmień go na jeszcze gorszego i krzycz dalej "ZMIAN!".

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Prefix użytkownikaA.
Spokojnie? Sam pisałeś że 24 osoby ranne, ponad 100 aresztowanych. To nie jest spokojnie.

Spokojnie. Jak na ponad 100 tysięczny tłum to tak. Więcej osób było rannych i zatrzymanych w fan zonie podczas Euro (a tam było tylko maks. 100 tysięcy).

Marsz prezydenta przebiegł spokojnie, parada w Gdańsku

Marsz prezydenta liczył 700 osób z czego większość stanowili politycy z rodzinami oraz pracownicy BORu. Parada w Gdańsku jak sama nazwa wskazuje była paradą, a nie marszem, więc takich incydentów nie można było się spodziewać.\

Nie wiem jak tam u Ciebie, ale w Gdańsku w środku miasta nie leżą sobie cegły na ulicy. W Warszawie tez nie leżą - ktoś je musiał tam przynieść albo coś rozwalić. Z resztą kto im pozwolił sięgać po nie swoje cegły... no i - kto rzuca cegłami w kogokolwiek?

Proszę o źródło gdzie są wymienione cegły. Żadnych cegieł tam nie było! Co najwyżej przedmioty leżące na/będące częścią ulicy.

Z resztą protesty odbywały się w całej Polsce i mało było tych zadym.

Dla uściślenia, nie wiem czy wiesz, ale te protesty również były organizowane przez środowiska prawicowe.

Chcesz zmian, ale nie wiesz co i jak zmienić. Chcesz zmian, ale nie umiesz nic zaproponować

Ja może nie umiem nic zaproponować, ale na stronach MW, ONRu są wypisane ich cele, zamierzenia i to co chcą osiągnąć.

Takie jeszcze spostrzeżenie: Czemu Twoim zdaniem nie było zamieszek jak marsz już ruszył, a policja trzymała się z boku? Czemu wybuchły one kiedy policja wkroczyła w sam środek marszu? Gdyby uczestniczyły w marszu osoby szukające zadym to przecież cały czas powinny być jakieś bójki, nie sądzisz?
Edytowane przez Prefix użytkownikaChristina dnia 08.08.2013 01:05

Takie jeszcze spostrzeżenie: Czemu Twoim zdaniem nie było zamieszek jak marsz już ruszył, a policja trzymała się z boku? Czemu wybuchły one kiedy policja wkroczyła w sam środek marszu? Gdyby uczestniczyły w marszu osoby szukające zadym to przecież cały czas powinny być jakieś bójki, nie sądzisz?
Hahahaha, no to już jest zwyczajnie śmieszne! Przecież zamieszki zaczęły się już w chwilę po ROZPOCZĘCIU manifestacji xD Dobry żart!

Spokojnie. Jak na ponad 100 tysięczny tłum to tak. Więcej osób było rannych i zatrzymanych w fan zonie podczas Euro (a tam było tylko maks. 100 tysięcy).
W fan zonie nikt nie napierdalał się z policją. Ludzie byli na****ni, ale "sami przez się". To jest różnica, więc porównanie z ****y.

Marsz prezydenta liczył 700 osób z czego większość stanowili politycy z rodzinami oraz pracownicy BORu.
OK, podobno było kilkanaście tysięcy, ale co tam, w końcu media kłamią ;] Na filmiku nie pójdę i nie będę liczył...

Proszę o źródło gdzie są wymienione cegły. Żadnych cegieł tam nie było!
Cegły, kamienie, kostka, jeden ****, nie wiem co miało im dać to, że sobie porzucają w policję. **** sposób do manifestowania i czczenia pamięci walczących... Chciałbym jednak wrócić do tych Twoich porannych zatrzymań ludzi jadących na Marsz. Z tego co mówi policja - na ale to prowokatorzy, więc chyba im nie wierzmy - zatrzymywali je, bo mieli takie podstawy, ludzie ****li na marsz z kastetami, maczetami, pałami - zapewne również miały służyć im do wyrażania swojego patriotyzmu ;>

Dla uściślenia, nie wiem czy wiesz, ale te protesty również były organizowane przez środowiska prawicowe.
Dla uściślenia, tak WSZYSTKIE był organizowane WYŁĄCZNIE przez środowiska prawicowe! Tak, bo wcale nie był to protest ogólnokrajowy ludzi o ****iście różnych poglądach. Prawica ma wyłączność na patriotyzm, marsze, manifestacje, w sumie teraz serio tylko czekać, aż nam ****ią przewrót.

Ja może nie umiem nic zaproponować, ale na stronach MW, ONRu są wypisane ich cele, zamierzenia i to co chcą osiągnąć.

Tekst ze strony ONR. Mnie tak to mierzi jak czytam, że wręcz nie wiem, czy dobrze robię zamieszczając tutaj taki śmietnik. To jest dopiero zwykła brednia, bełkot i nic więcej. Napisać to mógł tylko ktoś kto, zacytuję, "[...]ktoś, kto nie posiada elementarnej wiedzy[...]".
Niestety r11; olbrzymia większość Polaków, wychowana na dzisiejszych mediach, na dzisiejszych kłamstwach i propagandzie r11; przekonana jest, że żyje w wolnym kraju, w wolnej Polsce. Kiedy narodowcy mówią czy piszą o odzyskaniu niepodległości, o odzyskaniu suwerenności, bardzo często pojawiają się śmiechy czy oburzenia. Padają pytania r11; r0;Jaką Polskę chcą odzyskać?r1;, r0;Jaką niepodległość chcą odzyskać?r1;. Słyszymy stwierdzenia, że przecież Polska istnieje, że przecież mamy niepodległość, że przecież Polska ma swoje miejsce na mapie Europy. Takie pytania i takie stwierdzenia snuć może tylko ktoś, kto nie posiada elementarnej wiedzy, kto jest całkowicie ogłupiony przez media, bądź ktoś, komu na Polsce i na jej rzeczywistej niepodległości po prostu nie zależy. Niepodległość to nie jest tylko obecność danego państwa na mapie. Ta prawdziwa niepodległość r11; to przede wszystkim suwerenność państwa, wewnętrzna oraz zewnętrzna.

r0;Pojęcie suwerenności zewnętrznej państwa nie zmieniło się od chwili powstania i oznacza prawo swobodnego prowadzenia polityki zagranicznej i podejmowania decyzji politycznych w tym względzie. (r30;) Oznaką, że dane państwo utraciło swoją suwerenność jest niemoc prawno-polityczna do podjęcia decyzji innej, niż ta, którą narzucają mu pozapaństwowe ośrodki zagraniczne. W tym sensie, żaden z krajów członkowskich Unii Europejskiej nie jest państwem suwerennym, gdyż uznają wyższość prawa unijnego nad krajowym, a więc nie mogą się formalnie sprzeciwić czemuś, co uważają za szkodliwe dla swoich interesówr1;. Działania naszego państwa zależne są od wielu tworów ponadnarodowych. Wyroki naszych sądów podważyć mogą instytucje sądowe Unii Europejskiej. Nasze siły zbrojne uczestniczą w misjach r0;pokojowychr1;, które nie leża w naszym interesie narodowym. Co rusz spadają na nas z Brukseli coraz to nowe prawa, ograniczenia, koncesje. Tylko głupiec, ślepiec lub kłamca, może mówić o Polsce jako o państwie suwerennym.

r0;My, narodowcy (r30;) Chcemy państwa, które stanie na straży suwerenności i niepodległości. Chcemy państwa, w którym Polak będzie Panem we własnym domu i będzie czuł że jest we własnym domu r11; Polsce. Chcemy Polski dla Polaków i Polaków dla Polski. I nie boimy się tego powiedzieć wprost r11; ba, nie boimy się wykrzyczeć tego politykom prosto w ich obłudne twarze. (r30;) My chcemy w końcu silnej Polski, z którą będzie liczył się świat r11; Wielkiej Polski!r1;.

RZYGAM -.- RZYGAM -.- RZYGAM -.- RZYGAM -.- RZYGAM -.- RZYGAM -.- RZYGAM!!! -.-

Always

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: