Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Wybory/Polityka
Prefix użytkownikaAlette
Fuer, ale nie ty jedna nie masz swojej reprezentacji w tym Sejmie. Bo lewica nie weszła, ale prawica też nie weszła... w konsekwencji mamy tylko taką populistyczną papkę.

Anglicy siedzący wygodnie na wyspie, gdzie zrobienie jakiegokolwiek najazdu było nie lada wyzwaniem logistycznym, a nie Polska, gdzie piechota mogła się przemaszerować od prawe do lewej i z powrotem bez żadnych przeszkód. Niestety, ale nie mam gór czy innych znaczących utrudnień na wschodniej i zachodniej granicy. Beck przed drugą wojną światową uparł się na politykę równej odległości, jeśli chodzi o naszych dwóch najbliższych sąsiadów i wyszło jak wszyscy wiedzą - miliony ludzi umarło/zabito, a po wojnie kraj stracił suwerenność. Polska lepiej by wyszła na sojuszu z hitlerowskimi Niemcami i czekaniu na dobrą okazję do zdrady.

Chociaż zgadzam się z tym, co napisałaś o Anglii to absolutnie nie zgadzam się z końcówką wypowiedzi i to z kilku powodów.

Przede wszystkim Niemcy nie chciały z nami sojuszu, by od początku byliśmy towarem drugiej kategorii. Więc jak taki sojusz miałby wyglądać? Nie mieliśmy nic do zaoferowania, a jakby tego było mało Słowianie znajdowali się na samym końcu linii czystości nazistów. Oczywiście tą linią czystości można było sobie tyłek podetrzeć w grze politycznej, ale u nas by to nie przeszło.
No ale powiedzmy, że Niemcy by robili za frajerów i wciągnęli się z nami w sojusz. Co byśmy z tego mieli? Nic. Wojnę i... nic. Niemcy przegrali definitywnie, totalna kapitulacja. Gdybyśmy ich jeszcze w pewnym momencie zdradzili, to nie zdołalibyśmy uformować nawet tej lichej konstrukcji podziemia i armii, która jednak dała nam o tyle, że w przyszłości Polska w ogóle powstała. Może pod kurtyną ZSRR, ale jednak to była Polska a nie odłam Rosji jak pozostałe kraje wschodnie.
O ile wiem też, Niemcy jako nasi okupanci wcale nam szczególnie kraju nie niszczyli. To Rosjanie zostawiali za sobą spalone ziemie. No i radziecka armia i tak by przeszła przez nasze biedne terytorium, wszystko wywaliła w piździu i nawet nie tworzyła pozorów, że przyszła nas wybawić.

Co do tej UE, to moim zdaniem to idzie w złym kierunku, bo moim zdaniem Polska by o wiele lepiej wyszła na stworzeniu jakiegoś sojuszu z naszymi sąsiadami i ogólnie... w pionie - Węgry, Litwa, Słowacja, Czechy etc. Po prostu mamy podobną kulturę, podobne zagrożenia. UE o tyle utrudnia cały temat, że my nie jesteśmy Francja ani tym bardziej nie jesteśmy Anglia, więc decyzje dotyczące tak wielkiego obszaru mogą się odbić czkawką. Historia pokazała, że wielkie imperia przywiązują wagę do środka, a te graniczne ziemie są dla nich dodatkowym murem. W konsekwencji potrafią to sobie odpuścić.

Co nie zmienia faktu, że nie ma co szczególnie podskakiwać UE. Jednak powinniśmy mówić jednym głosem z naszymi sąsiadami i to z nimi się bratać. Niby mamy za sobą pełno konfliktów, ale w imię przyszłości wypada się trochę... zaprzyjaźnić.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaBruja
Co do tego, że Hitler nie chciał z nami sojuszu, no właśnie chciał.
http://historia.n...7,1,1.html
Dla niego głównym wrogiem był Związek Radziecki, a nie Polska. Druga rzecz, że jeślibyśmy weszli w sojusz z Hitlerem, to znaczy, że nie wybuchłaby wojna w 1939, a to oznacza, że w kluczowym momencie zdrady wciąż mielibyśmy armię. Nie twierdzę, że Polska wyszłaby z tego całkowicie bez szwanku, ale można by było w ten sposób uratować część państwa i zachować suwerenność.

Bać się możemy co najwyżej o własne bezpieczeństwo, ale jak na razie PiS politykę zagraniczną prowadzi umiarkowanie i bez szałów. Chyba ze ja o czymś nie wiem ;p

Niestety, PiS prowadzi tę politykę nieudolnie. Raz, że nie wiadomo co tak naprawdę chcą osiągnąć w dłuższej perspektywie, a to ważne. Dwa, że prowadzą polityka zagraniczna tak jakby chcieli, żeby ona wyglądała, a nie w oparciu o rzeczywistość. A fakty są takie jak pisałam wyżej, że na Zachodzie mamy Unie, a na wschodzie Rosję. Kraj równinny, przez który może spokojnie przejść podstawowa jednostka wojskowa jaką jest piechota.

Jeśli ustalimy, że Rosja jest dla nas głównym zagrożeniem, to nie otwiera się frontu na zachodzie, bo to głupie. Nocna akcja Macierewicza nie wiadomo czemu miała służyć, tym bardziej że ludzi z Centrum Kontrwywiadu NATO rząd PiS mógł zwyczajnie zwolnić jak im nie pasowali, bo rząd ma taką możliwość. Poza tym tak się robi na świecie i pewnie jakby tak zrobili, to nikt nie zwróciłby uwagi.

Problem z PiSem jest między innymi taki, że jak coś robią, to nawet jak mają rację, to często robią to tak, że ręce opadają.

Historia pokazała, że wielkie imperia przywiązują wagę do środka, a te graniczne ziemie są dla nich dodatkowym murem. W konsekwencji potrafią to sobie odpuścić.

Masz rację, ale myślę, że na szczęście Niemcy nie chcieliby widzieć rosyjskiej armii w Szczecinie, czyli jedyny 100 kilometrów od Berlina. :)

Prefix użytkownikaMikasa
Alette,jest taka bardzo ciekawa ksiażka "Pakt Ribbentrop-Beck" i tam jest - w oparciu o źródła historyczne - przedstawiona hipotetyczna sytuacja, gdyby Polska weszła w sojusz z Hitlerem. I to nie jest do końca tak jak mówisz, można wręcz powiedzieć, że to uratowałoby Europę, a argumenty są dość solidne. Ale w sumie jedno i drugie to gdybanie, więc nikt tu nie ma tak do końca racji czy nie-racji.
zapodaj.net/images/5fc92f2c1a6a1.png

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgaw2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/guruforummikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najgawedziarzmikasa.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/maruda.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikaAlette
Co do tego, że Hitler nie chciał z nami sojuszu, no właśnie chciał.

No to ja w to nie wierzę. Może inaczej - nie wierzę, że cokolwiek byśmy z tego mieli. Raz że ani Niemcy ani ZSRR umów nie dotrzymywało. Piszesz o zachowaniu armii... jakie armii? Nasze zdolności militarne były na poziomie podłogi, a we wrześniu trzymaliśmy się tak długo tylko dlatego, że mieliśmy w Polszy kilka zacnych umysłów. Bo technologia słaba, finanse jeszcze słabsze. Jak niby mielibyśmy się bronić przez zapleczem ZSRR?

Dalsza sprawa - Hitler chciał prowadzić wojny na dwa fronty, więc na pewno nie prowokowałby ZSRR już na samym początku. A pakt z Polską to byłaby właśnie taka prowokacja. Jemu się o wiele bardziej opłacało kumanie z ruskimi, bo dali mu przez to spokój na kilka lat. Czytałam książkę, gdzie było napisane (z czym się zgadzam), że cały ten atak Rzeszy na ZSRR to był akt desperacji. Zaatakowali zanim zostali zaatakowani. Bo Rosja miała już całe zaplecze do ataku, wysadzili wszystkie swoje linie obronne, żeby nic nie zatrzymało ich ofensywy.

Innymi słowy scenariusz wygląda tak - Polska wchodzi w sojusz z Niemcami, a w konsekwencji Hitler i tak decyduje się na ZSRR, a jakby się nie zdecydował, to byłby idiotą. No ale załóżmy, że był. Jak to się kończy? ZSRR atakuje szybciej niż gdyby był w sojuszu z Niemcami, Rzesza przegrywa szybciej, a Polska razem z nimi. Jest też taka opcja, że przed atakiem ZSRR Polska jakimś cudem (nie wiem jakim, ale cuda się zdarzają) zmienia front na ten drugi... no i dalej ma kiepską armię, nic nie ma do zaoferowania, nawet tej heroicznej postawy, która wzruszyła Stalina.

Masz rację, ale myślę, że na szczęście Niemcy nie chcieliby widzieć rosyjskiej armii w Szczecinie, czyli jedyny 100 kilometrów od Berlina. :)

Nie wiadomo, jak to u nich się potoczy. Mogą sobie w Polsce zrobić front. Oczywiście zbliżanie się Rosji to dla nich niebezpieczeństwo, dlatego nas głaszczą po główce. Natomiast dla mnie to nie zmienia faktu, że powinniśmy trzymać z sąsiadami, do których Niemcy niewątpliwie należą.

Alette,jest taka bardzo ciekawa ksiażka "Pakt Ribbentrop-Beck" i tam jest - w oparciu o źródła historyczne - przedstawiona hipotetyczna sytuacja, gdyby Polska weszła w sojusz z Hitlerem. I to nie jest do końca tak jak mówisz, można wręcz powiedzieć, że to uratowałoby Europę, a argumenty są dość solidne. Ale w sumie jedno i drugie to gdybanie, więc nikt tu nie ma tak do końca racji czy nie-racji.

Wiesz, Mikasa, ciężko mi odpierać argumenty, których nie znam. Ja się opieram na tych książkach, które sama czytałam. No ale możecie mnie przekonać, że nie mam racji ;p
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikabatalion_88
Mnie z kolei wnerwia to całe wtrącanie się w sprawy naszego kraju niemieckich głównie polityków. Oni nam będą zarzucać łamanie standardów, praw i demokracji... Żałosne! Niech paniusia Merkel lepiej sama spojrzy czym doprowadziła tą swoją poprawnością polityczną do aktów przemocy i molestowania w Kolonii - i cisza, media milczały. Ostatnio w Szwecji zamordowany został Litwin, który stanął w obronie koleżanki, bo próbował ją zgwałcić uchodźca z Syrii. Media też ciii... Nie wolno, nie można mówić, że sprawca był Syryjczykiem - notabene nic mu nie zrobią, bo jest nieletni i za nic nie odpowie. Brawo mości Skandynawowie - chyba już się z tego letargu nie obudzicie. Podobał mi się gest burmistrza Monachium, który wysłał autokar z imigrantami pod pałac pani Merkel. Tam też mają już tego dosyć, imigranci najprawdopodobniej okażą się przysłowiowym gwoździem do politycznej trumny Merkelówny.
Wracając do Polski, to śledziłem debatę. Premier Szydło była 100 x lepsza od tych rozszczekanych socjalistów, liberałów i części chadeków. Przedstawiała argumenty, a oni nic nie byli w stanie zaatakować rzetelnie. Zawsze brzydziłem się donosicielstwem pod każdą postacią - bo czym innym jest latanie do przedstawicieli Euro-kołchozu i biadolenie jak tu strasznie, jakie krzywdy się dzieją tym, którzy po ośmiu latach bezwzględnej władzy nie mogą się pogodzić z porażką - typowe. Zawsze byłem sceptyczny wobec integracji z UE, która zaprzecza sama w sobie wartościom europejskim. Niemcy niech się zajmą własnym podwórkiem, a nie wtykają w nasz kraj swoje długie nochale i jeszcze dłuższe szpony. Tak samo reagowałem jak PIS latał do USA, żeby oni śledztwo smoleńskie wyjaśniali. Swoje sprawy powinniśmy załatwiać sami, we własnym kraju. Uważam, że zachowanie europejskich socjalistów jest po prostu ingerowaniem w sprawy niezależnego i suwerennego państwa demokratycznego. Popieram protesty tych, którzy nie tyle stoją za polityką obecnego rządu (sam na PIS nie głosowałem, bo uważam ich za komunistów z krzyżami w rękach), ale dlatego, że cenię sobie autonomiczność każdego kraju. Widać hipokryzja wszelkie bariery już przebiła. "Polska - kraj podzielony". Super, ale czy Francja, Gracja, Ukraina nie są niby podzielone? Czy niby Polska nie była podzielona jak rządy sprawowała PO? Jak oni zagarniali wszystko po kolei i każdą aferę zamiatali pod dywan? I też się zastanawiam nad pytaniem dlaczego Niemcy drążą temat polskich wyborów sprzed kilku miesięcy a nie zajmą się naprawdę poważnymi i istotnymi sprawami na całym świecie...

Niestety, ale na dziś w polskim parlamencie nie ma prawicy z prawdziwego zdarzenia, tylko jak wspomniała Alette "populistyczna papka".
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 19.01.2016 23:33
i67.tinypic.com/2rdhw1i.png

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikalosiek13
Wracając do Polski, to śledziłem debatę. Premier Szydło była 100 x lepsza od tych rozszczekanych socjalistów, liberałów i części chadeków. Przedstawiała argumenty, a oni nic nie byli w stanie zaatakować rzetelnie. Zawsze brzydziłem się donosicielstwem pod każdą postacią - bo czym innym jest latanie do przedstawicieli Euro-kołchozu i biadolenie jak tu strasznie, jakie krzywdy się dzieją tym, którzy po ośmiu latach bezwzględnej władzy nie mogą się pogodzić z porażką - typowe.
Uśmiałem się, jak głupi do sera. Chyba oglądaliśmy dwie różne "debaty". Szydło chyba coś się pomyliło z kampanią wyborczą, ale mydlenie oczu szło jej cudownie. Tutaj się zgodzę. Ale ARGUMENTY? No błagam, przecież ona nie powiedziała nic, co byłoby zgodne z prawdą, czy z rzeczywistością. I jeszcze ten tekst, że "nie usłyszała żadnych pytań", więc chyba wszystko jest jednak w porządku. No ja tam co najmniej kilka pytań usłyszałem, tylko odpowiedzi jakoś zabrakło.
Brzydzisz się donosicielstwem? To jak nazwiesz słowa naszej premier-broszki, która w swojej pierwszej mowie dowaliła tekstem, o tym jak to młodym ciężko znaleźć pracę, starszym ludziom ciężko leki kupić i że biedne dzieci marzą o ciepłych posiłkach. W jakim stopniu to się odnosiło do tematu tego posiedzenia? Czy to nie było donoszenie na własny kraj? Śmiać mi się chce, jak czytam, że politycy opozycji donoszą na Polskę i co to w ogóle nie opowiadają po zachodnich gazetach, podczas gdy Beata wali takimi tekstami, a Duduś-jużpodpisujępanieprezesie! sam pisze artykuł w jakiejś - o zgrozo! - NIEMIECKIEJ gazecie i biadoli jak to w Polsce źle. Serio? Tak zachowuje się prezydent? To ma w czymkolwiek pomóc? Mamy chyba też tutaj podwójne standardy... Jak tak źle, to niech się biorą do roboty za ustawy, które tak cudownie podniosą naszą gospodarkę i uczynią z nas kraj mlekiem i miodem płynący. Ale nie, zablokowanie TK ważniejsze, czystka w mediach ważniejsza, inwigilacja w internecie też ważniejsza, wygaszanie kopalń (które było takim okrutnym planem PO, a tutaj proszę). Tymczasem giełda leci w dół na łeb na szyję, złotówka słabnie, ale tak mamy dobrą zmianę. Cieszmy się i radujmy. Powiedzmy wszystkim, że demonstracje wywołały świnie odciągnięte od koryta i jedźmy bez trzymanki dalej. Dalej krzyczmy tylko, że PiS sprząta po PO, chociaż tak naprawdę nie robi NIC.

Aha, i jeszcze jeden tekst, który utkwił mi w pamięci. To co powiedziała z uśmieszkiem Grincha na ustach, że w polskim parlamencie można bić brawo. No cudownie, bo w tym cyrku można robić wszystko, nawet żreć sałatkę, czy pooglądać sobie heheszki na tablecie albo pooglądać porno. Przemówienie na poziomie...
Edytowane przez Prefix użytkownikalosiek13 dnia 20.01.2016 01:59
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikaKatherine_Pierce
Dla mnie też ta konferencja to bardziej przypominała kampanię wyborczą niż cokolwiek rzetelnego ze strony p. Szydło. Kobitka chyba miała przez Jareczka napisane co ma mówić i to mówiła. A na pytania odpowiadała "nie słyszę pytań" xD bo pewnie w scenariuszu nie znalazła odpowiedzi :/
Moja chrisowa TOP5 Love
1. Always&Forever Chris Wood
i.imgur.com/y6jpCsU.gif

2. Chris Hemsworth
i.imgur.com/8WsQeui.gif

3. Chris Evans
i.imgur.com/j1wiwO2.gif

4. Chris Pratt
i.imgur.com/HnITXik.gif

5. Chris Pine
i.imgur.com/hq2Slb8.gif

Maybe, you don't know Katherine at all.
Did it ever occur to you that you have no idea who I really am?

i.imgur.com/VgiX9PY.gif i.imgur.com/qBg6eY4.gif

florenceandthemachine.pl/wordpress/wp-content/uploads/2014/06/separator.png[/center]

i.imgur.com/jKG5o7X.jpg

Mam talenty różne, lecz nie należy do nich poezja
staram się klecić słowa aby była w tym finezja.
Obietnice złożyłam, więc spełnić ją należy
admin co nie dotrzymuje słowa? Kto mu uwierzy?
Z przeprosinami do Ciebie Kath pędze
aby nie popaść w wieczna nędzę.
Kiedy Mafia się z wielką pompą rozpoczęłą,
nie chciałam aby osoba z miasta zginęła.
Choć początkowo w mych oczach byłaś podejrzana,
wymówka z brakiem czasu, zdawała się odgrzewana.
Gdy zaś ufać zaczęłam w twe piękne słowa,
mafia nie pozwoliła, by lekka stała się ma głowa.
Rozkazali głosować wbrew mojej woli,
musiałam się pilnować aby nie wyjść z roli.
Swojego słowa bronić miałam zacięcie,
najlepiej tak aby wśród innych miało ono wzięcie.
Przepraszam najszczerzej, lecz nie cała moja jest wina,
głosu bym na Ciebie nie oddała, gdyby nie mafii kpina.
Grałaś zacnie, choć nie każdy to potrafił docenić,
szkoda, że losów miasta nie udało nam się zmienić.

Z najszerszymi przeprosinami, Tako.

Cóż to tak echem pijackich krzyków rozbrzmiewa
I z dupy łzy śmiechu rozlewając rzęsiste
Wciąż sunie w dół siłą tyłków rozpędzone
Ciemność nagłą powitać co się jej nie spodziewa

To z trzech części całość misternie złożona
Co czerwieni blaskiem ciekawskie oczy razi
I bucha wciąż gdy w dół tak pokracznie złazi
Zielonym długim poddupcem połączona

A każdy człon tego przedziwnego bytu
Nie przez Boga do życia powołanego
Lecz przez wyobraźnie chore i łyki płynu czystego
Zdaje się niczym wobec wspaniałości swego odbytu

Bo piękny on niczym moszna na nieboskłonie
Mądry jak żadna ze stóp co na świat zrodzona
A zabawna tak, że aż strach
Oto jest Kath

Gne - Twoje przedtyłcze <3

Ołtarzyk uwielbienia Chrisa

i.imgur.com/BaZgQJY.jpg
Autorstwa pięknej i utalentowanej Gne <3

i.imgur.com/FYC58AY.gif i.imgur.com/ItxKXYK.gif

Chris to dupa jakich wiele,
Męski facet w fajnym ciele,
Serial o nim Kath ogląda,
Lecz na tyłek wciąż spogląda.
Na nic próby oderwania
Wzroku od słodkiego drania,
Uśmiech jego mówi wiele
Aż mam ciarki na całym ciele!

By Sam Quest

i.imgur.com/oRNUlDF.gif

i.imgur.com/yYIWd7f.gif

i.imgur.com/nZLkFvK.gif

i.imgur.com/bkpMkhj.gif

i.imgur.com/bNMFy91.gif

i.imgur.com/zjAUjeo.gif i.imgur.com/RxeMExN.gif

The wasted years, the wasted youth
The pretty lies, the ugly truth
And the day has come where I have died
Only to find, I've come alive

~Teen idle

i.imgur.com/1jQBv6y.png

I was angry with my friend;
I told my wrath, my wrath did end.
I was angry with my foe:
I told it not, my wrath did grow.

And I waterd it in fears,
Night & morning with my tears:
And I sunned it with smiles,
And with soft deceitful wiles.

And it grew both day and night.
Till it bore an apple bright.
And my foe beheld it shine,
And he knew that it was mine.

And into my garden stole,
When the night had veild the pole;
In the morning glad I see;
My foe outstretched beneath the tree.

Do hymnu!
Katherine jak ten kwiat wykwitła na stronie,
Katherine zostanie z nami po wsze czas.
Skromniutka i gadatliwa, wielka jej chwała,
bo serce jej ogromne niczym głowa Andrzeja.

Refren:
Chwała Ci nasza, Katherino!
Filmowcu najlepszy, kochana userko!
Znajomość TVD największą masz!
Chwała Ci, nasz pierniczku!

Twa sława się ciągnie za Tobą niczym smród.
Lecz nie martw się tym, bo oznacza on Twój trud.
Każdy go do docenia, bo robisz cuda od niechcenia.
Trzymaj tak dalej, a nagrodzi Cię ktoś!

Refren.

Upijałaś się w Karczmie, szalałaś w Hogwarcie,
lecz byłaś w stanie pokonać Parchatego Trolla.
Dzielnie walczyłaś w konkursie literackim,
w redakcji Proroka zasiadłaś niczym król.

Refren x2
~ Pszemek - łosiek <3

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmar20202.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/wydarzenieroku1.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najmarudakath.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/admin_gadula.jpg

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_gadua.png

i.imgur.com/MMUs8xt.png

i.imgur.com/wSAFrPI.png

i.imgur.com/wcX950I.png

i.imgur.com/ahcM1ve.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najsympatyczniejszy_uzytkownik.png

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_gawedziarz.png

i.imgur.com/ZWQLEsq.jpg

https://www.youtube.com/channel/UClbnb5X3J_Gh8r-AT
Prefix użytkownikaMikasa
Mnie po prostu powala to, jak Szydło BARDZO NIE MA CHARYZMY. Ona nawet u cioci na imieninach do głosu by nie doszła sama. A debatę widziałam piąte przez dziesiąte, bo te polityczne przepychanki mnie tylko drażnią. Ale cóż, przyznajmniej dobrze, że Polska byla tam obecna, a nie jak zwykle - o nas bez nas.

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_artykulu.png
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najpowazniejszy_uzytkownik.png

Prefix użytkownikablad logiczny
Jak to dobrze, że akurat wczoraj nie miałem czasu na oglądanie tego widowiska. To polityczny cyrk, w którym nie chodzi o żadną demokrację. Pewne osoby nie mogą się pogodzić z utratą władzy, a inne wpływów. Są też medialni "gwiazdorzy", którym wreszcie ktoś chce odebrać propagandową tubę i możliwość szczucia, w mediach publicznych. Więc biegają po ulicach i tam robią swoje show. To znaczy, że można jednak demonstrować i nadal jest demokracja. Zresztą media prywatne przyjmą ich z otwartymi ramionami. Kiedy mało im zabawy, to lecą do Brukseli lub Strasburga. Przeczekam to. Niemieccy politycy niech lepiej "bronią tamtejszych kobiet przed zorganizowaną przemocą, a nie naszej demokracji". To co robi PiS nawet jeśli słuszne, wygląda jak totalny chaos. Część zmian, np. ustawa o dostępie do danych teleinformatycznych, to skutek spadku odziedziczonego po poprzednikach. Zakwestionowanego już dawno przez Trybunał Konstytucyjny. Te ustawy, za kilka miesięcy ponownie trzeba będzie poprawiać. Też trzeba to przeczekać.
Błąd mam zawsze przed sobą.
Wszelkie błędy, gramatyczne, stylistyczne, ortograficzne, interpunkcyjne, to moi kuzyni.
Nie lubię kuzynów.
Uważam, że należy wypędzić błendy z pustymi do puszczy.

Prefix użytkownikaBruja
Z tym milionem uchodźców z Ukrainy to Szydło odleciała i pomyliła się tak o około milion.

http://slwstr.net...umie-liczy

Prefix użytkownikafuerte
Nie no jasne, przeczekajmy, może się akurat do końca roku PiSowi skończą projekty ustaw. Wtedy będziemy bezpieczni d;
No i co takiego słusznego robi PiS w tym momencie? Tam nie ma nic słusznego, jest sam chaos, tylko i wyłącznie. Ustawa o dostępie do danych już wcześniej nie wprowadzała właściwie żadnych ram, ale to co zrobił PiS jest lepsze? Kontrola sądu ma nastąpić po fakcie, jak już sobie policja albo prokuratura zdecydują, że komuś przetrzepią dyski, bilingi i tak dalej. Na każdego znajdą haka, jak tylko będą chcieli. Poza tym, serio, po ataku na Trybunał, teraz PiS chce, żeby ludzie uwierzyli w niezawisłość jakiegokolwiek sądu? Sami zrobili zamieszanie z TK, podkopali marne zaufanie w niezależny trybunał, a teraz będą mydlić ludziom oczy, że nikt bezpodstawnie nie będzie grzebał w ich życiu prywatnym. Przecież tu zaraz dojdzie do tego, że na jakimkolwiek forum Kaczyński przeczyta coś, co będzie mu nie w smak i zaraz zacznie się szukanie winnego. Przy ustawie medialnej powiedzieli już wyraźnie, że władzy krytykować nie wolno i koniec. I przekonał się o tym każdy, kto śmiał powiedzieć złe słowo o prezesie, Szydło albo Prezydencie.
To co robi PiS to nie jest propaganda? Gadanie o donosicielstwie opozycji, kiedy kilka miesięcy temu sam Duda mówił do Polaków mieszkających zagranicą, żeby nie wracali do kraju. To nie było donosicielstwo?
I już serio, dajcie spokój z tą Platformą, bo oni już praktycznie nie istnieją. Nie widać ich, nie słychać, kompletnie się rozpłynęli w powietrzu. Teraz mamy nowy rząd i on od listopada odpowiada za stan kraju, nawet jeśli ktoś chce wszystkie nieszczęścia świata zrzucić na PO.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Nie no jasne, przeczekajmy, może się akurat do końca roku PiSowi skończą projekty ustaw. Wtedy będziemy bezpieczni d;

A ma ktoś inną, lepszą propozycję, że tak zapytam? Co mamy zrobić innego jak nie przeczekać właśnie? Ja tam tych mrocznych rządów spod znaku tyranów z PIS-u nie odczuwam na własnej skórze, więc zgadzam się z błędem logicznym - przeczekam, i nie będę siał wokół siebie spirali strachu i paniki. Mam teraz zresztą setki lepszych i przyjemniejszych zajęć od ciągłego narzekania i grymaszenia na władzę. Na pewno do KOD-u nie przystąpię, i skakać nie będę. *.*

I już serio, dajcie spokój z tą Platformą, bo oni już praktycznie nie istnieją. Nie widać ich, nie słychać, kompletnie się rozpłynęli w powietrzu. Teraz mamy nowy rząd i on od listopada odpowiada za stan kraju, nawet jeśli ktoś chce wszystkie nieszczęścia świata zrzucić na PO.

Nie wiem czy o partii politycznej, która ma wciąż dwuprocentowe poparcie w każdym sondażu można mówić, że nie istnieje. Jak to praktycznie
nie istnieje? Nie ma ich w prasie, telewizji, radiu, necie, na portalach, manifestacjach KOD-u itp? Nie mówi się non stop o tym, że Grzegorz Schetyna rywalizuje o "koronę głównego opozycjonisty" z Rysiem Petru? Przecież ci ludzie się nie rozpłynęli z dnia na dzień. Poza tym dla mnie "argument", że oni już nie rządzą jest pozbawiony sensu. W tym temacie mamy prawo przecież dyskutować o polityce ogólnie. Nazwa tematu nie brzmi wszakże Ponarzekajmy na rządy PIS-u. Kiedy przez 8 lat PO z PSL-em rządziło, to ja więcej w mediach usłyszałem krytyki i hejtów pod adresem właśnie obecnej władzy a nie wtedy rządzących. Opozycja siłą rzeczy jest od krytykowania rządu, ale wyborcy niekoniecznie. I sam temat powstał dużo wcześniej niż w listopadzie 2015 roku...

Co do ustawy 500+, to było czymś wiadomym, że tak to się skończy. Mi to niepotrzebne, bo sam dzieci nie mam, bliscy też nie, i po za jednym znajomym w niedługim czasie nie staną się rodzicami. Zawsze powtarzałem jak mantrę, że aby dać Kowalskiemu 500zł., to trzeba Wiśniewskiemu odebrać 700zł. Z pustego i Salomon nie naleje, niestety. Stąd teraz podwyżki akcyzy na papierosy, alkohol, paliwo, nawet cukier poszedł w górę. No skądś oni muszą brać... Na tym polega socjalizm - na odejmowaniu i dzieleniu. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że nie jestem pępkiem świata i wszystko ma kręcić się wokół mnie. Nawet jeżeli mi gorzej będzie się żyć, to trudno się mówi. Może innym za to więcej dostatku przybędzie (w co wątpię). W każdym bądź razie uważam, że 500zł. na dziecko to nie może być zamiennik pracy. Niestety, ale rządzący chyba myślą, że kobieta woli zostawić pracę i zająć się dziećmi biorąc za to różnego rodzaju instytucji zapomogi, renty socjalne, teraz 500zł, może zaraz jakieś drugie becikowe, którego pomysłodawcą już dawno był obecny gwiazdor manifestacji KOD-u i "salonowy piesek" pani Olejnik w Kropce nad i pan Romuś Giertych. Z pewnością brak mi wciąż wiary w ludzi, ale jakoś nie mogę po prostu uwierzyć, że wszystkie te pieniądze, które otrzymają zainteresowani zostaną we właściwy sposób użyty.

I co do KOD-u na sam koniec, to zauważyłem malejącą liczbę protestujących. Młodych chyba zraziło się jak to określił nieprzychylny obecnym władzom publicysta "zmoheryzowanie KOD-u". Młodzi ludzie widząc skaczących starszych panów i panie i krzyczących "Kto nie skacze ten podgląda" czują się chyba z lekka zgorszeni. To już nie 1968 rok... Oczywiście jeszcze pojawią się gdzie nie gdzie środowiska powiązane z LGBT, bo im zawsze wszystko i każdy przeszkadza kto nie myśli tak jak oni, ale to też marginalne zjawisko. Na tyle marginalne, że zaczyna się je porównywać do obecnie "obchodzonych" uroczystości na 1 maja ;) I nikt mi nie wmówi, że zimno, że chłodno i dlatego 10 000 ludzi a nie już 25 000. Przypomnijcie sobie kiedy faktycznie nasza wolność w internetach była zagrożona i ACTA. Nie takie mrozy i warunki atmosferyczne i nie takie tłumy. Około 100 000 - bez wcześniejszego umawiania się, bez informacji o miejscu i czasie podawanych na łamach Gazety Wyborczej jak to ma miejsce teraz. Palikota od razu wygwizdali i przepędzili, bo nie dali się na jego "anty-systemowość" nabrać. Tak jak teraz Ryszarda Petru, który reprezentuje po prostu tę "lepszą, z bardziej ludzką twarzą PO". Nie ma poranka bez włączenia radia. I nie ma też za każdym razem docinek, żartów czy złośliwości prezenterów radiowych kierowanych pod adresem Kaczyńskiego, pani Szydło, prezydenta Dudy czy Macierewicza.Ot, faktycznie ta nasza demokracja zagrożona jak natrętny komar środkiem owadobójczym...

m.popkey.co/ce2f16/X1Oxe_f-maxage-0_s-200x150.gifm.popkey.co/f3c2c0/YAAKy_f-maxage-0_s-200x150.gif

Prefix użytkownikafuerte
Nie wiem czy o partii politycznej, która ma wciąż dwuprocentowe poparcie w każdym sondażu można mówić, że nie istnieje. Jak to praktycznie
nie istnieje? Nie ma ich w prasie, telewizji, radiu, necie, na portalach, manifestacjach KOD-u itp? Nie mówi się non stop o tym, że Grzegorz Schetyna rywalizuje o "koronę głównego opozycjonisty" z Rysiem Petru? Przecież ci ludzie się nie rozpłynęli z dnia na dzień. Poza tym dla mnie "argument", że oni już nie rządzą jest pozbawiony sensu. W tym temacie mamy prawo przecież dyskutować o polityce ogólnie. Nazwa tematu nie brzmi wszakże Ponarzekajmy na rządy PIS-u. Kiedy przez 8 lat PO z PSL-em rządziło, to ja więcej w mediach usłyszałem krytyki i hejtów pod adresem właśnie obecnej władzy a nie wtedy rządzących. Opozycja siłą rzeczy jest od krytykowania rządu, ale wyborcy niekoniecznie. I sam temat powstał dużo wcześniej niż w listopadzie 2015 roku...

Kiedy pisałam posta, a było to już dwa tygodnie temu, Platforma nie miała dwucyfrowego poparcia i tak, właściwie jej nie było. Dopóki Schetyna nie wygrał wyborów wewnątrz partii i telewizja znów wspaniałomyślnie zaczęła pokazywać jego twarz. Poza tym, ja nikomu nie zabraniałam pisać o PO, bo nie rządzą. Tylko marudzenie na nich też już przekracza wszelkie pojęcie, kiedy mamy nowy rząd i nowych ludzi podejmujących decyzje. Większą gwiazdą jest właśnie Petru i Nowoczesna, a nie platformersi, na których nadal połowa narodu jest obrażona.

Oczywiście jeszcze pojawią się gdzie nie gdzie środowiska powiązane z LGBT, bo im zawsze wszystko i każdy przeszkadza kto nie myśli tak jak oni, ale to też marginalne zjawisko. Na tyle marginalne, że zaczyna się je porównywać do obecnie "obchodzonych" uroczystości na 1 maja

A co ma piernik do wiatraka? Jak na jakieś manifestacje przychodzą osoby związane z ruchem LGBT, to manifestacja traci już powagę, czy co, bo nie rozumiem? To, że na marszach się pojawiali ludzie w wieku naszych dziadków oznacza, że ci ludzie nie mają własnego rozumu albo są głupi? Co to znowu za selekcja? Będziemy sobie teraz wybierać, że tylko całe rodziny mają prawo bronić demokracji albo że tylko młodzi/starzy albo że tylko heteroseksualiści/homoseksualiści, wierzący/niewierzący? Jakie ma znaczenie to, jakie grupy społeczne czy wiekowe przychodzą na marsze? Wytłumacz mi, proszę, bo nie rozumiem.

Naprawdę widziałaś gdzieś sondaż, który po ostatnich wyborach dawał PO mniej niż 10%?? Ja na pewno nie, i nawet usiłuję sobie takowy przypomnieć, ale po prostu nie jestem w stanie. Odniosłem się też do decyzji rządzących, nie tylko "narzekaniem na PO". Chociażby zabrałem głos w sprawie ustawy 500+...

Co do manifestacji KOD-u napisałem jedynie, że podłączają się pod nie środowiska LGBT, a te stety czy też niestety nie cieszą się w Polsce dużą sympatią i że tak to wyrażę "popularnością". Starsi ludzie mi nie przeszkadzają, to nie ja używałem terminów "moherowe berety". Przytoczyłem opinię (jak wyraźnie wspomniałem we wcześniejszym poście) człowieka najdelikatniej mówiąc, który całym sercem jest przeciw PIS-owi i ich rządom w naszym kraju. To on użył terminu "zmoheryzowanie KOD-u", ja go jedynie zacytowałem, tyle. Poza tym jak były te wszelkie manifestacje w obronie TV Trwam czy Wolności, to też takie "argumenty" się pojawiały. Według mnie wraz z wiosną chyba to będzie stale maleć, bo rozumiem protesty raz na jakiś tam czas, ale nie co tydzień. Ludzie chyba wolą weekend inaczej spędzać - chociażby na zakupach, wypocząć po tygodniowej harówce za minimalną stawkę czy w końcu mieć święty spokój od tego politycznego bagna, które ostatnie promyki radości z człowieka wyssać potrafi. Dokonałem też porównania do tych protestów przeciw ACTA - jakie miały miejsce (ich liczba, frekwencja, mobilizacja) a obecnego, bardzo upolitycznionego KOD-u. I tu nawet nie chodzi o to, że przychodzą na nie osoby w wieku lat 87 czy 18... Ale jednak przekaz i skandowane hasła. Początkowo uważano ten ruch za "mega inteligencki", taki inny, otwarty... Potem szybko się okazało, że na tych manifestacjach feministki krzyczały przeciw organizatorowi, który ileś tam tysięcy wisi za alimenty byłej żony. Po prostu według mnie chodzi o brak autentyczności a nie żadną selekcję. Niech sobie chodzą, śpiewają, bo nie mamy w Polsce demokracji, bez przesady.

Tak podejrzewam będzie jeszcze szereg lat dopóki ludzie nie będą odnaleźć partii pomiędzy PO a PIS-em. Wbrew pozorom to praktycznie "jedna rodzina" wywodząca się z obozu postsolidarnościowego. W jednym i w drugim ugrupowaniu nie brak inteligentnych ludzi, ale i delikatnie mówiąc nieodpowiedzialnych za swoje słowa: Pawłowicz - Niesiołowski. Jeden team. Dekada minęła, a tu nadal "wojna polsko-polska". Przywykłem, więc coraz rzadziej właściwie włączam TV, bo przecież zawsze będzie to samo: rzekome kłótnie, walka o stołki, a szary obywatel w dalekim poważaniu. Ci, którym naprawdę zależy na dobrze Polski są marginalizowani i ośmieszani. Cóż, mam nadzieję, że dożyję jeszcze czasów, w których wybór będzie większy niż PO a PIS...

Czas pokaże, dlatego przeczekajmy *..*

Prefix użytkownikaRazorBMW
Nie wiem czy w dobrym temacie no ale chyba tag. :v

http://wiadomosci...BoxNewsImg

Któraś klacz była warta ponad półtora miliona. + utracone źrebięta z takiej championki + "straty moralne" (za każdą klacz może? : D )

Ergo, może się nieźle wzbogacić i szczerze?
Życzę jej tego.
Za te błędy, za wybór gościa który totalnie nie zna się na koniach?

To niech PiS zapłaci za coś takiego, bo PRowo to trochę strzał w stopę tak trochę ;d W końcu oni wybrali tego gościa w zasadzie, hehehe.
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Prefix użytkownikaMikasa

Któraś klacz była warta ponad półtora miliona. + utracone źrebięta z takiej championki + "straty moralne" (za każdą klacz może? : D )

Ergo, może się nieźle wzbogacić i szczerze?
Życzę jej tego.
Za te błędy, za wybór gościa który totalnie nie zna się na koniach?

To niech PiS zapłaci za coś takiego, bo PRowo to trochę strzał w stopę tak trochę ;d W końcu oni wybrali tego gościa w zasadzie, hehehe.

Razor, chyba żartujesz. Przecież te pieniądze poszłyby z naszych podatków, a nie z konta bankowego pani Beatki. Nie drążę samego tematu, bo mnie on średnio interesuje, ale muszę zaprotestować w sprawie odszkodowania.

Prefix użytkownikaRazorBMW
Eeeeee tam, nasze państwo takie bogate, co tam, w końcu jest 500+, poland stronk, co to dla naszych bogatych kieszeni, chrum chrum!1
sory, musiałem Przepraszam

No wiadomo że żartuję, bo właściciel z własnej kieszeni nie zapłaci przecież, no nie? -.-
Ale spoko, światowy prestiż świetnej stadniny szlag trafił, ale chociaż, jak pisałem wcześniej, PRowo przekaz poszedł w świat. :)
i.imgur.com/Axea2dj.jpg
i.imgur.com/AjekDS6.png
i.imgur.com/UHdLTdN.png

myanimelist.cdn-dena.com/signature/RazorBMW.png

Mikołaj Święty wielu przyjaciół posiadał
Wielu walniętych, jednego wiernego miał
Skrzata wspaniałego, zawsze zaufanego
Zgryzika onego, zaiste rozrywkowego
Umilacza czasu, pracownika wybitnego
Co zawsze w potrzebie rozweseli...
A i pomoże na Pomorzu, również tym po kądzieli.

The enemy is among us
The enemy is among us

And nobody is doing anything about it
They don't care
So we had to take matters into our own hands

A WORLD
NOT OF MY MAKING
YET A WORLD
OF MY DESIGN
SO STRANGE
AND SO FAMILIAR
BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE
ONE CONSTANT REMAINS
CHAOS

http://ja.gram.pl/RazorBMW
Prefix użytkownikafuerte
A moim zdaniem to dobrze, niech płacą. Niech płacą i niech jeszcze bardziej doprowadzają do szału ludzi tym, że to pójdzie z ich pieniędzy. Tak się właśnie kończą takie sprawy, kiedy wybiera się ludzi na stanowiska przez pryzmat polityki, a nie faktycznych kompetencji.
Poza tym, przy naszych żałosnych regulacjach odnośnie traktowania zwierząt, to może chociaż tym razem sprawiedliwości stanie się zadość. Kobieta ma kasy jak lodu, jej męża zna cały świat - komu ma się udać w dochodzeniu do swoich praw, jak nie jej?
No i szkoda nie tyle nawet samej stadniny, tych biednych koni.

Zacznę nietypowo więc: "Mijają dni, miesiące, mija rok..." A w zasadzie minął rok od sprawowania rządów w naszym kraju partii PIS-u. Non stop o tym w TV trąbią, dlatego nietrudno natrafić na info o tym jakże "wielkim wydarzeniu" ;p Tylko zależy gdzie, bo w TVP, Republice czy Trwam jest pozytywnie i pięknie, a w TVN-ie, Polsacie i Superstacji mega negatywnie xD Ja nic nie zyskałem (a kto zyskał w ogóle?) i nie straciłem.

Oczywiście miałem poważne obawy co do tego, że szef MON pan Macierewicz w ciągu kilku tygodni wywoła III wojnę światową, a tu nic : ( <smuteg> CBA mi o szóstej nad ranem nie wpadło, do więzienia nie wsadzili ;p A tak serio, to jaką ocenę temu rządowi wystawić? Tak w skali od 1-10 dałbym najprawdopodobniej solidne 4 lub 5. Było czymś oczywistym, że nie wszystkie obietnice wyborcze zostaną spełnione (a który rząd takowe spełnił?). Niemniej to 500+ działa, bo z budżetu poszło ponad 11 miliardów złotych. Znam ludzi i chyba tym mającym dzieci powodzi się o wiele lepiej, bo te 500zł. to jednak co by nie mówić konkretna pomoc i sporo zielonych. Żeby nie było nie jestem za państwem socjalno-opiekuńczym. Nie wiem z jakiej parady pieniądze i pomoc mają dostawać tylko ci, którzy mają więcej niż 1 dziecko. Ja nie mam żadnego, więc kij z tym. Z drugiej strony, to zdaję sobie doskonale sprawę z tego, że nie jestem pępkiem świata i życie nie kręci się wokół tylko mojej osoby. Dlatego niespecjalnie mi żal, że ktoś ma teraz lepiej. I naprawdę nie są to tylko wyborcy PIS-u, bo po mamonę to i zwolennicy Nowoczesnej lecą ;p <hipokryzja?>

Smoleńsk... O maj gat >< To już się społeczeństwu znudziło serdecznie i chyba większość ma dość. Teraz kolejne ekshumacje, pochówki, i tak w nieskończoność. To ludzi męczy, serio. I uważam, że te wykopywanie z grobów zmarłych to na życzenie tych rodzin powinno być, które tego chcą, proszą czy tam żądają. Nic broń Boże na siłę. Może gdyby od początku to śledztwo było przeprowadzone jak należy, to nie mielibyśmy teraz tych cyrków. Aż nie sposób wspomnieć słów kłamczuchy ówczesnej minister zdrowia Ewy Kopacz, że "ziemia w Smoleńsku przekopana została dwa metry wzdłuż i wszerz". No a kilka miesięcy po jej wypowiedzi cywilni Rosjanie odnajdują w miejscu katastrofy ludzkie szczątki, telefony, dokumenty i inne osobiste rzeczy. Nie ma też się co łudzić, że wrak tupolewa do nas wróci. Co do pomyłek, to skandal. Po prostu wyobrażam sobie ludzi, którzy dowiedzieli się, że w grobach ich bliskich leżą inni, obcy ludzie. A było tych skandalicznych niedopatrzeń aż 6! (m.in. śp. Anna Walentynowicz). I dlatego obawiam się tej "smoleńskiej szopki", bo teraz nie da się nadrobić tych wszystkich zaniechań i błędów sprzed 6 lat.

Co do MON jeszcze, to niech ta "gwardia narodowa" sobie powstaje. To trochę jakby mięso armatnie, ale jak sami chcą? W sumie to w większości krajów takie "armie" istnieją. U nas chętnych nie brakuje, bo wielu młodych czuje się w jakiś sposób patriotami, chce pobiegać, nauczyć się strzelać i takie tam. W sumie dla kasy tego nikt nie robi. Nie mam ostatecznego zdania, bo może byłoby lepiej postawić na wzmocnienie zawodowych żołnierzy i ich sprzętu. <przestarzałego i wadliwego>.

Nie podoba mi się za to ta cała rejestracja telefonu komórkowego na kartę. To moim zdaniem ograniczenie wolności. Jak terroryści zechcą zrobić zamach, to zrobią. I guzik pomoże znajomość nr telefonu. Sam taki posiadam i za to daję minus jak stąd do Gdańska.

Podoba mi się za to, że chcą wspomóc rodziców, którzy zdecydują się na wychowanie dziecka chorego <czytaj 99% - zespół Downa>. Dlatego przeciwstawiają się chociaż w minimalny sposób przecież aborcji eugenicznej. Oczywiście opozycja 'totalna' czy 'zwykła' krytykuje projekt z Henryką Krzywonos na czele <PO>, że "to za mało, że kpina". Fajnie krytykować jak się samemu wielkie gie dało przez 8 lat i tak "pomogło". 4000zł. to na pewno nie jest jakaś astronomiczna kwota, ale jakby chcieć każdego zadowolić, to sorry, ale państwo przestałoby istnieć w ciągu miesiąca ;p Trzeba było dać więcej ><

Co do edukacji, to od dawna było wiadome, że chcą "rewolucji". Tzn. ja gimnazja od zawsze uważałem za poroniony i pozbawiony jakiegokolwiek sensu pomysł. Teraz ZNP z tym komunistą Broniarzem protesty urządza... Ale zapomnieli bidulki jak rząd Buzka <koalicja AWS z UW> wprowadzali te gimnazja, to też protestowali. Hipokryzja oraz pomieszanie z poplątaniem. Wtedy gimnazja były złe, a teraz są dobre? A fakty są takie, że to w tych gimnazjach mamy najwięcej patologii = pierwsze wagary, niechciane ciąże <dzieci rodzą dzieci>, używki, speed, alko, traffka <3 Fajnie być młodym, ale i uważać się za dorosłego ^^ Coś w tym jest, bo sam pamiętam jak to autobusem z biletem miesięcznym się do szkoły na Lipową podróżowało <Boże, kiedy to było?>. Tylko, żeby nauczyciele pracy nie tracili, i żeby większego bajzlu się nie porobiło. Sam jednak jestem jak najbardziej za 8 klasami podstawówki, 4 LO, 5 technikum. To był lepszy moim zdaniem system.

Fajnie też, że teraz właściwie cała UE przyjęła naszego rządu sposób myślenia na temat uchodźców/imigrantów. Już nawet sama Angela Merkel zaczyna kumać do czego doprowadziła tym narzędziem terroru jakim jest poprawność polityczna. Na dzień dzisiejszy 79% Niemców nie chce już dalszego przyjmowania obcych kulturowo i mentalnie ludzi, dla których Allach jest wielki. Cała więc grupa wyszehradzka spisała się na medal. Pomagać można im tam - przez wysyłanie żywności, leków, zapewnić pomoc medyczną, ubrania itp. Pomoc nie równa się bezmyślnemu przyjmowaniu setek tysięcy ludzi z Pakistanu, Syrii, Afganistanu, Iraku itd.

Co do rzekomego braku demokracji w Polsce to w zasadzie można ograniczyć się do uśmiechu. Tylko ten KOD coś traci na popularności. Ostatnia manifestacja wynosiła 13.000 ludzi, w Dzień Niepodległości było ich raptem 10.000. A przecież zapraszali i brali w tej demonstracji czołowi politycy Platformy Obywatelskiej, Nowoczesnej, SLD, sympatycy KOD-u, pan Tomasz Lis liczył nawet na 500 000 manifestujących xD Według mnie brak paliwa napędowego i politycznego w tym wszystkim. Zieloni już podziękowali. Dla porównania na Marszu Niepodległości było około 75 000 (w 80% młodych ludzi -18-30 lat, w kodzie średnia wieku z 50 lat>, u antyfaszystów niespełna 1000 <według policji nawet mniej bo 900 osób). Spokojnie, patriotycznie i bez prowokacji policyjnych. Może to też 'sukces' rządu, bo nie ma w nim ministra Sienkiewicza, pani Bieńkowskiej, jest nowy szef CBA, i na polecenie władzy policja już budki przy ambasadzie rosyjskiej nie podpaliła. I to nie żadna spiskowa teoria tylko suche fakty <odsyłam do nagrań z taśmy>.

Na pewno nie jest różowo, ale odnoszę <medialne?> wrażenie, że ten rząd Beaty Szydło zrobił już więcej niż poprzednia władza przez bite 8 lat. Do ideału jest jak stąd na Mount Everest, ale z drugiej strony, to podobno nie myli się tylko ten kto nic nie robi. No i bezrobocie - mowa oczywiście o tym zarejestrowanym wynosi 8,2% i jest najniższe od 25 lat w Polsce. To może nie jest tak najgorzej? Pewnie statystyczny Kowalski jak nie ma trójki czy piątki dzieci to jakoś tego nie odczuje, ale na pewno daleko nam do tragedii.

Co do projektu za życiem, to byłem całym sercem za kompromisem z 1993 roku. Jednak nawet jak już ten projekt organizacji Pro-Life trafił do kosza, to skrajnie lewicowym feministkom nie przeszkadzało nadal urządzać protesty pod domem Kaczyńskiego. Czyli nie było tak jak próbowano ludziom wmawiać, że kobiety manifestujące nie są za aborcją, tylko za tym, żeby było jak jest. Guzik prawda. Chciały <mniejszość to mniejszość, ale zawsze> aborcji na życzenie.

No i moje "najukochańsze" sondaże xD Dobrze pracę rządu po roku czasu ocenia 45% Polaków, źle zaś 40%. Poparcie dla partii politycznych na obecną chwilę wygląda tak: PIS- 38%, Nowoczesna - 17%, PO- 14%, SLD - 5%, PSL - 4%, Wolność (KORWIN) - 2%, Partia Razem - 1%. Może są zmanipulowane i sfałszowane...Może, kto wie... A może ludziom wokół nas faktycznie nie żyje się tak tragicznie za rządów strasznego PIS-u jak nam się wydaje? <przynajmniej po tym jednym roku> ;p
Edytowane przez Prefix użytkownikabatalion_88 dnia 15.11.2016 17:19

Prefix użytkownikaAlette
Nie chce mi się oceniać rządu PiS, bo to takie same złodzieje jak PO i wszyscy politycy. Jedyne, co oni mogą zrobić dobrego, to po prostu wszystko maksymalnie uprościć i zminimalizować, a ze strony PiS nie widać tego ani trochę.

Jednak chcę napisać o dwóch sprawach. 4000zł na urodzenie chorego dziecka to po prostu żart. No i serio batalion, ty chyba życia nie kumasz. Dla zdrowego malucha cztery tysiaki to żadne pieniądze - kupisz wózek, łóżeczko, trochę pampersów i może kilka ubranek. Koniec. Dla dziecka chorego za 4 tysiące to nawet miesięcznej rehabilitacji nie kupisz.

Więc skąd ten debilny pomysł? To oczywiste. Oni chcą po prostu zamknąć buzię tym krzykaczom pro life, żeby móc mówić "no jak to! Coś zrobiliśmy!", ale realnie - naprawdę myślicie że jakakolwiek para zrezygnuje z legalnej aborcji, żeby dostać 4 tysiące? No bez żartów. Wychowanie tak chorego dziecka to są ogromne pieniądze, a jak chce się jeszcze mu dać szczęście a nie tylko egzystencję, to pieniądze trzeba mieć kosmiczne. Jeśli kogoś ma coś powstrzymać, to po prostu ich własna psychika. Bo to jest życie, bo to dziecko, ich dziecko i je kochają.

Dlatego ta zapomoga jest śmieszna i spoko, możemy jeszcze porozdawać kasy z budżetu bez sensu. Np. dajmy 5zł za zajście w ciążę. Lepszy rydz niż nic, za 5zł kupisz może pół wiaderka kapusty kiszonej (zdrowa!).

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: