Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Zobacz temat
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
Drukuj temat
Pijemy za prawdę II
Nacia
Zalezy jakamiałaby się szykować imprezka "u rodziców". Załóżmy, że przyjechałaby ciotka z ze wsi z wujkiem Włodkiem, wtedy poszłabym z przyjaciółka. Znając moich rodziców, to oni KAZALIBY mi pójść do kina. Znam ich dobrze i z tego się cieszę;].

ponawiam (brak pomysłu)
Life is wasted on the living

i49.tinypic.com/282m7op.jpg

Herma95
Hmm. Poszłabym do kina z przyjaciółką. Bo w końcu do czego ja jestem potrzebna rodzicom w ich rocznicę ślubu??

Hmm. Rodzeństwo/ rodzice/ ktoś nie powołany przegląda ci pocztę. Co robisz?
Edytowane przez Herma95 dnia 27.03.2008 16:40

Prefix użytkownikaLady Mary Jane
O Boże. Chyba bym się popłakała xD Oczywiście odłączam kabel z sieci //Rozumiem, że chodzi o pocztę elektroniczną// jak najszybciej mogę, i wrzeszczę, że mają się wynosić z mojego pokoju ;] //Zakładając, że to był brat, którego nie mam, ale załóżmy, że to on, wzięłabym go za szmaty i wyrzuciła przez okno ;]//

//Vene? Welche Vene? xD//

Hm. Założmy, że nie czytałaś/eś jeszcze siódmej części H.P. Nie wyszła ona jeszcze w ogóle z księgarni. Nikt jej nie posiada, a Ty jako wielki/a fan/ka pana P. będziesz wysiadywać przed księarnią całą noc, byleby dostać ezemplarz.
Siedzisz sobie przed telewizorkiem, szykujesz sie do wyjścia, popijając ciepluśką herbatkę na rozgrzanie //Jest styczeń xD// a tu nagle spiker oznajmia:

- Niestety - Pani Joanne Rowling, oznajmiła dziś w wywiadzie dla The Times //Taaa.. ja pomysłowa xD// że 7 część Harry'ego Pottera nie ukaże się w ogóle, ani dzisiaj, ani w przyszłości. Tak więc, młodzi czytelnicy - Rowling przeprasza za kłopoty, ale to jej ostateczna decyzja.

Co robisz? // Hahahahahahahahaha - meines satanische Gelächter ;]//

Chcę z Tobą przejść przez piekło...

Smierciojadek
W sumie, to raczej nie zrobiłabym niczego takiego, co byloby godne opisania. Można powiedzieć, że w ogóle się Harrym Potterm nie interesuję. Nie przeczytałam nawet wszystkich poprzednich części, więc mnie to lata koło nosa, tak jak to się mówi, czy będzie tych części 6, czy 15. Z drugiej strony, to skoro się juz przygotowalam, to pewnie w stanie euforii bym nie była. ;D No ale, można robić tysiąc innych rzeczy. ;]

Żałujesz wejścia na tę stronę, czy może masz z tego same korzyści? Gdybyś mógł cofnąć czas, to z chęcią byś teraz tu wszedł, czy może stało się coś, co zahaczyło o to, że żałujesz?
media2.giphy.com/media/6qdkSaKx2MfMA/giphy.gif

Nie można zapłacić za coś, co nie ma ceny. Niektórzy twierdzą, że każda, absolutnie każda rzecz na świecie ma swoją cenę. To nieprawda. Są rzeczy, które ceny nie mają, są bezcenne. Najłatwiej poznać takie rzeczy po tym, że raz utracone, są utracone na zawsze.

66.media.tumblr.com/d139938a33b1b4a6e9d05302028f7545/tumblr_nwp9a04Ew81qdp7auo3_500.gif

Nie wiesz, co pamiętasz, dopóki nie spróbujesz tego opowiedzieć. I nie wiesz, co tak naprawdę sądzisz na dany temat, dopóki nie zaczniesz się o to z kimś kłócić. W samotności nie jesteś nawet świadomy swoich sprzeczności.

media.tumblr.com/3ad8106e3bbe79c5eb59d42068d27812/tumblr_inline_ncezf4w8z41spqcq1.gif

Pamiętaj. W śnie nie da się szeptać.

38.media.tumblr.com/aafd9a4ade7ecf23ca4f3335aeabfaf9/tumblr_n5nak092R91sai67qo1_500.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/2021-wydarzenie1.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najadm2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnick20202.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/pieko.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najlepszy_newsman.png
www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/najoryginalniejszy_nick_jadek.png
www.harry-potter.net.pl/images/najoryginalniejszy_nick.png

Kendra
Zdecydowanie nie żałuję, że tu weszłam. Jeśli chodzi o neta to świadomie się po nim poruszam;)

Gdybyś mógł tylko raz wyjechać gdzieś za granicę, na tydzień, TYLKO JEDEN JEDYNY RAZ, jakie miejsce byś wybrał?

The only one to kiss.
The only one to hold.
The only one to LOVE.
*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*

image.blingee.com/images15/content/output/000/000/000/415/244548766_605098.gif

www.youtube.com/siasia93
NimfadoraTonks
Wybrałabym Włochy. Mają pyszne, gęste, owocowe lody.

W jakie miejsce pojechałeś/łaś na ferie trzy lata temu? Dlaczego tam?
moje.glitery.pl/text/4/13/1-NimfadoraTonksHufflepuff-5937.gif
Od cnót Gryfonów, przebiegłości Ślizgonów i wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Hufflepuffie!

Śmierciożerca
Oto co znalazłam na badziewnym forum o HP
[quote]
Dom Gryffindoru
Tutaj Gryfoni odpoczywają

Dom Sliterinu
Tutaj Ślizgoni odpoczywają

Dom Hufelpufu
Tutej wszyscy z pod domu Hafelpufu tutaj odpoczywa

Dom Rejvenclowa
Tutej wszyscy z pod domu Rejvenclowa tutaj odpoczywa
[/quote]
-Problem nie jest sam problemem, lecz twoje do niego podejście.
Jasne?
-TRENERKA BREVIN

-Szczęście nigdy nie daje;
ono tylko pożycza.
-STARE PRZYSŁOWIE CHIŃSKIE.

-Nie istnieje coś takiego jak rozrywka dla całej rodziny.
-JERRY SEINFELD

- Kiedy życie podsuma Ci cytrynę powiedz:
'' O, tak, lubię cytryny. Masz więcej?''
-HENRY ROLLINS

img.userbars.pl/82/16329.png
Moja ulubiona piosenkarka. Przy niej odpłyyywam.
img.userbars.pl/135/26894.png
Feel to boysband, który nie kocha muzyki. Starają się tylko o fanki, a nie o to czy im śpiewanie wychodzi czy nie.
img.userbars.pl/41/8178.png
Puki jeszcze śpiewały we dwie to jakoś się zespół trzymał i miały parę dobrych piosenek. Teraz gdy została Tola to Blog27 zamieniło się w śmietnik z sieczką.
img.userbars.pl/52/10293.gif
W Football manager gram od 13.07.08r. Gra uczy...
img.userbars.pl/34/6707.gif
Miałam kupione 3 chomiki. 2 samce i jedną samiczkę, która miała małe( jednemu odgryzła nogę) i jednego( tego bez nogi) dałam siostrze, a resztę sprzedałam do sklepu zoologicznego.
img.userbars.pl/74/14780.png
Spamerzy to najgorsza rasa ludzi jaką stworzył świat. Najprawdopodobniej nie dano im przywileju wyglądu ludzi z 21 wieku, bo umysł mają po jaskiniowcach( tak jak mowę), a skoro mają przestarzałe modele mózgów to co stoi na przeszkodzie by wyglądali jak jaskiniowcy?
img.userbars.pl/110/21996.jpg
Nawet nie wiem co to jest ta Tibia. Słyszałam, że to gra strategiczno-strzelankowa i z jakimiś potworami sie walczy. Bezsens
img.userbars.pl/127/25315.png
Idiotka, która nie umie śpiewać, tańczyć i jeszcze ma tyle odwagi aby wyjść na scenę. Zamiast odessać sobie tłuszcz wepchała go do cycków i może teraz zostać sumo, chociaż wygrała by w każdych zawodach walkowerem, bo nikt nie zmierzył by się z jej tipsami zakładanymi przez panią Gosię za flaszkę.
img.userbars.pl/6/1061.jpg
Nie chodzi mi o to, że uwielbiam tą postać ale o to, że uwielbiam i jestem wielką fanką Harry'ego jako całej serii książek, filmów i gier, a także, że jego świat jest całkiem niezły.
img.userbars.pl/112/22200.jpg
Tak jak staruszki mają swój środek lokomocji- męża córeczki, tak my- młodzież mamy komunikator czyli GG.
img.userbars.pl/36/7014.gif
Najlepszy komunikator przez, którego można gadać, pisać, wysyłać pliki, a nawet robić konferencje!
img.userbars.pl/53/10571.png
Mimo, że mi się zepsuł to i tak był fajny.
img.userbars.pl/119/23748.jpg
Ojczyzna.
img.userbars.pl/1/113.jpg
Czasami używam.
img.userbars.pl/104/20662.png
Kocham smoki!!
img.userbars.pl/87/17208.jpg
Konie też kocham!
img.userbars.pl/74/14746.jpg
[color=sliver]Po co komu szkoła?[/color]
img.userbars.pl/71/14182.jpg
Mam psa, kiedyś miałam innego. Frajdą jest posiadanie takiego stworzonka.
img.userbars.pl/104/20660.png
Na stos z mundurkami i z ich właścicielem(Giertychem)
img.userbars.pl/119/23659.jpg
Szybkie jedzenie jest smaczne, szybkie i pożywne. Te cechy spełnia żarełko z Mc Donald'a.
img.userbars.pl/108/21500.gif
Najlepsza pizza jaką jadłam pochodzi z Włoch,a dokładniej z Elby. Kocham pizze.

http://www.h-a-r-r-y-p-o-t-t-e-r.webplus.net.pl/
Kendra
No oczywiście byłam w górach w Zakopanem. Nie wiem jak wy, ale ja jestem ZAKOCHANA w Krupówkach! Mogę chodzić po nich cały dzień. I mają swoje zalety zimą jak i latem. Po prostu suuuuuper!:D:D:D

Gdybyś miała wybrać sobie danie jakie zjesz OSTATNI RAZ W ŻYCIU co to by było?

The only one to kiss.
The only one to hold.
The only one to LOVE.

www.youtube.com/siasia93
paniczna
Kebab! Krótko, nawet bym się nie zastanawiała - okrutny, mega kaloryczny, tłusty i zniewalający moje kubki smakowe. Mniam!

Ponawiam, bo nic sensownego nie wymyślę.

Mrrau ; * <3

Limonka
Ale w sensie, że gdybym miała wybrać ostatnią potrawę jaką zjem? Pizza. Taka z PizzaHut na grubym cieście. I frytki.

Lubisz herbatę? xD

Flegma
Limy, co za durnee pytaniiee xP. Raczej nee. Chyba, że śliwkowa.

Dobra, mam pytanie.
Jesteś szczęśliwą fanką pana Draco M. Pewnego dnia lądujesz z nim na cały dzień i noc w zamkniętym budynku, który ma pancerne drzwi i okna, których nie da się otworzyć ani rozwalić. Krótkomówiąc- Ty i Draco sam na sam, bez drogi ucieczki (przepuśćmy, że potem uratuje was straż pożarna). Draco mówi, że może się z tobą przespać, ALE tylko w trójkącie (z drugą dziewczyną), inaczej twoja jedyna, niepowtarzalna szansa seksu z Draco (gorącym kochankiem) przepada na zawsze. Co wybierasz? Trójkąt czy może nic?

Pytanie zainspirowane rozmową mojom i Limy ^^

Gay-Scrappy
Emo? Lubię ten styl. Ale denerwuje mnie to, że teraz jest moda na emo. Uważam, że emowcy noszą emowe ciuchy, fryzury ze wzgęldu na to co czują. Po prostu emo-tional(emocjonalny).

Jakie masz zdanie na temat gejów, lesbijek, bi?
Edytowane przez Gay-Scrappy dnia 02.05.2008 08:28

Vayamess
Gay-Scrappy - chyba coś Ci się pomieszało :P

Pytanie Flegmy: Trudne. Taka sytuacja, mmm xD Z Draco xD Chyba wybrałabym trójkącik - lepsze coś niż nic, prawda? ;> Zresztą, nie przepuściłabym takiej okazji z moim Dracusiem... xD Właściwie można by go jeszcze zgwałcić, ale dochodzę do wniosku to nie to samo.

Pytanie Gay-Scrappy: Zdanie? Żyjmy i dajmy żyć innym. Nie mam jakichś specjalnych uprzedzeń, ale małżeństwa dwojga ludzi tej samej płci... sama nie wiem. Chyba są pewne granice. A adopcja dzieci, to już przekroczenie tej granicy o setki kilometrów. Musiałabym się trochę zastanowić, co w ogóle o tym wszystkim sądzę^^

Co myślisz o adoptowaniu dzieci przez parę homoseksualistów?

Prefix użytkownikaJuliet
Nie, nie, nie. Jestem na nie. Śluby, adoptowanie dzieci? I co jeszcze? Jak już ktoś jest homoseksualistą - OK, ale niech tym nie krzywdzi innych. Bo czy takie dziecko nie będzie skrzywdzone? Fajnych by miało 'rodziców'. Dwóch tatusiów albo dwie mamusie.

Co jadłeś dziś na śniadanie? =D

Kendra
Zgadzam się z Juliet - dziecko powinno mieć matkę i ojca choć trzeba przyznać - czasami takiemu dziecku może być lepiej w rodzinie homoseksualnej niż hetero.

A jeśli chodzi o gejów i lesbijki? NIC do nich nie mam. Niech sobie żyją, biorą śluby, kochają się... dlaczego oni nie mogliby być szczęsliwi?;) Mnie ich życie prywatne nie interesuje i życzę im wszystkim dobrych, mocnych, pełnych MIŁOŚCI związków. Naprawdę:D

Pytanie Juliet: jak zawsze n niedzielę całą rodzinką jemy sobie jajka. Dziś były na miękko.

Co myślisz o tym, żeby biali adoptowali czarnoskóre dzieci?
Edytowane przez Kendra dnia 04.05.2008 14:26

The only one to kiss.
The only one to hold.
The only one to LOVE.

www.youtube.com/siasia93
blackberry
Szczerze mówiąc w tej kwestii kolor skóry nie ma zbytniego znaczenia. Jeśli dziecko ma szanse na lepsze życie przy kochających je ludziach, to chyba nic nie jest ważniejsze od tego, a już zwłaszcza różnice w kolorze skóry. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na nietolerancyjnych, lub po prostu ograniczonych ludzi, którym mogłoby to przeszkadzać, ale w obliczu szczęścia dziecka nie jest to chyba aż tak istotne.

Co sądzisz na temat poziomu artystycznego i merytorycznego "rozrywek kulturalnych" serwowanych nam przez współczesne środki masowego przekazu?

Dzieci są milsze od dorosłych
zwierzęta są milsze od dzieci
mówisz że rozumując w ten sposób
muszę dojść do twierdzenia
że najmilszy jest mi pierwotniak pantofelek

no to co

milszy mi jest pantofelek
od ciebie ty skurwysynie.

A. Bursa Pantofelek

Prefix użytkownikaAlette
Odświeżam, a przynajmniej próbuję...

Poziom jest żenujący i ciężko czasami mi to znieść. Generalnie uważam, że każdy ogląda/słucha tego, co lubi, ale bez przesady. Jeśli włączając telewizję, jedyne co mogę zobaczyć, to żarty Tyszki, Dody, Siwiec, Grycanek i innych promowanych ludzi, którzy nic sobą nie reprezentują to sorry. Jakoś to do mnie nie trafia. Ja nie oczekuję jakiś bardzo ambitnych dzieł, ale chociaż czegoś, co nie obraża mnie, jako człowieka z mózgiem.

Czy potrafisz odmówić drugiej osobie? Mam na myśli - "zapal", "pij", "uciekaj", "nie ucz się" itd.
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 05.11.2012 20:21
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikalosiek13
Dobra Leciak, niech Ci będzie, napisze, ale masz coś wypić w związku z tym! Trzeba jakoś ulepszyć ten temat ;<

*Kto dodaje posta musi walnąć shot jakiegoś alkoholu, niepełnoletni/niepijący mogą soczkiem xD*

Jak dla mnie trudne pytanie. Sam palę, więc nie trzeba mnie namawiać, ale z drugiej strony jak ktoś mnie poczęstuje fajkiem, to nie umiem odmówić, bo za mocno kusi. "Pij!" - no w tym najlepszy to jest mój kumpel, któremu nie umiem odmówić, bo mi będzie później truł o to ****ę przez x czasu. "Uciekaj!" - jeśli z lekcji, to namawiać mnie nie trzeba i nie odmówię xD "Nie ucz się!" - no tutaj to uczę się dla siebie, a nie dla kogoś, więc nie ma mowy, żebym posłuchał.

Sumując, umiem mówić nie, kiedy mam jasno postawione jakieś cele, czy granice, których nie chcę przekroczyć, ale każdemu zdarza się je łamać. Różnie to bywa...

Ponawiam, bo nic nie wymyślę. Jest za późno.
zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Prefix użytkownikagne
Wiem, że palenie bardzo szybko by mnie uzależniło (kiedyś nawet lubiłam dym z papierosów^^) dlatego nie mam zamiaru próbować i nikt mnie nie przekona. Chyba że sama postanowię inaczej.
Przy piciu tez umiem odmówić. Nie lubię jak ktoś mi mówi co mam robić, wiec to chyba po części z przekory.
Nie potrafię natomiast odmówić jak ktoś daje mi jedzenie xD

Teraz ja mam coś wymyślić? hmhmhm
Zdarza Ci się np. nie umyć zębów, nie wziąć prysznica, nie zmienić bielizny, chodzić w jakimś ciuchu przez parę dni? Lol, cudne pytanie. Nie wiem czy chce znać odpowiedź. : d
www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_C9HW0VT8HWB4j5ioQty4pa6Ex9wMeLs6.jpg

Prefix użytkownikaAlette
No to ja, by temat nie umor xD

Pytanie cudne, ale okeeej ; ) Zdarza mi się, ale chyba tak jak każdemu. Czasami jestem zmuszona w jakimś miejscu zostać na noc i nie mam możliwości by jakoś szczególnie o to zadbać. Może jestem dziwna, ale nie noszę na codzień w torebce szczoteczki do zębów i majtek na zmianę. Jednak przez dłuższy czas nie dałabym rady, gdyż mnie to irytuje i tyle. Zęby muszą być umyte, reszta mnie też. Higiena podstawą egzystencji, inaczej się nie da.

Może teraz coś innego - lepiej być w związku, gdzie kochasz bez wzajemności, czy druga osoba kocha ciebie bez wzajemności?

web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikalosiek13
O, Twoje pytanie chyba w sam raz dla mnie ;d

Mój ostatni związek to dokładnie coś takiego. Ja byłem tą stroną, która nie kochała, więc z tego punktu widzenia, po jakimś czasie, dla mnie taki związek nie miał zwyczajnie racji bytu. Na początku jest ok, myślisz sobie - to przyjdzie z czasem, ale to się nie dzieje. Jest pustka. Druga strona stara się, zależy jej na utrzymaniu związku, a Ciebie to zwyczajnie zaczyna irytować, wydaje się nachalne. Przy tym zaczynasz sobie zdawać sprawę, że to jest zupełnie nie fair wobec drugiej osoby, którą zwyczajnie okłamujesz. Koniec musi nastąpić. Nie da się, więc określić, po której stronie jest lepiej, to zależy od perspektywy. I po jednej i drugiej stronie widać, że coś jest nie tak i do czego to doprowadzi. Byłoby na tyle.

Największa wtopa jaka Ci się przytrafiła...

Ja z tym piciem to cały czas na poważnie ;<

zapodaj.net/images/edba268d6e942.png

Always

zapodaj.net/images/c4ff56e394964.jpg

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: