Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Potęga Krwistego Steka!
21.04.2026 21:23
Od mojego założenia konta do covidu minęło mniej czasu niż od covidu do teraz Duże oczy

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Gary Oldman
LadyGray
Zdziwiło mnie, ze jeszcze nie ma takiego tematu tak więc zakładam go.
Przez wielu z nas uwielbiany aktor. Odtwórca roli Syriusza Blacka co mu sie bardzo udało, nie powiem:D Nie moge sobie wyobrazić nikogo innego, ale jakby on umarł (tak jak pierwszy Dumbledore) to dałabym Johna Deppa, chociaż denerwuje mnie to, że wszyscy go tak uwielbiają.

Tak więc wielbijmy Garego Oldmana:D I wypowiadajmy się o nim w tym temacie:D
I moze sama powiesz mi
Jak mam powiedzieć to Tobie
Że już nie Kocham Cię, nie chcę

Peeves
Uwielbiam Gary;ego jak usłyszałam, że otrzymał tę rolę byłam wprost wniebowzięta, co do ewentualnego zastępsta przez Johny'ego to nigdy się nad czymś takim nie zastanawiałam, bardzo lubię tego aktora i myślę, że też sprawdził by się w tej roli, ale jakby to powiedzieć już za późno, piątka nakręcona i tu nasza przygoda z Syriuszem się kończy, chyba że Jo jakiś przekręt wymyśli:smilewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkgrin:
"Aggressive, tough and defiant may describe me, but that leaves the impression I'm mean and I'm not. People expect me to have fangs."
Joann Jett

Limonka
Rowling to mistrzyni przekrętów, więc wszystko jest możliwe :smilewinkgrin:
A Gary na początku trochę mi nie pasował, ale potem się przyzwyczaiłam i nikt inny już mi do tej roli nie pasuje jezyk.

cath riddle
Aaaa no właśnie "Leo Zawodowiec"- super zagrał. W ogóle zaraz po Went'cie Miller to mój ulubiony aktor. Bardzo podoba mi się to, że w każdą rolę się strasznie wczuwa. Jak usłyszałam, że zagra w tym filmie myślałam, że dostanę orgazmu ^^.
Tylko szkoda, że ma w filmie brązowe włosy. Zawsze wyobrażałam sobie, że jest czarny...
A Johnny to na trzecim miejscu. Tylko, że według mnie w ogole by nie pasował do tej roli...
Narodziłam się na nowo, w Nibylandii 7 lat temu. Wtedy, kiedy Tata przeczytał mi pierwszą część Harrego Pottera. I wtedy kiedy otworzyłam oczy na magię i świat fantasty...
Chcesz pogadać?? Klikaj na gg... Tylko ostrzegam- jestem szurnięta :)

Gruba Dama
Gary Oldman jest po prostu stworzony do roli Syriusza. Nie wyobrażam sobie nikogo innego na jego miejscu. Bardzo lubię tego aktora i szkoda, że umiera w Zakonie Feniksa. mógłby trochę dużej pograć.

Prefix użytkownikakajablack
Na poczatku nie byłam przyzwyczajona do tego aktora,inaczej wyobrazałam sobie Syriusza.No,ale to miedzy innymi dzieki Oldmanowi tak bardzo polubiłam postac Syriusza Blacka,z któa niestety juz niedługo bedziemy musieli sie pozegnac;(

nagini
Syriusz był wysoki, wyzszy od Snape'a ( t.5). Tego niestety nadrobic sie nie dało , ale Oldman ma to cos , co sprawia ze wtapia sie w role. Jak ich nie sfilmują razem z Rickmanem , bedzie dobrze.:) Poza tym mało istotnym szczególem, dla mnie Syriusz to on. No i jescze tez żałuję tych włosów do pasa, co miał miec. Byłoby super.

paula_
W 1000% zgadzam się ze stwierdzeniem, że nie ma roli, jakiej Gary by nie zagrał. Widzieliście Leona Zawodowca?? To było niesamowite jak on zagrał Normana! Jednak niestety muszę przyznać, że rola Syriusza nie jest jego życiową...:(

nikola19_70
Gary Oldman na mnie nie robi żadnego wrażenia Syriusza zagrał dobrze i żal mi że zginął po tylu latach w AZkabanie powinien zaznać nieco wolności no i ze względu na Harrego który stracił bliską osobe.:(

Nice_Destruction
Uwielbiam Syriusza jako postać fikcyjną, ale osobiście zupełnie inaczej go sobie wyobrażałam. Na początku byłam załamana jak zobaczyłam Gary'ego jako Blacka, ale z czasem się przyzwyczaiłam. Oldman jest świetnym aktorem i na prawdę dobrze zagrał Syriusza, ale nic na to nie poradzę, że inaczej go sobie wyobrażałam :) Gdybym mogła, to przefarbowałabym mu włosy na czarno i wyprostowała je bardziej (grzywa powinna mu tak opadać na oczy), ogoliłabym mu zarost i już by było ok :).

www.nicedestruction.mylog.pl
Matilda Felton
Gary Oldmanjezyk jest genialnym aktorem!Syriuszajezyk też zagrał na serio dobrze!Właśnie dzieki tej roli zwróciłam na niego uwagę.Nie wiem jak wy myślicie,ale dla mnie on jest mega sexyDuże oczy!!!!!Zawsze miałam skrzywiony gust jeśli chodzi o facetów i on jest tego najlepszym przykładem:D.
Od cnót Gryfonów ,
kretynizmu Puchonów
I wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy
Krukonów
CHROŃ NAS SLITERINIE
POZDRAWIAM WSZYSTKICH CO MNIE POZDRAWIAJĄ

i28.photobucket.com/albums/c207/Elena2000/Avatar/Maratsafinbanner.jpg

i18.photobucket.com/albums/b109/wombat_the_harryite/mostlikelytomarryharryaward.jpg

Lady_Black
Oj, jak ja go na początku nie znosiłam! Właściwie to nawet nie wiem czemu. Chociaż nie, wiem - bo "muj Syrjusz to miał być pshystojjjny i wogule kul". Och, ale miało się dziesięć lat, było się młodym i głupim;) Ale z czasem przyzwyczaiłam się do Gary'ego, ba, stwierdziłam, że nie jest taki zły jak myślałam na początku...
I zdecydowałam się obejrzeć "Leona Zawodowca."
Szok. I to od pierwszej chwili. Wpatrywałam się w ekran jak zahipnotyzowana, a gdy film się skończył, puściłam od początku. Gary był absolutnie genialny, a od tamtej pory (było to trochę ponad pół roku temu) Leona oglądałam z osiem razy.
Zaczęłam się gościem interesować, oglądać filmy z nim i... wpadałam na amen. Teraz jest moim ulubionym aktorem. Obejrzałam jeszcze raz wszystkie "Pottery" w których grał i niech mi ktoś teraz powie, że ktoś mógłby go w roli Blacka zastąpić... Doceniłam to, co robi i najważniejsze - w jakim stylu robi.
Wczoraj oglądałam Dracule - dopiero potem się dowiedziałam, że to horror był;) Jak dla mnie film o miłości, ale to szczegół;) - i nad losem Draculi (ja wiem, że to dziwne, ale jednak) przepłakałam pół nocy. Batmana oglądałam ze względu na Gary'ego, a pomiędzy scenami z nim (nie przepadam za takimi filmami) strasznie się nudziłam i tylko wkurzałam mojego brata, co chwilę mówiąc "E weź, nudy... Ja chcę Gary'ego!" Nic nie poradzę, robiłam to jakoś... samoistnie;) A gdy w trzydziestej minucie "Prawdziwego Romansu" Gary został zastrzelony oglądałam tylko kawałek dalej, gdyż miałam nadzieje na coś w stylu "zabili go i uciekł" a potem mi się znudziło i...podziękowałam;) A z czasem zaczął mi się podobać również z wyglądu...
I teraz jest moim ulubionym aktorem. Mam obsesje na punkcie tego gościa;)
Podsumowując: Uwielbiam to mało powiedziane.
:D
Edytowane przez Lady_Black dnia 06.06.2008 14:42

Hekate
Jest świetny. Niestety bardzo sponiewierany a w książce (kiedy akurat nie jest wychudzonym psem) jest całkiem całkiem. W filmie mi tego brakuje. No i chciałabym zobaczyć go jeszcze, ale niestety...

Prefix użytkownikaLapa15
Gary Oldman jest moim ulubionym aktorem (ech, te jego oczy... xP), a w rolę Syriusza wcielił się znakomicie. Nawet Depp nie zagrałby tej roli tak jak on... Depp nawet by z wyglądu myślę nie pasował - szczególnie ze względu na oczy. Wg mnie, oczy Oldmana są takie bardziej... hm... spokojne, natomiast Deppa takie jakby ożywione... Oprócz "Harry'ego Pottera" Oldman zagrał również świetnie w innych filmach, "Zagubieni w kosmosie", tak dla przykładu. Na zawsze pozostanie moim ulubionym aktorem... ;-)
media.giphy.com/media/R6DRohtmrCf9m/giphy.gif

Moje wewnętrzne oko tu cierpi

i66.tinypic.com/2d0kx0l.png

Prefix użytkownikaAnciol
Świetnie gra w innych filmach ale akurat w HP mi się nie bardzo podobał. Wydaje mi się jakiś za mało porywczy i waleczny, brak mu tej młodzieńczości, którą powinien posiadać. Może to też dlatego, że mało było go w scenach wesołych a głównie w samych smutnych bądź wzruszających. No i ktoś mu napisał kiepskie dialogi ;)
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Prefix użytkownikaAlette
No właśnie dla mnie on był ciut za stary. Ja wiem, że Syriusza zniszczył Azkaban, ale przecież wciąż miał tylko 36 lat. Tak - to jest tylko.

W ogóle mnie trochę raziło to podejście do wieku w filmie. To samo tyczy się Jamesa, którego grał jakiś dziadek. Nie wiem... przecież on miał 21 lat jak umarł, dlaczego wyglądał na 40?

Wracając do Oldmana - bardzo go cenię jako aktora, ale zdecydowanie nie w HP. Kiepsko zarysowana role przez reżysera czy scenarzystę, ale Gary też nie dał niczego od siebie. Nie posiadał czegoś, co Syriusza wyróżniało - porywczość, ale na bardzo silnym fundamencie o nazwie "duma", "honor". Był też bardzo zarozumiały, ale bardzo zniszczony psychicznie - gdzieś między 20-latkiem, który chce walczyć z czarną magią, a 50-latkiem, którego życie i tak już nie ma sensu.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaAnciol
Właśnie! Wyglądał na 60. I scena w której umiera... nawet nie było mi jakoś przykro, bardzo kiepsko zagrane. Państwo Potter to w ogolę była jakaś masakra. Możliwe, ze chcieli pokazać, że to są jego rodzice na pewno a nie znajomi ale jednak nie ma sensu. Z pięknej Lily zrobili starą pudernice :(

Dla mnie ten Syriusz po prostu zupełnie nie. Sam aktor fajnie, ale ostatnio coraz gorzej.
Jeg elsker Seferyn fordi han også elsker norsk ^^ <3

Wiersz autorstwa łośka <3

Anciolu, piękny i wspaniały,
kimże ja przy Tobie jestem,
taki niedojrzały...
Spójrz w oczy me,
jak lekki wiatr,
pieszczą Cię.
Odpowiedz na to pytanie,
czy życie razem nam dane?
Oddaj mnie rentę swę*,
a szepnę Ci do ucha,
Kocham Cię!

*rentę swę - użyte tu celowo

,,Twój artykuł został odrzucony przez administratora Sann dnia 22.01.2014 16:43.
Powód odrzucenia: Nie będę tego sprawdzać. I ch*j! ;D"

www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/wladca_rymow.png

www.harry-potter.net.pl/images/awards2013/wladca_rymow.png

Prefix użytkownikaAlette
Mnie się Gary w Batmanie podobał... mimo, że nie miał tam jakiejś znaczącej roli. On w ogóle widać, że taki wykształcony aktor, który bardzo profesjonalnie podchodzi do zadania. Ale chyba nie potrafił oddać piękna postaci Syriusza.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikaLily050
Jak się tak zastanawiam Gary zagrał świetnie, ale nie tak, jak tego oczekiwałam. Był trochę za stary moim zdaniem i jak to ujęła alette nie posiadał tego czegoś, charakterystycznego dla Syriusza. Syriusz powinien dać więcej energii w niektórych scenach... Podczas HP i ZF miał być markotny, że tylko siedzi w kwaterze głównej i nic więcej. A w filmie wyglądał trochę jak spokojny i pogodny ojciec chrzesny... Zbytnio mi to nie przeszkadza, bardzo podziwiam grę aktorską Oldmana, ale trochę inaczej powinien zagrać Syriusza...
Edytowane przez Prefix użytkownikaLily050 dnia 24.08.2013 10:00

Prefix użytkownikaAna_Black
Gary Oldman zagrał Syriusza znakomicie. Chociaż trochę inaczej go sobie wyobrażałam, przede wszystkim bez zarostu i z czarnymi włosami, nie brązowymi jak miał w ZF. Według mnie fakt, że spartaczyli piątą część, sprawił że nie mógł pokazać pełni swoich umiejętności aktorskich. Scenę śmierci zrobili fatalnie, zero emocji. Oczywiście jest to mój ulubiony aktor. Zagrał też znakomicie w innych filmach, m.in. w pełnometrażowych o Batmanie rolę komisarza Gordona. Dobra, przyznam się bez bicia, że to była jedyne filmy z nim, poza HP, które widziałam (oprócz Mroczny Rycerz powstaje. Muszę to nadrobić. :D Oglądając drugą część IŚ nie mogłam się doczekać jak pojawi się zjawa Syriusza z kamienia wskrzeszenia razem z Jamesem, Lily i Lupinem. A spróbowaliby pominąć tą scenę. Nigdy bym im tego nie wybaczyła, tak jak nie wybaczę ograniczenia roli Syriusza w CO do rozmowy w kominku. Co do zastąpienia Johnym Deppem nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale jakoś nie potrafię wyobrazić sobie Deppa w roli Syriusza. Może by pasował, aktorem jest niewątpliwie świetnym, ale ja jestem przyzwyczajona, że gra takie role, które poddają w wątpliwość jak naprawdę wygląda. xD
Edytowane przez Prefix użytkownikaAna_Black dnia 11.02.2015 13:18
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/najwiekszy_potteromaniak_ana_black.png

Loki: Dość tego! Wszyscy stoicie niżej ode mnie! Patrzysz na boga, szkaradny stworze! I nie godzę się, aby pomiatał mną...
Hulk: Wielki mi bóg.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/Thor-1429558677.gif

33.media.tumblr.com/8caebe0f50235ec3d8997bfacbf114c6/tumblr_n9g5j564Fx1skiebmo1_400.gif

Hulk ziewać ~ Łapa

25.media.tumblr.com/tumblr_m8z9tyv7qg1rpcea3o3_250.gif

Uwielbiam też jak dostajesz szału i zamieniasz się w tę wielką zieloną bestię..

i1217.photobucket.com/albums/dd398/MiyakoHiteya/Tumblr%20pics/thanks.gif

static.tumblr.com/04db463ca2c0ae5f8ab6f1ad512f6aed/adptjxj/OfVmwe80a/tumblr_static_tumblr_mdh7ruogcd1qmccp7o2_r3_250.gif

31.media.tumblr.com/6f73dc5f8974e16664b596cf79053647/tumblr_inline_n7jsc9ns7i1rqfizb.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m835m1wVOX1qk04hlo1_500.gif33.media.tumblr.com/70cd59c666abdc6ae0e12a5fcbbfbe96/tumblr_nm0zn7iBiG1qzxanao1_400.gif

Zdradzę ci moją tajemnicę. Zawsze jestem zły.

33.media.tumblr.com/5274675726286bc0a424d856c26df680/tumblr_inline_nnqxmemBsb1rqgtqi_500.gif

33.media.tumblr.com/020ea28e37d4be3b8867fdbd58514a96/tumblr_inline_nnmre4l6ZH1tpfg2f_500.gif

Nieźle. Chcą mnie zamknąć w metalowym pudle i zanurzyć w wodzie. Nie. Jest gorzej niż myślałem.

25.media.tumblr.com/tumblr_m42wevvwnM1qaon7qo2_500.gif

No bo czym jesteśmy? Zespołem? Nie, nie, nie. Mieszanką wybuchową niosącą chaos.

38.media.tumblr.com/cda9ac059ee51a9d1a478f66c1293c31/tumblr_inline_nrcijhheTW1rbyvbg_500.gif

Nie bądź jeleń, nie fikaj.

media.giphy.com/media/jo43sGvtnNEdO/giphy.gif

Matka wie że ukradłeś jej szaty?

38.media.tumblr.com/tumblr_m5tuqzaljl1rqlfp9.gif

- Jarvis, znasz przypowieść o Jonaszu?
- Traktowałbym ją raczej jako metaforę.

- Thor walczy na 6.
- Nie zaprosił mnie?

24.media.tumblr.com/tumblr_m6rmf3RHqe1qismt6o1_500.gif

Co, stawaliście na siusiu?

www.gifmania.pl/Animowane-Gify-Komiks/Obrazki-Animowane-Iron-Man/Iron-Man-64217.gif

Niech wyskakuje z ciuchów. Przenoszę imprezę do was.

static.tumblr.com/2xsmasw/vQqm3rjpb/iron_man.gif

Weź mnie nie strasz. Co to było, robił mi usta usta?

i.imgur.com/k75NyyH.gif

Phil? Ale on ma na imię Agent!

31.media.tumblr.com/tumblr_m4ldk2Fzvu1qci7ofo1_250.gif

J.A.R.V.I.S: Dostępne 400% mocy.
Iron-Man: Dzięki.

25.media.tumblr.com/tumblr_mcc45djkA11qe8pkxo1_500.gif

Nie gniewam się, pączuszku. Masz niezły prosty.

cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/10/Avengers-Hulk-Buster.gif

Ta wiedźma miesza ci w głowie. Jesteś od niej silniejszy, mądrzejszy. Jesteś Banner.

33.media.tumblr.com/598337ea881bd60b366a9350ecc80373/tumblr_nmq7kewjJN1s3y9slo4_500.gif

On jest szefem. Ja tylko za wszystko płacę, wszystko buduję i dbam żebyśmy byli cool.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/04/iron-man-14-1428067620.gif

Stark! Potrzebny jest plan ataku!
Mam plan: atakować!

static.comicvine.com/uploads/original/0/2532/3509642-tumblr_mxs289cxyq1qddteyo1_500.gif

static.tumblr.com/sr7nemf/VyTm9fw51/tony5.gif

38.media.tumblr.com/bab5ebf21d2c082caa6a03346f7c5480/tumblr_mhobkiz5Lx1ra5vgio2_500.gif

rack.3.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzA1LzAzLzY1LzExLjgzYTJlLmdpZgpwCXRodW1iCTEyMDB4OTYwMD4/db896365/5ab/11.gif

media.giphy.com/media/11dMtvmKPLrwCk/giphy.gif

b1.pinger.pl/5b4fd557bea774512fc3600d1ec2946c/Captain-America-Thor-fight-togeth.gif

- Ja bym sobie odpuściła, to faceci nie z tego świata, bogowe czy coś.
- Bóg jest tylko jeden! I głowę dam, że tak się nie ubiera.

i.annihil.us/u/prod/avengersmovie/captainamerica/mainsite/images/grid/animgifs/falcon_pre.gif

- No jasne. Złoty chłopiec w złotej zbroi. Co zostanie jak ją zdejmiesz?
- Geniusz, miliarder, playboy, filantrop. A co? (...) A kto jest [prawdziwym bohaterem]? Ty? Jesteś wynikiem eksperymentów na ludziach. Tyle w tobie bohatera, ile zmieściło się do probówki.

Zabijesz mnie? Ustaw się w kolejce.

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/02/thor-hammer-1424957797.gif

Kto znajdzie ten młot
i okaże się go godny
posiądzie moc Thora.

38.media.tumblr.com/tumblr_m745zkaPTf1ru1wbho2_250.gif

Thor: Loki może i jest nieobliczalny, ale jest Asgardczykiem i moim bratem.
Natasha: Zabił 80 ludzi w ciągu dwóch dni.
Thor: Był adoptowany.

- Nie będę z tobą walczył bracie.
- Nie jesteśmy braćmi.

33.media.tumblr.com/209f4f4410f874b5b0a45a2f302c5cc4/tumblr_inline_namnsenSv51s0g87j.gif

Piekło rozbrzmiewa jękami jego ofiar.

i31.photobucket.com/albums/c355/543210-BOOM/THEYMOVEWHENIFLAIL/thorsaysapprovesmashingly.gif

- O, kontratakują.
- No wiesz, młodzi są.
- Do stu piorunów, szanuj mowę ojczystą
- Długo mi tego nie wybaczą.

33.media.tumblr.com/tumblr_m726hykhNm1rsy50k.gif

To bardzo, bardzo ciekawa teoria, ale ja mam prostszą. Nie jesteście godni.

moargeek.com/wp-content/uploads/2015/05/avengers-age-of-ultron-not-worthy.gif

- A jakby wsadzić młot do windy? Uniesie ją.
- Winda nie jest godna.

37.media.tumblr.com/32e00153d10200c13549d960c6f4901c/tumblr_n3zy3tiV8g1s00jsao5_500.gif

Zobaczyłem coś we śnie. Muszę to wyjaśnić. Tutaj się nie da.

c3.thejournal.ie/media/2015/07/tumblr_m726xuq0701rsy50k.gif

- Jak tam kosmos?
- Kosmos ma się dobrze.

24.media.tumblr.com/tumblr_m068saHsv51qjowpro1_500.gif

- I myślisz, że możesz mi zaufać?
- Nie ufam ci. Matka ci ufała. W przeszłości. Nawet mimo naszych ciągłych sporów. Zawsze miała nadzieję, że gdzieś w tobie nadal jest iskierka mojego brata. Ta nadzieja już nie istnieje i już cię nie chroni.

38.media.tumblr.com/tumblr_m726h5gMYu1rsy50k.gif

Mojego życia... Tato, nie nadaję się na króla. Będę bronić Asgardu i innych światów do ostatniego tchu... ale nie mogę tego robić z tronu. Mimo swego szaleństwa Loki rozumiał władzę w taki sposób, jakiego ja nigdy nie osiągnę.

sg.uploads.ru/t/R7Gmd.gif

O nie, będę żył wiecznie i będę cały z plastiku.

media.tumblr.com/cd46d5daafada989ad40aea7c2c3e434/tumblr_inline_mi34jgE5MN1qz4rgp.gifmedia.tumblr.com/cc910e990f52449283e0d4d0e8f21cde/tumblr_inline_mi34jqIXQ01qz4rgp.gif

Kto okaże się godzien moc młota posiądzie. Bez jaj, stary, to sztuczka.

25.media.tumblr.com/tumblr_m70w64YzEX1qap9q7o4_500.gif

Rekalibracja kognitywna... Zdzieliłam cię w czaszkę

ic.pics.livejournal.com/swing_set13/12737011/55389/55389_original.gif

Mam go spowolnić? Czy wyślesz mu więcej sparingpartnerów?

mtv.mtvnimages.com/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/hawkeye-5-1425321334.gif

Lepiej wydaj rozkaz, bo zaczynam mu kibicować.

33.media.tumblr.com/tumblr_m72im12cSA1rsy50k.gif

Have you ever had someone take your brain and play? Pull you out and stuff something else in? Do you know what it's like to be unmade?

img2.wikia.nocookie.net/__cb20130503063353/yakuza-mob-roleplay/images/9/97/Dom12.gif

Przerabiałem hipnozę. Nie lubię.

Stoimy w obliczu globalnej katastrofy.

38.media.tumblr.com/3b8b9b2d4f7cccded3b74b21640d60d6/tumblr_noesmkmmwK1unm9tpo8_500.gif

Hej malutki. Słonko już zachodzi.

i.imgur.com/QC8H4.gif

Cicho blaszak, ja nie mam rakiety w tyłku.

media.tumblr.com/tumblr_m7knw0jsiG1rsy50k.gif

- Steve nie lubi takiego słownictwa.
- A kopnąć cię w tą...

www.btchflcks.com/wp-content/uploads/2015/05/dirtyenough.gif

Nie jest taki zły, tylko trochę nerwus. Drugiego takiego nie ma na całym świecie. Wszyscy lubią wygrywać, a ten mój facet robi co może by walki uniknąć, bo wie że walkę wygra.

31.media.tumblr.com/tumblr_m21w9stkuY1qzcnvbo1_500.gif

- Co ci się śniło?
- Że jestem Avengersem, że jestem kimś więcej niż tylko posłuszną maszynką do zabijania.

media.tumblr.com/tumblr_m8t9g54ohv1r4z8sp.gif

Kocha to się dzieci, ja mam u niego dług.

imagesmtv-a.akamaihd.net/uri/mgid:file:http:shared:mtv.com/news/wp-content/uploads/2015/03/tumblr_ndvjpwRlwc1tv7tl2o2_r1_500-1427726593.gif

media.comicbook.com/uploads1/2015/03/whoisthatguy-128089.gif

screencrush.com/files/2015/03/scargif.gif

33.media.tumblr.com/0bf4d02e0594b534906a358fe2f02b38/tumblr_nek98zQdbM1r7gbeko2_r3_500.gif

33.media.tumblr.com/22bbd2537043876693c912e900e12a44/tumblr_no6rv9KAyk1qzo8iho1_500.gif

media.tumblr.com/tumblr_md3e07f3FK1qbqdfc.gif
38.media.tumblr.com/8421e9efc8073ab5c8bdf9c3faeaade6/tumblr_inline_nnpocxNuQz1t6nbgh_500.gif

25.media.tumblr.com/a7f43fdf07ea25a182b8d20740226546/tumblr_mfe2lrjn8H1qf2m9lo1_250.gif

38.media.tumblr.com/ab802d7120eb8e51306a5adf808d78c9/tumblr_inline_myuk6e2PAN1s3776n.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m8yttoyTqS1qm5bjko1_250.gif

24.media.tumblr.com/tumblr_m54ddygy381qjpi22o1_500.gifppss.kr/wp-content/uploads/2015/07/f.gif

33.media.tumblr.com/c0407e20203ddd67bc15db95bb2706b4/tumblr_n5lpkzcZnv1qhktavo10_250.gif

Wstąp do T.A.R.C.Z.Y, poznaj dalekie kraje, niezwykłych ludzi... i zabij ich.

www.wired.com/wp-content/uploads/2015/04/CoulsonAvengers.gif

static.tumblr.com/ed25722d40fad1805ab02855f04aa360/elphmmj/Wtvmgpbnd/tumblr_static_i_wear_my_sunglasses_at_night.gif

Ja się nie pocę. Ja błyszczę.

31.media.tumblr.com/9dd2a523cef1e34137b5a471094db1d6/tumblr_mmp2h2mHCS1qbbseto1_500.gif

Thor mógłby choć raz przysłać boga sprzątania po sobie. Na pewno ma jakąś magiczną miotłę.

37.media.tumblr.com/c2e3d4fdc72dba6261336613f19a30bc/tumblr_n4tlo7dxgF1qb9jcko1_250.gif

33.media.tumblr.com/12b97139bb8b966f9fb41650603166c4/tumblr_inline_no0so47yL71sm8bid_500.gif

Zawsze nosisz whisky?

auto.img.v4.skyrock.net/6087/91026087/pics/3249892288_1_15_d52LXUOb.gif

Ten dom miał wytrzymać siłę Hulka.

24.media.tumblr.com/845a6d2d998aa2e4613727c8151247b4/tumblr_n5jnrfXPwm1qe3p9bo1_500.gif

- Jak nas znaleźli?
- Zaprosiłem ich.

jlnelson73.files.wordpress.com/2014/05/tumblr_inline_n10d7gus6a1soew1g.gif

Nie poddam się. Odzyskam Skye i T.A.R.C.Z.Ę, ale jeep od Eddiego to za mało.

37.media.tumblr.com/6310f8400e6138491b9bfc00fc738779/tumblr_n5jnfpk75W1qc80zxo2_250.gif

Nasza kiepska opcja. Grant Ward.

media.tumblr.com/29e7e2bab8256ae80cdeceea5d966683/tumblr_inline_n5bjkjLMTH1qgp297.gif

Bez ciebie nie ma T.A.R.C.Z.Y.

33.media.tumblr.com/f32a1a7b82bf7b4ab15b9b3c1d61a57a/tumblr_mwwxs1tDEI1t0xz7jo1_500.gif

- Służysz Coulsonowi czy T.A.R.C.Z.Y?
- To to samo.

38.media.tumblr.com/e41aa5eda1d20c19304a141413501cc2/tumblr_ndhppazWXT1qgqr0ho3_500.gif

Kogo jak kogo, ale Coulsona nie zlikwidujesz.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/80/2d/df/802ddf8eb51aa2bbf1476a3dc1239415.jpg

Dyrektor T.A.R.C.Z.Y zawsze ma tajemnice.

Nie wierzę w strach. Wierzę w zaufanie.

33.media.tumblr.com/2e004bd58b351590cd67506bed27fd24/tumblr_nrcqtaemyD1uq32vbo1_500.gif

31.media.tumblr.com/30de7b1e7495569e3bfbb5e94fa6cf69/tumblr_n4gtq0mhRB1qea60lo3_250.gif

31.media.tumblr.com/6c8af00d33ef73aa7d922e19aa4ac240/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o2_250.gif

25.media.tumblr.com/3c8f088cedb454c18665f8394567eda9/tumblr_mv9simIVX31qko9h3o4_250.gif

media.giphy.com/media/2wYQhcMdUqCdO/giphy.gif

25.media.tumblr.com/0c9d9826babe9ac4483dc683b0a90a58/tumblr_muqn6l7tn01rt5ctno2_250.gif

I was able to hack S.H.I.E.L.D. from my van. You're gonna show me something new.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/29/34/a3/2934a3f25256ceb3e9cfec921cae3f8c.jpg

Nie byłam w waszym durnym "S.H.I.E.L.D. Hogwarcie".

overmental.com/wp-content/uploads/2015/01/skye-whattheybecome-gif3-26555.gif

38.media.tumblr.com/6a257e4505f56537505f33cb838b7625/tumblr_nm3xi3OkMp1qllhdno1_500.gif

static.tumblr.com/4203ff72c14d9dfa97d0d4593639af87/rxidj0f/YaCn1jhvg/tumblr_static_grant.gif

2.bp.blogspot.com/-eNovJZT1dcA/VWSf3EPqdzI/AAAAAAAAA3M/9YEBe2PJ6XQ/s400/agent%2Bcoulson.gif

Nie jestem dobrym człowiekiem, Skye.

38.media.tumblr.com/0c0bf09a073873c7d92bfe4d03acdbfd/tumblr_n4wh54tCbo1s0gqfgo2_250.gif
.

Long time to see.

media.giphy.com/media/z6EYJDY5kNfxK/giphy.gif

Jestem Agent Grant Ward.

31.media.tumblr.com/6fd59c719f4fad54a2c44eda3d62fadf/tumblr_mto8bjzffS1r8wqbxo1_500.gif

fictionfg.files.wordpress.com/2014/07/tumblr_n4msy4npe61rearvyo3_250.gif

37.media.tumblr.com/5866af3cec36e72245dea883d587848e/tumblr_n2anh0sV9V1t0xz7jo1_250.gif

33.media.tumblr.com/4a50944b27b8516769d1108ce1218ee6/tumblr_n4yt41nUAI1qhaefjo3_250.gif

media0.giphy.com/media/7oNP9r2ufABqg/200.gifmedia2.giphy.com/media/HYkf6aeiMoQQo/200.gif

38.media.tumblr.com/1c632dcd5147fffccaed7b16cce775e9/tumblr_n6sqzxr3wX1r3ud65o1_250.gif

30.media.tumblr.com/53acd9557e266ab537df86f31560fd42/tumblr_n5qilbFp1S1rjh2ymo5_250.gif

38.media.tumblr.com/034bc44c710b3b6fb461015e0ec03f9b/tumblr_n3z608svmK1sjoo39o2_500.gif

Jeśli to jeszcze aktualne, to poproszę tego drinka.

static.tumblr.com/06e31c3fee384da90a7c942b546c2974/wactdjh/E0zmsd6em/tumblr_static_thor__j_arrival.gif

- Żołnierzyk. Postać nie z tej epoki.
Ale za to z tej planety.

38.media.tumblr.com/tumblr_m3dayw74jm1qapy9o.gif

Nigdy nie chciałem tronu. Chciałem być równym tobie.

33.media.tumblr.com/0d4eb97a2737d90cd5c8739b99506f35/tumblr_mgwfq32ZEW1ra8x1ao12_r1_500.gif

- A ty co? Błyskawic się boisz?
- Nie darzę miłością tego, co zwiastują.

- Chcesz zabrać mi ukochaną planetę w odwecie za rzekomą zniewagę? Nie. Sprawuję nad nią opiekę.
- No rzeczywiście, wspaniale się nią opiekujesz. Ludzie wyżynają się milionami, a ty palcem nie kiwniesz. Zaprowadzę tu porządek. Kto mnie powstrzyma?

thats-normal.com/wp-content/uploads/2013/05/madness01.gif

- Jesteś potworem.
- O nie. Potwór jest wśród was.
- A, Banner. To twój plan.

media.tumblr.com/tumblr_m9mucrxQ311r1sleg.gif

Że urodziłem się by zostać królem.

33.media.tumblr.com/4bfe4e0d17e71f8d0656496a1758b1ce/tumblr_inline_my9xl60oPO1qzu49c.gif

No dobrze. To może wolisz kogoś ze swoich nowych przyjaciół? Wydaje się, że jesteś do nich podobny. No i to jest o wiele lepsze! Mój strój jest taki sobie. Ale ile niesie ze sobą cnót! Jakiż to wielki zaszczyt! Czuję, że aż szaleję od sprawiedliwości. Chcesz usłyszeć mowę o prawdzie, honorze i patriotyźmie? Boże chroń Amer...

Zaufaj mojemu gniewowi.

Nie zrobiłem tego dla niego.

Uuuu. A była już na wyciągnięcie ręki. Dzięki Tesseractowi mogliście mieć władzę, nieograniczoną moc. A wy co? Ciepło i światło dla wszystkich ludzi? Dopiero przekonacie się, co znaczy prawdziwa władza.

25.media.tumblr.com/tumblr_m3qqfxEAxa1r5r8duo2_250.gif

Przynoszę wam dobrą nowinę. Czeka was wyzwolenie.

pobierak.jeja.pl/images/d/0/7/146491_avengersi-tancza-tancza-tancza.gif

orig09.deviantart.net/7874/f/2012/247/8/7/avengers_adorable_eyes__gifs_faster_gif__by_lokigodofmiischief-d5djwoi.gif

38.media.tumblr.com/tumblr_m8rcl1kffW1rqd9vio5_500.gif

38.media.tumblr.com/bc3f0dd2dc0bba787cced4437e1ebea7/tumblr_mxcwx2V3o61qhct03o3_500.gif

cdn.natemat.pl/63aec486743540661bf43b7c41f917fe,981,0,0,0.jpg

Nie miałem prawa cię winić. Wiem, że chciałeś mi pomóc, chronić mnie. Od tego są przyjaciele.

Możemy żyć z godnością - nie możemy z nią umrzeć.

Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie.

Wszystko się zmienia. To nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi.

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: