Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Plotki
Prefix użytkownikaAlette
Z racji tego, że pod newsem po raz "n" wynikłą dyskusja, postanowiłam założyć temat na forum, coby się nie skończyło za wcześnie.

Chyba każdy z nas przynajmniej raz "odwiedził" jakiś portal plotkarski. No i właśnie - czy czytanie plotek jest złe czy dobre? Co myślicie o pudelku, plotku i innych stronach działających wokół tej tematyki? Czy każdy z nas ma naturę plotkarza?

Może postaram się jakoś nawiązać do komentarzy pod newsem - czy opinie na pudelku są zawsze zbyt negatywne? Ile w nich fałszu a ile prawdy?

Nie umiem tego lepiej zacząć, może samo jakoś się potoczy ; )
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikayersinia
Nie wiem, czy jest sens pisać tutaj to samo, co w komentarzu. Pewnie nie, ale i tak coś napiszę: nie powinno się wyrabiać zdania na temat danej osoby na podstawie plotek. Wiele z nich jest całkowicie zmyślonych (jak to plotki), później oczywiście nic nie jest dementowane.

Była kiedyś niezła akcja, że niby Emma ma coś do Polaków. Ludzie uwierzyli, w komentarzach jechali po dziewczynie równo i dokładnie, na kilku różnych stronach. Pofatygowałam się, pobawiłam w detektywa, przekopałam archiwa kilku stron i doszłam do źródła, jakim był antyblog o Emmie. To było jakieś 10 lat temu, a do tej pory zdarza mi się czytać komentarze w stylu "czy to prawda...?". Oczywiście nigdzie w internecie nie znajdzie się potwierdzenia, że sytuacja opisana na antyblogu miała miejsce.

Była plotka, że Daniel został wyrzucony z baru, po tym jak pijany wdał się w awanturę z dj'em. A ja z kolei w jakimś komentarzu czytałam, że na twitterze wypowiadały się osoby, które były w tym barze i żadna taka akcja nie miała miejsca, wręcz przeciwnie, mieli o nim dobre zdanie.

Takich przykładów można mnożyć i mnożyć, powstałby komentarz, którego nikomu nie chciałoby się czytać.

Plotki są bardzo krzywdzące, psują opinię często porządnym ludziom, którzy często nie mogą się bronić (np. taka Emma, która pewnie nie ma o niczym pojęcia, nie miała nawet szans wypowiedzieć się w tej kwestii i sprostować). Chętnie są powtarzane dalej, za to obalone nie ulegają później sprostowaniu.

Do stron plotkarskich uprzedziłam się, odkąd przeczytałam kilka wywiadów, które wcześniej przeczytałam w oryginale na stronie oficjalnej. Na portalu plotkarskim często jeden akapit jest prawdziwy, reszta zmyślona. Zdarzało się też, że cały wywiad prawdziwy, a ostatnie zdanie na końcu zmyślone. Te zmyślone akapity lub zdania stawiały w złym świetle daną osobę albo wyolbrzymiały sprawę. Do tego na końcu artykułu krótki złośliwy komentarz od redakcji, który nakierowywał czytelników po swojemu jak taki czytelnik ma odebrać tę osobę. Było też tak, że zdania były wyrwane z kontekstu, w oryginale były żartem, a na portalu wzięli to serio plus dołożyli złośliwy komentarz. A zdarzało się i tak, że fragment wywiadu był prawdziwy, nie było w nim nic specyficznego, ale redakcja i tak musiała wtrącić jakieś złośliwe zdanie. Mądrzejszy popuka się w czoło, co głupszy będzie patrzył na znaną osobę przez pryzmat tych wtrąceń.

Jeden z polskich prezenterów telewizyjnych wypowiadał się kiedyś na ten temat. Mówił, że wszystkim wydaje się, że osoby publiczne są niezniszczalne i wszystko zniosą, a prawda jest taka, że to normalne osoby, które mają uczucia i wrażliwość i plotki, złośliwości itp po prostu bolą ich. Sama jestem za tym, żeby traktować ich jak normalnych ludzi, którzy mają po prostu inny zawód. Nie powinniśmy nadawać sobie prawa do oceniania tych ludzi, skoro nie znamy całego obrazu sytuacji, nie znamy tych ludzi i tak na dobrą sprawę nie powinno nas to obchodzić.

Kiedy ktoś z nas zrobi coś głupiego, to powie, że każdy może popełniać błędy. Natomiast jeśli błąd popełni osoba znana, ludzie nagle zmieniają się w wyrocznie, wydają wyroki, komentują i krytykują wybory innych, nieznanych sobie przecież ludzi. Powinniśmy postawić się na miejscu tych ludzi.

Czuję, że ten temat wcześniej czy później wyzwoli emocje u osób po przeciwnych stronach barykady jezyk

Prefix użytkownikafuerte
W moim przypadku wchodzenie na portale plotkarskie ma związek z nudą, albo natłokiem nauki, który skutecznie próbuję ominąć.

Jest to na pewno jakaś forma rozrywki, chociaż bardziej niż z opisywanych sytuacji, śmieję się ze sposobu w jaki zostały przedstawione. Poza tym biorę poprawkę na wypisywane przez takie portale informacje. Tutaj od razu moja odpowiedź na pytanie, czy czytanie portali plotkarskich jest dobre/złe. Właśnie wszystko zależy od tego, jak traktujemy te treści. Bo jeżeli ktoś bierze je na poważnie i jeszcze traktuje te bzdury jako niesamowitego niusa, no to jest problem.

No i druga sprawa: osobiście wchodzę na takie portale, żeby się czasami odmóżdżyć, pośmiać, a nie z ciekawości. Bo szczerze, nie obchodzi mnie czyjeś życie prywatne, nie uzależniam od takich informacji całego swojego dnia, nie dzwonię do koleżanek, żeby przedyskutować najnowszy wpis na pudelku. Mam gdzieś, czy ktoś ma czwórkę dzieci i psa, kogoś zdradza żona, albo że ktoś ma romans z trzema babami równocześnie.

Zwyczajnie uważam, że przeczytanie takiej kretyńskiej plotki może chociaż na chwilę wywołać uśmiech po ciężkim, czy nudnym dniu.

zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaRodzyna24
Za zaproszeniem Gnebi , pojawiam się na forum :)

Hmmm.. plotki ? Tym bardziej z Pudelka ? Tego nie można brac na poważnie! Kilku ludzi siedzi w nocy w biurach i wymyślają coś, co rano jakiś przygłup uzna za dobre i zatwierdzi. Połowa tych artykułów i newsów nawet nie ma krzty prawdy w sobie.
Czytanie nie jest złe , ale chyba tylko wtedy gdy nie powtarzamy tych bzdur dalej.
Przekazując je dalej , robimy moim zdaniem idiotów z samych siebie , wierząc w to.

I Ja tak jak FUERTE wchodzę na te portale w pracy jak nie mam co robić. Z nudów , gdy nie ma już gdzie zajrzeć i co poczytać.

Dziękuję , dobranoc :D
Od jakiegoś czasu przykładna żona i mama ... :)
Mimo dorosłego już życia , nieprzestała kochać HP :)
Aktualnie czytająca swojemu synowi kolejna już cześć HP
Edit. Teraz czytam też córce :)

.TAKA MAŁA - A TAK WNERWIA.

Cyniczna z Sarkastycznym poczuciem humoru , bezposrednia niekiedy bezczelna, pozbawiona wszelkich skrupułów , wieczorami odpływająca w swój surrealistyczno-halucynogenny świat w ramionach tego jedynego...

Znajdź mi drugą tak nieufna osobę jak ja, która udaje ze ufa... znajdź.

Na to bym nazwała Cię swoim przyjecielem , trzeba sobie zasłuzyć .

.PRAWDA JEST TAKA ŻE LUDZIE MAJĄ JEDNĄ WSPANIAŁĄ CECHĘ.
ZMIENIAJĄ SIĘ.

"Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć"

"Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać!"

"Nigdy nie ma drugiej okazji aby zrobić pierwsze wrażenie!"

" kobieta jest piękna wtedy kiedy mężczyźni ją za taką uważają. "

" Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć. "

" Kobiety piękne nie są wierne, wierne nie są piękne"

" Największy jest ból gdy rany zadają najbliżsi"

"GDY POCZUJESZ BÓL NIE BĘDZIESZ SIĘ BAC , NIE BĘDZIESZ NIC CZUĆ, ODRODZISZ SIĘ NA NOWO"

Prefix użytkownikaulka_black_potter
Myślę, że czytanie plotek samo w sobie nie jest złe. Gorzej jak wierzymy we wszystko co tam napiszą na pudelku, kozaczku czy co tam jeszcze jest.
Ja wchodzę na pudelka z nudów, jak już naprawdę nie mam co robić. Lubię sobie od czasu do czasu poczytać co tam w tym całym "szołbiznesie" słychać. Trzeba jednak brac poprawkę na to co tam piszą. Większość plotek zamieszczanych na pudelku to czyste bzdury. Tematy newsów też są zazwyczaj śmieszne, np: "Doda miała na imprezie Polsatu złamany paznokieć! Czy to zagrozi jej dalszej karierze?!" No błagam, ale czy kogos interesują takie rzeczy?

Dużo fałszu i obrażania innych jest na tego typu portalach. Wyobrażam sobie, jak czują sie ludzie, którzy są przez pudla kreowani na tych "złych". Albo jak wywlekane są na światło dzienne i dla szerokiej publiczności, problemy rodzinne. Prawdą jest, że "gwiazdy" też tu ponoszą winę, współpracując z takimi portalami, ale zazwyczaj to nie ich wina, że ich życie rodzinne staje się nagle głównym tematem plotek.

Moim zdaniem każdy z nas ma w sobie cos z plotkarza. Ja sama lubię sobie czasami poplotkować, ale tylko z zaufanymi ludźmi bo później wychodzą różne cuda xD

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikafuerte
Mnie osobiście razi w tym wszystkim to, że całe media, na czele z serwisami informacyjnymi, zaczynają czerpać ze sposobu przekazywania informacji przez portale plotkarskie. Nawet jeśli treść nie dotyczy stricte jakiejś gwiazdy, to często się zdarza, że dostajemy informacje niesprawdzone, które są dementowane dziesięć razy na dzień - tak jak w przypadku puszczenia ploty przez "Życie na gorąco".

Moim zdaniem każdy z nas ma w sobie cos z plotkarza. Ja sama lubię sobie czasami poplotkować, ale tylko z zaufanymi ludźmi bo później wychodzą różne cuda

Kiedyś, jak chciałam uspokoić swoje sumienie, nazywałam plotkowanie "wymianą informacji" : D. Ale chyba coś w tym jest. A nawet, jeśli nie mamy w sobie czegoś z plotkarza, to z komentatora rzeczywistości na pewno tak!

Prefix użytkownikaulka_black_potter
fuerte napisał(a):

Kiedyś, jak chciałam uspokoić swoje sumienie, nazywałam plotkowanie "wymianą informacji" : D. Ale chyba coś w tym jest. A nawet, jeśli nie mamy w sobie czegoś z plotkarza, to z komentatora rzeczywistości na pewno tak![/justify]

Pani komentator xD

Mnie najbardziej wkurza, że na tych plotkarskich portalach piszą o osobach, które wcale nie są żadnymi artystami, gwiazdami, ale wylansowali się np. pokazaniem tyłka w CKM-ieO.o Ta Natalia Siwiec to dno totalne dla mnie albo matka Madzi. Co za kretyni muszą pracować na pudlu, żeby relacjonować jej kolejne poczynania. Nie kumam, jak w ogóle można sie interesować życiem takiej osoby...

i.imgur.com/AyR1kd7.png

Christian.
i.pinimg.com/originals/02/0b/07/020b0757879bbd8cc21454799bff6f55.gif

Bo liczy się to, co masz w środku.
cdn.junglecreations.com/wp/junglecms/2017/12/Christian-Bale-Resized.jpg

Ale czasami warto założyć maskę.
pa1.narvii.com/6412/37cb60531dd1e8002b7ec87c8da0ba734a67f9f3_hq.gif

"ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB"
"zmiennokanoniczne"
"piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma"
"po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu"

by Cantaris

Ula urzędniczka
Zarejestruje ci chomiczka
Da mu zielona kartę
I marchewki starte
<muza>

by fuer

Prefix użytkownikaAlette
To teraz może ja ; )

Wybacz Yersino, że nie odniosłam się do twojego komentarza, ale nie chciałam sprawiać wrażenie, że dyskusja dotyczy tylko nas ;p

Była kiedyś niezła akcja, że niby Emma ma coś do Polaków.

Ale to musiała być jakaś plotka całkowicie wyssana z palca, bo ja się z nią nigdy nie spotkałam.
Co do tego "przeinaczania" ich słów. Hm... na pewno są przekoloryzowane, z tym się zgadzam (przynajmniej jeśli chodzi o zagraniczne gwiazdy, bo z polskimi już jest trochę inaczej). Z drugiej strony ja też kilka razy zrobiłam sobie taki "eksperyment" i za każdym razem wyszło mi to samo. Pudelek pisze przede wszystkim o czymś innym niż inne strony, inaczej do tego podchodzi. Zajmuje się plotkami, ale używa takich słów jak "przyjaciel gwiazdy powiedział" albo "ponoć" - są one dość znaczące w kontekście.

Mówił, że wszystkim wydaje się, że osoby publiczne są niezniszczalne i wszystko zniosą, a prawda jest taka, że to normalne osoby, które mają uczucia i wrażliwość i plotki, złośliwości itp po prostu bolą ich.

To prawda, tylko wybacz - mam ich za to żałować? Sami sobie wybrali takie życie. Dziwne, że jakoś o Jerzym Stuhrze czy Ralphie Fiennesie się nie plotkuje. Nie dają po prostu ku temu powodów. A jak taka gwiazda wyjdzie i zaczyna opowiadać o swoim życiu erotycznym, to jakim prawem później ma pretensje, że ktoś o niej plotkuje? Sama na to zapracowała. Chciała na swoim życiu prywatnym zarabiać kasę - niech cierpi. Oni nie są tacy biedni. W praktyce okazuje się, że dostają to, na co zapracowali. O życiu prywatnym Emmy się nie rozmawia, komentują jej wygląd - ale ona sama częściej pojawia się na okładkach gazet niż w filmach. Daniel opowiadał każdemu o swoich problemach z alkoholizmem, to i o tym pisali. Jego sprawa.

Kiedy ktoś z nas zrobi coś głupiego, to powie, że każdy może popełniać błędy. Natomiast jeśli błąd popełni osoba znana, ludzie nagle zmieniają się w wyrocznie, wydają wyroki, komentują i krytykują wybory innych, nieznanych sobie przecież ludzi.

Nie zgadzam się (znowu ;p). My też musimy brać odpowiedzialność za swoje błędy, tylko nasze i ich trochę się różnią. Jak przez pół swojego życia wyrobiłaś sobie opinię skończonej idiotki to żaden znajomy nie powie - masz prawo popełniać błędy. Przez długi czas będę właśnie ciebie oceniać w tych kategoriach.

A na portalach plotkarskich nie ma od razu wyroku. Jeśli o jakimś człowieka żenująca plotka pojawia się po raz pierwszy często newsy są dość hm... suche. Wystarczy wspomnieć o Anne Hathaway - na samym początku same pochlebne opinie, ale kiedy zaczęła swoją obecnością irytować ludzi na około to pojawiały się też głosy krytyczne. Chodzi po prostu o to, że pudelek nie ma na celu krytykowania, tylko zarabiania kasy. W swoim założeniu więc wyraża myśli pospolitych ludzi. A jeśli pewne gwiazdy rażą więc swoją bezczelnością, to nie znajdziesz o nich pozytywnych opinii.

Kilku ludzi siedzi w nocy w biurach i wymyślają coś, co rano jakiś przygłup uzna za dobre i zatwierdzi. Połowa tych artykułów i newsów nawet nie ma krzty prawdy w sobie.

Tutaj już wpadamy w przesadę. Gdyby nie było tam krzty prawdy, to ludzie by tego nie czytali. No i pracuje nad tym grupa specjalistów, a nie kretynów. To nie horoskopy, a ludzie to nie debile - jak ktoś ich bezczelnie w konia robi to od razu to dostrzegą. Dlatego w tych newsach jest prawda, tylko nieco przekoloryzowana, przedstawiona z innej perspektywy.

Czytanie nie jest złe , ale chyba tylko wtedy gdy nie powtarzamy tych bzdur dalej.
Przekazując je dalej , robimy moim zdaniem idiotów z samych siebie , wierząc w to.

Nie lubię skrajności. Jeśli na pudelku sobie przeczytam, że jakaś laska opowiada idiotyzmy na antenie, a potem sobie to obejrzę, to dlaczego mam tego nie przenosić dalej? Ja tego nie robię, ale głównie dlatego, że mam lepsze tematy do rozmowy

We wszystkim trzeba mieć umiar. Tak w czytaniu pudelka jak i w krytykowaniu go.

Czy mam w sobie coś z plotkary? Chyba jak każdy, ale nie w przesadzie. Nie interesuje mnie specjalnie życie moim znajomych (nie przeglądam profili na fejsie), a rozmawiać wolę na temat poglądów niż życia osobistego osoby X. Oczywiście, ze czasami mam do powiedzenia coś na czyiś temat. Tego nie da się uniknąć. Jak coś nas irytuje, denerwuje, drażni, rozprasza, szukamy poparcia. Poza tym szukamy ujścia dla emocji. Nie widzę w tym nic złego, o ile nasze gadanie zamyka się w kręgu bliskich osób a opinia nie jest krzywdząca.

Na razie tyle ode mnie ; )
Edytowane przez Prefix użytkownikaAlette dnia 01.04.2013 11:59
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikafuerte
Zajmuje się plotkami, ale używa takich słów jak "przyjaciel gwiazdy powiedział" albo "ponoć" - są one dość znaczące w kontekście.

Przy tego typu dopiskach, to akurat nie mam wątpliwości, że news jest wyssany z palca. Poza tym, jak pudelek koloryzuje do potęgi n-tej - a w wielu newsach tak właśnie jest, to informacja, którą przekazują zaczyna odbiegać baaardzo daleko od prawdy.

Chociaż trzeba przyznać, że z najbardziej nieciekawej informacji, potrafią zrobić naprawdę skrzydlatą sensację.

Daniel opowiadał każdemu o swoich problemach z alkoholizmem, to i o tym pisali. Jego sprawa.

Zapytali go, to odpowiedział. Zauważ, że nie wdaje się w długie dyskusje, tylko mówi o tym krótko, zwięźle i na temat. Ktoś go kiedyś zapytał, czy z konkretnego powodu zrezygnował z picia, to powiedział, że tak, ale nie powie z jakiego.
Z Danielem to jest też taka kwestia: ludzie mu się dziwią, że odpowiada na różne dziwne pytania, a on sam twierdzi, że te pytania są niczym w porównaniu z tym, o co niektórym ludziom zdarza się pytać, dlatego jego to nie zaskakuje. Chłopak po prostu się zahartował i odwrażliwił na dziwne pytania ;)

(pofatygowałam się, znalazłam ten wywiad:
http://www.youtub...dded#at=68
od 0:35 jest o dziwnych pytaniach. W tym samym wywiadzie jest też o tym, że chcieliby dostać nagrodę za najlepszy pocałunek - 4:30 - widać tu wyraźnie, że oboje sobie z tego żartują - piszę, bo widziałam już gdzieś, że niektórzy biorą to na poważnie i komentują po swojemu).

Poza tym sama czytałam i oglądałam mnóstwo wywiadów z nim i naprawdę znaaaaczna większość to ciekawe wypowiedzi, a strony plotkarskie wyrwą dwa zdania, które akurat należą do tych bardziej szczerych i budują w ten sposób opinię o nim jako o osobi szukającej rozgłosu.

O życiu prywatnym Emmy się nie rozmawia

A i owszem, rozmawia się. Bez jej zaproszenia. Np. w którymś wywiadzie komentowała to, że nie może stanąć koło kolegi, bo zaraz biorą ich za parę, do tego tyle już miała takich sytuacji, że ludziom może wydawać się, że miała już z 6000 chłopaków i można pomyśleć, że zmienia facetów jak rękawiczki. Do tego były w internecie nagie zdjęcia (w sumie nie tyle nagie, co topless) - nie pamiętam, czy to w końcu były fotomontaże, czy "życzliwa" dusza uwieczniła ją po wyjściu z łazienki, ale bądź co bądź krążyły.

Sami sobie wybrali takie życie. Dziwne, że jakoś o Jerzym Stuhrze czy Ralphie Fiennesie się nie plotkuje. Nie dają po prostu ku temu powodów.

Nie wybrali sobie takiego życia. Wybrali taki zawód, więc jednocześnie to, co się z nim wiąże. Przecież nie zrezygnują z zawodu, który kochają, tylko dlatego, że niektórzy ludzie nie mają swojego życia i czują potrzebę, żeby dowiadywać się gdzie tamci spędzają swój wolny czas i z kim. Poza tym, plotkuje się o tych osobach, które wzbudzają jakieś emocje publiczne. Tamci są świetnymi aktorami i tyle. A już inni są np. uważani za najprzystojniejszych w jakimś plebiscycie, jakaś tam aktorka będzie uważana za najseksowniejszą - i już się zaczyna kto z kim się związał, a kto kogo zdradził. Zauważ, że najwięcej plotek pojawia się np. o Pattinsonie, Johnny Depp też się jakiś czas pojawiał, Scarlett Johannson ukradli nagie zdjęcia z komórki itp.
Jasne, że są "gwiazdy", które same dzwonią po paparazzich i chcą, żeby o nich było pełno. Ale są też tacy, którzy chcą tylko dobrze wykonywać swoją pracę, a to jest tylko niechciany przez nich efekt uboczny.

A jak taka gwiazda wyjdzie i zaczyna opowiadać o swoim życiu erotycznym, to jakim prawem później ma pretensje, że ktoś o niej plotkuje? Sama na to zapracowała. Chciała na swoim życiu prywatnym zarabiać kasę - niech cierpi.

Tu się zgadzam, patrz chwilę wcześniej.
A na portalach plotkarskich nie ma od razu wyroku. Jeśli o jakimś człowieka żenująca plotka pojawia się po raz pierwszy często newsy są dość hm... suche

Nie mówię tylko o portalach. Mówię o zwykłych ludziach, którzy to komentują. Od razu każdy ma swoje do wtrącenia. Wspomniałaś Daniela i alkohol - zobacz ile jest negatywnych komentarzy, że woda sodowa, że sława zaszkodziła, że coś tam - odezwał się kurde najbardziej trzeźwy naród świata.
Zmarła Whitney Houston, podejrzenie zatrucia tabletkami - może jestem dziwna, ale pierwsze, co sobie pomyślałam, to: kobieta pewnie miała problemy, nie dała sobie rady, mogła być załamana, może nie miała wsparcia. A ludzie wokół? "No tak, tak to jest, jak się ma za dużo pieniędzy, to się wywala na imprezy, na narkotyki...", "Ci sławni, to oni tam WSZYSCY ćpają", "Zaćpała się na pewno" itp.
Naprawdę mało kto (nie licząc fanów, bo to logiczne) potrafi współczuć i żałować osoby, tylko z góry już "wiedzą" wszystko.

No, to mamy dyskusję do ciągnięcia na kilka stron :D Fajnie, brakowało mi tego.
Edytowane przez Prefix użytkownikayersinia dnia 01.04.2013 12:48

Prefix użytkownikaAlette
Chociaż trzeba przyznać, że z najbardziej nieciekawej informacji, potrafią zrobić naprawdę skrzydlatą sensację.

Nigdy nie zapomnę tytułu jednego z newsów - "Czytał jej smsa. Zakryła przed nim telefon". Padłam na miejscu xD

Zapytali go, to odpowiedział. Zauważ, że nie wdaje się w długie dyskusje, tylko mówi o tym krótko, zwięźle i na temat.

Ja wiem czy tak zwięźle. W swoim czasie czytałam sporo wywiadów Daniela i niemal w każdy było nawiązane do tego tematu. Nie twierdzę, że on z pasją opowiadał każdemu i rozprawiał o tym godzinami, by zrobić wokół siebie szum - tylko nie unikał pytań tego typu. Gdyby nic o tym nie mówił to też nikt by go o to nie pytał.
Z tym całym wyrabianiem sobie opinii - chyba trochę przesadzasz i demonizujesz. Kogo się nie zapytam, każdy mówi, że np. Emma Watson to śliczna i naturalna młoda aktorka. To samo tyczy się Daniela - nikt nie oskarża go, że szuka rozgłosu. Jeśli chodzi o jego alkoholizm to komentarze zazwyczaj ograniczały się do - tak to jest, jak dzieci pakują się w show-biznes. Co z resztą nie mijało się z prawdą, nie?

A i owszem, rozmawia się. Bez jej zaproszenia. Np. w którymś wywiadzie komentowała to, że nie może stanąć koło kolegi, bo zaraz biorą ich za parę, do tego tyle już miała takich sytuacji, że ludziom może wydawać się, że miała już z 6000 chłopaków i można pomyśleć, że zmienia facetów jak rękawiczki. Do tego były w internecie nagie zdjęcia (w sumie nie tyle nagie, co topless) - nie pamiętam, czy to w końcu były fotomontaże, czy "życzliwa" dusza uwieczniła ją po wyjściu z łazienki, ale bądź co bądź krążyły.

Zależy o jakiego typu portalach o plotkach mówimy. Tak jak we wszystkim, tak i tutaj trzeba mieć umiar. Pamiętam tę akcję z nagimi zdjęciami Emmy i z tego co wiem, na pudelku (jedyny ploktarz, którego czytam, więc na niego mogę się tylko powołać) od razu zaznaczył, że to zdjęcia Emmy najprawdopodobniej nie są i ktoś jej zrobił zwyczajne świństwo. W ogóle na temat tej aktorki plotki na pudlu pojawiają się baaardzo rzadko. Zazwyczaj jest to sesja zdjęciowa.

Wybrali taki zawód, więc jednocześnie to, co się z nim wiąże. Przecież nie zrezygnują z zawodu, który kochają, tylko dlatego, że niektórzy ludzie nie mają swojego życia i czują potrzebę, żeby dowiadywać się gdzie tamci spędzają swój wolny czas i z kim.

Ja się nie zgadzam z tobą ;p Wiele prawników nagina prawo, ale czy to znaczy, że muszą? Nie - mogą po prostu zarabiać trochę mniej. Tak samo jest z aktorami - mogą pracować i unikać prasy, wtedy zwyczajnie nie będą żyli na takim poziomie... och jak mi przykro. Wystarczy wspomnieć - Kuba Gierszał pojawił się w "Sali Samobójców", "Yumie" i kilku innych produkcjach, jest jak na swój wiek dość znany... ale wiesz coś na temat jego życia prywatnego? Nie. Bo jedyny news na pudelku pojawił się tylko a propos opinii wyrażonej na jego temat, gdzie z resztą portal chwalił jego podejście do zawodu.
Częścią pracy aktora nie są wywody na temat życia prywatnego, ani pojawianie się na każdej możliwej imprezie. Mogą równie dobrze opowiadać w prasie tylko na temat swojego zawodu, a imprezy ograniczyć do premier czy festiwali. Z tym, że jest to droga trudniejsza i mniej płatna.

zobacz ile jest negatywnych komentarzy, że woda sodowa, że sława zaszkodziła, że coś tam - odezwał się kurde najbardziej trzeźwy naród świata.

My chyba żyjemy w świecie zupełnie innych portali plotkarskich, bo ja się z tym, że woda sodowa uderzyła mu go głowy wcale nie spotkałam. Z resztą już pisałam o tym wyżej.

Zmarła Whitney Houston, podejrzenie zatrucia tabletkami

Super, cieszy mnie twoje podejście. Tylko nie wymagaj od ludzi, by wiecznie wszystkich usprawiedliwiali i oceniali pozytywnie. Na kilka lat przed jej śmiercią ciągle mówiło się, że ona bierze narkotyki i się stoczyła. Z resztą patrząc na jakiekolwiek jej zdjęcia, można było to z łatwością dostrzec. Jak słyszysz o narkomanie, który ginie od zatrucia tabletkami to twój mózg automatycznie wiąże jedno z drugim. Ludzie od załamania nie giną, to może być tylko pośrednia przyczyna. To, że ona miała problemy nie ulega wątpliwości i też większość komentarzy to nie było - "miała za dużo kasy i w dupie jej się poprzewracało", tylko właśnie, że szkoda, że się tak stoczyła. Zwłaszcza, że ludzie jej naprawdę żałowali... tak samo jak wiele innych osób. Nawet tej czołowej ćpunki i złodziejki Lindsay Lohan ludzie żałowali.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Nigdy nie zapomnę tytułu jednego z newsów - "Czytał jej smsa. Zakryła przed nim telefon".

No tego jeszcze nie słyszałam :lol: Rewelacja po prostu.
Gdyby nic o tym nie mówił to też nikt by go o to nie pytał.

Sam przecież nie zaczął, ktoś najpierw musi zadać pytanie.
Jeśli chodzi o jego alkoholizm to komentarze zazwyczaj ograniczały się do - tak to jest, jak dzieci pakują się w show-biznes. Co z resztą nie mijało się z prawdą, nie?

Nie powiedziałabym, raczej uważam, że zachował się jak typowy osobnik w swoim wieku. Może nawet nietypowy, skoro przestał. No i co do komentarzy, to ja z kolei czytałam zarówno pozytywne (zwykle za granicą), jak i negatywne (najczęściej w Polsce).

Ja się nie zgadzam z tobą ;p

A nie zgadzaj się, przynajmniej dłużej pogadamy jezyk

Przecież oni nie zwołują prasy po to, żeby pogadać na jakiś prywatny temat (no, większość nie zwołuje). Po prostu udzielają wywiadów, w których przy okazji padną pytania o prywatność. Nie wiem, może jestem dziwna, ale po prostu widziałam jak aktor udziela któryś raz wywiadu przed tym samym dziennikarzem i rzuciło mi się w oczy, że rozmawiają już po prostu jak znajomi, dlatego wydaje mi się, że stąd może brać się czasami większa szczerość. Nie wydaje mi się, żeby (znowu, nie wszyscy) robili to po to, żeby dostać kasę.

Co do Gierszała, to nie wiem o nim nic, tak samo jak o wielu innych aktorach, których po prostu omijam, bo nie śledzę ich kariery ;)
Swoją drogą, chłopak zagrał w dość odważnej scenie w "Nieulotnym" (on jak on, dziewczynę podziwiam jeszcze bardziej), a nie słyszałam komentarzy na ten temat, za to Radcliffe'a za rozbieraną scenę się czepiali dłuuugo. Tak mi się przypomniało teraz.

My chyba żyjemy w świecie zupełnie innych portali plotkarskich

Pomijając to, że omijam portale plotkarskie, to też mi się tak wydaje.
Tylko nie wymagaj od ludzi, by wiecznie wszystkich usprawiedliwiali i oceniali pozytywnie.

Taaa, wiem... ja i ta moja pokojowa natura. Ale wbrew pozorom wcale nie wymagam, żeby wszystkich oceniać pozytywnie; tak się nie da i byłoby nieszczere. Po prostu staram się przekazać, żeby nie oceniać ludzi zbyt szybko i raczej najpierw próbować zrozumieć.

O Whitney Houston za dużo nie wiedziałam, wzięłam ją jako przykład, bo pierwsza przyszła mi na myśl - po prostu wkurzyły mnie wyżej wspomniane komentarze, które np. w moim otoczeniu padły natychmiast po tym, jak pojawiła się wiadomość o śmierci.

Ludzie od załamania nie giną, to może być tylko pośrednia przyczyna

Nie giną, tylko popełniają samobójstwa? :D Dobra, wiem o co chodzi, po prostu fajnie zabrzmiało.
Jak słyszysz o narkomanie, który ginie od zatrucia tabletkami to twój mózg automatycznie wiąże jedno z drugim
No jasne, że tak. Nie chodzi mi o to, żeby nie wiązać - chodzi mi o nie wydawanie przedwcześnie krzywdzącej opinii (w stylu "miała za dużo kasy i w dupie jej się poprzewracało" - jak już wspomniałam wcześniej, taki komentarz w moim otoczeniu padł od razu).

Prefix użytkownikaAlette
A nie zgadzaj się, przynajmniej dłużej pogadamy

Ja też się cieszę ; D

Sam przecież nie zaczął, ktoś najpierw musi zadać pytanie.

To jest kwestia wyczucia. patrzysz na osobę i wiesz, czy możesz zadać jej jakieś pytanie. Do niektórych osób podejdę i wprost zapytam, czy mają jakiś problem. Dla innych muszę mieć przygotowaną taktykę, a czasami w ogóle rezygnuję, bo wiem, że i tak mi nie powie. Dziennikarz jest profesjonalistą i wie kiedy, jakie zadać pytania. Skoro zadał je Danielowi, to widać liczył, że ten na nie odpowie. Gdybym zamiast tego usłyszał - to moja osobista sprawa, nie chce o tym rozmawiać, to nikt by już go o to nie pytał.
Z resztą - przy większości wywiadów dany celebryta dostaje listę pytań i może poszczególne wykreślić. Myślisz, że dlaczego są one takie poukładane i błyskotliwe?

Nie powiedziałabym, raczej uważam, że zachował się jak typowy osobnik w swoim wieku.

Chyba teraz ze mnie żartujesz... typowy osobnik w swoim wieku jest alkoholikiem? Ja rozumiem, że nastolatki piją... ale młody człowiek uciekający w ten sposób od swoich problemów to ewenement. Nie rób z młodzieży takiej patologi...

rozmawiają już po prostu jak znajomi, dlatego wydaje mi się, że stąd może brać się czasami większa szczerość. Nie wydaje mi się, żeby (znowu, nie wszyscy) robili to po to, żeby dostać kasę.

Gdyby było tak jak mówisz, to strasznie bym się na nich zawiodła. Toż to naiwność granicząca z głupotą. Tak samo jak luźna rozmowa z szefem - pewne rzeczy możesz powiedzieć, ale trzeba trzymać język za zębami - bo to nie są twoi przyjaciele.
Czy nie robią tego dla kasy... moim zdaniem robią. Bo niby dlaczego? Nie widzę innego powodu. Czasami mogą chcieć po prostu coś zmienić jak np. Daniel wypowiadający się w sprawach praw mniejszości seksualnych. Ale to tylko czasami.

Swoją drogą, chłopak zagrał w dość odważnej scenie w "Nieulotnym" (on jak on, dziewczynę podziwiam jeszcze bardziej), a nie słyszałam komentarzy na ten temat, za to Radcliffe'a za rozbieraną scenę się czepiali dłuuugo.

Nie ma co porównywać tych dwóch aktorów. Gierszał swoją karierę zaczyna raczej w poważnych filmach (dobrych, czy kiepskich - nieważne), Daniel zaczynał od historii dla dzieci i nastolatków. Daniel był z czymś konkretnie kojarzony. Postawi się w miejscu rodzica, którego dziecko przeczytało wszystkie części Pottera i czeka z niecierpliwością na film. Śledzi karierę głównego bohatera i nagle ogląda jego przyrodzenie. Po prostu pewne osoby to odrzuciło. Nie myśl sobie, że krytykują Daniela za ten występ - jego świat, jego kredki, niech robi, co chce. Ja tylko wyjaśniam skąd ta krytyka i to oburzenie. Tak samo jest z Rihanną, która śpiewała pioseneczki dla nastolatek, stała się ich idolką, a teraz zachowuje się jak zwykła (za przeproszeniem) szmata. Daniel chciał zerwać z wizerunkiem Pottera i moim zdaniem Equus miało właśnie temu służyć. Nie wmówisz mi, że on nie zdawał sobie sprawy z tego, jaki szum to wywoła. Wiedział to i chyba właśnie tego chciał. Krytyka się pojawiła, ale czyja? Tych ludzi, których on nie chciał mieć wśród swoich fanów. Reszta doceniła jego poświęcenie i spojrzała na niego pod zupełnie innym kątem.

Po prostu staram się przekazać, żeby nie oceniać ludzi zbyt szybko i raczej najpierw próbować zrozumieć.

Może to zabrzmi podle, ale ja nie będę usprawiedliwiać nikogo, za jego durne zachowanie. Wiele osób ma w życiu ciężko i źle i jakoś potrafi się zachować jak trzeba. Nie ma co oczywiście zamykać człowieka w schemacie, ale jak ktoś zachowuje się jak dureń, to myślę sobie "Dureń z niego", a nie "Ciekawe dlaczego się tak zachowuje, może ma problemy?". Bo tam szczerze - co mnie to obchodzi? Czy ten dureń zastanawia się nad moimi problemami? Nie.

w moim otoczeniu padły natychmiast po tym, jak pojawiła się wiadomość o śmierci.

Ale to już nie chodzi o plotki tylko o ludzi, którzy dokonują strasznych ocen i nie myślą.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

W kwestii Daniela i Gerszała zgadzam się w 100%, rozwinęłaś to, czego mi się pisać nie chciało jezyk
Ale to już nie chodzi o plotki tylko o ludzi, którzy dokonują strasznych ocen i nie myślą

W sumie racja, zjechałam z tematu i nawet nie wiem jak to się stało.
Chyba teraz ze mnie żartujesz... typowy osobnik w swoim wieku jest alkoholikiem?

Czemu zaraz alkoholikiem? Po prostu przegina z ilością alkoholu albo uzależnia od niego dobrą zabawę. Są ludzie, którzy piją kulturalnie, a są tacy, ktorzy uważają, że nie ma dobrej zabawy, jeśli się nie "zaliczyło zgona".
Z resztą - przy większości wywiadów dany celebryta dostaje listę pytań i może poszczególne wykreślić

To Danielowi albo nie dają, albo ich nie bierze, sugerując się niektórymi reakcjami albo odpowiedziami ;) Z tą kwestią wyczucia też bym nie przesadzała, bo są taktowni dziennikarze, a są tacy, którzy wyjeżdżają prosto z mostu. Zresztą pisałam wcześniej, że on już jest zahartowany. No i w profesjonalizm niektórych też bym wątpiła.
Toż to naiwność granicząca z głupotą.

Nie mówię, że zwierzają się im i liczą, że się nie wyda. Chodzi mi bardziej o to, że łatwiej i bardziej otwarcie może im się zdarzyć rozmawiać.
ale jak ktoś zachowuje się jak dureń, to myślę sobie "Dureń z niego",

No bo o niektórych nie da się inaczej pomyśleć ;) Znowu, nie mówię, żeby mówić o wszystkich w samych pozytywach, tylko żeby nie przesadzać z przedwczesną oceną. Nie mówię o sytuacjach, w których ktoś jawnie robi z siebie debila.

Prefix użytkownikaAlette
Czemu zaraz alkoholikiem?

Bo rozmawiamy o Danielu, a on sam mówił o swoim alkoholizmie, a nie przeginaniu z piciem. Z tego co pamiętam, mówił, że nie wyobrażał sobie dnia bez alkoholu. A to trochę różnica, bo dzisiejsza młodzież pije dla pozerstwa i zazwyczaj tylko a propos imprez i tylko, gdy rodzice są kiepskiej jakości.

To Danielowi albo nie dają, albo ich nie bierze, sugerując się niektórymi reakcjami albo odpowiedziami ;)

Ja nie twierdzę, że zawsze dają. Ale nigdy nie zastanowiło ciebie, dlaczego te wywiady są takie ładne i przemyślane? Może jestem głupia, ale ja nie potrafię w ciągu kilku sekund skonstruować tak pięknej wypowiedzi, jak to niektórym gwiazdom się zdarza.
No są różni dziennikarze, ale aktorzy to nie małe dzieci - nie muszą chodzić to tych gorszej jakości. Każdy z nich ma jakąś renomę i nie tak trudno poznać ich sposób zadawania pytań. Poza tym tak jak napisałam - może przecież powiedzieć - "to moja osobista sprawa. Mam swoje zasady i o życiu prywatnym nie rozmawiam".

Chodzi mi bardziej o to, że łatwiej i bardziej otwarcie może im się zdarzyć rozmawiać.

No i to jest błąd. Bo dziennikarze tylko sprawiają wrażenie miłych, w konsekwencji mogą cię utopić w łyżeczce wody... taki świat.

Znowu, nie mówię, żeby mówić o wszystkich w samych pozytywach, tylko żeby nie przesadzać z przedwczesną oceną.

Przedwczesna ocena to przesada, sama nigdy jej nie dokonuję. Znaczy inaczej - nie zamykam swojej oceny, zawsze dają tą "drugą szansę". Ale z drugiej strony jak jakaś gwiazda pokazuje się z długopisem-penisem to co mnie obchodzi przyczyna jej zachowania?

Z Emmą jest jeszcze tak, że ludzie będą oceniać jej wygląd, bo póki co, nie zaoferowała nic innego. Nie chcę, by zabrzmiało to okrutnie - ona jest śliczna, ma dobry gust i w ogóle, ale na razie po prostu nie ma na sowim koncie żadnej ambitnej, znaczącej produkcji filmowej, w teatrze też się specjalnie nie udziela. Zajmuje się modą, sesjami zdjęciowymi, reklamami. Nie mam jej tego za złe, ona na tym pracuje. Tylko właśnie - sama tego chciała. Wpędziła się w ten świat i ludzie będą ją chwalić, ale i krytykować. Bo to właśnie im podała. Nie swoje umiejętności aktorskie, ale ładną buzię.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Prefix użytkownikafuerte
Ja nie twierdzę, że zawsze dają. Ale nigdy nie zastanowiło ciebie, dlaczego te wywiady są takie ładne i przemyślane? Może jestem głupia, ale ja nie potrafię w ciągu kilku sekund skonstruować tak pięknej wypowiedzi, jak to niektórym gwiazdom się zdarza.

Gwiazdy dostają pytania prawie za każdym razem. Chyba tylko w przypadku promocji filmów, czy czegokolwiek jest inaczej, bo te pytania się siłą rzeczy powtarzają, no i masz masę wywiadów jednego dnia. Po drugie taki wywiad później w całości idzie do autoryzacji, także, jeżeli coś jest nie pomyśli dla gwiazdora, to wywiad nie pójdzie nigdzie. No chyba, że nie ma tego nigdzie w umowie, czy czymś tam, no to inna sprawa.

To jest kwestia wyczucia. patrzysz na osobę i wiesz, czy możesz zadać jej jakieś pytanie. Do niektórych osób podejdę i wprost zapytam, czy mają jakiś problem. Dla innych muszę mieć przygotowaną taktykę, a czasami w ogóle rezygnuję, bo wiem, że i tak mi nie powie. Dziennikarz jest profesjonalistą i wie kiedy, jakie zadać pytania. Skoro zadał je Danielowi, to widać liczył, że ten na nie odpowie.

Sorry, ale dziennikarza gówno obchodzi, jakie pytanie zadaje i taka jest prawda. Jak się mówi o pewnych rzeczach w tych kręgach, to zawsze właśnie o to zapyta. Bez znaczenia, czy to jest nowy narzeczony, rozwód, czy pijaństwo. Show business nie jest sferą, w której ma się jakieś zahamowania, liczy się sensacja i tyle. Na wybieranie i przebieranie w wywiadach mogą sobie pozwolić wielkie gwiazdy, które już mają wypracowaną renomę i nie muszą się chwytać wszystkiego.
I nie twierdzę teraz, że każdy aktor musi udzielać wywiadów nawet dla brukowców, żeby mieć kasę, czy cokolwiek. Że to jest mu jakoś szczególnie potrzebne. Ale przy promocji filmów też padają niewygodne pytania, a w takich sytuacjach wywiady przeprowadzają masy agencji. Poza tym, ile było sytuacji, kiedy na rzecz filmu producenci kazali aktorom tworzyć związki na pokaz - bo to się lepiej sprzeda.
Wiadomo, że wtedy taka osoba nie musi się zgadzać na udział w filmie. Ale powiedz to młodym, początkującym gwiazdkom, które zostały jakimś cudem zauważone i zaczyna się spełniać ich american dream. Ile z nich zrezygnuje z szansy, przez jakiś tam zapis w kontrakcie? Myślę, że niewiele. Choćby miały później płacić cenę za to, że będzie się o nich gadało niestworzone historie.

Prefix użytkownikaLuksusV
Nicki Minaj w łóżku z Lil Waynem! BEDZIE HIT?

Bielizna wyszczuplająca Kardashianki... (ZDJĘCIA)

Górniak: "Allan pyta: Mama, MASZ JESZCZE JAKIEŚ MLECZKO?"

Gardias kupuje dom za PÓŁTORA MILIONA!

Kardashian UDAJE CIĘŻARNĄ?!

Richardson z drożdżówką od Gessler!

Mhm to są oczywiście nagłówki z Pudelka. Wybrałem najbardziej obleśne.

Jestem facetem więc może i nie powinienem się w ogóle wypowiadać, ale podobno plotkujemy tyle samo co kobiety i w ogóle, więc co mi tam ;) Może nie uwierzycie ale dzisiaj po raz pierwszy zajrzałem na ten wszeteczny plotkarski portal, i chociaż internetu nie mam od wczoraj chyba po raz pierwszy będę musiał usunąć historię przeglądania...

Ja tu nie chcę oceniać nikogo kto sobie czasami pudelka poczyta, z tych czy innych powodów, nie chcę nikogo obrazić, różne rzeczy ludzie lubią. Ale... jezyk No jak na mój prosty mózg i moje wyczucie, to to jest obrzydliwe po prostu. I nie mówię nawet o tym co tu przytoczyłem, bo popaczyłem troszkę dłużej, poczytałem komentarze do informacji które mogą zainteresować kogoś w skrócie mówiąc normalnego, czyli śluby, rozwody czy inne takie. I moje wnioski są następujące: o mój boże, ci którzy to czytają maja naprawdę mnóstwo wolnego czasu. Bo jest mi teraz strasznie przykro z powodu każdej sekundy spędzonej na tym portalu. Bleh.

Jak można fascynować się prywatnym życiem aktorów, piosenkarzy, czy innych tego typu "osób publicznych"? Już kompletną dla mnie głupotą jest czerpanie tych informacji z Pudelków i pochodnych. Przecież jedynym celem takich portalów jest stworzenie sensacji, przyciągnięcie uwagi do informacji która normalnie nie zaciekawiła by nikogo, jedynym powodem dla którego nie piszą cały czas zupełnie wyssanych z palca bzdur jest to, że wtedy ktoś może ich pozwać i zmniejszyć ich zyski. A zyski są najważniejsze, prawda, wyczucie, raczej piniążków nie zapewnią...

Dlatego dla mnie bardzo zaszkodzi poczytanie, chociażby tym, że można by w tym czasie zrobić cokolwiek innego.

Zresztą nikt nie jest odporny na manipulacje, i w mniejszym lub większym stopniu takie czytanie pierdół o kimś jakoś nas do tego kogoś nastawia. Przeczytamy, że ktoś jest alkoholikiem i już zupełnie podświadomie odrobinkę inaczej go postrzegamy, a by takie delikatne wrażenie odkręcić na ogół musimy postarać się sami, a komuż by się chciało skoro codziennie są nowe, sensacyjne wiadomości?

Dla mnie każdy ma prawo do prywatności, czy jest murarzem, czy też aktorem, i to, że są tacy co nie szanują prywatności aktorów czy innych podobnych zawodów, nie znaczy, że to powinno być akceptowane. Oczywiście ludzie z zawodów dających sławę, powinni się liczyć z tym, że znajdą się ludzie którzy ich prywatności szanować nie będą, ale z chamami liczyć się trzeba w każdym zawodzie, na każdym etapie życia. Szkoda tylko, że zawód chociażby aktora magicznie sprawia, że chamstwo staje się o wiele za często akceptowane społecznie...

Dobria, zapraszam do linczowania, liczę na was drogie panie! jezyk
Tak.
Funky!

Prefix użytkownikafuerte
Dlatego dla mnie bardzo zaszkodzi poczytanie, chociażby tym, że można by w tym czasie zrobić cokolwiek innego.

Z tym się zgadzam absolutnie, natomiast weź pod uwagę, że domeną wielu ludzi jest zwyczajnie szukanie sobie innego, chociażby głupiego zajęcia, żeby tylko nie zabrać się do pracy, nauki, sprzątania, itp.

Zresztą nikt nie jest odporny na manipulacje, i w mniejszym lub większym stopniu takie czytanie pierdół o kimś jakoś nas do tego kogoś nastawia. Przeczytamy, że ktoś jest alkoholikiem i już zupełnie podświadomie odrobinkę inaczej go postrzegamy, a by takie delikatne wrażenie odkręcić na ogół musimy postarać się sami, a komuż by się chciało skoro codziennie są nowe, sensacyjne wiadomości?

Z tym też właściwie się zgodzę. Po przeczytaniu kilku negatywnych, czy też pozytywnych opinii, jakiś obraz człowieka nam pozostaje. I potrzeba naprawdę wielu pozytywnych informacji, żeby zatrzeć złe wrażenie. A wystarczy jedna, dwie negatywne, żeby zmienić zdanie o takiej gwieździe.

Dobria, zapraszam do linczowania, liczę na was drogie panie!

Nie będę Cię linczować, bo w żadnym wypadku nie staję w obronie tego, w jaki sposób portale plotkarskie przekazują nam newsy. I też uważam wchodzenie tam za stratę czasu, ale ja akurat mam go dużo, więc z nudów wchodzę i czytam te bzdety. I w żaden sposób się głupsza przez to nie czuję.

Prefix użytkownikaAlette
Dobria, zapraszam do linczowania, liczę na was drogie panie!

Z tym, że większość się z tobą zgadza. Cóż... ja nie. Ale ja jestem odmieńcem ;p

Sorry, ale dziennikarza gówno obchodzi, jakie pytanie zadaje i taka jest prawda.

Po pierwsze zależy jakiego dziennikarza... takiego Kubę Wojewódzkiego na pewno (to dziennikarz jest, nie?). Ale są tacy, którzy zajmują się poważnymi wywiadami i tacy, którzy szukają sensacji i zamiast o poglądy, pytają o to, co zjedliśmy na śniadanie chociażby.
Poza tym nawet jeśli dziennikarza to nie obchodzi, to gwiazdora już na pewno tak. A na wywiady nie chodzi się bezmyślnie. Na pytania też nie odpowiada się bezmyślnie. Nikt mi nie wmówi, że siła z aktora wyciągają informacje o jego życiu prywatnym. Jak ktoś nie chce, to nie udzieli takich informacji... przynajmniej będzie ich bardzo mało. O Leonardo DiCarprio nie dowiesz się zbyt wiele z portalów plotkarskich, a jest to przecież osoba siedząca bezpośrednio w show-biznesie. No i to nie pierwszy przykład, który podałam, ale nie lubię się powtarzać.

Na wybieranie i przebieranie w wywiadach mogą sobie pozwolić wielkie gwiazdy, które już mają wypracowaną renomę i nie muszą się chwytać wszystkiego.

Nikt nie mówił, że będzie łatwo. A przecież swojej cudownej kariery nie trzeba zaczynać od wielkiego hitu. Aktorem można być w teatrze, mniejszej produkcji filmowej i stopniowo się rozwijać. A jak ktoś chce iść na skróty to ja nie mam nic do niego - tylko niech potem się nie dziwi i nie płacze. Idziesz na dobra uczelnię i musisz się liczyć z wyścigiem szczurów, pracujesz w wielkiej firmie i musisz się liczyć z nadgodzinami. Oni sami władowali się w ten świat plotek, więc nie jest mi ich szkoda. Spełnia się ich sen... super, ale za jaką cenę? Jak koleś coś ukradnie to też się spełnia jego sen o bogactwie. Tylko, że może iść za to siedzieć - mamy wolną wolę, ale musimy brać odpowiedzialność za czyny i słowa, a nie - dziewczyna rozprawia na temat swojego seksu, a potem dziwi się, że ktoś nazwie ją szmatą.

Wybrałem najbardziej obleśne.

No widzę właśnie, bo w tych nawet nie czytałam.

No i mam pytanie... co jest obrzydliwego w pudelku? Że nie błyszczy swoim wyrafinowaniem czy ogromem wiedzy to prawda, ale bez przesady.

o mój boże, ci którzy to czytają maja naprawdę mnóstwo wolnego czasu. Bo jest mi teraz strasznie przykro z powodu każdej sekundy spędzonej na tym portalu. Bleh.

A ty nie marnujesz czasu na głupoty? Nie wiem... nie czytasz durnych postów na fejsie, nie leżysz gapiąc się w sufit, nie oglądasz głupich filmików na youtube, nie czytasz kawałów, nie grasz w jakieś tam gry? Czy robienie tego świadczy o nadmiarze czasu? Nie sądzę. To rozluźnia i odrywa nasz mózg od poważnych myśli. Z fascynacją bym nie przesadzała.

Zresztą nikt nie jest odporny na manipulacje, i w mniejszym lub większym stopniu takie czytanie pierdół o kimś jakoś nas do tego kogoś nastawia.

Zgadzam się... jak wszystko. Przecież nie obracamy się tylko w towarzystwie światłych i mądrych ludzi. Grunt to umieć odróżnić informacje fałszywą, prawdopodobną, pewną i wątpliwą. W każdej plotce jest ziarenko prawdy, trzeba więc szukać dalej. Jak wszędzie. Ja postanowiłam się na nic nie zamykać, nawet na pudelka. Jeśli dla kogoś to syf, to jego sprawa. Dla mnie to zwykły portal rozrywkowy i tyle.

Dla mnie każdy ma prawo do prywatności, czy jest murarzem, czy też aktorem, i to, że są tacy co nie szanują prywatności aktorów czy innych podobnych zawodów, nie znaczy, że to powinno być akceptowane.

Najpierw niech to nie będzie akceptowane przez samych aktorów. Powtórzę po raz kolejny - oni się sami w ten świat wpędzają i na początku im się to podoba. Szukają kasy i rozgłosu - ich sprawa. Mogą osiągnąć to inaczej.

Oczywiście nie jestem zwolenniczką przesadnego plotkowania - broń Boże. Ta cała akcja z Kate Middleton i jej zdjęciami z plaży to zwykłe świństwo.

chamstwo staje się o wiele za często akceptowane społecznie...

Chamstwo otacza mnie na każdym kroku, a aktorze są w dużej mierze sprawcą tego. To oni łażą do gazety na nagie sesje zdjęciowe, chwalą się swoją głupotą, przeżyciami erotycznymi, przeklinają i obrażają wszyscy wszystkich. Jak się sami nie uspokoją, to portale plotkarskie będą o nich pisać.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Prefix użytkownikafuerte
Nikt nie mówił, że będzie łatwo. A przecież swojej cudownej kariery nie trzeba zaczynać od wielkiego hitu. Aktorem można być w teatrze, mniejszej produkcji filmowej i stopniowo się rozwijać. A jak ktoś chce iść na skróty to ja nie mam nic do niego - tylko niech potem się nie dziwi i nie płacze. Idziesz na dobra uczelnię i musisz się liczyć z wyścigiem szczurów, pracujesz w wielkiej firmie i musisz się liczyć z nadgodzinami. Oni sami władowali się w ten świat plotek, więc nie jest mi ich szkoda. Spełnia się ich sen... super, ale za jaką cenę? Jak koleś coś ukradnie to też się spełnia jego sen o bogactwie. Tylko, że może iść za to siedzieć - mamy wolną wolę, ale musimy brać odpowiedzialność za czyny i słowa, a nie - dziewczyna rozprawia na temat swojego seksu, a potem dziwi się, że ktoś nazwie ją szmatą.

Nie sądzę, żeby chodziło chodzenie na skróty. Odniosę się teraz do aktorów, a nie ludzi, którzy pojawiają się w szołbiznesie na pokaz, bez żadnych umiejętności, i tak dalej.
Zgadza się, że wybrali sobie taką ścieżkę kariery - niełatwą, bo trzeba mieć talent, żeby się wybić. Natomiast weź pod uwagę fakt, że nie każdy może sobie pozwolić na granie w teatrze za śmieszne pieniądze. I szczerze mówiąc, słaby jest dla mnie argument, że "mógł sobie wybrać inny zawód". Skoro ma możliwość dorobienia sobie na wywiadzie, to dlaczego nie? Jestem pewna, że wszyscy aktorzy marzą o graniu w dobrych, ambitnych produkcjach, za które dostawaliby takie pieniądze, żeby spokojnie utrzymać siebie i rodzinę.
I szczerze? Jakoś nie widzę zbyt wielu głosów narzekania na to, że artyści nie mają prywatności. Czasem ktoś powie, że jest zmęczony tym, że nie może spokojnie wyjść do sklepu. I tyle. Nie widzę w takim wyznaniu jakiegoś straszliwego marudzenia.
No i proszę, nie porównuj zawodu aktora/piosenkarza, itd. do złodziejstwa, bo to zupełnie inne rzeczy. Aktor nie idzie do szkoły filmowej, nie chce zostać sławny, bo ma złe intencje. A złodziej świadomie szkody wyrządza - innym, czy w późniejszym rozrachunku także sobie.

Co do odpowiedzialności za czyny i słowa, to się zgadzam - to dotyczy każdego, bez względu na to, jaki zawód wykonuje. Natomiast inna sprawa jest taka, że dziennikarze nie mają umiaru. Nie mówię, że wszyscy. Ale weź pod uwagę, że dobre pismo, nie zrobi wywiadu ze wszystkimi zdolnymi, czy dobrymi aktorami. Tam też się rządzą prawa popularności. Kto jest na świeczniku, ten ma multum propozycji zawodowych i od mediów.

Staram się zrozumieć i te gwiazdy, którym zdarza mówić się głupie rzeczy bez względu na to, czy są szanowani w branży, czy nie. Tak samo, jak każdemu z nas się zdarza. I na pewno wielu z tych, dzisiaj wielkich, na początku swojej kariery też chlapnęło coś RAZ, a co jakiś czas jakieś afery znowu są wywlekane. Im też należy się druga szansa, a jednak w praktyce jest, jak jest...

To, że dobrzy, szanowani dziennikarze, którzy zapracowali na swoją pozycję, zajmują się raczej (raczej, zaznaczam) innymi dziedzinami, zamiast bieganiem za jakąś Węgrowską, co się hajta w Las Vegas, to też inna sprawa...

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: