Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Uchodźcy
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 19.09.2015 14:23
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Na środowym szczycie unijnych przywódców nie będzie decyzji ws. podziału 120 tysięcy uchodźców pomiędzy poszczególne kraje UE - tak wynika z listu szefa Rady Europejskiej Donalda Tuska, który jest zaproszeniem na szczyt. Decyzja ws. przyjęcia przez Polskę ponad 9 200 azylantów z tej grupy zapadnie dzień wcześniej - na spotkaniu unijnych ministrów spraw wewnętrznych. W ten sposób Tusk pozbawia Warszawę prawa weta w kwestii uchodźców. http://www.rmf24....Id,1888775 Trybunał Stanu i lincz dla tego zdrajcy. To się po prostu W GŁOWIE NIE MIEŚCI. Ponownie decyduje się o nas bez nas, jesteśmy sprzedawani lekką ręką Niemcom już po raz kolejny w historii. Nie mam słów, naprawdę. NIE MAM SŁÓW. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 19.09.2015 14:49
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
Ja skopiuje komentarz, który się tam znajduję, a który idealnie oddaje moje myśli w tej sprawie: Czytam i nie chce mi się w to wierzyć. Chodziły o tym słuchy, ale wydawało mi się to niemożliwe, żeby Europa mogła coś narzucić suwerennemu państwu bez jego zgody. Nie uwierzę, zanim to nie stanie się faktem. Tak tylko na marginesie, czy Tusk nie jest Polakiem i Bieńkowska również? Czy Oni będąc na tak wysokich stanowiskach nie powinni dbać o interesu kraju, który ich wykarmił i dzięki niemu mogą teraz zarabiać w UE na eksponowanych stanowiskach?! Czy ktoś obeznany może mi to wyjaśnić? Jakim cudem Unia może narzucić wolnemu państwu przyjęcie obcych kulturowo ludzi i to bez prawa naszego państwa do protestu? W tym momencie powinniśmy się wypiąć i opuścić UE. Nie wiem czym to skutkuje, podejrzewam, że olbrzymimi długami, ale i tak mamy ich mnóstwo i nie ma szans je spłacić. ALBO przyjąć uchodźców, owszem, ale chrześcijan, którzy są bezpieczniejsi i nie zagrażają naszej kulturze i naszym zasadom. Jesteśmy sprzedawani przez naszych rodaków, zaczynam wątpić sama w siebie. Czy ja też mam to we krwi? Czy każdy Polak jest tak naprawdę szumowiną? JAK MOŻNA SPRZEDAĆ WŁASNY KRAJ? Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 19.09.2015 14:56
|
![]() Ostrzeżenia: 1 Pochwały: 21 Postów: 2007 Dom: RavenclawPunkty: 22743 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 24.04.13 |
Angelina, przecież Tusk dostał ten stołek właśnie za lata posłuszeństwa wobec Merkel. Zobacz, ile mamy niemieckich firm w Polsce, zwolnionych z podatków, rozplenionych po całym kraju. Zobacz, jak bardzo nieistotna jest Polska w Europie (w sensie politycznym). To Merkel zablokowała budowę bazy NATO w Polsce, bo nie chciała mieć Amerykanów na swoim poletku. Dzisiejsza informacja to tylko jeden z wielu aktów zdrady. Niemcy mają nas za podludzi i naród pachołków, co niedawno pokazali, podpisując kontrakt o Nord Stream II... Jeżeli to wszystko nie pobudzi Polaków, nie zmusi nas do głośnych protestów (na ulicy,nie na forum), to już nic nas nie uratuje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 23.09.2015 12:05
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 8024 Dom: SlytherinPunkty: 32803 Ranga: Komentuj FF, to się uśmiechnę Data rejestracji: 13.05.07 |
No cóż, Kopacz jako nasz Premier głosowała za "sprawiedliwym rozdziałem uchodźców", przez co Czechy, Węgry i Słowacja mają nas za zdrajców, co jest całkiem słuszne. Nie wiem jak Wam, ale mi jest wstyd. Wstyd za własny kraj. I stwierdzam, że każdy, kto będzie głosował za PO, jest zdrajcą Polski albo olbrzymim kretynem. Nie wiem co jeszcze ta partia na czelę z tą pożalsięboże Premier powinna zrobić, by zniechęcić do siebie Polaków. Naprawdę, nie mam pomysłu. Pamiętaj chemiku młody, komentuj ficki lub zmień się w odchody made by Mikasa, Butelka 31.07.2020r. ![]() ![]() ![]() ![]() Slytherin! Sss.. Nigdy nie pozwoliłem aby szkoła przeszkadzała mi w edukacji. Zawsze miałam szczęście. I znów będę je mieć. Krew na twoich rękach, Falka, Krew na twej sukience Płoń, płoń, Falka, za twe zbrodnie Spłoń i skonaj w męce! Trochę wstyd, ale cóż, zasłużyłam ;D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 23.09.2015 14:12
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
No i jeszcze Rumunia też była przeciwna. To było do przewidzenia ^^ Przecież posadę pan Tusk musi zachować. I takim kosztem to się odbywa. Boże, jak można tak wchodzić w cztery litery Niemcom? Oni mówią o solidarności? Wolne żarty... Najbardziej pokazali swoją solidarność z nami w 1939 roku... Jak chcą, to proszę bardzo. Nie wiem tylko czemu nam na siłę wciskają tu tych wszystkich imigrantów. I stwierdzam, że każdy, kto będzie głosował za PO, jest zdrajcą Polski albo olbrzymim kretynem. Podpisuję się pod tym obiema rękami. Ja się naprawdę dziwię, że są jeszcze osoby, które na tę bandę przekrętów dalej głosują. Chyba, że głosują przeciw PIS-owi a nie za PO. Jestem zaskoczony tym, że ta partia ma jeszcze poparcie większe niż 5%... No, ale sondaże... Już pan Komorowski miał mieć poparcie na poziomie 63%, gdy obecny prezydent RP Andrzej Duda "ulokował" się na poziomie 15%... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 23.09.2015 14:59
|
Ja również jestem zdumiona, jak KTOKOLWIEK moze jeszcze głosować na PO. To są zwykli zdrajcy, zostaliśmy sprzedani jak niewolnicy na targu. Nigdy w życiu nie byłam tak oburzona, rozczarowana i przerażona. Uczepiłam się jeszcze dwóch nadziei - i tak uciekną na zachód - słowiańska mentalność, kibice i Sebki spod bloku nie dadzą się im rozplenić Inaczej to chyba wszyscy będziemy musieli emigrować do Czech. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 23.09.2015 15:08
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Trochę przerażają mnie Wasze słowa. Polityka polityką, ale treść w Waszych postach pokazuje jakieś ograniczenie. Boję się co może się stać, kiedy przyjmiemy tych uchodźców, ale z drugiej strony współczuję im i potrafię się pogodzić z tym, że nawet 20 tys. osób zostanie do nas przyjętych. Czym jest kilkadzieścia tysięcy osób wobec 40 milionowej Polski... MIkasa, jestem oburzona faktem, że liczysz na, że jacyś chuligani się z nimi rozprawią. Niestety, chwalisz się w tym momencie gorszą stroną ludzkiej natury, tą bardziej prymitywną. Bo to do cholery też są ludzie i nie piszcie o nich jakby to były zwierzaki, które mają siedzieć w swoich syryjskich klatkach, na Boga. Co będzie jak kiedyś najedzie na nas Rosja i zaczną się jakieś walki. Taki scenariusz jest możliwy. No ale wtedy Angelina i Mikasa będą siedziały w domach i czekały na to co się wydarzy bo nikt im nie da schronienia w innym kraju. Sorry dziewczyny, bardzo Was lubię, ale przeraża mnie trochę Wasza postawa. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 23.09.2015 15:14
|
Ula, pozwól, że naprostuję. Nie chodzi mi o to, żeby napadać na imigrantów w nocy, palić im mieszkania,itd. Chodzi mi o to, że jeśli muzułmanie zaczną wszczynać burdy, to nie pochowany się w domach jak politycznie poprawni Szwedzi, tylko będziemy umieli walczyć o swoje. Mam nadzieję, że wyjaśniłam sytuację. Jeszcze gorzej będzie, jeżeli oni dostaną mieszkania, na ktore każdy Polak we własnym kraju musi harować jak wół i spłacać kredyty przez pół życia. Bardzo podobało mi się to, co napisała Alette - umieścić ich w standardzie akademika i tyle, niech wiedzą, że nic nie dostaną za darmo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 23.09.2015 15:20
|
![]() Pochwały: 2 Postów: 4036 Dom: GryffindorPunkty: 31890 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 16.07.15 |
Co będzie jak kiedyś najedzie na nas Rosja i zaczną się jakieś walki. Taki scenariusz jest możliwy. Według mnie taki scenariusz w ogóle nie jest możliwy. A co będzie jak ci imigranci poderżną gardło Twoim bliskim? Jak Cię wielokrotnie zgwałcą, bo będziesz się opalać na plaży w stroju kąpielowym... To jest OBCA społeczność wobec nas. Ja się cieszę, że u nas są kibice, nacjonaliści, patrioci, którzy będą w stanie bronić naszą cywilizację przed tym (nie użyję tego słowa)... Zostaliśmy sprzedani jak w Jałcie, jak przy Okrągłym Stole... Dosyć meczetów, islamizacji, tego ich się panoszenia. To nasz kraj, Polaków, i nam się należy tu "pierwszeństwo". Ludźmi są także repatrianci ze wschodu Ukrainy, Kazachstanu, Syberii. Tam są nasi rodacy. Może lepiej postarać się o to, żeby Polacy wrócili do ojczyzny, a nie Afrykanie czy inni imigranci z Bliskiego Wschodu. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 23.09.2015 15:20
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Moja mama rozmawiała ze znajomym, który mieszka przy granicy z Niemcami czy pracuje, łotewa. W każdym razie on często sobie do nich na zakupy jechał, bo wiadomo. A teraz powiedział, że tam strach się zbliżać, bo ci uchodźcy wchodzą sobie do sklepów, zabiera ją towar i wychodzą. Bo są biedni i im się należy. Nie chcę ich tutaj już, denerwują mnie. To są jacyś chorzy ludzie, mają totalnie nasrane we łbie. Nie wiem, co wcześniej o tym myślałam, pewnie coś innego. Ale kiedy zobaczyłam, jak oni rzucają kamieniami w ludzi na granicy, to się załamałam. Motłoch. Sio z nimi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 23.09.2015 15:22
|
![]() Pochwały: 39 Postów: 3422 Dom: HufflepuffPunkty: 36829 Ranga: Harrych świąt! Data rejestracji: 14.05.09 |
Ale nie można od razu zakładać, że oni będą się zachowywać jak idioci i bandziory. Zobacz Mikasa, jaki stereotyp chodzi o nas. Polacy to złodzieje i krętacy. Kto by u siebie takich chciał? A przecież nie wszyscy tacy są. Są dobrzy ludzie, jak ty czy ja. Czy wśród tych uchodźców nie ma takich osób? Nie mogę po prostu uwierzyć, że oni są aż tak zacofani. Wiem, że bardzo ciężko im zaakceptować czyjąś kulturę i wiem, że nie lubią wielu narodowości, ale ja taka nie jestem. Nie potrafię tak bezdusznie powiedzieć, że ich tu nie chcę i żeby spadali na szczaw. Jestem może dziwna, okej, jednak chyba raczej działam sercem niż rozumem. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 23.09.2015 15:26
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Ale oni właśnie zachowują się jak bandziory. Gdyby nie odstawiali takich numerów, to może ludzie też inaczej by do tego podchodzili. Ja byłam przyjaźnie nastawiona do uchodźców, a teraz już nie jestem. Bo widziałam, co się dzieje na granicach. Bo słyszałam z pierwszej ręki, jacy oni są. A są porąbani. Może nie wszyscy, ale w takim razie jak oddzielić popaprańców od tych normalnych? Wiadomo, że oni będą nas brać na litość. Ale ich roszczeniowe podejście jest dla mnie oburzające. Po prostu przekroczyli granice mojej cierpliwości, niech jadą w inne miejsce - Do USA albo na wschód... albo na południe. Przecież nie tylko Europa nie prowadzi teraz wojny, a traktowana jest jak jakaś kraina szczęścia z bandą frajerów u władzy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
ulka_black_potter |
Dodany dnia 23.09.2015 15:41
|
Ech, nie wiem. Ja się kieruje jakimiś tam zasadami i nie będę dzielić ludzi na gorszych i lepszych. Nie będę nazywać kogoś motłochem bo usłyszałam jakąś tam relację i milion innych lekko naciąganych. Żyjemy w czasach, gdzie wielokulturowość jest czymś normalnym. Pewnie zmienię zdanie kiedy zobaczę sama, na własne oczy, że dzieje się źle. Jednak nie będę słuchać osób, które z góry są już źle nastawione. Bóg kazał kochać każdego, ale my nie kochamy. Tacy z nas chrześcijanie jak z koziej **** trąba. Dlatego jesteśmy tacy słabi, a islamiści rosną w siłę. ![]() Christian. ![]() Bo liczy się to, co masz w środku. ![]() Ale czasami warto założyć maskę. ![]() "ja generalnie ten tekst klasyfikuję jako 5CMCS HE NDPSG3 - S2AB" "zmiennokanoniczne" "piszę fanficka ducha, że tak to ujmę, czyli takiego, którego nie ma" "po części trudny język wynika z założeń płomień odwagi i specyfiki tekstu" by Cantaris Ula urzędniczka Zarejestruje ci chomiczka Da mu zielona kartę I marchewki starte <muza> by fuer |
|
|
|
| Angelina Johnson |
Dodany dnia 23.09.2015 16:02
|
Ulka, nie chce mi się powtarzać setki razy tego samego, przejrzyj sobie ten temat, poczytaj posty, obejrzyj linki, które tutaj przedstawialiśmy Nie wiem co jeszcze trzeba pokazać, by ludzie przestali wierzyć, że imigranci to w dużej mierze kobiety, dzieci i starcy. Oglądałaś co się dzieje pod granicą węgierską? Była nawet transmisja na żywo na yt, nie wiem czy nadal trwa. Ja tam nie widziałam żadnych kobiet, było bardzo mało dzieci i to sami chłopcy, którzy szczerzyli ząbki do kamery i pokazywali gest ucinania głowy. Co więcej imigranci mają nas za psie gówna. Jesteśmy w ich hierarchii niżej niż zwierzęta gospodarstwa domowego i to nie jest żaden żart ani żadna przesada. Wystarczy poczytać - albo co sami mówią, albo co mają zapisani w swojej religii. Już mnóstwo było filmików, gdzie imigrant z Syrii czy Turcji mówił, że nasze pieniądze się im należą, bo my jesteśmy niewierni. Druga sprawa, powiedz mi proszę, gdybyś uciekała z kraju ogarniętego wojną, to czy nie uciekałabyś do pierwszego, lepszego, WOLNEGO państwa, które zechciałoby Cię przyjąć? A następnie podjęła pracę, uczyła się języka, spróbowała normalnie żyć? Ci imigranci nie chcą takiego życia. Przecież oni masowo ciągnął do Niemiec, do Szwecji, tam gdzie jest ogromny socjal. Przecież część kościołów w Polsce za namową papieża Franciszka przyjęło kilkoro rodzin imigrantów. Mieszkali przy kościele, księża znaleźli im pracę, zapisali na kurs języka. Słyszałaś co się z nimi stało? To nawet w gazetach polskich pisało. Zwiali, zwiali do Niemiec. Czy tak zachowuje się ktoś, kto ucieka sprzed wojny? Umiesz mi to wyjaśnić? A jak słyszę, że "może nie wszyscy tacy są", to po prostu chce mi się śmiać. Wiadomo, w każdej większej grupie znajdą się jednostki, ale czy dla jednostek warto ryzykować bezpieczeństwo własne i swoich bliskich? W końcu nie wszyscy Niemcy niegdyś popierali Hitlera i nie wszyscy Rosjanie kochają Putina (znam nawet takiego osobiście, niezwykły człowiek ;D). Ja nie rozumiem jak można być tak ślepym i zamkniętym na to, co się dzieje, tym bardziej że mamy przykłady poczynań imigrantów za naszą granicą. Czym jest kilkadzieścia tysięcy osób wobec 40 milionowej Polski... Błagam Cię, kilkadziesiąt tysięcy? Po pierwsze na początek przyjmujemy ich chyba około 11-12 tysięcy, przy czym nasze prawo zezwala na łączenie rodzin. Zakładając, że oni nie będą mogli się stąd wymknąć po lepszy socjal, będziemy ich mieli średnio 3x więcej po połączeniu rodzin. To jest dosyć optymistyczna liczba, bowiem ludzie z tamtych stron mają bardzo liczne rodziny, a przecież nie powiemy, że przyjmiemy tylko 4 z 8 dzieci. Druga sprawa to to, że tych uchodźców jest niekończąca się liczba. To, że przyjmiemy 11 tysięcy, to jest tak naprawdę nic w porównaniu z tym, ilu ich jest i ilu ich jeszcze do nas dotrze. Co zrobimy z resztą? Istnieje obawa, że a jakże, będziemy rozdzielać. Bo jak nie będziemy rozdzielać, to wszystkie kraje będą miały takie granice, jaką obecnie mają Węgrzy, gdzie imigranci krzyczą, że NALEŻY im się dostęp do Europy, rzucają kamieniami w policjantów, podpalają i wszczynają burdy. Jak wspomniałam, można to było obejrzeć sobie na żywo. Nie mogę po prostu uwierzyć, że oni są aż tak zacofani. Ależ to, że nazywa się ich zacofanymi, nie wynika z czyjejś niechęci do nich. To jest fakt, a z faktem nie ma jak walczyć. Wystarczy poczytać o ich historii, oni są cywilizacyjnie za nami. A ich religia tylko jeszcze potęguje to zacofanie. Oni nie potrafią zrozumieć naszych zasad. Dla nich np. chore jest to, że dopiero w wieku 18 lat można wziąć ślub z kobietą, a seks uprawiać dopiero od 16. U nich seks jest legalny z 9letnią dziewczynką, a pieszczoty dozwolone od dnia jej narodzin. Tak, to jest zacofanie. Dzisiaj trafiłam na ciekawy materiał. Imigranci w Niemczech, proszę bardzo: https://www.youtu...UqMsg9MitE I linki, które wklejałam wcześniej - ciekawa rozmowa z Muzułmaninem, który mieszka w Europie: https://www.youtu...e=youtu.be I w końcu o tym, co pisałam tutaj pod koniec, czyli pedofilia w Islamie: https://www.youtu...MC2PFtb7LI Co będzie jak kiedyś najedzie na nas Rosja i zaczną się jakieś walki. Taki scenariusz jest możliwy. No ale wtedy Angelina i Mikasa będą siedziały w domach i czekały na to co się wydarzy bo nikt im nie da schronienia w innym kraju. Kopacz by Cię odznaczyła orderem, że tak ładnie powtarzasz jej słowa, brawo ; ) Jest to jeden z głównych argumentów PO, by przyjmować imigrantów. Oczywiście został on już wielokrotnie obalony, co było logiczne, bo porównywanie imigrantów z Syrii z imigrantami europejskimi to jak porównanie owcy i wilka. Niby zwierzęta, ale zupełnie co innego. Po pierwsze, kiedy my emigrowaliśmy w czasie wojny, nie byliśmy roszczeniowi, tak jak są obecnie imigranci. Po drugie byliśmy cywilizacyjnie i kulturowo mniej więcej na tym samym poziomie. Po trzecie byliśmy wdzięczni państwu, które nas przyjęło, za pomoc, uczyliśmy się języka i pracowaliśmy. I myślę, że jeżeli obecnie znów byłaby na naszych terenach wojna i byśmy emigrowali, to zachowywalibyśmy się podobnie, ponieważ to leży w naszej kulturze. W ich kulturze wdzięczność i miłosierdzie wygląda zupełnie inaczej. Wolałabym jednak, byś przedstawiła mi fakty, że imigranci wcale nie są dla nas zagrożeniem, bo jak dotąd to tylko puste słowa i próba pokazania, jaka jestem nietolerancyjna, niemądra, ograniczona i w ogóle fe. Oburzające. Tacy z nas chrześcijanie jak z koziej **** trąba. Dlatego jesteśmy tacy słabi, a islamiści rosną w siłę. No tak, bo islamiści nie rośli by w siłę, jakbyśmy ich ograniczali pod względem finansowym, kazali pracować na siebie, uczyć się języka i nie wpuszczali ich bez ważnych, niepodrabianych dokumentów. Nie, na pewno nie rośli by w siłę, jakbyśmy nie pozwalali im wchodzić sobie na głowę, spełniać ich żądania i patrzeć jak powoli wprowadzają szariat. Nie urośliby w siłę jakbyśmy zaczęli od nich wymagać szacunku do nas, ponieważ ratujemy ich tyłki i szacunku do naszych państw, ponieważ dało im schronienie. |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 23.09.2015 16:09
|
Bóg kazał kochać każdego, ale my nie kochamy. Tacy z nas chrześcijanie jak z koziej **** trąba. Dlatego jesteśmy tacy słabi, a islamiści rosną w siłę. Powiedz to chrześcijanom, którzy są paleni, gwałcone zakonnice w krajach islamskich, kościoły i kaplice masowo niszczone. Dlatego rosną w siłę, bo mordem i gwałtem zdobywają przewagę. Niech sobie idą do Arabii Saudyjskiej, Kuwejtu czy gdzie indziej. W Polsce nie spotka ich nic dobrego. I słusznie. My mamy się troszczyć o własne bezpieczeństwo i interesy. Muszę ze smutkiem i żalem stwierdzić, że Polska (jej władze, bo naród tego nie chciał) zachowała się jak polityczna prostytutka. Węgry, Czechy, Słowacja, Rumunia. Wszyscy przeciw. No, ale Kopaczowa musi dbać o posadkę Tuska. To hańba i wstyd dla naszej ojczyzny. Pozostaje nadzieja, że ta dzicz pójdzie sobie do Niemiec. Chyba, że ich tu będziemy musieli na siłę trzymać. Naród się budzi, u nas islamizacja nie przejdzie. Jak trzeba będzie bronić swojej kultury, obyczajów, religii, to żaden "kebab" się nam nie będzie stawiał. STOP islamizacji Europy! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 23.09.2015 17:51
|
Islamiści dokładnie wiedzą, jak myśli cywilizowany Europejczyk. I dlatego jak widzą kamerę, to pomachają dzieckiem i wszystkich wezmą na litość. Czy widzieliście, że podczas burd na granicy węgierskiej wystawiali dzieci przed siebie? Czy jakikolwiek Europejczyk wystawiłby własne dziecko w zasadzie na linię ognia? Oni się OSŁANIALI dziećmi. A teraz pomyślcie, co zrobią z niewiernymi, kobietami, białymi ludźmi, którzy są nikim. To jest zupełnie inne myślenie, oni są po prostu przekonani, że wszystko im się należy i nie ma w ich życiu etosu pracy, szacunku, negocjacji. Przystawianie do nich naszej miarki jest kompletnie nielogiczne, już to pisałam. DANIA. Muzułmanie urządzają pochód, domagając się wprowadzenia kalifatu. A zgodnie z naszymi europejskimi prawami, policja ich jeszcze osłania. Przecież to jest jakaś mroczna ironia. http://www.livele...1442713165 Edytowane przez Mikasa dnia 23.09.2015 18:29
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
batalion_88 |
Dodany dnia 23.09.2015 19:13
|
Ja dodam tylko na koniec, że Polacy w zdecydowanej większości są przeciw imigrantom muzułmańskim. W TV tego nie pokażą, ale warto wiedzieć jak wielu nas jest. Tej siły nikt nie powstrzyma. Islamiści nie mają tu naprawdę czego szukać. Brawa dla ONR i MW za zorganizowanie tej manifestacji ![]() https://www.youtu...l_1WthGZQE Pani Kopacz, dziękujemy za wysłuchanie głosu narodu ^^ ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 23.09.2015 19:16
|
Ja widziałam fragmenty tych manifestacji i akurat one mi się nie podobają. Wszechobecna mowa nienawiści tylko upodabnia nas do ludzi przeciwko którym się opowiadamy. Dodam tylko, że ja nie uważam, że tych ludzi trzeba teraz wywalać na zbity pysk, skoro już tu są. Ale nie przyjmujmy kolejnych i tak samo - nie dajmy im siedzieć na tyłku za nic. Niech pracują, wezmą się za siebie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Mikasa |
Dodany dnia 23.09.2015 19:20
|
Alette, to co mówisz jest kompletnie oderwane od rzeczywistości. Oni nie będą pracować (sama przed chwilą napisałaś, że rabują sklepy, bo im się należy). I to nie będzie tak, że nie przyjmiemy kolejnych, bo oni się mnożą, a potem sprowadzą jeszcze swoje rodziny. Teraz chodzi o to, żeby za takie wykroczenia i przestępstwa należycie karać. Jeśli policja będzie przymykać oko na kradzieże i napady, to jesteśmy zgubieni. Oczywiście powinno być również prawo, zgodnie z którym imigrant przyłapany na przestępstwie dostaje bilet w jedną stronę do swojej ojczyzny, ale na to pewnie nie mamy jaj, bo to takie niehumanitarne. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Alette |
Dodany dnia 23.09.2015 19:30
|
Gówno, a nie oderwane od rzeczywistości. My sobie po prostu sami pozwoliliśmy na ich zachowanie, jakoś kilka wieków temu radziliśmy sobie z muzułmanami i nawet mamy w Polsce Tatarów. Gdybyśmy nie dawali się dymać bez mydła, to i oni zachowywaliby się inaczej. Jednak bez konsekwentnej polityki ich nie chcę, bo tutaj jakieś kpiny się urządza a nie ratowanie uchodźców. Przede wszystkim najpierw się im robi wjazd do kraju, a dopiero potem się myśli, no bo przecież "JAKOŚ TO BĘDZIE". Na taki zalew innej cywilizacji trzeba się przygotować nie tylko ekonomicznie, ale również społecznie. UE to w ogóle jakaś bezmyślna organizacja. A teraz mamy w Polsce albo właśnie imbecylów, którzy wychodzą ze swoją mową nienawiści i robią z nas jakiś ciemnogród (czekam na hasło Polska dla Polaków) albo właśnie grzeczne miękodu*py, które nie potrafią powiedzieć nie. A ktoś powinien na to spojrzeć realnie. A dla mnie na ten moment realnie nie powinniśmy nikogo przyjmować, bo UE jest tępa i sama nie ma na to pomysłu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

Sharllottka
wracam po paru latach, a tu fandom umarł 

Ravenclaw

Slytherin

Gryffindor

Hufflepuff