Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz!
27.04.2026 19:58
mi stuknie 12 w lipcu Duże oczy spędziłam tu trochę czasu i wspominam bardzo dobrze, tęsknię Wstydniś

Żywy worek treningowy
23.04.2026 13:24
ja będę miał w grudniu 10 :D

Specjalista ds. sprzedaży
23.04.2026 13:22
Przyszłam z insta, pogratulować xD
Także: Jadek masz jubileusz za rok xD

Harrych świąt!
22.04.2026 21:06
19 lat, czaicie??????

Harrych świąt!
22.04.2026 10:29
Dziś mija 19 lat, odkąd mam konto na HPnecie. Coś niebywałego. Urodziny

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Posiada 59643 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Posiada 58190 punktów.

3) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Posiada 47342 punktów.

4) Prefix użytkownikaSam Quest

Posiada 45365 punktów.

5) Prefix użytkownikaShanti Black

Posiada 44242 punktów.

6) Prefix użytkownikaA.

Posiada 43682 punktów.

7) Prefix użytkownikamonciakund

Posiada 43236 punktów.

8) Prefix użytkownikaania919

Posiada 39464 punktów.

9) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Posiada 36829 punktów.

10) Prefix użytkownikaKlaudia Lind

Posiada 34220 punktów.

Losowe zdjęcie
Zobacz temat
Drukuj temat
Plotki
Prefix użytkownikaAlette
Natomiast weź pod uwagę fakt, że nie każdy może sobie pozwolić na granie w teatrze za śmieszne pieniądze. I szczerze mówiąc, słaby jest dla mnie argument, że "mógł sobie wybrać inny zawód".

Kiedy mógł... każdy ma wolną wolę i sam dokonuje tych wyborów. Gdyby wszystko było takie proste, to każdy byłby piękny i bogaty. Weź chociażby przykład osoby wybierającej się na medycynę - uwielbia leczyć rany i w ogóle choroby są ciekawe, można ratować ludzi. Tylko medycyna to zasuwanie od rana do nocy na studiach. Jak kogoś na to nie stać, to może z medycyny zrezygnować. A jak faktycznie jest zmotywowany, to niech się uczy. Chwała mu za to. Zawód aktora to nie bajka i jak ktoś się na niego decyduje, to musi się liczyć z konsekwencjami.

No i ja broń Boże nie krytykuję udzielania wywiadów - tylko właśnie tutaj chodzi o kasę. Skoro się na to decyduje, to niech potem nie płacze, bo może tego nie robić.
Przykład złodzieja służył właśnie temu, by pokazać, że każdy ma jakieś plany i cele, a chęć ich realizacji nie chroni nas przed odpowiedzialnością. Nie rozważałam intencji, tylko możliwość wyboru i konsekwencje. Złodziej jak i aktor jak i ty czy ja możemy coś zrobić lub nie, natomiast zawsze musimy brać za to odpowiedzialność i nieważne czy jesteśmy aktorami, rolnikami czy urzędnikami.

Natomiast inna sprawa jest taka, że dziennikarze nie mają umiaru. Nie mówię, że wszyscy. Ale weź pod uwagę, że dobre pismo, nie zrobi wywiadu ze wszystkimi zdolnymi, czy dobrymi aktorami.

Kiedy ja się z tym zgadzam ; ) Nie uznaję pudelka za wybitny portal pełen rzetelnej wiedzy... co z resztą już podkreślałam. Po prostu uważam, że nie jest też "dziełem szatana" i nikogo specjalnie nie krzywdzi.

Tak jak pisałam - pudelka tez czytam wybiórczo i nie zagłębiam się w newsy o Natalii Siwiec, Joli Rutowicz czy innych osobach nie wiadomo skąd. Nie oglądam prywatnych, ukradzionych zdjęć przez jakiegoś durnia. Najczęściej czytuję sobie cytaty z jakiś wywiadów, zdjęcia z imprez, festiwali.
Swoją drogą - też trzeba być bezmyślnym by robić sobie nagie zdjęcia i wysyłać je pocztą mejlową. Moje zdjęcia nikogo nie interesują, a i tak bałabym się je rozsyłać po Internecie, a mówimy o gwizdach, osobach, którymi interesuje się każdy.
web.archive.org/web/20170527063436im_/http://i61.tinypic.com/n1qk3n.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najfanfick2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png
www.harry-potter.net.pl/images/najsympatyczniejszy_uytkownik.png
www.harry-potter.net.pl/images/articles/2016awards_ff.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami
Żył sobie Racław z rycerzykami.
Wielu ich tam było, innej maści każdy,
Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny,
Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie,
Rozpalający serce niemal każdej kobiecie,
Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary,
Którą owładnęły miłości jego czary
I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą...
Ale koniec historii! Nie za to mi płacą.
Wracając do Lagary, żyła tam Liliana,
Która, chociaż nieporadnością owiana
I znana w otoczeniu z niechęci do koni,
Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni.
Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia.
Mając u swego boku Gaję, Aarona,
Fomę i Milana, a przed sobą zadanie,
Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie.
Jednak Racława niestety przy nich nie było,
A szkoda, bo to by się lepiej skończyło.
Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie
I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie,
Doprowadził ich całych do kapitana,
Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana,
Który miał przy sobie ogiera wspaniałego,
Nawet dla stajennych nieprzyjemnego,
Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało
Jedynie zgrabne, Racławowe ciało...

Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni?
I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni?
Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem?
Potwornym ogierem wraz z jego panem?
Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany?
Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy?

Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie.
Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie,
Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie
O Racławie i jego kochanej niewieście.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Lista ficków, które przeczytałam i polecam

Miniaturki
"Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter
"Czterdzieści pięć" Barloma
"Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce
"Przemyślenia" Wileny Romus
Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte
"Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest
"Glizdogon" Nieoryginalnej
"Las mnie wzywa" Klaudek884
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope
"Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny
"Proszę, powiedz moje imię" Only Dream
"Między wierszami" Fuerte

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty
"Bogini" ulki_black_potter

Poezja
"Feniks" Wileny Romus
"Na chwałę! Na honor!" Ann
"Zwariował!" Wileny Romus
"Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine
... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikafuerte
Kiedy ja się z tym zgadzam ; ) Nie uznaję pudelka za wybitny portal pełen rzetelnej wiedzy... co z resztą już podkreślałam. Po prostu uważam, że nie jest też "dziełem szatana" i nikogo specjalnie nie krzywdzi.

Za dzieło szatana też nie uważam, zwłaszcza, że gwiazdy też wszystko, co się tam pojawia traktują z dystansem raczej.

Do portali plotkarskich nie miałabym się o co przyczepić, gdyby zostawiały czytelnikowi możliwość samodzielnej oceny jakiegoś zachowania. Bez sugerowania czegokolwiek i tak dalej. No, ale czego wymagać od takiego pudla, jak czołowe serwisy informacyjne manipulują, ile wlezie. Ale to już temat na inną dyskusję.
zapodaj.net/images/d147bde5b4314.png

media.giphy.com/media/WS6ABEVwTwWew89CHo/giphy.gif

www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzab2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najart2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladrym2020.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najnewsfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/wladcarymowfuer.jpg
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najzabawniejfuer.jpg

http://lastfm.pl/user/justyskag
Prefix użytkownikaLuksusV
Ahjo, nikt nie chce linczować, taki mój ponury los :P

No i mam pytanie... co jest obrzydliwego w pudelku? Że nie błyszczy swoim wyrafinowaniem czy ogromem wiedzy to prawda, ale bez przesady.

Znaczy, obrzydliwe to głównie NIESAMOWICIE SZOKUJĄCE NIJUSY z życia wspaniałej Nicki Minaj, cudownego Justina Biebera, albo tej Siwiec, czy też informacje z życia Mamy Madzi, albo fascynujące fotorelacje z kupowania pączków. Może nie do końca obrzydliwe, ale takie dla mnie odpychające. Zresztą ktoś się rozwodzi, ktoś się żeni, ja nie znam tych ludzi, nic tam ciekawego się nie dowiem, ci ludzie w większości nie są ciekawi, są sławni przez co ich życie komuś wygląda na ciekawsze. Tyle, że ja nie mam pojęcia czemu.
Ja tam wolę do oglądania durnych, ale przynajmniej śmiesznych rzeczy na internetach, śmiech to wszak zdrowie!

Najpierw niech to nie będzie akceptowane przez samych aktorów. Powtórzę po raz kolejny - oni się sami w ten świat wpędzają i na początku im się to podoba. Szukają kasy i rozgłosu - ich sprawa. Mogą osiągnąć to inaczej.

Oczywiście nie jestem zwolenniczką przesadnego plotkowania - broń Boże. Ta cała akcja z Kate Middleton i jej zdjęciami z plaży to zwykłe świństwo.
[...]
Chamstwo otacza mnie na każdym kroku, a aktorze są w dużej mierze sprawcą tego. To oni łażą do gazety na nagie sesje zdjęciowe, chwalą się swoją głupotą, przeżyciami erotycznymi, przeklinają i obrażają wszyscy wszystkich. Jak się sami nie uspokoją, to portale plotkarskie będą o nich pisać.

Znaczy są gwiazdki, są tak zwani celebryci, którzy zachowują się głośno, zwracają na siebie uwagę, naumyślnie wykorzystując pudelkową machinerię do rozreklamowania swojej osoby. I tych ludzi mam w nosie. Ale czy wszyscy sławni są tacy? Nie ma ludzi z grubsza normalnych, którzy po prostu mają taki zawód? Nie generalizujmy to raz. Dwa nie byłoby takich zachowań, gdyby nie było pudelków. Nie byłoby pudelków, gdyby nie zapotrzebowanie na informacje o celebrytach. Jeśli jakiś problem jest to leży on także po stronie publiczności. Można się łatwo wybić robiąc rzeczy ordynarne, głupie, obraźliwe, byleby robić to głośno, to zawsze się znajdą ludzie chcący popłynąć na tej fali.

Ale ja jestem kimś kto tak właściwie nie rozumie po prostu pudelków, i szczęśliwie sobie żyję bez tego całego szumu. Szczerze powiedziawszy to większości twarzy z Pudelka nie kojarzę jak tak sobie dzisiaj zajrzałem, więc moje zdanie jest raczej zdaniem kogoś patrzącego na to wszystko ze sporego dystansu.
A ty nie marnujesz czasu na głupoty? Nie wiem... nie czytasz durnych postów na fejsie, nie leżysz gapiąc się w sufit, nie oglądasz głupich filmików na youtube, nie czytasz kawałów, nie grasz w jakieś tam gry? Czy robienie tego świadczy o nadmiarze czasu? Nie sądzę. To rozluźnia i odrywa nasz mózg od poważnych myśli. Z fascynacją bym nie przesadzała.

Marnuję a i owszem, ale dla mnie jednak wartościowszym zmarnowaniem czasu (załóżmy, że to ma sens) jest coś co mnie rozśmieszy, ja na Pudelku nie zobaczyłem niczego śmiesznego, same jakieś sensacje. Ale to kwestia gustu tak mi się zdaję.

Więc, jak dla mnie, w gruncie rzeczy mam to w nosie. Póki nikt nie mówi na pudelkach o mnie lub moim bliskim otoczeniu, bo nie czułbym się dobrze z tym, że całe mnóstwo ktosiów zajmuje się moim prywatnym życiem tylko dlatego, że zamiast kłaść cegły umiem odgrywać role. I, tak wiem, moja decyzja, odpowiedzialność itp itd, to jednak tutaj jest pewna wina po stronie plotkujących, i chyba miałbym prawo mieć o to do nich pretensje :P
Tak.
Funky!

Prefix użytkownikayersinia
LuksusV i fuerte piszą mniej więcej to, co ja próbuję, a mi nie wychodzi ;)

Uważam, że (pomijając niektórych) aktorzy chcą po prostu spełniać się zawodowo i wolą skupiać się na rolach. Dlaczego mają zmieniać zawód tylko dlatego, że ma on też swoje minusy?
Swoją drogą - też trzeba być bezmyślnym by robić sobie nagie zdjęcia i wysyłać je pocztą mejlową.

Pominę sam fakt robienia i wysyłania nagich zdjęć, bo to moim zdaniem samo w sobie jest dziwne... ale prawda jest taka, że obojętnie, czy to znany człowiek, czy zwykły, nikt nie ma prawa tych zdjęć przechwytywać i rozpowszechniać. To, że ktoś jest znany, nie jest żadnym argumentem, czy też okolicznością łagodzącą.

Chwilowo więcej nie napiszę. Musiałabym chyba z pół godziny siedzieć, żeby odnieść się do wszystkiego, do czego bym chciała ;)

Aha, właśnie, bo bym zapomniała:
Czemu zaraz alkoholikiem?

Bo rozmawiamy o Danielu, a on sam mówił o swoim alkoholizmie, a nie przeginaniu z piciem.

Nieprawda, wtedy pisałam o "typowych osobnikach w jego wieku" ;) Chyba że czegoś nie do końca zrozumiałam, co jest wysoce prawdopodobne, biorąc pod uwagę deficyt snu, który mi zafundował dzisiaj mój gryzoń.
Edytowane przez Prefix użytkownikayersinia dnia 04.04.2013 00:20

Prefix użytkownikaAlette
Do portali plotkarskich nie miałabym się o co przyczepić, gdyby zostawiały czytelnikowi możliwość samodzielnej oceny jakiegoś zachowania.

Prawda jest taka, że gdyby nie sposób napisania pewnych newsów na pudlu, w ogóle bym tam nie zaglądała. Właśnie te złośliwe komentarze bawią mnie najbardziej. Bo życie gwiazd mnie średnio interesuje ;p

Zresztą ktoś się rozwodzi, ktoś się żeni, ja nie znam tych ludzi, nic tam ciekawego się nie dowiem, ci ludzie w większości nie są ciekawi, są sławni przez co ich życie komuś wygląda na ciekawsze. Tyle, że ja nie mam pojęcia czemu.

Ale przecież wiadomo dlaczego. Ci ludzie są piękni, wiecznie młodzi, bogaci i z wieloma problemami, z którymi człowiek nie ma do czynienia codziennie. Znajdź mi osobę w twoim otoczeniu, która ma za sobą trzy rozwody, odwyk, z cztery romanse itd.

Ale czy wszyscy sławni są tacy? Nie ma ludzi z grubsza normalnych, którzy po prostu mają taki zawód?

A przepraszam, o kim są newsy na pudelku? Sam cytowałeś - Nicky Minaj, Doda, Natalia Siwiec. Ci z grubsza normalni, co po prostu mają taki zawód, zazwyczaj nie cieszą się popularnością na portalach plotkarskich.

Dwa nie byłoby takich zachowań, gdyby nie było pudelków. Nie byłoby pudelków, gdyby nie zapotrzebowanie na informacje o celebrytach. Jeśli jakiś problem jest to leży on także po stronie publiczności.

Tylko gwiazdy same sobie wyznaczają jakieś standardy. Większość ludzi to ćwierćinteligenci, ale nie musimy z nimi się bratać a już na pewno zniżać do ich poziomu. Jeśli muzyk chce mieć fanów wśród pustej, rozbestwionej i wychowanej na Rihannie młodzieży, to plotki go nie ominą.

Marnuję a i owszem, ale dla mnie jednak wartościowszym zmarnowaniem czasu (załóżmy, że to ma sens) jest coś co mnie rozśmieszy, ja na Pudelku nie zobaczyłem niczego śmiesznego, same jakieś sensacje.

A co jest bardziej wartościowe? Bo mnie te niektóre niby-śmieszne video w ogóle nie bawi, a nawet wprawia w stan irytacji. Wiele przykładów tego humoru przedstawia poziom znacznie niższy od pudelka.
Ale oczywiście nie mam zamiaru nikogo zachęcać do czytania pudla, tak jak i do marnowania czasu nie zachęcam w ogóle. Każdy szuka sobie durnego zajęcia i to jego sprawa.

Dlaczego mają zmieniać zawód tylko dlatego, że ma on też swoje minusy?

Ale kto tu mówi o zmianie zawodu? Po prostu muszą albo akceptować te minusy albo starać się od nich odsunąć. Nie trzeba kąpać się w show-biznesie, by być aktorem.

bojętnie, czy to znany człowiek, czy zwykły, nikt nie ma prawa tych zdjęć przechwytywać i rozpowszechniać. To, że ktoś jest znany, nie jest żadnym argumentem, czy też okolicznością łagodzącą.

Jeśli wyjdziesz sama w środku nocy na najbardziej niebezpieczną ulicę w twoim mieście, bez żadnego środka obrony, to teoretycznie nic nie usprawiedliwia ataku na twoją osobę. Nie mniej musiałabyś być idiotką, żeby zdecydować się na takie coś i chociaż winny jest atakujący, to sama ściągnęłaś na siebie głupoty.
Nic nie usprawiedliwia wykradania nagich zdjęć z telefonu, nie mniej jak ktoś jest popularny, musi zdawać sobie sprawę, że może to wywołać niezłą burzę. A hakerów jest cała masa.

Nieprawda, wtedy pisałam o "typowych osobnikach w jego wieku"

To ja już nie wiem, o czym ty mówiłaś. Bo ja pisałam o alkoholizmie Daniela, a ty stwierdziłaś, że zachował się jak typowy osobnik w jego wieku. Chore picie nie jest normalne.
www.harry-potter.net.pl/images/articles/najffalette.jpgwww.harry-potter.net.pl/images/articles/fanfick.jpg
www.harry-potter.net.pl/awards/images/awardswinner/autor_najlepszego_fanficka.png

66.media.tumblr.com/df7ff26a042721958add2f4d66811db3/tumblr_oc3zx5Nkcc1toyrsho3_1280.jpg

Kazui <3

78.media.tumblr.com/67e397cafbea681870d2cef222f21aa0/tumblr_os4igq7Fwu1s8gfjqo1_500.gif

W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój.

Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this...

33.media.tumblr.com/1c33d4f027d1b0dfece36f03d8cab05f/tumblr_inline_nnkxxyKWKP1sr52q2_500.gif

31.media.tumblr.com/c5f304c7b0c89ee52e80a0a90f79fd7e/tumblr_inline_nnkxz1zV0v1sr52q2_500.gif

33.media.tumblr.com/9c3599c6a8d5caa85da97df2b4273732/tumblr_inline_nnkxz3S5OW1sr52q2_500.gif

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

38.media.tumblr.com/e7acb5a8e16d00b85b5d13f0579b1044/tumblr_inline_n8vl57qwvD1r1mylc.png

"Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon

49.media.tumblr.com/06faed4d6c3be0fab9fbd74bd1023201/tumblr_mxeds7ekEv1ru0os8o4_500.gif

Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki.

Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine

68.media.tumblr.com/f0cb94d96489a7af17c663e1007e68fd/tumblr_ornxp7GtDG1sccmwvo1_1280.jpg

Prefix użytkownikafuerte
Nic nie usprawiedliwia wykradania nagich zdjęć z telefonu, nie mniej jak ktoś jest popularny, musi zdawać sobie sprawę, że może to wywołać niezłą burzę. A hakerów jest cała masa.

Nie wiem, czy popularność obliguje do tego, żeby być przygotowanym, że ktoś wykradnie nam zdjęcia z telefonu, czy coś w tym stylu. Ochrona danych powinna wszystkich obejmować jednakowo, bez względu na to, czy ktoś jest sławny czy nie. Każdy ma prawo do prywatności, KAŻDY. I wszystko powinno mieć swoje granice, nawet chęć zdobycia sensacji. Więc w tym przypadku, nie widzę ani trochę jakiejkolwiek winy gwiazdy w tym, że ktoś jej się włamuje do prywatnego telefonu, czy komputera.
Żyjemy w czasach, kiedy większość rzeczy, także tych ważnych, przechowujemy na dysku, ale to nie czyni z nas nieodpowiedzialnych idiotów. Po prostu takie są realia. A aktor, który w ciągu roku nieustannie podróżuje, przemieszcza się z miejsca na miejsce siłą rzeczy różne rzeczy przechowuje w tym, co ma pod ręką - najczęściej w smartfonie po prostu.
Także jasne, popularna osoba powinna liczyć się z tym, że będą o niej pisać, wymyślać różne historie i tak dalej. Natomiast kwestia wykradania jakichkolwiek danych jest dla mnie zwykłym chamstwem i nie mogłabym stwierdzić, że taka gwiazda powinna się z tym liczyć, bo jest sławna.

Właśnie te złośliwe komentarze bawią mnie najbardziej

A mnie najbardziej wkurzają, dlatego przestałam tam wchodzić. Jestem uczulona na hejterów i złośliwców.

Nie wiem, czy popularność obliguje do tego, żeby być przygotowanym, że ktoś wykradnie nam zdjęcia z telefonu, czy coś w tym stylu. Ochrona danych powinna wszystkich obejmować jednakowo, bez względu na to, czy ktoś jest sławny czy nie. Każdy ma prawo do prywatności, KAŻDY

kwestia wykradania jakichkolwiek danych jest dla mnie zwykłym chamstwem

Zgadzam się w 100%.
Nie może być tak, że tylko dlatego, że ktoś jest sławny, można mu zrobić cokolwiek, można wykraść zdjęcia z telefonu, siedzieć w krzakach czy tam na drzewie pod domem w nadziei, że uda się zrobić zdjęcie w momencie, jak taka aktorka będzie sobie zmieniała stanik itp. Wszystko ma swoje granice.
Babka ze szpitala popełniła samobójstwo po tym, jak miała nieprzyjemności w związku z tą sprawą, kiedy dziennikarze podali się za kogoś z dworu królewskiego i pytali o zdrowie księżnej. Pomijam sam fakt, że do samobójstwa trzeba "trochę" mniej odpornej psychiki, ale co innego próbować zdobywać informacje jako dziennikarz, a co innego podawać się za kogoś. Doszło do tragedii. Może i by nie doszło, gdyby kobieta miała bardziej odporną psychikę, ale jeśli przełożymy to na osoby sławne, to można zacząć się zastanawiać, do czego niedługo zaczną posuwać się paparazzi i czy, jak tak dalej pójdzie, nie dojdzie kiedyś do podobnej sytuacji. Może nie teraz, może za kilkanaście lat. W tym momencie demonizuję, ale próbuję przekazać, że można człowiekowi zrobić krzywdę takim "poświęceniem" dla pracy ze strony paparazzich.

Z tego co słyszałam, biedną Emmę goniło ulicą 6 facetów. Paparazzich oczywiście, ale co sobie dziewczyna musiała pomyśleć w pierwszej chwili i jak musiała to przeżyć, to już inna sprawa. Poza tym, co innego "przyczajony tygrys, ukryty smok" w krzakach, a co innego pogoń w 6 chłopa za młodą dziewczyną.

Prefix użytkownikafuerte
Z tego co słyszałam, biedną Emmę goniło ulicą 6 facetów. Paparazzich oczywiście, ale co sobie dziewczyna musiała pomyśleć w pierwszej chwili i jak musiała to przeżyć, to już inna sprawa. Poza tym, co innego "przyczajony tygrys, ukryty smok" w krzakach, a co innego pogoń w 6 chłopa za młodą dziewczyną.

W takich i podobnych sytuacjach nie dziwię się, że gwiazdom puszczają nerwy i nie raz już jakiś paparazzi dostał zwyczajnie w mordę, albo jego aparat wylądował na ziemi.

W takich i podobnych sytuacjach nie dziwię się, że gwiazdom puszczają nerwy i nie raz już jakiś paparazzi dostał zwyczajnie w mordę, albo jego aparat wylądował na ziemi.

Pół biedy jak zauważy aparat. Gdyby mnie goniło kilku facetów, nie traciłabym czasu na przyglądanie się, czy mają coś przy sobie.

To jednak było 5 facetów, nie 6. Znalazłam, upewniłam się:
http://teenstarsw...ma-watson/

Prefix użytkownikaAlette
Z tego co pamiętam, zdjęcia wykradli z jej maila czy coś w tym guście. Tak czy inaczej sprawa dotyczyła tego, co umieszczone zostało w Internecie, tylko gdzieś w prywatnym miejscu. Czy to chamstwo czy nie - nieważne. Ja osobiście to bym chyba tego hakera znalazła i zabiła, ale będąc pospolitą studentką nie trzymam żadnym kompromitujących zdjęć na jakimś internetowym dysku. Tak samo było chyba z Edytą Górniak, która łaziła po publicznej plaży bez góry od stroju, a potem się dziwiła, że ktoś jej zdjęcie zrobił. No sorry.
Ja nie usprawiedliwiam broń Boże tych durnych fotografów - sama bym im w mordę dała. Tylko wysyłanie sobie nagich zdjęć przez sieć? To jest po prostu nieodpowiedzialne. I to są chyba właśnie te czasy - Internet nie jest bezpiecznym miejscem, nikt tutaj nie jest anonimowy.

EDIT - jeszcze jedno. Tak jak we wszystkim, tak i w tym temacie trzeba mieć umiar. Nie usprawiedliwiam żadnych pościgów za aktorami, wkradania się do ich domów, robienia im zdjęć jak idą sobie do sklepu. Ale jeśli sami zapraszają fotografów, udzielają wywiadów na temat swojego życia prywatnego i mieszają się w jakieś kontrowersyjne sprawy, to niech się nie dziwią, że nie mają spokoju.

Kazui <3

Miniaturki
"***" Zirael

Serie
"Trudny wybór" Penelope

Drabble
"Znalezisko" Ann
"Miłość" Wioletty

Poezja
"Feniks" Wileny Romus

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo

Przejdź do forum: