Ostatnie
Artykuły Fan Fiction

Gra Match Harry Pott...

Kategoria: Recenzje
Autor: Smierciojadek

Gra Match Harry Potter - krótka recenzja
>> Czytaj Więcej

20 słodyczy z potter...

Kategoria: Świat magii
Autor: Prefix użytkownikaSam Quest

Ranking słodyczy, które pojawiły się w serii.
>> Czytaj Więcej

Te rzeczy mogły Ci u...

Kategoria: Teorie, przemyślenia...
Autor: Prefix użytkownikaavlee

Szczegóły występujące w serii, które mogły sugerować, co się będzie działo w następnych częściach...
>> Czytaj Więcej

Prorok Niecodzienny ...

Kategoria: Prorok Niecodzienny
Autor: PaulaSmith

Numer Fantastyczne zwierzęta stworzyli: CoSieDzieje, Mikasa, losiek13, Sam Quest, Katherine_Pierc...
>> Czytaj Więcej

10 ukrytych odniesie...

Kategoria: Inne
Autor: Prefix użytkownikaNicram_93

Artykuł jest tłumaczeniem tekstu znajdującego się na stronie Mugglenet.com.
>> Czytaj Więcej

10 rzeczy, które mus...

Kategoria: Fantastyczne zwierzęta
Autor: Prefix użytkownikaCoSieDzieje

Artykuł jest tłumaczeniem tekstu zamieszczonego na portalu mugglenet.com
>> Czytaj Więcej

Niejednoznaczne losy...

Kategoria: Materiały z Pottermore
Autor: Prefix użytkownikaAneta02

Nie znamy sposobu, by dowiedzieć się, w jaki sposób losy każdej postaci były rozgrywane do końca ...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej artykułów! <<

[NZ]Przynęta

Tytuł: Przynęta
Seria: Potter musi umrzeć
Gatunek: Kryminał
Autor: Prefix użytkownikaBluecube

Potter musi umrzeć - rozdział 3
>> Czytaj Więcej

[NZ]3. Zupa grochowa

Tytuł: 3. Zupa grochowa
Seria: Rozkwit odwagi (Courage Rising)
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaNicram_93

Błędny Rycerz podwozi Harry'ego do Dziurawego Kotła. Niespodziewanie chłopiec wpada na miejscu w ...
>> Czytaj Więcej

Pieczony nietoperz

Tytuł: Pieczony nietoperz
Gatunek: Humor
Autor: Prefix użytkownikaAventia

Specjalnie stworzone dla avlee i wraz z jej pomocą. W rolach głównych: Angie Aventia Severus ...
>> Czytaj Więcej

Zazdroszczę

Tytuł: Zazdroszczę
Gatunek: Poezja
Autor: Prefix użytkownikaTheWarsaw1920

Biały, jak śnieg na dachu Hogwartu.
>> Czytaj Więcej

Niesprawiedliwość

Tytuł: Niesprawiedliwość
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaAventia

Czy próbowałeś kiedyś wejść w jego głowę? Zastanawiałeś się, z czym możesz się zderzyć? Z chaosem...
>> Czytaj Więcej

A miał to być n...

Tytuł: A miał to być niewinny eksperyment
Gatunek: Miniaturka
Autor: Prefix użytkownikaAventia

Nigdy nie wiesz co się może wydarzyć - w szczególności, gdy zaczynasz bawić się w jakieś dziwne e...
>> Czytaj Więcej

[NZ]2. Nieznajomy n...

Tytuł: 2. Nieznajomy na Magnolia Crescent
Seria: Rozkwit odwagi (Courage Rising)
Gatunek: Przygodowe
Autor: Prefix użytkownikaNicram_93

Na Privet Drive przyjeżdża w odwiedziny ciotka Marge. Niestety wizyta kończy się ostrą kłótnią mi...
>> Czytaj Więcej

>> Więcej fan fiction! <<
Statystyki
Online Statystyki
Goście online: 38
Administratorzy online: 0
Aktualnie online: 3 osoby
Prefix użytkownikaLilyatte (Wielki mag)
Prefix użytkownikaOnly Dream (Wybitny uzdrowiciel)
Prefix użytkownikaScarllet (Łowca czarnoksiężników)
Łącznie na portalu jest
43,892 osób
Ostatnio zarejestrowany:

Rekord osób online:
Najwięcej userów: 246
Było: 13.10.2019 16:03:25
Napisanych artykułów: 1,047
Dodanych newsów: 9,918
Zdjęć w galerii: 20,982
Tematów na forum: 3,613
Postów na forum: 310,015
Komentarzy do materiałów: 218,333
Rozdanych pochwał: 3,186
Wlepionych ostrzeżeń: 4,144
Puchar Domów
Aktualnym mistrzem domów jest  GRYFFINDOR!

Gryffindor
Punktów: 1977
uczniów: 3227
Hufflepuff
Punktów: 1960
uczniów: 3144
Ravenclaw
Punktów: 1917
uczniów: 3915
Slytherin
Punktów: 836
uczniów: 3214

Ankieta
Jaką formę aktywności wybierzesz w to magiczne lato?

Codzienny trening na miotle to podstawa! Chcę utrzymać miejsce w drużynie
18% [26 głosów]

Z przyjaciółmi założymy klub pojedynków - to połączenie przyjemnego z pożytycznym
14% [21 głosów]

Bieganie oczywiście - w Hogwarcie przyda się kondycja, kiedy trzeba uciekać przed woźnym, trzygłowym psem czy ogromnym pająkiem
10% [14 głosy]

Wyczynowe jedzenie to to, na co stawiam. W Hogwarcie dobrze karmią, ale nie ma to jak u mamy
6% [9 głosów]

Wybieram aktywność mózgu. Książki, książki i jeszcze raz książki
21% [31 głosów]

Akty... cooo? Planuję się wyspać na zapas
31% [46 głosów]

Ogółem głosów: 147
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 25.06.19

Archiwum ankiet
Ostatnio w Hogwarcie
Gryffindor[PN]Corinne Laurientis ostatnio widziano 19.10.2019 o godzinie 00:54 w Jezioro
GryffindorJaga Pojezierska ostatnio widziano 19.10.2019 o godzinie 00:42 w Jezioro
HufflepuffAngie AvLee ostatnio widziano 19.10.2019 o godzinie 00:37 w Jezioro
GryffindorJeff Craven ostatnio widziano 19.10.2019 o godzinie 00:32 w Jezioro
HufflepuffEileen Craven ostatnio widziano 19.10.2019 o godzinie 00:27 w Jezioro
Ravenclaw[P]Jasmine Farawell ostatnio widziano 19.10.2019 o godzinie 00:26 w Jezioro
Harry Potter i Zakon Feniksa - recenzja książki
Na początku chciałbym zwrócić uwagę na dwie sprawy, które (mam nadzieję) weźmiecie pod uwagę przy ocenie poniższego artykułu. Przede wszystkim nigdy wcześniej nie pisałem recenzji, jest to więc mój debiut. Po drugie wydaje mi się, że w recenzowanie książki jest o tyle trudniejsze od recenzowania gry, że nie można opisać tylu rzeczy. W tekstach o grach jest napisane o oprawie audio-wizualnej, wymaganiach sprzętowych gry, na czym ogólnie polegaja rozgrywka na różnych poziomach, itd. W recenzji ksiązki takich rzeczy się oczywiście nie znajdzie, przez co jest ona... krótsza. :)


OPASŁE TOMISKO
Książka "Harry Potter i Zakon Feniksa" jest najdłuższą częścią wśród wszystkich tomów J.K.Rowling opisujących losy młodego czarodzieja, które się do tej pory ukazały. Ma ona ponad 900 stron (!). Każdy fan Harry'ego Pottera powinnien być zachwycony.

PODOBNIE? INACZEJ!
V tom zaczyna się podobnie jak pozostałe. Harry spędza wakacje u Dursleyów i... dalej już nie będzie tak standardowo. Pierwszy rozdział zaskakuje mocnym uderzeniem. Co prawda poprzednie tomy również zaczynały się ciekawie, ale nigdy nie było tak groźnie. Teraz kiedy Voldemort powrócił... no właśnie, Voldemort powrócił, ale sytuacja wygląda nieco inaczej niż spodziewali się czytelnicy i... Harry Potter.

STARZY ZNAJOMI
W poprzednich tomach niektóre postacie występowały tylko w jednej określonej części. Gdy ktoś mówi o Quirrelu, od razu wiemy, że chodzi o pierwszy tom. Tymczasem "Zakon Feniksa" wita nas powrotem kilku takich postaci. Duży plus!

UCZYĆ SIĘ!
Przed naszymi bohaterami ciężki rok w Hogwarcie. Nie mówię tu oczywiście o niebezpiecznych przygodach, to swoją drogą :). Mam na myśli to, że są w piątej klasie, a to oznacza, że pod koniec roku będą zdawać SUMy - Standardowe Umiejętności Magiczne. A to z kolei oznacza supertrudne lekcje, wymagających nauczycieli, tony prac domowych, godziny nauki i... nieprzespane noce. Ten tom w dużym stopniu opowiada o systemie szkolnictwa, który czekają liczne zmiany.

BOYS & GIRLS
To na pewno bardziej spodoba się dziewczynom. Otóż w V tomie jest więcej kontaktów damsko-męskich. Harry i przyjaciele mają już w końcu po 15 lat, a wiadomo o czym w tym okresie myśli człowiek ;). (Zresztą sam jestem w tym wieku, więc wiem w czym rzecz ;))

DO WALKI!
To jedna z większych zalet tego tomu. Pojedynki czarodziejów! I nie mówię tu o jakichś tam dwóch prostych zaklęciach, które rzucą na siebie dla zabawy dwaj chłopcy po wyjściu na przerwę. W znacznym stopniu chodzi mi tu o walki z udziałem DOROSŁYCH czarodziejów, miotających potężne zaklęcia i klątwy. Przez cztery części "Harry'ego Pottera" nie było tego prawie wcale, ale 5 część nam to rekompensuje.

KILKA NOWYCH MIEJSC
Odwiedzamy kilka nowych miejsc w świecie czarodziejów, co uważam za plus, bo do tej pory znany nam świat był dość ograniczony. Powiem, że lokacje bardzo mi się podobały, bo miały swój charakter, a szczegółowe opisy pozwalały wczuć się w atmosferę i dokładnie wyobrazić sobie opisywane miejsce.

CHŁOPIEC, KTÓRY PRZEŻYŁ
Dowiadujemy się kilku interesujących rzeczy o Harrym Potterze. Jego tajemniczy związek z Voldemortem będzie bardzo ważny.

A POZA TYM...
...pojawiają się oczywiście nowe postacie, tak jak w poprzednich częściach zachowany jest tajemniczy, trochę mroczny nastrój, są humorystycne sytuacje i mnóstwo scen, które w filmie będą wyglądać naprawdę widowiskowo.

CO MI SIĘ NIE PODOBAŁO...
Naprawdę nie wiedziałem co tu napisać. Ciężko mi było doszukać się jakichś poważniejszych rzeczy, jednak nie uważam tej książki za doskonałą, więc coś mi się musiało nie podobać. Są to jednak szczegóły, czasem jakiś dialog wyda mi się głupi, wypowiedzi nie pasujące do ludzi w tym wieku, czasem brak logiki, niektóre akcje są "naciągane" (np. ktoś zdążył coś zrobić, chociaż w prawdziwym świecie nie miałby szans) i... tyle.


Moja ocena: 9/10
_____________________
Niepotrzebny podział. Najlepiej pisać w jednym ciagu, zaczynając nowe myśli oczywiście od akapitów.
Melancholia

Podziel się z innymi: Delicious Facebook Google Live Tweet This Yahoo
Facebook - Lubię To:


Komentarze
avatar
Emita  dnia 05.01.2007 15:53
Ogólnie dobra recenzja. :)) Jak na początek- świetna. Dużo zawartych informacji i fajnie się czyta. I bardzo dobrze, że jest krótka, bo recenzja nie może być zbyt długa.
avatar
TomV  dnia 05.01.2007 18:37
Starałem się pisać ogólnie i w miarę możliwości nie zdradzać konkretów, bo z tego co wiem recenzja jest kierowana głównie do osób, które nie czytały książki/ nie grały w grę.
Gdyby tytuł artykułu brzmiał: "Co mi się podobało, a co nie w V tomie HP" napisałbym z 10 razy więcej.
avatar
GiNeVrA  dnia 18.02.2007 16:43
spoX arcik, naprawde fajny.. moja babka z polskiego chyba by nie miala sie do czego przyczepic, chociaz nie wiem ona to zawsze cos wynajdzie :] ale dla mnie jest naprawde dobry masz u mnie wielkiego + :)
avatar
Anne Black  dnia 21.02.2007 17:52
Bardzo podoba mi się twoja recenzja. Tylko własnie pisac w jednym ciągu z akapitami, zamiast dzielic na tak zwane podpunkty. Tak ja tez odnosze neiraz takie wrażneie jak Ty , że jakiś dialog jest głupi, czy cos robia czego by niezdązyli zrobićw tak krótkim czasie. no to poprostu sa błędy autorskie. No cóż trzeba jej wybaczyć. ;) Wstawiam wybitny
avatar
paulinkazgedyminka  dnia 23.02.2007 18:27
Bardzo podoba mi się ta recenzja. Ma ona "to" coś w sobie... jezyk POdobaja mi się także te podtytuły, które dodaja uroku całej recenzji :) Daje W:smilewinkgrin:
avatar
Fleur-Delacour  dnia 28.02.2007 22:32
a mi się ta ksiązka najmniej podobała bardzo mnie denerwował ten fakt że przez całą prawie książke uwarzano Harrego Pottera za kompletnego WARIATA !!! wryy.... :upset: i przez te 900 stron musiałam się z tym męczyć !!! ''...STARZY ZNAJOMI
W poprzednich tomach niektóre postacie występowały tylko w jednej określonej części. Gdy ktoś mówi o Quirrelu, od razu wiemy, że chodzi o pierwszy tom. Tymczasem "Zakon Feniksa" wita nas powrotem kilku takich postaci. Duży plus!...'' Ale oni nie mają wielkiej roli w ksiązce !! według mnie najlepszym tomem była VI część :) nie wiem jak wam to zależy od gustu :) !! :rol:
''...DO WALKI!
To jedna z większych zalet tego tomu. Pojedynki czarodziejów! I nie mówię tu o jakichś tam dwóch prostych zaklęciach, które rzucą na siebie dla zabawy dwaj chłopcy po wyjściu na przerwę. W znacznym stopniu chodzi mi tu o walki z udziałem DOROSŁYCH czarodziejów, miotających potężne zaklęcia i klątwy. Przez cztery części "Harry'ego Pottera" nie było tego prawie wcale, ale 5 część nam to rekompensuje...'' No tak przez te pojedynki tracimy Syriusza :( własnie dlatego tez nie lubie tej część bo SRYIUSZ UMARŁ !!
Pozdraffiam :*
avatar
cath riddle  dnia 04.03.2007 21:15
Artykuł spoko. Fajnie napisany. Podoba mi się :).
Tylko wydaję mi się, że jakiś taki niepełny...
O wielu rzeczach (dosyć istotnych) nie wspomniałeś w ogóle :(.
Ale, nie powiem, wciągnął mnie :).
avatar
Lord Voldemort 007  dnia 22.03.2007 17:36
Jak już napisałem jest super ale też doszukałem się paru rzeczy których nie dałoby się zrobić w takim czasie jak jest napisane.Trochę braku logiki.
avatar
Luna_Potter  dnia 29.03.2007 21:52
Niezła recenzja. Dobrze ci to idzie Tak! Może zajmij się tym zawodowo ;). A co do książki: ZF to chyba mój ulubiony tom. Rekord szybkości czytania to 2 razy przez dwa tygodnie (w ferie), czyli jeden raz - jeden tydzień.
avatar
anka_potteromanka  dnia 27.05.2007 13:39
Świetny artykuł. Też daję 9/10. Powodem jest śmierć SyriuszaNie Gdy pierwszy raz przeczytałam ZF to kartka z końcówką rozdziału "Za zasłoną" była calusia mokra. Nie no przesadziłam. Parę łezek się polało. A pozatym towarzystwo z Hogwartu a zwłaszcza HARRY miał wówczas sporo kłopotów. To była najbardziej ponura część i dlatego ją bardzo lubię:D
avatar
Albus Dumbledore609  dnia 03.06.2007 08:39
napisałeś że zdążyli coś zrobić co inni by nie mieli szans zrobić, ale pominąłeś mały szczegół oni byli czarodziejami więc mogli robić wile rzeczy których mugole nie mogli by zrobić
avatar
Maugo777  dnia 17.08.2007 16:17
ten art nie ma formy klasycznej recenzji,ale...według mnie jest świetny!nie zostało zdradzone nic,co by psuło czytanie
avatar
siwy30  dnia 25.01.2008 14:40
WSPANIALA!... Wspaniala! Jedna z najlepszych ksiazek , tylko szkoda, ze ma ona az 1000 stron, ale jak tak patrze teraz to chyba lepsza bedzie "Insygnia Smierci". To raczej chyba dzieki tym zapowiedzia jej, ze to juz ostatnia i tak dalej... i tak dalej Tak
avatar
Zuza Konieczna  dnia 29.01.2008 15:25
Bardzo fajna recenzja.
Miło się ją czyta,jest krótka i nie zdradza szczególów,pozostawia w niepewności.
Daje W.:D
avatar
Wolna Skrzatka  dnia 31.01.2008 21:51
Uważam, iż recenzja jest bardzo ciekawa. Jednak liczyłam na jakąś konkretną krytykę, bo taka zawsze jest ciekawa. W prawie każdej opinii zgadzam się z tobą, a w filmie, sceny pojedynków faktycznie są widowiskowe.
avatar
nimfadora21  dnia 09.02.2008 22:42
tak to była fantastyczna książka i rzeczywiście fajnie, że 900 stron, choć wolałabym jeszcze pare zer (nie oszalałam, naprawdę, dla Harry'ego Pottera, wszystko!!!)
avatar
paulka95  dnia 23.02.2008 18:30
Dobra recenzja, fajnie się czyta. I zgadzam się z NIMFADORĄ21 ja też chce żeby ta książka była dłuższa, żeby np. ta walka w ministerstwie byla dłuższa, choć to i tak moja ulubiona scena z wszystkich książek od 1-5, bo najlepszy jest koniec z 7 części:lol: ale i tak jest to moja ulubiona książka.
avatar
Kreegan  dnia 31.03.2008 18:42
Bardzo fajne streszczenie. Jasne, i dobrze wykonane. Daje W, choć Zakon Feniksa i się osobiście nie podobał xD
avatar
Philip_black  dnia 07.04.2008 20:44
Film w poruwnaniu z książką to mega streszczenie i to jeszcze z kiepskimi szczegółamiTak aha recenzja ok dajeW:D
avatar
Halfblood-Princess  dnia 26.06.2008 19:16
palec a nie dało się tego w jednym komentarzu napisać?

Dobra, do rzeczy. W Twojej recenzji bardzo podoba mi się to, iż podzieliłeś ją na tzw. podtytuły, dzięki czemu praca jest przejrzysta i lepiej się czyta.
Językowo też wszystko raczej poprawnie... Nie, nie raczej, tylko na pewno!
Treść: hmm.. Treść bardzo ciekawa, bo czegóż można się spodziewać, gdy czyta się recenzję tej wspaniałej książki.
Za pomysł z podtytułami i biorąc pod uwagę, iż to Twój debiut, daję W.
avatar
Prefix użytkownikaKerle  dnia 06.07.2008 19:23
Bardzo dobra recenzja jak na pierwszy raz. Ogólnie bez błędów, przecinki są na swoim miejscu. Recenzja ogólnie dobra. Ogólnie duży plus za pod tytuły i przejrzysty tekst. Recenzja ciekawa, pozytywna i zachęcająca do przeczytania. Wiem, że debiuty są trudne do napisania i ciężko jest napisać coś dobrego. Trochę się wahałam, ale stwierdziłam, że na zachętę dam Ci pomimo tych niektórych dołków trochę naciągnięte Powyżej Oczekiwań.

A co do książki to nie uchodzi w moim ranking za najlepszą, choć oczywiście jak jej rsiostryr1; jest naprawdę fajna, ciekawa i wciągająca. Z pozoru wydaje się gruba, ale tak naprawdę dla wielu pottermaniaków to i tak za mało. Rzeczywiście wprowadza dużo nowych miejsc, postaci i wątków, a co najlepsze wyjaśnia Tajemnicę Przepowiedni. Co najgorsze w książce to chyba śmierć Syriusza.
avatar
kajolka  dnia 15.12.2008 17:41
trochę za mało się postarałaś w tej recenzji, ale to można wybaczyć. Niektóre kawałki świetne..szczególnie "DO WALKI!". Daje P. Naprawdę mi się podobało.
avatar
Tonks1996  dnia 29.01.2009 13:57
Bardzo ciekawa recenzja. Można się dużo o książce dowiedzieć, a zarazem nie wyjawia wszystkich tajemnic książki;)
Fajny art. Dałam W
avatar
hanulinka-hermiona  dnia 01.05.2009 18:27
:)fajna recenzyjka ale może wyda wam się to trochę fanatyczne ( a może nawet bardzo:D) ale na prawdę uważam, że ta książka nie ma żadnych wad!
avatar
herma0192  dnia 23.04.2010 16:10
Fajny art, taki szybki do przeczytania (ja kocham czytac, ale może ktoś nie lubi, lub jego brat/siostra albo mama/tata mu wejdzie na kompa :)). Stawiam W!!!
Co do treści art'u to Zakon... jest moją ulubioną częścią Harry'ego ( no może na równi z Więźnie i Insygniami). Ci co nie przeczytali tej części maja poważne zaległości!!!!!!!!!
avatar
Cho707  dnia 23.04.2010 21:08
Podoba mi się ten artykuł! Ładnie podzielony, dołączona jest ocena autora. Dobra robota! jezyk
herma0192->>
Zgadzam się z Twoją aluzją zamieszczoną w nawiasie. :smilewinkgrin:
avatar
Prefix użytkownikaBonnie_ Wright  dnia 16.02.2011 21:14
Bardzo dobra recenzja. Mi też bardzo sie podobała 5 częśc :D A co do artykułu podoba mi się że są podtytuły , tak jest o wiele lepiej czytać ( przynajmniej dla mnie )
avatar
germanotta  dnia 14.03.2011 09:27
Nie zgadzam się z opinią Melancholii. Podział to genialny pomysł żeby wprowadzić czytelnika o czym teraz będziemy pisali, z resztą nawet w profesjonalnych czasopismach gdzie recenzje piszą wyśmienici krytycy literaccy pojawiają się tak zwane podtytuły, które wprowadzają do kolejnej części artykułu.
Uważam, że twórca tej recenzji popisał się świetnym językiem i całkiem przyzwoitym wyczuciem smaku. Co do samej treści... Opisane są tu wszystkie najważniejsze elementy książki, ale w taki sposób by osoba czytająca recenzję dalej chciała książkę przeczytać. No bo w końcu wszystkie smaczki nie zostały pokazane :)
JA bym Ci dała 10 ;P
avatar
_Ginny__  dnia 14.03.2011 19:58
B. fajny artykuł :) HP i ZF jest moją ulubioną częścią ;]
avatar
Prefix użytkownikaMagic me  dnia 26.04.2011 21:27
Naprawdę bardzo fajna recenzja :) ma sens i nie jest nudna

daje W
avatar
Prefix użytkownikakat_1993  dnia 08.08.2011 21:23
Recenzja jest naprawde Wibitna zasluguje na podziw z stronu fanów Pottera i innych czarodzieji:)
daje W :):)
avatar
Prefix użytkownikaHermiona Jean Granger  dnia 18.11.2012 19:52
Dla mnie bardzo fajnie!
avatar
Prefix użytkownikaHarry__Weasley  dnia 26.05.2013 14:06
Super recenzja :D
avatar
Prefix użytkownikaTascha Moon  dnia 31.05.2013 22:09
Dobra recenzja jak na nowicjusza.Zachęcająca i pełna niedosytu co sprawia że osoba czytająca recezję ma ochote zapoznać się z treścią książki.Widać że masz wyczucie co do takich powieści.
Treść mi trochę przypomina jakąś reklamę, radziłabym nie robić takich nagłówków natomiast możesz od czasu do czasu zamiast tego dodawać akapity.Plus za to że ciekawie opisałeś książkę ale nie opowiadałeś całego tomu co się czasem zdarza u niektórych osób.Recenzja nie jest długa i przejrzysta treść.Liczę na coraz lepsze recenzje,
Daję Zadowalający
avatar
Prefix użytkownikaRobertBlack  dnia 02.04.2014 19:01
Fajna recenzja.Dla mnie Zakon Feniksa to najlepsza części,dużo stron co lubię . Zakon Feniksa to najciekawsza części z 7 tomów :D
avatar
Prefix użytkownikaxblueeyesxdx  dnia 22.04.2014 16:41
Bardzo dobra recenzja ! :) Czytałam ksiazke i ogladalam film. Świetnie opisane !!
avatar
Prefix użytkownikaKrnabrny  dnia 05.07.2015 14:18
Widać, że niespecjalnie chciałeś zdradzać fabułę - to z jednej strony plus, ale zabrnąłeś z tym wg mnie za daleko. Niby wszystko jest rozdzielone, ale tak naprawdę recenzja niewiele mówi...SUMY chyba były wspomniane w poprzednich częściach, więcej walki i mroczniejszy klimat chyba można się domyślić, tak samo relacje damsko męskie. Starałaś się, ale wg mnie gdybym nie znał tej książki ta recenzja w żaden sposób nie pomogłaby mi w zdecydowaniu czy ją przeczytać - poza tym za mało miejsca poświęciłaś wadom, nawet, jeśli wg cb było ich niewiele.
avatar
Prefix użytkownikaania919  dnia 12.05.2016 14:27
Według mnie całkiem dobry artykuł. Krótko, zwięźle i na temat, a ja właśnie takie artykuły najbardziej lubię. Przyjemnie i lekko się go czyta. Jak na pierwszy raz wyszło ci naprawdę bardzo dobrze. Podobają mi się te podtytuły, fajnie to podzieliłeś. Artykuł jest czytelny i przejrzysty. Zawarłeś sporo ciekawych elementów. Ode mnie masz P ;)
Dodaj komentarz
Zaloguj się, aby móc dodać komentarz.
Oceny - Błąd
Nie możesz oceniać artykułu póki go nie skomentujesz.
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Facebook
Shoutbox
Musisz się zalogować aby wysłać wiadomość.

Wielki mag
19.10.2019 00:22
Livka, Krąg życia <3

Różowy Pomeranian Teksasu
19.10.2019 00:20
Lilyatte, Król Lew <3

Wielki mag
19.10.2019 00:16
Nie, po prostu sobie radośnie fałszuję

Niezwyciężony mag
19.10.2019 00:13
Lilyatte, piąteczek wszedł?

Wielki mag
19.10.2019 00:12
Odkąd los rzucił nas tu na ziemię olśniewa wzrok słoneczny blask Muzyk

Współpraca
Najaktywniejsi

1) Prefix użytkownikaAlette

Avatar

Posiada 58244 punktów.

2) Prefix użytkownikafuerte

Avatar

Posiada 51940 punktów.

3) Prefix użytkownikaShanti Black

Avatar

Posiada 41857 punktów.

4) Prefix użytkownikaKatherine_Pierce

Avatar

Posiada 40859 punktów.

5) Prefix użytkownikaania919

Avatar

Posiada 34524 punktów.

6) Prefix użytkownikaulka_black_potter

Avatar

Posiada 34123 punktów.

7) Prefix użytkownikalosiek13

Avatar

Posiada 32492 punktów.

8) Prefix użytkownikabatalion_88

Avatar

Posiada 31890 punktów.

9) Prefix użytkownikaMarcus Clinton

Avatar

Posiada 30567 punktów.

10) Prefix użytkownikaYourSmile

Avatar

Posiada 29744 punktów.

Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Theme by Andrzejster
Copyright © 2006-2015 by Harry-Potter.net.pl
All rights reserved.
Wygenerowano w sekund: 0.89