Logowanie
Facebook
Shoutbox
Współpraca
Najaktywniejsi
1)
Alette
2)
fuerte
3)
Katherine_Pierce
4)
Sam Quest
5)
Shanti Black
6)
A.
7)
monciakund
8)
ania919
9)
ulka_black_potter
10)
Klaudia Lind
Losowe zdjęcie
Zobacz temat
|
Pochwal się, że piszesz!
|
|
Alette |
Dodany dnia 25.08.2017 20:56
|
![]() Pochwały: 18 Postów: 7186 Dom: HufflepuffPunkty: 59643 Ranga: Poziomka! <3 Data rejestracji: 29.03.09 |
Jesteś autorem jakiegoś Fan Fiction? Pochwal się tutaj! W pierwszym poście będzie prowadzony spis, więc pamiętajcie, żeby napisać kilka słów o swojej twórczości, inaczej będzie u was łyso. Linków możecie podać maksymalnie 5, ale mogą one prowadzić do FF na HPnecie, jak i zupełnie innej stronie (np. na blogu). Możecie dopisać również inne informacje o was jako autorach np. *zawsze kończycie swoje historie *piszecie regularnie *piszecie zgodnie z kanonem *odpowiadacie na komentarze *piszecie i czytacie *wyznajecie (lub nie) zasadę czytanie za czytanie *piszecie historie +18 *inne Shanti Black Pisze od 2010 roku, głownie wiersze i krótkie opowiadania. Stara się kończyć, co zaczęła. Na ogół tworzy zgodnie z kanonem. Polecane z HPnet Wiersz "Rodzinnie" Miniaturka "Siostra" Wiersz "Tęsknię" Wiersz "Quidditch" Wiersz "W Wigilię" gordian119 Pisze nieregularnie, ale stara się ze wszystkich sił, żeby skończyć, co zaczął. Nie tworzy zazwyczaj FF o kanonicznych postaciach, ale trzyma się praw świata JKR. Na komentarze odpowiada, jeśli się z czymś nie zgadza albo chce coś wyjaśnić. Czyta, ale jeśli coś go zaciekawi. Wyznaje zasadę "czytanie za czytanie", bo trzeba się wspierać. Poleca z HPnet Serię "Adulescentia est tempus discendi, sed nulla aetas sera est ad discendum" Seria "To się działo na początku Seria "Trójznaczna klątwa małego króla" Poleca na blogu Seria "Dla większego dobra" Talia Filtch Pierwsze FF stworzyła w dniu rejestracji. Na razie próbowała sił głównie w poezji, pisze na ogół kanonicznie, w teksty lubi wplatać filozoficzne refleksje. Czytać lubi, ale nie uznaje czytania na siłę. Na komentarze odpowiada. Poleca z HPnet" Wiersz "Wygnanie" Wiersz "Tutaj?" Wiersz "Koniec" Wiersz "gdy różdżka umiera" Miniaturka "Miotła i uprzedzenie" Nesscafe11 FF pisze od czasu konkursu, który ją zaciekawił Poleca na Sweek.com Seria "Ród Gauntów" Klaudia Lind Poleca blog z ff ze świata "Sagi o ludziach lodu" Z HPnet Miniaturkę "Las mnie wzywa" Sam Quest Jako autorka nie pisze regularnie, przepada za kanonicznymi historiami, chociaż jej pierwsze zbyt wiele z nim wspólnego nie miało (wiek ma swoje prawa, a zaczynała jako 14-latka!). bardzo chciałaby dokończyć swoją historię o Astorii, chociaż nie będzie to należało do łatwych. Poleca na HPnecie Seria "I see no bravery in your eyes anymore" Miniaturka "Zazdrość według Hermiony Weasley Miniaturka "Do Freda" Miniaturka "Szcześliwe zakończenie" PaulaSmith Poleca na HPnecie Seria "Ta nowa" Edytowane przez Alette dnia 14.11.2017 21:54
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kazui <3 ![]() W zasadzie lepiej tkwić w słodkiej niewiedzy. Umiejętność braku myślenia i brak odczuwania tego braku, w połączeniu z brakiem myślenia o myśleniu i przekonaniem, że się wszystko dobrze przemyślało jest darem, który posiadają tylko wybrani. Im więcej wiesz, tym mniej rozumiesz, więc w zasadzie lepiej nic nie wiedzieć i mieć święty spokój. Dziękuję Wilenie za cudowny wiersz o moich Rycerzykach <3 Za siedmioma górami, za siedmioma lasami Żył sobie Racław z rycerzykami. Wielu ich tam było, innej maści każdy, Jednak każdy spośród nich był bardzo odważny, Choć nie tak jak Racław - mąż najlepszy w świecie, Rozpalający serce niemal każdej kobiecie, Lecz kochając jedną, tę spoza Lagary, Którą owładnęły miłości jego czary I wyczekuje tylko kiedy się zobaczą... Ale koniec historii! Nie za to mi płacą. Wracając do Lagary, żyła tam Liliana, Która, chociaż nieporadnością owiana I znana w otoczeniu z niechęci do koni, Nie bała się prawie dzierżyć w ręku broni. Gdy tylko nadszedł rozkaz, wskoczyła na konia. Mając u swego boku Gaję, Aarona, Fomę i Milana, a przed sobą zadanie, Ruszyła, nie bacząc, czy coś jej się stanie. Jednak Racława niestety przy nich nie było, A szkoda, bo to by się lepiej skończyło. Zamiast niego, Nadar przewodził tej grupie I chociaż zdawało się, że ma wszystko w dupie, Doprowadził ich całych do kapitana, Nie mającego nic z Narnią wspólnego - Kasjana, Który miał przy sobie ogiera wspaniałego, Nawet dla stajennych nieprzyjemnego, Z piękną grzywą i gracją, jakiej więcej miało Jedynie zgrabne, Racławowe ciało... Co było z Aaronem? Z ostrzem w jego dłoni? I Lilianą? Jak z jej podejściem do koni? Co z zaciętą Gają? Co z nadętym Milanem? Potwornym ogierem wraz z jego panem? Co z Fomą? Jak żyje? I jak jego rany? Kiedy tego wszystkiego dowiedzieć się mamy? Gdy tylko na Alette wielka wena spłynie. Może nigdy, może jutro, może w czarnej godzinie, Byle, jak to nastąpi, napisała wreszcie O Racławie i jego kochanej niewieście. Authors act like they are sorry for killing characters but really they are like this... ![]() ![]() ![]() Lista ficków, które przeczytałam i polecam Miniaturki "Nieszczęśliwa historia" ulki_black_potter "Czterdzieści pięć" Barloma "Pierwsza ofiara" Katherine_Pierce "Przemyślenia" Wileny Romus Przyjaciołom, których już nie ma Fuerte "Zazdrość według Hermiony Weasley" Sam Quest "Glizdogon" Nieoryginalnej "Las mnie wzywa" Klaudek884 "***" Zirael Serie "Trudny wybór" Penelope "Jako w piekle, tak i na ziemi" Christiny "Proszę, powiedz moje imię" Only Dream "Między wierszami" Fuerte Drabble "Znalezisko" Ann "Miłość" Wioletty "Bogini" ulki_black_potter Poezja "Feniks" Wileny Romus "Na chwałę! Na honor!" Ann "Zwariował!" Wileny Romus "Wspaniały i Starożytny Hymn Rodu Black" Ann ![]() "Niewiele rzeczy ma na człowieka tak wielki wpływ jak pierwsza książka, która od razu trafia do jego serca. Owe pierwsze obrazy, echa słów, choć wydają się pozostawać gdzieś daleko za nami, towarzyszą nam przez całe życie i wznoszą w pamięci pałac, do którego, wcześniej czy później... i nie ważne, ile w tym czasie przeczytaliśmy książek, ile nowych światów odkryliśmy, ile się nauczyliśmy i ile zdążyliśmy zapomnieć... wrócimy." Carlos Ruiz Zafon ![]() Oglądam chińskie bajki, czytam romanse a ciasto najbardziej lubię surowe. Pozdrawiam wszystkich, których karmiłam, a szczególnie tych, którzy z tego powodu cierpieli. Lubię gotować dla Gne, której wszystko smakuje i Ciemka, któremu śmierdzą (gotowane!) jajka. Piję herbatę koło kibla z Ang, o miłości rozmawiam z Pene, śpię na podłodze Ulki albo na kolanach Christiny. W moim sercu zawsze jest miejsce dla tych, z którymi obieram ziemniaki. Pozdrawiam mistrza otwierania zamków Sam i specjalistę od łowienia smerfów Katherine ... a kiełbasa to najbardziej smakuje mi u Pauli love ![]() |
|
|
|
Shanti Black |
Dodany dnia 29.08.2017 19:00
|
![]() Pochwały: 29 Postów: 3240 Dom: GryffindorPunkty: 44242 Ranga: Do szopy hipogryfy, do szopy wszyscy wraz! Data rejestracji: 20.07.14 |
Cóż, to może ja zacznę (narcystyczna strona Shant) Ogólnie tworzę opowiadania od 2010 roku. Głównie lubię pisać poezję i krótkie opowiadania. Staram się pisać kanonicznie, jednak nie zawsze to wychodzi. No i jeśli już zacznę coś dłuższego, to robię wszystko, żeby to dokończyć. Po tym czasie bardzo dumna jestem z wierszy (tych, które pojawiły się na tej stronie) i miniaturek (również z tej strony), więc się pochwalę, a co.- http://www.harry-...-f438.html Wiersz Rodzinnie, który miał skupić się na uczuciach i wspomnieniach podmiotu ;D - http://www.harry-...-f675.html Miniaturka Siostra, którą napisałam pod wpływem inspiracji postacią Olivera Wooda - http://www.harry-...-f645.html wiersz Tęsknię powstał w chwili zadumy - http://www.harry-...-f736.html wiersz Quidditch mający oddawać emocje tej gry, inspiracją była gra w piłkę nożną - http://www.harry-...-f491.html wiersz W Wigilię, napisałam go, gdyż chciałam w jakiś sposób ująć piękno Wigilii ![]() ![]() W Hogwarcie Cynthia Lynwood. Nikt ważny, ale lubi przypały, prefekt Hogwartu. Na stronie: - prefekt Gryffindoru (14 edycja; 27.07.2015 - 11.11.2015) - przewodnicząca Karczmy pod Parchatym Trollem (31.08.2015 - 21.11.2015) - Redaktor Naczelna Proroka Niecodziennego (Wydanie 4 - Halloween), (Wydanie 5 - Nowy Rok, (Wydanie 15 Walentynki), (Wydanie 16 (Huncwoci)) - Prefekt Hogwartu (27.08.2017-) ![]() Bo mogę ![]() ![]() Sim Shanti w wykonaniu EmilyWright ![]() ![]() Magiczna siódemka ![]() Magiczna siódemka part II ![]() Ciekawa liczba punkcików ![]() ![]() |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 29.08.2017 19:33
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
Ja podlinkuję tutaj trzy serie z HPneta (jedną zakończoną, dwie prowadzone nadal) i jedno FF na blogu, którego napisałem kilka rozdziałów i przerwałem, ale kto wie czy jak mnie opuści zapaść twórcza to czy do niego nie wrócę. Pierwszy to kryminał, choć ma też jakieś znamiona twórczości psychologicznej, a w każdym razie starałem się przekazać tam pewną filozofię życia. Tytuł ma po łacinie, "Adulescentia est tempus discendi, sed nulla aetas sera est ad discendum", co oznacza "Młodość jest czasem nauki, ale żaden wiek nie jest na nią za późny". Ma 18 rozdziałów, sam oceniam go na takie 4, bo końcówkę trochę zawaliłem (mocno przyśpieszyłem koniec), ale i tak jestem dumny z tego projektu ![]() http://www.harry-...fs219.html "To się działo na początku" to opowieść o założycielach Hogwartu, choć tak naprawdę głównym bohaterem jest czarodziej o imieniu Felder. Jak na razie wrzuciłem 6 rozdziałów, ale obiecuje poprawę Czym mogę się pochwalić? W miarę dobrym odwzorowaniem realiów tamtych czasów. Nie wiemy o nich za wiele, ale piszę tę serię zaznajamiając sie przy okazji z mitologią germańską i celtycką, a także (w miarę możliwości) realiami historycznymi. Wszystkie miejsca i postacie są fikcyjne, ale realia i wierzenia staram się oddać w sposób jak najlepszy.http://www.harry-...fs248.html Pomysł na mój trzeci FF, tzn. "Trójznaczna klątwa małego króla" był bardzo spontaniczny. Postać Regulusa Blacka bardzo mnie zafascynowała i chciałem pokierować jego losami, spróbować przedstawić je po swojemu. Inspiracją było inne FF o Snapie, którego tytułu nie pamiętam, ale jak go znajdę to napiszę w "Polecanych FF". Seria oczywiście będzie kontynuowana, tylko niestety popadłem w zapaść twórczą i chwilowo cierpię na brak weny http://www.harry-...fs293.html "Dla większego dobra" to moja pierwsza próba stworzenia czegoś podobnego, a z jej niepowodzeniem wiąże się moje przybycie na HPneta Opowiada o Gellercie Grindelwaldzie- kolejnej postaci, która niegdyś bardzo mnie fascynowała. Oceńcie sami czy dobre ![]() http://dlawieksze...ogspot.com Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Talia Filtch |
Dodany dnia 29.08.2017 19:38
|
![]() Postów: 53 Dom: GryffindorPunkty: 1951 Ranga: Świetny czarodziej Data rejestracji: 03.07.17 |
Shanti, kiedy skończę pisać tego posta, na pewno przeczytam któryś z Twoich fanficków Edit: oglądałam film z rodziną, więc przełożyć muszę czytanie na inny czas gordian, teraz widzę, że wysłałeś posta, gdy pisałam własnego Zapowiedzi Twoich dzieł również brzmią intrygująco, postaram się do nich zajrzeć A więc tak. Na stronie jestem od lipca tego roku i już w dniu rejestracji napisałam pierwszy ff Ogółem uwielbiam pisać, a uniwersum "Harry'ego Pottera" okazało się magiczną tematyką - choć piszesz dużo, możliwości jest coraz więcej. Na razie próbowałam swoich sił głównie w poezji i myślę, że piszę raczej dość wedle kanonu, lubię wplatać w treść filozoficzne refleksje i budować długie, złożone zdania W wierszach nie przepadam za interpunkcją, uważam, że to gatunek o swobodnej strukturze. Wstawiam wspomniane znaki jedynie, jeśli zagraża to zrozumieniu tekstu, a dla pewności dodam, że nie jest to ukrywanie żadnej nieznajomości zasad języka ojczystego; moja proza jest zazwyczaj naszpikowana ostrymi przecinkami i domagającymi się oddechu i postawienia kropki średnikami A sam język polski cenię w formie literackiej, kocham również archaizmy Nie mam wielkiej wprawy w pisaniu, jednak tworzę, kiedy mogę, w szkole i nie tylko. 18+ nie piszę i nie czytam z racji wieku. Czytać bardzo lubię i nagradzam komentarzami, ocenami Na komentarze odpowiadam, a jakże. Nie podoba mi się natomiast zasada czytania za czytanie, bo to trochę jest na siłę czasami. Ale co kto woli Piszę dla HPNetowców, jednak głównie ku chwale Gryffindoru! I dla wprawy, w przyszłości chciałabym pisać zawodowo Wstawię kilka moich dotychczasowych wierszy i opowiadanie (to będą prawie wszystkie moje ff). Bloga nie prowadzę, więc będą tylko z HPNeta. Wiersze: http://www.harry-...f1084.html Wygnanie, napisany pod wpływem impulsu współczucia i pogardy wobec... http://www.harry-...f1063.html Tutaj?, poddaję wątpliwości słowa Nevilla, iż wszyscy polegli zostają tutaj... A może je potwierdzam? http://www.harry-...f1067.html Koniec, chociaż każdy jest człowiekiem, nie każdy zasługuje na to miano, zaś niektórym należy się zrozumienie i druga szansa. http://www.harry-...f1070.html Gdy różdżka umiera, od jedenastego roku życia zwykły patyk staje się towarzyszką na całe życie, przyjaciółką na dobre i złe. Rozstanie jest niezwykle bolesne... Proza (lista, jak dotąd, krótka ):http://www.harry-...f1082.html Miotła i uprzedzenie, ff z półfinału tegorocznego turnieju. Nie jest może moją "chlubą", ale jestem z niego nawet zadowolona Co się stanie, gdy Draco zostawi szesnastoletniego syna z przyjacielem samych na cały dzień? Na jaki głupi pomysł wpadną kontrastowi czarodzieje? Przekonajmy się... To tyle... Edytowane przez Talia Filtch dnia 29.08.2017 21:57
Pozdrawiam!
Witam wszystkich HPNetowców! Na Pottermore jestem również Gryfonką Drugi dom to PukwudgieRóżdżka: orzech, włókno smoczego serca, 14 1/4 cala, niezwykle giętka Mój patronus to lis Myślę, że lepiej bym pasowała do Gryffinclaw'u lub Ravendor'u - Uwielbiam zespół Walk off the Earth - Gram na dwóch instrumentach: skrzypce i fortepian od siedmiu lat - Mam dwa koty - W wieku pięciu lat zaczęłam czytać i dalej podtrzymuję tę pasję ![]() - Uczę się, łącznie z polskim, trzech języków - Kocham pisać wiersze - Mogę słuchać i tworzyć muzykę poważną na okrągło - Lubię jeździć na rowerze - Mój ulubiony kolor to czerwony - UWIELBIAM "HARRY'EGO POTTERA" Nie mam dużo czasu na pisanie w Hogwarcie, jednak czasem jestem Moja postać to Talia Alexandra Kavakos, której towarzyszy kotka Lumos Tergeo. Lubię mroczną atmosferę i akcję w postach, jednak cenię też barwne opisy Pozwolę wkleić sobie tutaj dwa z moich wierszy spoza HPNeta ![]() Carpe diem Szedł raz człowiek leśną drogą W swym nieszczęściu był samotny Szedł z wolna noga za nogą Słońce świeci, on markotny Szumią liście mówi las Kto narzeka traci czas Myśli o tym co się stało Serce żal ściska głęboki Myśli dobre coś rozwiało Ciężko już jest stawiać kroki Szumią liście mówi las Kto narzeka traci czas Mrok pochłania wciąż człowieka Ten nie walczy z ową siłą Jednak czemu moc ta zwleka Czyżby była jemu miłą? Szumią liście mówi las Kto narzeka traci czas Nagle spada liść na głowę Człowiek go lustruje wzrokiem Piękna zieleń, słyszy sowę Trochę żwawszym idzie krokiem Szumią liście mówi las Kto narzeka traci czas Drzewa pną się ku niebiosom Dla wiewiórek autostrady Trawa skropiona jest rosą Czyż to koń tu biegnie śniady? Szumią liście mówi las Kto narzeka traci czas Mały uśmiech zabłąkany Pewniej już się człowiek czuje Las to świat zaczarowany Nikt w nim siebie nie zmarnuje Szumią liście mówi las Kto narzeka traci czas Szedł raz człowiek leśną drogą Nie był dłużej już samotny Szedł radośnie tuż nad wodą Dług u lasu miał stokrotny Szumią liście mówi las Kto narzeka traci czas "Mistrz podstępu Oraz psot Proszę Państwa" - Oto kot Chytry, cichy, niebezpieczny Z gracją mami umiejętnie Przedmiot kultu to odwieczny Przytulany wciąż namiętnie Kto raz w oczy spojrzy kotu Ten się niewolnikiem stanie Jego woli i kłopotów Wspólne wliczając śniadanie Och, przypomnij sobie moment Gdy z lodówki coś wyjmujesz Kota nie ma, więc świętujesz Lecz żałosny słychać lament... Siedzi ten wyrzut sumienia Tuż przy drzwiach od Twej lodówki "Gdyby zaprzestał miauczenia Nie wykręcał tak swej główki" Cóż tu począć, gdy w pułapkę Mały drań jak z nut Cię złapał Smętnie ściągasz z nogi łapkę Kota, by ten już nie drapał Jak nie zacznie śpiewać solo Jak nie miauknie w głosów sześć Za sąsiadów zgodną wolą Poddasz mu się i dasz jeść Degradacja, kot tu szefem Kto zaprzeczy kociej woli Tego Władca zręcznym blefem Tu w chwil parę uspokoi Patrzysz wzrokiem przenikliwym Jak kot zjada Twą kolację Z wielkim uśmiechem złośliwym Pyta w ciszy "Kto miau rację"? Milczysz, choć gniew w Tobie wzbiera Z losem musisz się pogodzić Tylko głupi z Nim się spiera Po co dłużej siebie zwodzić? Kot- zwycięzca je powoli Każdą chwilą się napawa Drapie dywan "swój" dowoli "To prawdziwa jest zabawa" I poczujesz wnet zdziwienie Gdy ten podły egoista Ugasiwszy swe pragnienie Talerz wyliże do czysta "Ot, łakomczuch" myślisz sobie Kot na tym nie poprzestaje Kładzie przednie łapki obie Cicho na Twoim kolanie Już zniknęły gniewu grzmoty Mruczy diabeł w ciele kota A przywilej to jest złoty Mrucząc kot otwiera wrota Do umysłu i do serca Mruk- niezgody to morderca Kropla wody zapomnienia Gasi wnet wszystkich pragnienia Na ból głowy- ibuprofen Kupisz w stu różnych aptekach Kota znajdziesz tuż przy sofie Lek ten celebrytą w lekach Ból uleczy w oka mgnieniu Czy fizyczny, czy duchowy Drzemiąc na Twoim ramieniu Na kurację jest gotowy -Jaki lek, jaka kuracja? Kot nie jest antybiotykiem Nie, to już istna wariacja Kto tak twierdzi, heretykiem Przyjdzie kiedyś On do Ciebie Znowu, wietrząc w tym pułapkę Myślisz: "Dba tylko o siebie" Ten Ci jednak poda łapkę I zamruczy, uśpi Ciebie Wszystkie żale Twe ukoi Kto z nas będąc w kocim niebie Wciąż się kota swego boi? Miłego dnia, nocy, czy czegoś innego Mam nadzieję, że wiersze przypadły do gustu ![]() Nieoficjalny Tytuł Półfinalistki IV Turnieju Fan fiction 29.08.2017 r. 1777 pkt. na koncie ![]() |
|
|
|
Nesscafe11 |
Dodany dnia 04.09.2017 22:31
|
![]() Postów: 1 Dom: SlytherinPunkty: 2 Ranga: Mugol Data rejestracji: 04.09.17 |
Hej. Ogólnie od dawna miałam w głowie różne dalsze wydarzenia dotyczące HP, jednak nigdy ich nie spisywałam, pewien konkurs mnie do tego zachęcił, dlatego właśnie w tydzień napisałam do niego historię składającą się z 13 rozdziałów. Głównymi bohaterami są dzieci naszych ulubieńców i jedna nowa, całkiem tajemnicza postać, chociaż my jako czytelnicy wiemy o niej więcej niż postacie. Na aktualną chwilę ma status zakończonego opowiadania, to m.in. przez natłok obowiązków, jak tylko znajdę czas, to wrócę do kontynuowania - zostawiłam sobie otwartą furtkę. Serdecznie zapraszam! https://sweek.com...gJAwEFBw== |
|
|
|
Klaudia Lind |
Dodany dnia 05.09.2017 17:35
|
![]() Pochwały: 13 Postów: 1044 Dom: HufflepuffPunkty: 34220 Ranga: Pan Śmierci Data rejestracji: 31.01.17 |
Moje pierwsze ff dotyczy serii Saga o Ludziach Lodu autorstwa Margit Sandemo. Napisałam dwie części opowiadające historię bardzo wyjątkowej dziewczyny. FF jest z gatunku fantasy, przygodowe i trochę romansu. Będzie jeszcze trzecia część, ostatnia. link: http://sagaoludzi...ction.html Drugie ff jest inspirowane serią o Harry'm Potterze (nie wiem czy tak mogę odmienić jego nazwisko ).Jest to krótka miniaturka z dreszczykiem, której akcja dzieje się w Zakazanym Lesie ![]() Link: http://www.harry-...f1074.html Na ten moment to tyle, dziękuję za uwagę ![]() ![]() ![]() O tym zawsze pogadam ![]() *rysowanie*książki*anime*wiedza ezoteryczna*Saga o Ludziach Lodu Znajdziesz mnie na: blogu:https://sagaoludz...gspot.com/ instagramie:http://www.pictam...5597626476 mrauuuu Ulubione anime - Noragami![]() Ulubione filmy - seria Jurrasic ![]() [color=#ffff00]Ukochane bajki ![]() ![]() Dzięki za odwiedziny ^^[/color] |
|
|
|
gordian119 |
Dodany dnia 05.09.2017 17:45
|
![]() Pochwały: 3 Postów: 3594 Dom: SlytherinPunkty: 14123 Ranga: Wielki Mag Data rejestracji: 08.06.16 |
To ja jeszcze tu uzupełnię swój post odpowiadając na postawione pytania: *zawsze kończycie swoje historie Staram się... Piszę w różnym odstępie czasu, dość nieregularnie, ale jeśli nie uznam serii za "do niczego" to robię wszystko żeby ją skończyć. *piszecie regularnie No właśnie z tym jest różnie, tak jak pisałem wyżej- miewam ataki niesamowitej weny, jak i twórczej zapaści... *piszecie zgodnie z kanonem To zależy co przez to rozumiemy. Ja na ogół nie piszę o kanonicznych postaciach, ale jesli już to robię, to staram się jak najbardziej kanonicznie *odpowiadacie na komentarze Zawsze jeśli jest coś z czym się nie zgadzam albo chcę wyjaśnić, to odpowiadam. *piszecie i czytacie Jeśli chodzi o to czy czytam to co napisałem, to tak. Ale inne- raczej to co mi się podoba. Drabble i wiersze czytam właściwie wszystkie (i staram się komentować, choć na ogół czuję że to nie ma sensu, bo to tylko "podoba mi się"/"nie podoba mi się" rozwinięte na 3 linijki), co do dłuższych rzeczy to tylko takie, które mnie interesują. Do serii łatwo się zrażam jakimiś dziwnymi pomysłami z parringami na czele... *wyznajecie (lub nie) zasadę czytanie za czytanie Właściwie to tak, bo uważam że jako społeczność powinniśmy się wzajemnie wspierać. *piszecie historie +18 To też zależy. Zdarza mi się wplatać wątki erotyczne albo brutalne w swoje historie, ale nie eksponuję tego zbyt wyraźnie, raczej staram się to rozegrać techniką niedopowiedzeń i zmusić czytelnika, by sobie coś wyobraził, unikam w tych przypadkach dosłowności. Witam was, moi drodzy, w krainie czarów! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chcecie zdobyć Druhów gotowych na wiele, To czeka was Slytherin, Gdzie cenią sobie fortele. Posycz sobie, mała żmijko Wij się, żmijko, wij Bądź milutka dla Gordiana Bo cię przybije do drzwi! ![]() Od Hermionki78 na Halloweeeeeeeeeen ![]() Order Dobrego Ucznia za 3. miejsce w konkursie na najaktywniejszego ucznia Hogwartu (2017/2018) ![]() ![]() W Hogwarcie: Gordian Stella (4.07-2016-8.07.2018) Prefekt Slytherinu 2017/2018 Bruno Boccanegra (od 8.07.2018) |
|
|
|
Sam Quest |
Dodany dnia 14.11.2017 20:56
|
![]() Pochwały: 35 Postów: 3698 Dom: RavenclawPunkty: 45365 Ranga: Specjalista ds. sprzedaży Data rejestracji: 09.04.15 |
Ja też postanowiłam się pochwalić, że piszę chociaż dawno nic nie dodałam na stronie, a moje wszystkie ff są na HPnecie, no może nie wszystkie. ![]() Pierwsza rzecz jaką napisałam był ff o mojej postaci sparowanej z Draco Malfoyem. Była pełna trupów i dramatycznych zwrotów akcji, a Hermiona była w ciąży z Malfoyem, w sumie Ginny też była z kimś w ciąży, ale nie pamiętam z kim. Tutaj linku nie ma, bo blog dawno usunięty, a ta historia istnieje jedynie gdzieś na moim dysku. Kolejna była seria "I see no bravery in your eyes anymore", którą zaczęłam pisać w 2013 roku i od tamtego czasu powstały dwa rozdziały + prolog, czwarty i piąty niby są, ale zmieniam je tyle razy, że chyba nigdy go nie dodam. Jest to historia Astorii i Draco. http://www.harry-...fs113.html Później napisałam miniaturkę "Zazdrość według Hermiony Wesley" i jestem z niej dumna bo jest fajna i zabawna (według mnie), inspirowana jest moją mamą i bratem. http://www.harry-...-f806.html Kolejne było "Do Freda" wysłane do akceptacji pod wpływem chwili zaraz po napisaniu, jest ok ![]() http://www.harry-...-f831.html Ostatnia miniaturka to "Szczęśliwe zakończenie" i jakoś mam do niej sentyment, więc polecam Jest trochę niedopracowana i nie lubię głównej bohaterki, ale taka miała być.http://www.harry-...-f891.html Napisałam jeszcze kiedyś Drabble, ale nigdy nie ujrzało światła dziennego, więc to tyle odnośnie mojej opublikowanej twórczości. Bo tak poza publikacją od roku tworzę ff o Hugonie i własnej postaci, mam zarys historii, ale chciałabym mieć chociaż trzy rozdziały zanim coś dodam, a one rodzą się w bólach ![]() Jeśli chodzi o zarys mnie jako autora to piszę nieregularnie, lubię kanoniczne historie, ale pisać, bo czytam najróżniejsze. Wiem, że po opisie mojego pierwszego ff nie wiele tam kanonu, ale miałam 14 lat i głupie fascynacje ![]() I chociaż to tak nie wygląda to bardzo chciałabym dokończyć moją Astorie, ale jakoś czuje, że popsułam tą historię i naprawa tej sytuacji nie będzie łatwa ![]() Enjoy! ![]() Ściana uznania i miłości ![]() Daniel Radclffe to mój crush Nie kłam, że go nie znasz Harry'ego Pottera zagrał niektórych nawet nabrał, że ma oczy koloru zielonego a tak naprawdę są niebieskiego "Tak jak Ron" - woła Ulica dziewczyna pięknego lica. Potteromaniak z niej na schwał i nie jest to żaden wał. Daniel Radcliffe to mój crush Wiesz dlaczego jeżeli oczy masz Z zarostem mu do twarzy O takim Danie każda Samica marzy. ![]() Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Czy to słońce, czy to deszcz W moich myślach on wciąż jest Myślę o nim nieustannie Nawet gdy się kąpię w wannie Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nie wiem jak się to zaczęło Lecz gdy serce moje drgnęło Cała byłam zakochana I tak kocham tego Dana Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana Nigdy o nim nie zapomnę Nawet jeśli spotkam bombę Jest to miłość jednostronna Ale źle to nie wygląda Oj nana, oj nana Bardzo kocham Dana wiersz by Elizabeth_ ![]() ![]() Ściana chwały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
PaulaSmith |
Dodany dnia 14.11.2017 21:06
|
![]() Pochwały: 23 Postów: 2775 Dom: HufflepuffPunkty: 23034 Ranga: Niezwyciężony mag Data rejestracji: 05.01.17 |
To i ja napiszę, co piszę W sumie jest tego niewiele, a opublikowanych tu tylko dwa rozdziały, ale na moim dysku jest ich więcej. Niestety nie podobają mi się i nie cały czas poprawiam. Zdradzę Wam, że podczas trwania Turnieju Fan Fiction pisałam prawie wszystkie prace w tym samym czasie, co użytkownicy. Niestety nie miałam czasu ich dopracować, ale może w zimowe wieczory mi się uda i zobaczycie,co ja wymodziłam Póki, co polecam pierwszy rozdział mojego ff na stronie : http://www.harry-...f1013.html |
|
|
|
| Kasia Koziorowska |
Dodany dnia 23.05.2026 18:44
|
![]() Postów: 6 Dom: Brak przydziału Punkty: 967 Ranga: Prefekt Data rejestracji: 29.12.22 |
Hej! 😊 Serdecznie zapraszam Was do przeczytania moich opowiadań inspirowanych światem Harry'ego Pottera. Wszystkie znajdziecie pod tym linkiem: https://harrypott...bstack.com Miłej lektury i dobrej zabawy! Pozdrawiam, Kasia P.S. Przepraszam, poprawiłam linka. Poprawny: https://harrypott...bstack.com Edytowane przez Kasia Koziorowska dnia 23.05.2026 20:21 |
|
|
|
| Podziel się z innymi: |
|
| Przejdź do forum: |

ja mam propozycję. poczujmy się staro. ile lat mieliście jak założyliście tu konto a ile macie teraz?a miałam 18 a teraz mi stuknie 30 w lipcu 

Christina

Hufflepuff

Gryffindor

Slytherin
Czym mogę się pochwalić? W miarę dobrym odwzorowaniem realiów tamtych czasów. Nie wiemy o nich za wiele, ale piszę tę serię zaznajamiając sie przy okazji z mitologią germańską i celtycką, a także (w miarę możliwości) realiami historycznymi. Wszystkie miejsca i postacie są fikcyjne, ale realia i wierzenia staram się oddać w sposób jak najlepszy.

Ogółem uwielbiam pisać, a uniwersum "Harry'ego Pottera" okazało się magiczną tematyką - choć piszesz dużo, możliwości jest coraz więcej. Na razie próbowałam swoich sił głównie w poezji i myślę, że piszę raczej dość wedle kanonu, lubię wplatać w treść filozoficzne refleksje i budować długie, złożone zdania
I dla wprawy, w przyszłości chciałabym pisać zawodowo 

Ravenclaw